Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Uzun yıllar yabancı dil egitimi aldım hala daha dewam edıyorum..türkcemin bozulmadıgına emınım ama cok mukkemmel bir turkcemde yok..olmak zorundada deil kanımca

• Cevaplar 144
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Uzun yıllar yabancı dil egitimi aldım hala daha dewam edıyorum..türkcemin bozulmadıgına emınım ama cok mukkemmel bir turkcemde yok..olmak zorundada deil kanımca

Yanlış, Türkçe'yi unutmamışsınız, ancak Türkçe'niz bozuk.

Gönderi tarihi:

Türkçe'nizin bozuk olduğu yazdığınız bütün iletilerden okunuyor. Ayrıca bir Türkseniz eğer Türkçeniz düzgün olmalı zorundalıkta diyebilirsiniz tabi. Yabancı dil eğitimi almak kendi diline yabancılaşmak demek değildir. Biz kendi diline sahip çıkmak diyoruz. Sayın Oktay Sinanoğlu'nun söylediği gibi dili bozulan bir millet asimile olmuş demektir ve kimliğini kaybeder. Tabi siz böyle hissetmek zorunda değilsiniz sonuçta insanlar sevdikleri şeye dikkat ederler. Benimsedikleri şekilde yaşarlar...

Gönderi tarihi:
Türkçe'nizin bozuk olduğu yazdığınız bütün iletilerden okunuyor. Ayrıca bir Türkseniz eğer Türkçeniz düzgün olmalı zorundalıkta diyebilirsiniz tabi. Yabancı dil eğitimi almak kendi diline yabancılaşmak demek değildir. Biz kendi diline sahip çıkmak diyoruz. Sayın Oktay Sinanoğlu'nun söylediği gibi dili bozulan bir millet asimile olmuş demektir ve kimliğini kaybeder. Tabi siz böyle hissetmek zorunda değilsiniz sonuçta insanlar sevdikleri şeye dikkat ederler. Benimsedikleri şekilde yaşarlar...

yaklaşık 8yıldır yabancı dil egıtımı alıyorum..ve tek bir uzerine degil..kendimi diger dillerde daha rahat ifade ettıgıme ınanıyorum cunku turkcede kelıme sayısı gercekten az..iletinde bana bi laf solemısın sanorsam..ben turk olduguma gurur duyoyrum ve mecbur kalmadıkca asla ve asla yabancı dil kullanmıyorum..saygılar,

Gönderi tarihi:
yaklaşık 8yıldır yabancı dil egıtımı alıyorum..ve tek bir uzerine degil..kendimi diger dillerde daha rahat ifade ettıgıme ınanıyorum cunku turkcede kelıme sayısı gercekten az..iletinde bana bi laf solemısın sanorsam..ben turk olduguma gurur duyoyrum ve mecbur kalmadıkca asla ve asla yabancı dil kullanmıyorum..saygılar,

Her hangi bir kavimden dünyaya gelmiş olmak,

gurur vesiylesi yapılmamali,

çünkü hiç birimiz, dünyaya gelmeden önce, sipariş vermedik hangi kavimden dünyaya geleceğimizi.

Öyle ise, kendi elimizde olmayan, bize lütfedilmiş olan bir meziyetten, gurur duyma gereği hissetmek neden.?

Dikkat ettiyseniz, kan gurupları vardır,

hangi kavimden , hangi soydan olursa olsun, kan gurubu tuttuğu zaman o kan alınır,

ihtiyaç sahibi, kullanır.

Dolayısıyla, Türk kanı, veya, başka ırktan birisinin kanı demek olanaksızdır.

Çünkü kanın ırkı olmaz,

gurubu olur,

Kavimle gurur duymak, bana kan gurubuyla gurur duymak gibi geldi,

oysa, kan guruplarında daahi, hiç birisinden kan alamayan guruplar, herkese kan vere bilen guruplar, var,

Bence insan olarak değerlendirilip, insan olarak ele alınması,

birlik beraberlik açısından daha makuldur diye düşünüyorum.

saygılar.

