Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Karistirmadan yaz,Kürt halki ile PKK halkini birbirinden ayirmasini ögren,Türkiyeyi Kürt halki degil PKK nin pesinden gidenler bölmeye calisiyor onlarindan ne kadar oldugunu sen daha iyi bilirsin,Benim Kürt halkim demek hakkini kullanabilmen icin önce Türkiyenin birlik ve bütünlügünü taniman lazim.Ezbere konusarak mastir yapmaya calisma.Gercekleri yaz yazki herkes senin yazdigina deger versin.PKK yi savunup sonrada biz ayrilmak istemiyoruz demekle,Türkiyede etnik kökene dayali bir sistemi istemek birbirine uymuyor.Ya biri yada öteki olur,ikisi birden olmaz. saygilarla Turkiye'de etnik koken ayirimi yapan tek insanlar 20 milyonun dilini, kulturunu yasaklayanlardir. Onlari yillarca baski altinda tutanlardir. Hem etnik kokene dayali sistem bize uymaz diyorsunuz hem de kalkmis gecenlerde "Turkiyenin ana unsurlari Turklerdir Kurtler degildir" diyorsunuz. Sanki bizler ikinci sinif vatandasiz gibi. Yani o mu bu mu? Artik hangi tarafi savunuyorsunuz karar verin lutfen! Ben PKK olsun, DTP olsun Kurt halkinin ezilmesine kafa tutan her olusuma az ya da cok sempati duyarim. Benim halkimin cikarlari soz konusu! Yok eger Turk devleti benim halkimin cikarlarini ve haklarini korumaya baslarsa (ki ne zaman olacak bu hala merakla bekliyoruz hepimiz) o zaman tum destek ve sempatimiz Turk devletinin yaninda olur. Ama sizler ne yapiyorsunuz? Hala "Yok Kurt meselesi ya da Kurtler" zihniyeti ile hareket ediyorsunuz! ***** Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Ha bir de konu bayrak dediginiz ve bizlerin sizlerden daha cok savastigi bir sembole saygidan acilmisti degil mi? Ve sonra biz Kurtleri MILLIYETCI diye sifatlandirmistiniz hatirlatayim size. VE ben size milliyetciligin tarifini vermistim ve size bir kac soru sormustum: Biz Kurtler ne zaman Kurtlugun Insanliktan ya da evrensel haklardan daha onemli oldugunu savunduk? Bizler ne zaman Turkler'e "Turkce konusmayin, kendinize Kurt diyin" dedik? Bizler ne zaman kalkip sizlerin dilinizde egitim yapmaniza karsi ciktik? Bizler ne zaman kalkip ta Turk tarihine "YOK" dedik? Ne zaman kalkip "cocuklariniza sakin Turk isimleri takmayin" dedik? Ne zaman kalkip sizlerin evrensel hakkiniz olan, varolus hakkiniza karsi ciktik? Lutfen cevap verin. Verin de ogrenelim bu tarife ve gerceklere gore kim milliyetci ve kim degil! Rica ediyorum, bilmeden bir daha benim Kurt halkima MILLIYETCI yakistirmasi yapmayin. ***********! Sizlerin bizden daha çok savaştığı sembol öylemi?o zaman bir defa olsun neden kınamadınız bayrağa saldıranları sldıranlara neden çanak tutuyordunuz madem sizin savaşarak kazandığız sembolse elbette bu bayrak hepimizin bizim diyebiliyorsan ne mutlu size. Yok efendim birde türk tarihini yok sayın ya allah aşkına ne dediğinizin farkındamısınız? Sizde çocuklarınıza kendi isimlerinizi koysanıza, siz müslüman ve şeyhlerin dervişlerin torunu değilmiydiniz? rojdan-rodi-diye bir şeyh bir müslüman varmı?ne alaka şimdi, bu isimleri kimlerden alıyorsunuz. Ayrıca ben bütün kürtlri sizin gibi görmüyorum,benim çok candan değerli kardeşten öte kürt dostlarım var hiç birisi sizingibi düşünmüyor onların kürt olduğu kadar bende kürt olurum çünkü onlarda en az benim kadar vatanını milletini(sizin gibi siz-biz ayrımı yapmadan)seven insanlardır.. Evet ben milliyetçiyim bunu gururla söylüyorum,ben bu topraklarda yaşayan kürt-laz-çerkez demeden hepsini severim hepsi benim milletimdir. Çünkü diğer devletlerin bize bakışı bellidir o nedenle bu ortam milliyetçi olmamı gerktiriyor. oysa pkk teröristlerini kendilerinin temsilcisi görenlere karşı tavrım açıktır. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Polis yaptı polis devlettir diyenmi var nerden çıkardınız bunu?yapılan terör eylemlerini masum ve Sıradan bir eylem gibi gösterme hakıda kimsede olamaz..Orada eyelmi yapanların amaçları amaçları bellidir amaçları35000 insamızı şehit eden pkk teröristlerine yapılan operasyonların durdurulmasıdır terörün diğer bir koludur. örgüt içerisinde yaş ortalmalarının 16-18 olduğunu hatırlatırım. Terör eylemlerini masum göstermek bu zihniyettekileri kandırmaktan başka birşey değildir. eğer hala terör yapan eylemlerine destek verererk onları masum ve haklı bir insan hakkı arıyor gösterenlerinde insanlık değerlerinin ölçtürmesi gerekir diye düşünüyorum. Terör insan kılığında bürünmüş bir canavardır,**************************** Saygılar. Arkadasim siz gercekten de o kücük cocuklarin teröris olmasini istemiyorsaniz önce uslubunuza dikkat ederek "ölümü hak etti" demenize hic gerek yok. Sordunuzmu neden o kadar genc teröre bilasiyor??? Ve sorduysaniz cevabinizda oldumu acaba??? benim tahminime göre siz bu tür sorularla degerli vaktinizi