Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sorduğumuz soruya cevap vermeme isteğini kullandı diyebilecekmiyiz Sayın Cengizhan?

Şu şekilde derseniz, diyebilirsiniz Sayın maraba,

"Cengizhan'da, Maraba gibi cevap vermeme isteğini kullandı"

Takdir ederseniz benim mazeretimde var. :)

"Sayın maraba ve muki,

Fikrimi belirtirim tabiki, de aynı şeyden bahsedebilmek için soruyorum. "

• Cevaplar 53
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Sen okumuyor veya anlamıyorsan sorun bende değil ki kardeşim.

Haklısın Cengizhan, haklısın...Sen de haklısın :)

Gönderi tarihi:
Haklısın Cengizhan, haklısın...Sen de haklısın :)

Ahhh... yersoy ahh...

Seninde eleştirdiğin inanç bu işte. İlk yazdığımda anlamış olduğun halde bu kadar uğraştırdın :) ama yinede konuya giremiyorsun, üzerini kapatıyorsun bu şekilde.

Gönderi tarihi:
Bir kaç yazınızı okudum siz ve sizin gibi arkadaşların, bahsettiğiniz konulardaki öne sürdüğünüz verilerin, hemen hemen, tamamına yakını yanlış. Belki diyeceksiniz, bilgileri aldığımız kaynaklar belli, kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz?

Cengizhan,

yukardaki yazında, kırmızı ile işaretlediğim yereler iyi bak ve tekrar düşün...

Eğer ki güzel Türkçe'miz ile ilgili olarak bir sorunumuz yoksa,

öne sürdüğünüz verilerin, hemen hemen, tamamına yakını yanlış dersen, sana soruyorum: yanlışlık nerede?

kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz dersen, sana kaynağı gösteriyorum ve soruyorum: gösterdiğim kaynaklar yanlışsa sen doğrusunu nereden biliyorsun?? Söyle de öğrenelim!

Gelen cevaba bak şimdi:

Kur’an hakkında yazdıklarınız yanlış, kopyalayıp yapıştırdığınız Ayetlerin o şekilde olup olmadığını bilmiyorsunuz. Size göre herhangi bir islami site veya diyanet yazdıysa, öyledir mantığı içerisinde hareket ediyorsunuz.

Cengizhan, bak yukarda yine kırmızı ile işaretledim...

kopyalayıp yapıştırdığınız Ayetlerin o şekilde olup olmadığını bilmiyorsunuz dersen, sana soruyorum: hangi mantığpa göre hareket edeceğim? Kuranı başka nerden öğrenecem eğer Arapça bilmiyorsam?

Kamera şakaları vardır ya, bu da forum şakası herhalde

Cengizhan, şimdi sana tekrar soruyorum!

Zahmet olmazsa şunu söyle artık da öğrnelim!

yanlışlık nerede?

gösterdiğim kaynaklar yanlışsa sen doğrusunu nereden biliyorsun?? Söyle de öğrenelim!

sorulan sorulara cevap verin, cevap vermeyeceğiniz sorulara yol açacak ithamlarda bulunmayın!

SAYGILAR!

Gönderi tarihi:

Sayın Cengizhan,

Amacın tartışmak değil. Seninle vaktimiz, ortaya attığın bir kaç "yanlış"ı düzeltmekle geçecek. İnsanların bozduğu "dosdoğru din" nedir sorusunu kamufule etmek için bir başka soru soruyorsun: Din nedir?

Vereceğin her yönlü cevap sadece subjektif yargılar çerçevesinde olacaktı. Zira inançların zaten subjektif, kişisel sezgiler olduğunu teoloji de kabulleniyor. Diğer taraftan bizlere objektif olmaktan bahsediyorsun.

Etik olan, önce sorulan soruya cevap verip daha sonra varsa sorunu sormaktır. Kaldıki senin sorun bizim sorumuza cevap niteliğindede değildi. Üstelik bir de; "aynı şeylerden bahsedebilmek amacıyla" diye ikinci bir yanlışlık var cevabında. Nereden biliyorsun aynı şeylerden bahsedileceğini? Müneccimlik yapmayalım.

İnsanlara "yanlışlar yapıyorlar" diyorsun, sonrada yaptığın eksik açıklamalarından dolayı özür diliyorsun. Gerçi özür dilemek büyüklük ama, bunu yapmadan önce de diğer insanları da bilmiyor, çözemiyor olarak itham etmemek gerekir.

İyi bir arkadaşa benziyorsun. Umarım en kısa zamanda benci (ben bilirim) yapın için öz eleştiri yaparsın.

Selamlar.

Gönderi tarihi:
Tavsiyenize teşekkür ederim.Problem kendimle ilgili şeyler , gerçek ve somut olanlarla değil zaten.Bize dayatmaya çalışılan masallarla. :)

Gerçek ve Somut olan Sensin..senin gerçekliğinden başka gerçeklik yok..ve bunu sadece sen idrak edebilirsin..dışından hiç kimse senin gerçekliğinin farkında bile değildir.. :)

Kendi masalınız yoksa,birileri masal anlatacaktır size..yazın kendi masalınızı..sizde anlatın masal dinleyicilerine..o kadar çokki mutlaka sizin masallarıda dinleyenler olacaktır.. :) hatta bir cemaat bile kurabilirsiniz..bakın etrafınıza bir yığın masal dinleyici..bir kaçtane masalcı.. :D pastadan sizin masalada bir pay düşer belki..beşyüz bin satan derginiz olmazda,on bin satarsınız.. :D

Gönderi tarihi:

Aklın sıra uyanıklık yapıyorsun, hiç üşenmeyip tek tek baştan alayım madem, belki bu sefer anlarsın ümidi ile. (!)

Yazdıklarımı bir birine karıştırıp çorba yapıp sorun anlaşılmaz. BAKACAĞIZ SORUN NEREDE..

