Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KAPATILMALIDIR... Hilafetin kaldırıldığı gün kuruldu ve milli bütünlüğü sağlamaya yönelikti. Bugün ise milli bütünlü bozuyor

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Diyanet bütçesi 37 kurumu SOLLADI!

2007 Yılı Dinayet Bütçesine Bakalım:

2007 bütçesinin binde 8'i Dinayet İşleri Başkanlığı'na ayrıldı

• Dinayet bütçesi icracı bakanlıklardan Enerji Bakanlığının 4 katı,

• Bayındırlık ve ulaştırma bakanlıkları bütçelerinin 2 katından fazlaya denk geliyor

1.6 katrilyonluk bütçesiyle Dinayet, genel bütçe idarelerinden 37'sini geride bıraktı.

Dinayet,personel giderleri açısından da personeline ayırdığı 1.3 milyar YTL'yle, sırasıyla

MEB, MSB, Sağlık Bakanlığı, EGM, Jandarma Genel komutanlığı ve Adalet Bakanlığından sonra bütçede yedinci sırada bulunuyor.

• Dinayet İşleri Başkanlığı, 2007 için ayrılan 1 milyar 638 milyon 383 bin YTL'lik bütçesiyle kamu idaresindeki genel bütçeli 50 idare içerisinde 13'ncü sıraya yerleşti.

Dinayet'in geride bıraktığı 37 bakanlık ve kurumun her birine ayrılan bütçelerinin kaç katı olduğu hesaplandığında ise ortaya şu tablo çıkıyor:

• Cumhurbaşkanlığı'nın 48.3 katı, TBMM'nin 4.5 katı

• Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün 775.3 katı

• Anayasa Mahkemesi'nin 90.8 katı,Sayıştay'ın 19.2 katı

• Yargıtay'ın 35 katı, Danıştay'ın 44.9 katı,

• TÜİK'in 10.2 katı, Özürlüler İdaresi'nin 379 katı

• Başbakanlık bütçesinin yüzde 6 fazlası, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün 387.4 katı

• MİT'in 3.8 katı, Gümrük Müsteşarlığının 7.9 katı

• MGK'nın 128.7 katı, YDK'nın 158.2 katı, DPT'nin 4.3 katı

BYEGM'nin 31 katı, DTM'nin 16.1 katı,

• Devlet Personel Başkanlığı'nın 156.4 katı

• Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün 462.1 katı

SHÇEK'nin 2 katı, AB Genel Sekreterliğinin 170.3 kat

• İçişleri Bakanlığı bütçesinin yüzde 38 fazlası, Sahil Güvenlik komutanlığının 7.1 katı

• Dışişleri Bakanlığının 2.3 katı, Gelir İdaresi Başkanlığı bütçesinin yüzde 26 fazlası

• Ulaştırma Bakanlığının 2 katı, Denizcilik Müsteşarlığının 25.2 katı

• Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün 38.4 katı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 5.1 katı

• Bayındırlık ve İskan Bakanlığının 2.2 katı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 4 katı

• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 4.3 katı, Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün 355.6 katı,

• Kültür ve Turizm Bakanlığının 2 katı, Çevre ve Orman Bakanlığı bütçesinin yüzde 69 fazlası

• Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğünün 16.3 katı."

Dinayet İşleri Başkanlığının Resmi Sitesinde alınan bilgilere göre:

[Only Registered Users Can See Links]

İmam-Hatip 57.456 6.261 63.717

Müezzin Kayyım 9.933 613 10.546

Kur’an Kursu Öğreticisi 3.816 691 4.507

Diğer Personel 8.602 1.191 9.793

TOPLAM 79.807 8.856 88.563

Cami Sayısı:

Kadro Durumu Cami Sayısı

Kadrolu 66.862

Kadrosuz 11.746

TOPLAM 78.608

Kuran Kursları:

Kur’an Kurslarının Durumu Sayısı

Açık Kur’an Kursu 5.654

Kapalı Kur’an Kursu 2.341

TOPLAM 7.995

Resmi verilere göre dinayet başkanlığının:

88.563 personeli , 66.862 cami, 5654 adette Kur’an kursu var.

________

Son not: Nekadar acı ki ADD(ATATÜRKCÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ) gibi bir derneğin bütçesi yok:( :( :(

b200100jx7.jpg

Gönderi tarihi:
...

