Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
gulmelımıyım aglamalımıyım ınanın sasırdım.

peygamberımız efendımızın Allah'ı hasa kabedekı putu ıse eger soylermısınız onca ısık yılı yukarılara neden cıktı.

Bu din çok ilginç.

Bir tarafı kapatıyorsun, öbür taraf açık veriyor.

Allah'ın kabe'deki put olmadığını savunmak için, allah'ın onca ışık yılı uzakta, yukada bir yerde ikamet ettiği söyleniyor ve "allah mekansızdır" iddiası yerle bir ediliyor.

Muhammed'in fantastik uçuşlar yapması da ayrı bir tartışma konusu.

Heralde bu imansızlıkla anlayamayacağımız bir şey.

Gerçi ben, şizofren olan bir tanıdığımızın "hiçbirbir cihaz olmadan bütün tv ve radyo yayınlarını dinleyebildiğine ilişkin sözlerine" de gülümsemeyle bakmıştım.

hadı dıyelım uyduruyor dedınız. olmadı oyle bısey dedınız. kabul etmedınız.

aklın boylesıne zor kabullenebılecegı bı ıddıayı neden dıllendırdı.

kendılerıne musrıkler tarafından ıstedıgı butun unvanlar mal mulk teklıf edıldıgı halde kabul etmedı.

bu dedıklerınız bı tahta parcası ıcın cok fazla. bu kadar degersız bısey ıcın butun hayatını feda edeceksın.

Çok merak ettim doğrusu, müşrik denenler ne teklif etmişler muhammed'e. Bilen varsa yazsın.

Bu çok şey teklif ettiler sözü bana biraz sonradan doludrma gibi geliyor.

Herneyse, biz acaip büyük bir teklif yapıldığını varsayalım.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e organize hırsızlık (ganimet) yapma yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e yağmalanan malların %20'sini alma yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e evlatlığının karısını elinden alma yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e bebek yaştaki bir kızla evlenme yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e, Muhammed'i sevmek farzdır şeklinde bir yasa getirmiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e yahudileri kesip, mallarını yağmalama, karılarına kızlarına tecavüz etme, mallarını yağmalama yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e kocalarını kestiği kadınlara aynı gün tecevüz etme yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e istediği kadar cariye alma, diğer müslümanların alamayacağı kadar karı alma yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e kanun yapma yetkisi vermiyormuş. Ne gereği var ki teklifleri kabul etmenin, "bak bu emir allahtan geldi" dersin, adamların karılarını da ellerinden alırsın, kızlarını da, mallarını da, canlarını da.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bu din çok ilginç.

Bir tarafı kapatıyorsun, öbür taraf açık veriyor.

Allah'ın kabe'deki put olmadığını savunmak için, allah'ın onca ışık yılı uzakta, yukada bir yerde ikamet ettiği söyleniyor ve "allah mekansızdır" iddiası yerle bir ediliyor.

Muhammed'in fantastik uçuşlar yapması da ayrı bir tartışma konusu.

Heralde bu imansızlıkla anlayamayacağımız bir şey.

Gerçi ben, şizofren olan bir tanıdığımızın "hiçbirbir cihaz olmadan bütün tv ve radyo yayınlarını dinleyebildiğine ilişkin sözlerine" de gülümsemeyle bakmıştım.

Çok merak ettim doğrusu, müşrik denenler ne teklif etmişler muhammed'e. Bilen varsa yazsın.

Bu çok şey teklif ettiler sözü bana biraz sonradan doludrma gibi geliyor.

Herneyse, biz acaip büyük bir teklif yapıldığını varsayalım.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e organize hırsızlık (ganimet) yapma yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e yağmalanan malların %20'sini alma yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e evlatlığının karısını elinden alma yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e bebek yaştaki bir kızla evlenme yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e, Muhammed'i sevmek farzdır şeklinde bir yasa getirmiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e yahudileri kesip, mallarını yağmalama, karılarına kızlarına tecavüz etme, mallarını yağmalama yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e kocalarını kestiği kadınlara aynı gün tecevüz etme yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e istediği kadar cariye alma, diğer müslümanların alamayacağı kadar karı alma yetkisi vermiyormuş.

Her ne teklif ettilerse, sanırım teklif edilen şey Muhammed'e kanun yapma yetkisi vermiyormuş. Ne gereği var ki teklifleri kabul etmenin, "bak bu emir allahtan geldi" dersin, adamların karılarını da ellerinden alırsın, kızlarını da, mallarını da, canlarını da.

Saygılar.

ıletının ozune cevap vermezsenız olmaz sn braın. taklamakanın dedıgı gıbı hasa Allah kabedekı bır puttu ıse eger ( summe hasa) peygamberımız efendımız a.s mırac gıbı bır ıddıayı neden dıllendırdı.

kabenın anahtarları talha oglu osmanda ıdı. ıster. kapıyı acar. ve gırerdı.

ıspatı mumkun olmayan ancak ınanılacak olan ( aslında ıspatlamısta ısra olayında mescıdı aksanın ayrıntılarını ve mekkeye gelmekte olan bır kervanı bıldırerek), ınsanlar tarafından hezeyan olarak degerlendırılebılecek bır ıddıa neden.

kendısıne teklıf edılenler sızın sısırme dıye algıladıklarınız.

ınkar edemedıgınız bazı rıvayetlerıde boyle sulandırmaya sısırmeye calısmak kendı ınancınızı kendınıze kanıtlamak ıcın olsa gerek.

Gönderi tarihi:
ıletının ozune cevap vermezsenız olmaz sn braın. taklamakanın dedıgı gıbı hasa Allah kabedekı bır puttu ıse eger ( summe hasa) peygamberımız efendımız a.s mırac gıbı bır ıddıayı neden dıllendırdı.

kabenın anahtarları talha oglu osmanda ıdı. ıster. kapıyı acar. ve gırerdı.

Peygamberlik iddiasını neden dillendirdiyse, miraç olayını da o nedenle dillendirdi.

Muhammed, şizofreniden muzdarip, psikolojik sorunları olan bir adamdı.

Kuran'ın ilk ayetlerine bakarsanız, sürekli deli olmadığına ilişkin savunmalarla doludur.

Şizofreni hastaları, melek de görür, şeytan da görür, aya da gider, miraça da çıkar, tv yayınlarını cihazsız da izleyebilirler.

ıspatı mumkun olmayan ancak ınanılacak olan ( aslında ıspatlamısta ısra olayında mescıdı aksanın ayrıntılarını ve mekkeye gelmekte olan bır kervanı bıldırerek), ınsanlar tarafından hezeyan olarak degerlendırılebılecek bır ıddıa neden.

Muhammed'den önce, Arapların Allah denen bir ilaha tapındığını hem babasının adından (Abdullah), hem de ilk müslümanlar denen kişiler arasında Abdullah isimli şahıslar bulunmasından anlıyoruz.

Allah, diğer 300 küsür ilahtan biri veya hepsinin babası kabul edilen bir ilahtı.

O coğrafyanın din ve kültür yapısını gözönünde bulundurduğumuzda bu ilahı simgeleyen taş veya tahta heykellerin olması gerekir.

