Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CENNET... Ya anlayamadığım; sekizyüzyetmişbeşkatrilyon çarpı on üzeri altıyüzseksenüç trilyon yıl geçti... ve daha yolun başındasın...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

CENNET...

SORGULAYAN MERAK VE ZAMANIN SONSUZLUĞU... :)

Öldükten sonra bizi bekleyen türlü türlü zevklerle bezenmiş sonsuz hayatın geçeceği yer.

Fakat dikkat ediniz, "sonsuz hayat"... huriler, şaraplar ve hurmalar...

Çok güzel, hiç bir itirazım yok, fakat sonsuza kadar?..

Yani ölüyosun, cennete gidiyosun, bi ömür de orda geçiriyosun, aa ölmedin...

Hadi bi ömür daha geçiriyosun, aa yine ölmedin...

Beş yüzyıl geçti, süper... huriler, şaraplar... ooh...

Binbeşyüz yıl daha geçti...

İki milyon yıl daha geçti... ve hala önünde bir sonsuzluk var... hurilerle ve hurmalarla...

İkiyüzellimilyar yıl geçti... huri, hurma, huri, hurma, huri, hurma...

Aabicim, sekizyüzyetmişbeşkatrilyon çarpı on üzeri altıyüzseksenüç trilyon yıl geçti...

Ve daha yolun başındasın...

Çünkü önünde sonsuz yıl daha var...

Hurilerle ve hurmalarla... allah allah?... :)

Kaynak: http://www.birkelime.com/cennet

Gönderi tarihi:
yaa huriler tamamda

kadınlar içindee nuriler varsa olay çıkarırım haberlerii olsun -_-

:lol::lol::lol:

Teşekkürler...

Gönderi tarihi:
Öldükten sonra bizi bekleyen türlü türlü zevklerle bezenmiş sonsuz hayatın geçeceği yer.

Kur'anda anlatıldığı kadarıyla, cennet bana göre sıkıcı bir yer !

Hele bu sıkıcılığı sonsuza kadar yaşamak ve ölmek isteyipte ölememek daha kötü

Ben hurilerle en fazla günde 1 saat birlikte olabilirim 1 saat gezerim 1 saat yemek yerim peki sonraki vakitler ne yapacağım ? düşünmek bile sıkıcı

Ama yinede cehennemden iyidir, sonsuza kadar yanacağıma, sonsuza kadar sıkılırım daha iyi

saygılar

Gönderi tarihi:

Bundan dolayi yani sonsuz hayata bakis acisinin mantiksizligi bende reenkarnasyon olayinin daha mantikli oldugunu dusundurdu...Bence oldukten sonras bir sekilde geri gelme olabilir...Budisme belki o yuzden cok sicak bakiyorum...Sonsuz hayat diye bir kavram amacsiz olur...Yani bu dunyada bir amacin var,ama amacsiz yasamak cehennemde yanmaktan daha kotu....

Gönderi tarihi:

neden sadece hurilerle hurmalar diyorsunuzki bunu sigara böreği hamsi tava hamsi buğulama kuzu kebap huri 2.0 , 2,1......(daha iyileştirilmiş hataları düzeltilmiş) versiyonları da var. buarada kafama takıldıda cennette rejeteryanmı olacaz yoksa ordaki ineklerde yiyilen yerleri yerine gelen ineklerdenmi olacak terminatör2 gibi?

Gönderi tarihi:

Dipnot, senin tuzun kuru tabii... İtirazın yok

Benim itirazım var. Biz bayanlar için hiç bir şey yok orada. Şöyle birbirinden yakışıklı erkekler...Gözünü bize dikmiş...İnci dişli...Nerdeee

Yanlış anlaşılacağım ya neyse...

Sonsuza kadar çok sıkıcı gerçekten.

Gönderi tarihi:
neden sadece hurilerle hurmalar diyorsunuzki bunu sigara böreği hamsi tava hamsi buğulama kuzu kebap huri 2.0 , 2,1......(daha iyileştirilmiş hataları düzeltilmiş) versiyonları da var. buarada kafama takıldıda cennette rejeteryanmı olacaz yoksa ordaki ineklerde yiyilen yerleri yerine gelen ineklerdenmi olacak terminatör2 gibi?

