Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Emekli Paşa'dan 'çok ağır' iddialar.....


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

28 Şubat sürecinin önemli isimlerinden Emekli Tümgeneral Osman Özbek'ten ilginç iddialar. AK Parti'yi Amerika'nın kurdurduğunu iddia eden Özbek'in sözleri çok tartışılacak.

MUHAMMET KUTLU'nun özel haberi

 

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, başını CHP'li Mehmet Tomanbay'ın çektiği, Demokratik Değişim Hareketi'ne bağlı Siyaset Akademisi'nce düzenlenen konferansta bir konuşma yaptı.

 

Büyük Ortadoğu Projesi'nin en başta gelen hedefinin, Türkiye'de AKP'nin yeşertilmesi, iktidara getirilmesi, ikinci önemli maddesinin ise CHP'nin çökertilmesi olduğunu ileri süren Osman Özbek, "ABD, CHP'yi Irak'taki Baas Partisi gibi görüyor. Nasıl Baas'ı çökerttiler, CHP'yi de çökertebilirler diye düşünüyorlar" dedi.

 

"AKP'nin temelleri, ABD'nin Yeşil Kuşak Projesi ve 12 Eylül'den geliyor" diyen Osman Özbek, AK Parti'nin kuruluşu ile ilgili şu çarpıcı anılarını anlattı:

 

"Şimdiki Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, benden vali aracılığıyla randevu istedi. Çünkü vermiyordum randevu. O zaman Melikgazi Belediye Başkanıydı. Buyrun dedim. Ne istiyorsunuz?

 

'Komutanım' dedi. Abdullah Gül, Refah Partisi'nden ayrılıyor, bir parti kuruyor ve Başbakan oluyor' Sene 1998. 'Seninle görüşmek istiyor. Sen, ben, Abdullah Gül, bir bağ evinde görüşme yapacağız' dedi. Ben de ona, bu gibi düşünceleri nereden çıkardığını sordum. Türkiye'de öyle bir şeyin olamayacağını söyledim. Çünkü daha 28 Şubat süreci devam ediyordu.

 

Ben öyle deyince, 'Amerika kararını verdi' dedi. O sıralarda da Doğu Perinçek yazıyordu, Amerika kararını verdi. Tayyip Erdoğan Başbakan, Abdullah Gül Dışişleri Bakanı diye. Kimse ciddiye almıyordu.

 

Ankara'ya tayin oldum. İçişleri Bakanlığı'ndan önemli bir bürokrat benden randevu istedi. Geldi. 'Komutanım, yeni bir parti kuruluyor, ben de o partinin danışmanıyım. Beni Recep Tayyip Erdoğan gönderdi, Osman Paşam bana bir saatlik randevu versin diyor' dedi. Bu nereden çıktı şimdi dedim. Hani Abdullah Gül parti kuruyordu?

 

ABDULLAH GÜL İKİNCİ ADAM

 

'Abdullah ikinci adam' dedi. 'Esas lider Erdoğan' dedi. 'Her şey planlandı' dedi. '57. Hükümet dağılacak. Tarihe karışacak. Sen bir saat ayır Recep Tayyip Erdoğan'a. Senin geleceğin için de hayırlı olur' dedi. O sıralar Erdoğan cezaevinden yeni çıkmıştı.

 

İki ay sonra bir vali, rahmetli Oğuz Berberoğlu geldi. Erzurum'da beraberdik. 'Beni Recep Tayyip Erdoğan gönderdi. Osman Paşam bana bir saat randevu versin diyor' dedi. Ben iki ay önce de haber gönderdiğinde kabul etmedim dedim.

 

'Biliyorum dedi. Bir sürü de laf etmişsin. Hepsini biliyorlar' dedi. Ben Erdoğan'ın başdanışmanıyım dedi. 'Amerika her şeyi planladı' dedi.

