Φ SO_RATES Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2005 -------------- Sordukları zaman boyle deriz "Elhamdülillah müslümanız".Veya şöyle deriz;" toplumu % 99 u müslüman olan bir ülkede... hede hödö..." Acaba öylemiyiz diye düşünen varmıdır diye düşünelim... Şöyle bakalım acaba "elhamdülillah müslümanmıyız" * Halkımızın %yüzde kacı hala yer sofrasında yemek yiyor * Okuma yazma bilme oranı nedir * Küfür etmeyen erkek hatta kız var mı toplumda * Geri kalmış ülkelerde (örnek=mozambik) görülen salgın hastalıklar bizde var mı * Falcılar,büyücüler,muskalar,medyumlarla aramız nasıl * Kadınlarımız sokakta rahatça yürüyebiliyorlarmı * Kadınlarımızı tekme tokat dövüyormuyuz * Veya başlarını ite kaka kapamak için gayret içindemiyiz * Hoca efendiler ve imam efendilerin kulu kölesimiyiz * Gazetelerin 3.cü sayfasındaki birbirinden vahşi cinayetler gercek mi * Kimliğim kayıp hükümsüzdür diye yürüyen vatandaşların olduğu bir şehir bile var mı * Hırsızlık teşebbüsünün suç olmadığı yer neresi * Ormanlardaki ağaçları kesip villa yapmanın sırrı nedir * Kaç canlı türü kaldı ülkemizde * Bagrı acık gömlekli catık kaşlı kabadayı genclerin işi nedir * Yaşanılan her anın bir mafyası varmı burada * Picassoyu yemek zanneden genclerin olduğu yer neresi * 3 milyon adeti sınav kapısında bekleyen gencler nerede * Sporu bilmeyen yağlı boğazlı kabadayılar * Hastanelerdeki hırsızlık üçgen veya dörtgenleri * İhaleler,pazarlamalar,tarikatlar * Ortaçağdaki aşiret sistemi * Eroin içenler,sigaraya gömülenler * Kapkaççılar,ayılar,düğün ve asker yollama magandaları * Sokaklardaki çöpler al kaçır götür mantığı * Medya bataklığı bööööööööyle uzar gider.Bir soran olursa siz nesiniz diye aynen şöyle derim; "Elhamdülillah Müslümanız" Sonra içtiğim kolanın gazını gaaark diye cıkarır yoluma devam ederim... Alıntı
Φ iz_tek Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Aslında yukarıdakileri okuduktan sonra içim parçalandı. Çünkü senin de belirttiğin gibi %99 u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Ama şunu bilmiyorsun herhalde, Müslüman olabilmek çok kolay, Kelime-i Şehadet'i getirmek yeter. Ama İslamiyette Mu'min olmak diye de bir olay var ve Allah'ımızın istediği de bu. Çünkü ben Müslümanım deyip de banka hortumlayan, komşusu aç iken kendisi tok yatabilen!!!, falcılara büyücülerden medet uman... bir kimsenin olması gerektiğini hiçbir dini kaynakta bulamazsın. Buradaki asıl sorun da yaptığımız yanlış işleri Allah'a ve İslamiyet'e yüklemek(ha şa). Teşekkürler... Alıntı
Φ Ekokrem Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Ben sana tam katılmıyorum aslında tabi ki Türkiye'nin %99'u Müslüman değil ama senin insanları bundan biz Müslüman mıyız be diyerek soğutmaman lazım onları teşvik her zaman iyidir. Unutma ama şunu da söyleyeyim dediklerin yanlış da değil yani. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 İslamın 5 tane şartı vardır. Bu şartlar yerine getirilmeden siz kendinize müslümanım deseniz bile islam sizi müslüman saymaz. Eğer şart ne demektir bilmezseniz, kendinizi müslüman zannedebilirsiniz. Ama müslüman olamazsınız. Müslüman olabilmek için önce şart kelimesinin manasını bilmek gerekir. Eğer şart kelimesinin manasını bile bile o şartları yerine getirmeden önce kendinize müslüman derseniz, bu aynı sizi evine kabul etmeyen birinin evine yüzsüzlükle girmeye benzer. İslamın şartları: 1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu). 2-Namaz kılmak. Arasıra kılmak değil, günde 5 vakit tam namaz kılmak. Hergün 5 kere namaz kılmayanlar bu şartı yerine getirinceye kadar için müslüman olamazlar. 