Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Evet,Kürt devletleri var diyenleri yanlis biliyorsunuz diye sucluyorum,cünkü Kürt devleti olmamistir.Tarihte yasamis onlarca eski medeniyeti alip Kürt devleti diye yutturmaya kalkanlar eger isterseler kendileri de kaynak bulabilirler,cünkü bütün kitapcilar kaynak doludur,arayin bulun,bulan nasil buluyorsa,Kürt devletleri diye nasil arayip bulduysaniz yalan oldugunu yazanlarida bulabilirsiniz.

Kürt devleti yoktur olmamistir,Kürtler kabileler halinde Asya'da degisik cografyalarda yasamislardir.Ama illede bir kaynak istiyorsaniz ÖMER ÖZYILMAZ'in "GURMANC VE KÜRTLERIN KÖKENI"kitabini verebilirim.Ayrica ALI TAYYAR ÖNDER'in "TÜRKIYE'nin ETNIK YAPISI"adli eserinide kaynak olarak gösterebilirim.

Size sadece su kadarini söyleyeyim,baskalarinin tarihlerine sahip cikmak gerceklerden kacmaktir,eger gercekleri ögrenmek istiyorsaniz biraz daha cesur olmalisiniz.

saygilarla

• Cevaplar 61
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Evet,Kürt devletleri var diyenleri yanlis biliyorsunuz diye sucluyorum,cünkü Kürt devleti olmamistir.Tarihte yasamis onlarca eski medeniyeti alip Kürt devleti diye yutturmaya kalkanlar eger isterseler kendileri de kaynak bulabilirler,cünkü bütün kitapcilar kaynak doludur,arayin bulun,bulan nasil buluyorsa,Kürt devletleri diye nasil arayip bulduysaniz yalan oldugunu yazanlarida bulabilirsiniz.

Kürt devleti yoktur olmamistir,Kürtler kabileler halinde Asya'da degisik cografyalarda yasamislardir.Ama illede bir kaynak istiyorsaniz ÖMER ÖZYILMAZ'in "GURMANC VE KÜRTLERIN KÖKENI"kitabini verebilirim.Ayrica ALI TAYYAR ÖNDER'in "TÜRKIYE'nin ETNIK YAPISI"adli eserinide kaynak olarak gösterebilirim.

Size sadece su kadarini söyleyeyim,baskalarinin tarihlerine sahip cikmak gerceklerden kacmaktir,eger gercekleri ögrenmek istiyorsaniz biraz daha cesur olmalisiniz.

saygilarla

Kurt karsiti yazarlarin yazdigi propaganda amacli 'Kurtler Yoktur" amacli eserlerin hic bir degeri yoktur ve olamaz da! Zira ayni kaynaklar "hic bir Ermeni olmedi" diye bir sey bile iddia edebiliyor! Yani hala sabirla sizin GERCEKCI bir yorum yapacaginiz, ve propagandayi birakacaginiz gunu bekliyorum!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:
Kurt karsiti yazarlarin yazdigi propaganda amacli 'Kurtler Yoktur" amacli eserlerin hic bir degeri yoktur ve olamaz da! Zira ayni kaynaklar "hic bir Ermeni olmedi" diye bir sey bile iddia edebiliyor! Yani hala sabirla sizin GERCEKCI bir yorum yapacaginiz, ve propagandayi birakacaginiz gunu bekliyorum!

Diyarbakirli...

Aynı şeyler sizin göstereceğiniz kaynaklar için de söylenebilir. En güzeli bunları karşılaştırmalı incelemektir. Ermeniler konusuna gelince bu ülkedeki hiç bir kaynak " hiç bir ermeni ölmedi "diye idda etmiyor. Sadece yaşananların bir soykırım olmadığı söyleniyor. Kaldı ki arşivler ortadadır ya da bunlara mutlaka resmi arşivler diyeceğiniz için rus arşivlerini açın bir bakın. Körü körüne bir şeyi savunacağım diye desteksiz cümleler kurmayın. Sizin de dediğiniz gibi ben de;

hala sabirla sizin GERCEKCI bir yorum yapacaginiz, ve propagandayi birakacaginiz gunu bekliyorum
Gönderi tarihi:

Diyarbakirli...

