Φ Suheyla Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Kuran derki: Kıyamette, günah işleyenlerin yüzü kara olacak, işlemiyenlerin yüzü beyaz olacak. Peki, zencilere ne olacak bu ayetlere gore? Bu ırkçılık olmuyormu? O gün bazı yüzler ağarır, bazı yüzler kararır. Yüzleri kararanlara, "İmanınızdan sonra inkar ettiniz, öyle mi? Öyle ise inkar etmenize karşılık azabı tadın" denilir. (3/106) Kıyamet günü Allah'a karşı yalan söyleyenleri görürsün, yüzleri kapkara kesilmiştir. Büyüklük taslayanlar için cehennemde bir yer mi yok!? (39/60) Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Kurân'ı gazete gibi dümdüz okumaktan ne zaman vazgeçeceksiniz merak ediyoruz doğrusu Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Bir baba kızına derki, kızım YÜZÜZÜMÜ KARA çıkardın (kötü olmak anlamında) Bir ana oğluna derki, oğlum sen ALNIMIN AKISIN (iyi olma anlamında) sanırım mecaz anlam var ilgili ayette saygılar Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Bence kararma ve beyazlama gercek anlamiyla olamaz...Bunun irkciliklada bir ilgisi yok... Kuranda bunun gibi mecaz anlam coookkk Alıntı
Φ vega5 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Bir baba kızına derki, kızım YÜZÜZÜMÜ KARA çıkardın (kötü olmak anlamında) Bir ana oğluna derki, oğlum sen ALNIMIN AKISIN (iyi olma anlamında) sanırım mecaz anlam var ilgili ayette saygılar Mecazi anlam olduğunu size kim söyledi? cevabınız= öyle düşünüyorum kıvırıyorsunuz gibi geldi bana yanılıyormuyum? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 kıvırıyorsunuz gibi geldi bana yanılıyormuyum? evet kıvırıyorum, birde yandan yandan kıvırayım isterseniz ! iki tanede göbek atmamı ister misiniz ? herşeye rağmen saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 evet kıvırıyorum, birde yandan yandan kıvırayım isterseniz ! iki tanede göbek atmamı ister misiniz ? tarafsız'ı bile kızdırdınız ya, ne diyeyim size! * Burada sevgili tarafsıza katılıyorum. Buradaki ifadeler deyimdir. Benim Kuran ve İslam'a bakışım forumu takip edenlerce bilinir. Mecaz olduğu açık olan şeyleri de zorlamanın ve sinekten yağ çıkarmaya kalkmanın anlamı yok. Bu ifadelere gelinceye kadar Kuran'da eleştirilecek çok şey var. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Rengi siyah olan köpeğinize "zenci" adını koyar mıydınız? İnsan bile türdeşlerine saygı konusunda dikkatli davranırken yaratıcı teşbihte bile hata yapmaması gerekirdi, koskoca yaratıcı madem. Mecazın suyu mu çıkmış? Ben bile olsam "günahları yüzlerinden okunacak" gibi düzgün bir anlatım bulabilirdim. Her konuda mecaz yapma zorunluluğu mu var? Direk söylersin. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Mecazın suyu mu çıkmış? Ben bile olsam "günahları yüzlerinden okunacak" gibi düzgün bir anlatım bulabilirdim. Her konuda mecaz yapma zorunluluğu mu var? Direk söylersin. Ne diyeyim sen de haklısın. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Ne diyeyim sen de haklısın. Nasreddin hoca kadı olmuş, hanımı bir gidip bakayım demiş. Hoca davacıyı dinleyip "haklısın" davalıyı dinleyip "haklısın" deyince karısı dayanamamış: "Nasıl olur hoca? Hem davalı haklı hem davacı?" deyince hoca boynunu bükmüş: "Valla hanım, sen de haklısın!" Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Mecaz olduğu açık olan şeyleri de zorlamanın ve sinekten yağ çıkarmaya kalkmanın anlamı yok. Evet katılıyorum, bilirsinki ,biz yeri gelince mecaz anlamında kullanılmayan kelimeleride söylüyoruz buradan, ama her yeni gelene brifing vermek zorundayız sanırım ! saygılar, sevgiler Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Biri kuyuya taş atmış ,bi forumdaşta çıkaramamış..Yaşaşın yeşillikler tabii..hazır dünyamızın bu kadar ihtiyacı varken.. Allah ın ayeti arkadaşlar.