Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Kimseye Türkce ögretmek haddimize düsmemis bir,ikincisi,ben bosuna kimseyi suclamam ve herseyi bildigimide asla iddia etmedim.PKK li ile PKKci arasinda cük büyük fark vardir siz önce bunu arastirin.

Arkadasim bir avuc bölücü ortaya cikmis eline silahi almis dagda Kürdistan diye tutturmus,Kürtlerin sözcülügüne soyunmuslar terör yapiyor insan katlediyorlar,siz burada kalkmis inkar edilen halk diyorsunuz bu simdi PKK cilik olmuyormu?Kürtlerin dörtte ücü Türkiye Cumhuriyetini kabul etmistir,kimse onlarin varliginida inkar etmemektedir,Basbakan.Cumhurbaskani asker general savci tüccar esnaf eger Kürt yurttaslar bütün bu haklara sahipseler ve bunlarin hepsi var ise onlar inkar edilmiyor demektir,ama sizin inkar derken amaciniz farklidir bu nedenle inkar diye tutturmussunuz.Benimkiler iftira degil birer tespittir.

Lozana ve Sevre gelince bir avuc terörist icin, yüzbinlerce cana malolan bir anlasma yok sayilamaz.Siz daha Lozanin anlamini bilmiyorsunuz,ögrenmenizi tavsiye ederim.Sizin ileri sürdügünüz ne varsa Lozan karsitidir.Siz daha bir süre önce Ermenilerin haklarininda verilmesinden bahsediyordunuz,Ermenilerin hic bir hakki yoktur Türk devletinden alacak oldugu,Ermeniler önce katlettikleri yüzbinlerce Türk insaninin hakkini ödesinler,yok öyle Avrupali agziyla insan haklari mücahidi kesilmek.

saygilarla

*********. Cok celisiyorsunuz kendi söyldiklerinizle. kimse baska ülkelerin Türk'lere tam haklarini veriyor diye söylemiyor, ama söyz konusu olan kendi ülkemizdeki azinliklar, bunlar Kürt (güzel tesbitinize göre 1/4 en azindan) olabilir, ermeni olabilir, Süryani, vs olabilir. Birakin azinlik haklarini öz ve öz olan Alevilerin haklari verilmiyor, din bazinda da olsa, yillardan beri katlediliyorlar kimse konuyu cözmüyor, Osmalidan beri onlara "Mum söndürüyorlar, kestikleri yenmez, namus tanimazlar, hiristiyan onlardan daha iyidir" gibi iftiralar atiliyor, günümüz Türkiye'sinde bile bu iftiralar devam ediyor, daha dün bir ögretmen ögrencisini sirf alevi oldugu icin hastanelik yapiyor ve sonunda bu olaylar sadece bireyselmis gibi anlatilip unutuluyor. Dogru kendi öz vatandasini ikilik icerisinde yöneten bir devlet anlayisindan diger azinliklarin haklarini istemek abest kaciyor. Tabiiki onlarin hak istemeleri abest oluyor. Arkadasim ben kendi agzimla konusuyorum iftiraniz gibi avrupa agzi falkan da yok, birakin artik su avrupa kompleksini lütfen. Her tasin altinda avrupayi ariyorsunuz. Birazda sorunlari kendimizde arayalimki dogrulari bulmamiz kolay olsun. Bir avuc PKK'li istiyor diye milyonlarca kürtün hakkinimi vermeyecegiz yani. Suc bizimki o kürt halkinin haklarini aramayi PKK gibi terörö örgütünün eline vermemiz. Önce alevilerin haklarini versinler, onlarin katilerini bulsunlar ve laikligin temeli olan bu insanlari saygin oldugu degeri versinler, digerlerini gene konusuruz. Ama nafile, onuda vermezler.

• Cevaplar 60
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Tsk nın geri çekilmesi ise komutanların yaptığı planla ilgilidir.Ne yapacaklardı sizemi danışacaklardı?sizin gibiler dedi koduyapar diye olan dışınamı çıkacaklardı? bir plan yapılır bu planda varacağı noktaya ve vereceği şehitlerine saatine ,dakisanına kadar planlanır ve operasyon başladığı saatten bitiş saatine kadar devam eder ve değiştirilemez.

Askerlik yapanlar bilirler sanırım.

O nedenle bunuda fırsat bilip TSK yıpratmaya çaışmanın faydası olmaz...AAklı selim olan anlar zaten..

Halaaa görmek istemiyoruz. 30 yildan beri bölgesinin en büyük askerine sahip olan bir ülke üc bes terörüstü yok edemiyor, daha dogrusu yok etmek istemiyor veya bazilari tarafindan engelleniyor. Sanki biz sizin kadar askeri harekatin planli yapildih´gini bilmiyoruz ve bunu bilmek icinde askerlik yapmis olmak gerekmiyor, 10 yasindaki cocuk bile sorsaniz bilir. Meselede öyle oldugu icin yillardan beri bizlere anlatilan hikayelere dikkat cekmek istiyoruz herhalde. Neden bu planlar PKK'nin bitmesi icin yapilmiyor, terör icin bir sehitimiz bile fazla degilmi??? Kimse firsatci falan degil, ama her olan olayada gözümü kapatmami bekleyemezsiniz herhalde. Siz o kadar bildigimize göre neden 30 yildan beri terörü en azindan calisamiyacaklari duruma getirmediler???? Neymis bu plan dediginiz? ne kadar daha sehit verme planlari var????

Görelim artik, bana göre PKK bile rantci ve sözde vatansever siyasiler ve gücler tarafindan yaratildi ve besleniyor. PKK'nin bitmesi dogal olarak onlarin isine gelmiyor, cünki para kapilari yok olacak, siyasi hayatlari bitecek. Aksi taktirde sizde benim kadar biliyorsunuzki TSK cookkttaaaaan bu terörü temizlemisti, gerisi hikaye ve siir okumaktan baska bir sey degil. Dost aci konusur derler. Önemli olan acida olsa gercekleri konusmak, yoksa gercekleri söyleyenleri iftiralarla susuturmak degil.

