Misafir hayhak Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 selam arkadaşlar bu başlık altında size sorum olmayacak!... sadece isteyenler dünyada onlara delice gelen şeyleri, fikirleri ve yapıları yazsınlar vede nedenini acıklasınlar...şimdiden saygılar ben başlıyorum... bütün mabetler... insanlar taşlar için bir türlü barışamıyorlar....bu bana delice geliyor ve biz bu insanlarla yaşamak ve onlar gibi davranmak zorundayız yoksa bizi sinek zannedip ezebilirler... yaptıgımız herşey onlara ters gelecek ne olursa olsun bizi aralarına kabul etmeyecekler bu yüzden bende bir kısım deliyim Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 selam arkadaşlar bu başlık altında size sorum olmayacak!... sadece isteyenler dünyada onlara delice gelen şeyleri, fikirleri ve yapıları yazsınlar vede nedenini acıklasınlar...şimdiden saygılar ben başlıyorum... bütün mabetler... Açıklayamadığım/anlayamadığım şeylerden bazıları: - İnsanların bir veya birkaç ilah olduğuna inanmaları ve açıklayamadıkları olayları bunlara bağlamaları. - Kuzey Kore'nin psikopat lideri. - Papa'nın kutsal olduğuna inanan milyonlarca insanın varlığı. - Bütün Türkiye'nin sahibi olan Kürtleri sadece Güney Doğu Anadolu'ya hapsetmek isteyen PKK'nın iyi bişey yaptığını sanan Kürtlerimiz. - Kendini Türk olarak tarif edenlerin ayrılığı, Kürt olarak tarif edenlerin ise bütünlüğü savunması gerekirken, bunun tam tersinin olması. - Batı'yı çifte standartçılıkla suçlayan halkımızın esasen en büyük çifte standartçılardan olması. - Elektrik çalan, sahte vergi iadesi dolduran vatandaşlarımızın hepsinin hortumculardan yakınması. - Torpilcilikten şikayet eden halkımızın işi düştüğünde torpil araması. - vs. vs.. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Süleyman mabedini cinlerin Süleyman peygamberin emriyle yaptıklarının yazılı olduğu kitapların kutsallığına inanılıyorsa, o kitaplara inananların da birbirini aynı hikayeleri anlattığı halde adları farklı olan kitaplarını bahane edip o mabedlerin taşları için öldürmelerinin mantıksızlığını anlamamaları normal. Taş deyince, taştan putlar ne, hacerül esved ne? (Karataş) Hani taşlar kutsanmazdı? Kabenin böğrüne asıp etrafını dönmek, öpmek için birbirini ezmek de kutsamak değilse daha nasıl kutsanır ben bilmiyorum. "Rabbinin izniyle cinlerden bir kısmı, onun önünde çalışırdı..... Onlar Süleyman'a kalelerden, heykellerden, havuzlar kadar (geniş) leğenlerden, sabit kazanlardan ne dilerse yaparlardı." (Kuran 58/12-13) Yeri gelmişken şu ayeti de inceleyelim: ".....şeytanlar kafir oldular. Çünkü insanlara sihri ve Babil'de Harut ile Marut isimli iki meleğe indirileni öğretiyorlardı. Halbuki o iki melek, herkese: Biz ancak imtihan için gönderildik, sakın yanlış inanıp da kafir olmayasınız, demeden hiç kimseye (sihir ilmini) öğretmezlerdi. Onlar, o iki melekten, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı." (2/102) Burda da ***** ***** tanrı anlayışı sorunu ortaya çıkıyor. Anlaşılan o ki, büyü iyi bir işe yaramıyormuş. Ateş yakmayı öğretseler de, "sakın bu ateşi öbür kabilenin barakalarını yakmak için kullanmayın, yemek pişirmek için kullanın" dese, tamam. Bir mantığı olacak belki, adamlar yemek için öğretilen ateşi zarar için kullansalar, tepen atar. Ama büyü, sırf kötülük bir iş olarak tanıtılıyor ve "denemek için" öğretildiği söyleniyor. Bu büyü ile iyi bir iş yapılamıyor. Yeryüzünün en zararlı adamını öldürmek için bile yapsan, büyü yapmak küfür mü? Anlatılışa göre öyle. Bu da kaprisli "dur bakalım nasılsa duramaz, kullanırlar, ben de en acıklı azabı tattırırım" türü bir anlayış ortaya getiriyor. Pek iyi bir tanrı tasviri olmadığı açık yani. Kuzuyu yemek isteyip suyu bulandırıyor bahanesine bakan kurt hikayesini andırır bir şey. Hele şu karı ile koca arasının büyü ile açıldığı iddiasına hiç girmeyeyim, insanların psikolojisini bozan en zararlı empozelerden biri. Bu kadar zararlı ve bilim dışı bir empoze bilmiyorum. Arası düzelebilecek olan eşler bile kafalarına sokulmuş bu vahim empoze yüzünden ufak bir anlaşmazlıktan sonra iyice düşman oluyorlar. "Bana büyü yaptırdı!" Buyur burdan yak! Ayıkla pirincin taşını... Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Hele şu karı ile koca arasının büyü ile açıldığı iddiasına hiç girmeyeyim, insanların psikolojisini bozan en zararlı empozelerden biri. Bu kadar zararlı ve bilim dışı bir empoze bilmiyorum. Arası düzelebilecek olan eşler bile kafalarına sokulmuş bu vahim empoze yüzünden ufak bir anlaşmazlıktan sonra iyice düşman oluyorlar. "Bana büyü yaptırdı!" Buyur burdan yak! Ayıkla pirincin taşını... Evet çok güldüğüm ve bir türlü bu inanışlar içinde olanlara anlatamadığım bir konu Merak ediyorum nasıl bir zihniyetki bu böyle şeylere inanılabiliyor.Ağaca ip bağlayarak dileklerini gerçekleşeceğine inananlar, türbelerin başında derdine derman arayanlar, yada şurda bir hoca varmış nefesi kuvvetliymiş deyip kalkıp ona bisürü para yatıranlar ah ahhh nasıl inanışlar bunlar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Merak ediyorum nasıl bir zihniyetki bu böyle şeylere inanılabiliyor.Ağaca ip bağlayarak dileklerini gerçekleşeceğine inananlar, türbelerin başında derdine derman arayanlar, yada şurda bir hoca varmış nefesi kuvvetliymiş Evet sayın verdinaz, yalnız bu noktada dikkatinizi bir konuya çekeceğim: Tam bu noktada bir katakulli yapılıyor, (sizi tenzih ederim, yapanlar için söylüyorum) batıl inanç ve hak inanç varmış gibi bir ayrım yapılıyor. İnançların tümü inançtır, hakkı batılı olmaz. Bu ayrım, "gerçek hoca" iddiasına prim tanıyor ve istismar sürüyor. İnandıktan sonra çaput bağlamak da inançtır, karı koca arasını açmak (ya da düzeltmek) için büyü yapıldığı da... Hoca, hocadır. Soyut üzerinden işini götürüyor ve soyutun tartışması olmaz. Kimse kimsenin inancının hak veya batıl olduğunu iddia etme konumunda değildir. Bu sefer hak hocalar, batıl hocalar tartışması başlar ve hiç bir yere götürmez, yine istismar sürer. Bana tek tanrıya inandığını söyleyen de, çok tanrıya inandığını söyleyen de birdir, ikisi de inanıyorlar. İnanmayan diye bir şey de yoktur, hiç bir şeye inanmayan insan olur mu? Nefes alıp kalbinin attığına da mı inanmayacak? Böylesi varsa ancak ve olsa olsa nihilist olabilir ki, o bile "nihilistim" dediğinde bir inanç sergiliyor, hiçliğe inanıyor. İşin doğrusu ben insanları inanç bazında ayırmam. Davranış bazında ayırırım... Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 Bana da; ortada ülke var sanıp bir de onu paylaşamayanlar inanılmaz geliyor. Onun dışında,yıllardır süregelen sermaye egemeliğinin cisimleşmiş hali olan akp'nin,zamanında anayasayı masaya fırlatıp sözümona ekonomik kriz bahanesi yaratıp, çocukların bile inanmadığı -net hatırlıyorum..- yapay bir gündem oluşturuluşunun üzerine, buna benzer bir şekilde ''parti kapanacak, ona göre krize hazırlıklı olun..'' balonuyla bahene üretmesi ve buna sanki iki ayrı cephe var da ortalık kızışıyor gözüyle bakılmasını sağlayabilmesi beni ''delice'' yapıyor. Bu işleri bırakıp kendimi felsefeye vereyim diyorum olmuyor. Nice bahanelere efendim.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2008 bu başlık, havadan sudan konular bölümünde açılmalı sanırım ! saygılar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 18 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2008 ''parti kapanacak, ona göre krize hazırlıklı olun..'' balonuyla bahene üretmesi ve buna sanki iki ayrı cephe var da ortalık kızışıyor gözüyle bakılmasını sağlayabilmesi Böyle bir durum ortaya çıkar da atılan adım yarım bırakılır, AKP kapatılmazsa çok vahim bir durum ortaya çıkar. O zaman görüşün haklılık kazanır İ'tezele ve güven bunalımı tırmanır. Ciddi bir endişe, katılıyorum. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 20 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2008 hayatı boyunca gereksiz kazanımlar için uğraşan insanları ,birbiriyle yarışan insanları ve bunları öven ve onların hayranı olan insanları gördükçe bunları garipsiyorum!... Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 21 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mart , 2008 Bazı insanlar bir müslüman olarak, cennet-cehennem kavramına inandığı halde; örneğin zina suçunu çok rahatlıkla işleyebiliyor. Bu bana delilik gibi geliyor. Aklım almıyor. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.