Ben degil siz propaganda yapmaktasiniz hemde Türk milletine devletine karsi,hemde bölücülerle ve Ermenilerle isbirligi yaparak propaganda yapiyorsunuz.Gercekci olamazsiniz,gercekler sizi korkutur cünkü gerceklerin altinda aldanmisliginiz yatar.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ben degil siz propaganda yapmaktasiniz hemde Türk milletine devletine karsi,hemde bölücülerle ve Ermenilerle isbirligi yaparak propaganda yapiyorsunuz.Gercekci olamazsiniz,gercekler sizi korkutur cünkü gerceklerin altinda aldanmisliginiz yatar.

saygilarla

Kardesim konunun su: Ben ve benim gibi milyonlarca Kurt kendi kimlik ve tarihleri hakkinda bilgi sahibidirler... Sizler inkar ettiniz yillarca bakin sorun ne asamaya geldi. TRT bile resmen kabul ediyor dilimizi de varligimizi da! Biz nerelerden geldigimizi ve ne o ldugumuzu cok iyi biliyoruz!

Sizin amaciniz ne onu anlayabilmis degilim. 20 milyon Kurt var., Turk olmayan Kurt var. Evet! Isterseniz gidin inkar edin! Gercekler ortada!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:

Türkiye'de inkar edilen tek bir sey varsa o da Kürtler'in demokratik haklarinin olmadigidir.Bunu söylerken söyleyenlerin yüzlerinin kizarmamasida onlarin hedefe varmakta vicdani duygulardan yoksun olduklarini gösterir.Türkiye karsitligi öyle bir hadde varmis ki gercekler inkar edilmekte gercek olmayan iddialar gercekmis gibi yutturulmaya calísilmaktadir.Türkiye'de bugüne kadar Kürtler'i inkar eden olmamistir.Yalniz bir gercegi daha söylemek yerinde olur.Kürtcüler Kürt bölgelerinde yaptiklari düsmanca propagandalarla ülkede huzursuzluk yaratmaktadirlar.Bu nedenle DTP gayri demokratik bir partidir.

saygilarla.

Gönderi tarihi:
Türkiye'de inkar edilen tek bir sey varsa o da Kürtler'in demokratik haklarinin olmadigidir.Bunu söylerken söyleyenlerin yüzlerinin kizarmamasida onlarin hedefe varmakta vicdani duygulardan yoksun olduklarini gösterir.Türkiye karsitligi öyle bir hadde varmis ki gercekler inkar edilmekte gercek olmayan iddialar gercekmis gibi yutturulmaya calísilmaktadir.Türkiye'de bugüne kadar Kürtler'i inkar eden olmamistir.Yalniz bir gercegi daha söylemek yerinde olur.Kürtcüler Kürt bölgelerinde yaptiklari düsmanca propagandalarla ülkede huzursuzluk yaratmaktadirlar.Bu nedenle DTP gayri demokratik bir partidir.

saygilarla.

Devlet mercileri zamaninda Kürt'leri inkar etmekle ve onlara dillerini konusmalarini yasaklamakla yanlis yaptiklarini kendileri itiraf ediyor, siz hala dedigim dedik diyorsunuz. Gercekten düsündürücü bir durum.

Gönderi tarihi:
Devlet mercileri zamaninda Kürt'leri inkar etmekle ve onlara dillerini konusmalarini yasaklamakla yanlis yaptiklarini kendileri itiraf ediyor, siz hala dedigim dedik diyorsunuz. Gercekten düsündürücü bir durum.

Siz düsünmeye devam edin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
............

Ülkede eger bir tiran varsa bunu ülkeyi bölerek degil birlik icersinde ortadan kaldirmanin yollari arastirilir.Amerika'nin amaci bilindigi halde Amerika'nin sirtina binerek Irak'in bölünmesine önayak olmayi tiranla mücadele olarak veremezsiniz.

Kürtlerin bulundugu cografyada hep katledildikleri yalanini cok duyduk.Ermenilerde ayni iddiayi savunuyorlar ama Ermeni ve Kürtcü tarihcilerin disinda hicbir ciddi kaynak ne Ermeni soykiriminin varligini ne de Kürtlerin hep katledildigini söyler.Ermeniler ve Kürtler bulunduklari cografyada hep karisiklik cikararak bundan siyasi cikar saglama yolunu secmislerdir.Kurtulus savasinda Türk milletini arkadan vuranalrin bugün fil gözyaslari dökmeleri gercekten onlar adina utanc vericidir.

Benim ayna ile bir problemin yok olmadi da,vicdanen cok rahatim.Cünkü ülkem üzerinde oynanan oyunlarin ne kadar kirli ve cirkin oldugunu görmekteyim,eminim ki bu oyunlari oynayanlarin ve onlari savunanlarin aynada ki yüzleri benimkinden daha kizarmaya layiktir.

