Φ Balzac Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 BU MUAZZAM KİTABI SANA İNDİREN ODUR. ONUN AYETLERİNİN BİR KISMI MUHKEM OLUP BUNLAR KİTABIN ESASIDIR. AYETLERİNİN BİR KISMI İSE MUTEŞABİHTİR. KALPLERİNDE EĞRİLİK OLANLAR SIRF FİTNE ÇIKARMAK, İNSANLARI SAPTIRMAK VE KENDİ ARZULARINA GÖRE YORUMLAMAK İÇİN MÜTEŞABİH KISMINA TUTUNUP ONLARLA UĞRAŞIR DURURLAR. HALBUKİ ONLARIN HAKİKATINI, GERÇEK YORUMUNU ALLAH'TAN BAŞKASI BİLEMEZ. İLİMDE İLERİ GİDENLER: "BİZ ONA OLDUĞU GİBİ İNANDIK. HEPSİ DE RABBİMİZİN KATINDAN GELMİŞTİR" DERLER (ALİ-İMRAN 7) Balzac, KUR'AN HERŞEYE BEDELDİR VE HER SORUNUN CEVABINI İÇİNDE BARINDIRIR. BU DİNİN KURALLARI SİZE UYMUYORSA SİZİ MÜSLÜMAN OLMAKTA ZORLAYAN YOK. YOK MÜSLÜMANSANIZ İMANIN ŞARTLARINI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRİN. Dine ihtiyacım yok, eger kuran herşeye yeterse o zaman hadismiş, ıvır zırvırmış gibi yerlerden örnek vermeyiniz, demekki yetmiyor. Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Bu ayet indiği zaman Araplarda hımar kelimesi kadının başörtüsü anlamındaydı. İçinde hımar kelimesi geçen çok sayıda hadis vardır ve bunlar kadının başörtüsü anlamınadır. Bunlardan üç örnek: 1- Allah'ın Elçisi sallallahu aleyhi ve selleme ipekli kumaşlar getirilmişti. Ömer'e bir parça gönderdi. Üsâme b. Zeyd'e bir parça gönderdi. Ali b. Ebî Talib'e bir parça verdi ve dedi ki; Onu kadınların arasında hımar (başörtüsü) olarak parçalara ayır. (Müslim, Libas 7-2068) 2- Alkame b. ebî Alkame annesinin şöyle dediğini naklediyor: Abdurrahman'ın kızı Hafsa Allah'ın Elçisi sallallahu aleyhi ve sellemenin eşi Ayşe'nin yanına girdi Hafsa'nın üzerinde ince bir hımar (başörtüsü) vardı. Ayşe onu parçaladı ve ona kalın bir hımar (başörtüsü) giydirdi. (El-Muvatta, Libas, 4, hadis no 6) 3- Hz. Ayşe Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin şöyle dediğini bildirmiştir. "Allah adet gören bir kadının namazını başı hımarlı (başörtülü) olmadan kabul etmez." (Ebu Davud Salat 85, H. no 641) Tanrınız bile aşagı ile yukarıyı karıştırmış, bak gene oradan buradan destekler alıyorsun kuran yetersizidir sen kabul etmesende. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Tanrınız bile aşagı ile yukarıyı karıştırmış, bak gene oradan buradan destekler alıyorsun kuran yetersizidir sen kabul etmesende. Kur'an-ın bazılarına yetmemesi herkese yetmediği anlamına gelmez.Yetene çok güzel yetiyor.Çünkü gerektiğinde hangi kaynaklardan istifade edeceğimizde açık ve net anlatılıyor(asla ve asla hadis değil kastım).Şimdi gelelim ana sorunumuza gerek nice ateist gerek nice müslüman olsun, sorun dini bir zorluk bir çile haline getirme taktiğidir. Daha önceki yazımı yeniden tekrarlıyorum.İsteyen İncil i açıp okusun.İbadet esnasında kadın başını örtmek durumundadır, hatta toplumda ki bakış açısına göre eğer utanılacak bişey değilse,başını örtmek yerine traş edebilir.Bu,yine tekrarlıyorum,özellikle ve özellikle ibadet ve dua esnasında kadından beklenen bir eylemdir.Dinimizde ,utanılacak yerlerin örtünmesi kavramı hem erkek hem kadın için defalarca tekrarlanmaktadır ki, zaten insanoğlu mümkün derece giyinik dolaşmaktadır.Bazı kadınların,bunu bazen yapmaması ve vücudu üzerinden para kazanması ise zaten benim için,kadınlığın yerle bir edilmesinden başka birşey değildir. Benim gözümde bir kabiledeki salına salına dolanan,doğurgan bir varlık kavramından pek bir farkları yoktur.Kapanmak güzeldir,çekicilik verir,ama bu kapanma erkeklerin "bana ait,kimse görmesin" sahiplenmesi şeklinde değildir şüphesiz. Herşey kararında güzeldir ve din bu karar noktasını farklı farklı noktalarda verir zaten 1 Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Tanrı,6 günde Dünyayı yaratmış 7. Günde DİN lenmiş... Bakın, DİNlenmek için yaratmış Dünyayı.Hepimiz Dinlemiyoz değil mi birşeyler... Gözümüzle görüp,Kulaktan Duyup,içimizde öğütmüyomuz mu türlü teraneler.