Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İKİMİZ..............

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir harf eksik okumak ile selodayı çözdü o problemi..dayak yok..''ÖVÜN'' :D Mirastada aynı payı aldıydı ablam ve kız kardeşim,bir kuruş fazla vermediler selodayıya..geçiniz bunuda.. :D laneti İNSAN yağdırmasın İNSAN,a.. :)

Sayın selodayı, sizin bir harfi yok etmenizle Kuran'daki dövün kelimesi kendi kendini imha etmiyor. Ablanız ve kız kardeşiniz sizinle aynı payı aldıysa bunu bugünkü yasalara bağlamak lazım, Kuran'a değil. Bu da demektir ki sizlerin iddia ettiğiniz gibi Kuran tüm zamanların kitabı değil. Yoksa ablanız ve kız kardeşiniz avuçlarını yalarlardı.

Sadece kadın değil İNSAN.. cinsiyet ayrılmadan İNSAN,a hele yüzüne asla vurulmaz..selodayı vuramaz.. :)

E siz vurmuyorsunuz ama Kuran bol bol vuruyor, bir sağ.. bir sol.. bir sağ.. bir sol...

Yatak yorgan işleri :D yatakta sanki sadece erkeğin isteği var dimi.. :D ya kadının isteğini vermeyen erkeğe kaç sopa ceza.. :D Melekler bu durumu görmezden gelemezler herhalde değilmi :D

Sizin bahsettiğiniz gibi Kuran'da kadının isteği diye bir şey yok. O her şeye razı olması gereken bir varlık.

Allah bizleri SEVGİSİN,den var etti..hangi çiftin kavga neticesinde çocuğu olmuştur acaba..bütün hepimiz iki insanın SEVGİLERİNİN neticesinde var olmadıkmı..o insanların VARLIĞINDAN olmadımı varlığımız.. :) işte bu yüzden Kadın yada erkek fark etmez İNSAN gezegenin en ve TEK KUTSALIDIR..dövülmez..ÖVGÜYE layıktırlar Kadınlar..

Ne der bir atasözü: Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin!

Anadolu var,babadolu yok

ana yol var baba yol yok..

ana tema var,baba tema yok..

ana vatan var,baba vatan yok..

ana kent var,baba kent yok..

ana sütü var,baba sütü yok..

ana kuzusu var,baba kuzusu yok..

ana kara var,baba kara yok..

eh yani daha nasıl anlatsın selodayı Kadınlarımızın değerli olduğunu.. :D

Evet o kadar değerliler ki, kavgalarda hep analar anılır.

Kısacası sayın selodayı, sizin ifadeleriniz ile Kuran'ın ifadeleri örtüşmüyor.

• Cevaplar 69
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Muki.. :)

Alemsin yani kardeşim.. :D

selodayı kendi İÇ,inde problemlerini kendi anlayışı,kendi İdrak edişi kendi düşünce seviyesinde çözdü..sadece Kurandan değil diğer kitaplardanda herkesin anladığını anlamak zorunda değil.. :D yazdıkları tümüyle selodayının özelidir..hiç bir şeyi,de İDDA etmedi hiç bir yerde.. :D güzel olanı aldı,güzel gelmeyenide kendi İÇ,inde güzele çevirdi..o çirkin gördüğü duruma düşmemeye gayret gösterdi.. :)

selodayı ne Kuranı savunacak kadar,nede İslamın kılıcı olacak kadar alim ulema değildir sevgili kardeşim :D ..sadece kendi gerçeğini yaşar,deneyimler,ZEVK eder..arada birde böyle yazar.. :D iddaa,sı davası yoktur..paylaşır Sevdasını..tek Sevdası vardır..İNSAN.. :)

Gönderi tarihi:

Muki.. :)

Alemsin yani kardeşim.. :D

selodayı kendi İÇ,inde problemlerini kendi anlayışı,kendi İdrak edişi kendi düşünce seviyesinde çözdü..sadece Kurandan değil diğer kitaplardanda herkesin anladığını anlamak zorunda değil.. :D yazdıkları tümüyle selodayının özelidir..hiç bir şeyi,de İDDA etmedi hiç bir yerde.. :D güzel olanı aldı,güzel gelmeyenide kendi İÇ,inde güzele çevirdi..o çirkin gördüğü duruma düşmemeye gayret gösterdi.. :)

selodayı ne Kuranı savunacak kadar,nede İslamın kılıcı olacak kadar alim ulema değildir sevgili kardeşim :D ..sadece kendi gerçeğini yaşar,deneyimler,ZEVK eder..arada birde böyle yazar.. :D iddaa,sı davası yoktur..paylaşır Sevdasını..tek Sevdası vardır..İNSAN.. :)

Ha tamam o zaman, biz de selodayı'nın yazdıklarını bir monolog gibi algılayıp yorum yapmayalım o zaman.