bosuna gecirmemissinizdir. Cünki sizin icin sadece bir dogru var. Diegerleri ne derse desin yanlis size göre. Genel olarak yorumlarinizi okudugum zaman öyle bir itibaa birakiyorsunuzki, ne türk polisi yanlis yapar nede devleti, bunu aksini söyleyen vatanhainidir anlamina geliyor. Biliyorum gene benim anlayisima hayran kalacaksiniz, ama diger yorumcularin yazdiklarina bakarsam sizi elestirmekte yalniz degilim. Kürt'lerin Roj veya benzeri isim takmalarini bile icinize sindiremediginiz baska bir yorumunuzda cok acik ve net. Müslüman diye kimse Roj veya benzeri isim takmayacakmi cocuguna??? Belki kürtcede de gül, baris, deniz,.... gibi isimler var ve veriyorlar. Gül, baris, deniz, savas ve benzeri isimler türkcede normalse, yani müslümanlikla alakasi yoksa, neden Roj ve benzeri kürtcede isim olarak verilmesin??? neden o kadar rahatsiz oluyorsunuz baska dilden isimlere anlamis degilim dogrusu. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Arkadasim siz gercekten de o kücük cocuklarin teröris olmasini istemiyorsaniz önce uslubunuza dikkat ederek "ölümü hak etti" demenize hic gerek yok. Sordunuzmu neden o kadar genc teröre bilasiyor??? Ve sorduysaniz cevabinizda oldumu acaba??? benim tahminime göre siz bu tür sorularla degerli vaktinizi bosuna gecirmemissinizdir. Cünki sizin icin sadece bir dogru var. Diegerleri ne derse desin yanlis size göre. Genel olarak yorumlarinizi okudugum zaman öyle bir itibaa birakiyorsunuzki, ne türk polisi yanlis yapar nede devleti, bunu aksini söyleyen vatanhainidir anlamina geliyor. Biliyorum gene benim anlayisima hayran kalacaksiniz, ama diger yorumcularin yazdiklarina bakarsam sizi elestirmekte yalniz degilim. Kürt'lerin Roj veya benzeri isim takmalarini bile icinize sindiremediginiz baska bir yorumunuzda cok acik ve net. Müslüman diye kimse Roj veya benzeri isim takmayacakmi cocuguna??? Belki kürtcede de gül, baris, deniz,.... gibi isimler var ve veriyorlar. Gül, baris, deniz, savas ve benzeri isimler türkcede normalse, yani müslümanlikla alakasi yoksa, neden Roj ve benzeri kürtcede isim olarak verilmesin??? neden o kadar rahatsiz oluyorsunuz baska dilden isimlere anlamis degilim dogrusu. Ben ulubumu gayet iyi biliyorum bunu sizden öğrenecek değilim ayrıca elbette bir insanın terörist olmasını istemem istemiş olsaydım bu kadar tepki gösterirmiyim.. evet yine söylüyorum türk askerine poisine saldıran her ne sebep olursa olsun öldürmeye yok etmeye çalışmaya çalışan ve teröristlere destek verip terör eylemleri yapanların ölümlerine üzülmem. Bir çok genç ise sözde kürt devleti kurmak hayali ile terörist oluyor bunu anlayamıyormusunuz daha. İçlerinde zorla ve kandırılark dağa çıkartılanlar var bunu sağır sultan bile biliyor şimdi ne yapalım her terör eylemi yapanı başımızdamı gezdirelim,belki kandırılmıştır diye düşünüp onların mermisine karşılık verdiğimiz binlerce şehitlerimize karşılık gül'mü atmamızı bekliyorsunuz. k bakmayın ama biz sizin kadar geniş olamayız. evet bana göre bir dğru var çünkü doğru bir tanedir iki doğru olamaz...Her fırsatta Askeri Polisi karalayarak ve her fırsatta bu milleti aşağılayarak doğru aranmaz. Eleştirmek ayrı birşeydir eleştirilere kimsenin sözü yok, yanlış yapılmıştır eleştirile bilir fakat iftira atarak polis bilerek halkın üzerine gitti bilerek öldürdü demek eleştiri değildir. Benim için çokmu önemli sanıyorsunuz sizin eleştirileriniz,Eleştireceksiniz elbette bende sizi eleştiriyorum ne var bunda bu insanın doğası değilmi? Yabancı isimlerde ise, buradaki arkadaşların ,kenedi kültürümüzü yaşayamıyoruz bizler şeyhlerin,alimlerin torunuyuz diyor, kendi kültürü olan şeyleri,alimleri yaşatmak için neden şeyhlerin ve ailmlerin isimlerini kullanmadıklarını soruyorum. sanırım bunu anlamak sizin için biraz zor oldu.şimdi anlatabildimmi bilemiyorum,Eğer anlatamadıysam söyleyin birazdaha detaylı anlatabilirim. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 sayin kaplan-200 yazilarinda bir degil bircok celiskiler bulunmaktadir.. bunlardan birincisi insanlarin terorist olmasini istemedigini soyluyorsun iyi guzelde isteseydimde bukadar tepki gostermezdim diyorsun peki biz teroru minimuma indirmek icin ne yapiyoruz acaba bunu hic dusundunmu teroru yok etmek icin mermiler bombalara yagdiriyoruz ve hic dusunuyormuyuz oradaki halkin acaba piskolojileri ne durumda oluyor istanbulda ankarada izmirde en ufak bir yanginda dahi piskolojileri alt ust olmakta kaldiki bu insanlar 30 yildir hem ordu hemde teroristler aralarinda sikismis kalmis durumdalar siddet hic bir zaman cozum degildir bunu sen kendinin daha iyi bilmesi gerekmekte ama genelde toplum olarak bana dokanmayan yilan bin yil yasasin diyoruz... ve terorun bitmemesinin tek suclusu