Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.' (Kıyamet Suresi, 36-38)

Vücudumuzda bulunan bütün organlar genlerin tarif ettiği bir plan çerçevesinde inşa edilirler. Birkaç örnek verirsek; bilimadamlarının çıkardıkları bir gen atlasına göre vücudumuzda, deri 2.559, beyin 29.930, göz 1.794, tükürük bezi 186, kalp 6.216, göğüs 4.001, akciğer 11.581, karaciğer 2.309, bağırsak 3.838, iskelet kası 1.911 ve kan hücreleri 22.092 gen tarafından kontrol edilmektedir.

"BİLGİ"

Not.

Tesadüftür,tesadüf...

:D

Gönderi tarihi:
İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.' (Kıyamet Suresi, 36-38)

ne alakası var ?

saygılar

Gönderi tarihi:

ne alakası var ?

saygılar

Onlara göre var, Kuran başka şeyler yanında bilim kitabı da değil mi!

Gönderi tarihi:
Cahil: Allah’ın başkasına bahşettiği bazı güzellikleri çekemeyerek kıskanan, kendi elinde bulunan nimetlere şükür edeceği yerde, başkalarının elinde bulananları hazmedemeyendir. (Yusuf 12/89)

Tamam yine şükrediyoruz da kıskanılmayacak gibi değil mesela çocuk d ünyaya gelmeden zengin geliyor parasızlık insana herşeyi yaptırır eskiden öyle değildi ama bu devirde böyle neden kıskanmayacakmışım madem benden sorunsuz bir müslüman olmamı istiyorsa benimde iyi bir yaşama sahip olmam suçmu şirkmi yoksa duamı ben memurum 700 ytl maaş 300 kira sobalı bir evde yaşıyorum bazıları milyondolara yüzük alıyor yine şükür ama iyi bir yaşama sahip olmak bütün insanların hakkı diye düşünüyorum ne kadar verirsen o kadar alırsın.

Gönderi tarihi:
Tamam yine şükrediyoruz da kıskanılmayacak gibi değil mesela çocuk d ünyaya gelmeden zengin geliyor parasızlık insana herşeyi yaptırır eskiden öyle değildi ama bu devirde böyle neden kıskanmayacakmışım madem benden sorunsuz bir müslüman olmamı istiyorsa benimde iyi bir yaşama sahip olmam suçmu şirkmi yoksa duamı ben memurum 700 ytl maaş 300 kira sobalı bir evde yaşıyorum bazıları milyondolara yüzük alıyor yine şükür ama iyi bir yaşama sahip olmak bütün insanların hakkı diye düşünüyorum ne kadar verirsen o kadar alırsın.

:) Santa Monica,

Sen yine de iyi ol, inkar etme, sabret, imandan vazgeçme, çalış didin... Diğer dünyada alacaksın karşılığını. Der dinler...

Gönderi tarihi:

ALINTI(Muallim-i Âli @ 01-12-2008, 14:45)

Cahil: Allah’ın başkasına bahşettiği bazı güzellikleri çekemeyerek kıskanan, kendi elinde bulunan nimetlere şükür edeceği yerde, başkalarının elinde bulananları hazmedemeyendir. (Yusuf 12/89)

===============================================================

selam.

Muallim-i Âli ,

lutfen kendi cikarsamani ayet diye yazma,

belki bir baskasi baska turlu anlar.

[012.089] [E1] Dedi ki: «Cahilliğinizde siz Yusuf ile kardeşine ne yaptığınızı biliyor musunuz?»

selam ve dua ile.

Evren.

Gönderi tarihi:
Hiç bir şey anlamadığınızı gördüğüm için " gelecekte daha iyi anlaşılacak" dedim.

Bence de.

Ömrüm yeter mi bilmiyorum ama, daha iyi anlaşılacağı günleri ümitle bekliyorum.

Tabi senin düşüncesinin tam tersini...

Gönderi tarihi:
Hiç bir şey anlamadığınızı gördüğüm için " gelecekte daha iyi anlaşılacak" dedim.

cengizhan212

müminler bir sonuç alamayınca, sonucu SOYUTA atarak bulduklarını sanırlar. Sende aynısını yapmışsın

(demirefe, ne güzel bir laf ettin, hep aklıma geliyor. Gerektiğinde kullanmalıyım. )

saygılar

Gönderi tarihi:

Şimdi bakın, bu soyuta atamanın yanına ilave edilen "geleceğe atama" işe yeni bir boyut kattı.

