Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Fidel'in Yüzünden

La Faute à Fidel!

La-faute-a-fidel1.jpg

Tür : Dram / Politik / Tarihi

Yönetmen : Julie Gavras

Senaryo : Arnaud Cathrine , Julie Gavras , Domitilla Calamai (Kitap)

Görüntü Yönetmeni : Nathalie Durand

Müzik : Armand Amar

Yapım : 2006, İtalya / Fransa , 99 dk.

Oyuncular

Nina Kervel-Bey (Anna de la Mesa) , Julie Depardieu (Marie de la Mesa) , Stefano Accorsi (Fernando de la Mesa) ,

Benjamin Feuillet (François de la Mesa) , Martine Chevallier (Bonne Maman) , Olivier Perrier (Bon Papa) , Marie Kremer (Isabelle)

Filmin Konusu

Yıl 1970, mevsimlerden sonbahar… 9 yaşındaki Anna, Marie Claire dergisinin yazarlarından annesi Marie, zengin bir İspanyol aileden gelen avukat babası Fernando, kardeşi François ve her şeyini kaybetmesinden Fidel Castro’yu sorumlu tutan Kübalı dadısı ile birlikte Paris’te lüks içinde yaşayan bir kız çocuğudur.

Diğer taraftan Anna’nın halası, tüm ailesi Fransa’ya yerleştiği halde, eşiyle birlikte İspanya’daki faşist Franco yönetimine karşı mücadelesini sürdürmek için ispanya’da kalmayı tercih etmiş, eşi öldürülünce kızını da yanına alarak Paris’e yerleşmiş komünist bir kadındır.

Halası ve kuzeninin, Paris’e yerleşmesiyle Anna’nın hayatı, asla tahammül ve kabul edemeyeceği birçok yeniliğe ve değişikliğe sahne olmaya başlar. Babası, daha önce kardeşine hiç yardımcı olamadığından dolayı bir suçluluk duygusu içindedir ve bu duyguyla eşini de yanına alarak, Şili’ye doğru ideolojik bir yolculuğa çıkar. Onların bu yolculuktan dönüşüyle de Anna’nın hayatındaki değişiklikler resmen başlar.

Önce büyük ve bahçeli evlerinden, daha küçük bir eve taşınılır. Daha sonra Anna çok sevdiği din derslerinden ailesinin isteğiyle muaf tutulur. Eski dadının yerine eşi hapishanede yatan, yeni bir dadı getirilir. Baba siyasi bir eylemci, Anne ise bir kürtaj araştırmacısı haline gelir. Pazar günleri kilise günleri olmaktan çıkıp, toplumsal ruhu uyandırma günlerine dönüşür. Tabii nihayetinde evlerine girip çıkan konuklar da değişmeye başlayacaktır.

Peki sizce Anna hayatında başlayan tüm bu değişiklikleri kabul etmek konusunda nasıl bir tavır takınacaktır. Buyurun, izleyin de görün…

Film, tüm bu olayları küçük bir kızın yani Anna’nın bakış açısından anlatır. Anna’nın bakış açısından dedim ya kamera bile herşeyi onun boyundan çekmekte, onun gözünden görmektedir. Bu da tabii ki filmi, konusu her ne kadar ağır gibi görünse de, eğlenceli ve izlenmesi kolay bir film haline dönüştürmüş. Ben izlerken çok eğlendim. Gerçekten ama çok eğlendim… İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Not : Candide, sen bu filmi büyük olasılıkla Fransız yapımı bir film olduğundan izlemişsindir ama izlememişsen kaçırma derim. Seveceğine eminim. Bence Adminim de bu filmi çok sever :) İlk fırsatta izleyin derim :)

Gönderi tarihi:
  • Admin

Aslında bir kaç ay önce seyredecektim ama şansızlık bir işim çıktı ve unuttum ama yeniden sıraya girdi... :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.