olarak orada yasayan halki sorumlu tutuyoruz asil suclu ister kabul edin ister etmeyin tek ama tek suclu biziz... Turk askerine turk polisine saldiranlari terorist olarak goruyorsun ama elestirmelerine musade ediyorsun bu saldirilar illaki tasla silahla olmaya bilir ve ayrica sozlu saldirida olabilir.. ayrica turk polisini bukadar masum olarak yansitman hic inandirici gelmiyor halen turk polisinin 80lerdeki halkina yaptigi iskenceler tarihte bir kara leke olarak yerini almis durumda polislerin bukadar mahsum oldugunu soyleme sakin halen mafya yer alan ve bir cok kotu islere adi karisan polisler vardirki biz onlara guvenip can guvenligimizi emanet ediyoruz ama onlar ellerindeki bu yetkileri kotuye kullanmaktalar ve halende kullaniyorlar bunun aksini ispat edemezsin bunun icinde bana terorist veyahut bolucu demeyede hakkin yoktur.. bir diyeri ise yabanci isimler sehlerin alimlerin torunuyuz deyip yabanci isimleri cocuklarina takmalarindan sikayet ediyorsun peki bu seni neden bukadar rahatsiz ediyorki turklerde osmanli torunuyuz diyorlar ve onlarda yabanci isim takmaktalar cocuklarina isimler insanlarin kisiliklerini ortaya koymazlar bugun bir cok turkun ismindede ecnebi ismi var peki ozaman onlarda bolucu sifatinami giriyor bu ecnebi isimleri kullanan turkler kendi kulturlerini yasatmiyorlarmi peki bu cifte standard ne ozaman benim anlayamadigim ataturk ilkelerini savunan bir toplumuz ama halen birbirimizin uzerinde baski olusturmaya calisiyoruz ataturk ilkeleri ve laiklik bu degildir bu sadece piskolajik baskidir bu benim dusuncelerime gore ataturk ilkelerine zit dusuyor cunku ataturk turkiye cumhuriyetini kurdugunda hur ozgur bir millet yetismesini arzulamis duslemisti ama bugun geldigimiz durumlara baksaniza insanlarin herseylerinden rahatsiz oluyoruz tolerans malesef sifir... saygilar Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 sayin kaplan-200yazilarinda bir degil bircok celiskiler bulunmaktadir.. bunlardan birincisi insanlarin terorist olmasini istemedigini soyluyorsun iyi guzelde isteseydimde bukadar tepki gostermezdim diyorsun peki biz teroru minimuma indirmek icin ne yapiyoruz acaba bunu hic dusundunmu teroru yok etmek icin mermiler bombalara yagdiriyoruz ve hic dusunuyormuyuz oradaki halkin acaba piskolojileri ne durumda oluyor istanbulda ankarada izmirde en ufak bir yanginda dahi piskolojileri alt ust olmakta kaldiki bu insanlar 30 yildir hem ordu hemde teroristler aralarinda sikismis kalmis durumdalar siddet hic bir zaman cozum degildir bunu sen kendinin daha iyi bilmesi gerekmekte ama genelde toplum olarak bana dokanmayan yilan bin yil yasasin diyoruz... ve terorun bitmemesinin tek suclusu olarak orada yasayan halki sorumlu tutuyoruz asil suclu ister kabul edin ister etmeyin tek ama tek suclu biziz... Turk askerine turk polisine saldiranlari terorist olarak goruyorsun ama elestirmelerine musade ediyorsun bu saldirilar illaki tasla silahla olmaya bilir ve ayrica sozlu saldirida olabilir.. ayrica turk polisini bukadar masum olarak yansitman hic inandirici gelmiyor halen turk polisinin 80lerdeki halkina yaptigi iskenceler tarihte bir kara leke olarak yerini almis durumda polislerin bukadar mahsum oldugunu soyleme sakin halen mafya yer alan ve bir cok kotu islere adi karisan polisler vardirki biz onlara guvenip can guvenligimizi emanet ediyoruz ama onlar ellerindeki bu yetkileri kotuye kullanmaktalar ve halende kullaniyorlar bunun aksini ispat edemezsin bunun icinde bana terorist veyahut bolucu demeyede hakkin yoktur.. bir diyeri ise yabanci isimler sehlerin alimlerin torunuyuz deyip yabanci isimleri cocuklarina takmalarindan sikayet ediyorsun peki bu seni neden bukadar rahatsiz ediyorki turklerde osmanli torunuyuz diyorlar ve onlarda yabanci isim takmaktalar cocuklarina isimler insanlarin kisiliklerini ortaya koymazlar bugun bir cok turkun ismindede ecnebi ismi var peki ozaman onlarda bolucu sifatinami giriyor bu ecnebi isimleri kullanan turkler kendi kulturlerini yasatmiyorlarmi peki bu cifte standard ne ozaman benim anlayamadigim ataturk ilkelerini savunan bir toplumuz ama halen birbirimizin uzerinde baski olusturmaya calisiyoruz ataturk ilkeleri ve laiklik bu degildir bu sadece piskolajik baskidir bu benim dusuncelerime gore ataturk ilkelerine zit dusuyor cunku ataturk turkiye cumhuriyetini kurdugunda hur ozgur bir millet yetismesini arzulamis duslemisti ama bugun geldigimiz durumlara baksaniza insanlarin herseylerinden rahatsiz oluyoruz tolerans malesef sifir... saygilar Yazılarım gayet açıktır sizin çelişki dediğiniz işinize gelmediğindendir, bunu geçelim anlayamadıysanız birkaç defa okuyun derim. terörü minimuma indirmek için nemi yapıyoruz ,taşlarla sopalarla saldıran Hakkari emniyet müdürünün kafasını kıranlara ve ortalığı yağmalayanlara gül gül,şeker muz dağıtarak minimuma indirmeye çalışıyoruz....Ne kadar doğruysa ... Bu tür basit olaylar bir sonraki eylemlere davetiyedir defalarca söyledim.Gül-muz yerine Ağır cezalar verilirse birdahaki eylemlerde daha dikkatli olacağı kesindir. Pkk teröristlerinin kamplarını bombalaması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?Yapılan operasyonlar k.