Laik olduğu iddia edilen bir ülkede, din promosyonu yapan bir kurum devlet teşkilatı içinde yeralmamalıdır. Anayasayı öncelikle devletin kendisi ihlal etmekte, laiklik ilkesini çiğnemektedir. Devlet idaresine din karışamayacağı gibi, din idaresine de devlet karışamaz. Devlet sadece, her dinin, inancın veya inansızlığın güvence altına alınmasını sağlamakla mükelleftir.

Dernekleri ve vakıfları devlet nasıl kontrol ediyorsa, Diyanet de, dernek veya vakıf statüsüne indirilip, sadece üyelerinden gelen bağışlarla çalışan bir kurum haline dönüştürülmeli ve bütçeden pay verilmemelidir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Mecliste bütçe görüşmeleri yapılırken bütün partilerin bütün milletvekilleri oradaydı dimi :)

Diyelim ki ben chp veya mhp ye oy verdim ve beni temsil eden milletvekilleri de bu bütçe görüşmelerinde hiç bir şeye sesini çıkarmadı ve diyanete bu kadar pay ayrılmasına evet dedi... eee ne diyebilirim ki başka...

Gönderi tarihi:

Bütçesini bilmem ama bir dindar olarak diyanetin yani şu anki halinin kapatılmasında sakınca görmüyorum.Diyanet,imamhatip liseleri her yer kapatılsın.Yapabiliyorlarsa sadece Arapça ve Türkçe ,İbranice ve Türkçe,Aramca ve Türkçe dilbilgisinde uzman üniversiteden insanların başında bulunduğu bir Kutsal Kitaplar çeviri merkezi oluşturulsun ve dünya üzerindeki bütün dinleri atıyorum Buda dır şu budur anlatan özel kapsamlı çalışmalar olsun.Ama kısıtlı yetki,bol denetim ile bir din yaymak için değil dinlerin gelişiminin ,tarihsel sürecinin ya da inanıldığı kültürlerin açıklamalarının bulunduğu bilimsel araştırmalar olsun..Okullar ailelere din dersi desteği illa vermek istiyorsa bunu din dersi değil ,ilerisi için dil dersi olarak yapsınlar.

Ülkede hocam şu günah mı,bu günah mı diye soru sorulan herkes otursun evlerinde de halk tenezzül edip inandığı Kitabı açsın bi bakalım,neyi merak ediyor ,günah mı değil mi bi zahmet bir okusun bakalım.. Tabi bunun için sözümoan Kutsal kitabı anlatan bütün kitaplar ülke genelinde tamamen ve şiddetle yasak olsun.Zaten en büyük sıkıntımız bu..Bir anket yapılsa halk arasında,tek tek dolaşılsa,merak ediyorum kaç kişi Kuran okumuştur Elhamdülillah müslümanım diyenlerden.Ondan sonra da bol keseden atsınlar başkaları,müslümanlar şöyle müslümanlar böyle.Hatta ben iyi ki beni müslüman yaratmadın diye Rabbine yakaran şükran sunan diğer Kitap ehlinden insanlara bile denk geldim..Amaan,ne bileyim işte,sanırım ben yoruldum..

Sevgiler arkadaşlar...

Gönderi tarihi:

Zamanında İslam aleminin halifeleri kale almadığı gibi ülkemizde de bir tane bile müslümanın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı gerçek anlamda kale aldığını sanmıyorum.Bence bu istatistiklerin yanına ülkede orası burası öpülerek ya da suratı tasavvur edilerek hidayete erişileceğine inanılan kaç tane şaklaban şeyh ve zavallı müridleri var onu da araştırıp koymak gerek.Ama bunlar sınırsız sayıda oldukları için bayağı zor birşey tabi bu.

Sokağa çıkınca etraf din alimi kaynıyor.Konu dinden açılınca herkes dedesinden,babasından,şeyhinden,bölge imamından duyduklarını bir güzel satıyor ki,değme profesörlere taş çıkarır.Ha ticarete gelince müşteriyi kazıklamalar falan,aman canım lafı mı olur?Dinin ne işe yaradığını az çok anlayan zaten iyi bilir ki ticarete dökülmeyen dine din denmez.

E genel bu zekadaysa böyle ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı'na ne gerek var yahu?Başkan çıkıp günde 1000 tane açıklama yapsa kim takar?Bırakın onlar da yolunu bulsun,elleşmeyin fazla.Bırakınız yapsınlar,bırakınız geçsinler!