Evren.

Gönderi tarihi:

Türkçe'nin zengin bir dil olduğunu bilmiyorsunuz anlaşılan. Ana dilinizde bilmediğiniz kelimelerin karşılıklarını yabancı bir dilde nasıl bulup da cümleler kuruyorsunuz merak ettim doğrusu. Bu 've tek uzerine degil' sizin kafanızı karmakarışık etmiş olmalı.

Gönderi tarihi:

çünkü hiç birimiz, dünyaya gelmeden önce, sipariş vermedik hangi kavimden dünyaya geleceğimizi.

Öyle ise, kendi elimizde olmayan, bize lütfedilmiş olan bir meziyetten, gurur duyma gereği hissetmek neden.?

hangi kavimden , hangi soydan olursa olsun, kan gurubu tuttuğu zaman o kan alınır,

Çünkü kanın ırkı olmaz,

gurubu olur,

oysa, kan guruplarında daahi, hiç birisinden kan alamayan guruplar, herkese kan vere bilen guruplar, var,

saygılar.

Evren.

Ne kanı, kimin kanı... Bu toprakları işgalcilerden kurtarmak için dökülen dedelerimizin onca kanı... Elbette gurur duyacağız Türk olmakla. Yoksa siz unuttunuz mu bu Vatan uğruna dökülen onca kanı? Ama pardon, siz yurt dışındaydınız di mi? Türk kimliğiniz de yoktur, kim bilir...

Gönderi tarihi:

saygılar.

Yani millet değil ümmet olmaya devam.Anlaşıldı. :)

Gönderi tarihi:

Çünkü kanın ırkı olmaz,

gurubu olur,

saygılar.

Evren.

Herkesin kendine göre haklı sebepleri olabılır..ama sana katılmıyorum..bi yunan bi fransız bi israilli olmaktansa herkesin olmak istedigi ama dogustan Allah vergisi olan türk kanına sahip olmayı tercih ederimm

Gönderi tarihi:
Türkçe'nin zengin bir dil olduğunu bilmiyorsunuz anlaşılan. Ana dilinizde bilmediğiniz kelimelerin karşılıklarını yabancı bir dilde nasıl bulup da cümleler kuruyorsunuz merak ettim doğrusu. Bu 've tek uzerine degil' sizin kafanızı karmakarışık etmiş olmalı.

Türkcede yetersiz kelime oldugunu ben solemıyorum bunu butun dilciler soyluyor..ana dilimde bilmedigim kelimelerin karsılıgını

yabancı kelimelerde bulamıyorum demek ıstemedim..demek ıstedıgım yabancı dilde konustugum kelimelerin yerini turkcede karsılayan bi kelime olmuyo bazen..yani misal turkcede "gitmek"kelimesi sadece gitmeyi ifade ediyo..fakat almancada bu kelimeyi 2ayrı kelıme karsılıyor.."fahren" kelimesi bi vasıtayla gitmek,"gehen"kelimesi ise yürüyerek gitmek anlamına gelıyo..umarım ne demek ıstedıgımı anlamıssınızdır

Gönderi tarihi:
Herkesin kendine göre haklı sebepleri olabılır..ama sana katılmıyorum..bi yunan bi fransız bi israilli olmaktansa herkesin olmak istedigi ama dogustan Allah vergisi olan türk kanına sahip olmayı tercih ederimm

Sevgili arkadaşım; Bazen inanamıyor insan..

Neye, nasıl inandırılmış akıl sır ermiyor...

Birkere Kana, ırka, kafatası ölçülerine dayalı bir Türk milleti bu topraklarda hiçbir zaman mevcut olmamıştır... Bu biiiiiiiiiiir.

Yine geçmişe şöyle bir bakarsan 30'lu yıllarda moda olan kafatasçılık bir sapma halidir; bu ikiiiiiiiiiiiii...

