Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 BÜTÜN KADINLAR GÜZELDİR VE SOLCUDUR... SORDUKLARI şu: "Sağcı kadınlar mı güzel, solcu kadınlar mı?" Oysa bütün kadınlar güzeldir. Çirkin kadınları, ben sadece kimi zaman gazetelerde, televizyonlarda hemcinslerine kazık atarken görürüm. "Akademisyen" ya da "aydın" unvanları vardır. Kuaförden çıkmış saçları eskimo çadırını andırır. Başları açıktır ama türbanı-tesettürü savunurlar. Dincilerin kadın hakkı diye bir şey tanımadıklarını bile bile. Belli ki amaçları; iktidarın vitrine koyduğu kadınlardan birisi olmak, bir makam, bir koltuk, bir avanta, bir çıkar... Kendi hemcinslerine vefasızlık da vardır yüzlerinde, anaçlığın hiçbir zerresinde olmayan çocuklara ihanet de... O kadınlardır çirkin olan. * Öbür kadınların tümü güzeldir. Ve bence bütün kadınlar solcudur. Eğer solculuk; insan egosunu aşıp, her şartta çıkar ve kazanç duygusunu bir kenara atıp eşit paylaşımsa, bu kadının da tarifidir. Kendisini çocukları arasında paramparça edip yüreğini onlara dağıtma güdüsünde olan kadın, tanımadığı uzaktaki çocuklar için de ağlamaya başladığında... Hangi evrensel sermaye onun susturabilir?.. Yüreğinde şefkat, merhamet, anaçlık ve güçsüzlere kanat germe duygusu varken... Hangi kadın yoksulları sömürmeye "evet" diyebilir. O "sağcı" ya da "solcu" olduğuna dahi karar vermez, yormaz bile kafasını. Sadece sömürgeciliğin, petrol kuyularının, silah fabrikalarının, para savaşlarının, kazanç hırsının, çıkarın insanlığa acı verdiğini bilir. Ve tüm bu acımasızlıklara razı olmaz kadın. * "Sağcı" ya da "solcu" deseniz de ben o kadınları tanıdım. Yaşları, kimlikleri, unvanları, milliyetleri, konumları ne olursa olsun, tümünün bir tek ideolojisi vardı: Anaçlık... Aslında tümü "solcudur" kadınların. Hepsini sevdim ben. Ve hepsi güzeldi. ______________________ Kaynak: Bekir Coşkun / Hürriyet... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 BÜTÜN KADINLAR GÜZELDİR VE SOLCUDUR... bir kere buna itirazim var her laik bakimli kadin güzeldir tabiiki bu bakimli laik kadinlarin sagcisi solcusuda vardir aslinda ayirmakda yanlistir... seriatcilar haric ülkemizin insanlari güzeldir.. ve bakimlidir.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Ben solcu değilim ama güzelim bu işte bir terslik olmasın Sanırım bu konu bir İtalyan kadın adayın sözü ile gündeme oturdu o "bütün solcu kadınlar çirkindir "demişti yanılmıyorsam ,sonra bir başkası çıkıp "çirkin olabilirlar ama yatakta çok iyiler "diye yanıt vermişti.Her zaman ki gibi kadının üzerinden rant yapmaya çalışan çarpık zihniyetler işte.... Bu arada Efendi senin fotoğraftakiler Türk'e benzemiyor,birde erkek kadından daha ön plana çıkmış kadın onun yanında sönük kalmış daha iyi bir resim bulabilirdin.....bizim ülkemizden hani şeriatçi,laik falan dedinya o bakımdan şey yaptım Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 onecelıkle butun kadınlar solcudur demen senın dar gorüşlülügünü ortaya koyuyuyor..ayrıcada boyle bı konu acmak yetişkin ve olgun türk genclerinin ilgi alanına girmememli... ****** yapmak,ayrım yapmak hiç bir insana yakısmaz..insana insan oldugu için deger vermemiz gerektıgınıde ogrenmelıyız..saygılar, Alıntı