Muhammed ve onu yönlendiren ekibin, Yahudilerden ve Hristiyanlardan esinlenerek ilahlarını görünmez put haline getirmeleriı akıllıca bir adımdır.

Zaten dikkate ederseniz, o dönemdeki Arapların hiçbiri Allah inancına karşı çıkmamışlardır.

300 küsür ilah inancına hoşgörü ile bakabilen bir toplumun Muhammed'in ilahına karşı çıkacağıbnı düşünmek saflık olur.

İtiraz etseler etseler, Muhammed'in diğer inançlara karşı saygısızlığına karşı çıkmışlardır.

Veya itirazlarının başka bir gerekçesi vardır. Meslea ilahların sayısı azalınca ekkeye gelen müşterilerin, pardon hacıların sayısında azalma olmasından endeşe duymaları gibi.

Zaten itirazların boyutunun tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz.

kendısıne teklıf edılenler sızın sısırme dıye algıladıklarınız.

ınkar edemedıgınız bazı rıvayetlerıde boyle sulandırmaya sısırmeye calısmak kendı ınancınızı kendınıze kanıtlamak ıcın olsa gerek.

Neyi inkar edemiyormuşuz?

Ben sana soruyorum, ne teklif etmişler? Örnek ver.

Sonra cevabıma geçtim. Yani sizin tarihinizde yazanları doğru kabul ettim ve teklifin acaip büyük olduğunu varsayalım dedim.

Benim kendime kanıtlamaya çalıştığım bir inancım yok.

İnancımı değiştirisem, beni kebap yapacak bir ilahım da yok, kazanacağım huri sürüsü de yok.

Bu nedenle kendimi zorla birşeye inandırmama gerek yok.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Peygamberlik iddiasını neden dillendirdiyse, miraç olayını da o nedenle dillendirdi.

Muhammed, şizofreniden muzdarip, psikolojik sorunları olan bir adamdı.

Kuran'ın ilk ayetlerine bakarsanız, sürekli deli olmadığına ilişkin savunmalarla doludur.

Şizofreni hastaları, melek de görür, şeytan da görür, aya da gider, miraça da çıkar, tv yayınlarını cihazsız da izleyebilirler.

Muhammed'den önce, Arapların Allah denen bir ilaha tapındığını hem babasının adından (Abdullah), hem de ilk müslümanlar denen kişiler arasında Abdullah isimli şahıslar bulunmasından anlıyoruz.

Allah, diğer 300 küsür ilahtan biri veya hepsinin babası kabul edilen bir ilahtı.

O coğrafyanın din ve kültür yapısını gözönünde bulundurduğumuzda bu ilahı simgeleyen taş veya tahta heykellerin olması gerekir.

Muhammed ve onu yönlendiren ekibin, Yahudilerden ve Hristiyanlardan esinlenerek ilahlarını görünmez put haline getirmeleriı akıllıca bir adımdır.

Zaten dikkate ederseniz, o dönemdeki Arapların hiçbiri Allah inancına karşı çıkmamışlardır.

300 küsür ilah inancına hoşgörü ile bakabilen bir toplumun Muhammed'in ilahına karşı çıkacağıbnı düşünmek saflık olur.

İtiraz etseler etseler, Muhammed'in diğer inançlara karşı saygısızlığına karşı çıkmışlardır.

Veya itirazlarının başka bir gerekçesi vardır. Meslea ilahların sayısı azalınca ekkeye gelen müşterilerin, pardon hacıların sayısında azalma olmasından endeşe duymaları gibi.

Zaten itirazların boyutunun tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz.

Neyi inkar edemiyormuşuz?

Ben sana soruyorum, ne teklif etmişler? Örnek ver.

Sonra cevabıma geçtim. Yani sizin tarihinizde yazanları doğru kabul ettim ve teklifin acaip büyük olduğunu varsayalım dedim.

Benim kendime kanıtlamaya çalıştığım bir inancım yok.

İnancımı değiştirisem, beni kebap yapacak bir ilahım da yok, kazanacağım huri sürüsü de yok.

Bu nedenle kendimi zorla birşeye inandırmama gerek yok.

Saygılar.

bır ınsanın ınandırıcılıgı, guvenılırlıgı tutarlı olup olmadıgına bakılarak anlasılabılır cogu zaman.

hem tutarlı olmalı hemde kendı ıcınde bır mantıgı barındırmalıdır.

belagatı o kadar yuksek sevıyelere cıkmıs, edebı yanı belkıde zırve yapmıs bır toplum kendılerıne zırvalayan bırıne cıddıye ve dıkkate alırmı.

bana bunun mantıgını ızah edın ben goremıyorsam.

hem nasıl oluyorda peygamberımız efendımız a.s hem bır ekıbın uyesı olmakla suclanacak hemde munferıden peygamberlık ıddıasında bulunmustur denılecek. bunlardan hangısıdır dayanagınız.

rısaletını alenen ılan ettıgı zaman mekke musrıklerı kendısıne dedese abdulmuttalıp vasıtası ıle mekkenın lıderlıgını, dıledıgı kadar kadınla evlenebılecegını, dıledıgı kadar mal mulk para sahıbı olabılecegını teklıf etmıs ve bunun karsılıgında tek sey ıstemıslerdır.

put olmayan Allah'ın var oldugu ıddıandan vaz gec.

ve meshur cevabını verır efendımız peygamberımız a.s.

canımı elımde tutan Allah'a yemın ederım kı, su ılahı teblig vazıfemı terk edeyım dıye "GUNESI SAG ELIME, AYI DA SOL ELIME VERIP" bana bagıslasalar, sen bıle benı terk edıp gıtsen, onların bu dedıklerını yapmam…" "Allah bana yeter!" demıstır.

ve bakın lutfen.

Allah bana yeter demıstır ve yetmıstırde.

uc yıl boyunca mekkede ambargo uygulanan muslumanlar kendılerın zulum yapılan bu sehre hukmetme hakkına kavusmus oldukları zaman guc ellerınde oldugu halde zulum etmemıslerdır.

bu sıze hıc bısey anlatmıyormu

Gönderi tarihi:
canımı elımde tutan Allah'a yemın ederım kı, su ılahı teblig vazıfemı terk edeyım dıye "GUNESI SAG ELIME, AYI DA SOL ELIME VERIP" bana bagıslasalar, sen bıle benı terk edıp gıtsen, onların bu dedıklerını yapmam…" "Allah bana yeter!" demıstır.

ve bakın lutfen.

Allah bana yeter demıstır ve yetmıstırde.

Allah yeter tabii.

Bu allah öyle bir allah ki, alaaddinin sihirli lambasındaki cin gibi.

Muhammed'in cano zeyd'in karısını mı çekiyor?

Al sana vahy. "Zeyd'in karısı senindir ey Myuhammed."

Muhammed'in gözü Medi Yahudilerinin malında mı kalmış?

Al sana vahy, "git adamları kes, sür, al mallarını, canlarını, karılarını, kızlarını."

