Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Sorun türbanın takılması veya özgürlüğü değil! Sorun bunun kullanılıyor olması ve halkın da bunu yemesi... evet, büyük ölçüde hemfikiriz dini kaygılar konusunda, sana katılıyorum ama türban siyasi bir simgede olsada, olmasada insanlar özgürce hareket edemiyor ! bunun önüne geçmek için onlara destek olmak lazım Türban bizim hemfikir olduğumuz konulardan farklı, bütün sorunları türbana yükleyeyemeyiz Halkın bunları yemesi diye bir şey yok, bunu zaten halk istiyor ! İnsanların başlarını örterek veya açarak onların ideolojilerini değiştiremeyiz, ideolojiler insanların beyninde saygılar
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl ama türban siyasi bir simgede olsada, olmasada insanlar özgürce hareket edemiyor ! bunun önüne geçmek için onlara destek olmak lazım Tarafsız, Bunun önüne geçmek zaman ister, eğitim ister, ekomomik güç ister.... , İster oğlu ister! Bunun öüne geçmesi gereken bu hükümet değil di. Hala anlaşılmıyor sanırım... Bu hükümet bunun önüne geçmiyor, bunu kullanıyor! Bu durumda onlara destek olmak demek bütün bu olanları kabullenmek demektir! Buyrun hangi atı koşturmak istiyorsanız koşturun demektir! Bu durumda onlara destek olmak demek halka özgürlük sunmak değil, karanlık bir gelecek hazırlamak için bir adım atmak demek! Bu durumda onlara destek olmak demek, iyilik yapmak değil, Cumhuriyete ve ilkelerine ihanet demek! Tarafsız, Lütfen biraz daha tarafsızca düşün...
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Her fikrin, her düşüncenin ateşten bir sınavdan geçmesi şarttır. Demokrasi de bundan muaf değildir. Atatürk bir devrim yaptı, aydınlar üstüne yattı. İlk dakkalarda bir gol atıp sahasında top çeviren antrenmansız takım gibi biz bu bağnazlık çıkışını ve gol yemeyi hakettik. Belki fazlasını hakettik. Böyle yata yata ordu var, ordu izin vermez diye diye Atatürk'ün mirasını yiye yiye bitirmeye durduk. Müstehakız müstehak... Yatana ekmek yok. Çok geç olmadan uyanırsak ne ala... Yoksa bu ülke karanlığa gömülür gider de kimse de arkasından ağlamaz... Ne imparatorlukları yuttu bu devran... Sünni-Alevi dediler olmadı. Kürt-Türk dediler o da pek tutmadı. Bu tutarsa kına yakarlar artık...
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Tarafsız arkadaşımızın aydınlanmamız için cevap vermesi gereken sorular. -Geliştiğinde demokrasinin zararına olabilecek, marjinal ideolojilere ait ideolojik yada siyasi sembollerin, demokratik hak diye savunulması doğru olabilirmi? -Türban, kökeninde hangi ideolojilerin sembolüdür? -Her hangi bir ideolojik sembolü demokratik hak olarak savunabilmek için, o ülkede demokratiklik/laiklik kavramının sarsılmaz olarak var ve yerleşmiş olması gerekiyormu, gerekmiyormu? -Dini ideolojilere ait inanç ve sembol dayatmaları ülkemizde varmı, yokmu?