:lol::lol:

Dipnot, senin tuzun kuru tabii... İtirazın yok

Benim itirazım var. Biz bayanlar için hiç bir şey yok orada. Şöyle birbirinden yakışıklı erkekler...Gözünü bize dikmiş...İnci dişli...Nerdeee

Yanlış anlaşılacağım ya neyse...

Sonsuza kadar çok sıkıcı gerçekten.

Teşekkürler arkadaşlar...

Gerçekten keyif verici cevaplar...

Birda aklıma gelmişken hakikaten hayali mekan...keşke olsa...huri cenneti...bi giderdim walla nüfus oranları ne olur onu gerçekten çok merak ediyorum...

ekiekieki

Gönderi tarihi:

oncelikle hurinin karsiligi gilmandir.

bugun antalyadan ve guzelliklerden bahsetmeye kalksak bir ansiklopediye sigdiramayiz kaldiki kuran-i kerim cennetin sadece var oldugunu ve dunyada hak edildiginde mukafat olarak verilecegini soyler.

insanlar sadece bu dunyayi gorduklerinden dolayi cenneti yada sonsuzlugu tam olarak kavrayamazlar .mesela su dunyada bu kadar sorun ve probleme ragmen bu dunyada sonsuza kadar kalmayi herkes ister.eger yaradan bu dunyayi bize bu kadar vazgecilmez kilmissa verdigi mukafatin ne kadar guzel olacagini dusunmek benim beynimin kavrayacagi bir sey degildir.

bebek anne karnindayken oradan cikmak istemezmis orasi ona yeterince buyuk rahat gelirmis ama bu dunyayi gormedigi icin o na anne karnindayken bu dunyadaki guzellikleri mesela gunesin batisindan sevdiginle beraber oturup izlemeyi anlatsak anlayabilcegini hic tahmin etmem. dunya ve ahiret arasindaki farkta budur.

peki insan neden bunca guzelligin oldugu yere bir an once gitmek istemez? bize bildirilen insanin hicbir zaman ben cennetlik oldum dusuncesine sahip olmamasi gercegidir.her zaman korku ve umit arasinda kalmasi gerekir.kaldi ki hz omer hz ali ve niceleri islami tam anlamiyla yasamalarina ragmen aglayarak tevbe ederlerdi.mahser gununun o goruntusu bile insani korkutmaya yeterdir.insan kendini o cennet icin yeterli goremez zaten hangi ibadeti ne kadar yada nasil yaparsan yap yaradanin rizasi olmadan oraya girmek mumkun olmayacaktir.

bir de bir arkadas korkutan korku icindedir yada kendine guveniyoktur gibi bir yazi yazmis aklima yasadigim sole bi hikaye geldi. ben bizim evin balkonunda demirlerin ustune cikip oynuyordum oradan asagiya dussem muhtemelen ya sakat kalir yada olurdum. annem beni fark ettiginde akli basindan gitti ve benim oradan inemem icin bana nice tehditler savurdu in ordan asagi gebertirim seni sole yaparim bole yaparim die bagiriyordu acaba gercekten beni gebertecekmiydi yoksa asagiya dusup sakat kalip olmemdenmi korkuyordu. acaba yarattigi kulun ebediyen cehennemde kalmasini istemeyen ve o yuzden bunca tehditi ve uyariyi yollayan bir yaratici olarak dusunmemekte israr etmekteyiz. peki neden ebedi bir ceza yaratildi? seytan yuzunden. o bizim apacik bir dusmanimizdir ona uyanlar onunla rabbine uyanlarsa ebediyen onunla kalacaktir. umarim yeterli aciklama yapabilmisimdir yazim uzun oldu kusura bakmayin tum yazilardan belirli konulari secip yazdim kusura bakmayin...

saygilar...

