Φ verdinaz Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Artık tartısmalar sona erecek gibi başörtüsüde serbest olacak hakkımızda hayırlısı....(aslında serbest olursa esas sorun o zaman başlıyo ama....) Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Artık tartısmalar sona erecek gibi başörtüsüde serbest olacak hakkımızda hayırlısı....(aslında serbest olursa esas sorun o zaman başlıyo ama....) ah canım kardesım hersey bununla baslayacak, butun savaslar ve tartısmalar..... uzucu yanıda herkes anlayamadıgı bır sey ıcın savasacak, kımılerı dıyecek allah ıcın kımılerı dıyecek ülkem ıcın............... saygılar......... Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Arakadaslar isin sorunu allahin varliginda adam bunu kabul etmeiyor allahin bir var oldugunu kabulense gerisi gelecek .Allah varlgini bir kabulnse ondan sonra ona ahiretin varligina inandiracaksin daha sonra hz muhammedin(a.s) peygamber olduguna ve daha nelere inanacak. bu pc nin arakasindan cok zor oluyor inandirmak. insan yasamadikca inandiramiyorsun caHilrlen en usta veli olan Imami EBU HANIFE bile bas edememis gel gor biz onlara biseyler anlatmaya calisiyoruz heeey haaat. ote tarafa gitigimiz zaman anlayacagiz kim yaman mis. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Arakadaslar isin sorunu allahin varliginda adam bunu kabul etmeiyor allahin bir var oldugunu kabulense gerisi gelecek.Allah varlgini bir kabulnse ondan sonra ona ahiretin varligina inandiracaksin daha sonra hz muhammedin(a.s) peygamber olduguna ve daha nelere inanacak. bu pc nin arakasindan cok zor oluyor inandirmak. insan yasamadikca inandiramiyorsun caHilrlen en usta veli olan Imami EBU HANIFE bile bas edememis gel gor biz onlara biseyler anlatmaya calisiyoruz heeey haaat. ote tarafa gitigimiz zaman anlayacagiz kim yaman mis. Her yaratana inanan insanın Muhammed denilen kişiyi peygamber olarak kabul ettiğini veya edeceğini mi sanıyorsunuz siz, sayın Sevket63? Yanlış düşünüyorsunuz. Hem sonra Allah kelamı diyerekten eksik ve yalan yanlış yazılmış şeylerle -bırakın pc başında, gerçek hayatta bile- bir insanı inandırmak dediğiniz gibi kolay olmasa gerek. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 ah canım kardesım hersey bununla baslayacak, butun savaslar ve tartısmalar..... uzucu yanıda herkes anlayamadıgı bır sey ıcın savasacak, kımılerı dıyecek allah ıcın kımılerı dıyecek ülkem ıcın............... Türban veya başörtüsü, adı her ne ise bu konuyu yeniden ısıtmak ve tartışmaya açmak bu hükümetin bu ülkeye yaptığı en büyük ihanettir. İşin acı yanı, bu oyuna bu ülkeyi sevdiklerini söyleyenlerin de alet olmasıdır. Gerçi bu partinin bu ülkenin nesini sevdiğini çok iyi biliyoruz. Ecevit DSP si ile de banka paylaşma pazarlığına oturmuş ve Rahşan Ecevit'in "katiller" lafına, sırf hortuma katılma aşkına boyun bükmüşlerdi. Sonra da deprem yardımları buharlaşmış, (koalisyonun bahsettiğimiz tarafının denetiminde olan) Emlak bankasının içi boşalmıştı. Zaten Orta Asya Türkleri için yardım diye topladıkları paraların da kimlerin kişisel banka hesaplarında çıktığını biliyoruz. Zaten bu hükümete prim yaptıran da bu rezaletler olmuştu. Şimdi sen gel, bu kez sağ koltuk değneği ol. Biraz kişilik, biraz namus, biraz mertlik. En savunur göründükleri bu kavramlardan en yoksun olanlar bunlardır. Tıpkı ülkeyi sevme iddiaları gibi. Bunlar asacağız diye iktidar oldukları adamın idamını elleriyle