Rica etsem tavırlarımdaki yanlışları söylermisin?

Rica etsem, polemik yaratmak yerine hangi verilerin yanlış olduğunu ilgili konulara yazarmısın?

Tartışma öyle olur böyle değil... Elbette verilerde de hata çıkabilir yorularda da. Bekliyoruz yanlışlarımızı görmeyi. Şimdiden teşekkürler.

Veee diyorsun ki, İyi oku ne yazmışsın..! İlgili konulara, İLGİLİ KONULARA. Birde tartışma yöntemi tarif ediyorsun üstelik..? :D

Ben ne yazmışım bakalım..!

Tabii… Kur’an hakkında yazdıklarınız yanlış, kopyalayıp yapıştırdığınız Ayetlerin o şekilde olup olmadığını bilmiyorsunuz. Size göre herhangi bir islami site veya diyanet yazdıysa, öyledir mantığı içerisinde hareket ediyorsunuz.

En yakın örnek olarak aşağıdaki yazınızı göstereyim, konu ile ilgili size dün orada yazmıştım.

""ALINTI(yersoy @ 01-18-2008, 03:39)

Hem bu konuda çalışanlar da yanlış anlayıp öğrenememiş ve öğrenetemiyor (diyanet filan)... Merak ediyorum sen öğrenip nasıl anlayacaksın? Arapça düşünerek mi? Geçelim arkadaş bunu. Bir dili başka bir dile çevirmek için iki dili de çok iyi bilmek gerekir. Yok mu bu dünyada hem Türkçe hem de Arapça'ya hakim olan? Elbette var... Adamlar öğrenip anlayamamış da sen nasıl anlayacaksın? Bu cümlenin altı çok boş maalesef. Hiç düşünülmemiş. Kuran'ı Arapça öğrenip özünden takip etmek... Edenler neden halledememiş? E peki o zaman sorun nerede? Türkçe'de mi yoksa Arapça'da mı?""

İyi oku ne demişim..? Örnek verdim demişim, adreside söylemişim…! Örneği ne için vermişim, efendim duyamadım? İLGİLİ KONULARA yaz demişsin, dediğin için öylemi..

Varmı buraya kadar Türkçemde yada anlamamda bir sorun?

Son iletinde sen bunları nasıl anlatmışsın ona bakalım şimdi..!

sana kaynağı gösteriyorum ve soruyorum: gösterdiğim kaynaklar yanlışsa sen doğrusunu nereden biliyorsun?? Söyle de öğrenelim!

Ben neden göremedim efendim yukarıdaki iletinizde kaynak, nerede yazıyor göster...

Efendim yokmu?? Duyamadım..! Haaa.. Sen yazmıştın ama..! Eeee... **********

Devam edelim.... Bu iletime cevaben sen ne yazmışsın..!

Bumudur Cengizhan?

Kuran hakkında yazdıklarımız Kuran'ın içeriğinde yazılanlar. Arapçamız yok... Eeee ne yapacağız? Türkçe Kuran meallerine bakacağız... Kime güveneceğiz? En başta Diyanet işleri olmak üzere diğer din otoritelerine...

Biz ne yaptık? Onlardan alıntılar yaptık...

Ayetlerin ne şekilde olup olmadığını sen daha iyi biliyorsan çevirilerini yaz öğrenelim... Bizim Arapçamız yok maalesef...

Söylediklerimin yine arkasındayım. Alıntıladığın yazımın arkasındayım... Eğer bu konuda otoriteler bile bir şey bilmiyorsa ve siz bildiğinizi iddia ediyorsanız yazın öğrenelim, yazın öğrensinler...

Bunları demişsin...

Ben ne demişim bakalım..!

"""Bende bundan bahsediyorum ya işte, oradaki bilgilerin doğruluğundan ne kadar eminsin sen hiç doğru olup olmadığını araştırdınmı? Diyanet yanlış yazmış olabilir diye düşündünmü? Bana söyeleyebilirmisin hangi Ayeti derinlemesine inceleyipde araştırdın? Bumudur objektif olmak?

Ne Arapça bildiğimi söyledim, nede bir iddiam var. Sadece açık seçik belli olanı gösterdim, bir kaç örneği o sayfaya yazdım. Onları anlamak için Arapça öğrenmenize gerek olduğunu sanmıyorum."""

Alt çizgili yeri dikkatli OKU. Ne yazmışım?? Bir kaç örneği o sayafaya yazdım demişim, Hangi sayfaya senin ilgili konuya yaz dediğin sayfaya..!!

Bundan sonra siz ne yapmışsınız... Yazdığım bir bölümü alıp, topu hemen taça atmak derdindesiniz....

Cengizhan,

Benim kullandığım kaynakta diyanet dışında 15 otoritenin çevirisi var. Siz neyi kullanıyorsunu anlamak için? Merak ettim doğrusu... Doğrusu ne ise söyleyin de öğrenelim. Polemik yaratmayın yine...

Alın buyrun size bir adres:

http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirm...e=33&ayet=1

Burada 15 değişik otoritenin çevirisi mevcut. Onlar da bu işi bilmiyorsa kimse bilmiyordur. Ve eğer öyleyse Kuran hiç bir işe yaramaz evrensel anlamda... Siz nereden öğreniyorsunuz da değerlendiriyorsunuz peki?

Bakalım ben ne demişim..

"""Yersoy,

Nedense hep polemik yapma diyorsun. Yazdığıma cevap vermiyor çevirip duruyorsun, polemik yapma diyede süslemeye çalışıyorsun, dikkat et polemik yapan ben değilim sensin, yazdıklarım gayet açık, sorduğumda açık, ben kim ne yazmış sen nerden aldın, kimin çevirisi diye sormuyorum, yazdıklarımı git oku anlamak için arapça gerekmiyor özellikle ilk 3 Ayette. Sonrada objektif olarak yorumunu yap.

