Φ muki Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2008 YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar, bu görevinden istifa etti. Prof. Dr. Ertepınar, yaptığı açıklamada, "Başkanımızın görev süresiyle birlikte benim başkanvekilliğimin de bitmesi gerektiği inancındayım" dedi. 11.12.2007 *** Bir istifanın perde arkasındaki fotoğraf! Yukarıdaki fotoğrafı hatırlıyorsunuz değil mi? Harf devrimini gerçekleştiren Atatürk Türk halkına Latin harflerini öğretiyor... Peki, bu fotoğrafta Atatürk'ün hemen arkasında duran genç adam dikkatinizi çekmişmiydi hiç? Sanmam... O genç adamın adı Coşkun Ertepınar... Mili Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Şube Müdürlüğü, Halk Eğitim Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği yaptı. 9 Ağustos 2005 tarihinde Ankara'da vefat etti. *** Fotoğraftaki genç adam, YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın atanması üzerine tereddüt bile etmeden istifayı basan YÖK Başkanvekili Aybar Ertepınar'ın babası... Dün Aybar Bey'e neden istifa ettiğini sordum. Bana bu fotoğraftan söz etti ve "O fotoğraftaki adamın oğlu olmanın bir sorumluluğu vardır. Babam da benim durumumda olsa aynı şeyi yapardı" dedi... Aybar Ertepınar, "Atatürk'ün yanındaki adam"ın oğlu olmayı, "Malezya'daki Atatürk karşıtı bir üniversitede görev yapan adam"ın emrinde çalışmaya tercih etti! İktidar ve para uğruna değişen adamlar, kadınlar ve eşcinseller; sözüm size: Bu ülkede sadece siz yoksunuz; ruhlarını satmayan gerçek aydınlar da var! Siz, kendi çirkinliğinizde boğulun... Mustafa Mutlu *** Aynı yazarın aydınlarla ilgili bir yazısı: Paranın ucunu gören ‘muhafazakâr’ oluyor! Adam ülkenin en ünlü tiyatro sanatçılarından biri... Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmenliği’ni yapmış... Şimdi Belediye Başkanı’nın Genel Sanat Danışmanı... Soruyorlar bu beyefendiye, “Şehir Tiyatroları’na gerçekten ihaleyle sanatçı alınıyor mu?” diye... “Gak” diyor, “guk” diyor, “Yok” diyemiyor... Çünkü var; o da bunu biliyor... Ama “var” dese, “maaş”ı gidecek elinden... Bu yüzden topu taca atıp konuyu değiştiriyor, iktidara övgü düzüyor... *** Diğeri ünlü bir eşcinsel... Pala bıyıklı... Modacı... Düne kadar sadece magazin yıldızlarına elbise dikerken, birdenbire AKP tarafından keşfediliyor... Beyoğlu Belediyesi zabıtalarına, PTT çalışanlarına, THY personeline kıyafet tasarlıyor... Karşılığında çuvalla para götürüyor... Ve bu eşcinsel modacı, birdenbire “aslında ne kadar muhafazakâr” olduğunu keşfediyor... Yetmiyor, “türbana özgürlük savaşçısı” kesiliyor... *** Böyle onlarca örnek sıralayabilirim... Paranın ucunu görünce kapanan çıplaklar mı istersiniz, birdenbire “Müslümanlar üzerindeki baskı”yı keşfeden sosyologlar mı? Tıpkı bazı yağcı gazeteciler, çıkarcı belediye müteahhitleri gibi onların da tek amaçları var: İktidara, dolayısıyla paraya yakın olmak! Hiçbir ülkede gerçek aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, bilim adamları; iktidar ve para uğruna ilkelerine ve toplumuna bu kadar ihanet etmez... Bizdeki bu iskeletsiz adamları, kadınları ve eşcinselleri; sakın o “gerçek aydınlarla, gerçek sanatçılarla, gerçek bilim adamları”yla kıyaslamayın... Çünkü onlara ne aydın ne sanatçı ne bilim adamı... Onlara dense dense, “paralı asker” denir... Hepsine “hayırlı satışlar” dileriz! Gazetevatan 05.01.2008 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gazetevatan bir gercegi dile getirmistir.Ama maalesef bugün ülkemizde IHANETIN ADI ÖZGÜRLÜK HAININ ADIDA DEMOKRAT olmustur.Ülkeye encok ihanet edenler en demokrat olanlar ve bu ihanetide özgür davranis olarak adlandiranlar artik AYDIN olarak kabul görmektedirler. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.