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Tarafsız,Lütfen biraz daha tarafsızca düşün... İnsanları dışlayamam Halkın iradesi herşeyin üstündedir, türbanı halk seçti ! Kendine en yakın bulduğu partiyi seçti Ve bu parti bu haliyle oylarını dahada arttırdı Türban hiç kimseye zarar vermez, verdiği görülmemiştir Bu ülke hiçbir zaman şeriatla yönetilmedi, yönetilmeyecekte Müstehakız müstehak... Yatana ekmek yok. Çok geç olmadan uyanırsak ne ala... Yoksa bu ülke karanlığa gömülür gider de kimse de arkasından ağlamaz... Ne imparatorlukları yuttu bu devran... Bir türbanla batacaksak eğer, şimdiden batalım daha iyi ! yersoy, bilimselci ve demirefe, türban konusunda DEMOKRATİK VE HUKUKSAL bir çözüm önermenizi hala beklemekteyim ! Dinine hiçbir baskı olmadan, tamamen kendi isteği ile örtünen ve başı açık gezerse bütün psikolojisi bozulan, çok yüksek bir derece ile ünversite kazandığı halde gidemeyen ve bir işe ihtiyacı olan bayan tanıdıklarıma bir çözüm önerin lütfen, milyonlarcası var böyle ! milyonlarca insanın bu çok önemli sorununa bir çözüm bekliyorum saygılar, sevgiler
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl İnsanları dışlayamam Kimse insanları dışlamıyor... Halkın iradesi herşeyin üstündedir, türbanı halk seçti ! Halk türbanı seçmedi!!!!! Halk türban konusunda kışkırtıldı! Demirefe yukarıda güzel değinmiş provakasyon örneklerine!!! Kendine en yakın bulduğu partiyi seçti Halk kendine yakın olan partiyi seçmedi!!!! Halk ne seçtiğinin farkında değil!!! 1. seçilme: alternatif göremediği için 2. seçilme: 1. seçimde kazananlar çok iyi oynayıp halkın gözünü iyi boyadılar. 1 torba kömüre!!! Bu mu yakın bulmak!!! Tarafsız beni gerçekten hayal kırıklığına uğratıyorsun!! Aydın insanlarımız bunu diyorsa vay halimize! Halk hep hakediyor derim. Neden? 1 torba kömüre geleceğini sattığı için! Saygılar... Bu arada, soruna yanıtımı yukarıdaki iletilerimde bulabilirsin... Bilimselci nin sorduğu özet soruların yanıtlarını ben de bekliyorum...
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Tarafsız arkadaşımızın aydınlanmamız için cevap vermesi gereken sorular. -Geliştiğinde demokrasinin zararına olabilecek, marjinal ideolojilere ait ideolojik yada siyasi sembollerin, demokratik hak diye savunulması doğru olabilirmi? Olamaz ! Ama Türbanın bir siyasi sembol olduğunu bilimsel yöntemlerle kanıtlayınız -Türban, kökeninde hangi ideolojilerin sembolüdür? Dini inaçların özgür bırakılmasından doğan giyim tarızının, dolayısıyla kişinin dini inancından doğan giyim tarzı engellenirse, o ülkede dini özgürlük yoktur ! -Her hangi bir ideolojik sembolü demokratik hak olarak savunabilmek için, o ülkede demokratiklik/laiklik kavramının sarsılmaz olarak var ve yerleşmiş olması gerekiyormu, gerekmiyormu? Ayşe teyzenin taktığı türbanın ideolojik bir sembol uğruna taktığı kanıtlandıktan sonra, o demokratik hak olmaktan çıkar ! -Dini ideolojilere ait inanç ve sembol dayatmaları ülkemizde varmı, yokmu? Tabiki var ! ama bunun sorumlusu türban değil saygılar
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl yersoy, bilimselci ve demirefe, türban konusunda DEMOKRATİK VE HUKUKSAL bir çözüm önermenizi hala beklemekteyim ! Dinine hiçbir baskı olmadan, tamamen kendi isteği ile örtünen ve başı açık gezerse bütün psikolojisi bozulan, çok yüksek bir derece ile ünversite kazandığı halde gidemeyen ve bir işe ihtiyacı olan bayan tanıdıklarıma bir çözüm önerin lütfen, milyonlarcası var böyle ! milyonlarca insanın bu çok önemli sorununa bir çözüm bekliyorum bu konu hakkında hiçbir şey demediniz Halk türbanı seçmedi!!!!! nerden belli ? Halk ne seçtiğinin farkında değil!!! bunu görmemiş olayım ! saygılar
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl yersoy, bilimselci ve demirefe, türban konusunda DEMOKRATİK VE HUKUKSAL bir çözüm önermenizi hala beklemekteyim ! Bunun cevabı gayet basit Sayın TARAFSIZ. Çare demokratik ve laik olabilmek. Anacak bir şartla; demokratikliğin ve laikliğin o toplumda köklü olarak yerleşmiş olması gerekiyor.