Muhammed sevgiye mi aç?

Al sana vahy, "Muhammed'i anasından babasından daha çok sevmöeyenler cehennemde kebap olacaklar" de, sevmek zorunda kalsınlar.

Muhammed'in karıları ondan bıkmışlar ve ayrılmak mı istiyorlar?

Al sana vay, "Allah'ı beni ve sonsuz cenneti mi yoksa bu dünya mallarını ve cehennemi mi istersiniz" de, otursunlar oturdukları yerde.

Muhammed'in canı sübyan mı çekti?

Söyle yalanı "Allah seni bana rüyamda göstyerdi, sen benim zevcem olacaklsın" de 6 yaşındaki bir bebeğe, kimse sesini çıkaramasın.

Erzak mı tükendi, para mı lazım, karı mı lazım, köle mi lazım, cariye mi lazım, kız bebeler mi lazım?

Allah yolunda bir gazve düzenle kızıl çölde geçim derdindeki insanların üstüne, mallarını, canlarını, karılarını al.

Bu allah yetmesinde ne yetsin??

Joker gibi. Her işi görüyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Allah yeter tabii.

Bu allah öyle bir allah ki, alaaddinin sihirli lambasındaki cin gibi.

Muhammed'in cano zeyd'in karısını mı çekiyor?

Al sana vahy. "Zeyd'in karısı senindir ey Myuhammed."

Muhammed'in gözü Medi Yahudilerinin malında mı kalmış?

Al sana vahy, "git adamları kes, sür, al mallarını, canlarını, karılarını, kızlarını."

Muhammed sevgiye mi aç?

Al sana vahy, "Muhammed'i anasından babasından daha çok sevmöeyenler cehennemde kebap olacaklar" de, sevmek zorunda kalsınlar.

Muhammed'in karıları ondan bıkmışlar ve ayrılmak mı istiyorlar?

Al sana vay, "Allah'ı beni ve sonsuz cenneti mi yoksa bu dünya mallarını ve cehennemi mi istersiniz" de, otursunlar oturdukları yerde.

Muhammed'in canı sübyan mı çekti?

Söyle yalanı "Allah seni bana rüyamda göstyerdi, sen benim zevcem olacaklsın" de 6 yaşındaki bir bebeğe, kimse sesini çıkaramasın.

Erzak mı tükendi, para mı lazım, karı mı lazım, köle mi lazım, cariye mi lazım, kız bebeler mi lazım?

Allah yolunda bir gazve düzenle kızıl çölde geçim derdindeki insanların üstüne, mallarını, canlarını, karılarını al.

Bu allah yetmesinde ne yetsin??

Joker gibi. Her işi görüyor.

Saygılar.

sız bana mekkelı musrıklerın peygamberımızı efendımıze a.s ne teklıf ettıklerını soruyorsunuz.

bızde sıze teklıf edılenlerı soyluyoruz.

sanıyorum sızın tutunacak bır dalınız kalmıyorkı her zaman soyledıgınız saplantılarınızı tekrar edıyorsunuz.

sn braın; konuyu mecrasında devam ettırebılmek ıcın ben her zaman ozune sadık kalmaya calısırım.

sımdı sorumu tekrarlıyorum.

Allah hasa taklamakanın dedıgı gıbı kabedekı bır putsa ve hz. muhammedın Allah'ı ıse mekke musrıklerının teklıflerını neden gerı cevırdı.

hadı gerı cevırdı, mırac gıbı akıl sınırlarını zorlayan boylesıne buyuk bır ıddıayı neden dıllendırdı.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Bazı insanların Kuran'a şüphe düşürmek için zaman zaman bazı iftiralar attıkları görülmektedir. Bunlardan biri de Garanik uydurma hikayesidir. Sizin sorunuza neden olan da budur. Allah Peygambelerini bütün vesveselerden ve şeytanın telkinlerinden korumuştur.

“Senden önce hiç bir resul veya nebî göndermedik ki, halkının hidâyetini umarak gayret gösterdiğinde, şeytan onun temennisi hakkında bir vesvese vererek, ümidini kırmak istemesin. Ama Allah, şeytanın attığı o vesveseyi giderir, sonra da âyetlerini sapasağlam, muhkem kılar.

Zira Allah alîmdir, hakîmdir (herşeyi hakkıyla bilir, tam hüküm ve hikmet sahibidir)” (Hacc, 22/52).

Sen yorum işinden pek anlamıyorsun be kardeşim. Valla bak.

Adam demiş ki kuranda -(Hacc 52) Biz senden önce hiçbir resul ve nebi göndermedik ki, o bir şey tasarladığında/okuduğunda, şeytan onun düşünce ve dileği içine bir şey atmış olmasın. Ama Allah, şeytanın attığını siler, sonra kendi ayetlerini muhkemleştirir. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir. (Hacc 53) Bu, Allah'ın; şeytanın attığını, kalplerinde hastalık olanlara, gönülleri katılaşanlara bir fitne yapması içindir. Zalimler, geri dönülmez bir ayrılık ve kopuş içindedirler.-

Bu Elmalılı'nın tefsiri canım kardeşim. bak diyor ki açıkça -Allah daha öncede peygamberler gönderdi ama şeytan o peygamberler Allahın ayetlerini okurken peygambere vesvese verip, Allahın ayetlerini karıştırdı. Ama bu Allahın izniyle oldu, çünkü kalbinde fesat olanlar fitneye kapılsın diye oldu-.

Yani ayetin yorumu peygamberin fitneden korunduğu anlamına gelmiyor hatta tam zıddı, fitnenin içine girebildiği, hatta Allahında masum insanlara tuzaklar kurduğunu, bilerek bu fitnelere izin verdiğini söylüyor.

Ayette açıkça -sonra- diye bi kelime kullanmış, çünkü Allah işine gelmeyince -sonra- o ayeti tekrar değiştirip, suçu şeytana atıyor. -sonra- değiştirdiğine göre, demek ki daha önce bi halt yenmiş, bi şey var yani ki -sonra-dan değiştiriliyor ve Allah kendi ayetini yeniden düzenliyor. Bunlarda şeytan ayetleri işte. Şeytan ayetleri olmasa bile iki tanecik ayet çok çok çok bariz olarak kuranın çarpuk çurpuk uydurma kitap olduğunu ispatlıyor hala bin dereden su getiriyosunuz.

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

es selamun aleyküm sevgili doğan abicim bu hizmeti verdiğin için allah senden razı olsun.

Ben bu forumdaki bütün yazıları okudum baştan sona bakıyorumki gerçektende allahın kuranda belirttiği gibi onların gözleri kulakları ve kalpleri mühürlüdür ayetini ne kadarda doğru olduğunu anladım.gerçektende insanoğlunu ne kadar zayıf ve aciz olduğu bir daha ortaya çıkıyor.