Gönderi tarihi:

Dünya'da Müslümanların çoğunluk oldugu ülkelerde her zaman gorülen bir şey bu. Din halka bir tercih olarak bırakılmıyor. Islam dini , Allah ve Insan arasında değilde, devlet ve Insan arasında besleniyor. Bu Islam dininin özelliklerinden biri. Aksi taktirde, devlet araya girmezse, çoğu insanın bu dini takip edeceklerinde güvenleri yok olması gerek.

Bu arada, Batı Dünyasında "seküler" olarak tanınan Turkiye, bu çelişkide devam etmektedir.

Gönderi tarihi:
Bütçesini bilmem ama bir dindar olarak diyanetin yani şu anki halinin kapatılmasında sakınca görmüyorum.Diyanet,imamhatip liseleri her yer kapatılsın.Yapabiliyorlarsa sadece Arapça ve Türkçe ,İbranice ve Türkçe,Aramca ve Türkçe dilbilgisinde uzman üniversiteden insanların başında bulunduğu bir Kutsal Kitaplar çeviri merkezi oluşturulsun ve dünya üzerindeki bütün dinleri atıyorum Buda dır şu budur anlatan özel kapsamlı çalışmalar olsun.Ama kısıtlı yetki,bol denetim ile bir din yaymak için değil dinlerin gelişiminin ,tarihsel sürecinin ya da inanıldığı kültürlerin açıklamalarının bulunduğu bilimsel araştırmalar olsun..Okullar ailelere din dersi desteği illa vermek istiyorsa bunu din dersi değil ,ilerisi için dil dersi olarak yapsınlar.

Ülkede hocam şu günah mı,bu günah mı diye soru sorulan herkes otursun evlerinde de halk tenezzül edip inandığı Kitabı açsın bi bakalım,neyi merak ediyor ,günah mı değil mi bi zahmet bir okusun bakalım.. Tabi bunun için sözümoan Kutsal kitabı anlatan bütün kitaplar ülke genelinde tamamen ve şiddetle yasak olsun.Zaten en büyük sıkıntımız bu..Bir anket yapılsa halk arasında,tek tek dolaşılsa,merak ediyorum kaç kişi Kuran okumuştur Elhamdülillah müslümanım diyenlerden.Ondan sonra da bol keseden atsınlar başkaları,müslümanlar şöyle müslümanlar böyle.Hatta ben iyi ki beni müslüman yaratmadın diye Rabbine yakaran şükran sunan diğer Kitap ehlinden insanlara bile denk geldim..Amaan,ne bileyim işte,sanırım ben yoruldum..

Sevgiler arkadaşlar...

Sevgili ftoyd, önerilerin çok güzel. Keşke bunlar yapılabilse. Hiç olmazsa insanların inançları, bilinçli bir inanç olurdu. Kulaktan dolma veya hacı hocadan duyma bilgilerle değil.

Fakat o zaman bu apaçık (!) din kitabını halk nasıl anlayacaktı? Müteşabbih ve muhkem ayetleri nasıl ayırt edecekti? Nasıl yorumlayacaktı?

İslam'ı okuyunca müslümanlıktan çıkanların sayısında artış olacaktı belki de.

Bu arada, Batı Dünyasında "seküler" olarak tanınan Turkiye, bu çelişkide devam etmektedir

Süheyla bırakın seküler bir yapıyı, neredeyse din devletine gitmek üzereyiz.

Evet, Diyanet İşleri Başkanlığı tez zamanda kapatılmalıdır. Ve bütçesi de Atatürkçü Düşünce Derneği'ne aktarılmalıdır. :D

Gönderi tarihi:
Sevgili ftoyd, önerilerin çok güzel. Keşke bunlar yapılabilse. Hiç olmazsa insanların inançları, bilinçli bir inanç olurdu. Kulaktan dolma veya hacı hocadan duyma bilgilerle değil.

Fakat o zaman bu apaçık (!) din kitabını halk nasıl anlayacaktı? Müteşabbih ve muhkem ayetleri nasıl ayırt edecekti? Nasıl yorumlayacaktı?

İslam'ı okuyunca müslümanlıktan çıkanların sayısında artış olacaktı belki de.