Gönderi tarihi:

Aslında terörün görülmesi gereken iki kısmı var.Biri eylemler diğeri bunun failleri.Konu dikkatlice incelediğinde ve bizim toplumumuzda da görülen o ki;sadece ve sadece failler üzerine konuşuluyor.Oysaki; asıl araştırılması gereken bu tür olayların neden tezgahlandığıdır , uzun vadede enine boyuna tartışılması ve ona göre çözümler üretilmesidir. Terör olayları dış destek alır.Ama siyaseti belirleyici olanlar , ancak sorun olabilecek şeyleri desteklerler ve sorun haline getirirler.Bu durumda da sorunu görmezden gelmek ve reddetmek çözüm değildir.Ülkemizde yapılan da budur.Siyaseti belirleyenler ,çıkarlarına uygun olarak ,akıllı bir yöntem izleyerek kürt olayını kaşımış ve buradaki sorunun ekonomik ve sosyal yapıdan kaynaklandığını unutturarak ,bunun aslında devletten kaynaklandığına halkı inandırmışlardır.Devlet bir şeyi reddettiği zaman onun yerine bir alternatif üretmek zorundadır .Bunun çözümü sorunu kabul etmekten ,ama karşı tarafın yönlendirmesine izin vermeden kendi istediğimiz yöne çevirmekten geçer..Bizde görünen ise şu "TC herşeye karşı" o halde üretilen çözüm nedir? Olayı sadece ve sadece PKK nın eylemleri olarak görmek çok büyük bir yanılgıdır.Ülkemiz bir kimlik siyasetinin içine çekilmeye çalışılmaktadır.Kürtlük ,alevilik gibi.Siyaset kimlikten ibaret sanılıyor ve bunlarla uğraşırken ülkemizin neler kaybettiğinin kimse farkında bile değil.Biz olmayı bir türlü başaramıyoruz.

Gönderi tarihi:

Kürtlerin,Türkiyenin diger bölgelerinde yasayan insanlarin tümü gibi sosyal ve ekonomik olarak ihmalk edilmisliklerinin disinda yenilen hicbir haklari yoktur,bakin hala bölücülpk ypmaktasiniz ve bunun farkinda bile degilsiniz hala hak hak diye tutturmus gercekleri objektif olarak görmekten kacmaktasiniz.benimle inatlasmaniz bile sizin aslinda amacinizin hak filan degil bambaska oldugunu gösterir.Siz Türkiyenin gerceklerini bilmiyor fakat yüksek sesle yaziyorsunuz.PKK bir avuctur,ve PKK Kürtleri temsil edemez,siz eder diyorsaniz onu bilemem.Ama temsil etmedigini katlettigi Kürtlerden anliyoruz.Aynen Ermeniler tarafindan katledilen yüzbinlerce Türk insani gibi.Türkiyenin her tarafinda sizin haklari yeniyor dediginiz Kürt yurttaslarimiz yasar,fakiri ve zengini ile,anayasa onlara her hakki tanimistir ayirim yapmadan,ayirimi siz yapiyorsunuz.Kürtler azinlik degildir ama bölücüler ve onlarin velinimetleri Avrupa icin Kürtler azinliktir.Cünkü bir ülkeyi bölmek icin önce etnik kaosun,yaratilmasi gereklidir.Alevilik irk degildir bir inactir Islamin bir mezhebidir,sizin Aleviler hskkinda söylediklerinize katiliyorum ama hergün aleviler katlediliyor iddianizida siddetle kiniyorum bu bir iftiradir,yine söylüyorum bireysel olaylari topluma yükleyemezsiniz.Sivas ve Kahramanmaras olaylari disinda toplu bir olay yasanmamistir,evet bireysel olaylar var bunu kimse inkar etmiyor ama siz inkar ediliyormus gibi gösteriyorsunuz.Bireyselde olsa biz bunlara karsiyiz ,olmamalidir ve eger okuyorsa faillerinin yakalanip adalete teslim edilmesi gerekir.Aleviler hakkinda cok seyler söylenmektedir,ama ben burada alevileri kritik yapmam gerekecek,cünkü daha kisa bir süre önce Tayyip Erdogan'in iftar davetine katilan alevilerle katilmayanlar arasindaki sürtüsmeyi hatirlayin.Aleviler Erdoganin oyununa gelmislerdir yani kendi kendilerini bölmüslerdir.Alevi davasi böyle cözümlenmez.

Ermeniler ve Süryanilerde Türk vatandasidirlar ve azinlik statüsündedirler,yapilmis olan anlasmalarla azinliklarin haklari tespit edilmistir,bunun disinda baska seyler iddia etmek o anlasmalari reddetmek demektir ki buna ne sizin nede benim hakkim yoktur.O anlasmalar cok zorlu sartlar altinda gerceklesti,onlari kimse yok sayamaz.

Benim Avrupa kompleksim yok ben akli basinda bir insanim hastada degilim,ama ******************

saygilarla

Gönderi tarihi:
Aslında terörün görülmesi gereken iki kısmı var.Biri eylemler diğeri bunun failleri.Konu dikkatlice incelediğinde ve bizim toplumumuzda da görülen o ki;sadece ve sadece failler üzerine konuşuluyor.Oysaki; asıl araştırılması gereken bu tür olayların neden tezgahlandığıdır , uzun vadede enine boyuna tartışılması ve ona göre çözümler üretilmesidir. Terör olayları dış destek alır.Ama siyaseti belirleyici olanlar , ancak sorun olabilecek şeyleri desteklerler ve sorun haline getirirler.Bu durumda da sorunu görmezden gelmek ve reddetmek çözüm değildir.Ülkemizde yapılan da budur.Siyaseti belirleyenler ,çıkarlarına uygun olarak ,akıllı bir yöntem izleyerek kürt olayını kaşımış ve buradaki sorunun ekonomik ve sosyal yapıdan kaynaklandığını unutturarak ,bunun aslında devletten kaynaklandığına halkı inandırmışlardır.Devlet bir şeyi reddettiği zaman onun yerine bir alternatif üretmek zorundadır .Bunun çözümü sorunu kabul etmekten ,ama karşı tarafın yönlendirmesine izin vermeden kendi istediğimiz yöne çevirmekten geçer..Bizde görünen ise şu "TC herşeye karşı" o halde üretilen çözüm nedir? Olayı sadece ve sadece PKK nın eylemleri olarak görmek çok büyük bir yanılgıdır.Ülkemiz bir kimlik siyasetinin içine çekilmeye çalışılmaktadır.Kürtlük ,alevilik gibi.Siyaset kimlikten ibaret sanılıyor ve bunlarla uğraşırken ülkemizin neler kaybettiğinin kimse farkında bile değil.Biz olmayı bir türlü başaramıyoruz.

Yorumunuzun altina severek imzami atarim. Tebrikler.