Ben allaha inanmıyanlara şunu demek istiyorum ya allah varsa yha allahın gerçekten cehennemi ve cenneti varsa ya allahın gerçekten vaadi gerçekleşirse bunun karşısında ne yapacaklarını hiç düşündülermi.acaba bu kadar hak peygamberin dediği doğru ise ki doğru bunların mühasebesini hiç yaptılarmı veya yaptıysalr nasıl cesaret ediyorlar gerçektende bunları cesaret edebilecek insandan daha ********.

nasılki bizler uykudan uyandığımızda gördüğümüz rüyalar o an içerisinde gerçek olduğu sanıldığı halde tam ayılınca rüya olduğunu anlarız ki bu kafirlerde bu dünyanın bir rüyadan ibaret olduğunu anladıkları zaman onlar için çok geç olacaktır fravunu geç kaldığı gibi

Ben 18 yaşında bir müslüman gencim her zmn allahu tealaya dua ederim allahım sen beni müslüman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya getirdiğin için sana binler defa şükürler olsun.ya bir kafirin veya bir ateistin çocuğu olsaydım yada bunların düşüncelerini savunsaydım şüpesiz allah her şeyin en iyisini bilir ki hz.muhammedin zamanında ve ondan önceki peygamberin zamanındaki bir çok ahmak vardı şimdi bu forumda yazı yazanlar gibi .

şüpesiz allahın sözü yerine gelecektir vebu kafirler yakında kimin üstün olduğunu göreceklerdir.

(((sevgili doğan abicim allah senden bir daha razı olsun bütün islam alemini korusun bu sapıtan ve *********** muafak etsin )))

ey islam düşmanları allahın sözü yerine geldiğinde sizler kaçacak delikler arayacaksınız beni ve sizi yaratan allah üzerine yemin ederimki sizler her geçen gün ziyandasınız)))

• 10 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Saygıdeğer Arkadaşlar,

Muhtemelen herkes;

Kim bu kendini bilmez, Bu nasıl bir kibir dir böyle, ve de buna benzer ifadeler ve düşünceler içerisindesinizdir.

Ben de sizler gibi, böyle bir iddaa yı dünya da ilk kez gerçekleştirebilmiş olan ;

AZİZ ÜSTAD ımın hakkında (ALLAH affetsin) onu tanımadan önce bu şekilde önyargılarda bulunmuş idim.

Lakin, eğer beni (mana alemin de) kendi talebeliğine kabul buyurmuşlar ise,

Ve ben de telif ettikleri eşsiz risalelerini anlayabilmiş, onlardan bir hisse alabilmiş, ve ilim tahsil edebilmiş isem,

Evet ben de O ÜSTAD ın talebesi olmanın verdiği izzet ve şeref ile diyorum ki,

(İman Hakkında)

BURADA HER SORUYA CEVAP VERİLEBİLİR VE ALLAH IN İZNİ İLE VERİLECEKTİR...

Saygılarımla. Pek Aciz ve Kusurlu, Dualarınıza Pek Muhtaç Kardeşiniz;

Doğan Gülbudak

Rahman ve Rahim Olan ALLAH ın Adıyla.

Sevgili Dostlarım ;

Yeni, Yine, Yeniden Birlikteyiz.

Şükür Kavuşturana.

Tüm İçtenliğimle Söylemek İstiyorum ki; Sizleri Gerçekten Çok Özledim.

Ve İşte Bir Vuslat a Daha Tanık Oluyoruz Sizlerle.

Dostlarım ve Ben.

Bir Senedir Gözden Uzak Kalmış Bir Başlığı, Tekrar Paylaşıma Açabilmenin En İyi Yolu,

Başlık Sunum u Yinelemek Olabileceğini Öngördüğüm İçin, ''18.04.2008 Tarihli Takdim'' i Yukarıya Yeniden Alıntıladım.

Başlığı İlk Defa Okuyacak, ve/veya Katılım da Bulunacak Üyelerimize Katkı Sağlamak Amacı İle,

Sevgili Üyelerimizin, Bir Kaç Aylık Bir Süreçde, 30.000 Kere Okumuş, ve Yaklaşık 650 Farklı Yorum ile Katkıda Bulunmuş Olduğu Bu Başlığın,

Genel Karakterini Analiz Etmek Etkili Olabilir Varsayımı İle Özetliyorum.

Başlığın Var Oluş Amacı, İSLAM ve İMAN da Cevapsız Hiçbir Sorunun Olmadığı Hakikat ını İspat tır.

İslam İnancı İçerisinde,

Hiçbir Önyargı ,

Hiçbir Karanlık Nokta ,

Hiçbir Çözümsüz Mesele ,

Hiçbir Bilim Dalına Zıtlık ,

Hiçbir Asosyalite ,

Hiçbir Dayatmacılık ,

Hiçbir Zulüm ,

Hiçbir Adaletsizlik ,

Hiçbir Dışlama ,

Ve Nihayetinde,

Bu Zikredilen Menfi Unsurların Hiç Birinin İslam da ve İman da Bulunmadığını Akıl ve Şuur Sahibi Olan Herkese Gösterilecek,

Aksini İddia Edebilen Herkes Tarafından Sorulabilecek Tüm Sorular Yanıtlandırılmak Sureti İle İspat Edilecektir.

Hususiyetle ;

Benim, Sevgili Dostlarımdan Küçük Bir de Ricam Olacak; Biraz Anlayış ve Belki Biraz da Hoşgörü.

Çok İnce ve Çok Ehemmiyetli Bir Mevzunun, Sizlerce de Anlaşılabilir Olacağını Temenni Ediyorum ,

Bizim Gerçekleşeceğini Beyan Ettiğimiz İddiamız ; HER SORUYA CEVAP VERİLECEĞİDİR.

Kesinlikle ve Kesinlikle,

Soruyu Yönelten ve Takip Eden Herkesi İkna Etmek Mecburiyetinde Olduğumuz Düşünülmemelidir.

Yeryüzünde Yaşamış Hiç Bir Beşer (Peygamber de Olsa), Herkesi İkna Edebilmek Mucizesini Gerçekleştirememiştir.

Hidayet Yalnız ALLAH dan dır.

Ve Yine ALLAH ın İzni ile HER SORUYA YANIT VERİLECEKTİR...

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:

Yaymayın şu dini. Yaymayın ki; insanların adalet duygusu gelişsin biraz. Siz bu dini yaydıkça; Allah insanlara kötü örnek oluyor. Vicdanlara limon sıkıyor.

Saygılar, sevgiler

Valla çiçek nasıl bverilir bilemedim ama ÇİÇEK yazayım bari.

Gönderi tarihi:

:lol: Kimseye kızmak,kimseye mutlak doğru şu demek Diye Dayatmak yok. O da olacak ,Öbürüde.Hepsi gerek bu Aleme.Hepsi yerinde güzel.İsteyen DİNler,İsteyen Dinlemez.Herkes kendi yolunda,herkes kendi terazisinde işte...

Ya hu şu Alem bir Acaib olmuş.Tavşan kurttan,Kurt, çakaldan yakınır olmuş.Bakın Dalganıza be Abicim.Ne istiyonuz insanların zevklerinden.... :):clover:

Gönderi tarihi:

Uzaylılar üsütün bir teknoloji ile bir gün dünyaya gelirse demişsiniz, yahu sanki Amerikan filiminden bir sahne anlatmışsınız. :) Peki size bir soru ya tam tersi olursa, buraya geldiklerinde biz onlardan daha üstün ve teknolojide daha ileri olursak ne olacak?? Bu seneryoları yazan senaristler hiç böyle bir senaryo yazmıyorlar değil mi ??