Gönderi tarihi:
selodayı kendi İÇ,inde problemlerini kendi anlayışı,kendi İdrak edişi kendi düşünce seviyesinde çözdü..sadece Kurandan değil diğer kitaplardanda herkesin anladığını anlamak zorunda değil.. yazdıkları tümüyle selodayının özelidir..hiç bir şeyi,de İDDA etmedi hiç bir yerde.. güzel olanı aldı,güzel gelmeyenide kendi İÇ,inde güzele çevirdi..o çirkin gördüğü duruma düşmemeye gayret gösterdi..

selodayının kopyasını kimse çekmeyeceğine göre, yanlış yoldasınız.

kendi içinizdeki problemler bizim tartışmamıza ışık tutmuyor !

siz bir problemi çözmüş olabilirsiniz ama bunu bize "ben bu problemi çözdüm, tamamdır o iş" diyerek herhangi bir katkı sağlayamazsınız, ki hep bunu yapıyorsunuz.

dediğim gibi kimse sizin düşüncenizi iç dinamiklerinizi kopya çekmeyeceğine göre şu ana kadar bize herhangi bir konuda yardımcı olamadınız !

saygılar

Gönderi tarihi:

Tarafsız :)

Kimse selodayıdan kopya çekmesin zaten..bir işe yaramaz.. :) hatta hiç bir konuda kimse kopya çekmesin derim.. :)

Kendi içimde problemim yok,şimdilik..fakat sizin problemlerinizden farklı değildi benimde problemlerim..kendimi düzeltmeden dünyayı düzeltmeye çalışıyordum.. :)

Çözdüğüm problemim kendi problemim..burayada onları yazarım..toplumsal sorunlarımızı ancak bireysel değişim olursa çözebiliriz..öyle bir gecede sihirli bir değnekle düzelmez bu dünya..tamamdır o iş dediyse, selodayının kendi işidir..kimbilir sizin olmasada başka birilerinin işlerinde örnek oluverir..

Tarafsız.. :)

Açıkçası bu forumda selodayı kara geçiyor yine..öğreniyorum buradanda,sizlerdende hala birşeyler..sana yardımcı olmak için falanda yazmıyorum ayrıca..sadece paylaşıyorum..faydalanamadığın için,faydalanacak bir şeyler bulamadığın için üzgün değilim :D

Bu gün olmassa Bir gün faydalanan çıkacaktır,bu kesin :D

Sevginiz Sermayeniz Olsun..

Gönderi tarihi:
Çözdüğüm problemim kendi problemim

...... faydalanamadığın için,faydalanacak bir şeyler bulamadığın için üzgün değilim

kendimi düzeltmeden dünyayı düzeltmeye çalışıyordum..

Açıkçası bu forumda selodayı kara geçiyor yine

Kimse selodayıdan kopya çekmesin zaten..bir işe yaramaz

öğreniyorum buradanda,sizlerdende hala birşeyler

sana yardımcı olmak için falanda yazmıyorum ayrıca..

saygılar

Gönderi tarihi:

selobant gibi imdada yetiştiğinde çok yararlı bir araç o zaman selodayı...

Elliliğiniz ortadan ayrılır da çekmecede selobant bulamazsanız anlarsınız ne dediğimi...

Gönderi tarihi:
güzel yaşamaya bakın.. :D

Teşekkürler selodayı. Bol kullandığın gülücüklere bakılırsa sen öyle yapıyorsun...

Gönderi tarihi:
Çözdüğüm problemim kendi problemim..burayada onları yazarım..toplumsal sorunlarımızı ancak bireysel değişim olursa çözebiliriz..

Kişisel gelişim bir aşamadır.

Bu aşamayı tamalamadan Kur'an ahlakını kritik ediyoruz..

Bir yanlışı düzeltmeye önce kendinden başlamalıdır insan.