Haa bak şuda var, Etimoloji diye bir bilim dalı var biliyorsun, o kelimeleri anlamadınsa etimoloji ile ilgilenen bir kişiye sorabilirsin. Cevabın bilimsel olsun."""

Sen bu yazdığımdan sonrada hala diyorsun ki, ben iyi futbol oynarım ama top sahada değil.. :)

Cengizhan,

yazdıklarımız anlaşılmıyor mu?

Hadi ben anlatamıyorum kimse mi anlatamıyor?

Bizim yaptığımız da o ayetlerin değerlendirmesi kardeşim!

Sen inanıyor olabilirsin. Ama biz hatalar ve çelişkiler görüyoruz ve bunları dile getiriyoruz. Nerede görüyoruz? Bahsi geçen çeviriler sayesinde...

Şimdi oldu mu?

Hıı.. Oldu..!

Anladım güzel manevra yapıyorsunda.. Peki yukarıdaki iletiler ne olacak?? Kendini kandırmayı becerdin, hadi bende safım inandım diyelim, diğer okuyanlarda yermi sence..! Peki Vicdanın o ne diyecek bu işe...

İstersen daha devam edebilirim yersoy..!

Gönderi tarihi:

Bir kere bu maymun deneyi canlılar içinde gelenek ve inancın insana has olmadığının bir göstergesidir, "dosdoğru din"in saptığının filan değil. Bizzat din olgusunun varlığının nedenini açıklayan bir deneydir.

Üstelik sadece primatlarla da yapılmamıştır. Farklı hayvanlarla da yapılmıştır. Örneğin güvercinlerle yapılan bir deney şöyle:

Ayrı kafeslere konan güvercinlere uzun bir süre yem verilmiyor. Sonra yem kutusunun kapağının açılması ile eşzamanlı çalışan bir kamera, güvercinin kapak açıldığı anda ne yapıyor olduğunu kaydediyor. Tekrar devam eden açlık döneminden sonra, bu kez güvercinin aynı o kamera tarafından kaydedilen hareketi yapması beklenip, yaptığı anda yem kapağı açılıyor. Bu birkaç kez tekrar edince ne oluyor biliyor musunuz?

Güvercin acıktıkça o hareketi yapmaya başlıyor. Kafeslerde komik bir durum ortaya çıkıyor. Kimi acıkınca zıplıyor, kimi kanat çırpıyor, kimi kafasını sallıyor. İlk seferinde tamamen rasgele olarak yaptıkları hareketleri tekrarlıyorlar. Başka ayrıntı yoktu ama, ben olsam deneyi sürdürür ve başka bir harekete koşullanmaya zorlardım, acaba önceki hareketi bırakmaya ne zaman karar verirler diye. Belki de artık zavallı güvercinleri rahat bırakmaya karar vermişlerdir.

Bu deney, güvercinlerin belli davranış kalıplarının yararına "inandıklarını" gösteriyor. Yani aynen insanların el açıp dua edince kabul olacağına inanması gibi...

Gönderi tarihi:
Anladım güzel manevra yapıyorsunda.. Peki yukarıdaki iletiler ne olacak?? Kendini kandırmayı becerdin, hadi bende safım inandım diyelim, diğer okuyanlarda yermi sence..! Peki Vicdanın o ne diyecek bu işe...

Cengizhan, pes... gerçekten pes...

Hala cevap vermek yerine lafı dolandırmalar filan.

Sana çok basit bir soru soruyorum...

Bir kaç yazınızı okudum siz ve sizin gibi arkadaşların, bahsettiğiniz konulardaki öne sürdüğünüz verilerin, hemen hemen, tamamına yakını yanlış. Belki diyeceksiniz, bilgileri aldığımız kaynaklar belli, kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz?

BURADA YANLIŞ DİYE BELİRTTİĞİN ŞEY NE ???

Allah (!) aşkına cevap ver artık!

1. Hangi yazımda ne yanlış?

2. Hangi kaynak yanlış?

1. Ben, Kuran'ı Türkçe olarak anlama zorluklarına ve bu nedenle orjinalinden okunması gerektiğine dair söylenenlere itiraz ettim Bumu yanlış??? Bak sürekli alıntıladığın yazım, hala da arkasındayım:

Hem bu konuda çalışanlar da yanlış anlayıp öğrenememiş ve öğrenetemiyor (diyanet filan)... Merak ediyorum sen öğrenip nasıl anlayacaksın? Arapça düşünerek mi? Geçelim arkadaş bunu. Bir dili başka bir dile çevirmek için iki dili de çok iyi bilmek gerekir. Yok mu bu dünyada hem Türkçe hem de Arapça'ya hakim olan? Elbette var... Adamlar öğrenip anlayamamış da sen nasıl anlayacaksın? Bu cümlenin altı çok boş maalesef. Hiç düşünülmemiş. Kuran'ı Arapça öğrenip özünden takip etmek... Edenler neden halledememiş? E peki o zaman sorun nerede? Türkçe'de mi yoksa Arapça'da mı?""

Şimdi burada yanlışlık ne ha? Yanlış diye kastettiğin bu mu arkadaşım? Bıktım artık ******** yazılar okuyup cevap vermekten bu forumda.... Bana yanlış olan ne bunu söyle...

2.

Belki diyeceksiniz, bilgileri aldığımız kaynaklar belli, kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz? diyorsun ya,

ben de sana kaynağımı gösteriyorum:

http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirm...e=33&ayet=1

Şimdi tekrar soruyorum. Bırakalım artık ***** cümlelerini de cevap verelim!