İyide o zaman biz üstün olamayız ki eger biz üstün olsaydık bizim onları daha önce bulmamız lazım dı uzaya çıkarak araştırarak, demek ki onlar üstün ki buraya gelerek bizi buldular.

Gönderi tarihi:

Ateist arkadaşlarında dedigi gibi siz hiç bir şeyi yanıtlamıyorsunuzki.

Sevgili Balzac ;

Hoşgeldiniz Başlığımıza. Nasılsınız ?

Aslında Ekranın Bu Tarafından Bakıldığında, Gayet Formda Olduğunuz İzlenimi Oluşuyor Silüetinizde.

Dolayısıyla, Tansiyonu Yükselteceğinizden, Heyecen Katacağınızdan Eminim.

Lakin Belkide Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Varsayımı İle Yukarıdaki Sunum u mu Kısmen Alıntılıyorum ;

''Bizim Gerçekleşeceğini Beyan Ettiğimiz İddiamız ; HER SORUYA CEVAP VERİLECEĞİDİR.

Kesinlikle ve Kesinlikle,

Soruyu Yönelten ve Takip Eden Herkesi İkna Etmek Mecburiyetinde Olduğumuz Düşünülmemelidir.

Yeryüzünde Yaşamış Hiç Bir Beşer (Peygamber de Olsa), Herkesi İkna Edebilmek Mucizesini Gerçekleştirememiştir.

Hidayet Yalnız ALLAH dan dır.''

Anlaşılabilir Olsun Diye Sade Bir Üslup İle Ele Aldım Yukarıdaki Mevzuyu.

Buna Rağmen Anlaşılamamış Olmasını Nasıl Açıklayabiliriz ?

Bakın Neler Söylüyorsunuz ;

Ateist arkadaşlarında dedigi gibi siz hiç bir şeyi yanıtlamıyorsunuzki.

Alıntı Balzac

Gelin Şimdi Ortaya Attığınız Bu Tez i Ele Alalım. Ne Dersiniz ?

Öncelikle Şunu Bir Düşünün,

Neden, Niçin ve Nasıl Oluyorda, Bizim Hiç Bir Şey Yanıtlayamadığımız

Yalnızca Sizin Ateist Arkadaşlarınız Tarafından Söyleniyor ?

Üyelerimizin Tümü Yalnızca Ateistlerden mi Oluşuyor ?

Pekiyi, Bu Başlığı Okumuş (Şimdilik) 31,000 Üye ya da Ziyaretci Arasında,

Neden Yalnızca Ateistler Verilen Yanıtları İnkar Etmeye Çalışıyor ?

Pekala, Memlekette (Türkiye de) ki Ateistlerin Hepsi Biraraya Gelseler 31,000 Kişi Edebilir ler mi ?

Öyleyse, Bu İnkar lar ı, Yalnızca ''Yalnızlık Sendromu ve Azınlık Psikoloji'' Gerekçesi İle Açıklamak Yeterli Olabilir mi Acaba ?

Bu İslam Memleketinde Bir Çok Azınlık Var. Hepimiz Biliyoruz.

Kürtler, Çerkezler, Göçmenler, Boşnaklar, Araplar, Aleviler, Ermeniler, Rumlar, Museviler ...

Hepside Mozaik in Bir Parçasıdırlar. Milletimizin Unsurlarıdırlar. Kardeşimizdirler.

İşte Çok İnce ve Ehemmiyetli Olan Husus Burada Oluşuyor ki ;

Bu İnsanlar ın Hiçbiri, Birbirinin İnancını Paylaşmaz,

Lakin Kesinlikle, Tümüyle de İnkar Etmez.

Gelin Şimdi Bir de Ateistler Açısından Durum Böylemi Bir Bakalım ;

Sizce Ateistlerin, Kendisi Gibi Olmayanlar İle Hiç Bir Ortak Payda da Buluşamaması,

Ateistlerin ,

İnançlar a , İnançlılar a Tümüyle İnkar Gözlüğüyle Bakması,

6,5 Milyar İnsan ı Ateist Olanlar ve Olmayan lar Olarak Taksim Etmesi,

Tüm İnsanlığın %99 unu (Bir Tanrı ya yada Bir Güce İnanan) İnançlılar Teşkil Ettiği Halde,

Geriye Kalan %1 nin Hak ve Doğru Yolda Olduklarına Kendilerini İnandırması.

Nasıl İzah Edilebilir ?

Hangi Ateist Bunları Açıklayabilir ?

Yoksa Bunları da mı İnkar Edebilirler ?

Yok Artık O Kadar da Olamaz Değil mi ?

Sevgili Balzac, Siz İsterseniz Gelin, Başkalarının Şahsım Hakkında Ne Düşündükleri İle Değilde,

Kendi Öz Düşüncelerinizle Beni Yorumlamaya Gayret Edin.

Biz Bizzat O Ateist Arkadaşlarınızı Gayet İyi Tanıyoruz, Siz Sakın Merak Etmeyiniz,

Onlar Kesinlikle Sizin ya da Herhangi Kimsenin Yardımına İhtiyaç Duymazlar.

Amma ve Lakin Siz Onlar ın Yardımına İhtiyaç Duyarsanız, Hiç Merak Etmeyiniz Siz i,Yalnız Bırakmayacaklardır ;

(Sizin Anlayacağınız Yakın Takipteyiz ..!)

Gönderi tarihi:

:lol: Kimseye kızmak,kimseye mutlak doğru şu demek Diye Dayatmak yok. O da olacak ,Öbürüde.Hepsi gerek bu Aleme.Hepsi yerinde güzel.İsteyen DİNler,İsteyen Dinlemez.Herkes kendi yolunda,herkes kendi terazisinde işte...

Ya hu şu Alem bir Acaib olmuş.Tavşan kurttan,Kurt, çakaldan yakınır olmuş.Bakın Dalganıza be Abicim.Ne istiyonuz insanların zevklerinden.... :):clover:

Sevgili alkanaga ;

Diyorsunuzki ;

Kimseye kızmak,kimseye mutlak doğru şu demek Diye Dayatmak yok.

İsteyen DİNler,İsteyen Dinlemez.

Gelin Sizinle Birlikte Söz Verelim Önce Kendimize Ardından Birbirimize ;

Şu Söylediğiniz Söz Yeminimiz Olsun Bizim.

Hiç Bir Rengi Değiştirmeye, Kendi Fırçamızla Baştan Boyamaya Çalışmayalım.

Herkesi, Herşeyi Olduğu Haliyle Kabul Edelim.

Kızmak Şöyle Dursun, Dostluğumuzu Bile Esirgemeyelim Hiç Kimseden.

Biz Söz Verir, ve Amin Deriz.

Siz Ne Dersiniz ?