Hayrıcada bilimsel olarak bir ırkın mevcudiyeti kanıtlanamadığı için vazgeçilmiştir. Bu üççççççççç.

Son olarak; Bu topraklarda yaşayan toplumu bir arada tutan bağ aynı tasa ve kıvancı birlikte yaşamış olmak; geleceği de birlikte yaşama azim ve iradesidir. Bu azmi kıran, herkesi etnik köklerine rücûya zorlayan ırkçılık saçmalığı, bu ülkeyi bölecek ve parçalayacak en ciddî tehlikelerden biridir. Bu dööööörrrt.

Türk kanı özelliği itibariyle ve tek tip bir kan cinsi mevcut değildir. Yüzlerce yıl, kimsenin ırkına-diline bakılmadan görüşüınüzün temeli doğrultusuna bakıldığında dinine göre sosyal statü kazanılan bir toplumun tarihinden saf ırk çıkartmak da mümkün hiç değildir. Bu beeeeş...

Veee hiç kimse “damarlarındaki asil kan” ile dünyaya gelmez. Sizi adam eden şey kanınız değil, birlikte yaşamak, kültürel yapınız, tutum, davranış ve farklılıklara hoşgörü ile bakmak beceriniz ve yeteneğinizdir. bu da altıııııııı...

Bilmem anlatabildimmi?..

Gönderi tarihi:
Sevgili arkadaşım; Bazen inanamıyor insan..

Neye, nasıl inandırılmış akıl sır ermiyor...

Birkere Kana, ırka, kafatası ölçülerine dayalı bir Türk milleti bu topraklarda hiçbir zaman mevcut olmamıştır... Bu biiiiiiiiiiir.

Yine geçmişe şöyle bir bakarsan 30'lu yıllarda moda olan kafatasçılık bir sapma halidir; bu ikiiiiiiiiiiiii...

Hayrıcada bilimsel olarak bir ırkın mevcudiyeti kanıtlanamadığı için vazgeçilmiştir. Bu üççççççççç.

Son olarak; Bu topraklarda yaşayan toplumu bir arada tutan bağ aynı tasa ve kıvancı birlikte yaşamış olmak; geleceği de birlikte yaşama azim ve iradesidir. Bu azmi kıran, herkesi etnik köklerine rücûya zorlayan ırkçılık saçmalığı, bu ülkeyi bölecek ve parçalayacak en ciddî tehlikelerden biridir. Bu dööööörrrt.

Türk kanı özelliği itibariyle ve tek tip bir kan cinsi mevcut değildir. Yüzlerce yıl, kimsenin ırkına-diline bakılmadan görüşüınüzün temeli doğrultusuna bakıldığında dinine göre sosyal statü kazanılan bir toplumun tarihinden saf ırk çıkartmak da mümkün hiç değildir. Bu beeeeş...

Veee hiç kimse “damarlarındaki asil kan” ile dünyaya gelmez. Sizi adam eden şey kanınız değil, birlikte yaşamak, kültürel yapınız, tutum, davranış ve farklılıklara hoşgörü ile bakmak beceriniz ve yeteneğinizdir. bu da altıııııııı...

Bilmem anlatabildimmi?..

Sana bişe dıyımmı..ya sen benı anlamıyosun yada bile bile yanlıs anlıyosun..su siteye geldıgımden beri resmen tek kale mac yapıyoruz..her dakka bi arkadasımıza cvp vermek zorunda kalıyorm..nedir bu kin..nedir bu ofke...

Gönderi tarihi:
Sana bişe dıyımmı..ya sen benı anlamıyosun yada bile bile yanlıs anlıyosun..su siteye geldıgımden beri resmen tek kale mac yapıyoruz..her dakka bi arkadasımıza cvp vermek zorunda kalıyorm..nedir bu kin..nedir bu ofke...

Ne yapsaydık...

Geyik muhabbetimi yapmaya devam edelim burada...

Çünkü sizi hakikaten anlayamıyorum...