Gönderi tarihi:
oncelikle hurinin karsiligi gilmandir.

bugun antalyadan ve guzelliklerden bahsetmeye kalksak bir ansiklopediye sigdiramayiz kaldiki kuran-i kerim cennetin sadece var oldugunu ve dunyada hak edildiginde mukafat olarak verilecegini soyler.

insanlar sadece bu dunyayi gorduklerinden dolayi cenneti yada sonsuzlugu tam olarak kavrayamazlar .mesela su dunyada bu kadar sorun ve probleme ragmen bu dunyada sonsuza kadar kalmayi herkes ister.eger yaradan bu dunyayi bize bu kadar vazgecilmez kilmissa verdigi mukafatin ne kadar guzel olacagini dusunmek benim beynimin kavrayacagi bir sey degildir.

bebek anne karnindayken oradan cikmak istemezmis orasi ona yeterince buyuk rahat gelirmis ama bu dunyayi gormedigi icin o na anne karnindayken bu dunyadaki guzellikleri mesela gunesin batisindan sevdiginle beraber oturup izlemeyi anlatsak anlayabilcegini hic tahmin etmem. dunya ve ahiret arasindaki farkta budur.

peki insan neden bunca guzelligin oldugu yere bir an once gitmek istemez? bize bildirilen insanin hicbir zaman ben cennetlik oldum dusuncesine sahip olmamasi gercegidir.her zaman korku ve umit arasinda kalmasi gerekir.kaldi ki hz omer hz ali ve niceleri islami tam anlamiyla yasamalarina ragmen aglayarak tevbe ederlerdi.mahser gununun o goruntusu bile insani korkutmaya yeterdir.insan kendini o cennet icin yeterli goremez zaten hangi ibadeti ne kadar yada nasil yaparsan yap yaradanin rizasi olmadan oraya girmek mumkun olmayacaktir.

bir de bir arkadas korkutan korku icindedir yada kendine guveniyoktur gibi bir yazi yazmis aklima yasadigim sole bi hikaye geldi. ben bizim evin balkonunda demirlerin ustune cikip oynuyordum oradan asagiya dussem muhtemelen ya sakat kalir yada olurdum. annem beni fark ettiginde akli basindan gitti ve benim oradan inemem icin bana nice tehditler savurdu in ordan asagi gebertirim seni sole yaparim bole yaparim die bagiriyordu acaba gercekten beni gebertecekmiydi yoksa asagiya dusup sakat kalip olmemdenmi korkuyordu. acaba yarattigi kulun ebediyen cehennemde kalmasini istemeyen ve o yuzden bunca tehditi ve uyariyi yollayan bir yaratici olarak dusunmemekte israr etmekteyiz. peki neden ebedi bir ceza yaratildi? seytan yuzunden. o bizim apacik bir dusmanimizdir ona uyanlar onunla rabbine uyanlarsa ebediyen onunla kalacaktir. umarim yeterli aciklama yapabilmisimdir yazim uzun oldu kusura bakmayin tum yazilardan belirli konulari secip yazdim kusura bakmayin...

saygilar...

Madem hikaye anlatıyorsun...

Benimde aklıma güzel bir hikaye geldi..

Şimdi..

Bilmem biliyormusunuz..

İstanbulda Cennet mahallesi vardır..

Ve cennet mahallesine giden minibuslerin onunde yazan yazi (CENNET MAHALLESİ...)

- Muavin bağırır.... hadi cennete cennete bi, cennete bi kisi hadi. gelion mu dayi???

- Yolcu... neeee!!!!! cennete mi? gelmem mi?

....

- Neyseki son durağa gelinir...

- Muavin... abi son durak

- Yolcu.... yok inmem ben cennete gitcem.

- Muavin... Eee iste geldik.

- Yolcu... huriler nerde?

- Muavin... abi sen en iyisi geceyi minibuste gecir... ;)

Tabiki tercih meselesi bu ya..

Bahsettiğiniz gibi aAnne rahminde de pekala kalınabilir.. :)

Gönderi tarihi:
cennet 77 cehennem 77 ;)

Laf ola torba dola...

Geçin bunları...

Bu şekilde cennete asla kavuşamazsınız...

Ezberiniz bozuk..

Gönderi tarihi:
CENNET...

İki milyon yıl daha geçti... ve hala önünde bir sonsuzluk var... hurilerle ve hurmalarla...

Aabicim, sekizyüzyetmişbeşkatrilyon çarpı on üzeri altıyüzseksenüç trilyon yıl geçti...

Çok basit.

"Allah'ım bunlar beni sıktı beni yok et diye dua edersin olur biter."