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Çare demokratik ve laik olabilmek. ben bir çözüm bekliyorum, çare değil bayan arkadaşlarım şu an bir üniversiteye gidemiyor, çünkü başlarını açmaya zorlanıyorlar ve bunu kabul etmiyorlar, onlar için namus olmuş bu ! demokratik ve laik olmak = başı açmak mı ? 80 yıldır üniversite okuyamayan bayanlar ne oldu ? şu an çoğu öldü gitti bu mu çözüm onların ölmesini beklemek mi ? demokratik ve laik olunca insanlar başı örtülü bir şekilde üniversiteye girebilecek mi ? saygılar
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Türbanın bir siyasi sembol olduğunu bilimsel yöntemlerle kanıtlayınız nerden belli ? bunu görmemiş olayım ! bayan arkadaşlarım şu an bir üniversiteye gidemiyor, çünkü başlarını açmaya zorlanıyorlar ve bunu kabul etmiyorlar, onlar için namus olmuş bu ! Tarafsız, Bunları yazan sen misin? Yoksa kullanıcı şifreni birileri ele geçirdi de seni sabote mi ediyor? İnanamıyorum yaa! Sen aydın bir insansın... Sen bilimden anlarsın ve bilime güvenirsin... Nasıl bu şekilde değerlendirebilir ve savunursun??? Benim, yazılarından tanıdığım tarafsız, bayan arkadaşlarına bunun namus davası olmadığını anlatırdı... Benim tanıdığım tarafsız bu olayların kullanıldığını ve insanların bu yüzden zor duruma düştüklerini analiz edebilirdi... Benim tanıdığım tarafsız, bugün türban meselesinin ne olduğunu, bu forumdaki bir çok insandan çok daha iyi analiz edebilirdi... Benim tanıdığım tarafsız, türban meselesinin çözümünü de iyi biliyor olsa gerek di.. Ama yanılmışım sanırım! Tarafsız, Şimdi kalkıp sana DEMOKRATİK VE HUKUKSAL bir çözüm önerisi sunmam ayıp olur! Bunu senin zaten kendin biliyor olman gerekirdi! Ben bu forumdaki gericilerle mi konuşuyorum yoksa???
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Bence okuyun... Şimdi "Türban Dini Bir Simge midir?" Evet, öyledir... Bakalım neler var Üniversitelerde tartışılan... Üniversitelerde, Oruç tutmadığı için dövülen insanlar var... Oruç İslam'da Farzdır ve yemekhane de kimin oruç tutup tutmadığı anlaşılabilir... Ancak Anayasal olarak "Oruç Tutmaya Dair" bir kanun yoktur... Buna rağmen oruç tutmayanlar dövülür Üniversitelerde... Üniversite nedir? Evrensel Bilginin işlendiği yerdir... Ve insanlar sırf dayak yememek için oruç tutuyor gibi yemek yememezlik ederler, etmek zorunda bırakılırlar... Oysa ki siz kimsenin oruç tutmasını yadırgamıyorsunuzdur ve hoş görüyorsunuzdur, normal karşılıyorsunuzdur... Ve oruç tutanlarda sizden bunu bekliyorlardır... Ama kendileri? Üniversitelerde, Cuma Namazı kılmadığı için dövülen insanlar var... Namaz İslam'da Farzdır ve Cami'de Mescid'de kimin olup olmadığı anlaşılabilir... Ancak Anayasal olarak "Cuma Namazı Kılmaya Dair" bir kanun yoktur... Buna rağmen en azından Cuma Namazından görülmeyen kimseler dövülür Üniversitelerde... Üniversite nedir? Evrensel Bilginin işlendiği yerdir... Ve insanlar sırf dayak yememek için inanmasalar bile Cuma Namazında görünmek zorunda bırakılırlar... Oysa ki siz kimsenin namaz kılmasını yadırgamıyorsunuzdur ve hoş görüyorsunuzdur, normal karşılıyorsunuzdur... Ve Namaz kılanlar da sizden bunu bekliyorlardır... Ama kendileri? Üniversitelerde, Kandil, Miraç, Mevlid, Kadir gibi gecelerin hesabı için dövülen insanlar var... Bu gibi geceleri kutsamak İslam'da kutsaldır, sevaptır ve mescidde, toplantı odalarında de kimin kutsayıp kutsamadığı anlaşılabilir... Ancak Anayasal olarak "Dini Geceleri Kutsamaya Dair" bir kanun yoktur... Buna rağmen