İlahımın ayeti,Tanrımın ayeti..Hem de asıl uğraşmak istediğiniz nice ayet..İşte genelde sizlerin bakış açısı ile bizlerin bakış açıları aynen böyle kalıyor.İşte inanmayan arkadaşların bile garibine giden bir yaklaşım belki arkadaşın yorumu.İşte her ateist de bize çelişki diye bişeyleri sunarken,bizler aynı hisse kapılıyoruz.Ha niceleri zamanla ateistlerle tartışa tartışa dinden çıkıyor belki.Ama bunun bile ayetle sabit oluşu ne garip. Arkadaşlar,ciddi ciddi yalnız benim değil,nice imanlının hayatına müdahale eden,işlerini düzenleyen bir Tanrımız var.Nice imanlının yüzde yüz hissettiği ve dualarına karşılık veren,eğiten bir Tanrımız var.Arkadaşlar,hayatlarımızda minik minik mucizeler var.Kimimizin ise büyük..Yapmayın..Lütfen ayetlerle bu kadar dalga geçmeyin.İnanın içim burkuluyor.Göz göre göre muhteşem olan bişeye bu kadar haksızlık etmeyin.Lütfen,inanmıyorsanız inanmayın,ama ardına düştüğünüz ve kabul edemediğiniz şeyler yüzünden,illa sizin mantığınızın doğruluğunda diretmeyin.İmanlılar her zaman için metafiziksel destek görürler,sizin görmüyor oluşunuz bunun olamayacağı anlamına gelmez.Biz var olana inanıyoruz,biliyoruz,siz ise kestirme yok deyip sıyrılıyorsunuz.Bizleriz zoru yaşayan ,sizlersiniz kaçan.Rahat yaşadığınızı mı sanıyorsunuz,siz gerçekten sanıyorsunuz. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Biri kuyuya taş atmış ,bi forumdaşta çıkaramamış..Yaşaşın yeşillikler tabii..hazır dünyamızın bu kadar ihtiyacı varken..Allah ın ayeti arkadaşlar.İlahımın ayeti, . . . Sayin ftoyd, Allahin kendisinin yazdigi ayetleri ile niye butun Dunyayi ikna edemedi? Allah butun guce sahiptir degilmi? Mesela: Buna butun Dunya Fizikteki yerçekimi (gravity) kanunlarina inanirlar. Allahin ayetleri bu yerçekimi kanunlari kadar bile ikna edici degilmis! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Yapmayın..Lütfen ayetlerle bu kadar dalga geçmeyin.İnanın içim burkuluyor.Göz göre göre muhteşem olan bişeye bu kadar haksızlık etmeyin.Lütfen,inanmıyorsanız inanmayın,ama ardına düştüğünüz ve kabul edemediğiniz şeyler yüzünden,illa sizin mantığınızın doğruluğunda diretmeyin. Dalga geçmiyoruz. Müslüman olmadığımız halde, müslüman olanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşadığımız için, bu dinin hükümleri ile toplumsal hayatımızda biz de karşılaşıyoruz. Bu nedenle inanmasak da, hayatımıza etki eden bu dini eleştirmek hakkımız. Öte yandan, Kuran öyle muhteşem bişey değildir. Okunmadığı için muhteşem olduğu sanılan, akla aykırı söz ve tavsiyelerle dolu olan, konu bütünlüğünden uzak, bıktırıcı tekraralarla dolu, beyin uyuşturmaya birebir bir kitaptır. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Sayın ftoyd, size çok samimi bir şey söyleyeceğim: Ayetler hakkında olumsuz sözler söylenmesinden içinizin daraldığını bana inanın ben buradan hissedebiliyorum. Tanrıyı nasıl tasavvur ettiğinizi bilmiyorum. Sizce onun da içi ayetleri inkar edildiği için aynen sizin gibi daralıyor mu? Size çok samimi tavsiyem, tanrıyı nasıl düşünürseniz düşünün, hiç öyle sizin gibi içinin filan daralmıyor, öfkelenmiyor olduğundan emin olmanız. Öfke, daral gelme sadece ona inananlarda var. Sizi her türlü temin ederim, bana kesinlikle inanın ki, adına tanrı denebilecek bir kavramın ne olabileceği konusunda standart bir insandan elli kat daha fazla düşündüğüm konusunda kendime güvenim var. Buna dayanarak kendi tasavvurlarınızı tanrı olarak zihninizde canlandırmanız kesinlikle ve kesinlikle gerçekle uyumlu değil diyorum. O kavramın ne Tevrat, ne İncil, ne Kuran ve ne İsa, ne Musa, ne Muhammed yakınından bile geçemediler. Tanrı veya her ne ise... Adı geçen kaynaklarda bu kavramın izi bile yoktur. O bambaşka, bizim tasavvurlarımızın çok ötesinde bir kavramdır. Bu kavramın adının tanrı veya başka bir şey konmasına bile ben razı değilim. Adı bile konulamaz. Evren tekdüze değildir, muhteşemdir, karmaşık ve çok ama çok derindir. Bu derinliğin nerelerinde ne saklı olduğunu bilmiyoruz. Bu muhteşem büyüyü tanrı ve ona dair tasavvurlarınızla bozmayın, lütfen... Çok ama çok samimi tavsiyem... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 AL-İ İMRAN- 106. Ayet; bazı yüzlerin [mutluluktan] parladığı ve bazı yüzlerin [acıyla] karardığı o [Hesap] Günü'nde yüzleri kararanlara: "İmana erdikten sonra hakikati inkar mı ettiniz? O halde hakikati inkar ettiğiniz için tadın bu azabı!" [denilecek]. ZÜMER - 60. Ayet; İşte [böyle,] Kıyamet Günü Allah hakkında yalan uyduranların yüzlerinin [acıdan ve mahcubiyetten dolayı] kapkara kesildiğini görürsün. Yersiz gurura kapılanlar için cehennem, [uygun] bir yer değil mi ? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Dalga geçmiyoruz.Müslüman olmadığımız halde, müslüman olanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşadığımız için, bu dinin hükümleri ile toplumsal hayatımızda biz de karşılaşıyoruz. Bu nedenle inanmasak da, hayatımıza etki eden bu dini eleştirmek hakkımız. Öte yandan, Kuran öyle muhteşem bişey değildir. Okunmadığı için muhteşem olduğu sanılan, akla aykırı söz ve tavsiyelerle dolu olan, konu bütünlüğünden uzak, bıktırıcı tekraralarla dolu, beyin uyuşturmaya birebir bir kitaptır. Saygılar. Müslüman olmadığı halde,Müslümanların inandığı değerleri eleştirmek hakkını normal olarak kendilerinde gören zevat'ın kendi inandıkları "DEĞER" nedir ( her konuda) mesela Akla,Adaba,Ahlaka, aykırı en önemliside "KONU BÜTÜNLÜĞÜ" sağlayan bir veri (kitap) salık verirmi. Dalga geçmek; aslında dalga geçer gibi yazıp öyle bir intiba vermek (her şeyi ben bilirim) edası tam bir ikircikli tutumdur sebebide böyle görüntü verip kendi gibi düşünmeyenleri etkilemektir amaç, yoksa krite ettiği her ne ise kendi yaşamında onun karşısına koyduğunu (ne ise) bilmiyoruz ve bilemeyeceğiz renkten,renge tabiri gibi yoksa bizde biliyoruz inanmayanın,neye nerede nasıl "İNANDIĞINI" bu itibarla dert etmeye değmez ve teferruatlar kaideyi bozmaz... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Enbiya Suresi, Ayet 30. PEKİ, hakkı inkara şartlanmış olan bu insanlar, göklerin ve yerin [başlangıçta] bir tek bütün olduğunu ve Bizim sonradan onu ikiye ayırdığımızı ve yaşayan her şeyi sudan yarattığımızı görmüyorlar mı? Hâlâ inanmayacaklar mı? Enbiya Suresi,Ayet 104. O Gün gökleri sayfaları dürer gibi düreceğiz; [ve] âlemi ilk kez nasıl yarattıysak onu yeniden yine öyle yaratacağız; gerçekleştirilmesini kendi üzerimize aldığımız bir sözdür bu: şüphesiz, Biz [her şeyi] yapabilecek güçteyiz! İbrahim Suresi,Ayet 48. Yerin başka bir yere, göğün başka bir göğe dönüştürüleceği ve [bütün insanların] var olan her şeyin üstünde hükümran olan O Tek İlah'ın, Allah'ın huzuruna çıkacakları Gün [O'nun sözü gerçekleşecektir]. Konu bütünlüğü sağlayan bir "KİTAP" lütfen,öyleki binlerce sene evvelinden olsun ve 21. yüzyılda haber verdikleri gerçek olsun. Bekliyorum... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Yapmayın..Lütfen ayetlerle bu kadar dalga geçmeyin.İnanın içim burkuluyor.Göz göre göre muhteşem olan bişeye bu kadar haksızlık etmeyin.Lütfen,inanmıyorsanız inanmayın,ama ardına düştüğünüz ve kabul edemediğiniz şeyler yüzünden,illa sizin mantığınızın doğruluğunda diretmeyin.