Gönderi tarihi:

Sonsuza kadar aynı hayatı yaşamak kadar sıkıcı birşey düşünemiyorum. Bir de Allah insanları ibadet etsin diye yaratmamışmıydı. Öyleyse cennetin cami gibi biryer olması gerkirdi. Kuranda cennet müslümanların yan gelip yattığı, hurilerle gönül eğlendirdiği biryer olarak tasvir edilmiş.

Ne cennet, ne cehennem ne de sonsuzluk... Gerçek huzur yokluktadır. Doğmadan önce ne kadar huzurluysak, öldükten sonra da o kadar huzurlu oluruz. Tanrıların elinde oyuncak olmaktansa huzurumuzla ve onurumuzla yok olalım daha iyi.

Gönderi tarihi:
Laf ola torba dola...

Geçin bunları...

Bu şekilde cennete asla kavuşamazsınız...

Ezberiniz bozuk..

ya bendede ezber ne kadar bozukmus be dipnot

dunya 115 ahiret 115

melek 88 seytan 88

gun 365 gunler 32 ay 12

bitki 26 agac 26

ceza 117 affetmek 234 (117x2)

iman 25 kufur 25

yarar 50 zarar 50

siddet 115 sabir 115

iman etmek 811 kafir olmak 697 kuran surelerininsayisi 114 (811-697 =114)

daha sayiyimmi

musibet 75 sukur 75

neyse daha cok var yazmiyim simdi ***** ***** *****. ama benim ezberim bozuk ya birinde hatam var hepside mi hata be kardesim . neyse ben o zaman seneye ilkokula tekrar baslayim matemik goriyim yeniden saymayi ogreneyim belki bu sefer dogru sayarim. hem bununla cennete ulasamazmisim ben cennete bununla ulasamayacagimi cok iyi biliyorum ama neyle ulasacagimida cok iyi biliyorum ama senin nereye ulasacaginida cok iyi biliyorum.

ya dunyada sonsuza kadar kalmayi sıkıcı bulmayan bir insan cennette sonsuza kadar kalmaktan neden sikilsin.biride nufus patlamasi diyo ya senin bu ustunde 75 milyon kisinin yasadigi ulkede onceden 10 milyon kisi bile yoktu sen nereye sigamayacagini dusunuyorsun.neyse ya ben bi ayetle sozlerime son veriyim

#de ki siz beklemektemisiniz bende sizinle birlikte bekleyenlerdenim #

Gönderi tarihi:

Günümüzde bile ben cennet icin bunu,sunu yapmiyorum diyor...

Çok ozur dilerim ama bunlar **** soyluyor...

Nedemi?..

Bakıyorsunuz bir intihar bombacilari bile bunu cennete gitmenin garantisi olarak goruyorlar...

Düşünüyorum....

Cennet olmasaydı acaba bu insanlar boyle kendilerini parcalarlarmıydı...

Sen git namaz kıl ve sonra bomba patlat...

Tanrının verdiği canı al..

Ve bunu cennete gitmek için yap...

İnanılmayacak kadar büyük bir saçmalık...

Galiba bu özellik te sadece müslümanlıkta var....

Diğer dinlerin ortaçağda yaptıkları savaşlar hariç (ki bunu müslümanlar da yaptı) böyle bir olguyla karşılaşılmamış...

Hakikaten...

Müslümanlığa özgü olan bu davranış biçiminin temelinde hangi psikolojik ve sosyalojik yapı var..

Merak işte.. ;)

Gönderi tarihi:
CENNET...

Kainat'ın oluşumuna sonsuz derecede "DEVİNİM" deyip üstelik "tesadüf" balonu ile desteklemeye itiraz etmeyenler olay Ahiret,Cennet,Cehennem boyutuna geldimi huri,hurma diye alaya almaları evvela kişinin Uzaya bakışında bilimsel bir bakış olmadığının kanııtdır sebebide İnsan inanmayabilir (cennet ve cehenneme) ama karşısına madem bilimselsin "KANIT" koymak gerekir nedir "BİLİMSEL" düşünenin??? Kanıtı sonsuz "CENNET,CEHENNEM" olmadığına "YOK" veremez işi aklınca "MİZAH" boyutunda ele alıp çürütmeye çalışır bundan dolayı böyle absürt yakıştırmalar geçersizdir dolayısı ile olayı "MİZAHİ" boyutunda ele alınırsa evvela bu iddiayı yapanlar şunu izah etmeleri gerekir " KAİNAT VE İNSAN NASIL OLUŞMUŞTUR BİLİMSEL KANITI NEDİR" değilmi ve en önemli sorunda " NEDEN"...