Saygılarımla. Doğan Gülbuadak

Gönderi tarihi:

ilginç bi yaklaşım olmuş... zannediyorum ki çıkarcı yakıştırmasını yaparken; İslam dininin çıkışı ve yayılışı karşısında korkuya kapılan Mekkenin zengin ve güçlü kişilerinin "Sana mal verelim, mülk verelim, güç verelim, Mekkenin efendisi ol. yeter ki bu işten vazgeç" demelerine karşılık Peygamberimizin "bir elime güneşi bir elime ayı verseniz, ben bu davadan vazgeçmem" dediğini bilmiyor olmalısınız...

/b]

Eger burada muhammed bunları kabul etse idi o zaman oranın tanınanı yada zengini alimi olacaktı ve ilerdekimse onu tanımayacak unutulacaktı ama muhammed açıkgöz ya tutarsa dedi dünyada adım anılacak kızlar, kadınlar bana gelecek yada zorla alınacak paralar her şey benim olacak bir elim yagda bir elim balda olacak diye düşündü ve tutdu, azıcık aklı olan herkes kabul etmezdi zaten

Gönderi tarihi:

Sevgili Balzac ;

Sevgili Balzac, Siz İsterseniz Gelin, Başkalarının Şahsım Hakkında Ne Düşündükleri İle Değilde,

Kendi Öz Düşüncelerinizle Beni Yorumlamaya Gayret Edin.

Biz Bizzat O Ateist Arkadaşlarınızı Gayet İyi Tanıyoruz, Siz Sakın Merak Etmeyiniz,

Onlar Kesinlikle Sizin ya da Herhangi Kimsenin Yardımına İhtiyaç Duymazlar.

Amma ve Lakin Siz Onlar ın Yardımına İhtiyaç Duyarsanız, Hiç Merak Etmeyiniz Siz i,Yalnız Bırakmayacaklardır ;

(Sizin Anlayacağınız Yakın Takipteyiz ..!)

evet ben kendin düşüncemi de yazıyorum,

tabii ki ben gibi deist olanlarda ateist olanlarda size inanmaz siz hiç bir bilimsel olaya dayanmadan o sizin allah denilene inanıyorsunuz, ateist arkadaşlar ise bilimsel yolla bunların mantıksız oldugu pekala açıklasalarda sizde allah korkusu var (evet korku,sevgi degil korku) çıkara dayanan aranızda bir anlaşma var o yüzden çıkarlarınız dogrultusunda asla anlasanızda anlamazsınız.

Gönderi tarihi:

Sevgili birvarmışhiçyokmuş.. kusurumuz oldu ise özür dileriz..

polemiğe girmek gibi bir amacım yokdu konuya yazarken.. zaten

sorumuzu kişiselleştirme olmasın diye ortaya sorduk :)

neyse dediğiniz gibi biz önce forumu tanımaya çabalayalım.. :)

tanışdıkça muhabbet ederiz inşallah..

selametle

Gönderi tarihi:

Sevgili birvarmışhiçyokmuş.. kusurumuz oldu ise özür dileriz..

polemiğe girmek gibi bir amacım yokdu konuya yazarken.. zaten

sorumuzu kişiselleştirme olmasın diye ortaya sorduk :)

neyse dediğiniz gibi biz önce forumu tanımaya çabalayalım.. :)

tanışdıkça muhabbet ederiz inşallah..

selametle

Sevgili karani ;

Sizi İkinci İletinizle Daha iyi Anlıyorum.

Ve Tabiiki Aramızda Oluşacak Her Yeni Diyalog Birbirimize Daha Yakınlaştıracaktır Bizleri.

Kendimi Tanıtmaktan Hiç Haz Almam Aslında, Fakat Şunu Bilmenizi İsterim Sadece ;

Kimi Çok İyi Futbol Oynar, Kimi Mükemmel Otomobil Kullanır, Kimi Harika Şarkı Söyler ,

Benimse, Belirgin ve Belki Az da Olsa Övünebileceğim Bir Yanım Var ise ;

Bu da, ''Kelimeler İle Dans Edebilmektir''.

Sözcüklerin de Duyguları Vardır Benim İçin.

İşte Bu Yüzden olsa Gerek Sizi Uyarmak Zorunda Kaldım, Sebep Polemik Falan Değil Aslında.

Mesele Ne İdi Söyleyeyim mi ?

Benim İsmimi Yazarken Yaptığınız O Vurgulama , İşte Şöyle Yazmışsınız ;

Sevgili Bir Varmış HİÇ Yokmuş..

Sevgili Ön Ekini Kullanmanız Büyük İncelik Olmuş, Teşekkürler.

Amma ve Lakin,

İsmim de ki Tüm Kelimeleri Normal Boyutta Yazıpda,

Yalnızca ''HİÇ'' Kelimesini Ayrıca Büyük Puntolarla Kaleme Alnmış Görünce,

Buna Bozuldum Biraz.

Anladınız mı ?

Her Ne İse. Aklınızda Bulunsun, Konu Kelimeler Olunca Hiç Bir Ayrıntıyı Kaçırmam.

Ve,

Yeni Aldığım Optik Algılayıcı Sensör, Büyük Küçük Harfe Karşıda Duyarlıdır... :lol:

Gönderi tarihi:

Sevgili birvarmışhiçyokmuş

anlayışınız için teşekkür ederim.. zaten kelimelerle dans edebilmek bir

marifettir.. sizde de bu marifetin optik algılayıcısı varmış.. daha iyi

anlaşabileceğimizi umud ediyorum..

kelimeler birer sıfattır ve kullandığımız kelimeler bizim içyüzümüzü yansıtan

birer aynalardır.. içyüzümüzün ayn-el vakileridirler.. tabi içimiz dışımız bir

oldu ise..

bizim HİÇe büyük harflerle vurgu yapma nedenimiz HİÇ'liğin bizim anlayışımızda

çok değerli olduğudur.. yani birisi bize sen HİÇ'sin dediğinde biz bunu iltifat

kabul ederiz.. nickinize böyle bir vurgu yapma niyetimiz de böyle anlaşılır umarım

diyerek görüşmek üzere diyelim..

selametle

Gönderi tarihi:

evet ben kendin düşüncemi de yazıyorum,

tabii ki ben gibi deist olanlarda ateist olanlarda size inanmaz siz hiç bir bilimsel olaya dayanmadan o sizin allah denilene inanıyorsunuz, ateist arkadaşlar ise bilimsel yolla bunların mantıksız oldugu pekala açıklasalarda sizde allah korkusu var (evet korku,sevgi degil korku) çıkara dayanan aranızda bir anlaşma var o yüzden çıkarlarınız dogrultusunda asla anlasanızda anlamazsınız.

Sevgili Balzac ;

Madem Kendi Düşüncelerinizi Yazıyorsunuz, Ve Madem Kimsenin Siz i Tastiklemesinede İhtiyaç Duymuyorsunuz,

Madem Bu Kadar Cesursunuz,

Öyle ise ;

Neden, Ateist Dostlarınız Buraya Toplanmadan Önce, Bize Yanıtlandırılamayacak Bir Soru Soramıyorsunuz ?

