Φ muki Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Tanrı mı yoksa İblis mi bizi daha çok seviyor? İblis'in cennetten kovulmadan önceki ismiydi Lucifer/İblis henüz Adem ve Havva yaratılmamışken. Tanrı'nın en çok sevdiği en gözde meleğiydi, favorisiydi. Daha sonra 'kibrine ve hırsına yenik düstü, tanrılığa özendi, lanetlendi ve cennet bahçelerinden kovuldu' deniliyor ama hakikaten böyle mi oldu? Yoksa İblis, Tanrı'nın her konudaki eşitsizliğini anlayıp da, buna mı karşı geldi sadece? Araf 11 - 11. Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik. İblis'in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı. Araf - 16 İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. 17. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını sükredenlerden bulmayacaksın!" dedi. 18. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çik! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım! Bakın görün işte! İblis'e uyanların hepsi cehenneme! Aslında İblis insanları serbest bırakıyor. Kendisine tapılmasını istemiyor (tapanlar var gerçi ama, bunlar İblis'in kendisine tapılmasını istediğinden değil, kendileri böyle istediklerinden tapıyorlar). Ama din kitaplarında Tanrı, bedeli ne olursa olsun kendisine tapılmasına engel olacak ne varsa karşı geliyor. Neymiş efendim, İblis insanları yanlış yola sevk edermis. Hayır! Iblis insanları yanlış yöne sevk etmiyor. İblis, insanları düsünme ve muhakeme yoluna sevk ediyor. İnançlıların önlerine bir metin konuluyor ve bu metin bunların kulağına hoş geldiğinden inanmak için yeterli oluyor. Oysa önlerine hazır konulmuş metinleri papağan gibi tekrarlamak yerine, İblis insana 'yaaa, ben ne teklarlıyorum, neler saçmalıyorum' dedirttiği gibi, kişinin birey olabilmesine yardımcı oluyor ve kişinin inandığı şeyi haklı yere eleştirebilmesini sağlıyor. Kötülükleri insana İblis yaptırıyor deniliyor ayrıca. Burada ben de sayın demirefe'nın 'soyuta atama'sını tekrarlayacağım. Ne dersiniz, doğruluk payı var mı, yok mu? Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Tanrı mı yoksa İblis mi bizi daha çok seviyor? İblis'in cennetten kovulmadan önceki ismiydi Lucifer/İblis henüz Adem ve Havva yaratılmamışken. Tanrı'nın en çok sevdiği en gözde meleğiydi, favorisiydi. ... Ne dersiniz, doğruluk payı var mı, yok mu? Yazı sahibi kimse Melek'lerin sıfatlarını bilmiyor. Kur'an'a bile bakmaya gerek duymadığına göre yazı baştan sona beş para kıymet etmiyor. Çünkü yazının devamında kurandan ayetler yazmayı biliyor. Yani işine gelirse hesabı yapmış. Kesin bir art niyet var.! Yaratıcı ile yaradılan kıyaslanmaya çalışılıyor; Mantık hatası var. ! Güçler dengede değil; dolayısıyla kıyaslanamaz. Zengin ve fakir arasında kıyaslama yapılırken hangisinin satın alma gücü daha yüksek şeklinde kıyaslama yapılamaz. Mantık hatası olur soru da geçersiz olur. Melek ve İblis'in sıfatlarını bilmeyecek kadar cahil birinin bu konuda yazdığı cahilce şeylerde mi doğruluk payı aranıyor. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Soyuta atama yapılarak çok farklı ve enteresan kurgular yapılabilir. Ve inanın kutsal metinlerdekinden çok daha mantıklı kurgulanabilir. Aslında bu dini eleştirmenin farklı bir yoludur ve edebiyatta kullanılır. Satanizm aslında bu tür bir eleştiridir, sanal bir inanç ve soyuta atamadır. Bazı bunalımlı ve psikopat ruhlu kişiler bunu ciddiye alıp şeytana tapıyoruz filan deyip işte kedi kurban etme gibi saçmalıklar yapıyorlar. Satanizm aslında "tanrı tapılacak bir varlıksa, şeytan da tapılacak bir varlıktır, niye onu tercih