Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yaratılış Karşıtı Görüşler Neden Vardır?


LaRsiE_

Önerilen İletiler

Günümüzün başta gelen "entellektüel moda"larından biri, Darwin'in evrim teorisidir. Sadece bilim dünyasında değil, yaşamın hemen her alanında bu teoriyi mutlak bir gerçek gibi gösteren mesajlara, sloganlara, telkinlere sıkça rastlanır. Bu aldatıcı propaganda, bazı Müslümanları da yanlış yönde etkilemekte ve söz konusu "entellektüel moda" ile uzlaşma arayışına girişmektedirler. Bu modanın tam olarak ne olduğunu dahi yeterince araştırmadan...

 

İşte bu da Gazali zamanındaki Aristocu felfesecilerinki gibi bir "tehafüt", yani tutarsızlıktır. Ve yine onlarınki gibi, hem Kuran'a hem de bilime aykırı bir görüştür.

 

Bu yazıda, söz konusu meseleyi ele alacak, özellikle de evrim teorisine destek veren görüşleriyle son günlerde medyada gündeme gelen bazı sayın ilahiyatçıların "tehafüt"lerine işaret edeceğiz. Kendilerinin şahsına büyük saygı duymakla birlikte, yanlış bulduğumuz görüşlerini eleştirmeyi de bir görev sayıyoruz.

 

Gerek söz konusu sayın ilahiyatçıların, gerekse diğer bazı "Müslüman evrimci"lerin yanıldığı bir nokta, Darwinizm'i "canlı türleri arasında bir transformasyon var mı, yok mu" sorusu üzerine odaklanmış bir teori olduğunu sanmalarıdır. Dahası böyle bir transformasyonun gerçekten var olduğunu sanmakta ve "bu transformasyon Allah'ın iradesiyle olmuştur" dediklerinde, meseleyi kolayca çözeceklerini sanmaktadırlar.

 

Örneğin evrim teorisini savunan ilahiyatçılarımızdan biri olan Ankara İlahiyat Fakültesi'nden Sayın Prof. Bayrakdar, son günlerde bir çok medya organında aktarılan bir cümlesinde şöyle demektedir:

 

"Bazı Darwinciler, evrimin, Tanrı'nın iradesi dışında gerçekleştiğini söylüyorlar. İslam'a ters düşecek tek nokta budur."

 

Burada çok önemli iki sorun vardır: Birincisi, evrimin Allah'ın iradesinin dışında, yani tümüyle rastlantılar ve doğa kanunlarıyla geliştiğini öne sürenler "bazı Darwinciler" değil, "Darwincilerin %99'u"dur.

 

İkincisi, Darwinizm'in ana meselesi "türler arasında transformasyon var mı, yok mu" sorusu değildir. Ana mesele, "doğadaki tüm canlıların, doğal seleksiyon adı verilen bilinçsiz doğa mekanizmasının ürünü olduğunu gösterebilmek"tir. Darwin'in Türlerin Kökeni kitabını ve diğer kitaplarını okuyanlar, onun canlılarda bilinçli bir tasarım (yani yaratılış) bulunmadığı konusunda büyük bir ısrar gösterdiğini ve tüm teorisini bu iddianın üzerine kurduğunu kolaylıkla görebilirler.

 

Denebilir ki, Darwinizm, Yaratılışı ve Yaratıcı'yı redderek doğayı açıklamaya çalışmanın yoludur. Ve bu nedenledir ki, son 150 yıldır bilim dünyasına büyük ölçüde egemen olan materyalist felsefenin mihenk taşıdır. Bunu en net ekilde ifade edenlerden biri, 20. yüzyılın ünlü Darwinist biyologlarından Douglas Futuyma'dır. Futuyma "Evrimsel Biyoloji" adlı kitabının önsözünde şöyle yazar:

 

"Darwin, görünüşte sahip oldukları tüm tasarım ve amaçlılığa rağmen, biyolojik olguların da açıklanmasında maddesel etkilerin yeterli olduğunu gösterdi.... Darwin yönlendirilmemiş, amaçsız değişiklikleri, kör ve umursamayan doğal seleksiyon süreci ile birleştirerek, yaşama getirilen teolojik ve ruhsal açıklamaları gereksiz hale getirdi. Marx'ın materyalist tarih teorisi ve Freud'un insan davranışlarını bizim kontrolümüzde olmayan etkilere bağlayan kuramı ile birlikte, Darwin'in teorisi mekanizm ve mekanizm zemininde çok hayati bir dayanaktı ve o zamandan bu yana Batı düşüncesinin çoğunun temelini oluşturdu (Futuyma, D. J. Evolutionary Biology,, 1986, s. 2) ."