Biz Sizden Ateist Arkadaşlarınızın Yorumlarını Paylaşmanızı İstemedik ki,

Ne İstedik ?

İslam ve İman Adına Yanıtlanamayacak Bir Soru Sorabilmenizi.

Ne Dedik ?

''Haydi Buyurunuz, Kendi Karanlık Gözlüklerinizi Çıkarmadan, Bu Başlıkta Siyah Bir Nokta Oluşturunuz.'' Dedik.

''Yapabilirseniz, ALLAH ı İnkar Ettiğiniz Gibi Bizzat Şahsımı da İnkar Ediniz.'' Dedik

Bırakınız Boş Meydan da Allah İle Boy Ölçüştürmeyi,

Cesaret iniz Varsa O'nun Yarattığı Milyarlarca Kuldan Yalnızca Birinin , Bizzat Bizim Karşımızda Durunuz.

Eğer Hazırlıksız İseniz, İşte Siz e Mühlet,

Tek Tek Değil, Hepiniz Bir Araya Gelin, Cesaretinizi Toplayın, Hazırlanın, Öyle Gelin.

İşte Özümle ve Sözümle Buradayım,

Yalnız Sana, Ona, Şuna, Buna Değil Tüm Ateist Dostlara Sesleniyorum ;

BirVarmışHiçYokmuş Geri Döndü.

Ve Tüm Ateizm e Meydan Okuyor.

Ve Bekliyor...

Saygılarımla Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:

Veysel,in (HUVEYSİN) sorusu havada kaldı Doğan abi.. :)

Hz.Ali Kabede doğdu..diyor.. :)

Sevgili Dayı ;

Veysel Böyle Diyorsa, Vallahi Doğru Söylüyor.

Hz.Ali Oniki İmâmın İlkidir,

Hz.Muhammed’in Dâmâdı Olmak Şerefine Nail Olmuştur ve Aynı Zamanda Amcasının Oğludur.

Hz.Ali Hicret’ten 23 Sene Önce, Yani (Milâdi 598) Recep Ayının 13. Gününde Mekke’de,

KABE İ Muazzama nın İçinde Dünyaya Gelmişdir ve Ka'be nin içinde Doğan Tek Kişidir.

Buyurunuz İslami Kaynaklardaki Hz.Ali Hakkında Belgeler ;

Öncelikle Kuran ı Kerim de Hz. Ali R.A.Hakkındaki Ayetler.

Adullah bin Abbas dedi ki: "Ali hakkinda 300 ayet indi."

Yine Abdullah bin Abbas dedi ki: "Allah'in kitabinda Ali hakkinda indigi kadar hic kimse hakkinda (Ayet) inmemistir."

1.) "Aralarinda perde vardir, Araf'in üzerinde onlari yüzlerinden taniyan adamlar vardir." (A'raf Suresi 46.Ayet)

A.)el-Menakib senedinde Zadan' dan, o da Selman-ı Farisi' den, dedi ki: Resulullahin, Hz. Ali'ye on kereden fazla söyle buyurdugunu duydum: Ey Ali, sen ve senden sonraki vasiler Cennet ve Cehennem arasindaki Araf'siniz.

Cennete, sizi taniyip, sizin de kendisini tanidigi kimseden baska kimse gecmeyecek.

Cehenneme de sizi inkar eden ve sizin de kendisini inkar ettiginiz kimseden başka gecmeyecektir. "

B.) el-Hakim senedinde Asbag bin Nebate' den, dedi ki: Hz. Ali'nin yanindaydim, İbn' il Kevva onun yanina geldi ve ona bu ayeti "Araf üzerinde onlari yüzlerinden taniyan adamlar vardir." (A'raf Suresi 46.Ayet) hakkinda sordu. Hz. Ali ona söyle buyurdu: Ey İbn'il Keva, Kiyamet gününde Cennet ve Cehennem arasinda duracaklar biziz. Bizi seveni yüzünden taniyip onu Cennete gecirecegiz, bizi bugzedeni de yüzünden taniyacagiz ve Cehenneme gececek. "

2.)"Sen ancak ve ancak bir uyarici-korkutucusun ve her kavmin bir hidayete eristiricisi vardır" (Rad Suresi 7. Ayet)

Hz. Ali (as) bu ayet icin şöyle buyurdu: "Uyarici-korkutucu Resulullah (s.a.a)'dir, hidayete eristiren de benim."

Abdullah bin Abbas dedi ki: "Sen ancak ve ancak bir uyarici, korkutucusun ve her kavmin bir hidayete eristiricisi vardır" (Rad Suresi 7.Ayet) ayeti indigi zaman Resulullah (s.a.a) söyle buyurdu: "Uyarici-korkutucu benim, hidayete eristiren de Ali'dir, ey Ali, hidayete varmak isteyenler, ancak seninle hidayeti bulurlar."

3.) "İman edip de salih ameller isleyenler yaratilmislarin en hayirlisidir." (Beyyine Suresi 7.Ayet) ayeti indiginde Resulullah (s.a.a) Hz. Ali (as)'ye hitaben söyle buyurdu: "Onlar sen ve senin siandir ey Ali.

Kiyamet gününde razi olmus ve riza görmüs olarak geleceksiniz, senin düsmanlarin ise gazap ve suc yüklü olarak gelecekler."

3.) İbn-i Asakir, Cabir bin Abdullah' tan söyle tahric etti: "Resulullah (s.a.a)'in yanindaydik. Ali (a.s) geldi.

Resulullah söyle buyurdu: "Nefsim elinde olan (Allah)'a yemin olsun ki bu gelen ve siasi (yandaslari) Kiyamet gününde kurtulanlardir. Sonra su ayeti serife indi: "İman edip de salih ameller isleyenler yaratilmislarin en hayirlisidir.

" Yine bir ara Resulullah (s.a.a)'in yaninda ashabi oldugu bir sirada Hz. Ali (a.s) gelince ashab:

"İste yaratilmislarin en hayirlisi geliyor" dediler."

4)"De ki: Benimle sizin aranizda tanik olarak Allah ve yaninda kitabin ilmi bulunan yeter" (Ra'd Suresi 43.Ayet)

5.) Abdullah bin Selem dedi ki: Resulullah (s.a.a)'a Allahin bu buyrugunu

"De ki, benimle sizin aranizda tanik olarak Allah ve yaninda kitabin ilmi bulunan yeter." hakkinda sordum, buyurdu ki:

Ali bin Ebi Talib' dir."

6.) İbn-i Abbas dedi ki: "De ki, benimle sizin aranizda tanik olarak Allah ve yaninda kitabin ilmi bulunan yeter."

O Ali (as)'dir. Cünkü kendisi tefsirde, tevilde, nesih ve mensuhta alimdir."

7.) Fudayl bin Yesar'dan, İmam Bakir (a.s) söyle buyurdu: "De ki, benimle sizin aranizda tanik olarak Allah ve yaninda kitabin ilmi bulunan yeter." ayeti Hz. Ali (as) hakkinda indi. O, bu ümmetin alimidir."