reddedip sonra meydanlarda halka ip fırlatanlardır. Zaten sırf CHP ile koalisyon kuracakları söylentilerini yayarak oy toplamışlardır. Menfaat için herkese payandalık yapmaya amade insanlardır. Sen ne hakla başın nasıl bağlanacağının tarifini yasayla yapıyorsun diye sormazlar mı adama? Yok çene altından yok üstünden? Bu ne rezalet yahu? Kılık kıyafetin anayasa ile tanımlanamayacağını anlatıncaya kadar ne çektik, nihayet kafalarına girdi, bu kez yasa ile tanımlamaya kalktılar. *********! Bu yasa ile de olmaz, bu yönetmelik işidir beyler! Çene altı çene üstü diye bu ülkeyi gerenlere yazıklar olsun. Bunlar kadayıfın altını üstünü, kanlıyı kansızı tartışmaya açanların yolunda gittiklerini, bunu reddetseler de insanları kandırdıklarını bir kez daha kanıtladılar. Her ülke aleyhindeki uğursuzluğa payanda çıkmayı kişilik haline getirenlere bir kat daha yazıklar olsun... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Çene altı çene üstü diye bu ülkeyi gerenlere yazıklar olsun. Dün televizyonda bir kanalın haberlerinde yarım saati aşkın bir süreyi bu bezin nasıl bağlanması gerektiği ile ilgili bir tartışmaya ayırdılar. İşin uzmanı diye bir adam getirmişler bir de... Ortaya bir model (makyajlı) ve başörtüsü, bağlayıp bağlayıp duruyorlar... Yok şöyle olur yok böyle olur... Sonra bir de türban fiyatları indirimler filan. Reklamları dinlediniz! Arkadaşlar uyanın artık!... Benliğiniz adına uyanın! Bir millet bu kadar ****** yerine koyulup bu kadar dalga geçilmez!!! Komik duruma düşürülmez! Ve buna karşı susulmaz!!! Bu ülkenin hiç mi sorunu kalmadı? Bu ülkenin din konusunda olsun tek sorunu bu mu? Haberlerde o süreyi bu konuya adayacak kadar sorunsuz gamsız bir ükemiyiz? Ekonomi ne durumda? Doğudaki savaş ne oldu? Aç yatanlara ne oldu? Evsizler bu soğukta ne yapuıyor? Çevre sorunlarımız ne çabuk unutuldu? Özelleştirmeler sayesinde kaybetiklerimize ne demeli? Yolsuzluklar? YAZIKLAR OLSUN! Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Dün televizyonda bir kanalın haberlerinde yarım saati aşkın bir süreyi bu bezin nasıl bağlanması gerektiği ile ilgili bir tartışmaya ayırdılar. İşin uzmanı diye bir adam getirmişler bir de... Ortaya bir model (makyajlı) ve başörtüsü, bağlayıp bağlayıp duruyorlar... Yok şöyle olur yok böyle olur... Sonra bir de türban fiyatları indirimler filan. Reklamları dinlediniz! Arkadaşlar uyanın artık!... Benliğiniz adına uyanın! Bir millet bu kadar ****** yerine koyulup bu kadar dalga geçilmez!!! Komik duruma düşürülmez! Ve buna karşı susulmaz!!! Bu ülkenin hiç mi sorunu kalmadı? Bu ülkenin din konusunda olsun tek sorunu bu mu? Haberlerde o süreyi bu konuya adayacak kadar sorunsuz gamsız bir ükemiyiz? Ekonomi ne durumda? Doğudaki savaş ne oldu? Aç yatanlara ne oldu? Evsizler bu soğukta ne yapuıyor? Çevre sorunlarımız ne çabuk unutuldu? Özelleştirmeler sayesinde kaybetiklerimize ne demeli? Yolsuzluklar? YAZIKLAR OLSUN! ne bezmiş be, helal olsun!.... neleri unuttuk sayesinde... acaba bezin fikrini sorsalar tercihi ne olurdu? Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 ben bir müslüman olarak dahi TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE başörtülü insanları üniversitede görmek istemiyorum!... bunun nedenini maddeler halinde açıklayacağım, nasıl bir tepki alırım şimdiden bilemiyorum, ama bütün samimiyetimle sadece şunu söylüyorum OLMASIN!...İSTEMİTORUM!.... 