Gönderi tarihi:
Kainat'ın oluşumuna sonsuz derecede "DEVİNİM" deyip üstelik "tesadüf" balonu ile desteklemeye itiraz etmeyenler olay Ahiret,Cennet,Cehennem boyutuna geldimi huri,hurma diye alaya almaları evvela kişinin Uzaya bakışında bilimsel bir bakış olmadığının kanııtdır sebebide İnsan inanmayabilir (cennet ve cehenneme) ama karşısına madem bilimselsin "KANIT" koymak gerekir nedir "BİLİMSEL" düşünenin??? Kanıtı sonsuz "CENNET,CEHENNEM" olmadığına "YOK" veremez işi aklınca "MİZAH" boyutunda ele alıp çürütmeye çalışır bundan dolayı böyle absürt yakıştırmalar geçersizdir dolayısı ile olayı "MİZAHİ" boyutunda ele alınırsa evvela bu iddiayı yapanlar şunu izah etmeleri gerekir " KAİNAT VE İNSAN NASIL OLUŞMUŞTUR BİLİMSEL KANITI NEDİR" değilmi ve en önemli sorunda " NEDEN"...

Sen Cennet ile Cehennem'in varlığına bir kanırt verirmisin arkadaşım? Aa pardon, vardı di mi kanıtın, Muhammet öyle söylüyordu, unutmuşum. Bundan ala kanıt mı olur di mi? O nasıl ispatlamış peki? Aa unutmuşum yaa pardon, -Kuranda öyle yazıyor diyordu o da, gayet bilimsel. Peki Kuran nasıl kanıtlıyordu? Ya bak yine unuttum, o da Allah öyle diyor diyordu. Allah nasıl kanıtlamış? Haydaaa yine unutmuşum bak, o da Muhammede ben söyledim gidin ona sorun, diyordu. Muhammed nasıl kanıtlamış peki bu sefer? Tüh, o yine Kuranda öyle yazıyor diyordu di mi? Kuran nasıl kanıtlamıştı bu sefer? aaa bak yine Allah öyle diyor diyo. Allah ne diyo bu sefer kuranda? Muhammed benim en sevgili kulumdur, ahlaklıdır, gidin ona sorun yalan söylemez. Muhammed nasıl kanıtlıyor tekrardan? Kuranda öyle yazıyormuş, oraya yönlendiriyor. Kuran nasıl kanıtladı yine? Allaha. Allah Muhammede, Muhammed Kurana, Kuran Allaha, Allah Muhammede... Böyle böyle gidiyo bu sonsuza kadar. Ya farkettimde aslında çok güzel bir mantık bu biliyomusun? Ortada durduğunu düşün ve etrafında üç şey var -Allah, Muhammed, Kuran. İnsanı bir ordan ötekine döndürüp duruyolar. Aynen dansözler gibi. Açıkmı bu sence? Hem Allah ile Kuranı kimsen öğreniyoruz? Muhammedden. Allah ile görüşemiyoruz bile, Kuranıda Muhammed yazdırmış, Levhi Mahfuzdaki saf halimidir onu da bilmiyoruz. Bilim bu mu? Bilime bak hele.

Gönderi tarihi:
Sen Cennet ile Cehennem'in varlığına bir kanırt verirmisin arkadaşım? Aa pardon, vardı di mi kanıtın, Muhammet öyle söylüyordu, unutmuşum. Bundan ala kanıt mı olur di mi? O nasıl ispatlamış peki? Aa unutmuşum yaa pardon, -Kuranda öyle yazıyor diyordu o da, gayet bilimsel. Peki Kuran nasıl kanıtlıyordu? Ya bak yine unuttum, o da Allah öyle diyor diyordu. Allah nasıl kanıtlamış? Haydaaa yine unutmuşum bak, o da Muhammede ben söyledim gidin ona sorun, diyordu. Muhammed nasıl kanıtlamış peki bu sefer? Tüh, o yine Kuranda öyle yazıyor diyordu di mi? Kuran nasıl kanıtlamıştı bu sefer? aaa bak yine Allah öyle diyor diyo. Allah ne diyo bu sefer kuranda? Muhammed benim en sevgili kulumdur, ahlaklıdır, gidin ona sorun yalan söylemez. Muhammed nasıl kanıtlıyor tekrardan? Kuranda öyle yazıyormuş, oraya yönlendiriyor. Kuran nasıl kanıtladı yine? Allaha. Allah Muhammede, Muhammed Kurana, Kuran Allaha, Allah Muhammede...