1. Hangi yazımda ne yanlış?

2. Hangi kaynak yanlış?

Ama kalkıp bana

yazdıklarım gayet açık, sorduğumda açık, ben kim ne yazmış sen nerden aldın, kimin çevirisi diye sormuyorum, yazdıklarımı git oku

diyerek yakmaya başladığın kazı çevirmeye çalışma! Geç kaldın kaz yandı arkadaşım....

Hele hele de kalkıp

anlamak için arapça gerekmiyor özellikle ilk 3 Ayette. Sonrada objektif olarak yorumunu yap.

deme sakın... Bu da yanan kazı köze gömmeye benzer :) Tartışmaların konsu zaten bu arkadaşım!

Şimdi madem yukardaki sorulara cevap veremiyorsun, şunu söyle!

Her zaman zaten ayetlerin içeriği tartışılmıyor mu? Ayetler tartışılırken inananlar kalkıp "ayetin çevirisi hatalı, o kelime şu anlama da gelir, 37 anlamı var" diye diye kazı çevirmezler mi sürekli???

Ben de soruyorum şimdi (hani şu hatalı ve yanlış diye gösterdiğin alıntımla)

Hem bu konuda çalışanlar da yanlış anlayıp öğrenememiş ve öğrenetemiyor (diyanet filan)... Merak ediyorum sen öğrenip nasıl anlayacaksın? Arapça düşünerek mi? Geçelim arkadaş bunu. Bir dili başka bir dile çevirmek için iki dili de çok iyi bilmek gerekir. Yok mu bu dünyada hem Türkçe hem de Arapça'ya hakim olan? Elbette var... Adamlar öğrenip anlayamamış da sen nasıl anlayacaksın? Bu cümlenin altı çok boş maalesef. Hiç düşünülmemiş. Kuran'ı Arapça öğrenip özünden takip etmek... Edenler neden halledememiş? E peki o zaman sorun nerede? Türkçe'de mi yoksa Arapça'da mı?

Not: Allah (!) yardımcın olsun da bu sefer konuları anla ve cevap ver!

Gönderi tarihi:
Bir kere bu maymun deneyi canlılar içinde gelenek ve inancın insana has olmadığının bir göstergesidir, "dosdoğru din"in saptığının filan değil. Bizzat din olgusunun varlığının nedenini açıklayan bir deneydir.

........................

Bu deney, güvercinlerin belli davranış kalıplarının yararına "inandıklarını" gösteriyor. Yani aynen insanların el açıp dua edince kabul olacağına inanması gibi...

Bu nedenle de bu yazı kendi kendini imha eder :)

Teşekkürler demirefe paylaşımın için... :clover:

Gönderi tarihi:

Klasik Şartlanmadır bu. Ortada bi inanç yok bence. O maymun deneyinde uzun süre soğuk su yemeyen maymunlar zamanla o tepkiyi bırakacaklardır yani o davranış sönecektir.

Maymun deneyini hatırlayın. En son kafeste soğuk suyu yiyen maymun kalmamıştı ama yeni gelen maymunlar muza ulaşmak isteyen bir maymun geldiği zaman öğrendikleri bi davranışı devam ettiriyolardı. Ama biz bu örnekte maymunların içgüdüsel olmayan davranışları insanlar gibi kültür yada inanç haline getiremediğini unutuyoruz o yüzden bu davranış kültür örneği değil şartlanma örneği. Kafeste o soğuk suyu yemeyen maymun kalmadığında, yeni maymunlar bi süre sonra bu dövme davranışını unutacaklar yada buna sönme diyebiliriz. İnsan bilinçli olduğu için ve kültür oluşturabildiği için dini ve inançları yaratmış ama hayvanlar için aynı şey sözkonusu değil, klasik şartlanma örneği bu olay sadece. Onunda bir takım kuralları var zaten hayvanlar için. Yoksa binlerce yıldır maymunlar her maymun klanına ait buna benzer lokal kültürler oluştururlardı ama oluşturamamışlar.

Gönderi tarihi:

Cengizhan:

“Öncekilerin davranış ve tabuları katlanarak nesillere ulaşarak dosdoğru din, tam bir hurafeler yığını haline gelmiştir.”

“İşte bu yüzdendir ki, herkes atalarından gelen bilgi, inanç, dogma ve tabuları sorgulamak zorundadır.”

Çelişki 1: Yakın kuşaktaki atalarımız hurafeci, ilk atalarımız ise daha doğrucu imiş. Hâlbuki maymunlar misalinde de, ilk kabullere karşı çıkmayı önermişsin. İmha örneği doğru, deneyle anlatımın çelişiyor.

--------------------

Dosdoğru din hangisidir?

Cengizhan:

“Aynı şeyden bahsedebilmek için soruyorum. Sizce Din nedir?”

Çelişki 2: Soruya bak, cevaba bak…

--------------------

Cengizhan:

“bilgileri aldığımız kaynaklar belli, kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz?”

“Onları anlamak için Arapça öğrenmenize gerek olduğunu sanmıyorum.”

“Diyanet yanlış yazmış olabilir diye düşündün mü?

“Bana söyleyebilir misin hangi Ayeti derinlemesine inceleyip de araştırdın? Bumudur objektif olmak?”

Çelişki 3: Yukarıdaki dört cümlen de birbiriyle örtüşmüyor. İncele, araştır, anla diyorsun ama kaynağın yanlış olduğunu söylüyorsun. Sağlıklı kaynak bırakmadın. Ne yapmalıyız şimdi?

--------------------

Cengizhan:

Allah, Kur'anda, Kur'anı Arapça bilenler anlar demez.

Yusuf/2 Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik.

Çelişki 4: Kuranı bilmiyorsun.

---------------------

Zuhruf/3 Biz, anlayıp düşünmeniz için onu Arapça bir Kur'an kıldık.

Cengizhan:

“Sanıldığının aksine Araplar Kur'anı ne anlamış, nede anlatabilmişlerdir.”

Çelişki 5: İnanç zayıflığı; Allah yanılmış o halde.

