Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Windows'ta açık var


Önerilen İletiler

Bilgisayar kullanıcıları, Microsoft Windowsda yeni tespit edilen bir açığın, bilgisayarları saldırılara açık hale getirdiği konusunda uyarıldı.

 

ABDde interneti izleyen Computer Emergency Response Center (Cert) ve web güvenlik firmaları, Windows Metafiles adı verilen bazı görüntü dosyaları konusunda uyarıda bulundular.

 

Uzmanlar, çok sayıda websitesinin, bilgisayarlara sızmak ve kullanıcının izni olmadan tanıtım, kişisel bilgi toplama veya bilgisayarın yapılandırmasını değiştirmek için spyware yerleştirmek amacıyla bu açığın avantajını kullandıklarını belirttiler.

 

Söz konusu görüntü dosyalarının .wmf uzantısıyla geldiği ve bunların vektör ile bitmap (resim datalarının pixel grafikler halinde yazılması) temelli oldukları uyarısı karşısında, Microsoft gerekli incelemeyi başlattığını açıkladı.

 

Microsoft firması öteden beri, kullanıcılara bilinmeyen bir kaynaktan gelen e-postalar ile bunlardan gelen linkleri dikkatli açmaları uyarısında bulunuyor.

 

2005 SAKİN GEÇTİ

Öte yandan, bilgisayar güvenliği uzmanları, virüs saldırıları bakımından 2005in önceki yıla göre daha sakin geçtiğini belirttiler.

 

Bu alanda önde gelen firmalardan Symantecin derlediği verilere göre, 2004te 33 önemli virüs saldırısı kayda geçerken, 2005te sadece 6 önemli olay meydana geldi.

 

Symantecin üst düzey yöneticilerinden Kevin Hogan, dünyada bilgisayar virüsü salgını konusunda önemli bir düşüş yaşandığını belirterek, bunda kullanıcıların bilinçlenmesi ve virüs programlarının büyük ölçüde engellenmesinin payı olduğunun altını çizdi.

 

Finlandiyalı anti-virüs yazılım şirketi F-Secure da, 2005te virüs programlarının son iki yıla göre yüzde 40 artış göstermesine karşın, bilgisayar virüsü salgınında yüzde 50 azalma tespit edildiğini belirtti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.