süper

saygılar

Gönderi tarihi:
Burada süper deyip, diğer tarafta türbanı savunmanız da ayrı bir komiklik

ben türbanı savunmuyorum !

inancı gereği (resmi kaynaklarla) kapanmış bayanların eğitim hakkına müsade edilmesini savunuyorum

lütfen dikkat ! diğer taraftada kapanmaya karşı olduğumu belirtiyorum sürekli

saygılar

Gönderi tarihi:
Sen Cennet ile Cehennem'in varlığına bir kanırt verirmisin arkadaşım? Aa pardon, vardı di mi kanıtın, Muhammet öyle söylüyordu, unutmuşum. Bundan ala kanıt mı olur di mi? O nasıl ispatlamış peki? Aa unutmuşum yaa pardon, -Kuranda öyle yazıyor diyordu o da, gayet bilimsel. Peki Kuran nasıl kanıtlıyordu? Ya bak yine unuttum, o da Allah öyle diyor diyordu. Allah nasıl kanıtlamış? Haydaaa yine unutmuşum bak, o da Muhammede ben söyledim gidin ona sorun, diyordu. Muhammed nasıl kanıtlamış peki bu sefer? Tüh, o yine Kuranda öyle yazıyor diyordu di mi? Kuran nasıl kanıtlamıştı bu sefer? aaa bak yine Allah öyle diyor diyo. Allah ne diyo bu sefer kuranda? Muhammed benim en sevgili kulumdur, ahlaklıdır, gidin ona sorun yalan söylemez. Muhammed nasıl kanıtlıyor tekrardan? Kuranda öyle yazıyormuş, oraya yönlendiriyor. Kuran nasıl kanıtladı yine? Allaha. Allah Muhammede, Muhammed Kurana, Kuran Allaha, Allah Muhammede... Böyle böyle gidiyo bu sonsuza kadar. Ya farkettimde aslında çok güzel bir mantık bu biliyomusun? Ortada durduğunu düşün ve etrafında üç şey var -Allah, Muhammed, Kuran. İnsanı bir ordan ötekine döndürüp duruyolar. Aynen dansözler gibi. Açıkmı bu sence? Hem Allah ile Kuranı kimsen öğreniyoruz? Muhammedden. Allah ile görüşemiyoruz bile, Kuranıda Muhammed yazdırmış, Levhi Mahfuzdaki saf halimidir onu da bilmiyoruz. Bilim bu mu? Bilime bak hele.

cennet yada cehennemin varligi bilimle degil mantikla bulunur.bilimsel kanitlarin yerini mantiksal kanitlar alir.eger bununla ilgili bilimsel bir kanit olsaydi o zaman herkes iman ederdi. ama iman oyle birseydir ki size bazi deliler sunar onun sonucunda sizde bir adim daha atar dusunup bu boyleseyle demeki buda boyledir diyip iman edersiniz.