 

Amerika yıllar sonra kurulacak hükümeti planlıyor. İnsanlar bana gelip bunu söylüyor ben generalim. Bunları ben Erciyes Üniversitesi'nde bir panelde söyledim. Televizyona çıktım. Yalansa televizyona bağlansın dedim Özhaseki için. Ama bağlanamadı"

 

Konuşmasında, PKK terörünün büyümesinden dolayı 12 Eylül yönetimi ve Turgut Özal'ı suçlayan Özbek, "12 Eylül'ün daha sonraki uygulamalarına tamamen karşıydım. Türkiye bu hale gelmişse, kesinlikle 12 Eylül'ü yapanların sorumluluğu vardır. PKK ile mücadele bile etmemiştir 12 Eylül yönetimi. Kenan Evren ile Turgut Özal'ın, özellikle PKK'ya karşı ihanete varan sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Bunu daha önce de söyledim. Hatta tartıştık televizyon kanallarında Kenan Evren ile.

 

Hatta 12 Eylül darbesi yapıldığında Amerikalıların "bizim oğlanlar yaptı" dediklerini biliyoruz. Şimdi de sivil oğlanların devri. Sivil oğlanlar Anayasa'yı Amerika'ya götürdüler ya. O zaman şapkalı bizim oğlanlardı, şimdi de takkeli bizim oğlanlar. Hiçbir fark yok yani" şeklinde konuştu.

 

MİLLİYETÇİ YEDEK PARÇA

 

"AKP'ye karşı laik cumhuriyetin korunması konusunda tüm partilerin dayanışma noktasında olması gerektiğini düşünürüm" diyen Emekli Tümgeneral Osman Özbek, "Ama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ip atışı, 'Sen ey Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olsan da, okyanus ötesine kaçsan da seni oradan indirmek ve yargılamak bizim görevimizdir' diyen bir MHP'den, bir 'Milliyetçi Yedek Parça' doğdu.

 

Bahçeli, 'Türkiye şimdiye kadar hiç bu kadar onursuz yönetilmemiştir. Abdullah Gül en başarısız Dışişleri Bakanıdır' demiştir. Ama cumhurbaşkanı seçimine gelinince, anlaşılmaz bir şekilde biz karışmayız demişlerdir. Sen sıfır başarılı bir Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı olmasına nasıl karşı çıkmazsın? MHP, laik cumhuriyeti savunmamıştır, MHP şu anda kuşkulu bir parti haline gelmiştir. Bu da liderinden dolayı olmuştur. Liderinin değişmesini, ben CHP'den daha çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

MHP önüne emekli subaylar derneği üyelerince siyah çelenk bırakılması olayına da değinen Özbek, "Siyah çelenk olayı da ayrı bir olaydır. MHP, kurmay Albay Alparslan Türkeş'in kurduğu bir partidir. 12 Eylül'den sonra partiyi ayağa kaldıran, Emekli Orgeneral Hüseyin Cevizoğlu'dur. Oraya siyah çelenk götüren arkadaşlarımız, o partiden böyle bir tutum beklemedikleri için bunu götürmüşlerdir. Onlarsa, bir çelenge bile tahammül edememişlerdir. Emekli subaylar, MHP'ye demokratik tepkilerini yansıtmak için yapmışlardır. Sen çıkıp onları çaya davet etsene. Sana yakışan bu değil midir?" diye konuştu.

 

BÜYÜKANIT'I DA ELEŞTİRDİ

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu dahil, din adamlarının saç baş kapanmasının dinimizde şart olmadığını belirttiğini savunan Özbek, "Din adamları şart değil diyorsa, sen bu kızlarımızın başlarını niye kapattırıyorsun? Laik bir ülkede Anayasa dini gereklere göre değiştirilir mi? AKP, laik cumhuriyeti şaşırtmıştır" şeklinde ifadeler kullandı.