ıraktaki pkk teröris kamplarına yapılmıyormu?Sizin rahatsızlığınız ne?onu anlayalım... Teröist kamplarına yapılan operasyonları Güneydoğudaki kürt halkına yapılmış gibi göstermenizin sebebi ne? birde onu bilelim. Biz diyoruzki pkk teröristleri türkiyede yaşayan kürt halkını temsil etmiyor etmediği gibi birçoğuda bu teröristlere şiddetle karşı geliyorlar... Oradaki insanların pisikolojisinide sizin kadar iyi bilirim, bu insanlar(teröre destek vermeyenler) ordu ile hiç bir sorunu yoktur.Ordu o insanların namusunu korumaktan başka hiçbirşey yapmamıştır. MAsum görünüp teröre destek verenler ise dediğiniz gibi ordu ve teröristler arasında sıkışıp kalmıştır ki bunlarında pisikoloğa ihtiyacı yoktur.Şiddet ise hiç bir zaman halk üzerine olmamıştır her zaman teröristlere karşı şiddet uygulanmıştır. Dahan iki hafta önce k ıraktaki terörist kaplarını basmaya giden türk askerlerine neden engel olmak istediler?cevabını verbilecekmisin. Onlar pkk teröristi değilmiydi teröre karşıyım diyen, bu operasyona karşı neden rahatsız olsun. pkk teröristlerinin cesetleri taşınırken ortlığı yakıp yıkanları teröristleri kendi şehdi (bunlara şehit diyenlerin dininide sormak lazım)ilan edenleri sıradan bir kürt vatandaşı gibi göstermenizin amacı ne.?kaç kürt vatandaşı bu teröristleri savunuyor haberiniz varmı. Elbette türk askerine ve Polisine saldıranları terörist ilan edeceğim ne yapacaktım sizin gibi kahramanmı ilan etmeliyim! Askere polise saldıranların amaçları ap açık ortada ,ellerinde sözde pkk bayarğı,Terörist başı öcalanın posteri, ne demeliydim bunlara..size göre bunlar masum ve insan hakkı arayan demokratlar öylemi....bunlar TERÖRİSTTİR bu kadar açık söylüyorum. Sizlerinde bunları bu kadar masum göstermeye çalışmayın nafile ancak kendi zihniyetinizde olnları inandırabilirsiniz. Terar söylüyorum ben bu günkü ortamdan bahsediyorum geçmişte yanlışlar yapılmış olabilir geçmişte yapılmıştır diye bugün yapılanları aynı göremesiniz farkında değilsiniz sanırım yıl 2008. Her kurumda ve kuruluşta görevini laiki ile yapmayan insanlarımız vardır sıradan vatandaşlarımız bile üzerine düşen görevi yapıyormu sanıyorsun. Bu olağan şeylerdir her yerde ve her millette bu tür olaylar yaşanır. Bu gün Asker ve polisin hepsi görevini kötüye kullanmış olsalardı pkk teröristlerinin bu gün türkiyeyi yakıp yağmalayacağını Abd conilerinin gelip ırak halkına yaptığığı gibi Ahlak dışı olayları yapmasına musade ederlerdi.Açıkça yazılacak çok şey var ama yer müsait değil sanırım anladınız! Tarihimizi kültürümüzü yaşayamıyoruz diye söyleyen türk oldumu?Olmadı o nednle kendisini kürt olarak bazan zazayım diyenler kendi kültürümüzü yaşayamıyoruz yaşatmıyor diyenlere sözüm hala anlayamadınızmı?isterlerse adlarını co-toni-laisi koysunlar fark etmez benide ilgilendirmez ama kültürümüzü yaşatmıyorlar kendi isimlerimizi koyamıyoruz demesinler anlaşıldımı?yoksa yine çelişki gördünüzmü. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Ben ulubumu gayet iyi biliyorum bunu sizden öğrenecek değilim ayrıca elbette bir insanın terörist olmasını istemem istemiş olsaydım bu kadar tepki gösterirmiyim..evet yine söylüyorum türk askerine poisine saldıran her ne sebep olursa olsun öldürmeye yok etmeye çalışmaya çalışan ve teröristlere destek verip terör eylemleri yapanların ölümlerine üzülmem. Bir çok genç ise sözde kürt devleti kurmak hayali ile terörist oluyor bunu anlayamıyormusunuz daha. İçlerinde zorla ve kandırılark dağa çıkartılanlar var bunu sağır sultan bile biliyor şimdi ne yapalım her terör eylemi yapanı başımızdamı gezdirelim,belki kandırılmıştır diye düşünüp onların mermisine karşılık verdiğimiz binlerce şehitlerimize karşılık gül'mü atmamızı bekliyorsunuz. k bakmayın ama biz sizin kadar geniş olamayız. evet bana göre bir dğru var çünkü doğru bir tanedir iki doğru olamaz...Her fırsatta Askeri Polisi karalayarak ve her fırsatta bu milleti aşağılayarak doğru aranmaz. Eleştirmek ayrı birşeydir eleştirilere kimsenin sözü yok, yanlış yapılmıştır eleştirile bilir fakat iftira atarak polis bilerek halkın üzerine gitti bilerek öldürdü demek eleştiri değildir. Benim için çokmu önemli sanıyorsunuz sizin eleştirileriniz,Eleştireceksiniz elbette bende sizi eleştiriyorum ne var bunda bu insanın doğası değilmi? Yabancı isimlerde ise, buradaki arkadaşların ,kenedi kültürümüzü yaşayamıyoruz bizler şeyhlerin,alimlerin torunuyuz diyor, kendi kültürü olan şeyleri,alimleri yaşatmak için neden şeyhlerin ve ailmlerin isimlerini kullanmadıklarını soruyorum. sanırım bunu anlamak sizin için biraz zor oldu.