Sevgili Halkalıyıldız,yapılan en korkunç dayatmalardan biri de Müteşabbih ve muhkem ayetleri anlayamazsınız savunusu..Anlamak zoruda değiliz ki hangisi ne?O ayetler kalple şekillenir,sizin dine uygun olup olmamınızla ilgili şekillenir,

yani sizin dinden çıkmanıza sebep olan ayetler benim dinime daha da yakınlaşmamı sağlar.Bu gerçeği ,o ayetleri bilsekte bilmesekte yaşarız,atıyorum ben hiç bir kitaptan açıp bakmadım hangi ayetler nedir ne değildir diye,ama ateistlerin en çok kullandığı Nisa suresi,ahzap suresi falan kendini zaten ele veriyor.Biz okudukça imanımız artıyor,ateist okudukça hop oturup hop kalkıyor nasıl buna inanıyorlar diye..Demekki falancaların desteğine değil,Tanrımızın desteğine ihtiyacımız var..

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Başbakana sesleniyorum...

Ülke binbir sorunla uğraşırken ve yüzbinlerce aç varken....

Hala imam hataman niye?...

Dua ila karın doyacağına ve çözüm üreteceğine inanan bir başbakan asla bu ülkeye yakışmıyor...

Bu ülke böyle bir başbakanla geleceğini 21. yüzyıla taşıyamaz....

Gönderi tarihi:

Atatürk düşünce derneği gibi bir dernek neden var anlayamadım gitti. Aslında diyanetten önce bu derneğin kapatılması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kanunlarında nelerin suç teşkil ettiği belli ve suç işeyen herkes kanunlar önünde eşit şekilde yargılanıyor. hayatımızın belli bir dönemi Atatürk'ün yaptıklarını öğrenmekle geçip gidiyor, o kadar öğrendiğimiz yetmiyorda bi de bu derneği çıkarmışlar.

Gönderi tarihi:
Atatürk düşünce derneği gibi bir dernek neden var anlayamadım gitti. Aslında diyanetten önce bu derneğin kapatılması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kanunlarında nelerin suç teşkil ettiği belli ve suç işeyen herkes kanunlar önünde eşit şekilde yargılanıyor. hayatımızın belli bir dönemi Atatürk'ün yaptıklarını öğrenmekle geçip gidiyor, o kadar öğrendiğimiz yetmiyorda bi de bu derneği çıkarmışlar.

Esas suç işleyenler radikal dinsel doğmalardır...

Aynı dualarla binlerce yıldır hiç bir işe yaramayan ve sadece insanları uyutmaya çalışan, onları kendi çıkar doğrultularında kullananan kurumlar, kuran kursları vb. leri kapatılmalıdır...

Bu arada...

Atatürk'ün yaptıklarını, eserlerini, emanetlerini ve modern, aydın, ilerici, çağadaş düşüncelerini dünya döndükçe okuyacağız, ışığından faydalanacağız, emanetlerini koruyacağız ve düşüncesinin bekçisi olacağız...

Doğmaların değil...

Güzelim ülkemizi araplaştırmaya, yozlaştırmaya, gericiliğe itmekten başka hiçbir işe yaramayan Diyanet gibi kurumlar, kuran kursları ve hatta gereksiz camilerin birçoğu kapatılmalıdır...

Gönderi tarihi:

Bu resmi koymuşsunuz iyi güzel de..

Bakın, ben de dinsiz bir insan olmama karşın,

Bazen ölen birinin mevlüt davetine gidiyorum. Saçma gelse bile, dua okuyormuş gibi yapmak zorunda kalıyorum. "mekanı cennet olsun" diyorum.

Bazen bana iyiliği dokunan birine "Allah razı olsun" diyorum..vs

Çünkü insanlar bunu bekliyor. Bundan anlıyor. Çıkıp da "yahu ben dinsizin tekiyim, inanmam böyle şeylere, mevlüt de neymiş, bırakın bunları" demiyorum. Her insan bunu değerlendiremez çünkü.

Yani, o anda ortam neyi gerektiriyorsa veya karşıdaki neyi bekliyorsa onu yapmak durumunda oluyorum.

Bilmem anlatabildim mi?

Gönderi tarihi:
Atatürk düşünce derneği gibi bir dernek neden var anlayamadım gitti. Aslında diyanetten önce bu derneğin kapatılması gerekmektedir.

Diyor ve aynı kişi bir alttaki iletisinde Atatürk'ün güya dua ederkenki resmini gösteriyor.

Bu zaten dinciler tarafından hep yapılan şey. Bir taraftan Atatürk'ü kötülemeler, "O dinsiz imansızın biriydi, onun peşinden gitmeyin" demeye getirmeler. Bir taraftan da bunu yemeyenler için, "bak Atatürk dindardı, sen de dindar ol, bırak laikliği" filan demeler.