Birkere medemek yahu 'Allah vergisi Türk kanına sahip olmak'

Bunu açıklayabilirmisiniz..

Altını doldurabilirmisiniz...

Mesela ben bunu çok merak ederim...

Düşünen bir insan nasıl böyle birşey düşünebilir diye...

Tabiki saygılıyım ama böyle ciddi konularda daha mantıklı, akla yatkın ve bana biryerden bir yere getirebilecek birşeyleri görmek istemem suçmu...

Üstelik Türklükten yola çıkarak önce dünya vatandaşı, sonra onur duyduğum Türk yurttaşıyım...

Bu gezegende herkesin kanı birdir benim için...

Bir ırkın özel kanı diye birşey olmaz... Bunu kabul etmiyorum...

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Gittikçe bozulmakta olan Türkçemize sahip çıkmak adına hepimiz bu güzel dilimizi daha dikkatli kullanmalıyız... Dil bir milletin varlık gösterdiği yegane unsurlardan biridir... Ne mutlu Türklüğünüzle gurur duyuyorsanız... :)

Çünkü kanın ırkı olmaz,

gurubu olur,

saygılar.

Evren.

Yanlış bir kanı, çünkü insanlar içinde doğdukları aileyi severler ve gurur duyarlar milleti sevmekte bunun gibi bişey... Yani sonuçta isteğimiz dışında bile gelmiş olsak bu dünyaya seçmesekte içinde bulunduğumuz aileyi sevmek doğamızda var... Neresinden baktığınıza bağlı bu görüş... Milliyetiyle gurur duymak yanlış değil faşizanlık yapmak yanlış.... Elbette hepimiz önce insanız... Ama aslımızı inkar etmeden...

Gönderi tarihi:
Gittikçe bozulmakta olan Türkçemize sahip çıkmak adına hepimiz bu güzel dilimizi daha dikkatli kullanmalıyız... Dil bir milletin varlık gösterdiği yegane unsurlardan biridir... Ne mutlu Türklüğünüzle gurur duyuyorsanız...

ewet bencede hepimiz daha dikkatli kullanmalıyız..ama sonucta burası resmi bi kurum deil grammer hatalrına dikkat etmek zorunda degiliz.. ;)

Gönderi tarihi:

Resmi bir kurum olması gerekmiyor dilimizi düzgün kullanmak için ve hatta buralar çok daha etkili oluyor dilin bozulmasında çünkü sesli harfler atılıyor, sessiz harflerle anlamsız ve kısa cümleler kuruluyor, hatta o kadar dikkatsiz yazılıyor ki, kelime hataları yapılıyor... gurur duyduğumuz dilimizi nerede olursa olsun düzgün kullanalım... :)

Gönderi tarihi:

Daha fark edemedinizmi sevgili abdulsela bu danışıklı yazıları..

Bu durum karşı fikirlere karşı pisikolojik uygulamadır.Size katılıyorum ..Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi elbette paylaşacağız..herşeyi bileceğiz diye bir kaide yok biz bilmediklerimizi soracağız siz bildiklerinize cevap vereceksiniz.Burası paylaşım platformu.

Bazıları kasıtlı olarak yapsada biz sizi takip ediyor ve izliyoruz..devam..

Gönderi tarihi:
Daha fark edemedinizmi sevgili abdulsela bu danışıklı yazıları..

Bu durum karşı fikirlere karşı pisikolojik uygulamadır.Size katılıyorum ..Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi elbette paylaşacağız..herşeyi bileceğiz diye bir kaide yok biz bilmediklerimizi soracağız siz bildiklerinize cevap vereceksiniz.Burası paylaşım platformu.

