Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ekmek arasına SALAM çaldı; 15 yıl hapsi isteniyor


marti_name

Önerilen İletiler

İkinci 'baklava' vakası: Ekmek arasına SALAM çaldı; 15 yıl hapsi isteniyor

 

Markette bir parça salamı cebine koyduğu sırada yakalanan 17 yaşındaki S.K. "hırsızlığa teşebbüs"ten 5 yıl hapisle yargılanıyor

(26 Aralık 2005 Pazartesi)

 

Gaziantep'teki "Baklavacı çocukların" hırsızlık olayı ve çarptırıldıkları ceza hukuk fakültelerinde "ders" olarak anlatıladursun, benzer bir olay Ankara'da yaşandı. 17 yaşındaki S.K., parayla aldığı yarım ekmek içine koymak için bir marketten bir parça salamı cebine koyarken yakalandı. Şimdi "hırsızlığa tam teşebbüs" ten 5 yıla kadar hapis istemiyle yaklaşık 1 yıldır 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanıyor. Parası olmadığı için Ankara Barosu'nun görevlendirdiği avukat Onur Tatar tarafından savunulan S.K. ifadesinde olayı anlattı:

 

"Suç tarihinde işsizdim. Ağabeyimin yanında kalıyordum. Dışarıda gezerken karnım acıktı. Son paramla yarım ekmek aldım. Bu sırada yanından geçtiğim markete girdim. Küçük bir salam aldım. Daha önce hiç yememiştim, canım çekti. Dışarıya çıkmadan yakalandım. Sadece karnımı doyurmak için salamı almıştım."

 

Avukat Tatar da savunmada, "Ömründe salamı hep televizyon ekranlarındaki reklamlarda görmüş ve işsiz olan müvekkilim, bir anlık zaafiyeti nedeniyle bu suçu işlemiştir. Ancak şu an bir iş bulmuştur. Ceza alırsa, hem işinden olacak, hem de yaşamı alt üst olacak" dedi. İlyas Tüfekçi adlı işadamına ait Emirler Market'ten aldığı 5.5 milyon lira değerindeki salam nedeniyle yargılanan S.K. ceza alırsa, ilk defa cezaeviyle tanışacak. Avukat Onur Tatar "Devlet böyle davalarda, küçükleri cezalandırmak yerine topluma kazandırmak için şans tanımalı" diye konuştu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

hero bu yazilari yazarken stres`te falan degildin degilmi ?

 

yorgun..?

 

sanirim karninda ac degildi degilmi... ?

 

bu yazdigin cümle... "15 az bunun gibilerin elini kesmeli ki ibret alsınlar"

 

inanilacak gibi degil cünkü , kusura bakma..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yoo gayet sakinim ve kendimdeyim .bence hırsızlık kabul görebilecek bi olay değil .hırsızlara karşı alerjim var kolay yolu seçip zahmetsizce hazıra konuyorlar.yaşlarını aldıkça daha kötülerini yapıyorlar .böyle düşünüyorum diye lütfen kimse benim düşüncelerimi yadırgamasın

 

 

 

 

Yoooooooooo yadırgamıyoruz kardeşim ne var ki yadırganacak. Hırsızlık yaptı diye elini dedeikodu yaptı diye dilini keselim.açık giyinen kadınları taşlayalım dimi .DİLİNİN ALTINDA BAŞKA BİŞİ VARMI KARDEŞ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çocuk Haklari Sözlesmesi'nden bazi maddeleri.....

 

Madde 1: Bu sözlesme uyarinca çocuga uygulanabilecek olan kanuna göre daha erken yasta resit olma durumu hariç, on sekiz yasina kadar her insan çocuk sayilir.

 

söz konusu olan S.K........ 17 yasinda

 

Madde 16: Hiçbir çocugun özel yasantisina, aile, konut ve iletisimine keyfi yada haksiz bir biçimde müdahale yapilamayacagi gibi, onur ve itibarina da haksiz olarak saldirilamaz.

 

"15 az bunun gibilerin elini kesmeli ki ibret alsınlar"... ?

 

 

Madde 27: Taraf devletler, her çocugun bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaksal ve toplumsal gelismesini saglayacak yeterli bir hayat seviyesine hakki oldugunu kabul ederler.

 

Suç tarihinde işsizdim. Ağabeyimin yanında kalıyordum. Dışarıda gezerken karnım acıktı. Son paramla yarım ekmek aldım. Bu sırada yanından geçtiğim markete girdim. Küçük bir salam aldım. Daha önce hiç yememiştim, canım çekti. Dışarıya çıkmadan yakalandım. Sadece karnımı doyurmak için salamı almıştım."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.