 

Darwin, Futuyma'nın sandığının aksine materyalizmi kanıtlayamamıştır, çünkü teorisi çürüktür. Ama yine de, materyalistlerin Darwizm'e verdikleri bu büyük önem, söz konusu teorinin anlamını göstermesi açısından dikkat çekicidir.

 

Futuyma'nınkine benzer yorumlara evrimci kaynaklarda sıkça rastlamak mümkündür. Örneğin günümüzün en önde gelen Darwinist biyologlarından biri ve militan bir ateist olan Richard Dawkins, "bize entellektüel yönden tatmin bulmuş ateistler olma fırsatını verdiği için Darwin'e şükran borçluyuz" sözüyle ünlüdür.

 

"Müslüman evrimciler" veya "Hıristiyan evrimciler", bu gerçeği anlamamakta veya anlamaya yanaşmamaktadırlar. ABD'deki Franciscan University'de Bilim ve Teoloji konusunda öğretim görevlisi ve Darwinizm konusunda önemli bir uzman olan Benjamin Wiker, ABD'deki önde gelen "Hıristiyan evrimcilerden" biri olan Kenneth Miller'dan söz ederek şöyle der:

 

"Bilinçli tasarım teorisinin önde gelen karşıtlarından biri olan Kenneth Miller "ben ortodoks bir Katoliğim ve ortodoks bir Darwinistim" demektedir. Bu "benim her yönüm iyi, bakın bana" yaklaşımının mesajı, Hıristiyanların Darwinizm'i kabul etmeleri gerektiği ve bundan inanca bir zarar geleceğini düşünmenin yanlış olduğu yönündedir. Ancak bunu yaparken (Miller), Darwinizm'i kabul etmenin sonucunun şimdiye kadar hep ateizm olduğunu belirtmekten kaçınmaktadır. Doğal seleksiyon mekanizması Darwin tarafından bir Tasarımcı'yı reddettirmek için geliştirildiğine göre, bunu kabul ettikten sonra hala bir Yaratıcı'yı kabul etmek, mümkün görünmemektedir... Bu mantık örgüsü Darwinizm'in özünde vardır ve ateizmin neden bu teorinin daimi sonucu olduğunu açıklar (Benjamin D. Wiker, "Does Science Point to God? Crisis Magazine, 2001) ."

 

Dolayısıyla Darwinizm'i Allah inancı ile uzlaştırma çabası boşunadır. Böyle bir çabaya girişenler, ancak içi boşaltılmış bir iman elde edebilirler. Kendisi de bir evrimci olan Kanadalı düşünür William Provine şöyle der: "Yaratılışçıların iddia ettigi gibi, modern evrime inanış, insanları ateist yapar. İnsanlar evrime uyumlu bir dini görüşe sahip de olabilirler, ama ancak ve ancak söz konusu dini görüş ateizmden ayırdedilemeyecek kadar farksız ise (William Provine, "No Free Will," Chicago, 1999, s. 123) ."

 

Darwinizm sadece ateizmi değil, ahlaki dejenerasyonu da getirir. Çünkü Darwinizm insanı sadece kendi çıkarları için yaşayan bir hayvan olarak tarif eder ve "bencil çatışma"nın doğal bir yasa olduğunu savunur. Darwinizm'in sonuçlarının bu olduğunu - bazı ilahiyat uzmanlarımız kabul etmeseler de - önde gelen Darwinistler açıkça belirtmektedirler. Örneğin Tufts Üniversitesi'nden, dünyaca ünlü ateist ve evrimci profesör Daniel Dennett, "Darwin's Dangerous Idea" (Darwin'in Tehlikeli Düşüncesi) adlı kitabında şöyle der: "Darwinizm, eğer doğru anlaşılırsa, tüm ahlaki, metafizik ve dini inançları yok eden bir 'evrensel asit'tir (Daniel Dennett, Darwin's Dangerous Idea: Evolution and the Meaning of Life, 1995, P. 520) ."

 

Anlamı ve etkisi bu olan Darwinizm'e karşı takınılması gereken tavır, onu doğru kabul etmek ve sonra da bir şekilde dinle uyumlu hale getirmeye çalışmak değil, Darwinizm'in gerçekte ne olduğu ortaya koymaktır: Bu teori doğru değildir. 19. yüzyılın ilkel bilim düzeyi içinde geliştirilmiş yanlış argümanlara, çarpıtılmış gözlemlere, dayanaksız varsayımlara dayanmaktadır. Çağdaş bilimsel bulgular Darwinizm'i değil "bilinçli tasarım"ı onaylamaktadır.