Bazıları kasıtlı olarak yapsada biz sizi takip ediyor ve izliyoruz..devam..

tesekkur edıyorum arkadasım..oncelıkle sunu belirteyımkı yazılarımın hiç birinde art niyet yoktur..burda oldukca sıkıldım cunku ne yazsam olmuyo..yazılarımda art nıyen arayanların kendi art nıyetıdır o..turkceme bile laf attılar..halbuki o benım kendi şahsi problemim eger problemse..herneyse kırgınlık dargınlık yok hiç bir zaman..kımseyede önyargılı davranamayız..eksıklerımız varsa tamamlarız burdakı arkadaslar sayesinde..sana selamlerımı yolluyorm kaplan arkadasım..

Gönderi tarihi:

Şurda gereksiz yazılanları görence ?Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu? demek geliyor insanın içinden. Şeriat hukukuna göre, kadın haklarından bahsetme olanağı yok. **************

Fakat ne yazık ki, tarih Arap alfabesi gibi tersine işlemeye başladı günümüzde. Herkesin aslında bildiği ama üzerinde durmadığı bir nedenden dolayı, kadınlar birileri tarafından tuhaf bir maceraya sürükleniyorlar. Buna da özgürlük deniliyor.

Hayat standardı gittikçe düşen toplumumuzda, nedense insanlar birden dine yöneldi diye düşünülüyor. Oysa, gerçek göründüğü gibi değil. Karşılıklı çıkara dayanan ilişkileri görmeye başladık. Kadın bir günde sözüm ona tövbe ediyor başını kapatıyor. Bu tövbeden sonra sonra da tam bir ****** gibi akıldan, ilimden, irfandan, kültürden, sanattan, bilimden, insansal değerleri artırma düşüncesinden uzaklaştırılıp cennete gideceği düşüncesiyle öylece oturup duruyor...

Bu mu insan olma gereği...

Bu mu Cumhuriyet kadını...

Bumu üç beş erkeğin kadın adına kanun, yasa, tasarı çıkartıp onlar hakkında karar verirken bastırılmış, sessiz kalmış kadınların acizliği...

Onlar adına ve bunu destekleyenler karşısında gerçekten bir erkek olarak çok utanıyorum...

Gönderi tarihi:

2000'li yılların Türkiye'sine baktığımızda gerçekten endişe verici görüntülere ve olaylara tanık oluyoruz. Herşeyi dine uydurmaya çalışıyorlar ama nasıl bir din? Öyle bir anlayış getiriyorlar ki, insanlarımızın aklını öyle çok karıştırıyorlar ki, bu dayanılır bir şey değil... Bir insan nasıl olurda akıl süzgecinden geçirmeden ona anlatılan din kavramına yüzde yüz inanır? Nasıl sorgulamadan, nedenini, nasılını sormadan kabullenir?

Bu zamanda yaşadığıma inanamıyorum imam hatip mezunu bir kadın şöyle söylüyor... "ölünce melekler bize arabça soru soracak o yüzden herkes arabça öğrenmek zorunda" bunu bana söylüyor ve bende nasıl olur böyle birşey diyorum, çünkü diyor Kuran arabça geldi... Eeee neden arabça geldi diyorum, çünkü en eski dil arabça diyor... Bunu öğrenmiş ve buna inanmış benimde inanmamı bekliyor... 6,5 milyar insan var yeryüzünde ve onlarca dil ve lehçe, şimdi nasıl olacakta herkes arabça öğrenecek?

Dedim ki kadına ya Kuran Türklere inseydi Türkçe inseydi ne diyecektiniz? Ya da başka bir dünya dili... Madem öyle o zaman Allah yeryüzünde bunca dil konuşulmasına neden izin verdi? Neden arabça öğreniyoruz.? üstelik Kuran'ın indiği çağların arabçası ile günümüz arabçası çok farklı, tıpkı 1400 yıl öncenin Türkçesi gibi... Şimdi nasıl oluyor bu mantık işliyor?

Anlatmak istediğim insanlar din adına ne duyarlarsa ya da bazı ulemanın ağzından ne çıkarsa koşulsuz bir kabulle kabulleniyorlar... Böyle bir geri gidiş, böyle bir kafa yapısı ile bu ülke nereye gider?