Yani; şu Atatürkle ilgili ne varsa kapatılsın, kapatılamıyorsa bari dindarlaştırılsın, Atatürkçülükten koparılıp, ümmetçiliğe dönüştürülsün.

Zira adamların Atatürkçü gibi Atatürkçülüğe tahammülü yok. Devleti ama öyle ama böyle milletten alıp, ümmete mutlaka teslim edecekler. Maksatları bu.

Belki olur ama çok beklersin kardeşim. Ama bir de geri teperse, Atatürkçü dernekler yerine senin o camilerin, mescitlerin, tekkelerin kapanırsa hiç şaşma. Nede olsa burası Arap'ın değil Türk milletinin ülkesi. Türklerin de hiç sağı solu belli olmaz. Bakarsın tepeleri atar, senin o ümmetinin dinini Arap'ın kutsal topraklarına geri postalar.

Güle güle

Gönderi tarihi:
Sevgili Halkalıyıldız,yapılan en korkunç dayatmalardan biri de Müteşabbih ve muhkem ayetleri anlayamazsınız savunusu..Anlamak zoruda değiliz ki hangisi ne?O ayetler kalple şekillenir,sizin dine uygun olup olmamınızla ilgili şekillenir, yani sizin dinden çıkmanıza sebep olan ayetler benim dinime daha da yakınlaşmamı sağlar.Bu gerçeği ,o ayetleri bilsekte bilmesekte yaşarız,atıyorum ben hiç bir kitaptan açıp bakmadım hangi ayetler nedir ne değildir diye,ama ateistlerin en çok kullandığı Nisa suresi,ahzap suresi falan kendini zaten ele veriyor.Biz okudukça imanımız artıyor,ateist okudukça hop oturup hop kalkıyor nasıl buna inanıyorlar diye..Demekki falancaların desteğine değil,Tanrımızın desteğine ihtiyacımız var..

Söylediğin gibi iki yaşam şekli var. Bilmeden yaşayanlar, yani burnunun doğrusuna gidenler. Ki zaten bu insanlar için bilmek te gerekmez. Onlar için bir yol çizilmiştir, o yoldan gider gelirlerler. Bilen insanlardan beslenirler. "Bizler sadece bize verileni biliriz" derler.

Bilen insanlar ise, o burnunun doğrusuna giden insanların lokomotifi, aş'ı, ilaçlarıdırlar. Her şeyin üretimi onların himayesindedir. Hayata onların sayesinde tutunurlar. Ama söz konusu bilme/bilmeme kuruntusu olduğunda, vefasızlıklarını gösterir, sorunları soyuta (sanallık) atamaktan da geri durmazlar.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Esas suç işleyenler radikal dinsel doğmalardır...

Aynı dualarla binlerce yıldır hiç bir işe yaramayan ve sadece insanları uyutmaya çalışan, onları kendi çıkar doğrultularında kullananan kurumlar, kuran kursları vb. leri kapatılmalıdır...

Bu arada...

Atatürk'ün yaptıklarını, eserlerini, emanetlerini ve modern, aydın, ilerici, çağadaş düşüncelerini dünya döndükçe okuyacağız, ışığından faydalanacağız, emanetlerini koruyacağız ve düşüncesinin bekçisi olacağız...

Doğmaların değil...

Güzelim ülkemizi araplaştırmaya, yozlaştırmaya, gericiliğe itmekten başka hiçbir işe yaramayan Diyanet gibi kurumlar, kuran kursları ve hatta gereksiz camilerin birçoğu kapatılmalıdır...

camiler sadece ibadet yeri değildir insanların birbirini tanımaları için vesile yerleriidir hocalar da sadece dini bilgi vermezler biz müslümanlara uyuyo diyen arkadaşlarım toplumda dindar olup da ne kadar başarılı insanlar var ama siz onları kendinizden biliyosunuz Atatürk ün bir anısı var belki işinize gelmiyo diye bilmiyosunuzdur Atatürk ezan sesi duyduğunda müziği kapamış gözleri dolmuş ve keşke hiç bitmese demiş yanındaki arkadaşı Sabah ezanını dinleriz diyerek onun ağlamaklı gözlerine bakmış işte görüyosunuz ya ne biz ve bizim gibiler çok dindar ne de siz ve sizin gibiler Atatürk çü aslında hepimiz aynı dili konuşuyoruz

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.