etmeyelim ki?" demektir. "Şeytan kötü diyorsanız tanrı da hiç de iyi değil, hatta bu ikisi eğer varlarsa şeytanı kötü olmaya iten tanrı olduğu için o daha kötü" demektir. Fakat uyarıyorum: Bu söylediklerim inanç değil, inancın eleştirisi. Ciddiye alıp şeytana ciddi ciddi tapmak akılsızlıktır. Sembolleri sembol olarak ele almak gerekir. Bakın mesela normalde kırsal bir yerde her zaman kesilen hayvanları belli bir günde kurban adı vererek kesmek gibi sembolik bir şeyin kimseye bir zararı olmazdı. Ama kan akıtmayı ve et bayramı yapmayı bir vecibe sayıp ciddi ciddi koca şehir ve metropollerde bunun için özel bir çabaya girildiğinde kan ve vahşet görüntüsü ortaya çıkıyor. Sembolleri fazla ciddiye alan absürd, bence paranoyak bir toplum manzarası sergileniyor. Soyutla oynamak her zaman caziptir. Vampir, kurtadam, büyücü, cin, şeytan kurguları daima ilgi çeker. Ama ciddiye alınırsa tehlikelidir. Bunlar aslında soyutun eleştirisidir. "Öylesine inanılıyorsa böylesi niye olmasın?" demeye getirmedir. Her şeyin bir yan etkisi olur, bazı çocuklar büyü ile uçacağını sanıp pencereden atlar filan. Ne çıkar, koca koca insanlar da evliyaullahın suda yürüdüğüne, kalplerden geçeni bildiğine filan inanır. Bakın Yüzüklerin Efendisi asla uyduruk bir fantezikurgu değildir. Son derece felsefi bir filmdir. Mesajı şudur: Dünya büyülerin, insandan başka bilinçli varlıkların, doğaüstü ve ölümsüz varlıkların olduğu bir yer olsa nasıl bir yer olurdu? Sorusunun yanıtı ve dolayısıyla dünyanın o tür bir yer olmadığının savunusu, o canlandırılan soyutluklara bir reddiyedir. "Dünya bu kurgudaki gibi değil, gözlemlediğimiz gibi olduğuna göre, bu soyutluklar gerçek dışıdır" vurgusudur. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 İNSAN,Cin,Melek ve şeytan..hepsi var.. dayı gördünmü..İnsan bir tane gördüm..Cin,de gördüm bir kaç tane..şeytan,onuda gösterdiler..epey çok sayıları..melek,te var..onlarında sayıları epey kabarık.. Bu mahşerin dört atlısı ne yazıkki bu gezegende özel bir elbiseye ihtiyaç duyarlar..uzay boşluğundaki bu gezegende aynı özelliklere sahip bir elbise giymek zorundadırlar..bu elbisenin adıda İNSAN BEDENİ denilen elbisedir..bu dörtlü bu gezegende elbisesiz EYLEM yapamaz,Fiil işleyemez.. Baskın duygularımıza verilen isimler..gün içerisinde şeytani yada İnsan,i duygularımızdan hangisi baskın duygularımız oluyor ise biz o yuz.. dayının bir Cini var.. haberi olmadığı şey yok..başka Cinlerlede tanıştırdı bizi..fakat ilk göz ağrımız oldu kendisi.. sizlerde tanırsınız aslında..teşviki mesainiz olmuştur,yada olupdurmaktadır..merak eden olursa adınıda yazarız buraya.. Sevginiz Sermayeniz Olsun.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Yazı sahibi kimse Melek'lerin sıfatlarını bilmiyor. Yazı sahibi meleklerin sıfatlarını bilse ne olur bilmese ne olur? (Bana göre çok da iyi biliyor Kuran'ı inananlardan çok okuduğuna inandığım için ya...) Yaratıcı ile yaradılan kıyaslanmaya çalışılıyor; Mantık hatası var Diyelim ki bilmiyor. Diyelim ki, Tanrı ile iblis aynı kefede incelenemez. Peki Tanrı ne diye Şeytanı kendine rakip ilan ediyor? Oyununun bir parçası haline getiriyor?... İnsanları kandırmak için mi?... Daha çok zevk almak için mi, yukardan izlediği oyundan?... Madem iyi bir Tanrımız var, iblisi neden cehenneme hapsetmemiş? Yok etmemiş? Engel olmamış? veee rakip olarak ilan etmiş? Neden mi? Olay tamamen simgesel... ve bu simgeler beni öldürecek İyilik --> Tanrı ve hizmetkar melekleri kötülük --> iblis Bu simgeleştirme tüm dinlerde var mı yok mu??? Tabiki var! Demek ki, rakip ve inatlaşma var... Şimdi bundan sonra düşünelim bakalım hangisi daha kötü hangisi daha iyi... Kur'an'a bile bakmaya gerek duymadığına göre yazı baştan sona beş para kıymet etmiyor. Şeytan yanınızda olsa gerek, bu cümleyi yazıvermişsiniz... Yakıştıramadım! Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Kur'an'a bile bakmaya gerek duymadığına göre yazı baştan sona beş para kıymet etmiyor. Ben kurana bakarak yazdım bunları Muallim. Bunlar da Arapçı zihniyete göre beş para etmeyebilir. İblis neden isyanda haklı: Allah küfürbaz, sözleri ylıdızlanıyor, onun için secde etmez. Allah sosyal adaletsizdir (zenginci, fakirci) onun için secde etmek istemez. Allah kölecidir. Onun için secde etmek istemez. Allah işkencecidir, yakar, yıkar. Onun için secde etmek istemez. Allah krallar gibi kendisine secdeye kapanılmasını ister. Onun için secde etmek istemez. Allah imtiyazlı kavimler yaratıyor, onun için secde etmek istemez. Allah insanları da şeytanı da güzelim cennetten kovuyor. Onun için secde etmek istemez. Allah doğal felaketlere göz yumuyor onun için secde etmek istemez. Allah insanları zevkten mahrum bırakıyor. Onun için secde etmek istemez. Allah tüm alemi bir kişinin hatırı için yaratacak kadar kayırıcı olduğundan secde etmek istemez. Allah elinde olduğu halde kötülükleri önlemediği için secde etmek istemez. Allah ataerkil olduğu için secde etmek istemez. Allah dayakçı olduğu için secde etmek istemez. Allah savaşçı olduğu için secde etmek istemez. Allah insanların dostu olan iblisi, insanlara yanlış tanıttığı için secde etmek istemez. Allah isyancı diye çocuk öldürttüğü için secde etmek istemez. Bence insanların dostu Allahın değil, İblisin olduğu doğru. Alıntı
Φ Santa-Monica Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Pekiyi bişeyi öğrenmek istiyorum insanlık yaratılmadan önce Allah ile iblis arasındaki dialoğu açıklayabilecek olan varmı neden bu kadar iyi bir melek insanlara secde etmesi için zorlamış? Dünyada iblise uyanlar cehennemde neden yanıyor? Cehennemde ibliste mi yanıyor? Cehennemin hakimeyeti allaha mı ait iblise mi? İblis kıyametten sonra af dileyip affedilecek mi yada cehhennem hakimiyetini iblis ele geçirip kendi ordusunu kurup cenneti yok etmek için planlar mı yapacak? ( bu son sorum tamamen bir senaryo ürünü) Alıntı
Φ anti madde Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Sayın maraba, şeytanın saydığınız nedenlerden dolayı isyan etmesi için ya Allah'ın senaryo kitabı olan Levhi Mahfuzu gizlice karıştırmış olması lazım, ya da Allah'ın benzer adaletsizlikleri ve zulümleri, insan yaratılmadan önce cinlere de yapmış olması lazım. Ancak biz olayın tam manasıyla hiçbir zaman çözemeyeceğiz, çünkü Kuranda insan dünyaya gönderilmeden öncesinde yaşanan olaylar üç beş ayetle geçiştirilmiş. Tolkien bile yüzüklerin efendisi kitabında orta dünya halklarının yaratılışı konusuna sekiz sayfa değinmiş. Allah da Kurana Muhammed'in hangi kadınları alabileceğini yazdıracağına, biraz daha anlatsaymış ya şu önemli konuları. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Pekiyi bişeyi öğrenmek istiyorum insanlık yaratılmadan önce Allah ile iblis arasındaki dialoğu açıklayabilecek olan varmı neden bu kadar iyi bir melek insanlara secde etmesi için zorlamış? Çok uzun bir hikaye ama kısaca şunu söyleyebilirim Allah'la İblisin kısacık bir tartışmasından dolayı bütün dünyanın kaderi değişmiş ! Adem ile Havvanın bir elma yemek istemesinden doğan kıyameti saymıyorum bile ! saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.