---------------------

Gönderi tarihi:
Klasik Şartlanmadır bu. Ortada bi inanç yok bence.

İnsanlarda klasik şartlanma yok mudur sinek vale?

İnançların (örneğin batıl olanlar) bir çoğu da klasik şartlanmışlık ile aynı kefeye konulabilir değil mi?

Evde ıslık çalma örneğini hatırlayalım. :)

Bir çok insan bunun kötü sonucunu göremediği halde - hem de yüzyıllardır - bu inanç hala devam etmektedir.

Şimdi aynı örneği el açıp dua etmek olarak düşünelim...

Ben bir fark göremiyorum (iki olayın kökenine bakınca tabii, yoksa belirli bir noktadan sonra faklı yollardalar).

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Kimse de maymunlar insanların tıpkısıdır demedi. Maymun maymundur, insan insandır. Farklı türlerdir. Şempanzelerde çok kısıtlı bazı kültür ögeleri vardır. Belli davranışları ve toplum kurallarını çocuklarına öğretirler ama bu insan kültürü ile kıyaslandığında çok kısıtlıdır elbette.

İnsanlarda da şartlanmalar zamanla değişir. Cebelitarık kayalıklarını tanrının insanların okyanusa çıkmaması için bir uyarı olarak diktiğine inanılırdı. Daha sonra bu uyarıyı sallamayıp okyanusa çıktılar. Derken korku kayalıkları Ümit Burnu'na kadar ötelendi. Bu kayalıkları geçenleri deniz ejderhalarının yediğine inanılırdı.

Hayvanlar yine de insanlardan daha gerçekçi. Hiç olmazsa başlarına gelenlerden dolayı şartlanıyorlar. İnsanları tamamen, hiç görmedikleri ve bilmedikleri şeylere sadece sözle inandırmak ve şartlandırmak mümkün...

Gönderi tarihi:

Yersoy inançlarda şartlanmalardan oluşur ama insan bu şartlanmaları mantığa bürür ve şartlanmışlığına yalan yada gerçek bir neden uydurabilir. Maymunlar bunu yapamaz. O kafeste her muza ulaşmak istediğinde dayak yinen ve muza ulaşmak isteyen maymunu dövmeye şartlanan maymuna muza bi kutsallık yüklemez, hatta belki muzu farketmez bile. Muza ulaşacak olan merdivene adımı atmasıda yeter. Odaklığı şey belki merdivendir, merdivene çıktığı için dövdüğünü sanıyordur dimi? Merdivenede kutsallık yüklememiştir ama. Söylemek istediğim buydu.

Gönderi tarihi:
Söylemek istediğim buydu.

Sayın SinekVale,

ne demek istediğinizi anladım. Hatta iletimde küçük bir düzeltme yapmıştım. Ben farklı bir yerden değerlendirmiştim başta.

Sorun yok, haklısınız...

Teşekkürler...

Gönderi tarihi:
Cengizhan, pes... gerçekten pes...

Hala cevap vermek yerine lafı dolandırmalar filan.

Yazdıklarımı anlamamakta ısrar ediyorsun ama zararı yok, ANLATACAM. :)

İyi oku ne demişim..? Örnek verdim demişim, adreside söylemişim?! Aşağıya daha sonraki bir iletimide alıyorum, ısrarla ANALAMADIĞIN için sayfanın linkinide vermiştim.

Hayır, olmadı..

Bende hata ve çelişkilerin neden kaynaklandığına dair örnek verdim, isterseniz başka örneklerde verebileceğimi belirttim o sayfada, nedense hiç üzerine basmayıp geçiştiriyorsun.

Objektif değerlendirmenizi bekliyorum sadece...

Yazdıklarımdan farklı anlamlar çıkartılmaması için ekleme yapıyorum. Bahsettiğim konu aşağıdaki sayfada.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...howtopic=113826

Gönderi tarihi:

Seninle vaktimiz, ortaya attığın bir kaç "yanlış"ı düzeltmekle geçecek.

"Ben"ci zihniyette "benim herşeyim üstündür diğerleri tu kaka saplantısı" vardır. Bu saplantıdan kurtulmanın panzehir'i sağduyu ve objektif olabilmeyle mümkündür.

Sayın maraba,

Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz..!

Bencillik konusunda benimle yarışır görüşürdüm sizi. :) Yukarıdakileri yazan birinin üzerinde, “bencillik” “ ben bilirimcilik” pek şık durmadı.

Eğer yazıyı dikkatli okursanız yazının başında diyorum ki “Daha önceleri okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum.” Benim ortaya attığım bir iddia falan yok. Güzel bir yazı, içerisinde çeşitli konular üzerinde tartışma yapılabilir.

İnsanların bozduğu "dosdoğru din" nedir sorusunu kamufule etmek için bir başka soru soruyorsun:

”Art niyetli bir yaklaşım olmadığı sürece hoşgörülü olmak, insanın yüceliğini gösterir. Yanlışları olmayan insandan bahsedemeyeceğimize göre, kendi yanlışlarımızında olabileceğini kabullenmeliyiz”.

Bu ne hoşgörü örneği böyle. :) Kamufle etmek ön yargısı da, pek yakışmadı bence.

İlginç olan şu ki iki yazı da, aynı kişiden çıkıyor.

Bu ne çelişkidir... Gerçi sizinkine çelişki diyemeyiz, olsa olsa niyet okumak deriz...

Diğer taraftan bizlere objektif olmaktan bahsediyorsun.

Evet, özellikle yersoy’a karşı objektif olmasını söylüyorum, çünkü bir başka sayfadaki iletisinde, “her şeyi objektif değerlendiririz” diyordu. İnsan kendi söylediği ile çelişmemeli değil mi.? Ayrıca bu başlıkta da objektif olunması gerektiğini ben değil ilk kullanan sizsiniz. Bakalım birlikte göreceğiz ne kadar objektif olduğunuzu...