 

Bu makale, Araştırma Dergisi 25. sayı (Kasım 2003) 34. sayfada yayınlanmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1)Gılgamış Destanı

 

2)Sümer'lilerin Enuma-eliş Destanı

 

3)Çin Efsanelerinden:

 

4)Mısır'da Luxor Tapınağı'nda bulunan kabartma bir resim

 

5)Hesiodos Destanı

 

6)Yunan Efsaneleri

 

7)Tevrat

 

8) Kur'an

 

 

 

Kutsal kitaplarda sözedilen "insanın çamurdan yaratıldığı" fikri, kutsal kitapların ortaya atılmasından çok daha önceki çağlarda yaşayan insanların eserlerinde ve efsanelerinde görülmüştür. Yani bu fikirleri kopya çekmişler gibi gözüküyorlar. Kuran'nin Tevrattan kopya çekmiş oldugu gibi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1)Gılgamış Destanı

 

2)Sümer'lilerin Enuma-eliş Destanı

 

3)Çin Efsanelerinden:

 

4)Mısır'da Luxor Tapınağı'nda bulunan kabartma bir resim

 

5)Hesiodos Destanı

 

6)Yunan Efsaneleri

 

7)Tevrat

 

8) Kur'an

 

 

 

Kutsal kitaplarda sözedilen "insanın çamurdan yaratıldığı" fikri, kutsal kitapların ortaya atılmasından çok daha önceki çağlarda yaşayan insanların eserlerinde ve efsanelerinde görülmüştür. Yani bu fikirleri kopya çekmişler gibi gözüküyorlar. Kuran'nin Tevrattan kopya çekmiş oldugu gibi...

 

yazılanlar aynıdır ama insan oğlu bu yazıları değiştirip kendi şahsı tarafından eklemelerde bulunmus kuran ise son düzenlenmesi ile inmiş ve hiçbir değişikliğe uğramayıp son kitap olmustur suheyla kopya değil son düzenleme derlenme olarak değerlendirebiliriz çünkü o sözüne ettiğimiz kitaplar ALLAH tarafından inmiştir.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yazılanlar aynıdır ama insan oğlu bu yazıları değiştirip kendi şahsı tarafından eklemelerde bulunmus kuran ise son düzenlenmesi ile inmiş ve hiçbir değişikliğe uğramayıp son kitap olmustur suheyla kopya değil son düzenleme derlenme olarak değerlendirebiliriz çünkü o sözüne ettiğimiz kitaplar ALLAH tarafından inmiştir.....

 

Allah demekki fikrini degistirmis bu konuda:

 

Amerika kurulan bir din var -- ISLAM dini. Zenciler tarafindan kuruldu. Bu dinin adi "Nation of ISLAM" Bunlarin inanclari arasindan su madde var:

 

"Belief that Allah (God) appeared in the Person of Master W. Fard Muhammad, July, 1930 -- the long awaited Messiah of the Christians and the Mahdi of the Muslims. Further, that God would bring about a universal government of peace."

 

Yani, Allah W. Fard Muhammad adi altinda, Temmuz 1930 da gelmis .... bu zencilerin dinini kurmak icin.

 

Ortalardan kaybolmus tekrar. Onu gorursen Polise haber ver.

 

Bugun, cok zenciler bu dini takip ediyorlar. Sen bunlara inanmiyorsan, onlar niye senin Kuraninin son kitap olduguna inansinlar?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ALLAH fikrini değiştirmiş ALLAHIn fikirlerini değiştirmeye çalışmışlar...

 

bu aralar herkez bir din kurma peşinde geçende biri şeytanizm dedi kurallarını kendi belirlemiş bir kaç kişiyide kendisine inandırmış herkez istediği şeye inanabilir benim inancım bu onların inancı odur saygı duyarım peki hiç bir şeye inanmayaların ne amaçla bu dünyada yaşıyor çok merak ediyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ALLAH fikrini değiştirmiş ALLAHIn fikirlerini değiştirmeye çalışmışlar...

 

bu aralar herkez bir din kurma peşinde geçende biri şeytanizm dedi kurallarını kendi belirlemiş bir kaç kişiyide kendisine inandırmış herkez istediği şeye inanabilir benim inancım bu onların inancı odur saygı duyarım peki hiç bir şeye inanmayaların ne amaçla bu dünyada yaşıyor çok merak ediyorum

 

Evet, meshur Boksor Muhammed Ali, Musluman oldugu zaman (1960 larda), Turkiye de o musluman oldu dediler. Ama onun inandigi yukarda bahsettigim "Nation of ISLAM" idi... Turkiye yanlis anlatti ve herkes oyle inandi....Inanmak cok kolay. Hic zahmet olmuyor. Inandim deyince, hersey oluyor. Iste insanlar genellikle bu yolu secerler. Kolay yolu! Inandim derler. Mesele bitti.