1:islam yaptırım gücü çok büyük bir dindir,diger bütün dinlere kıyasla. (bu yolla okumus veya okumamıs herkes kendı seyhıne baglıdır ve herseyı yapabılır) 2:insanlarımız maalesef dini başka amaçlara yönlendire biliyorlar. (bugunku tarıkatler hakkında heralde bılgılerımız vardır,ebeveynlere yonelık tarıkatler,cocuklarına yonelık terıkatler) 3:TÜRK insanı en azından daha buna hazır degil. (ınanıyorumkı daha henuz kendımızı kendımıze ıfade edebılmıs degılız) 4:geleceğimden korkuyorum cünkü, taraftar peşinde koşan insanlara artık kendimizi ifade edemiyoruz. (ben muslumanım ama kımınle konussam allah senı ıslah etsın dıyor,ve sunu unutamıyorum maalesef bır osmanlı olma yolundayız...ve unutamıyorum kı osmanlıyı yıkan tek sey mollaların ordunun ıcıne sızması ve bugun bunu bazı kurumlarda maalesef goruyoruz) 5:suna cok eminim hz.muhammet kalkıp gelse on daika sonra katlederler, ''sen ne diyorsun derler.'' (hz muhammedın anlattıgı dınle yasanan hıcbırsey goremıyorum ve ınanıyorum kı hz muhammet kalkıp gelse bır gun sonra bır suıkaste kurban gıder.) 6:bana gore dın ınsanın kendı basına yasaması gereken bır eylemdır!.... ama maalesef ulkemızde dını yasamak yerıne daha ıyı bıldıgı ıdda edılen adamlar tarafından yasatılıyor... bu bana cok korkunc gelıyor. (her hafta dınımızde olmayan cuma namazı hutbelerını hatırlayın!..) üzgünüm; karaçarşaf giydirilmiş çoğu kişi bunu zorla giyiyor!... ve bende bundan ürperti duyuyorum...daha buraya eklemek ıstedıgım cok sey var. ama bır kac yakın ozellıktekı maddelerı ekledım!... konunun ılerıkı kısımlarında dahasını ekleyecegım, kımse gocunmasın maalesef bunlar gercek!... bana hıcbır hoca kılıgına gırmıs ne oldugu belırsız adamların dını anlatmasını ıstemem ve kımse ıcınde bunu ısteyemem.... saygılar....... haklı olduğunuz noktalar var..ama şunu da düşünün..eğitimsiz toplum dıyoruz eğitim şart dıyoruz sürekli... bır çocuğun yetiştirilmesınde toplumumuza genellikle anneye daha pay düşmektedir,ve gelecek neslimizi yetiştirecek çok eğitimsiz anne vardır.. bır bayan dini ve eğitimi arasında bocalıyor çoğu inancını seçip eğitimden vazgeçiyor.. bırakın ünıversıtede serbest olsun başörtusu,ondan sonra çalışsın yada çalışmasın..başını açmak ıstemezse çalışmaz... bırakın bu insan çocuklar yetiştirecek,daha bilinçli eğitimli anneler için eğitimle inanç seçimi yapılmasın.. öncesınde de üniversıtede serbesttı başörtusu bu bır eksı getırmedi... ama kamu alanlarında başörtusunu bende istemem dindar bır insan olarak,çünkü bundan yola çıkılarak kulaktan duyma dindar olan,bilinçli olmayan insanların durumu abartacaklarını ve devletımızın huzurunu bozacaklarını biliyorum..çünkü her düşünce kesiminde savunduğu inancı yada ıdeolojıyı doğru durust bilmeyen çok insan var ve devletımın zarar görmesini istemıyorum.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 haklı olduğunuz noktalar var..ama şunu da düşünün..eğitimsiz toplum dıyoruz eğitim şart dıyoruz sürekli...bır çocuğun yetiştirilmesınde toplumumuza genellikle anneye daha pay düşmektedir,ve gelecek neslimizi yetiştirecek çok eğitimsiz anne vardır.. bır bayan dini ve eğitimi arasında bocalıyor çoğu inancını seçip eğitimden vazgeçiyor.. bırakın ünıversıtede serbest olsun başörtusu,ondan sonra çalışsın yada çalışmasın..başını açmak ıstemezse çalışmaz... bırakın bu insan çocuklar yetiştirecek,daha bilinçli eğitimli anneler için eğitimle inanç seçimi yapılmasın.. öncesınde de üniversıtede serbesttı başörtusu bu bır eksı getırmedi... ama kamu alanlarında başörtusunu bende istemem dindar bır insan olarak,çünkü bundan yola çıkılarak kulaktan duyma dindar olan,bilinçli olmayan insanların durumu abartacaklarını ve devletımızın huzurunu bozacaklarını biliyorum..