Gönderi tarihi:

sayın ucansahin;

cevaplarızda devamlı haklardan mahrum bırakıldığından ve verilmediğinden bahsetmişiniz bu haklar neler ? Devletimizin hangi vatandaşını hangi hakktan mahrum bırakmış?

Gönderi tarihi:
sayın ucansahin;

cevaplarızda devamlı haklardan mahrum bırakıldığından ve verilmediğinden bahsetmişiniz bu haklar neler ? Devletimizin hangi vatandaşını hangi hakktan mahrum bırakmış?

Halaa verilmeyen haklari bilmiyorsaniz ben ne yapayimki, tartiamamiza bile gerek yok.

kendiniz bu basligi yaptiniz ve birde hangi haklar diye soruyorsunuz.

Gönderi tarihi:
Halaa verilmeyen haklari bilmiyorsaniz ben ne yapayimki, tartiamamiza bile gerek yok.

kendiniz bu basligi yaptiniz ve birde hangi haklar diye soruyorsunuz.

evet bilmiyoruz çünkü böyle bir haklar yokk bunun sizde çok ii biliyorsunuz

Gönderi tarihi:
evet bilmiyoruz çünkü böyle bir haklar yokk bunun sizde çok ii biliyorsunuz

Büyük yanilgi icerisindesiniz, inkarcilikla hic birsey elde edemeyiz. Ayni duruma biz düssek nasil düsünürüz ve hareket ederiz cok merak ediyorum dogrusu.

Gönderi tarihi:
Büyük yanilgi icerisindesiniz, inkarcilikla hic birsey elde edemeyiz. Ayni duruma biz düssek nasil düsünürüz ve hareket ederiz cok merak ediyorum dogrusu.

hala inkardan bahsediyorsun bu haklardan bahsedermiisn bizlerde öğrenelim:

Gönderi tarihi:
hala inkardan bahsediyorsun bu haklardan bahsedermiisn bizlerde öğrenelim:

Cok iyi biliyorsunuz ama söylemek istemiyorsunuz. En basitinden Kürt'lerin varligini kabul etmek mesela ve onlara kültürek haklari vermek. Biz zaten kendi öz vatandasimiza hakkini vermiyoruzki azinliklara verelim. Dogru biz kimseye birseyler vermeyiz, ama her seyi de isteriz baskalarindan.

Gönderi tarihi:

Sayin hasan 17

ucansahinin yazilarini okuyup ve anladigim kadariyla aslinda salim kafa ile insan dusunurse hic haksiz degildir ne dersen ben elimden geldigi kadar anlatmaya calisayim egerki yanlisim olursa ozaman duzeltiniz... verilmemis haklar derken ucansahinin anlatmaya calistigi ulkenin bolunmesi degil dogu bolgesini kurtlere karadeniz bolgesiniz lazlara guneyi araplara verelim demiyor sadece insanlarin turkiye cumhuriyeti icinde korku icinde yasamadan esit sartlar altinda yasamasidir bugun alevi ile sunni esit sartlarda olmalidir nasilki bir milletvekili ile siradan halkin esit sartlarda olmasi gerektigi gibi simdi zaten esit sartlardalar zaten diyeceksin ama degiller iste bizler herseyi sadece gormek istedigimiz gibi gormeye calisiyoruz dogru bu ulkede teror olaylari oluyor bunu kimse inkar etmiyor ama 30 yildir bitmeyen bir teroru sen bugun nasil bitireceksin doguyu ve kuzey iraka bir atom bombasi atarakmi.. Birde agzimizda bir sakiz olmus teror dis guclerle besleniyor sozleri madem teror dis guclerle besleniyor ozaman sen bunu halkina asila bunu nasil asilarsin onlari bilinclendirerek ama biz ne yapiyor hemen hemen heryil kuzey iraka hava harekati karaharekati duzenliyoruz peki yillardir 30 yildir duzenlenen bu harekatlarin maliyeti ulke butcesine nekadara mal oldu bunun hesabini oturup kim yapti egerki 30 yildir kara harakatlari yerine ulkeyi kalkindirmak icin harcanmis olsaydi bugun geldigimiz nokta cok farkli olurdu teror diye birsey olmazdi turban sorunu diye birsey olmazdi kurt turk sorunu olmazdi alevi sunni tartismasi olmazdi.. ben sizden farkli dusunuyorum diye dusunce ozgurlugum kisitlanmazdi .. laikligi savunupta halkin ozgurlugunu kisitlama olmazdi herseydende ote tam ataturkun istedigi gibi cagdas bilincli birer bireyler olarak disarida ve iceride ulkemizi savunurduk ama suan geldigimiz noktaya bakin hersey pamuk ipligine bagli ....

saygilar

Gönderi tarihi:
Sayin hasan 17

ucansahinin yazilarini okuyup ve anladigim kadariyla aslinda salim kafa ile insan dusunurse hic haksiz degildir ne dersen ben elimden geldigi kadar anlatmaya calisayim egerki yanlisim olursa ozaman duzeltiniz... verilmemis haklar derken ucansahinin anlatmaya calistigi ulkenin bolunmesi degil dogu bolgesini kurtlere karadeniz bolgesiniz lazlara guneyi araplara verelim demiyor sadece insanlarin turkiye cumhuriyeti icinde korku icinde yasamadan esit sartlar altinda yasamasidir bugun alevi ile sunni esit sartlarda olmalidir nasilki bir milletvekili ile siradan halkin esit sartlarda olmasi gerektigi gibi simdi zaten esit sartlardalar zaten diyeceksin ama degiller iste bizler herseyi sadece gormek istedigimiz gibi gormeye calisiyoruz dogru bu ulkede teror olaylari oluyor bunu kimse inkar etmiyor ama 30 yildir bitmeyen bir teroru sen bugun nasil bitireceksin doguyu ve kuzey iraka bir atom bombasi atarakmi.. Birde agzimizda bir sakiz olmus teror dis guclerle besleniyor sozleri madem teror dis guclerle besleniyor ozaman sen bunu halkina asila bunu nasil asilarsin onlari bilinclendirerek ama biz ne yapiyor hemen hemen heryil kuzey iraka hava harekati karaharekati duzenliyoruz peki yillardir 30 yildir duzenlenen bu harekatlarin maliyeti ulke butcesine nekadara mal oldu bunun hesabini oturup kim yapti egerki 30 yildir kara harakatlari yerine ulkeyi kalkindirmak icin harcanmis olsaydi bugun geldigimiz nokta cok farkli olurdu teror diye birsey olmazdi turban sorunu diye birsey olmazdi kurt turk sorunu olmazdi alevi sunni tartismasi olmazdi.. ben sizden farkli dusunuyorum diye dusunce ozgurlugum kisitlanmazdi .. laikligi savunupta halkin ozgurlugunu kisitlama olmazdi herseydende ote tam ataturkun istedigi gibi cagdas bilincli birer bireyler olarak disarida ve iceride ulkemizi savunurduk ama suan geldigimiz noktaya bakin hersey pamuk ipligine bagli ....

