Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zehirlenmeye devam çünkü önümüzde seçim var!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Zehirlenmeye devam çünkü önümüzde seçim var!

Şu sigara yasası, nasıl yönetildiğimizin en somut belgesi oldu.. :D

Hikâyeyi anlatayım..

Yeni yılın ilk günlerinde AKP iktidarı Meclis’ten bir yasa geçirdi.. Yasa, lokanta, restoran, bar, kahve gibi kapalı mekânlarda da sigara içilmesini yasaklıyor..

Özel bölüm falan da yok..

Sert bir başlangıç..

Gerekli mi?

Bana göre evet, kimine göre hayır..

Bu ayrı.. Benim üzerinde durmak istediğim konu başka..

Çoğu insanın yaşamını etkileyen.. Köy kahvesine gideni de akşamları barda oturmayı seveni de.. Özel veya kamu fark etmez, bir iş yerinde çalışanı da etkileyen yasanın tartışılması, yararlarının sakıncalarının ortaya konulması gerekmiyor mu?

AKP’ye göre gerekmiyor..

Onlar diyor ki; "oyumuz yüzde 46.6.. Biz her şeyi biliriz, Sizin adınıza düşünürüz, taşınırız doğrusu yaparız."

Yeni anlayış bu..

Kimse konuşmasın..

Kimse tartışmasın..

Biz özgürlükçüyüz.. Sadece biz konuşuruz..

Sigara yasası da bu bakışın ürünü.. Doğru dürüst kimsenin haberi olmadan paldür küldür Meclis’ten geçti..

Geçti ama aslında geçmedi..

Geçiyormuş gibi oldu.. Kağıt üstünde kaldı..

Yasanın en önemli maddeleri birinci gün kabul edildi.. İkinci gün birilerinin aklına gelmiş olmalı ki hemen devreye girdiler..

Aman dediler, önümüzde yerel seçim var, perişan oluruz..

Seçimle sigaranın ne ilgisi var?

Var, çok ilgisi var..

Barları, lokantaları düşünen yok.. Kilit yer kahveler.. AKP’nin oy depoları.. Buraları kim denetleyecek?

Belediye zabıtaları..

Cezayı kim kesecek? Belediye zabıtası..

Her mahallede her caddede her köyde kahve var.. Zabıta gelip yasak kardeşim deyince ne olacak?

Sinirler gerilecek, insanların tadı kaçacak..

AKP iktidarına öfke yağacak..

İşte sigara ile yerel seçimlerin ilgisi bu..

Sonuçta formül bulundu..

Yasa çıktı ama uygulama tarihi 18 ay sonrasına atıldı..

2009 yılının temmuz ayına..

Yerel seçim ne zaman?

2009 yılının mart ayında..

*

Gerekçeleri de şu: Geçiş dönemi.. Neyin geçişi anlamadım.. Diyelim ki adamın kahvesi var, bu 18 aylık geçiş döneminde ne yapacak? Diyelim ki ocakbaşı işletiyor, ayak üstü hamburger mi satmaya başlayacak..

Yasa, sigara içinler için özel bölüm ayrılmasına hükmetse anlarım.. Herkes kendisine göre bir düzen kuracak, tadilat yapacak, havalandırma koyacak falan.. Süre lazım..

Ama yasa öyle demiyor ki.. Zinhar yasak diyor..

Demek ki geçiş meçiş lafları biraz palavra..

Çocuk kandırmaca gibi bir şey..

*

AKP yöneticileri şundan da korkmuş olabilir: Seçime giden belediyeler bu işin takipçisi olmayacağı için yasa uygulamaya geçmeyecek.. Kimse ceza kesmeyecek.. Sigara yasağı AKP’nin yüzüne gözüne bulaşmış olacak..

*

Aklıma geldi de..

Başbakan, sigara terör kadar tehlikeli diyordu..

Ne oldu? Terörle mücadeleye 18 ay ara mı verdik? Demek ki seçim her şeyden önemliymiş!

AKP sigara yasağı konusunda hiç samimi değilmiş!

Demek ki paldır küldür yasa çıkarılamıyormuş!

Çıkarılsa da işe yaramıyormuş!

Gönderi tarihi:

Iktidarlarin en büyük yanlisligi,iktidar olamamalari ama hükmetmeleridir.Halkin yarisi onlari secmemis dertmi secseydiler.Hükümete gelen hicbir parti ister tek basina ister koalisyon halk adina hicbirsey yapmaz.Atatürk halk icin devlet icin calisti,her fedakarligi göze aldi ve etrafinda kendisine inanan bir avuc vatanseverle yeni bir Türkiye'nin temelini atmaya yemin ettiklerinde halk onlarin arkasindaydi istisnalar disinda.Atatürkten sonra gelen hicbir hükümet iktidar olamamis ama hükmetmistir.Hükmetmek icin yönetime talip olanlar asla halk icin calismaz,onlarin tek amaclari kendileri icin dogru olani halka hükmederek sunmaktir.