Φ mistral Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Çirkin kadınları, ben sadece kimi zaman gazetelerde, televizyonlarda hemcinslerine kazık atarken görürüm."Akademisyen" ya da "aydın" unvanları vardır. Kuaförden çıkmış saçları eskimo çadırını andırır. Başları açıktır ama türbanı-tesettürü savunurlar. Dincilerin kadın hakkı diye bir şey tanımadıklarını bile bile. Belli ki amaçları; iktidarın vitrine koyduğu kadınlardan birisi olmak, bir makam, bir koltuk, bir avanta, bir çıkar... Kendi hemcinslerine vefasızlık da vardır yüzlerinde, anaçlığın hiçbir zerresinde olmayan çocuklara ihanet de... O kadınlardır çirkin olan. Hangi kadın yoksulları sömürmeye "evet" diyebilir.O "sağcı" ya da "solcu" olduğuna dahi karar vermez, yormaz bile kafasını. Sadece sömürgeciliğin, petrol kuyularının, silah fabrikalarının, para savaşlarının, kazanç hırsının, çıkarın insanlığa acı verdiğini bilir. Ve tüm bu acımasızlıklara razı olmaz kadın. Tamamen katılıyorum ve kadın haklarını böylesine yürekten savunduğu için, biz kadınlar da Bekir Coşkun'u seviyoruz... ***********, fakat bence Bekir Coşkun'un esas demek istediği, kadınların savaştan, itiş kakıştan, kavgadan, ölümlerden nefret ettiğidir, zaten sadece bunlar bile solcu olmaya yeter.... Erkek tanrılardan önce tanrıçalar vardı.... savaşların ve sınıfsal farklılıkların olmadığı altın çağlar.... kadının çocuğu olduğu olduğu için yaratıcı olarak kabul edilirdi kadınlar.... Ta ki.... erkeğin dölüyle çocuk oluştuğu bilinene kadar.... Tanrıçalar dönemi kapandı, tanrılar dönemi başladı, bu dönemle birlikte, erkek hırçınlığı, erkek kavgacılığı, erkek öfkesi dünyaya hakim oldu... Bu hala devam ediyor.... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 senın dar gorüşlülügünü ortaya koyuyuyor.. Dar görüşlülük; Dar görüşlü olmak, denizden geçmeyi göze alamayıp bencilliğin gölünde boğulmaktır. Dar görüşlü olmak, öfkelerini, umutlarını ve özlemlerini tutarsızlık değirmeninde öğütmek demektir. Dar görüşlü olmak, birşeyi anlayıp dinlemeden elinde bıçakla lahana tarlasına dalan birine benzemektir... Evet yazımızı tam anlamıyla okuyanlar ne demek istendiğini çok iyi anlayacaklardır... Aynen şöyle demiş yazarımız... "Sağcı" ya da "solcu" deseniz de ben o kadınları tanıdım. Yaşları, kimlikleri, unvanları, milliyetleri, konumları ne olursa olsun, tümünün bir tek ideolojisi vardı:Anaçlık... Aslında tümü "solcudur" kadınların. Hepsini sevdim ben. Ve hepsi güzeldi. Son olarak dar görüşlülük.... İçine alacağı şeye oranla ölçüleri yetersiz olan, geniş ve bol karşıtı. Genişliği az veya yetersiz olan, ensiz:" Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Dar görüşlülük;Dar görüşlü olmak, denizden geçmeyi göze alamayıp bencilliğin gölünde boğulmaktır. Dar görüşlü olmak, öfkelerini, umutlarını ve özlemlerini tutarsızlık değirmeninde öğütmek demektir. Dar görüşlü olmak, birşeyi anlayıp dinlemeden elinde bıçakla lahana tarlasına dalan birine benzemektir... Evet yazımızı tam anlamıyla okuyanlar ne demek istendiğini çok iyi anlayacaklardır... Aynen şöyle demiş yazarımız... Son olarak dar görüşlülük.... İçine alacağı şeye oranla ölçüleri yetersiz olan, geniş ve bol karşıtı. Genişliği az veya yetersiz olan, ensiz:" Ekleme yapmama gerek kalmamış sağol DİP NOT............ Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.