Etik olan, önce sorulan soruya cevap verip daha sonra varsa sorunu sormaktır. Kaldıki senin sorun bizim sorumuza cevap niteliğindede değildi. Üstelik bir de; "aynı şeylerden bahsedebilmek amacıyla" diye ikinci bir yanlışlık var cevabında. Nereden biliyorsun aynı şeylerden bahsedileceğini? Müneccimlik yapmayalım.

Haklısın, soruya soru ile karşılık vermek, tartışma açısından etik bir davranış değil, ama sorunuzu samimi bulmadığım için açmak istedim. Neden samimi bulmadığımı sorarsanız, TM Forum sayfalarında, din konusunda yazılanları, okumak yeterli bunun için. Son yazdığınız iletide bunu daha iyi görebilirsiniz. Buda müneccimlik değil, basit bir analiz sadece.

İnsanlara "yanlışlar yapıyorlar" diyorsun, sonrada yaptığın eksik açıklamalarından dolayı özür diliyorsun. Gerçi özür dilemek büyüklük ama, bunu yapmadan önce de diğer insanları da bilmiyor, çözemiyor olarak itham etmemek gerekir..

Ama sı? Eee sorun ne o zaman? Benim özür dilemem sizin zorunuza mı gitti. :)

Benim özür dilediğim konu ile ne alakası var yazdığınızın?

Bir iddiada bulunuyor da, karşılığında delil, ispat gösteremiyorsam, dediğinizde haklısınız. Eksik ifadeden kaynaklanan yanlış anlamayı önlüyorum, sizde buna kulp takmaya çalışıyorsunuz..! Bu ne hoşgörü böyle..!

İyi bir arkadaşa benziyorsun. Umarım en kısa zamanda benci (ben bilirim) yapın için öz eleştiri yaparsın..

Sizde iyi bir arkadaşa benziyorsunuz. Yukarıdaki yazdıklarınıza bakarsak, görülen o ki, bana yapmış olduğun tavsiyeye en az benim kadar ihtiyacınız var. Bakalım yukarıdaki yazdığınız, ( ben bilirim ) ifadeleriniz için, nasıl bir öz eleştiri yapacaksınız.

Sizede Selam olsun.

Gönderi tarihi:
Objektif değerlendirmenizi bekliyorum sadece...

Cengizhan, hangi konuda ne bekliyorsun açık yaz...

Yazdıklarımdan farklı anlamlar çıkartılmaması için ekleme yapıyorum. Bahsettiğim konu aşağıdaki sayfada.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...howtopic=113826

Verdiğin link çalışmıyor. Link verme. O sayfada bir sürü yazı var.

Şimdi bana zahmet olmazsa, nerede yanlış bilgi verdiğimi ve nerede yanlış kaynak gösterdiğimi söyle de forum sayfaları anlamsız yazılarla dolup taşmasın. ok?

Zor değil herhalde... Kopyala/yapıştır yap ve bana teker teker göster nerede ne yanlışım var hangi kaynağım yanlış? Haydi...

Eğer yazıyı dikkatli okursanız yazının başında diyorum ki ?Daha önceleri okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum.? Benim ortaya attığım bir iddia falan yok. Güzel bir yazı, içerisinde çeşitli konular üzerinde tartışma yapılabilir.

Evet tartışma yapılacak yapılacak da... Kazlar ne zaman tükenecek onu anlamadım :)

Evet, özellikle yersoy?a karşı objektif olmasını söylüyorum, çünkü bir başka sayfadaki iletisinde, ?her şeyi objektif değerlendiririz? diyordu. İnsan kendi söylediği ile çelişmemeli değil mi.? Ayrıca bu başlıkta da objektif olunması gerektiğini ben değil ilk kullanan sizsiniz. Bakalım birlikte göreceğiz ne kadar objektif olduğunuzu...

Cengizhan, şu objektif olmadığımız konuları, yanlış bilgi verdiğimiz konuları, yanlış kaynak kullandığımız konuları bir zahmet yaz... Kopyala bir şey yap! Çıldıracam yahu :)

Şimdi küçük bir hatırlatma yapayım mı?

Rica etsem tavırlarımdaki yanlışları söylermisin?

sorusunu hatırlıyor musun Cengizhan?

Peki şu cevabı?

Tabii? Kur?an hakkında yazdıklarınız yanlış, kopyalayıp yapıştırdığınız Ayetlerin o şekilde olup olmadığını bilmiyorsunuz. Size göre herhangi bir islami site veya diyanet yazdıysa, öyledir mantığı içerisinde hareket ediyorsunuz.

En yakın örnek olarak aşağıdaki yazınızı göstereyim, konu ile ilgili size dün orada yazmıştım.

""ALINTI(yersoy @ 01-18-2008, 03:39)

Şimdi kırmızıyla işaretlediğim yerlere tekrar bakarmısın Cengizhan???

Artık yaz şu yanlışlarımızı Cengizhan!

Link verme, hatlar karışlmasın... Yaz...

Gönderi tarihi:
Çelişki 1: Yakın kuşaktaki atalarımız hurafeci, ilk atalarımız ise daha doğrucu imiş. Hâlbuki maymunlar misalinde de, ilk kabullere karşı çıkmayı önermişsin. İmha örneği doğru, deneyle anlatımın çelişiyor.

Aktardığım yazıda ilk atalarımızdan bahsedilen bir konu göremedim. Bende yazmadım ilk atalara ait bir şey, kendiniz uydurupta, bana neden çelişki gibi gösteriyorsunuz..!

Varsa bir çelişki o sizin hayal dünyanıza ait bir şey...

Dosdoğru din hangisidir?