Sigara yasagi,Avrupa ülkelerinin bazilarinda gayet sert ve ciddi yasalar cercevesinde uygulanir.Birahanelerde restaurantlarda sigara icmek kesinlikle yasaktir veya özel bölümler olusturulmasi gereklidir.Ve isin asil en ciddi tarafi ise bu yasalarin kagit üzerinde kalmasi degil denetim altinda tutulmasidir.Yasalar böyle uygulanir.Bizdeki gibi köprüyü gecene kadar agam sonrada ......demekle olmuyor bu isler.

Evet secim var önümüzde,simdi mümkün olan her türlü dolap cevrilecektir halki aldatmak halkin gözüne girebilmek icin.Güc kimde ise o gücünü kullanip parsayi götürecektir,zaten hep öyle olmustur.Örnegin Keciören tapu dairesinin basilip rüsvet davasi nin ortaya cikarilmasi gibi,bgüne kadar orada rüsvet alindigi bilinmiyormuydu,halkin canini yakanlara bugüne kadar neden göz yumuldu.Evet disardan bakildiginda"Ya ne var bunda,ne güzel iste bak,demekki calisiyorlar ki yolsuzluklari ortaya cikartiyorlar,bravo yöneticilere"denebilir,evet dogrudur gecte olsa önemli bir seydir bu.Ama ille böyle isgüzarliklari secimlerin arefesindemi yapmak gerekiyor diye sormadanda gecemiyorum.

Halkimiz secimden secime egemenligini gösterdigi icin bu secimdede egemenlik görevini yerine getirip oyunu en iyilere verecektirmi diyorsunuz,ben öyle demiyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Iktidarlarin en büyük yanlisligi,iktidar olamamalari ama hükmetmeleridir.Halkin yarisi onlari secmemis dertmi secseydiler.Hükümete gelen hicbir parti ister tek basina ister koalisyon halk adina hicbirsey yapmaz.Atatürk halk icin devlet icin calisti,her fedakarligi göze aldi ve etrafinda kendisine inanan bir avuc vatanseverle yeni bir Türkiye'nin temelini atmaya yemin ettiklerinde halk onlarin arkasindaydi istisnalar disinda.Atatürkten sonra gelen hicbir hükümet iktidar olamamis ama hükmetmistir.Hükmetmek icin yönetime talip olanlar asla halk icin calismaz,onlarin tek amaclari kendileri icin dogru olani halka hükmederek sunmaktir.

Sigara yasagi,Avrupa ülkelerinin bazilarinda gayet sert ve ciddi yasalar cercevesinde uygulanir.Birahanelerde restaurantlarda sigara icmek kesinlikle yasaktir veya özel bölümler olusturulmasi gereklidir.Ve isin asil en ciddi tarafi ise bu yasalarin kagit üzerinde kalmasi degil denetim altinda tutulmasidir.Yasalar böyle uygulanir.Bizdeki gibi köprüyü gecene kadar agam sonrada ......demekle olmuyor bu isler.

Evet secim var önümüzde,simdi mümkün olan her türlü dolap cevrilecektir halki aldatmak halkin gözüne girebilmek icin.Güc kimde ise o gücünü kullanip parsayi götürecektir,zaten hep öyle olmustur.Örnegin Keciören tapu dairesinin basilip rüsvet davasi nin ortaya cikarilmasi gibi,bgüne kadar orada rüsvet alindigi bilinmiyormuydu,halkin canini yakanlara bugüne kadar neden göz yumuldu.Evet disardan bakildiginda"Ya ne var bunda,ne güzel iste bak,demekki calisiyorlar ki yolsuzluklari ortaya cikartiyorlar,bravo yöneticilere"denebilir,evet dogrudur gecte olsa önemli bir seydir bu.Ama ille böyle isgüzarliklari secimlerin arefesindemi yapmak gerekiyor diye sormadanda gecemiyorum.

Halkimiz secimden secime egemenligini gösterdigi icin bu secimdede egemenlik görevini yerine getirip oyunu en iyilere verecektirmi diyorsunuz,ben öyle demiyorum.

saygilarla

soruma cevap olmamış. sen olsan anlattıkların gibi davranırmıydın?

saygılar

Gönderi tarihi:
soruma cevap olmamış. sen olsan anlattıkların gibi davranırmıydın?

saygılar

Ben yönetici olmak istemedigime göre aynisini yapmamda olanaksiz olur diyorum.

saygilarla :)

Gönderi tarihi:
Ben yönetici olmak istemedigime göre aynisini yapmamda olanaksiz olur diyorum.

saygilarla :)

anladım.

''bekara boşanmak kolay'' sözü bunu anlatıyor galiba? (yani ben eleştiririm ama yönetici olmak istemem)

saygılar

Gönderi tarihi:
anladım.