saygilar

Cok tesekkür ederim sayin Yakisikli, demekki istersek karsi tarafin ne demek istedigini anliyoruz. Bende aynen katiliyorum. Yeterki kandimizi dev aynesinda görmeyelim ve sadece ben alirim ve digerine vermem kafasiyla yola cikmayalim. Kürt zaten Türk olsa Kürt olmazdi. Türkiye'de yasayan ve TC kimligi tasiyan herhalde herkes Türk, buna bir sey dedigimiz yok. Ama alt kimlik olarak baskalarida var ve biz bunlari yillardan beri inkar ediyoruz. Daha düne kadar acikta kürtce konusmak yasakti, yeterki birileri konserlerde kürtce türkü söylesin veya yürüyüslerde kürtce pankart assin, hemen cezalandirilirdi, yillar gecti ve sonra birde baktikki Kürtler varmis ve konuma yasagini kaldirdik, ama yinede bunu icimize sindiremedik, cünki kendi istegimizle olmamisa benziyor. Aynen söylediginiz gibi, ya Alevilerin sorunlarina ne demeli. Onlar PKK gibi baska bir devlette istemiyorlarki, tek istedikleri sey dini ibadetlerini kendi inanclarina göre yerine getirmeleri. Ama biz burada da ayni hatayi yapiyoruz. Hani deriz ya Kürt Türk kardestir, aynen Alevi Sünni de kardestir dedigimiz gibi, ama sunuda söylüyor sayin Zekerya Temiz hocamiz, Alevi-Sünni kardestir ama hepimiz sünniyiz. iste bu kardeslikten anladigimiz, hep benden olacaksin, baska seylere tahammülümüz yok. Hasan 17 arkadas hem soruyor hangi haklar diye hemde haklar yok diyor. Soruyorum o zaman, birakalim Kürt halkini, Türk olan alevi vatandaslarimiza neden hala üvey evlat muamelesi yapiliyor??? neden onlarin cocuklari mecburi dinderslerine giriyorlar??? Neden alevi köylere zorla camii yaptiriliyor ve hoca yollaniyor??? Aleviler sunnilere zorla cem evi yaptirsalar kabul edilirmi??? Tabiiki edilmez vede dogruda olmaz. Aynisi Aleviler icinde geserli. Arkadasin birisi de alevi haklarini istiyorum diye, bana alevi-sünni catismasi istiyorum diye iftira atiyor. Yani kimki hakkini istiyor, birisi terörüst oluyor digeride kargasa cikartiyor oluyor.

Gönderi tarihi:

Tarihten ve dinden bihaber insanlarin yazdiklarini okudukca neden bizim ülkemizde hicbirseyin dogru gitmediginide anliyoruz,birisi kalkiyor aleviligi müslümanliktan ayiriyor sanki farkli bir dinmis gibi,digeri kalkiyor efendim insanlara birseyler asilayinda terör olmasin diyor yani hep biseler diyorlar ama dedikleri tamamen gerceklere aykiri.Bu forumlarda ben bildim bileli Alevilerin haklarinin yendiginden bahsedilmistir,ama arada bir birisi cikiyor ve bu yazilanlarin hicbirini okuma zahmetine katlanmadan efendim alevileri kimse savunmuyor diye sacma sapan laflar ediyor.Biz herkesi savunacagiz sadece Alevileri degil.Sünniyide,Safiide,Hanbeliyde hanefiyde,Türk'üde Kürd'üde savunacagiz Lazlarida savunacagiz,eger bu forumda birileri cikipta bana ne lazdan ben alevileri savunurum diyorsa o bölücüdür,bunun lamicimi yoktur.Iste bütün olanlarda bundan kaynaklanmaktadir,biz tüm Türk halkinin refahini istiyoruz ama birileri sadece bir kesimin.Böyle oldugu sürece ülkede huzur ortami olamaz,Avrupayi savunanlar asil inkarcilardir cünkü Aleviligi,Ermeni davasini;PKK terörünü savunan ve besleyen Avrupanin kendisidir.PKK terör örgütü Avrupadan aldigi maddi ve manevi destekle yillardir bu ülkede kan dökmekte ve kendisini Kürt halkinin temsilcisi olarak görmektedir,PKK Kürt halkinin temsilcisi degildir olamazda.Kürt halkinin büyük bir cogunlugu bu ülkeye sadiktir,hain degildir.Orduyu terörle savasiyor diye suclayanlar karalamaya calisanlkar bence bilerek PKK nin savunuculugunu yapmaktadirlar,efendim biz teröre karsiyiz ama yillardir terörün kaynagi kurutulmadi ha asker terörün bitmesini istemiyor,gibi iftiralari ancak PKK yandaslari yapabilir,akli basinda bir insan böyle iftiralardan sakinir.Orduyu<suclayanlarin hem Türkiye Cumhuriyeti hemde Türk ordusu ile sorunlari vardir,aksini sakin iddia etmesinlker yazdiklari ortadadir hepsinin.Eger benim Laz yurttasim kendini Türkiyenin bir üyesi olarak görüyorsa bu onun asimile olmasi demek degildir aksine hain olmamasi demektir.O zaman Almanyada Alman vatandasi olan tüm yabancilar asimile olmuslardir.Alman kimlikli Aleviside,Kürdüde asimile olmustur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayın Yakışıklı ve Uçanşahin:

Her ikiniziinde yazılarınızı okudum. Görüyorum ki Her ikinizde aynı düşünceyi paylaşıyorsunuz. uçanşahinin bir cümle kullanmış'' kürt türk olsaydı zaten kürt olmazdı'' arkadaşalar Türkiyede 30 yakın etnik grup var kürtlerde bunun içindededir Türk milleti orta asyadan gelirken alt kimlikleriyle geldi bu coğrafyaya siz diyorsunuz ki hayır biz milletiz bu ülkenin tek asli unsuru var oda Türk milleti Tek dili var Türk dili Tek Devleti var. bu ülkede kürt vatandaşımız başbakanda olabiliyor cumhurbaşkanıda milletvekilide bakanda hangi ayrımcılık var . etnik şive konusunda devletimiz kendi arasında konuşan hangi vatandaşımıza yöresel dilini kullanma dedi Kürtçe kullanarak şarkılar söyleniyordu öncedende şimdidede yalnız açılan pankartlardada söylenen şarkılardada bölücülük yapıldı bunu görmezden gelmeyin lütfen haklarını savunduklarını söyleyen kiişiler konserlerinde bölücülüğe yer verdi açtıkları pankarlarda terörste dstek vardı terör örgütünün paçavralarını ve terörist başının resimlerini sallandı buna devletimiz müdale edince özgürlükleri kısıtlama mı diyorsunuz. Mecliste doğudaki vatandaşımızın haklarını savunduğunu söyleyen milletvekilleri özgürlük diyor pkk ya terörist demiyiz diyorlar ardında özerklik istediklerin söylüyorlar bu mu özgürlük anlayışı.. alevi konusunda herhangi bir cvp vermek istemiyorum bu konuyla ilgili farklı bir başlık açılırsa verirrim konunu o yöne kayacK buda bu başlık adı altında bu konuyu tartışmak doğru olmaz

Gönderi tarihi:
Sayın Yakışıklı ve Uçanşahin:

Her ikiniziinde yazılarınızı okudum. Görüyorum ki Her ikinizde aynı düşünceyi paylaşıyorsunuz. uçanşahinin bir cümle kullanmış'' kürt türk olsaydı zaten kürt olmazdı'' arkadaşalar Türkiyede 30 yakın etnik grup var kürtlerde bunun içindededir Türk milleti orta asyadan gelirken alt kimlikleriyle geldi bu coğrafyaya siz diyorsunuz ki hayır biz milletiz bu ülkenin tek asli unsuru var oda Türk milleti Tek dili var Türk dili Tek Devleti var. bu ülkede kürt vatandaşımız başbakanda olabiliyor cumhurbaşkanıda milletvekilide bakanda hangi ayrımcılık var . etnik şive konusunda devletimiz kendi arasında konuşan hangi vatandaşımıza yöresel dilini kullanma dedi Kürtçe kullanarak şarkılar söyleniyordu öncedende şimdidede yalnız açılan pankartlardada söylenen şarkılardada bölücülük yapıldı bunu görmezden gelmeyin lütfen haklarını savunduklarını söyleyen kiişiler konserlerinde bölücülüğe yer verdi açtıkları pankarlarda terörste dstek vardı terör örgütünün paçavralarını ve terörist başının resimlerini sallandı buna devletimiz müdale edince özgürlükleri kısıtlama mı diyorsunuz. Mecliste doğudaki vatandaşımızın haklarını savunduğunu söyleyen milletvekilleri özgürlük diyor pkk ya terörist demiyiz diyorlar ardında özerklik istediklerin söylüyorlar bu mu özgürlük anlayışı.. alevi konusunda herhangi bir cvp vermek istemiyorum bu konuyla ilgili farklı bir başlık açılırsa verirrim konunu o yöne kayacK buda bu başlık adı altında bu konuyu tartışmak doğru olmaz

Sayin hasan17, mademki kürt diye bir halk yok ve hepimiz Türküz ve beraberce ortaasyadan geliysek, neden milyonlarca insan ben TC kimligi tasiyorum ama aslim Kürt diyor bunu anlamakta zorluk cekiyorum. Neden bir Türk bölücülük yapsin ve kedisini baska milletmis gibi izah etsin. Cevab verebilirseniz sevinirim. Ayrica bakarsaniz alevilerle ilgili basliklar var orada düsünccenizi paylasirsaniz seviniriz.

Gönderi tarihi:
Sayin hasan17, mademki kürt diye bir halk yok ve hepimiz Türküz ve beraberce ortaasyadan geliysek, neden milyonlarca insan ben TC kimligi tasiyorum ama aslim Kürt diyor bunu anlamakta zorluk cekiyorum. Neden bir Türk bölücülük yapsin ve kedisini baska milletmis gibi izah etsin. Cevab verebilirseniz sevinirim. Ayrica bakarsaniz alevilerle ilgili basliklar var orada düsünccenizi paylasirsaniz seviniriz.

bunun cevabı : her Türk milletine bağlı olacak diye bir şey yok her milletin içindende böyle bölücüler çıkıyor yani Yediğini tabağa pisleğenler çıkıyor. Tc kimliği taşıyan 2 milyon çerkez 1 milyonda laz var onlar neden bunları söylemiyorlar

Gönderi tarihi:

Kürt kökenli olmak baskadir Türk vatandasi olmak baskadir,Türk vatandasi olmak etnik kökeni ortadan kaldirmaz,hangi devletin vatandasi oldugunu belli eder.Bunlari birbirinden ayirmadan tartisanlar bilerek veya bilmeyerek bölücülüge hizmet vermektedirler.Efendim ben Türk vatandasi olmak istemiyorum demenin altinda bölücülük yatar,bunun aksini kimse iddia etmesin,ben Türk vatandasi olmak istemiyorum demenin altinda Kürtcülük yani Kürdistancilik yatar,bunlari bilmeden yazan var ise iyice bir düsünsünler yazdiklarini,bilerek yazanlar zaten ne istediklerinide bilmektedirler.Bir ülkede yasayan insanlar o ükenin vatandasi sayilirlar,Almanya'daki GASTARBEITER lik statüsü ile vatandaslik statüsünü birbirine karistiranlar var galiba,ben Almanyadayim ama pasaportum Türk pasaportu gibi düsünenler var ise bu yanlis bir yaklasimdir.Kürtler Türkiyede gastarbeiter degillerdir,ve bugün bircok Avrupa ülkesinin yabancilara vermekte zorlandigi vatandaslik hakkini Türk devleti Kürtlere vermistir.Eger siyasi ve ekonomik yanlisliklar yapilmissa ki yapildi,bu yanlislardan biran önce dönülmeli ve tüm Türkiye kapsaminda bir refah programi uygulanmalidir.Kimseye üvey evlat yapma lüksü yoktur Türkiye'nin,olmamalidirda,bagimlilik politikasi maalesef 50 yildir bu ülkeyi layik oldugu refah seviyesine ulasmaktan alakoymustur.Diger yanda dincilerin Laik devlete duyduklari husumette ayri bir problemdir ve bugün bunun acisini hepimiz cekmekteyiz.Hak hak diye iddialarda bulunurken daha dikkatli olmamizda ve herseyi birbirine karistirmamakta hepimiz icin yarar vardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Kürt kökenli olmak baskadir Türk vatandasi olmak baskadir,Türk vatandasi olmak etnik kökeni ortadan kaldirmaz,hangi devletin vatandasi oldugunu belli eder.Bunlari birbirinden ayirmadan tartisanlar bilerek veya bilmeyerek bölücülüge hizmet vermektedirler.Efendim ben Türk vatandasi olmak istemiyorum demenin altinda bölücülük yatar,bunun aksini kimse iddia etmesin,ben Türk vatandasi olmak istemiyorum demenin altinda Kürtcülük yani Kürdistancilik yatar,bunlari bilmeden yazan var ise iyice bir düsünsünler yazdiklarini,bilerek yazanlar zaten ne istediklerinide bilmektedirler.Bir ülkede yasayan insanlar o ükenin vatandasi sayilirlar,Almanya'daki GASTARBEITER lik statüsü ile vatandaslik statüsünü birbirine karistiranlar var galiba,ben Almanyadayim ama pasaportum Türk pasaportu gibi düsünenler var ise bu yanlis bir yaklasimdir.Kürtler Türkiyede gastarbeiter degillerdir,ve bugün bircok Avrupa ülkesinin yabancilara vermekte zorlandigi vatandaslik hakkini Türk devleti Kürtlere vermistir.Eger siyasi ve ekonomik yanlisliklar yapilmissa ki yapildi,bu yanlislardan biran önce dönülmeli ve tüm Türkiye kapsaminda bir refah programi uygulanmalidir.Kimseye üvey evlat yapma lüksü yoktur Türkiye'nin,olmamalidirda,bagimlilik politikasi maalesef 50 yildir bu ülkeyi layik oldugu refah seviyesine ulasmaktan alakoymustur.Diger yanda dincilerin Laik devlete duyduklari husumette ayri bir problemdir ve bugün bunun acisini hepimiz cekmekteyiz.Hak hak diye iddialarda bulunurken daha dikkatli olmamizda ve herseyi birbirine karistirmamakta hepimiz icin yarar vardir.

saygilarla

Yorumlarinizdan anladigim malesef kendinizin konulari birbirine karistirdiginiz. Almanya'da vatandaslik alan bir yabanci ile ülkemizdeki azinliklarin TC vatandasi olma arasinda nasil bir baglanti kurabiliyorsunuz hayranim dogrusu. Milli takim oyuncumuz Aurolle ile Almanya örnegini karsilastirsaniz cok haklisiniz. Ama siz malesef elma ile armutu karistirmissiniz ve birde kalkiyorsunuz dikkatli olalim, birbirine karistirmayalim diyorsunuz. Lütfen acik olalim, ülkemizde herhangi bir haksizlik oluyorsa ve bu haksizlikta illada inat ediliyorsa, sadece ne yapalim bu haksizlik hepimize yapiliyor, bagimli bir ülekyiz yapacak bir seyimiz yok demekmi düsüyor bize, yoksa demokratik yoldan haklarimizi almak icin mücadele etmekmi gerekiyor. Burada bir de karistirilan en önemli nokta kürtler icin hak isteyen herkesi PKK saftlarina itilmesi. Ne alakasi var, PKK kürt sorununu kulanip kendi terör eylemlerini yapiyorsa. Kendimize sormak gerek, neden PKK gibi terörö örgütlerini eline malzeme veriyoruz. Kürtlerin en azindan 90% bölücülük yapmadigi gibi, baska bir ülke kurma hevesleride yok. Ama PKK gibi terörö örgütleri TC icindeki mafya ve rantci siyasiler sayesinde bu kirlis avasi Kürtler ve özgürlüg adina yaparak bir cok ic´nsanin kafasini karistiriyorlar ve gercekleri tartismamiz mümkün bile olmuyor.

Gönderi tarihi:
bunun cevabı : her Türk milletine bağlı olacak diye bir şey yok her milletin içindende böyle bölücüler çıkıyor yani Yediğini tabağa pisleğenler çıkıyor. Tc kimliği taşıyan 2 milyon çerkez 1 milyonda laz var onlar neden bunları söylemiyorlar

Ne alakasi var sayin hasan17. Kendiniz söylüyorsunuz, TC kimligi tasiyan Laz ve cerkez var diye. Demekki ülkemizde senin gibi ve benim gibi kökö Türk olmayan milyonlarca insan var, ama bunlarin tümü Türkvatandasi, gayette normal. Sizin anlamadiginiz, siz her hangi bir davada hakkinizi ararken baskasinami bakiyorsunuz. Diyelimki, calisiyorsunuz ve isverenden hak iddaa ediyorsunuz. Orada sizden baska iscilerde var ve hepsi sizinle ayni görüste degil. Burada dogru olan her seye amin diyen iscilere güremi hareket edesiniz, yoksa dogru neyse o yöndemi hareket edersiniz? Kürt veya baska bir azinlik kendilerine verilmeyen bazi haklari isterken neden hak istemeyen azinliklarla karsilastiriyorsunuz anlamis degilim dogrusu. Ve neden agzini acan azinlik bölücü damgasini yiyor. Kürt=PKK mantigindan vazgecelim artik, en azindan 90% Kürt vatandasi PKK ile ayni görüste olmadigi gibi PKK'yi temsilcileri olarak bile kabul etmiyorlar, ama haklarindan da vazgecmiyorlar. Istediklari asla bölücülük falanda degil, sinirlarimiz icerisinde kardesce yasanabilecek bir ortamin yaratilmasi. Inkarci politikanin bir unsurudur zaten, hak isteyeni bölücülükle suclayarak sindirmek. Yilarrdan beri yapiliyor bu siyaset, ama bir adim bile ilerleme yok malesef.