 

Kuzey Irak'a gerçekleştirilen kara harekatının erken tamamlanması konusundaki tartışmalara da değinen Özbek, "Bana göre, hükümete çatıyor CHP Genel Başkanı Deniz Baykal. Sayın Genelkurmay Başkanı üzerine alındı. Bana göre alınmamalıydı. Bu havada gidilir miydi Irak'a? Gidince neler oldu bakın, birbirimize düştük.

 

ABD Savunma Bakanı, operasyonla ilgili olarak Türkiye'ye mektup yazdı. Mektubun içeriği açıklanmadı. Kolu sakat olmasına rağmen kalktı geldi ültimatom vermeye. Bu ziyaret kabul edilmeyebilirdi. Randevu verilmeyebilirdi. Barzani Rice ile görüşmedi aynı günlerde. Barzani bile ABD'ye tepkisini koyabildi, biz koyamadık" dedi.

 

Özbek, Jandarma Eski Genel Komutanı Eşref Bitlis'in uçağının düşmesinin suikast olup olmadığının sorulması üzerine de şu görüşleri dile getirdi:

 

"Eşref Bitlis'in Genel Sekreteriydim. Eşref Bitlis'i ben yolcu ettim. Uçağı düşünce de ilk koşan ben oldum. Eşref Bitlis, Hakurk'ta, Zap'ta, 7-8 PKK kampında ABD'nin İncirlik üssünde askerlerine verdiği ilaç ve erzakın bulunmasından çok rahatsız oldu. Ben kamplardan alınıp getirilen bu malzemeleri gördüm onun makamında. Komutanımız bundan son derece rahatsızdı. ABD'lilerden ve İngilizlerden çok rahatsızdı. Çok büyük oyunlar oynanıyor. Herkesin bunun farkında olması gerekiyordu. Eşref Paşa düşürüldü demiyorum ama şüphelenmek lazım"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'de hangi hüykümet ABD'nin izni olmadan kurulduki bu güne kadar?????

 

 

Ben hatırlamıyorum.Bir de sanki kendileri farklıymış gibi ,ağızlarını doldura doldura "vatan millet sakarya" edebiyatları yapmazlar mı ?İşte asıl komik tarafı da bu işin o.Bu ülkede her birim amerikanın kendine biçtiği rolü oynuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Emekli Generalin simdi söylediklerini biz aylardir söylüyoruz,ve diyoruzki AKP Türkiye'nin temeline dinamit koymak icin ABD ve onun güdümündeki AB,kendilerini aydin diye yutturan bazi kisiler,Türkiye disindaki Kürtcü cevreler,tarikat yani dini saptiranlarin elbirligi ile kurdurulmus bir partidir.Amaclari ortadadir zaten saklamadilarki hic,isin ilginc yani ise AKP nin saklamadigini bizim AB güdümlü medyamiz saklamaya calisti ve hala calismaktadir.Erdogan Demokrasi bizim icin amac degil aractir dedi,bizim medya ise onu göklere cikartti bir siir yüzünden mahkum oldu diye.Laiklik ne menem birseymis halk isterse Laiklik kalkar dedi bizim medyamiz,Erdogan degisti diye reklam etti.Yani hangisini yazalim ki adamlar kendilerini hicbir zaman saklamadilar,hocalarinin dedigi seyi yani*Kadayifin altinin kizarmasini* bekleyip kizarmaya baslayinca harekete gectiler,önce AKP anayasasi cikarmak icin kolllari sivadilar,Vakiflar yasasi degisti,türban icin yasa cikti,AB istedi diye bir gecede onlarca yasa gecirdiler komisyonlardan,Türkiyede ne kadar stratejik konumda kurum ve makam varsa hepsini elegecirdiler,bütün bunlari yaparken amac olarak görmedikleri demokrasiyi kullandilar,henüz duraga gelmedikleri icin demokrasi tramvayindan inmiyorlar,o durak cok yakindir ve o duraga gelindiginde bugün AKP yi demokrasi adina savunanlarin yüzlerini görmeyi cok isterim.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.