bu gecelerde bulunmayanlar "Fişlenir" ve eninde sonunda dövülür Üniversitelerde... Üniversite nedir? Evrensel Bilginin işlendiği yerdir... Ve insanlar sırf dayak yememek için inanmasalar bile bu geceleri kutsamak zorunda bırakılırlar... Oysa ki siz kimsenin bu geceleri kutsamasını yadırgamıyorsunuzdur ve hoş görüyorsunuzdur, normal karşılıyorsunuzdur... Ve kutsayanlarda sizden bunu bekliyorlardır... Ama kendileri? Üniversitelerde, Keçi Sakal bıraktığı, Saç Uzattığı için dövülen insanlar var... İslam/Arap kültüründe bu pek hoş karşılanmıyor ve tabi ki bunu yapanlar şak diye belli oluyor... Ancak Anayasal olarak "Keçi Sakala ve Uzun Saça Karışılmasına/Serbest Bırakılmasına Dair" bir kanun yoktur... Buna rağmen Keçi Sakal Bırakanlar ve Saç Uzatan Erkeller dövülür Üniversitelerde... Üniversite nedir? Evrensel Bilginin işlendiği yerdir... Ve insanlar sırf dayak yememek için Keçi Sakallarını, Uzun Saçlarını kesmek zorunda bırakılırlar... Oysa ki siz kimsenin Türbanını, Çenber Sakalını, Başındaki Takkeyi, Sünnete uydurulmuş saçını, Pelerinini yadırgamıyorsunuzdur ve hoş görüyorsunuzdur, normal karşılıyorsunuzdur... Ve Türbanı takanlar, Çenber Sakalı bıraknlar, Takke takanlar, Saçını sünnete uygun kestirenler, Pelerin giyenler sizden bunu bekliyorlardır... Ama kendileri? Bunların hepsi bizatihi benim yaşadığım ve Türkiye'deki hemen hemen Tüm Üniversitlerde tüm öğrencilerin yaşadıkları, şahit oldukları ya da en azından duydukları ve bildikleri olaylardır. Bunları yapanlar "Üniversite"de "Evrensel Bilgi Eğitimi" alan "İslamcı" Öğrencilerdir... Fethullahçılardır... Milli Gençlik Vakfı öğrencileridir... vesairedir... Ve şimdi şöyle yapalım... Üniversitelerde, Türban takmadığı için dövülen insanlar olma ihtimali olacak mıdır, olmayacak mıdır? Yukarıda bir takım öğrencilerin "Anayasa"da geçmediği halde bazı kabuller yüzünden dayak yedikleri, "Öyle Davranmak Zorunda Kaldıkları", kısacası "Çevre Baskısına Maruz Kalarak" örgür iradeli davranamadıkları ve bir takım tavırları, giyimleri, davranışları sergilemek zorunda bırakıldıkları aşikardır... Şimdi siz Türban'ı, Anayasa sanki bir moda dergisiymiş gibi Anayasallaştırırsanız, bazı baskıları yasallaştırmış olmaz mısınız? Türban takmadığı için insanlar dışlanacaktır... Kıyılarda köşelerde dövülecekler, hakir görülecekler, ezileceklerdir... Dahası Türban takmadığı için direkt olarak "Dinli-Dinsiz" ayrımı "Resmi" olarak baş gösterecektir... Dahası Türban Takmak anayasal olarak da "İffet" göstergesiymiş gibi onaylandığı için, Türban takmayanlar "İffetsiz" olarak algılanabilecektir... Dahası Türban takmayanlar bu gibi şeylere maruz kalmamak için ister istemez türban takmak zorunda kalacaklardır... Bakın size çok güzel bir örnek vereyim: Ben Yurtta kalırken, yurdun kuralları arasında "Satranç ve Tavla oynamak ve bulundurmak yasaktır." şeklinde bir ibare yoktu. Bildiğiniz gibi bir ara, Konya'da idi sanırım bir Öğretmen Evi müdürü "Tavla"yı yasaklamıştı "Kumardır" diye... Neyse ki Yurt kurallarında böyle bir şey uygulanmadı ama tuhaftır bu İslamcı arkadaşlarımız çok güzel bir şey yaptılar... Yurt kuralları arasında "İskambil Kartlarını Bulundurmak Yasaktır." şeklinde bir ibare vardı. Ama İslamcı olsun ya da olmasın hemen her odada bu kartlar vardı, çünkü öğrencinin kaçınılmaz oyunu "Batak" "Koz" falan gibi kart oyunlarıdır... Bu İslamcı arkadaşlar, gecenin bir yarısında keyiflerine göre bir odayı basarlardı, öğrencileri "Kart oynuyorlar" diye döverlerdi. Sonra dayak