''bekara boşanmak kolay'' sözü bunu anlatıyor galiba? (yani ben eleştiririm ama yönetici olmak istemem)

saygılar

Sayin Bodrumlu,yönetici olmak keyif isi degildir.Yönetici olmak millet icin birseyler yapmaya namzet olmak demektir.Kisisel veya idolojik cikarlar icin yöneticilik olmaz.*Bekara bosanmak kolay*derken yönetimi savunmaya almissiniz.Ben buna saygi duyarim ama elestir yapmak icin yönetici olmak gerekmiyor,heralde sizide böyle bir takinti var.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin Bodrumlu,yönetici olmak keyif isi degildir.Yönetici olmak millet icin birseyler yapmaya namzet olmak demektir.Kisisel veya idolojik cikarlar icin yöneticilik olmaz.*Bekara bosanmak kolay*derken yönetimi savunmaya almissiniz.Ben buna saygi duyarim ama elestir yapmak icin yönetici olmak gerekmiyor,heralde sizide böyle bir takinti var.

saygilarla

şimdi yönetici olmak millet için birşeyler yapmaya namzet olmak diyorsun okey.ideoloji için yönetici olunur.ideolojin yoksa iktidara gelmeye çalışıyorsan senin sıkıntın iktidar olmak ve oradan nemalanmaktır. kişisel çıkarlar için tabiki olunmaz.bekara boşanmak kolay sözü ile yönetimi savunuyorsun diyorsun.yanlış.öyle bir derdim yok.bu iktidarın çoğunlukta uygulamalarını beğenmiyorum.

benim sıkıntım salt eleştiri kolaycılığına kaçılmasıdır.(eleştirmek en kolay,kendini onun yerine koyarak bakmak biraz zor)

eleştiri yapmak için yönetici olmak elbette gerekmez.ama empati kurmak çokmu zor olur.

takıntım:

karakucak eleştiriyedir.şunu demek istiyorum:

eğer bir ideolojin varsa bunu gerçekleştirmek için elinden geleni yaparsın. çünkü onun herkes için iyi olacağına inanmışsındır ama bu doğrumudur? dersen tartışılır.

saygılar

Gönderi tarihi:
şimdi yönetici olmak millet için birşeyler yapmaya namzet olmak diyorsun okey.ideoloji için yönetici olunur.ideolojin yoksa iktidara gelmeye çalışıyorsan senin sıkıntın iktidar olmak ve oradan nemalanmaktır. kişisel çıkarlar için tabiki olunmaz.bekara boşanmak kolay sözü ile yönetimi savunuyorsun diyorsun.yanlış.öyle bir derdim yok.bu iktidarın çoğunlukta uygulamalarını beğenmiyorum.

benim sıkıntım salt eleştiri kolaycılığına kaçılmasınadır.

eleştiri yapmak için yönetici olmak elbette gerekmez.ama empati kurmak çokmu zor olur.

takıntım:

karakucak eleştiriyedir.şunu demek istiyorum:

eğer bir ideolojin varsa bunu gerçekleştirmek için elinden geleni yaparsın. çünkü onun herkes için iyi olacağına inanmışsındır ama bu doğrumudur? dersen tartışılabilinir.

Yönetici halk icin yönetime talip olur idoloji icin degil.Halkin istedigi insanca yasamaktir ideolojilerin ülkeleri nerelere götürdügünü görüyoruz.
Gönderi tarihi:
Yönetici halk icin yönetime talip olur idoloji icin degil.Halkin istedigi insanca yasamaktir ideolojilerin ülkeleri nerelere götürdügünü görüyoruz.

tuhaf! ideolojiden ne anladığını merak ettim doğrusu?

yönetici halk için yönetime talip olur diyorsun. oldu diyelim ve yönetici oldu neye göre yönetecek?

iktidara gelenlere neden hükümet deniyor?

adı üstünde hükmetmek için oraya geliyor.HÜKÜM-ET!

Yani yetkili sensin hükmet ve yönet bakalım diyor halk.

ama bunu yaparken kanunlar çerçevesinde yapmalısın diyor.sana hükmet diyorum ama yanlış hükümler seni oradan indirir.

onun için hükümlerinin hesabını oradan inince verirsin.bu ülkemizde böylemi oluyor dersen bence pek böyle olmuyor.

ama naparsınki bizim ülkemizde böyle. şimdi iktidarın yönetiminden memnun olmayan biri yönetime talip olur ve kazanırsa kafasında ülke menfaatine yararlı olacağına inandığı kararlar almaya çalışır.

bu kararlardan herkes memnun olurmu? zannetmem çünkü olursa o ülkede bir anormallik vardır.derim ben.

onun için insanların ideolojilerini gerçekleştirmek istemelerinden daha doğal birşey yoktur.yeterki bu ideolojiler diğerlerine zarar vermesin.

saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.