simdi dusunleim hubble elinde teleskobuyla ve elinde olan bir suru fonlarla evrenin genisledigini ve bunu soncununda ancak bir patlamayla olusabilecegi fikrini ortaya atmistir. gunumuzdede butun kanitlariyla big bang denilen bu olay sifir zaman ve sifir mekan aninda yani ortada hicbir sey yokken buyuk bir patlamayla kainatin olsutugunu savunur.bu konuda hicbir tartisma kalmamistir. kuran ise sadece bir kelimeyle bunu soyler #o yeri ve gogu yoktan var dendir# der. bu iddia bundan 1400 yil once soynemis olup o zamanlar inanilmasi imkansizin da otesinde bir olaydir. ama iman edenler her ayetin allahtan geldigine inannmis olup ayetler ne kadar imkansizmis gibi gorunsede iman edenler. ortada ne teleskop var her yer col bir insanin bu iddia etmesi bile mumkun degildir.ayirca bu ayet peygamber iolduguna iddia eden kisiye hicbir katki saglamayip aksine inanmayanlarin alay konusunu olmasini saglar.cunku yoktan var olmak o zamanlar degil hubble dan once binlerce bilim adami olan zeki insanlarin bile aklinin alamayacagi kadar imkansiz bir olaydir.ve nihayet onlar evrenin sonsuzdan beri var oldugunu vede var olacagini savunmustur bugun biliyoruzki bu tezler tamamiyle gecerliligini yitrmis bir cop olarak cop kutularindaki yerini almislardir. hatta adini unuttugum bir ateist bilim adami aynen sunlari soylemektedir(big bang ten once) #everen sonsuzdan beri vardir ve sonsuza kadar var olacaktir cunku bunun aksini dusunmek imkansizdir bunun akisni dusunmek evrenin bir yaratici tarafindan var edildigi anlamina gelir ki buda imkansizdir# simdi bu amca big bang i goremeden oldu gitti acaba big bang i gorseydi iman edermiydi hic sanmam.

yani demek isteyecegim sudur ki big bang ten once nasil sonsuz bir ortam varsa evrenin olumunden sonrada sonsuz bir hayat neydana gelecektir ve biz muslumanlar bu hayata ahiret deriz.kuranda matematiksel olarak bu kelimelr mucizevi olarak esit sayida gecer ayrica buda buyuk bir delildir

saygilar....

Gönderi tarihi:

Şimdi bilimsel şeylerin ispatıyla ilgili konulara dalarsanız ben bu yazıları ayrıntılı inceler eleştiririm. Darılmaca yok :)

cennet yada cehennemin varligi bilimle degil mantikla bulunur.

Nasıl bir mantık bu? Sen mantığınla mı buldun? Yoksa sana öğretenler mi oldu?

Tabii ki de öretenler oldu...

bilimsel kanitlarin yerini mantiksal kanitlar alir.

Bu nedemektir? Bilimle mantığı ayıramazsın zaten! Bilimin kanıtladır şeyler mantıklı olanlardır. Mantıklı olanlar da bilimsel şeylerdie. Tabi her mantık bilimsel değildir o ayrı. Zaten burada da bunu eleştiriyoruz...

Bilim ve mantık mı istiyorsun? Ruh yoktur... Bitti. Öteki dünya falan yalanmış demek ki...

eger bununla ilgili bilimsel bir kanit olsaydi o zaman herkes iman ederdi.

Değil mi? Yoksa sınavın ne anlamı kalırdı? Sınav dedinde aklıma geldi. Kadere inannır mısın? O zaman sınavdan bahsetme bana...

ama iman oyle birseydir ki size bazi deliler sunar onun sonucunda sizde bir adim daha atar dusunup bu boyleseyle demeki buda boyledir diyip iman edersiniz.

Delil dediğin şeyler yorumdan öte şeyler değildir. Kanıt nedir sorabilir miyim? Neyin kanıtı?

Yorumlarınızla kanıtları birbirine karıştırmayınız....

simdi dusunleim hubble elinde teleskobuyla ve elinde olan bir suru fonlarla evrenin genisledigini ve bunu soncununda ancak bir patlamayla olusabilecegi fikrini ortaya atmistir. gunumuzdede butun kanitlariyla big bang denilen bu olay sifir zaman ve sifir mekan aninda yani ortada hicbir sey yokken buyuk bir patlamayla kainatin olsutugunu savunur.bu konuda hicbir tartisma kalmamistir.

Bu konular hala tarışılır bu biiir.

Yokluktan var olmamıştır bu ikiiii...

Yokluk nedir?

kuran ise sadece bir kelimeyle bunu soyler #o yeri ve gogu yoktan var dendir# der. bu iddia bundan 1400 yil once soynemis olup o zamanlar inanilmasi imkansizin da otesinde bir olaydir.