yiyen öğrenciler yönetime şikayet EDEMEZDi... Niye? Çünkü onlar niçin dayak yediler? "Kart Oynadıkları için..." Peki Kart oynamak yasak mı? "Yasak tabii ki..." Böylelikle İslamcı arkadaşlar Yurt Kurallarını mı savunmuşlardır? "Eveeeeett..." Peki kendileri de aslında o kartlardan bulunduruyorlar mıdır? "Ee tabii ki evet..." Buna ne denir bilemem... Olay "Türban" takıp takmamak değil arkadaşlar... Hepimiz çok çok çok yüzeysel bakıyoruz bu olaya şu an... Ve bu yüzden bu tayfa "Türban"ı artık bir "Özgürlük Sembolü" haline getirdi... Oysa ki "Türban", bir "Esaretleştirme Politikasının" ilk adımıdır... Merak etmeyin siz ve emin olun ki İran'dan belki de daha beter olacağız... İran'da İslam Devrimini yapan alt yapının Türkiye'de olmadığını sanan kafalara gülerim... Hemde katıla katıla... Bilmiyorum yazdıklarımı kavrayabilen ve vahametini anlayabilen var mı? Saygılarımla...
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Olamaz ! Ama Türbanın bir siyasi sembol olduğunu bilimsel yöntemlerle kanıtlayınız. Evet kanıtlayayım. Türban yada baş örtüsü iki amaç için kullanılıyor. Temizlik ve günah amacıyla. Birincisini temizlik bitiminde çıkartırsak, geriye ideolojik sembol kalıyor.
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl arkadaşlar, ben hepinizi çok iyi anladım, yazdıklarımdan dolayı hayal kırıklığına uğrayan insanlar olacaktır elbet ama, sizinle hem fikir olduğumu hiç anlayamadınız, sizinle aynı kaygıları taşımaktayım, hepiniz haklısınız, evet türbanı kullanmak isteyenler var, evet dini siyasete alet edenler var, evet din yüzünden baskı uygulayanlar dayak yiyenler var bunların hepsini bende biliyorum ve size katılıyorum hepiniz bu kaygılarınızdan dolayı haklısınız ve size sonuna kadar katılıyorum, ben türbana kesinliklikle karşıyım türbanlı insan bile görmek istemiyorum aslında ! ama bir başı örtmekle ülke çökmez, başı açmakla ülke kalkınmaz fakat size anlatamadığım (beceremediğim) şey şu tekrar yazmak zorundayım kusura bakmayın Dinine hiçbir baskı olmadan, tamamen kendi isteği ile örtünen ve başı açık gezerse bütün psikolojisi bozulan, çok yüksek bir derece ile ünversite kazandığı halde gidemeyen ve bir işe ihtiyacı olan bayan tanıdıklarıma bir çözüm önerin lütfen, milyonlarcası var böyle ! milyonlarca insanın bu çok önemli sorununa bir çözüm bekliyorum saygılar, sevgiler Evet kanıtlayayım. Türban yada baş örtüsü iki amaç için kullanılıyor. Temizlik ve günah amacıyla. Birincisini temizlik bitiminde çıkartırsak, geriye ideolojik sembol kalıyor. Tamam işte, demekki insan inancı gereği başını açarsa günah olduğuna inanıyor, biz buna ideolojik sembol mu diyeceğiz ? tam bu noktada bir soru daha sorayım laik devlette din özgürlüğü var mıdır ? varsa insan dini gereği başını örterse ve zorla açtırırsanız o insan dini özgürlüğünü devam ettrimiş olacak mı ? saygılar
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl ben bir çözüm bekliyorum, çare değil bayan arkadaşlarım şu an bir üniversiteye gidemiyor, çünkü başlarını açmaya zorlanıyorlar ve bunu kabul etmiyorlar, onlar için namus olmuş bu ! demokratik ve laik olmak = başı açmak mı ? 80 yıldır üniversite okuyamayan bayanlar ne oldu ? şu an çoğu öldü gitti bu mu çözüm onların ölmesini beklemek mi ? demokratik ve laik olunca insanlar başı örtülü bir şekilde üniversiteye girebilecek mi ? saygılar Çare=Çözüm (TDK) Evet, demokratiklik ve laiklik köklü olarak yerleşmişse benim için bir sakınca yok. Ancak ülkemizde Atatürkün devrimleri devam ediyor.