8.) İmam Musa bin Cafer (as)' den, Zeyd bin Ali' den, Muhammed bin Hanefi' den, Selman-i Farisi' den, Ebu Said el-Hudri' den, dediler ki:

"De ki, benimle sizin aranizda tanik olarak Allah ve yaninda kitabin ilmi bulunan yeter."

Ayeti Hz. Ali hakkinda indi."

9.) "Mallarini gece, gündüz, gizli ve acikta harcayanlar yok mu, onlarin ödülleri Rableri yanindadir,

onlara hicbir korku yoktur, onlar mahzun da olmazlar." (Bakara Suresi 274.Ayet)

İbn-i Abbas ve Mücahit dediler ki: Ali'nin dört dirhemi vardi, birini gece birini gündüz, birini gizli, birini de acik olarak nafaka verdi. Sonra su ayeti serife indi:"Mallarini gece, gündüz, gizli ve acikta harcayanlar yok mu, onlarin ödülleri Rableri yanindadir, onlara hicbir korku yoktur, onlar mahzun da olmazlar." (Bakara Suresi 274.Ayet)

İşte Hadis i Şeiflerde Hz. Ali R.A.

Hz.Muhammed (S.A.V.)in Kendi Dilinden Hz Ali(as):

1) Hz Muhammed (s.a.a) Hz Ali (as) ve Hz Ali (as) Hz Muhammed(s.a.v) i cok severlerdi.

Her ikisi de Allah'i sevrlerdi ve Allah'ta onlari severdi.

Allah’in Rasulü (s.a.a) (Hayber günü): "(Yarin) öyle birisini gönderecegim ki;

o Allah ve Rasulü’nü, Allah ve Rasulü de onu seviyor!

Üstelik Allah onu mahcup etmeyecek!" buyurmustu. Bunun üzerine birileri heyecanla beklemeye basladi.

Ancak O: "Ali b. Ebi Talib nerede?" buyurdu.

2) Hz Ali(as),Hz.Muhammed (s.a.a) dendir ve Hz Muhammed(saa) Hz Ali (as)dandir.

Allah’in Raslü (s.a.a) (hac emirligi için) Ebubekr’i Tevbe sûresi ile birlikte (Mekke’ye) göndermisti.

Ama hemen arkasindan bu görevi Ebubekr’den alip Ali’yi gönderdi ve söyle buyurdu:

"Bunu, benden olan, benim de kendisinden oldugum birisi; yani Ali disinda hic kimse götüremez!!!"

3)Hz Muhammed (s.a.a) Allahin bildirmesi sonucu Ehlibeyt'in masum oldugunu bildirmistir ümmetine.

Rasulullah (s.a.a) örtüsünü alip Ali, Fatima, Hasan ve Hüseyin’in üzerine örttü ve

"Ey Ehl-i Beyt! Hic kuskusuz Allah sizden her tür pisligi gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor." ayetini okudu.(Ahzap,33)

4)Hz Ali (as),Hz Muhammed (s.a.a)in kardesi ve halifesidir.

(Rasulullah) insanlarla birlikte Tebuk gazvesine cikiyordu. Ali: "Ben de seninle gelebilir miyim?" demisti. Allah’ın Peygamberi (s.a.a) "hayir!" deyince Ali aglamaya basladi... Bunun üzerine Allah’in Rasulü söyle buyurdu:

"Sen benim yanimda, Musa yaninda Harun’un makaminda olmak istemez misin? Ama benden sonra peygamber degilsin!

Sen yerime benim halifem olmadan gitmem uygun degil!"

5)Allah Hz.Ali (as)in dilini sabit kilmis ve kalbini hidayete erdirmistir.

İmam Ali (a.s) anlatiyor: "Allah’in Rasulü (s.a.a) beni Yemen’e gönderiyordu. Ona dedim ki:

"Ya Rasulallah! Sen beni yasli basli insanlara gönderiyorsun; isabetli karar veremeyecegimden korkarim!"

Bunun üzerine söyle buyurdu: "Süphesiz, Allah senin dilini sabit

kilacak, kalbini hidayet edecektir!"

6)Hz Ali (as) Hz Muhammed(s.a.a)in canindan bir parcadir.

Mü’minlerin Emîri İmam Ali’nin (a.s) Allah'in Rasulü’nün (s.a.a) bir parcasi oldugu gercegini, Abdullah b. Abbas’tan rivayet edilen su hadis-i serif de acikca ifade ediyor: "İste Ali b. Ebi Talib. Onun eti benim etimden, kani benim kanimdandir! O benim yanimda, Mû-sa’nin yaninda Harun’un makamina sahiptir; ancak benden sonra peygamber yok!..."

7) Hz Muhammed (s.a.a) "Hz Ali (as) Hak'tan ve Kurandan ayrilmaz." buyurmustur.

a)Ümmü Seleme hadisi: Peygamber (s.a.a) söyle buyuruyor: "Ali Kur'an ile, Kur'an da Ali ile beraberdir.

Her ikisi de havuz başında benimle kavusuncaya dek birbirlerinden asla ayrilmayacaklar!"

b)Sa’d b. Ebi Vaqqas hadisi: Allah'in Rasulü (s.a.a) Ümmü Seleme annemizin evinde Ali icin söyle buyurmustu:

"Ali hak ile, hak da Ali ile birliktedir."

8)Hz Muhammed (s.a.a) Hz Ali (as)i ümmete önder ve veli tayin etmistir.

Zeyd b. Erqam diyor ki: "Allah'in Rasulü (s.a.a) ayaga kalkti; Allah’a hamd ü senadan sonra söyle buyurdu:

"Benim, bütün mü’minler hak-kinda kendi canlarindan daha öncelikli oldugumu bilmiyor musunuz!?"

Sonra Ali’nin elini tutarak söyle devam etti: "Süphesiz, ben kimin mevlasi isem, Ali de onun mevlasidir."

9)Hz Ali (as)a söven Hz Muhammed (s.a.a) e sövmüs olur.

Ümmü Seleme annemizden: Ebu Abdillah el-Cedeli diyor ki: "Ümmü Seleme’nin yanina gitmistim. Söyle dedi:

"İcinizde Allah’in Rasulü’ne (s.a.a) mi sövülüyor!" Ben "Sübhanallah!" – yahut, "maazallah!" – deyince,

söyle devam etti:"Allah’in Rasulü’nün (s.a.a) söyle buyurdugunu isittim:

"Kim Ali’ye söverse, bana sövmüs olur!"

10)Hz Ali(as)dan ayrilan Allah'tan ve Peygamberden ayrilmis olur.

Ebu Zerr el-Giffari: Peygamber (s.a.a) söyle buyuruyor: "Ey Ali! Kim benden ayri kalirsa, Allah’tan ayri kalmis olur;

Kim de senden ayri kalirsa, benden ayri kalmis olur!"

Sevgili Dayı Umarım ki Artık Veysel in Bu Sorusu da Havada Asılı Kalmaktan Kurtulmuştur.

Bu Arada Veysel Kim di ..?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.