PKK'ya silah vermekten bahsedilmis;Bu ancak Taraf gazetesinin ve AKP savcisi Öz'ün iddiasidir,baska birsey degil.

Politika,

Değerli forumdaşım,sizden ricam birkez olsun kendinizi değil beni dinlemeniz.Düşüncelerinizde sadece sizi görüyorum,kendime dair,yazdıklarıma dair hiçbir düşünceye rastlayamadım.Lütfen empati...

"Hayat, felaket, yalnızlık, yüzüstü bırakılmışlık, yoksulluk kendine göre kahramanları olan savaş alanlarıdır."(Hugo)Lütfen bu cümleyi içinize sinene kadar tekrar tekrar okuyunuz.Çünkü "insan" gerçeği bu cümlede saklıdır.Söz konusu Irak oldu mu büu cümle tüm yaşananların merkezinde kendine çok rahat yer edinir.Önceki iletilerim de belirtmiştim,yine belirteyim;Irak,Türkiye,İran,Suriye başta olmak üzere Kürtler'in yaşadıkları tüm coğrafyalarda,Kürtler'in en temel hakları gasp edildi,kimlikleri yok sayıldı.Bunu görebilmek çok zor değil.Sadece Enfal dedim öncesinde,sadece bunu görmek bile Kürtler'in yaşadıklarına bir nebze de olsa tanık olmaya yeter.

Madem Halepçe diyoruz,o zaman sadece Irak diyelim...

Orada yaşam,bir tiranın yobazlığından ibaretti.Kürtler orada ipleri elinde tutanların çıkarlarına defalarca heba edildi.Enfal opresyonu dediler,binlerce Kürt'ü katlettiler.Kaldı ki,Arap toplumunun Kürt halkına bakışını çok iyi biliyoruz.Şimdi kitabın ismini hatırlamıyorum,bir İngiliz tarihçinin cümlelerinde Arap toplumu için Kürtler'in ne ifade ettiğini,affedersiniz ama "bunlar insan olamaz" diye diye okumuştum.

Irak'ta yaşayan Kürtler'in kaybettiklerine bakın,yaşamn koşullareına bakın....neler göreceksiniz?

Dün kaybeden Kürtler bugün işgale rağmen kazançlı.

Kürtler yaşadığı coğrafyalarda yüzüstü bırakıldı,yoksulluğa terkedildi.Bunlar bir ülkenin kaderi değildi,bunlar Kürtler üzerinden oynanan oyunların sistemiydi,başı ezilecek,açlıkla terbiye edilecek bir halka uygulanan ambargoydu.

Dostum onca yaşanana rağmen,yapılan zulmü bir tarafa bırakın da gelin Irak'ın bütünlüğünü savunun mu diyeceksiniz?

Hem hangi bütünlük...?

Görmediniz mi Saddam'ın devrilen heykelinde ki sevinç gösterileri.Bunun adı kendi halkını bile yok sayan bir tiranın bulduğu bela değil mi?

Kimine din denildi,kimine etnik denildi;aynı bayrağın hakları düşman edildi.

Yapmayın,sanki bu işgal Kürt'ler ile yapıldı gibi yazılıp çiziliyor.Bu bir aldatmacıdır.Kürtler de olmasaydı "dinsizin hakkında imansız gelecekti"Bu kadar basit.

Ve Kürtler;bence olması gereken yerde...çıkarları için.

............

Ayna için vicdan gerek.Kalkıp da "Kürt'ler ......."şeklinde yapılacak tüm savunmaları ben vicdandan kaynaklanan rahatsızlık bir olarak görüyorum.Savunma mekanizması işte...sizler,korkularınıza bir halkı çok rahat kurban ettiniz.

..........

Taraf ve Savcı Öz...özür dilerim,gerçek sadece bunlardan ibaret değil.PKK terörist ise JİTEM de teröristtir.PKK'lıya silahı da satan vatanseverlik nidalarıyla ortalıkta gezen ****...sadece örnek!

saygılar.

saygilarla.

.....çok ezbere....

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Sayın Diyarbakırlı...

.

.

.

Saygılar

Keske Turkiye de herkes sizin gibi dusunebilse ve barisa ve sogurlugu zaruri oldugu ya da dayatildigi icin degil de GONULDEN inanabilse. Iste o zaman hic bir sorunumuz kalmazdi. Sizi yaptiginiz yorumdan dolayi gonulden tebrik ediyorum. Umut isigi yaktiniz icimde. :)

Diyarbakirli...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.