 

"hiç bir şeye inanmayaların ne amaçla bu dünyada yaşıyor çok merak ediyorum" sorunuza gelince, ben size cevap verebilirim. Ingilizce.

 

"Pursuit of Happiness" veya "Pursuit of Happyness"

 

Bunu anlamadiysaniz, sozluk kullanin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biraz daha koşun o zaman belki yakalarsınız aradıgınız mutlulugu ama size şunu söyliyim bu zihniyette olanlar bu düşünceye kapılmıs insanları mutluluk yerine ancak acı hüzünü tadar ve dünyalık işlerle ilgilenir de ilgilenir her zaman size açık bir kapı veriliyorken bu kapıların bir gün yüzünüze kapanacağını unutmayın ve mutluluğu yakılıyacam diye o kapanan kapılar ardında döktüğünüz göz yaşları ve bu sözlerinizin hiç bir zaman yanınıza kar kalmıyacağını iyi düşünün ve kendinize bir an önce çıkış kapısı ararsanız gönülden mutlu olucağınızı unutmayın saygılar ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

cümlenden birşey anlamadım devrik bir cümle olmus...

 

neden erkeklerde meme vardır cevaplıyalım

 

''Sadece kadınların süt keseleri olmasına karşın, embriyonun ilk oluşum aşamasında kadın ve erkekler olarak gelişmemiz benzeri biçimde başlar. 6 haftalık olana kadar, embriyo kadın şablonunu takip eder. Ta ki erkek cinsiyet kromozomu devreye girene kadar. Ancak bu aşamada artık erkeklerin memeleri oluşmuştur bile...''

 

umarım cevabım açıklayıcı olmustur ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yazılanlar aynıdır ama insan oğlu bu yazıları değiştirip kendi şahsı tarafından eklemelerde bulunmus kuran ise son düzenlenmesi ile inmiş ve hiçbir değişikliğe uğramayıp son kitap olmustur suheyla kopya değil son düzenleme derlenme olarak değerlendirebiliriz çünkü o sözüne ettiğimiz kitaplar ALLAH tarafından inmiştir.....

 

Kuranı sanki başka biri söylemiş. Kuranı söyleyen insan. Kuranın kutsal olduğunu söyleyen yine aynı insan. Bende bu yazdıklarımın tanrıdan geldiğini söylüyorum, bunlarda kutsal.

 

 

İnanmıyorsan git bana sor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuranı sanki başka biri söylemiş. Kuranı söyleyen insan. Kuranın kutsal olduğunu söyleyen yine aynı insan. Bende bu yazdıklarımın tanrıdan geldiğini söylüyorum, bunlarda kutsal.

 

 

İnanmıyorsan git bana sor.

 

insan oldugunu nerden biliyorsun elinde bir delil varmı. senin dediklerini neden kutsal sayayım ben sana inanmam için bir neden gösterirmisin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

insan oldugunu nerden biliyorsun elinde bir delil varmı. senin dediklerini neden kutsal sayayım ben sana inanmam için bir neden gösterirmisin

 

Niye? Muhammet insan değil miydi? Değildiyse niye evlendi? Niye öldü? Adamın çocuğu bile olmuş, olmamış mı? Delillerim bunlar.

 

 

Muhammede niye inanıyosan bana da o yüzden inanacaksın. Çünkü bende tanrıdan vahiy alıp yazıyorum bunları, havadan sıkmıyoruz heralde. Sende bana inanmaman için bi neden göster. Bide Muhammede inanmam için bi neden göster. **************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed S.a.v islamı iyiliği doğruluğu insanlara öğretmiş güzel ahlakı ile insanlara rehber olmus yetimleri gözetmiş ve daha sayamadıgım bir çok şey sen ne yaptında ben sana inanıcam. bak konusman bile agrasif bana birşeymi kazandırıcaksın sanmıyorum kazandırmakdan çok kaybettirirsin... Adam dediğin peygamber laflarımıza dikkat edersek daha iyi olur..

 

sana nasıl vahiy geliyor söle bizde bilelim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Larsie, sana bir soru soracağım...

Yaratılış teorisine göre dünyadaki her canlıyı, her türlü özellikleri dahilinde Allah yaratmıştır değil mi?