Öğüten şahit oluyor işte kendi bahçesindeki güzelliklere... Bazıları Din lenme vaktinde yazar her ne gelirse içinden,Anıları olur,yaşamı olur. Bazılarımızda Din lediklerini ,gördüklerini ,Şahit olduklarını yazar kaleminden.Kaleminden yazdıkları Kendi olur,zat ı olur.Kim ne yazarsa yazsın Dinlemiş tir BİR İn den.. 1 Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Ne kadar evirsekde çevirsekde dinler yetersiz siz istediginiz savunun deyin yada çırpının boş işle dinler, heleki saça takana takmak lazım nedir bu saçlardan alıp veremediginiz bu kuran gerçekten allahdan geldi ise onunda vardır aklından zoru,bilime takacagınıza dünya alemde en geri islam dini oldugunu düşünüpte ders alacagınız dinleri karanlıklarında ama aslada bizlere karışmayın yerimde içerimde, Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2009 Ne kadar evirsekde çevirsekde dinler yetersiz siz istediginiz savunun deyin yada çırpının boş işle dinler, heleki saça takana takmak lazım nedir bu saçlardan alıp veremediginiz bu kuran gerçekten allahdan geldi ise onunda vardır aklından zoru,bilime takacagınıza dünya alemde en geri islam dini oldugunu düşünüpte ders alacagınız dinleri karanlıklarında ama aslada bizlere karışmayın yerimde içerimde, Sözünüzün sonunda ki cümleyi yani "ders alacağınız dinleri karanlıklarında" tam anlayamadım ama size şunu söyleyim,karanlık olan din değil insandır.Karanlık olan İslamdan sonra olduğu kadar İslamdan öncede karanlık olan insandır.Karanlığın şekli bölgelere ırklara göre şekil değiştirsede sorun her zaman dinde değil insandadır.Kitabında düşmanını bile seveceksin yazısını okuyanlar bir dönem nasıl cadı yakıp haçlı seferleri falan yapıyorsa, İslam da geri kalmış ırkların bölgelerin uygulamalarının yükünü taşıyamaz.Her zaman kötülük karşısında öncelikle iyiliği emreden bir din karşısında, insan aceleci ve kötülüğe daha misli kötülükle karşılık veriyorsa, bu dinin suçu olamaz.Din sabrı tavsiye ederken insan sabırsızsa, aldatmamayı emrederken millet boynuz takmanın derdindeyse,hırsızlık etme derken millet çalmanın derdinde ise, milletin yaptığı ile dini ayırırsın arkadaş.Ayıramıyorsan senin mantığına göre,yapmam gereken senden dolayı her dinsizi aynıymış gibi düşünmek demek ki ama yapacağım en son şey budur. Ben bir ateist katil diye tüm ateistlere katil diyecek değilim.Ateistlerin bir çoğu İslama(diğer ülkelerde nasıl İncil e takıyorlarsa) saygısız diye, ateistler saygısız insanlardır demek gibi bişey bu. Kısacası yeniden derleyip toplarsam, İranda yetişen bir müslüman ile Türkiyede yetişen bir müslüman ile Alman olup Alman ya da yetişen bir müslüman karşılaştırılsa, kimse bu üç müslümanın aynı olduğunu söyleyemeyecektir.Çünkü üçüde farklı kültürden etkilenmiştir.Nasıl doğuda töre işlemekdeyse, bölgesel yanlış eğitimlerde işlemeye devam etmektedir.Saça takılması,inanırını bağlar.İnanırı için sorun yaratmayan bir olguya sırf sizin bakış açınız farklı diye bu şekilde cümlelerle hitap etmek ,bence laik olması gereken birine yakışmıyor.Ne yani karşınıza bir Rahibe çıksa " ha ha ne biçim din, Tanrın saçına mı takıyor ha ha " deyip dalga geçmek mi yakışacak laiklik demokrasi gelişmişlik algınıza.Benim dinim boş iş değil,asla da olmayacak.