Neden din bu kadar tartışılıyor ve kafalara işleniyor biliyor musunuz? Çünkü vicdanlar esir alınıyor ve akıl saf dışı bırakılıyor böylece, dünyada ne oluyor, ülkede kimler ne yapıyor, kadınların başörtüsüyle gündemi meşgul edenler saman altından neler götürüyor gören olmuyor, olsada ilgilenmiyor... İşte dinin afyon etkisi budur... Vicdanını ve aklını başkasının kontrolüne bıraktığında sen sen olmaktan çıkıyorsun, başkaları senin adına düşünüyor...

Herkes istediğine inanmakta ya da inanmamakta özgür ama bunun siyasetini yapmadan... İnandığı şeyide öğrenmek için başkasının aklına ihtiyaç duymadan... İşte manzara, çember sakal, badem bıyık, çarşaf, cübbe, türban hiç olmadığı kadar yaygın ve gittikçe yozlaşan insanlar... Din böyle birşeyse eğer buna kimsenin ihtiyacı yok... Hayır vicdani bir tercihse o zaman kimse sömürmesin... -_-

Gönderi tarihi:
2000'li yılların Türkiye'sine baktığımızda gerçekten endişe verici görüntülere ve olaylara tanık oluyoruz. Herşeyi dine uydurmaya çalışıyorlar ama nasıl bir din? Öyle bir anlayış getiriyorlar ki, insanlarımızın aklını öyle çok karıştırıyorlar ki, bu dayanılır bir şey değil... Bir insan nasıl olurda akıl süzgecinden geçirmeden ona anlatılan din kavramına yüzde yüz inanır? Nasıl sorgulamadan, nedenini, nasılını sormadan kabullenir?

.

.

.

Herkes istediğine inanmakta ya da inanmamakta özgür ama bunun siyasetini yapmadan... İnandığı şeyide öğrenmek için başkasının aklına ihtiyaç duymadan... İşte manzara, çember sakal, badem bıyık, çarşaf, cübbe, türban hiç olmadığı kadar yaygın ve gittikçe yozlaşan insanlar... Din böyle birşeyse eğer buna kimsenin ihtiyacı yok... Hayır vicdani bir tercihse o zaman kimse sömürmesin... -_-

mrb arkadasım..bence o bayanın soyledıkler tamamen biliçsizce ve bılgı noksanlıgından kaynaklanıyor..ben anlamıyorumkı dinin siyaseti nasıl yapılıor..bana acıklarmısın gercekten meark edıyorum...

Gönderi tarihi:

Dinci bir parti ancak egitim seviyesi cok düsük olan toplumlarda basarili olur,cünkü egitim seviyesi düsük olan bir toplum yönlendirilmeye aciktir.Egitim seviyesinin düsük olusu nedeniyle yanlisi dogruyu birbirinden ayiramaz olusu onu inanci konusunda söylenen herseye sorgusuz sualsiz kanmasiyla sonuclanir ve aynen bizdeki gibi türban bir yana ülke bir yana der ve cikarlar.Ve maalesef ülkeyi degilde türbani ön planda tutarlar,ülke olmasada olur derler ona,ülke önemli degildir,türbana karsi cikanlar senin inancina karsi cikiyorlar diye islerler kafasini,oda inanir,dökülür sokaklara türbana özgürlük diye,okulada gitmez,nasil gitsinki okula,basini acma diye ona islemisler,yani okula gitmek icin beklerki türbana özgürlük gelsin,halbuki millette ondan okuyup hizmet vermesini bekliyor ama onun veya onlarin umurundami millet onlarin beyinleri türbanla yikanmis.