Gönderi tarihi:
Yorumlarinizdan anladigim malesef kendinizin konulari birbirine karistirdiginiz. Almanya'da vatandaslik alan bir yabanci ile ülkemizdeki azinliklarin TC vatandasi olma arasinda nasil bir baglanti kurabiliyorsunuz hayranim dogrusu. Milli takim oyuncumuz Aurolle ile Almanya örnegini karsilastirsaniz cok haklisiniz. Ama siz malesef elma ile armutu karistirmissiniz ve birde kalkiyorsunuz dikkatli olalim, birbirine karistirmayalim diyorsunuz. Lütfen acik olalim, ülkemizde herhangi bir haksizlik oluyorsa ve bu haksizlikta illada inat ediliyorsa, sadece ne yapalim bu haksizlik hepimize yapiliyor, bagimli bir ülekyiz yapacak bir seyimiz yok demekmi düsüyor bize, yoksa demokratik yoldan haklarimizi almak icin mücadele etmekmi gerekiyor. Burada bir de karistirilan en önemli nokta kürtler icin hak isteyen herkesi PKK saftlarina itilmesi. Ne alakasi var, PKK kürt sorununu kulanip kendi terör eylemlerini yapiyorsa. Kendimize sormak gerek, neden PKK gibi terörö örgütlerini eline malzeme veriyoruz. Kürtlerin en azindan 90% bölücülük yapmadigi gibi, baska bir ülke kurma hevesleride yok. Ama PKK gibi terörö örgütleri TC icindeki mafya ve rantci siyasiler sayesinde bu kirlis avasi Kürtler ve özgürlüg adina yaparak bir cok ic´nsanin kafasini karistiriyorlar ve gercekleri tartismamiz mümkün bile olmuyor.

Sizin iddianiza bakilirsa Kürtler asimile olmamak icin calismaktadirlar,dolayisiyle siz sunu iddia ediyorsunuz,Lazlar,Cerkezler ve diger etnik kökenlilerin sesleri cikmiyor onlar asimile olmuslar yani Türk olmuslar ama Kürtler Türk olmak istemiyorlar,yanlissam düzeltin.Bende diyorumki o zaman baska bir ülkenin vatandasi olanlar sizin ifadenize göre asimile olanlardir,bana asimilasyonu nasil tarif edeceksiniz,veya sizce Lazlar nasil asimile edildiler ki seslerini cikartmiyorlar fakat Kürtler Türk olmaya karsi direniyorlar?Beni elma ile armutu karistirmakla sucluyorsunuz ama sizin asimilasyonun ne oldugundan haberiniz yok,Türk tarihin de asimilasyon olmadigindan haberiniz yok,Lozandan Sevrden haberiniz yok,duymussunuz birseyler yazip durmaktasiniz,size okadar argüman gösterildi hala inkar da cakilip kaldiniz ne saga ne sola adim atmadan oldugunuz yerde saymaktasiniz.Siz önce gercekleri görmeyi ve tarihi ögrenmenin yollarini arastirin,Almanyada derneklere girip cikmakla davalar cözümlenmez ama beyinler yikanir ki nitekimde öyle oldugu ortadadir.Kürtler icin derken bölücülük yaptiginizi farketmediginizi söylemeyin sakin,cünkü insan bir defa hata yapar eger ikinci defa ayni hatayi yapiyorsa bilerek yapiyordur,siz sadece Kürtlere degil Ermenilerede hak istemektesiniz bunun anlami ise hem Ermeni iddialarini hemde PKK nin isteklerini hakli bulmanizdir.Sizin icin tarih asla önemli degildir sizin icin sadece Ermeni Kürt ve Aleviler vardir,gerisi ise hikaye.

Ben hicbirzaman Kürtleri PKK li olarak görmedim ve ayri tuttum,cünkü Kürtler PKK li olamazlar,eger PKK li olmussa bunun altinda bir bit yenigi vardir.Kürtlerin hakkini aramakla PKK nin söylemlerine sarilmak farkli seylerdir,PKK bölücü bir örgüttür Kürtler ise Türkiye Cumhuriyeti devletine yani devletlerine sadiktirlar,birisi taserondur digeri ise yurtsever,iste Kürtle PKK farki buradadir.Siz iddialarinizda devam edin ama ikide bir benim iletilerime yanit vermek mecburiyetiniz yok. ben sizi taniyacagim kadar tanidim,ve burada sizinle tartismaya nokta koyuyorum.Ben ülkeme hakaret eden,insanlarin arasina ayirim sokanlarla daha fazla tartismayi lüks olarak görüyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ne alakasi var sayin hasan17. Kendiniz söylüyorsunuz, TC kimligi tasiyan Laz ve cerkez var diye. Demekki ülkemizde senin gibi ve benim gibi kökö Türk olmayan milyonlarca insan var, ama bunlarin tümü Türkvatandasi, gayette normal. Sizin anlamadiginiz, siz her hangi bir davada hakkinizi ararken baskasinami bakiyorsunuz. Diyelimki, calisiyorsunuz ve isverenden hak iddaa ediyorsunuz. Orada sizden baska iscilerde var ve hepsi sizinle ayni görüste degil. Burada dogru olan her seye amin diyen iscilere güremi hareket edesiniz, yoksa dogru neyse o yöndemi hareket edersiniz? Kürt veya baska bir azinlik kendilerine verilmeyen bazi haklari isterken neden hak istemeyen azinliklarla karsilastiriyorsunuz anlamis degilim dogrusu. Ve neden agzini acan azinlik bölücü damgasini yiyor. Kürt=PKK mantigindan vazgecelim artik, en azindan 90% Kürt vatandasi PKK ile ayni görüste olmadigi gibi PKK'yi temsilcileri olarak bile kabul etmiyorlar, ama haklarindan da vazgecmiyorlar. Istediklari asla bölücülük falanda degil, sinirlarimiz icerisinde kardesce yasanabilecek bir ortamin yaratilmasi. Inkarci politikanin bir unsurudur zaten, hak isteyeni bölücülükle suclayarak sindirmek. Yilarrdan beri yapiliyor bu siyaset, ama bir adim bile ilerleme yok malesef.

Ben onların kökleri Türk değildir demedim yanlış okuyorsun üstünede cümleleri çarptırıyorsun TC kimliği taşıyan dedim... ya kardeş hala haklardan marum bırakıldıığndan asimile yapıldıığndan bahsediyorsun dönüp dolaşıp ezberlediğin aynı cümleleri kuruyorsun hangi hak dan bahsediyorsun sen ? sen bi ünv. gittinde almadılar mı okula yazıldında kabul etmediler mi milletvekili olmadılar mı başbakan öğretmen cumhurbaşakanı doktor hakim bakan hastane kapısından geri mi çevrildi davalarına bakmayız mı dediler öğretmen tayin etmeyiz mi dediler.