Çünkü o benim dinim.Saygı duymak durumundasınız.Bu arada bende istediğimi yerim ve içerim.Dinimin yasakladığı bi kaç parça şeyi yemeği zaten istemediğim ve bana yeten diğer etleri yiyecekleri zaten yemeği istediğim için gocuntum yok,sıkıntım yok.Domuz eti yememek Yahudilere Hristiyanlara ve Müslümanlara ne kaybettiriyor,hiç birşey. Sarhoş olmadan içmeyi bilmek bize ne kaybettiriyor,hiç birşey.Doktorların bile tavsiye etmediği bi eti buyrun yemeye devam edin, buyrun zil zurna sarhoş dolaşın, ama mümkünse etrafınıza rahatsızlık vermeden yapın.Öyle ya, beğenmediğiniz dinimiz gereği sizin bize göre günah olan davranışınız ,bize yazılmıyor.Sizi bağlar yani. Birileride size bunun aksini söylüyorsa ve aksi davranıyorsa,buyrun dinine saldıracağınıza dinine sahip çıkmasını öğretin çünkü Kitaplar açık ve nettir bu konularda. Bu gidişatınızda metafiziksel bişeyler görmeye başlarsanız haberimiz olsun.Olur ya, bilinçaltınıza tedavi belki felak ve nas tan gelir. Ve unutmadan, İslam bilime takmaz.Din bilime takmaz.Din bilimi teşvik eder.Her zaman bilimi teşvik eder.Ama doğal domatesi değiştirip sözde bilim ile sözde hormon ilaç ile sözde kazanç vaadiyle milleti zehirleyip hastaneleri kanserlilerle doldurursan, din bunun önünü keser haklısın.Doğal olana dokundurmaz çünkü din.Keşke bütün bilim adamları dinli olsa da dine yaraşır araştırmalarda bulunsa.Yoksa bilim adı altında dünyayı adeta çöplüğe ve sona kavuşturanlar sizin favorileriniz diye bizim olmuyorsa ,yine bize söz söylemenizi anlamakta ciddi sıkıntı yaşıyorum.Yeni icat ettiği hiç birşeye doymayan insanlıktansa, tüketici ve sağlıksız insanlıktansa, bilimsiz ilimsiz toprak ekip biçmeyi,hayvanlarla uğraşmayı,hasta olup ölmeyi tercih ederim. Bilimde bilim. İnsan gibi insan olmama katkı sağlamayacaksa, fayda için yoksa banane bilimden.Örneğin Evrim teorileri falan filan ki bunun dinimle sıkıntı oluşturmadığını söylemiştim.Şimdi, şu anda ,şu anki insanoğlu için,bizler için , ilk nasıl bir yapıda olduğumuz bilinse ne bilinmese ne.Bunu tartışıp tartışıp adeta savaş edasında, özellikle dinli insanlarla ateist insanlar arasında ,illa ve illa dünya meselesi yapsanız ne yapmasanız ne.Ben şimdi insan olamıyorsam banane ilk insandan ,ırktan şundan bundan. Maymun gibiydik desek ne demesek ne.Şu an maymunmuyuz kardeşim,değiliz, genetiğimiz aynı mı ,değil,,,tartışıp durmanın anlamı ne?Bunlar öğrenilip tartışılınca daha mı kültürlü oluyoruz?Anlamadım ki üstünlüğünüz ne? Din deyince dünyadan kopuk,karanlık ,işi gücü olmayan,okulu şu su bu su kursu olmayan, sanatı mesleği olamayan, karanlık , el kesip sırıtan,kırbaçlamaktan keyif alan, ah biri oynasada alnına sıksam diye iç geçiren,ah birinin saç teli gözüksede yanacağı yılları bi anlatsam modunda, ah bi kafir görsemde benzin döküp yaksam diyen insanlar zaten dindar olanlar ,öyle mi? Din bu yani?O avatarınıza eklediğiniz surat yüzünden yaşadığım pişmanlığı hayatım boyunca unutmayacağım,umarım aynı pişmanlığı Rabbim size de yaşatır. 1 Alıntı
Misafir Hakan Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2014 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2014 Bu konuda islamoğlunun tatmin edici cevabını tavsıye ederim. Hımar, baş örtüsü demektir. Bunu delilleriyle izah ediyor mustafa hoca, sayfasından ulaşabilirsiniz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.