Bunda inanılmayacak bir şey yoktur. Nereden geldik diye kendine soran bir insan, bilgisizliği dahilinde yoktan yaratılma zorunluluğunu zaten düşünür. Bunu düşünen insan da bir adım daha ileri giderek herşeyin yoktan yaratılmış olduğu düşüncesine rahatlıkla kavuşur. Alim olmaya gerek yok...

ama iman edenler her ayetin allahtan geldigine inannmis olup ayetler ne kadar imkansizmis gibi gorunsede iman edenler.

Burada ne demek istiyorsun anlaşılmıyor.

ortada ne teleskop var her yer col bir insanin bu iddia etmesi bile mumkun degildir.

Mümkündür... Yukarıda anlattım....

ayirca bu ayet peygamber iolduguna iddia eden kisiye hicbir katki saglamayip aksine inanmayanlarin alay konusunu olmasini saglar.

Çok übüyük katkı sağlamıştır. Ömrünün sonuna kadar "peygamber" gibi yaşamıştır. Şan, şöhret, mülk elde etmiştir. Adını 1400 sene boyunca duyurmaktadır... Gerçektende akıllıca oynamış...

cunku yoktan var olmak o zamanlar degil hubble dan once binlerce bilim adami olan zeki insanlarin bile aklinin alamayacagi kadar imkansiz bir olaydir.

Hala da öyledir. Hiçbir şey yoktan var olmaz. Bİrşeyleri birbirine karıştırmayalım lütfen!

ve nihayet onlar evrenin sonsuzdan beri var oldugunu vede var olacagini savunmustur

Bilim dünyası için hala aynı şey geçerlidir.

bugun biliyoruzki bu tezler tamamiyle gecerliligini yitrmis bir cop olarak cop kutularindaki yerini almislardir.

Yapma yaa? Nasıl olmuş bu bakalım? :stuart:

hatta adini unuttugum bir ateist bilim adami aynen sunlari soylemektedir(big bang ten once) #everen sonsuzdan beri vardir ve sonsuza kadar var olacaktir cunku bunun aksini dusunmek imkansizdir bunun akisni dusunmek evrenin bir yaratici tarafindan var edildigi anlamina gelir ki buda imkansizdir#

Eeeee?

simdi bu amca big bang i goremeden oldu gitti acaba big bang i gorseydi iman edermiydi hic sanmam.

O amcayı diğer tarafta görürsen (hani inanıyon ya) selamlarımı ilet, söylediği herşey bugün geçerlidir :stuart:

yani demek isteyecegim sudur ki

Nedir?

big bang ten once nasil sonsuz bir ortam varsa evrenin olumunden sonrada sonsuz bir hayat neydana gelecektir

ve biz muslumanlar bu hayata ahiret deriz.kuranda matematiksel olarak bu kelimelr mucizevi olarak esit sayida gecer ayrica buda buyuk bir delildir

Ah be arkadaşım senin kafan karışmış sanırım!

Sen şimdi büyük patlamayı (Türkçe'deki karşılığpı budur bigbang dediğin şeyin) sadece bir başlangıç olarak mı görürsün?

Peki şu hiç aklına gelmiyor mu? Ya evrenler oluşup oluşup yeniden yok oluyorlarsa? Örneğin, atıyorum 20 milyar yıllık bir dönemde?

Yanlız şu evrenin yok olmasına ahiret demen çok tuhafıma gitti. Modern İslam buna mı inanıyor şimdi?

Gönderi tarihi:
cennet yada cehennemin varligi bilimle degil mantikla bulunur.bilimsel kanitlarin yerini mantiksal kanitlar alir.eger bununla ilgili bilimsel bir kanit olsaydi o zaman herkes iman ederdi.

Ne mantıksal kanıtı? Hıristiyanlığın, Yahudiliğin, Şintoizmin, Budizminde var kanıtı. Her inancın mantıksal kanıtı var ama sende onlara inanmıyosun? Putperestliğin bile var mantıksal kanıtları. Eski inançlarınında zamanında onları inandırcak kadar mantıksal kanıtları vardı. Onlar zamanları geldikçe mantıksal kanıtlarını kaybettiler. Kuranda 100 yıl önce teslim bayrağını çekti, artıkları var işte hala hayal kurabilen. Mantıksal kanıtlarmış. Sanki mantık bilimini islam dini yarattı. hayret bişey ya. Bilimide hiç bilmedikleri halde kendilerine mal ettiler sıra mantığa geldi.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.