şimdi anlatabildimmi bilemiyorum,Eğer anlatamadıysam söyleyin birazdaha detaylı anlatabilirim. Cok iyi anlatmissiniz tesekkürler dogrusu. Sizin gibi düsünen ülkemizde oldugu sürece en azindan bir 30 yil daha bu cirkin savas sürecek ve olan her iki taraftan ölen genclere ve geride kalan canlarina cigerlerine olacak. Sadece bazi rantcilarin istedikleri olsun diye bu kadar hirs baglanmasini hic anlamiyorum. Nedense soruna yillardan beri savas cigirtganligi yapanlar ve bu savasi sürdürenler ülkemize bir cözüm getiremediler. Baskalarinin izniyle terörüst kovalayan bir devletten ve o devleti hic elestirmeyen bir toplumdan dogal olarakta cözüm üretmeleri beklenemez. neden o genclerin kandirilmalarina devlet ve toplum olarak engel olamiyoruz, bunu cevebini ararsak cözümde buluruz diye düsünüyorum. Hicmi devletin ve devlet mensuplarinin hatasi olmadida sizden onlara yönelik bir elestiri alamiyoruz. Bizimkisi belli nasil olsa, biz vatanhaini oldugumuz icin elestirmemiz dogal. Ama bu vatanseverlerde nedense ülkeyi cok sevdikleri icin ABD gir deyince girerler kuzey Irak'a cik deyincede cikarlar. Yillardan beri yapilani bize gelisme var diye yutturmaya calisiyorlar. Siz inaniyorsaniz kendiniz bilirsiniz, ama ben inanmiyorum. Bana göre Türkiye'de fasist ve terörden rant toplayan kesim ve kürtlerin icerisindeki rantcilar ve fasist, katil PKK ortak hareket ediyorlar ve icimizden bazilarida bu oyuna gelerek vatanseverlik heyeceniyla saga sola söz ediyorlar. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 sayin kaplan-200yazilarinda bir degil bircok celiskiler bulunmaktadir.. bunlardan birincisi insanlarin terorist olmasini istemedigini soyluyorsun iyi guzelde isteseydimde bukadar tepki gostermezdim diyorsun peki biz teroru minimuma indirmek icin ne yapiyoruz acaba bunu hic dusundunmu teroru yok etmek icin mermiler bombalara yagdiriyoruz ve hic dusunuyormuyuz oradaki halkin acaba piskolojileri ne durumda oluyor istanbulda ankarada izmirde en ufak bir yanginda dahi piskolojileri alt ust olmakta kaldiki bu insanlar 30 yildir hem ordu hemde teroristler aralarinda sikismis kalmis durumdalar siddet hic bir zaman cozum degildir bunu sen kendinin daha iyi bilmesi gerekmekte ama genelde toplum olarak bana dokanmayan yilan bin yil yasasin diyoruz... ve terorun bitmemesinin tek suclusu olarak orada yasayan halki sorumlu tutuyoruz asil suclu ister kabul edin ister etmeyin tek ama tek suclu biziz... Turk askerine turk polisine saldiranlari terorist olarak goruyorsun ama elestirmelerine musade ediyorsun bu saldirilar illaki tasla silahla olmaya bilir ve ayrica sozlu saldirida olabilir.. ayrica turk polisini bukadar masum olarak yansitman hic inandirici gelmiyor halen turk polisinin 80lerdeki halkina yaptigi iskenceler tarihte bir kara leke olarak yerini almis durumda polislerin bukadar mahsum oldugunu soyleme sakin halen mafya yer alan ve bir cok kotu islere adi karisan polisler vardirki biz onlara guvenip can guvenligimizi emanet ediyoruz ama onlar ellerindeki bu yetkileri kotuye kullanmaktalar ve halende kullaniyorlar bunun aksini ispat edemezsin bunun icinde bana terorist veyahut bolucu demeyede hakkin yoktur.. bir diyeri ise yabanci isimler sehlerin alimlerin torunuyuz deyip yabanci isimleri cocuklarina takmalarindan sikayet ediyorsun peki bu seni neden bukadar rahatsiz ediyorki turklerde osmanli torunuyuz diyorlar ve onlarda yabanci isim takmaktalar cocuklarina isimler insanlarin kisiliklerini ortaya koymazlar bugun bir cok turkun ismindede ecnebi ismi var peki ozaman onlarda bolucu sifatinami giriyor bu ecnebi isimleri kullanan turkler kendi kulturlerini yasatmiyorlarmi peki bu cifte standard ne ozaman benim anlayamadigim ataturk ilkelerini savunan bir toplumuz ama halen birbirimizin uzerinde baski olusturmaya calisiyoruz ataturk ilkeleri ve laiklik bu degildir bu sadece piskolajik baskidir bu benim dusuncelerime gore ataturk ilkelerine zit dusuyor cunku ataturk turkiye cumhuriyetini kurdugunda hur ozgur bir millet yetismesini arzulamis duslemisti ama bugun geldigimiz durumlara baksaniza insanlarin herseylerinden rahatsiz oluyoruz tolerans malesef sifir... saygilar Tesekkür ederim sayin Yakisikli, güzel yazmissiniz ve sorularinizda tam isabat. Biz baris yanlisi oldugumuz icin, kardes kavgasi bitsin dedigimiz icin genis oluyoruz. Diger taraftan söylediginiz gibi iskenceci ve mafya polis memurlarida diger dürüslerle ayni kefeye konarak onlara