Gönderi tarihi:
Ben onların kökleri Türk değildir demedim yanlış okuyorsun üstünede cümleleri çarptırıyorsun TC kimliği taşıyan dedim... ya kardeş hala haklardan marum bırakıldıığndan asimile yapıldıığndan bahsediyorsun dönüp dolaşıp ezberlediğin aynı cümleleri kuruyorsun hangi hak dan bahsediyorsun sen ? sen bi ünv. gittinde almadılar mı okula yazıldında kabul etmediler mi milletvekili olmadılar mı başbakan öğretmen cumhurbaşakanı doktor hakim bakan hastane kapısından geri mi çevrildi davalarına bakmayız mı dediler öğretmen tayin etmeyiz mi dediler.

Türkcenin yanisira okulda kürtcede ögrenme haklari varmi???? Bizler olmayan haklardan bahsediyoruz??? Ezbere konusan kim acaba, bunu bende ögrenmek isterim??? Daha düne kadar kürtce kaset cikartmak bile yaskti, yoksa yanlismi biliyorum???? Gene takrarlamak zorunda kaliyorum mmalesef, birakalim su inkar politikasini. Cok yönlülükten korkmayalim, mozayimizi kabul edelim ve zenginligimiz olarak görelim.

Gönderi tarihi:
Sizin iddianiza bakilirsa Kürtler asimile olmamak icin calismaktadirlar,dolayisiyle siz sunu iddia ediyorsunuz,Lazlar,Cerkezler ve diger etnik kökenlilerin sesleri cikmiyor onlar asimile olmuslar yani Türk olmuslar ama Kürtler Türk olmak istemiyorlar,yanlissam düzeltin.Bende diyorumki o zaman baska bir ülkenin vatandasi olanlar sizin ifadenize göre asimile olanlardir,bana asimilasyonu nasil tarif edeceksiniz,veya sizce Lazlar nasil asimile edildiler ki seslerini cikartmiyorlar fakat Kürtler Türk olmaya karsi direniyorlar?Beni elma ile armutu karistirmakla sucluyorsunuz ama sizin asimilasyonun ne oldugundan haberiniz yok,Türk tarihin de asimilasyon olmadigindan haberiniz yok,Lozandan Sevrden haberiniz yok,duymussunuz birseyler yazip durmaktasiniz,size okadar argüman gösterildi hala inkar da cakilip kaldiniz ne saga ne sola adim atmadan oldugunuz yerde saymaktasiniz.Siz önce gercekleri görmeyi ve tarihi ögrenmenin yollarini arastirin,Almanyada derneklere girip cikmakla davalar cözümlenmez ama beyinler yikanir ki nitekimde öyle oldugu ortadadir.Kürtler icin derken bölücülük yaptiginizi farketmediginizi söylemeyin sakin,cünkü insan bir defa hata yapar eger ikinci defa ayni hatayi yapiyorsa bilerek yapiyordur,siz sadece Kürtlere degil Ermenilerede hak istemektesiniz bunun anlami ise hem Ermeni iddialarini hemde PKK nin isteklerini hakli bulmanizdir.Sizin icin tarih asla önemli degildir sizin icin sadece Ermeni Kürt ve Aleviler vardir,gerisi ise hikaye.

Ben hicbirzaman Kürtleri PKK li olarak görmedim ve ayri tuttum,cünkü Kürtler PKK li olamazlar,eger PKK li olmussa bunun altinda bir bit yenigi vardir.Kürtlerin hakkini aramakla PKK nin söylemlerine sarilmak farkli seylerdir,PKK bölücü bir örgüttür Kürtler ise Türkiye Cumhuriyeti devletine yani devletlerine sadiktirlar,birisi taserondur digeri ise yurtsever,iste Kürtle PKK farki buradadir.Siz iddialarinizda devam edin ama ikide bir benim iletilerime yanit vermek mecburiyetiniz yok. ben sizi taniyacagim kadar tanidim,ve burada sizinle tartismaya nokta koyuyorum.Ben ülkeme hakaret eden,insanlarin arasina ayirim sokanlarla daha fazla tartismayi lüks olarak görüyorum.

saygilarla

Kimmis Almanya'da derneklere giden?? Ne alakasi var simdi bunun konumuz ile? Ve nereden biliyorsunuz Almanya'da derneklere gidenlerin beyinleri yikandigini. Kimin nasil ön yargili oldugu burada belli. Ermenilerin de ülkemizdeki hakkini ariyor olamiz bizim hemen her safta Ermeni tarafi oldugumuzu ortaya cikartiyor, nasil bir anlayis bu bilemiyorum. Ben Almanya'da gecmiste Yahudi'lere yapilanlarida elestiriyorum, ama hicbir zaman Yahudiler her alanda hakli falan da söylemiyorum. Su an onlarin Filistin halkina yaptiklari utanc verici bir durum. Ben her iki olayida ayirabilecek bilincte oldugum icin, toplumlari sadece iyi veya kötü olarak

degerlendirmiyorum. Ermenilerin haklarin savunmam da aynen bu örmege benziyor. Ama anlamak istemeyene herhalde agzimizla kus tutsak yaranamayiz.

Gönderi tarihi:
Türkcenin yanisira okulda kürtcede ögrenme haklari varmi???? Bizler olmayan haklardan bahsediyoruz??? Ezbere konusan kim acaba, bunu bende ögrenmek isterim??? Daha düne kadar kürtce kaset cikartmak bile yaskti, yoksa yanlismi biliyorum???? Gene takrarlamak zorunda kaliyorum mmalesef, birakalim su inkar politikasini. Cok yönlülükten korkmayalim, mozayimizi kabul edelim ve zenginligimiz olarak görelim.

Türkçe resmi bir dil okullarda bölgesel şivelerin ders müfredatına girmesi mümkün değildir. eğer öyle brşey olursa diğer etnik gruplarında talepleri gelecektir. ozaman ülkedi birlik ve beraberliği nasıl sağlayacaksınız. her seferinde soruyorum eğer kürtçe okullarda gösterilse bölücüülk bitecek mi başka talepleri olmayacak mı? böyle bir şivenin grameri bile yok arkadaşım. Mozaik kelimesinden bahsetmişsin bir ülkede mozaik olması için halkının %35 nin azınlıklardan olması lazım Türkiyede kürtler azınlık değil ayrıca nüfusu %35 bulmuyor mozaik olmak için...... bilmediğin kelimeleri kullanma lütfen

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.