Çelişki 2: Soruya bak, cevaba bak…

Görüldüğü gibi taaa ilk atalar gibi olmayan konulara girmektense, önce aynı şeyden bahsedip etmediğimizi anlamamız gerekiyor.

Çelişki 3: Yukarıdaki dört cümlen de birbiriyle örtüşmüyor. İncele, araştır, anla diyorsun ama kaynağın yanlış olduğunu söylüyorsun. Sağlıklı kaynak bırakmadın. Ne yapmalıyız şimdi?…

O Dört cümle nerelerde hangi konularda geçmiş, ne için kullanılmış, önce ona bir bakalım mı?

1- “bilgileri aldığımız kaynaklar belli, kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz?”

10 nolu iletimde: Bir kaç yazınızı okudum siz ve sizin gibi arkadaşların, bahsettiğiniz konulardaki öne sürdüğünüz verilerin, hemen hemen, tamamına yakını yanlış. Belki diyeceksiniz, bilgileri aldığımız kaynaklar belli, kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz?

Neden yazmışım bunu? Bazı verilerin yanlış olduğunu söylemiş ve demişim ki ileti yazdığım kişiye, Belki siz diyeceksiniz “ bilgileri aldığımız kaynaklar belli ” onun böyle söylediğini varsayarak demişim ki “ kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz.”

2- “Onları anlamak için Arapça öğrenmenize gerek olduğunu sanmıyorum.”

17 nolu iletimde: Ne Arapça bildiğimi söyledim, nede bir iddiam var. Sadece açık seçik belli olanı gösterdim, bir kaç örneği o sayfaya yazdım. Onları anlamak için Arapça öğrenmenize gerek olduğunu sanmıyorum.

Neden yazmışım bunu.? Bir sayfada örnek verdiğimi yazmışım ve o örnekleri anlamak için Arapça öğrenmenize gerek yok demişim.

3- “Diyanet yanlış yazmış olabilir diye düşündün mü?

17 nolu iletimde: Bende bundan bahsediyorum ya işte, oradaki bilgilerin doğruluğundan ne kadar eminsin sen hiç doğru olup olmadığını araştırdınmı? Diyanet yanlış yazmış olabilir diye düşündünmü? Bana söyeleyebilirmisin hangi Ayeti derinlemesine inceleyipde araştırdın? Bumudur objektif olmak?

Neden yazmışım bunu? “Türkçe Kuran meallerine bakacağız... Kime güveneceğiz? En başta Diyanet işleri olmak üzere diğer din otoritelerine...” bana bu şekilde bir cevap verilmiş. Bende bu cevaba istinaden yukarıdakini yazmışım.

4- “Bana söyleyebilir misin hangi Ayeti derinlemesine inceleyip de araştırdın? Bumudur objektif olmak?”

Aynı kişiye soru soruyorum.

Okuyun bakayım iletileri sizin alt alta koyduğunuz gibi anlamlar içeriyormu..!

Çelişki 3: Yukarıdaki dört cümlen de birbiriyle örtüşmüyor. İncele, araştır, anla diyorsun ama kaynağın yanlış olduğunu söylüyorsun. Sağlıklı kaynak bırakmadın. Ne yapmalıyız şimdi?…

Nasıl örtüşecek ki, örtüşürmü hiç, sen al birbirine çorba yap, farklı konulardaki söylemleri alt alta getir, sonrada çelişki var de. Çelişki görmek istiyorsan önceki yazdığım iletide kendi örneklerine bak. Bana bencillik konusunda tavsiyede bulunup bencilliğin alasını yapıyorsun.!

Çelişki 4: Kuranı bilmiyorsun.

Çelişki 5: İnanç zayıflığı; Allah yanılmış o halde.

Ben Kur’anı biliyorum diye bir iddiada bulunmadım ki. Yine kendi uydurmalarıyın peşindesin.

İlgili sayfada verilen örnekleri incelediniz mi? İncelemedin, incelesen zaten bunları yazmazdın. Ben onları neden yazmışım bir fikriniz varmı? Yok..!

Eee bunları neden yazdınız peki..?

Laf olsun…

Gönderi tarihi:
Verdiğin link çalışmıyor. Link verme. O sayfada bir sürü yazı var.

Dün akşamdan beri çok zor da olsa nihayet bir gelişme var. O sayfadaki yazını buraya alıntı yaptım ya, onu takip ederek bulabilirsin.

Bakalım ondan sonra neler *******. :)

Gönderi tarihi:
Şimdi bana zahmet olmazsa, nerede yanlış bilgi verdiğimi ve nerede yanlış kaynak gösterdiğimi söyle de forum sayfaları anlamsız yazılarla dolup taşmasın. ok?

Zor değil herhalde... Kopyala/yapıştır yap ve bana teker teker göster nerede ne yanlışım var hangi kaynağım yanlış? Haydi...

Uyanık seni.. :) Aklın sıra konuyu çevirmeye çalışıyorsun ama dünden beri yazılanlar duruyor burada.. Bir sayfayı buraya kopyeleyeyim ki yok şöyle anlamıştım yok böyle anlamıştım diye takla atmayasın..

ALINTI(yersoy @ 01-19-2008, 13:41)

Bumudur Cengizhan?

Kuran hakkında yazdıklarımız Kuran'ın içeriğinde yazılanlar. Arapçamız yok... Eeee ne yapacağız? Türkçe Kuran meallerine bakacağız... Kime güveneceğiz? En başta Diyanet işleri olmak üzere diğer din otoritelerine...

Biz ne yaptık? Onlardan alıntılar yaptık...

Bende bundan bahsediyorum ya işte, oradaki bilgilerin doğruluğundan ne kadar eminsin sen hiç doğru olup olmadığını araştırdınmı? Diyanet yanlış yazmış olabilir diye düşündünmü? Bana söyeleyebilirmisin hangi Ayeti derinlemesine inceleyipde araştırdın? Bumudur objektif olmak?