Sonuc olarak özgürlükler icin savasilir örnegin isgal edilmis olan bir ülkenin özgürlüge kavusmasi icin savasilir aynen bizim Kurtulus savasi verdigimiz gibi.Kisisel özgürlükler savasi verilir ama cok bilinen bir kaide vardir;hakli olmak baskadir hakki elde etmek baskadir.Haklar ülkelerin siyasi sartlarina göre verilir vede alinir,sonsuz haklar yoktur.Bir özgürlük istenirken isteyenlerin samimiyetlerine bakilir,Özgürlükler begenilmeyen siyasi rejimleri yikmak icin kullanilamaz,o rejimleri begenmemekle yikmak arasinda cok fark vardir,ben Laiklige karsiyim laikligi yikma özgürlügünü bana vermelisiniz demek veya öyle bir anlamda özgürlük isteme hakki kimseye verilemez.Ve hicbir yönetim meclisteki cogunluguna güvenip sistemi sulandiramaz.

Laiklikte dini simgeler kisilerin özel yasamlarinda özgürce tasiyabilecekleri ayrintilardir.Devlet kademelerinde,devlete ait resmi dairelerde,kamu alani denilen bölgelerde dini simgelerin tasinmasi Laiklikle bagdasmaz, Isteyen türbanini isteyen kafasina istavroz takarak bu benim inancim geregi diye kamu alanlarinda boy gösteremez.Gitsin evinde ne takarsa taksin kafasina.

saygilarla

Gönderi tarihi:
mrb arkadasım..bence o bayanın soyledıkler tamamen biliçsizce ve bılgı noksanlıgından kaynaklanıyor..ben anlamıyorumkı dinin siyaseti nasıl yapılıor..bana acıklarmısın gercekten meark edıyorum...

Dinin siyaseti dünya tarihinde o kadar çok yapılmış ki...

Ama biz yakın tarihimize bakalım... Örneğin Necmettin Erbakan bütün siyasi kariyerini dine dayanarak yaptı ve hatta o kadar ileri gittiki, halka "seçeceğiniz liderlerin dindar oluşuna dikkat edin aksi taktirde Allah bunun hesabını size sorar" diyebilecek kadar... Kimdi bu dindar yöneticiler tabi Erbakan ve şurekası... Ne yapıyorlardı, ister muhalefet olsunlar ister iktidar mesele inanç çemberinden asla çıkmadı... Tartışılan ve konuşulan tek şey inançtı... Onun talebeleri R.Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç dindarlığın öneminden, dindar cumhurbaşkanı seçmekten, laikliğin din karşıtlığı olduğundan, Atatürk ilkelerinin din düşmanlığı olduğundan o kadar çok söz ederler ki... Ak partinin bütün vekilleri ağız birliği etmişcesine inanç özgürlüğünden söz etmekteler... Oysa ülkemizin gerçek sorunları var ama mesele onları çözmek değil mesele dini lakırdılar ederek insanların hassas noktalarına parmak basmak verecekleri kararlara vicdanı baskı yapmaktalar...

Osmanlı ruhunu canlandırmaya çalışmalarının tek nedeni Atatürk Cumhuriyetinin onların önünde tek engel oluşudur... Bu yüzden onlar Osmanlı padişahlarıyla övünürler... Elbette onlar bizim ecdadımız saygısızlık etmek olmaz ama Osmanlı İmparatorluğu boyunca büyük hatalar yapmıştır... Neden bağımsızlığımızdan ve özgürlüğümüzden feragat edelim ki, birileri dinle beyinlerimizi esir almaya çalışıyor neden onlara inanalım?

O kadın gibi yüzlerce kadın ve erkek var bu ülkede... İnandıkları ve anlattıkları şeylerin çoğu akıl dışı... Ama "din" tartışılmaz sorgulanmaz nedenleri ve nasılları araştırılmazsa inanılan şey bir yığın hurafeden ileri gidemez... Kesinlikle bu arab kültüründen kurtulmak zorundayız yoksa arablar gibi kafamız kuma gömülü yaşayacağız... Birileri zenginliklerine zenginlik katarken birileri dindarlaştığını sanıp öteki dünya hayaliyle yaşayıp soyulan cebinin farkına bile varmayacak...