İmanlılar her zaman için metafiziksel destek görürler,sizin görmüyor oluşunuz bunun olamayacağı anlamına gelmez.Biz var olana inanıyoruz,biliyoruz,siz ise kestirme yok deyip sıyrılıyorsunuz.Bizleriz zoru yaşayan ,sizlersiniz kaçan.Rahat yaşadığınızı mı sanıyorsunuz,siz gerçekten sanıyorsunuz. Yapmayın..Lütfen insanlarla bu kadar dalga geçmeyin. İnanın içim burkuluyor. Göz göre göre insanlığa bu kadar haksızlık etmeyin. Lütfen, inanıyorsanız inanın ama, ardına düştüğünüz ve kabul ettiğiniz şeyler yüzünden, illa sizin mantığınızın doğruluğunda diretmeyin. Bilenler her zaman için bilgisel destek görürler, sizin görmüyor oluşunuz varsayımların gerçek oldukları anlamına gelmez. Biz nesnel olana inanıyoruz, biliyoruz, siz ise kestirmeden var deyip sıyrılıyorsunuz. Bizleriz zoru yaşayan ,sizlersiniz gerçeklerden kaçan. Rahat yaşadığınızı mı sanıyorsunuz, siz gerçekten aldanıyorsunuz. Empati adına iletinizden bir kaç kelimeyi değiştirdim sayın ftoyd. İlginçliği görün lutfen. Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Yapmayın..Lütfen insanlarla bu kadar dalga geçmeyin. İnanın içim burkuluyor. Göz göre göre insanlığa bu kadar haksızlık etmeyin. Lütfen, inanıyorsanız inanın ama, ardına düştüğünüz ve kabul ettiğiniz şeyler yüzünden, illa sizin mantığınızın doğruluğunda diretmeyin. Bilenler her zaman için bilgisel destek görürler, sizin görmüyor oluşunuz varsayımların gerçek oldukları anlamına gelmez. Biz nesnel olana inanıyoruz, biliyoruz, siz ise kestirmeden var deyip sıyrılıyorsunuz. Bizleriz zoru yaşayan ,sizlersiniz gerçeklerden kaçan. Rahat yaşadığınızı mı sanıyorsunuz, siz gerçekten aldanıyorsunuz. Empati adına iletinizden bir kaç kelimeyi değiştirdim sayın ftoyd. İlginçliği görün lutfen. Maraba gercekten guzel bir noktadan yakalamis. Bazen empati kurmak guzeldir. Ancak hep dedigim gibi, saygi saygi ve yine saygi !!! Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Maraba gercekten guzel bir noktadan yakalamis. Bazen empati kurmak guzeldir.Ancak hep dedigim gibi, saygi saygi ve yine saygi !!! Saygı konusunda seninle farklı düşünüyorum candide. Bilinçli bir insansın uzlaşabiliriz sanıyorum. Eski bir yazımı burada tekrarlama gereği duydum. "Saygı" kelimesi insanlar tarafından çoğu kez yanlış anlaşılmakta, gereksiz yerlerde kullanılmaktadır. Önce saygı kelimesinin ne olduğunu irdeleyelim. Diğer anlamları ile de anılır; hoşgörü, kabullenme, değer verme, benimseme. Ve sonra da cümle içerisinde kullanıp anlamaya çalışalım. Saygı gerektirmeyen haller: Yaptığın yanlışlıklara saygı göstermemi beklemiyorsun heralde? Topluma zaralı bir insansın saygıyı hak etmiyorsun! Fikirlerin yanlış saygı gösteremem! Yanlış ideolojileri hoş göremem (kabullenmemek, saygı göstermemek). Saygı gerektiren haller: Yaptığın işler, saygı duyulası şeyler. Topluma yararlı birisin. Saygıyı hak ediyorsun. Yararlı fikirler; saygı gösterilmeli. Bu ideoloji toplum yararına. Saygı duyarım. Şu halde yukarda gördüğümüz gibi saygı gerektiren kişilikler ve olgular var, gerektirmeyen kişi ve olgular da var... İnsanların yaşam hakkı ve tercihleri saygı duyulması gereken hallerdir bu yasal haklarıdır. Ancak hiç unutulmaması gerek ki; insan veya onun düşünceleri topluma zararlı bir hal aldığında "saygı" duyulması gerekliliğinden çıkar. Buradaki zararlı ve yararlı ölçüsünün ne olacağı ise, elbette ki tüm insanlığın kabullendiği genel doğrular olacaktır. Ayrıca saygı korku ve, yalakalıktan da, sevgi ve hayranlıktan dolayı da kullanılabilir. Bu da net'ten bir alıntı: ALINTI Çevremizdeki insalara, onların hayatlarına ve düşüncelerine duymamız gereken saygı ne kadar önemliyse, küçüçüklükten beynimize kazınmış olan inanmadıgımız bır insana veya da bize bir sey ifade etmeyen herhangi bır olguya duyulan saygı da o kadar önemsiz ve gereksızdir. Önemli olan ikisinin arasındakı farkı anlayabilmek. Bilinçli saygı ne kadar yararlıysa, bilinçsiz saygıda o kadar tehlikelidir. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Saygı konusunda seninle farklı düşünüyorum candide. Bilinçli bir insansın uzlaşabiliriz sanıyorum. Eski bir yazımı burada tekrarlama gereği duydum.. . . Bu da net'ten bir alıntı: ALINTI Çevremizdeki insalara, onların hayatlarına ve düşüncelerine duymamız gereken saygı ne kadar önemliyse, küçüçüklükten beynimize kazınmış olan inanmadıgımız bır insana veya da bize bir sey ifade etmeyen herhangi bır olguya duyulan saygı da o kadar önemsiz ve gereksızdir. Önemli olan ikisinin arasındakı farkı anlayabilmek. Bilinçli saygı ne kadar yararlıysa, bilinçsiz saygıda o kadar tehlikelidir. Alıntı
Φ Ali Uğurlu Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2011 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2011 Kuran derki: Kıyamette, günah işleyenlerin yüzü kara olacak, işlemiyenlerin yüzü beyaz olacak. Peki, zencilere ne olacak bu ayetlere gore? Bu ırkçılık olmuyormu? O gün bazı yüzler ağarır, bazı yüzler kararır. Yüzleri kararanlara, "İmanınızdan sonra inkar ettiniz, öyle mi? Öyle ise inkar etmenize karşılık azabı tadın" denilir. (3/106) Kıyamet günü Allah'a karşı yalan söyleyenleri görürsün, yüzleri kapkara kesilmiştir. Büyüklük taslayanlar için cehennemde bir yer mi yok!? (39/60) güzel kardeşim burada aklık ve karalık renk olarakmı yoksa suçluluk ve suçsuzluk duygusu olarak mı bunu araştırmak gerekir.Irkçılıkla alakalı bir durum olarak nitelememek gerekir.BİLAL İ HABEŞ ilk ezan okuyan ve insanları kurtuluş yoluna davet eden müslümandır ve zencidir.Şayet ırkçılık olsaydı o insan müslüman olmazdı.Ayetleri basite indirgeseydik eger bu kadar güncel ve yüzyılların en büyük kutsal kitabı kuran-ı kerim olmazdı.Alemlerin rabbi elbette herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş ve alemleri yaratmıştır.Onun yarattığında ve yaratıcılığında kusur aramak gaflettir,günahtır. Alıntı
Φ Ali Uğurlu Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2011 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2011 Mecazi anlam olduğunu size kim söyledi? cevabınız= öyle düşünüyorum kıvırıyorsunuz gibi geldi bana yanılıyormuyum? Kuran-ı kerimde her şey açık ve net olarak bu budur diye yazsaydı.İnsanlığa gönderilen son kitap olmaz ve güncelliğini yititirdi.Kuran ı kerim açık bir dille her şeyi anlatsaydı tefsirlere ihtiyaç duyulmaz ve insanlığa hitap etmezdi,belki de incil ve tevrat gibi kutsallığını yitirirdi.Bunun çin diyorum ki sorgulayacagımmıza inanalım,inanırsak kaybetmeyiz,inanmassak belki de çok şeyi kaybedeceğiz. Alıntı
Φ Ali Uğurlu Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2011 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2011 Rengi siyah olan köpeğinize "zenci" adını koyar mıydınız? İnsan bile türdeşlerine saygı konusunda dikkatli davranırken yaratıcı teşbihte bile hata yapmaması gerekirdi, koskoca yaratıcı madem. Mecazın suyu mu çıkmış? Ben bile olsam "günahları yüzlerinden okunacak" gibi düzgün bir anlatım bulabilirdim. Her konuda mecaz yapma zorunluluğu mu var? Direk söylersin. Belki inanmamak ve sorgulamak çok şey kaybettirecek yazık etmeyin arkadaşlar.BUnun böyle olmasının da sebebi vardır.Alllah dogruyu bilendir.Kuranı kerim çeşitlere ayrılmamış,maddiyatla donanmamış.iylik ve güzellikleri emreden kutsal ve hak dini olan müslümanlığın kutsal kitabıdır.Evrenselliği ve güncelliğinin tek sebebi,herşeye cevap vermesinin sırrı bundandır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.