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Tamam işte, demekki insan inancı gereği başını açarsa günah olduğuna inanıyor, biz buna ideolojik sembol mu diyeceğiz ? tam bu noktada bir soru daha sorayım laik devlette din özgürlüğü var mıdır ? varsa insan dini gereği başını örterse ve zorla açtırırsanız o insan dini özgürlüğünü devam ettrimiş olacak mı ? saygılar Sen bunları benden iyi biliyorsun Tarafsız kardeş. Bizim kararlılığımızımı ölçmeye çalışıyorsun? Laik devlette elbette din özgürlüğü vardır. Birisinin seçimine karışmak elbette demokratik olamaz. Ancak o seçimini yapan kişide demokratikliğe uyması gerekiyor. Çocuğuna, eşine bile dayatmaya kalkıştığında demokratik olamaz, laik olamaz..
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Çare=Çözüm (TDK) çare değil, çözüm derken, olayın hemen çözümlenmesi gerektiği anlamında söyledim bir olayın çaresi varsa o olayı hemen çözümleriz yani eyleme geçiririz anlamında kullandım, ama takılmaya gerek yok o kadar Evet, demokratiklik ve laiklik köklü olarak yerleşmişse benim için bir sakınca yok. Ancak ülkemizde Atatürkün devrimleri devam ediyor. o bayan arkadaşlar ne yapsın peki ?
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Birisinin seçimine karışmak elbette demokratik olamaz demekki demokratik değiliz, çünkü birisinin seçiminden dolayı üniversiteyi yasaklıyoruz saygılar
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Türkiye'de hiçbir şeyin garantisi yoktur. Burası garip bir ülkedir. Türbanlıların pek çoğu içten değil zaten. Okuduktan sonra "kabak çiçeği gibi açılabilir" de. Veya eşi türbanlı diye kızdığınız siyasetçinin eşi hidayete erer ve burkaya bürünür, o zaman ne yapacaksınız? Vay, "ılımlı İslam"a uymuyor mu diyeceksiniz? Sonra Türkiye'de eşcinsel tıp öğrencileri, doktor veya sağlık personeli yok mu? Var...sürüyle var! Ama fark etmiyorsunuz değil mi? Neden? Çünkü ''ikili'' yaşam sürüyorlar. Yani ''özel'' yaşamları ayrı, ''kamusal'' yaşamları ayrı. Moda tabirle, takiyye yapıyorlar. Türbanı şov için takmayanlar da yapsınlar aynı şeyi. Merak etmesinler, kimse onlara amfide, laboratuvarda veya üniversitenin bahçesinde saldırmaz. Saldıran olursa, sokakta evlerine giderken saldırır. Hem de kafalarına türban takılıyken.
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl o bayan arkadaşlar ne yapsın peki ? Yapacakları şey çok basit; önce demokrat ve laik olmayı kavrasınlar. Arkasından cumhuriyet ve hukuk ülkesinde yaşadıklarını kabullensinler, yaşatmaya çaılşsınlar. Arkası çorap söküğü gibi gelir.
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl o bayan arkadaşlar ne yapsın peki ? O bayan arkadaşlarına söyle: Türbanlarını çıkarınca dinlerini kaybetmezler... Türbanlarıın çıkarınca günaha da girmezler... Eğer türbandan yine de vazgeçemiyorlarsa, önce bu ülkeyi bahsettiğimiz düzeye getirsinler... Bunun propagandasına girmesinler! Provakasyona ise hiç gelmesinler! Ama çareyi bu hükümette görüyorlarsa üniversiteye de girmesinler! Hem böylesine kökten inançlıların üniversitede işi ne? Onlara söyle, eğer ki bu kadar kökten yaşamak zorunda hissediyorlarsa dinlerini, evlerinden de çıkmasınlar!