Bugünkü olumsuzluklardan bahsedildiğinde "İslam bu değil, yanlış uygulanıyor" deniyor. Peki diyoruz, tarihe bakıyoruz, belki önce iyiymiştir de sonra değişip bozulmuştur diye... Yine olumsuzluklar görüyoruz. Sonuçta en başına, kökenine, kaynak kişi ve kaynak metne kadar incelememizi uzatıyoruz, anlıyoruz ki zaten tüm olumsuzluklar kaynaktan geliyor.

Kaynakta sıkışınca iş, hadis reddetmeye, tarih reddetmeye, Tevrat ve İncil'e kaçmaya kadar varıyor. Hatta müslümanları bırakıp suçu Yahudilere atmaya kadar varıyor. "Öncekilerin inkarları sebebiyle şimdi şöyle yaptık, böyle ettik" demeye, örneğin önce mucize gösterilirdi, ama evvelkilerin inkarları nedeniyle şimdi göstermekten vazgeçildiye kadar geliyor. E kardeşim evvelkilerden bize ne? Hani sünnetullahta bir değişme bulamazdın?

Din zaten bütünüyle bir geleceğe atama tavrıdır. Hak mı yedi, tanrı cezasını verir. Kötülük mü yaptı, cehennemde yanar. Mutlu olamadı mı, cennette olur...

Ya bakın, insanların dinden psikolojik destek bulmasına hiç bir şey demeyeceğim, terapidir, psikolojik destektir, tesellidir, avunmadır, ümittir...vs. Fakat bu inançlar şişede durduğu gibi durmayan alkolden de, lambada durduğu gibi durmayan cinden de beter kardeşim! Bir taviz vermeye, bir hoşgörmeye kalktın mı tepene çıkmaya yelteniyor. Tüm evrenin, hayatın, her şeyin mutlak hakimi olduğu iddiasına ve bu yetkinin devredildiği iddia edilen kutsal kişiler atamasına kalkışıyor. Adamın biri geliyor bana, nerden uydurduğu belirsiz birtakım kurallar dayatıyor.

Bu gidiş tehlikeli, benden uyarması. Ayrımcılık tohumları ektiniz mi, ne meyve vereceğini bilemezsiniz. Kapkaççısı, uğursuzu bile saldırmak için başı açıkları tercih ediyor bakın, dikkat edin. Bu sıradan bir olgu değil. Yarın polis "o da doğru dürüst örtünseydi" demeye başlar. Bu ateşle oynamayın, uyarıyorum. Ben bu tepemizdekini akıllı biri sanıyordum. Son yaptığı çıkışlarla en iyi ihtimalle tabandan gelen baskılara dayanamadığını gösterdi. Bu, en iyi ihtimal. Ses tonunu yükseltip tizleştirmesine bakılırsa söylediklerine ayrıca inanıyor da...

Bu ne biçim toplum, bu ne biçim kültür böyle yahu? Bu toplumu yönlendirmek için illa yalanlarla mı uyutacaksın? Açıyorum televizyonu, bir film... Şeyh efendi kafa kesmek isteyen teröristleri vazgeçirmek için peygamberin bunu yapmadığı yalanını söylüyor. E doğru, Bülent Ecevit de kendisi bizzat yolsuzluk yapmamıştı!

Yani neredeyse cep telefonunda mesaj ve internette oyun bağımlılığını önlemek için bile peygamberin bunu yapmadığı söylenecek! Bu nedir yahu? Bu kadar kutsal bağımlılığı olur mu? Aşırı kutsamalarla abartmadan, objektif, mantıklı bir ölçü ile inanırsın da saygı duyarız. Bu kadar kazanım yapmış, bir düzeye gelmeyi başarmış ve emsalleri arasında öne çıkabilmiş bu ülke, bu toplum da mı Cezayir olsun yahu, iç savaş mı çıksın, bölünsün mü, yazık değil mi, günah değil mi?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.