Ayetlerin ne şekilde olup olmadığını sen daha iyi biliyorsan çevirilerini yaz öğrenelim... Bizim Arapçamız yok maalesef...

Eğer bu konuda otoriteler bile bir şey bilmiyorsa ve siz bildiğinizi iddia ediyorsanız yazın öğrenelim, yazın öğrensinler...

Ne Arapça bildiğimi söyledim, nede bir iddiam var. Sadece açık seçik belli olanı gösterdim, bir kaç örneği o sayfaya yazdım. Onları anlamak için Arapça öğrenmenize gerek olduğunu sanmıyorum.

Söylediklerimin yine arkasındayım. Alıntıladığın yazımın arkasındayım...

Buyrun sözünüzün arkasındaysanız, konu hakkındaki OBJEKTİF yorumunuzu merak ediyorum.

Koyu alt çizgili yeri iyi anla diye işaretledim. :)

Gönderi tarihi:
O Dört cümle nerelerde hangi konularda geçmiş, ne için kullanılmış, önce ona bir bakalım mı?

Bakalım Cengizhan...

1- “bilgileri aldığımız kaynaklar belli, kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz?”

En az 15 adet Kuran meali var arkadaşım diyorum sana... Ve soruyorum: "Eğer bir yanlışlık varsa nereden öğreneceğiz doğrusunu? Hangi çeviriden??? Söyle artık da öğrenelim :stuart:

10 nolu iletimde: Bir kaç yazınızı okudum siz ve sizin gibi arkadaşların, bahsettiğiniz konulardaki öne sürdüğünüz verilerin, hemen hemen, tamamına yakını yanlış. Belki diyeceksiniz, bilgileri aldığımız kaynaklar belli, kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz?

Neden yazmışım bunu? Bazı verilerin yanlış olduğunu söylemiş ve demişim ki ileti yazdığım kişiye, Belki siz diyeceksiniz “ bilgileri aldığımız kaynaklar belli ” onun böyle söylediğini varsayarak demişim ki “ kaynakların doğru olduğundan ne kadar eminsiniz.”

Hala soruyorum doğru kaynağı!!! Ama cevap yok tabi :stuart:

2- “Onları anlamak için Arapça öğrenmenize gerek olduğunu sanmıyorum.”

Sen nasıl anlıyorsun Cengizhan??? Söyle artık da biz de anlayalım... :stuart:

17 nolu iletimde: Ne Arapça bildiğimi söyledim, nede bir iddiam var. Sadece açık seçik belli olanı gösterdim, bir kaç örneği o sayfaya yazdım. Onları anlamak için Arapça öğrenmenize gerek olduğunu sanmıyorum.

Neden yazmışım bunu.? Bir sayfada örnek verdiğimi yazmışım ve o örnekleri anlamak için Arapça öğrenmenize gerek yok demişim.

Yoksa mistik güçlerin mi var da anlıyosun Kuran'ı Söyle artık da biz de anlayalım... :stuart:

3- “Diyanet yanlış yazmış olabilir diye düşündün mü?

17 nolu iletimde: Bende bundan bahsediyorum ya işte, oradaki bilgilerin doğruluğundan ne kadar eminsin sen hiç doğru olup olmadığını araştırdınmı? Diyanet yanlış yazmış olabilir diye düşündünmü? Bana söyeleyebilirmisin hangi Ayeti derinlemesine inceleyipde araştırdın? Bumudur objektif olmak?

Cengizhan, sana sadece diyanet değil, verdiğim linkte 15 değişik otoritenin çevirisi olduğunu göstermedim mi? Daha sağlıklı bir kaynağın var ise söyle artık da biz de öğrenelim... :stuart:

Neden yazmışım bunu? “Türkçe Kuran meallerine bakacağız... Kime güveneceğiz? En başta Diyanet işleri olmak üzere diğer din otoritelerine...” bana bu şekilde bir cevap verilmiş. Bende bu cevaba istinaden yukarıdakini yazmışım.

Yazdın yazdın da hala doğru bir kaynak gösteremedin Cengizhan!

Hala hatalarımızı göstermedin Cengizhan! :stuart:

4- “Bana söyleyebilir misin hangi Ayeti derinlemesine inceleyip de araştırdın? Bumudur objektif olmak?”

Cengizhan, Arapça ayetleri okuyup derinlemesine anlamak için ne yapıyorsun artık söylermisin? Biz de öğrenelim ha? Ne deresin? Madem Arapça bilmiyorsun nereden okuyup anlıyorsun?? :stuart:

Aynı kişiye soru soruyorum.

Okuyun bakayım iletileri sizin alt alta koyduğunuz gibi anlamlar içeriyormu..!

Okuyun bakalım iletileri... :stuart:

Gönderi tarihi:
Uyanık seni.. :) Aklın sıra konuyu çevirmeye çalışıyorsun ama dünden beri yazılanlar duruyor burada.. Bir sayfayı buraya kopyeleyeyim ki yok şöyle anlamıştım yok böyle anlamıştım diye takla atmayasın..

Aman be arkadaşım... Ben de sandım başka şeylerden bahsedek... Bak yukarda hala aynı şeyi yorumluyorum bi oku lütfen...

Hala yanlış kaynağı,, yanlış bilgiyi gösteremiyorsun değil mi??

Bence bırak inadı da öz eleştiri ver...

Gönderi tarihi:

Yok ben şiştim .Bu ciddi ciddi bir forum şakası galiba.Ya da arkadaşımız mesaj sayısı artsın diye anlamamazlıktan geliyor.

Ya arkadaşım sen demek bu kaynakların yanlış olduğunu söylüyorsun.İşin başından beri arkadaşlarımız doğrusunu söylede bizde aydınlanalım diye çırpınıyorlar.Gene tık yok.Yok ya ciddi ciddi bir forum şakası bu.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.