3-Oruç tutmak. 20 gün oruç tutmak değil, tüm ramazan boyunca hergün oruç tutmak. 4-Zekat vermek. Gönlünüzden koptuğu kadar değil, her sene toplam servetinizi hesaplayıp, onun 40 da birini vermek. 5-Hacca gitmek. Canınız istediği zaman değil, bütçeniz yettiği anda ertelemeden hacca gitmek. Bunun için yaşlanmayı beklememek. Eğer bütçeniz yettiği anda hacca gitmezseniz müslümanlıktan çıkmışsınız demektir. Yukarıdaki şart olanlara bakıldığında Türkiyedeki insanların en az %90 ının müslüman olamadığını görürsünüz. Kalan %10 için ise iyi müslüman, kötü müslüman tartışması bence manasızdır. Çünkü kime sorsanız en iyi müslüman benim der. Kimseninde buna itiraz etme hakkı yoktur. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Türkiyenin çoğu müslümandır evet... Fakat sadece (malesef) nufus cüzdanında yazmaktadır...Ve buna istinaden de herkes ben '' Elhamdulillah müslümanım '' der.. Fakat burada sunu unutmamak lazım ki , İbadetlerini yapmayanlar müslüman değildir diyemeyiz... Fıkıhta da buna zaten Tahkiki ve Taklidi iman diyoruz. Ve günümüz insanının da çoğu Taklidi iman içerisinde malesef... Herkesin bilmesi gereken yegane şey , mükellef olduğu ibadetlerin olduğudur..Yapmasa bile bunlardan sorumlu olduğunun bilincinde olmasıdır. Selam ve dua ile... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Merhaba sevgili Berceste, Dünya ne küçük, burda da karşılaştık İbadetlerini yapmayanlar müslüman değildir diyemeyiz. 1- Peki o 5 tane şart neyin şartıdır ? .................... 2- Neden onlara sunnet değilde "şart" denmiş ? .................... 3- Şart olan bir şeyi yapmadan da oluyorsa, o zaman onlara "şart" diyebilirmiyiz ? .................... 4- "Şart" kelimesi bir kesinlik ifade etmezmi ? .................... 5- "Şart" kelimesi isteğe bağlı bir şeyimi ifade eder? .................... İlaçlarımı aldım, bu sefer anlıyacağım Sevgiler Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Merhaba sevgili Berceste, Dünya ne küçük, burda da karşılaştık Sevgili Evrensel dünyanın küçük olması memnun etti... Çünkü inanıyorum ki aynı nokta da karar kılmasak ta saygı çerçevesi içerisinde ilerleyecek dialoglarımız İlaçlarımı aldım, bu sefer anlıyacağım Size güveniyorum 1- Peki o 5 tane şart neyin şartıdır ?.................... İslamın şartıdır 2- Neden onlara sunnet değilde "şart" denmiş ? .................... Çünkü onlar şarttır 3- Şart olan bir şeyi yapmadan da oluyorsa, o zaman onlara "şart" diyebilirmiyiz ?.................... Evet diyebiliriz... 4- "Şart" kelimesi bir kesinlik ifade etmezmi ?.................... Şart ifadesi kesinlik belirtir...Fakat yaptığımız kadarıyla mukafatlandırıp , yapmadıklarımızdan da sual edileceğiz... Siz araba kullanırken biliyorsunuz ki belli şartlar vardır..Ve siz bunları ihlal etmemelisiniz...Sizin belli başlı (şart) bazı kurallara uymamanız bir trafik canavarı oldugunuz anlamına gelmez Sadece bu konuda eksikleriniz oldugunu ve bilinçsiz bir sürücü olduğunuzu gösterir... Kimsenin müslümanlığını , dindar olup olmadığını sorgulamak bizlere düşmez... Bunu ancak Rabbim bilir... Çünkü O bizlere şah damarımızan daha yakındır.. 5- "Şart" kelimesi isteğe bağlı bir şeyimi ifade eder?................... İfade etmez , fakat kimseye sunu yap veya yapma diye dikta edemezsiniz...Herkesin kendi iradesi vardır ve egriyi dogruyu bilir ve bu istikamette kendince yol alır. Kısacası ibadetlerini yapmayan ve kendini müslüman olarak gören arkadaşlarımızın bilinçlenmesi gerekmektedir...Yoksa kimseye kimseyi sorgulamak düşmez... Zaten önceki yazımda da belirtmiştim..Onlar taklidi bir iman içerisindeler ama islamın bizden istediği tahkiki imandır... Umarım sizi bir nebze olsun aydınlatabilmişimdir... Selam ve dua ile... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Merhaba sevgili Berceste, Karabatak gibi, forumlarda ortaya birşeyler atıp kayboluyorum. Umarım forumdaki arkadaşlar kızmıyorlardır. Siz araba kullanırken biliyorsunuz ki belli şartlar vardır..Ve siz bunları ihlal etmemelisiniz...Sizin belli başlı (şart) bazı kurallara uymamanız bir trafik canavarı oldugunuz anlamına gelmez Otomobil kullanmak bazı trafik kurallarına uymayı gerektirir. Ancak bunlar trafik şartları değil, trafik kurallarıdır. Bu yüzden de onlara "trafik kuralları" denir. Aşırıya kaçmadığınız sürece trafik kurallarına uymadınız diye kimse sizin ehliyetinizi elinizden almaz. İslami kurallara da uymasanız bile islam da sizi islam dışı olarak kabul etmez. İslami ehliyetinizi elinizden almaz. Ancak kural başkadır, şart başkadır. İslamda da, trafikte de, başka yerlerde de, şart şarttır. Trafik kurallarına uymak bir şart değildir. Ancak otomobil kullanmanın da 1 şartı vardır. O da ehliyetinizin olmasıdır. Ehliyet almadan otomobil kullanana şöför denmez, çünkü ehliyet almak şöför olmanın bir şartıdır. İslamın şartlarını yerine getirmeyene de müslüman denmez, çünkü müslüman olmak için 5 tane şart vardır. Tıpkı trafikteki ehliyet sahibi olma şartı gibi. Ehliyet sahibi olmadan kendinize şöför derseniz, islamın şartlarını da yerine getirmeden kendinize müslüman dersiniz. İslamın veya trafiğin kurallarına uymak, şartları yerine getirdikten sonraki esnek konulardır. Şartların kendileri değildirler. Kimsenin müslümanlığını , dindar olup olmadığını sorgulamak bizlere düşmez... Öyleyse Türklerin %90 ı müslümandır da diyemeyiz. Dersek, onların müslümanlığını sorgulamış, %90 ının müslüman olduğuna karar vermiş oluruz. Zaten önceki yazımda da belirtmiştim..Onlar taklidi bir iman içerisindeler ama islamın bizden istediği tahkiki imandır... Ama onlar "Elhamdurullah taklidi müslümanım" demiyorlar. "Elhamdurullah müslümanım" diyorlar. Müslümanlığı taklit ediyorum demiyorlar. Taklit ne demektir ? gerçek olmayan demektir. Nasılki, kedi taklidi yapan biri, kedi olamazsa, müslümanlık taklidi yapan biri de müslüman olamaz. İsterseniz, bir kere de siz yazın sonra da bu konuyu ikimizin arasında kapatalım. Çünkü zaten üzerinde fazla durulacak konu değil. Daha önemli konular var. Boş verelim kaç kişi müslümansa. Bu gün bir dilek tutun, dileğiniz yerine gelecek.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Merhaba sevgili Evrensel Hoşgeldiniz Bence de uzatmaya gerek yok... Sizin yazılarınıza da hak veriyorum...Olması gereken Müsllümanım diyorsan emirlerine uymaktır.. Buna rağmen , malesef Türkiyede ki çoğu insan müslümanım diyor ve yapmıyor... Gönül ister ki , herkes savunduğu inancın arkasında sağlam bir şekilde dursun , dininin kendinden neler istediğini bilsin ve ona göre yol alsın... Benim belirtmek istediğim , başkaları adına bırakın da biz karar vermeyelim... Benim bu konuda karşı olduğum bir zihniyet var ki , o da ''benim kalbim temiz , ibadet yapmasamda Allah'a inancım sonsuz ''gibi traji-komik olan bir düşünce tarzı... Kişinin yapmadıklarıyla sual edileceğini bilmesi bile bu tür insanlara göre büyük bir ayrıcalıktır... Bugün zaten olmasını canı gönülen istediğim bir mevzu vardı , sizinde yazınızla duamı yeniledim Hadi hayırlısı Alıntı
Φ canas310 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2006 müslüman gibi gözükmesekte öleyiz kardeşim. nüfusta islam yazıyosa müslümanız. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.