Dünyada ancak gelişim gösterenler ve aklını kullananlar hayatta kalır doğanın kanunu bu, zayıflar ve akılsızlar her zaman yutulmaya mahkumdur...

Gönderi tarihi:

Sanırım konu kadınlar. hemde Cumhuriyetin ilk yıllarında bizzat Atatürk tarafından erkeklerle eşit haklar tanınmış olan kadınlar. Bundan rahatsızmı oluyorsunuz merak ediyorum?

Günlerdir bir türban tartısması var bir tane kadın milletvekili cıkıpta acıklama yaptı mı? Yada kac tana kadın arasında arastırma yapılıp fikri soruldu? Kadınların fikrini sormaya gerek var mı? Sanırım yok olsaydı bir suru adam bir araya gelip kadınlar saclarını örtsün diye bu kadar ugrasmazlardı.. Sahi kimse merak eidyormu bu kadar adamın kadın basıyla ne derdi var?

Gectigimiz gunlerde bir gazetede bir haber okumustum. Suudi Arabistanda yani şeriat rejimiyle yonetilen ulkede bazı bölgelerde kadınlara araba kullanabilme izni cıkartılmış... Bunun ne demek oldugu hakkında en ufak bir fikriniz var mı?

Bazı şöför arkadaslar belkide kadınların araba kullanabilmesinden sikayetci olabilir ama mevzubahis olan kadının kazandığı bir haktır. İnsan olma hakkı gibi.. peki kadın insan olarak kabul görmuyorsa nedir?

Cumhuriyet kadını diye bir kavram var konu baslıgında kadınları bu şekildemi bölüyorsunuz artık merak ediyorum. Cumhuriyet kadını olmayanlara ne ad takıyorsunuz onuda duymak isterim.

Bugun geldigimiz bu yerde tartıstığımız kadın basını örtsunmu örtmesinmi... Neden örtmeli bir kadın basını? Erkeği tahrik ediyor diyemi? Kadın sacından tahrik olan erkekler sanırım bu konuda oldukca acık sözlu. Özellikle Cumhuriyet Kadınlarından tahrik oluyor olmalı sanırım buda onların sorunu.

Bugun ulkemizde yasayan kadınlar sahip oldukları özgurluklerin ve hakların değerini bilmiyor. CUnku bu haklar ve özgurlukler icin hic savasmadılar hic zorlanmadılar bunlar Atatürk tarafından onlara armagan edildi. Belkide bu yuzden olan biten karsısında kadınlar susuyor. Az kaldıgına inanıyorum kadınlar bu armaganı ellerini tersiyle ittiriyorlar ve bundan bir kac sene sonra insan sıfatlarınıda yitirdiklerinde farkına varıcaklar biraz gec olsada... mantık bu kadar basittir.

yanılıyorsam düzeltin adli bir olayda kac erkek şahitliğine kac kadın şahitliği eşittir?

calısan kadın zinaya meyillidir...

o halde neden okusun ve eğitim alsın ki bu kadınlar?

kadınlar buluğ cagına gelir gelmez evlendirilmeli mumkunse bir erkege dort bes tane verilip bol bol cocuk yapmalı mumkunse erkek cocuk yapmalı... baska ne işe yarar bu kadınlar?

bu kafayla devam edin... Atatürk 80 yıl önce bugunleri görüp önlem aldı. Ama siz 80 yıl öncesinin mantıgnı bırakın bundan 500 yıl oncesinin mantıgıyla bile dusunemiyorsunuz. Aslında dusunuyorsunuz bunu duzletmeliyim ama işinize gelmiyor olmalı....

cumhuriyet kadınından bu kadar tahrik oldugunuzu bu kadar açık sözle söylemenizi beklemiyordum... bir an önce başını örtün ki sizi dinden cıkarmasınlar... belki bundan elli yıl sonra kadınlara araba kullanmaları icin hak tanırsınız.. kadınlarda size teşekkür eder...

durmak yok yola devam...!!!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.