Buna itiraz etmezsin her halde... :)

Yoksa eder misin? Edersen, bir daha yukarıdaki gibi yazıları taşıma buraya. Yok taşıyacaksan itiraz etme... :stuart:

Daha önce bir ileti göndermiştim. Okudun mu bilmiyorum...

 

Sazan balıklarından türetilmiş olan o güzelim renk ve şekillere sahip Japon balıklarını hepiniz bilirsiniz. Bunların ilk üretimi 1600 sene öncesine kadar gitmektedir. İlk olarak Çin'de, kaverenkli sazan balıklarından daha iyi renkte olanlarını ayırıp gitgide daha canlı ve parlak renklere sahip balıklar üretmişler. Daha sonraki işlemlerle farklı şekillere sahip balıklar da elde edilmiş...

 

Günün birinde bizim inanılmaz güzellikteki Japon balığımıza (süs balığı) kendisinin sazan balıklarından türedikleri söylenmiş... O da itiraz etmiş tabi, beğenir mi sazan balığını? "hadi canım!" demiş... Sana maymundan türediğin söylense inanırmısın? :stuart:

 

Şimdi aslında şunu söylemek istiyorum. Aslında evrimi çevremizde bile görmemiz mümkün. Teorik olarak bunun evrim kapsamına girip girmediği tartışılabilir, bu ayrı. Ama şu bir gerçek ki, canlılar değişir, farklı şekillere girebilir ve evrilir. Belki doğal yollar ile belki de insan müdehalesiyle...

 

Saygılar efenim... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed S.a.v islamı iyiliği doğruluğu insanlara öğretmiş güzel ahlakı ile insanlara rehber olmus yetimleri gözetmiş ve daha sayamadıgım bir çok şey ........

 

Sizin bu yukarıdaki övgü dolu sözlerinizi okuyan da Muhammed ne adammış, Kuran ne kitapmış meğerse der. Siz galiba Kuran'ın Fatiha suresinin birinci ayetinden sonra okumayı bıraktınız. Ne de olsa kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler var ya!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

nerden biliyorsunuz kulaktan dolma yanlış bilgiler oldugunu bi kanıtınız varmı nasıl böyle bir şeye yalan diyebiliyorsunuz..

 

fatihadan sonrasıda okudum ama siz o kitabı hiç açtınız mı orası meçhul :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

nerden biliyorsunuz kulaktan dolma yanlış bilgiler oldugunu bi kanıtınız varmı nasıl böyle bir şeye yalan diyebiliyorsunuz..

 

fatihadan sonrasıda okudum ama siz o kitabı hiç açtınız mı orası meçhul :)

E o zaman okurken tam bir teslimiyetçi konumda okuyorsunuz herhalde. Yoksa ileriki sayfalarında kindar, yakıp yıkan, savaşın diyen, hakaret eden, insanların kalbine haksızlığı yerleştiren, bir dediği bir dediğini tutmayan vs. vs. Muhammed'in sözleriyle... ha pardon, Allah'ın sözleriyle karşılaşırsınız. Daha ne kanıtı, ne belgesi istiyorsunuz ki?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben sana sormadım ki...

 

herkes okur ama anlamı kavrayamadan okursan tabiki böyle konusursunuz

 

siz yarasa bey kuran size göre neden çelişkili geliyor

Burası bir forum ve isteyen istediğine cevap verebilir.

 

Siz Larsie bey, çelişkileri göremeyecek kadar neden mühürlenmiş kalbiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

siz yarasa bey kuran size göre neden çelişkili geliyor

 

Larsie, buradan nasıl yazayım şimdi bir sürü şeyi? Nasıl tekrar edeyim?

Dini konulara girip gezersen hepsini bulacaksın...

Forumun da amacı bu değil mi?

Yoksa alalım msn'lerimizi oradan herkesle ayrı ayrı sohbet edelim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte bu da Gazali zamanındaki Aristocu felfesecilerinki gibi bir "tehafüt", yani tutarsızlıktır. Ve yine onlarınki gibi, hem Kuran'a hem de bilime aykırı bir görüştür.

 

 

Darwinizmi kritik edecekler diye el-kudemayı, akıl'ı, aristo'yu arada kaynatmışlar..

Gazali ve ekibinin tutarsızlık ve Kur'an'a aykırı dedikleri mutezile ekolü, islam aydınlanmasının ta kendisidir.

İnsanın fiilini doğru ve yanlış yapanın ilahi hüküm olduğunu söyleyen bu zihniyet, bu günde araştırma gibi dergilerin eş'ari kadrolarınca sürmektedir.

 

 

Tehafüt et tehafüt..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.