çünkü her düşünce kesiminde savunduğu inancı yada ıdeolojıyı doğru durust bilmeyen çok insan var ve devletımın zarar görmesini istemıyorum.. Okusa, bilinçli anne olsa ne yazar. Çocuğun yaptığı hatalarda onu Allah'la tehdit edip korkuttuktan sonra! Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 haklı olduğunuz noktalar var..ama şunu da düşünün..eğitimsiz toplum dıyoruz eğitim şart dıyoruz sürekli...bır çocuğun yetiştirilmesınde toplumumuza genellikle anneye daha pay düşmektedir,ve gelecek neslimizi yetiştirecek çok eğitimsiz anne vardır.. bır bayan dini ve eğitimi arasında bocalıyor çoğu inancını seçip eğitimden vazgeçiyor.. bırakın ünıversıtede serbest olsun başörtusu,ondan sonra çalışsın yada çalışmasın..başını açmak ıstemezse çalışmaz... bırakın bu insan çocuklar yetiştirecek,daha bilinçli eğitimli anneler için eğitimle inanç seçimi yapılmasın.. öncesınde de üniversıtede serbesttı başörtusu bu bır eksı getırmedi... ama kamu alanlarında başörtusunu bende istemem dindar bır insan olarak,çünkü bundan yola çıkılarak kulaktan duyma dindar olan,bilinçli olmayan insanların durumu abartacaklarını ve devletımızın huzurunu bozacaklarını biliyorum..çünkü her düşünce kesiminde savunduğu inancı yada ıdeolojıyı doğru durust bilmeyen çok insan var ve devletımın zarar görmesini istemıyorum.. bu guzel bır mutluluk tablosu guzel bır dusunce guzel bır egılım,ama maalesef boyle olmayacak!...bundan hepımız okadar emınızkı sadece buna karsı caresızlıgımızı,guzel fıkırlerle ortup vıcdanımızı rahatlatıyoruz.......... saygılar... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 naıl bu kadar kesin bır yargıya varıyorsunuz,sanki her türbanlı annenın bunu yaptığını biliyor gibi konuşuyorsunuz... kapatın koca bır kitleyi eve sonrada cahillik deyın eğitimsizlik deyın.. neden ülkemizde türbanlı bir bayan 3.sınıf muamelesi görüyor.. ben de türbanlıyım ve öğretmenim,ve öğrencilerımı allah ile korkutmuyorum..ve gayet kaliteli öğrenciler yetiştirdiğimden son derece emınım..bir velimle görüşeceğimde bu günahtır yapmayın tarzı konuşmuyorum merak etmeyın Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 ben de türbanlıyım ve öğretmenim,ve öğrencilerımı allah ile korkutmuyorum..ve gayet kaliteli öğrenciler yetiştirdiğimden son derece emınım..bir velimle görüşeceğimde bu günahtır yapmayın tarzı konuşmuyorum merak etmeyın Sorun da burada zaten... Sizin gibi milyonlar var bu ülkede. Masum inançları doğrultusunda hareket eden ve ülkesine hizmet eden aydın insanlarımız yok mu? Var! Peki sorun ne? Bu aydın insanlarımız bir şeylerin farkında değiller! Bu aydın insanlarımız tartışmaların sadece "örtünmek" ya da "kapanmak" olduğunu sanıyorlar... Bu aydın insanlarımız bizleri, din düşmanı misyoner vatan hainleri sanıyorlar (hani dini tartışıyoruz ya)... Bu aydın insanlarımız bu konuyu tartışırken: "Bizler inançlarımız doğrultusunda örtünürüz, ancak içinde yaşadığımız Atatürk Cumhuriyeti'ne nankörlük ve hainlik etmemek adına Cumhuriet ve laikliğin ilkelerine ters düşecek davranışlarda bulunmayız! Bulunmayacağız! Bizim dini duygularımızı, Cunhuriyet düşmanlarının kullanmasına izin vermeyeceğiz!" diyemiyorlar! Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Sorun da burada zaten... Sizin gibi milyonlar var bu ülkede. Masum inançları doğrultusunda hareket eden ve ülkesine hizmet eden aydın insanlarımız yok mu? Var! Peki sorun ne? Bu aydın insanlarımız bir şeylerin farkında değiller! Bu aydın insanlarımız tartışmaların sadece "örtünmek" ya da "kapanmak" olduğunu sanıyorlar... Bu aydın insanlarımız bizleri, din düşmanı misyoner vatan hainleri sanıyorlar (hani dini tartışıyoruz ya)... Bu aydın insanlarımız bu konuyu tartışırken: "Bizler inançlarımız doğrultusunda örtünürüz, ancak içinde yaşadığımız Atatürk Cumhuriyeti'ne nankörlük ve hainlik etmemek adına Cumhuriet ve laikliğin ilkelerine ters düşecek davranışlarda bulunmayız! Bulunmayacağız! Bizim dini duygularımızı, Cunhuriyet düşmanlarının kullanmasına izin vermeyeceğiz!" diyemiyorlar! bunu diyoruz zaten ve dediğim için burada bunu tartışıyorum..bu konunun yararlarının ve zararlarının farkındayım..yazımı okuduysanız ben eğitim alnında özgurlukten bahsettim,kamu alanlarında türbanın özgur olmasını savunmuyorum..çünkü bu durumun ülkeyi karıştıracağını biliyorum.. ama türbanıyla üniversıteye gıden bir öğrencının cumhurıyete ne gibi zararı olacaktır..neden eğitimsiz kocaman bir anne kitlesi oluşsun ki... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Okusa, bilinçli anne olsa ne yazar. Çocuğun yaptığı hatalarda onu Allah'la tehdit edip korkuttuktan sonra! kendi aile yapımızla yanıp vermeyelim....10 kişinin yanlış oldugu bir milyon kişiyi etkilemez sayın muki Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 bunu diyoruz zaten ve dediğim için burada bunu tartışıyorum..bu konunun yararlarının ve zararlarının farkındayım..yazımı okuduysanız ben eğitim alnında özgurlukten bahsettim,kamu alanlarında türbanın özgur olmasını savunmuyorum..çünkü bu durumun ülkeyi karıştıracağını biliyorum.. Sözüm sadece size değildi sayın Sedelina, ama türbanıyla üniversıteye gıden bir öğrencının cumhurıyete ne gibi zararı olacaktır..neden eğitimsiz kocaman bir anne kitlesi oluşsun ki... Bu konuda şu başlıkta yazılanları okuyabilirsiniz. Aslında tartışma yanlış bir başlık altında başladı ama... En azından fikir edinebileceğiniz yazılar bulabilirsiniz... http://www.turkish-media.com/forum/index.p...14897&st=50 Saygılarımla Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Evet kabul edildi...ya şimdi Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2008 Kişisel özgürlüklerden bahseden, herkes özgürce yaşamalı diyen ve sözde demokratik ama iş icraata gelince malesef sınıfta kalan bir toplumuz. Sırf inandığı dinin gereğini yerine getriyor diye insanların eğitim hakkını elinden almak hangi demokrasiye uygun bir davranış söyler misiniz? 1984 yılında İhsan Doğramacı tarafından " Daha modern olduğu düşünülen türban ile okullara gelinmesi daha uygundur" ifadesinin Yök kuralları içine girdiğini kaç kişi biliyor? O dönemde daha modern olarak diye tanımlanan türban şimdi neden problem oluyor,Türkiye'nin öncelikli olarak halletmesi gereken ilk sorun mudur türban? Bırakın isteyen istediği eğitimi alsın, sonrası zaten kişiye kalmış, kamu kuruluşuna gitmezde özel sektörde çalışır, ama bunu yapabilmesi için önce eğitim alması gerekli,Kurunun yanında yaşı da yakıyoruz malesef, bırkaın girsinler üniversitelere, eğer ki siyasi simge ise zaten belli eder kendini, ama ya değilse o zaman onun günahını kim ödeyecek? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2008 mimoza, bence çok haklısın saygılar Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2008 Kişisel özgürlüklerden bahseden, herkes özgürce yaşamalı diyen ve sözde demokratik ama iş icraata gelince malesef sınıfta kalan bir toplumuz. Sırf inandığı dinin gereğini yerine getriyor diye insanların eğitim hakkını elinden almak hangi demokrasiye uygun bir davranış söyler misiniz? 1984 yılında İhsan Doğramacı tarafından " Daha modern olduğu düşünülen türban ile okullara gelinmesi daha uygundur" ifadesinin Yök kuralları içine girdiğini kaç kişi biliyor? O dönemde daha modern olarak diye tanımlanan türban şimdi neden problem oluyor,Türkiye'nin öncelikli olarak halletmesi gereken ilk sorun mudur türban? Bırakın isteyen istediği eğitimi alsın, sonrası zaten kişiye kalmış, kamu kuruluşuna gitmezde özel sektörde çalışır, ama bunu yapabilmesi için önce eğitim alması gerekli,Kurunun yanında yaşı da yakıyoruz malesef, bırkaın girsinler üniversitelere, eğer ki siyasi simge ise zaten belli eder kendini, ama ya değilse o zaman onun günahını kim ödeyecek? bu butun batıl ve sahıh dınler acısından gecerlımı acaba?yanı sımdı ben bır yamyamsam o sekılde unıversıteye gırebılırmıyım sızce? Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2008 yamyamlık bir din değildir, ama kastım evet bütün dinler için geçerlidir..rahibeleri düşünün mesleki kıyafetlerini, dışarı çıkarken sosyal hayatlarında o kıyafetleri çıkararak mı dolaşıyolrlar, biz hoşgörü göstermesini bilmiyoruz, şekilciyiz, önemli olan insanların beyinleridir, yamyam olmuşsun, çıplak gezmişsin, küpe takmışsın, çarşaf giymişsin vs. vs bir bütün olarak bakarsanız bunları yasaklamak insan haklarına saldırı değilmidir? Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2008 yamyamlık bir din değildir, ama kastım evet bütün dinler için geçerlidir..rahibeleri düşünün mesleki kıyafetlerini, dışarı çıkarken sosyal hayatlarında o kıyafetleri çıkararak mı dolaşıyolrlar, biz hoşgörü göstermesini bilmiyoruz, şekilciyiz, önemli olan insanların beyinleridir, yamyam olmuşsun, çıplak gezmişsin, küpe takmışsın, çarşaf giymişsin vs. vs bir bütün olarak bakarsanız bunları yasaklamak insan haklarına saldırı değilmidir? hersey bir karsılıklı kaos içinde dünyada gerçekleşir.. benim amacım seni bir müslüman yapmaksa ben bu yolda herseyimi harcaya bilirim fikirlerimi paramı yetenegimi aklına gelen herseyi yapabilirim!..evet sizi cok iyi anlıyorum hosgörü diyorsunuz ama bence cemaat seyh lerinin hiç hosgörüsü yok!..osmanlının yıkılmasını hatırlayın ordaki mollaların rollerini!... şimdi islam yaptırım gücü olan bir dindir ve istediğini yaptırır..etrafıma bakıyorum ve insanların allahın emirlerini yapmak için neler yaptıgını görüyorum biri birsey yapıyor ve peygamberlerin üzerine atıyor ama aynı peygamber bakın ne demiş “-Bilgi öğrenmek her Müslüman’a farzdır.” “-Bilgi öğrenmek amacıyla yola çıkan kişi, dönünceye kadar Allah yolundadır.” -neden bunlar dikkate alınmıyor? birde cuma namazında sunu duymustum ''bilgiye giden yolda günah yoktur'' ve hoca soyle devam etmişti bilgi eger ahali için islam icin gerekliyse sonuna kadar gidilip her yolu kabullenip gidilip bilgi alınmalıdır!...bunlar hocanın sozlerı.... yani şimdi islam bunları soyluyor ama bızım sozde muslumanlar ınsanları nasıl catıstırıyor!.. -neden basını acmıyor kendısıne guvenmıyormu? -bu kadar acık insana resmen hakaret ediyorlar onlara neden hos görü gösterilmiyor? -neden tek taraflı ilişki yasamalıyız? unutmayalım sayın mimoza hosgörü tek taraflı ilişkidir,buda kesinlikle bir erdem degildir!..... saygılar... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Dini alet edip karanlığa sürüklendiğimiz gerçeği... Büyük bir iyilik yapıp millete gerçek dinini(Gerçek din de neyse artık,onu da siz biliyorsunuz...) öğretseniz de millet neye alet olduğunu,nereye sürüklendiğini anlasa ülkemiz huzura ermez mi acaba?Ya da dini tamamen ortadan kaldırsak sorun kökten mi çözülür acaba? Türkiye'de bu zamana kadar hangi anlayışla hareket edildi şeklinde bir soru sorsam: A)Milletin gerçek dinini öğrenmesi için,din bezirganlarına alet olmaması için devlet var gücüyle çalıştı. B)Dinin gericilik olduğunu millete anlatmak için var gücüyle çalıştı. Peki millet bundan ne anladı: A)Gerçek(!) dini anlatıldığı için gerçekleri gördü yanlışlarından döndü... B)Dinin gericilik olduğunu en sonunda anladı,modernliği(!) seçti... Son soru: Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A)Gerçek dinini öğrenen(modern) Müslüman laikliğe karşı değildir. B)Gerçek dinini bilmeyen(gerici) Müslüman laiklik karşıtıdır. C)Laikliği savunan dine karşı değildir... D)Laikliği savunan devlet gibi bütün dinlere mesafelidir.(Yani inandığı bir din yoktur...hepsine sadece saygı duyarmış gibi yapar...) E)HEPSİ PUAN:Puanlanamayacak kadar değerlidir,inanmıyorsanız yaşayın görün... MUHABBETLE... Aşağıdakilerden hangisi doğrudur Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 yetişkin insanların kıyafetlerine müdahele edilmesi çok yanlış, Ülkemiz için bir utanç kaynağıdır bu.... herkes inancında serbestir, inancı gereği ibadet ve giyinme hakkına sahiptir. kimsede buna müdahalede bulunmaz... eğer ki sosyal bir hukuk devleti isek doğrusu da bu olması gerekir Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Dün televizyonda bir kanalın haberlerinde yarım saati aşkın bir süreyi bu bezin nasıl bağlanması gerektiği ile ilgili bir tartışmaya ayırdılar. İşin uzmanı diye bir adam getirmişler bir de... Ortaya bir model (makyajlı) ve başörtüsü, bağlayıp bağlayıp duruyorlar... Yok şöyle olur yok böyle olur... Sonra bir de türban fiyatları indirimler filan. Reklamları dinlediniz! Arkadaşlar uyanın artık!... Benliğiniz adına uyanın! Bir millet bu kadar ****** yerine koyulup bu kadar dalga geçilmez!!! Komik duruma düşürülmez! Ve buna karşı susulmaz!!! Bu ülkenin hiç mi sorunu kalmadı? Bu ülkenin din konusunda olsun tek sorunu bu mu? Haberlerde o süreyi bu konuya adayacak kadar sorunsuz gamsız bir ükemiyiz? Ekonomi ne durumda? Doğudaki savaş ne oldu? Aç yatanlara ne oldu? Evsizler bu soğukta ne yapuıyor? Çevre sorunlarımız ne çabuk unutuldu? Özelleştirmeler sayesinde kaybetiklerimize ne demeli? Yolsuzluklar? YAZIKLAR OLSUN! Ne yapmamızı istersin öneri sunar mısın? Sizce bu durumda şunlardan hangisini yapalım? A)Toplanalım bizi bu hale getirenleri Ata'ya şikayet edelim... Üstteki kafi gelmezse darbe yapalım bunları yapanlar belli işte onları asalım... C)Bir dahaki seçimde bunları yapanlara oy vermeyelim başa gerçek vatansever,acın halinden anlar CHP'yi getirelim... D)Bu ülkede artık yaşanmaz terkedelim... E)''Bu ülkeyi bizden başka kim daha çok sevebilir?''hareketi başlatalım harekete katılmayanları düşman ilan edip kovalım... MUHABBETLE... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.