toz kondurulmuyor vallahi. Ülkemizde azinliklara, kendinden olmayanlara ve hak isteyenlere bu denli insafsizca baski uygulanirsa ve hepsi ülke düsmani olarak ilan edilirse sonuc bu olur. Önce benim gibi düsünmeyene ve yasamayana tahammül edebilmem gerek, oda bizde yok. Varmi Türkiye'den basak bir devlet kendi halki ile yillardan beri kavgali olan ve önüne geleni terörüst ve vatanhaini ilan eden baska bir ülke ve toplum???? Kürtce isme bile tahammül edemiyoruz ve sonra kalkip kürtler kardesimiz diyoruz. Osmanliyi savunanlar zaten aynen osmanlilar gibi kardeslerini öldürüyorlar. Bilirsiniz Osmanli padisahlari birakin kardeslerini öldürtmeyi kendi cocuklarini bile katlettiriyorlardi. Kürtler hak istemedigi sürece, benden farkli yasamdigi sürece kardesim aksi taktirde bölücü oluyor. Bu aynen aleviler icinde gecerli. Bilirsiniz o konuda da kardesiz derler ama mecburi dinderi kalksin deyince kardeslikten cikiyorlar. Bizim tahammül anlayisimiz bu kadar dar. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2008 Tesekkür ederim sayin Yakisikli, güzel yazmissiniz ve sorularinizda tam isabat. Biz baris yanlisi oldugumuz icin, kardes kavgasi bitsin dedigimiz icin genis oluyoruz. Diger taraftan söylediginiz gibi iskenceci ve mafya polis memurlarida diger dürüslerle ayni kefeye konarak onlara toz kondurulmuyor vallahi. Ülkemizde azinliklara, kendinden olmayanlara ve hak isteyenlere bu denli insafsizca baski uygulanirsa ve hepsi ülke düsmani olarak ilan edilirse sonuc bu olur. Önce benim gibi düsünmeyene ve yasamayana tahammül edebilmem gerek, oda bizde yok. Varmi Türkiye'den basak bir devlet kendi halki ile yillardan beri kavgali olan ve önüne geleni terörüst ve vatanhaini ilan eden baska bir ülke ve toplum???? Kürtce isme bile tahammül edemiyoruz ve sonra kalkip kürtler kardesimiz diyoruz. Osmanliyi savunanlar zaten aynen osmanlilar gibi kardeslerini öldürüyorlar. Bilirsiniz Osmanli padisahlari birakin kardeslerini öldürtmeyi kendi cocuklarini bile katlettiriyorlardi. Kürtler hak istemedigi sürece, benden farkli yasamdigi sürece kardesim aksi taktirde bölücü oluyor. Bu aynen aleviler icinde gecerli. Bilirsiniz o konuda da kardesiz derler ama mecburi dinderi kalksin deyince kardeslikten cikiyorlar. Bizim tahammül anlayisimiz bu kadar dar. sizin derdiniz alevi suni çatışması yaratmak ,her fırsatta konuyu buraya getiriyorsunuz. Artık aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım...Siz gerçeği bal gibi biliyorsunuz işinize gelmiyo,r elbette çelişki olacak diyeceksiniz. Teröristleri ve yandaşlarına çanak tutmak demokrasi ve çağdaşlık oluyormuş.Deha bir çoğunun türkiyeyi bildiği yok yabancı basının etkisi ile gördükleriye kalanlar, türkiyeyi teröristleri destekleyerek savunuyorlar ve çağdaş demokrat yapmak istiyor. ne çağdaşlık ne demokrasi! Önce terörist kamplarını yok etmek isteyen tsk ya karşı gösteri ve eylam yapanklları kınayın,pkk ya yapılan opersyonu kardeşe karşı yapılan opersayon olarak göstermeyin.terör örgütü pkk yı ve yandaşlarını kınayın...(birazda türkiyede yaşayın...yaşamayanlar için) Ondan sonra türkiyenin çağdaş ve demokrasi olmasını isteyin ve öyle ders verin. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 sizin derdiniz alevi suni çatışması yaratmak ,her fırsatta konuyu buraya getiriyorsunuz.Artık aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım...Siz gerçeği bal gibi biliyorsunuz işinize gelmiyo,r elbette çelişki olacak diyeceksiniz. Teröristleri ve yandaşlarına çanak tutmak demokrasi ve çağdaşlık oluyormuş.Deha bir çoğunun türkiyeyi bildiği yok yabancı basının etkisi ile gördükleriye kalanlar, türkiyeyi teröristleri destekleyerek savunuyorlar ve çağdaş demokrat yapmak istiyor. ne çağdaşlık ne demokrasi! Önce terörist kamplarını yok etmek isteyen tsk ya karşı gösteri ve eylam yapanklları kınayın,pkk ya yapılan opersyonu kardeşe karşı yapılan opersayon olarak göstermeyin.terör örgütü pkk yı ve yandaşlarını kınayın...(birazda türkiyede yaşayın...yaşamayanlar için) Ondan sonra türkiyenin çağdaş ve demokrasi olmasını isteyin ve öyle ders verin. Nereden cikartiyorsunuz bu tesbitlerinizi anlamakta zorlaniyorum dogrusu. Ülkede bu güne kadar kimin alevi - sünni catismasi cikartigi herkes tarafindan biliniyor. O isin ustalari var, bize düsmez. Tabii hak hukuk arayinca kargasalik cikartmak istiyoruz. ne güzel vallahi, her seye amin diyeceksin, o zaman senden iyisi yok. Arkadasim neden bosuna iftira atiyorsun anlamiyorum. Düzgün okumus olsaydiniz yazilarimi her defasinda terörü ve destekleyicilerini kinamisimdir ve genede kiniyorum, ama dikkatinizi cekerim her türlü teröre ve kimden gelirse gelsin. PKK terörüne karsi geldigim gibi fasist teröre de karsiyim ve devlet terörünede karsiyim. Ama siz devletin ve fasistlerin dokunulmazligi var, onlar tabu diyorsaniz ve benden onlari kinamayip sadece PKK ve diger terörist eylemleri kinamami bekliyorsaniz o baska. Ben her türlü teröre karsiyim, bunu cok acik ve net söylüyorum, daha baska ne söyleyeyim. Hakki verilmesi gereken herkese tüm haklarinin da verilmesi taraftariyim. Türkiye'yi herhalde siz daha iyi taniyorsunuz, yazdiklarinizda öyle anlasiliyor. Elestirenlerde hic tanimiyorlar, ne güzel tesbit dogrusu. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 **Hakki verilmesi gereken taraflar var ise haklarinin verilemsi taraftariyim** Dogrudur,varsa hakki olan tabiiki verilmelidir,ama böyle hakki olan bir kesim yok,tüm Türk ulusunun hakki vardir "insanca yasama hakki" bende o haklarin verilmesinden yanayim.. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 **Hakki verilmesi gereken taraflar var ise haklarinin verilemsi taraftariyim**Dogrudur,varsa hakki olan tabiiki verilmelidir,ama böyle hakki olan bir kesim yok,tüm Türk ulusunun hakki vardir "insanca yasama hakki" bende o haklarin verilmesinden yanayim.. saygilarla Nereden biliyorsunuz ülkemizde her kesimin tüm haklarinin oldugunu???? Birakalim bu cok bilmisligi de lütfen ayaklarimizin üzerine basarak konusalim. Zamaninda bahsetmistim alevilerin tüm haklarinin verilmedigini ve siz aynen katildiginizi söylemistiniz. Ne bu tür davranisiniz anlamiyorum, dün baska bugün baska söylüyorsunuz. Insanca yasama hakki icin ne yapiyoruz diyorsun. Yapanlar ya bölücü oluyor yada vatanhaini ilan ediliyor. Agzini acan PKK li oluyor. ********. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Sayin Ucansahin lütfen karistirmayin,ben tüm Türk ulusunun haklari derken Alevilerde o tümün icersindedir,ben dün ne yazdiysam yine arkasindayim yazdiklarimin.Alevilerle ilgili yazdigim tüm yazilarda onlarin haklarinin verilmedigini yani inancla ilgili haklarinin verilmedigini yazmisimdir. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Sayin Ucansahin lütfen karistirmayin,ben tüm Türk ulusunun haklari derken Alevilerde o tümün icersindedir,ben dün ne yazdiysam yine arkasindayim yazdiklarimin.Alevilerle ilgili yazdigim tüm yazilarda onlarin haklarinin verilmedigini yani inancla ilgili haklarinin verilmedigini yazmisimdir. saygilarla " Dogrudur,varsa hakki olan tabiiki verilmelidir,ama böyle hakki olan bir kesim yok,tüm Türk ulusunun hakki vardir " Bu yazi size ait, ama diger taraftan Alevilerin inancla ilgili haklarinin verilmediginide kabul ediyorsunuz. Iki yyzinizda malesef birbiri ile celiskide oluyor. Buna benzer baska örneklerde var, kimlerin haklarinin verilmedigine dair. Önemli olan kardes ve vatandasimiz diye kabul ettigimiz insanlara neden verilmesi gereken haklarinin halaa inadina verlimemesidir. Dogal olarak insanlari hice sayarsan terörist eylemler isteyenlerin ekmegine yag sürmüs olursun. O yüzden devamli sordum, ama cevap alamadim neden insanlarimizin, genclerimizin terör örgütlerinin tuzaklarina düstügünü??? Sadece giden genclermi suclu bu konuda, senin, benim ve digerlerinin hicmi payi yok???? Her hak istenilince ya terörüst olursun, yada vatanhaini. Bu tür sacma suclamalar yenide degil, daha 80 öncesi grev yapan isciler bile fasitler tarafindan vatan haini ilan edildikleri gibi birde saldiriya ugruyorlardi. artik birakalim sundan veya bundan korkmayi, bir kac PKK'li ayri devlet istiyor diye tüm Kürtleri ayni kefeyee koymaya ve onlara verilmesi gereken haklari vermemeye gerek yok. Buna benzer örnekleri cogaltabiliriz. Dost aci konusur derler, Türkiye'yi seven yanlislarini ortaya koyarak ve bu yanlislarin düzeltilmesini isteyerek gercek dost oldugunu gösterir. Yoksa Susurluk ceteleri ülkemizde cogalacagi gibi. Onlarda güya ne yaptilarsa Türkiye icin yaptilar. bana göre böyle dost olmasin, onlardan gelecek yarari istemiyorum, onlar gibi vatansever olacagima, vatanhaini suclamalarini kabul ederim daha iyi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2008 Alevilerde Türk ulusunun bir ögesidir sayin ucansahin,celiski bunun neresinde,Türk ulusunun haklari derken hangi celiskiyi buldunuz benim bu sözümde,yoksa Alevileri özel olarakmi belirtmem gerekiyordu,benim icin Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan herkes Türk ulusunun bir üyesidir.Alevisi Kürdü Lazi Cerkezi,sünnisi ile eger Türk devletine vatandaslik bagi ile bagliysa bu Türk ulusu kapsamina girer,bir tutturmussunuz celiski diye gidiyorsunuz.Yine tekrar ediyorum,PKK ile Kürtleri karistirmayin,Kürtlerde Türkiye CUMHURIYETI vatandasidirlar,ve Türkiyede hangi olumsuzluklar var ise herkes gibi Kürtlerde bu olumsuzluklarin pencesindedir.Ikide bir Kürtler diye ayirmanizi ise anlamakta zorlaniyorum,Bir defada LAZLARDAN bahsedin lütfen,yoksa onlar insan degilmi sizce?varsa yoksa Kürt ve Ermenilerden bahsetmeniz Alevileri konu etmeniz gercekten cok ilginc.Biz tüm Türkiye insani icin hak ariyoruz,sadece Kürtler ve Aleviler icin degil.Cünkü tüm Türkiye insani ayni olumsuzluklarin icersindedir. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 14 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2008 Alevilerde Türk ulusunun bir ögesidir sayin ucansahin,celiski bunun neresinde,Türk ulusunun haklari derken hangi celiskiyi buldunuz benim bu sözümde,yoksa Alevileri özel olarakmi belirtmem gerekiyordu,benim icin Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan herkes Türk ulusunun bir üyesidir.Alevisi Kürdü Lazi Cerkezi,sünnisi ile eger Türk devletine vatandaslik bagi ile bagliysa bu Türk ulusu kapsamina girer,bir tutturmussunuz celiski diye gidiyorsunuz.Yine tekrar ediyorum,PKK ile Kürtleri karistirmayin,Kürtlerde Türkiye CUMHURIYETI vatandasidirlar,ve Türkiyede hangi olumsuzluklar var ise herkes gibi Kürtlerde bu olumsuzluklarin pencesindedir.Ikide bir Kürtler diye ayirmanizi ise anlamakta zorlaniyorum,Bir defada LAZLARDAN bahsedin lütfen,yoksa onlar insan degilmi sizce?varsa yoksa Kürt ve Ermenilerden bahsetmeniz Alevileri konu etmeniz gercekten cok ilginc.Biz tüm Türkiye insani icin hak ariyoruz,sadece Kürtler ve Aleviler icin degil.Cünkü tüm Türkiye insani ayni olumsuzluklarin icersindedir. saygilarla Arkadasim varsa verilmedik kimin hakki verilsin o zaman,ne yani ism vermedenmi bahsedelim yani. Yok kimsenin hepimiz Türkulusuyuz ve hicbirimizin hakki yok diyerek tüm haklarimizdanmi vazgecelim yani. Birakin artik inkarcilik politikasini. lazlar'dan bahstmiyoruz diye digerlerini hakki yokmu yani??? Lazlar kendilerini asimile edilmesine razi oluyorlarsa ve sistemle bir sorunlari yoksa onlara sorun lütfen. Rahatsiz olan Lazlar herhalde söyler size. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 14 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2008 Alevilerde Türk ulusunun bir ögesidir sayin ucansahin,celiski bunun neresinde,Türk ulusunun haklari derken hangi celiskiyi buldunuz benim bu sözümde,yoksa Alevileri özel olarakmi belirtmem gerekiyordu,benim icin Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan herkes Türk ulusunun bir üyesidir.Alevisi Kürdü Lazi Cerkezi,sünnisi ile eger Türk devletine vatandaslik bagi ile bagliysa bu Türk ulusu kapsamina girer,bir tutturmussunuz celiski diye gidiyorsunuz.Yine tekrar ediyorum,PKK ile Kürtleri karistirmayin,Kürtlerde Türkiye CUMHURIYETI vatandasidirlar,ve Türkiyede hangi olumsuzluklar var ise herkes gibi Kürtlerde bu olumsuzluklarin pencesindedir.Ikide bir Kürtler diye ayirmanizi ise anlamakta zorlaniyorum,Bir defada LAZLARDAN bahsedin lütfen,yoksa onlar insan degilmi sizce?varsa yoksa Kürt ve Ermenilerden bahsetmeniz Alevileri konu etmeniz gercekten cok ilginc.Biz tüm Türkiye insani icin hak ariyoruz,sadece Kürtler ve Aleviler icin degil.Cünkü tüm Türkiye insani ayni olumsuzluklarin icersindedir. saygilarla Size bir sorum var sayin politika: Siz Kurtler icin bugune kadar hangi hakki aradiniz da boyle rahatca "herkes icin hak ariyoruz" diyebiliyorsunuz? Kurtlerin hangi hakkini aradiniz bugune kadar. Bir cevabiniz alayim lutfen! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2008 Size bir sorum var sayin politika: Siz Kurtler icin bugune kadar hangi hakki aradiniz da boyle rahatca "herkes icin hak ariyoruz" diyebiliyorsunuz? Kurtlerin hangi hakkini aradiniz bugune kadar. Bir cevabiniz alayim lutfen! Türk ulusu icin aradigim haklarin icersinde Kürt yurttaslarinda haklari vardir,benim sadece bir kesime hak aradigimi nereden kesfettinizki Kürtler icin hangi hakki aradigimi soruyorsunuz,ben yazimda acik acik belirttim,dedimki biz sadece Aleviler veye Kürtler icin degil tüm Türkiyede yasayanlar icin hak ariyoruz,bilmem yeterli olabildimmi? saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 16 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2008 Türk ulusu icin aradigim haklarin icersinde Kürt yurttaslarinda haklari vardir,benim sadece bir kesime hak aradigimi nereden kesfettinizki Kürtler icin hangi hakki aradigimi soruyorsunuz,ben yazimda acik acik belirttim,dedimki biz sadece Aleviler veye Kürtler icin degil tüm Türkiyede yasayanlar icin hak ariyoruz,bilmem yeterli olabildimmi? saygilarla Nasil ariyorsunuz bu hakki söylermisiniz lütfen, neymis alevielr ve kürtler icin aradiginiz haklar ögrenelim. Ne haklari eksikmis alevilerin ve kürtlerin???? bana hicte inandirici gelmiyor yazdiklariniz, cünki genellestiriyorsunuz ve isi böylece kurtarmaya calisiyorsunuz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.