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl demekki demokratik değiliz, çünkü birisinin seçiminden dolayı üniversiteyi yasaklıyoruz saygılar Sayın tarafsız, Ben de şunu anlatamıyorum (beceremiyorum), o savunduğun insanlar önce demokratiklermi? Bunu bana söyleyebilirmisin?
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl demekki demokratik değiliz, çünkü birisinin seçiminden dolayı üniversiteyi yasaklıyoruz Tarafsız, Sabahtan beri zaten aynı şeyi söylüyoruz... Bu ülkede demokrasi bir yere kadar işler! Bu ülke daha demokrasinin tanımını tartışıyır! En üst düzeyden en alta kadar hem de... Sen hangi demokrasiden bahsediyorsun? Bu ülke bilmiyor onu kullanmayı... Eline yüzüne bulaştıırıyor! İşte bu yüzden bu ülkeye demokrasi biraz fazla... İşte bu gerçek temelinde geçenlerde darbeden bahsettim. Tepki alacağımı bile bile... Kendime de kızıyorum bu şekilde düşündüğüm için, ama... İşte bu gerçeklik temelinde bu ülke halkının henüz tam anlamıyla kendi kendini yönetmeye ve Cumhuriyete sahip çıkmaya hazır olmadığını, çünkü onu kullanmasını bilmediğini düşünüyorum...
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl Sayın tarafsız, Sayın Tarafsızı anlıyorum ama Sayın Bilimselcinin ve Sayın Yersoy'un da söylediği gerçek... Türban'ı bu şekilde yasalaştırdığımızda, keşke insanlar "Çevre Baskı"sı karşısında kalmayacak olsa... Şöyle düşünelim: Birisi sınıfta Türbanlı dolaşıyor, bir yeri görünürde erkekler iradelerini kaybeder diye... Bir başka erkekte kimsenin öyle bir art niyetinin olmayacağını düşünerek sınıfa şortla geliyor... Nasıl bir ortam olurdu? Birisi Dinin gereğini içselleştirerek uyguluyor, Diğeri de özgürlüğünün verdiği rahatlığı içselleştirerek uyguluyor... Bence Erkek olan Türbanlı olan hakkında o kadar olumsuz bir yargıya varmazdı ama Türbanlı olanın yargısı şu olurdu: "********" Niye? Çünkü onun belirttiği kalıplaa uymuyor o giyim tarzı... Oysa Şortlu erkek kimseye bir kalıp uydurmuyor İffetli ya da Namuslu olması için... Ama birileri kendi namuz anlayışını Anayasaya geçirerek dikte etmeye çalışıyor... Olay budur bence...
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 17 yıl yersoy ve bilimselci, söylediklerinizde haklısınız, bende katılıyorum size ama bu bayanlar için çözüm bulamadınız malesef onlara inandığınız dinden vazgeçin diyemeyiz onlara türban takmanıza gerek yok günah işlemezsiniz diyemeyiz, çünkü o zaman onların inancının bir anlamı kalmaz onlara demokratik ve laik olun diyemeyiz, çünkü onlar inançları gereği örtünüyorlar ve aynı zamanda başkalarının başını açmasına karışmıyorlar ! hatta akp ye bile oy vermeyenler var evet onlara bu forumdan bir çözüm ulaştıramadık malesef yersoy, bilimselci, Tengeriin Boşig, demirefe ve belkide ben ! milyonlarca sayıda bu insanlara yardımcı olamadık, kurunun yanında yaşta yanar misali onlarda yanacak ! umarım onlar bir çözüme kavuşurlar, hükümet bu konuda çalışmakta tabiki benim dileğim hiçkimsenin başını örtmemesi, dini başka amaçlar için kullanmaması, ama ne yapalım ortada inancı gereği örtünen ve çözüm bekleyen milyonlarca insan var ! ama kötü bir amaç uğruna çalışanları ayırmak için bişey yapmadığımız için onlar hep çözüm bekleyen olarak kalacaklar. Üniversiteye bile girmeleri çözüm değil aslında ! saygılar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.