Bu gün olmassa Bir gün faydalanan çıkacaktır,bu kesin :D

İşte o konu biraz düşündürücü.. Böyle bir kaygı için yanlış yerde olabiliriz.

Çünkü -kişileri kastetmiyorum- ortamın kendisi böyle bir kaygıyla hareket etmeyi niteliksizleştirecek kadar düşük. İnternet dedikleri.. işte...

Ayrıca kullandığınız gülücükler insana neşe veriyor. Lütfen bol bol kullanmaya devam edin.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sevginiz Sermayeniz Olsun..

Selodayının bu sözü çok hoşuma gidiyor.

Gönderi tarihi:

Amerikan Okulları Sınıflarda Darwin'i Yasaklıyor

Evrim teorisi, geçersiz ve bilimin reddettiği bir görüş olması sebebiyle ABD'de müfredatlardan çıkarılıyor. Amerikan eğitim kuruluşu "National Center for Science Education"ın internet sitesinde yayınlanan bir habere göre, ABD'deki bazı eyaletler müfredatlarında önemli bir değişiklik yaptılar. Buna göre, başta Alabama olmak üzere Arizona, Kansas, Illinois, New Mexico, Texas ve Nebraska eyaletlerinde öğrencilere okutulan biyoloji kitaplarına, Charles Darwin'in evrim teorisine ait görüşlerin "tartışılabilir ve reddedilebilir" olduğuna dair ibareler ekleniyor. Evrim konusunu işleyenlerin çok dikkatli çalışmaları gerektiğini belirten "National Center for Science Education", ABD'de birçok eyalette bu konuda kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Eyalet Eğitim Komiteleri biyoloji kitaplarının kapaklarına "evrim teorisinin tartışmaya yol açan tartışılabilir bir görüş olduğu ve teorinin modern bilim tarafından reddedilebilir ilan edildiği" ibaresini içeren bir etiket yapıştırılmasına dair karar aldılar. Alabama eyaleti ilk adımı attı ve geçtiğimiz perşembe günü Eyalet Eğitim Komitesi, bu ibareyi 40.000 yeni biyoloji kitabının kapağına şu şekilde ekledi: "Tartışmalı bir teori... Anlaşmazlığa yol açan savlara mutlaka tarafsız bir akıl ile yaklaşılmalı, üzerinde çok dikkatli çalışılmalı ve eleştirel bir şekilde ele alınmalıdır." Komite bu cümleyi fen öğretmenlerinin derslerde anlatması gereken konuların arasına da soktu

Gönderi tarihi:

Muki :)

Allah katında din tektir..İnsanların arasına inince kaç parça olmuş bak.. :D Allah katındaki tek olan Din,in adı Arapça telaffuzda İslam olarak anılmış kayıtlarda..yani Museviliğinde,İseviliğinde diğer Din,lerin tek adı..HANEF olan Din yani..içine sonradan bir şeylerin sokuşturulmadığı Din.. :) selodayı varmı böyle bir Din..kaçtane inananı var..dersen..benim tanıdığım beşi onu geçmez bu sözünü ettiğim Din mensubu arkadaşım.. :)

Gönderi tarihi:

İ'tezele :)

Bir kaç forumda daha yazıyorum..tek nic kullanırım..fakat buraya o nicimle giremedim..üye olamadım..nicim diğer forumlarda dayi,dir..buraya adımı dayının önüne koydum..Selahattin adım.. :D selodayı yaptım..inşallah Mod görür bu yazıyıda şu minik değişikliği yapıverir..nicimizi sade dayı yapıverir.. :D

Kuran ahlakını deneyimlemeye çalışıyoruz..kritik edilen kendi ahlaklarımızdır.. :)

Netten çok güzel dostluklar kurdum..üç yıldır gidip geldiğimiz yeni Dindaşlarım :D oldu..hatta aralarında Ateis bir mühendis arkadaşımda var.. :D birtane İsevi dostum var..var yani T.C nin bir çok vilayetinde bir çay ısmarlayacak dostlarım..dayı içinden gelerek yaşadıklarını,hissettiklerini yazar..hiç bir şey boş ve anlamsız değildir dayı için..o da yaptığı her işe bir anlam ve mana yükler..nette yazdığım yazılara yüklediğim anlamı algılayabilecekler çıktığı için daha önceki deneyimlemelerimde, burayada aynı içtenlik ve samimiyetle yazıyorum..tasalanmam hiç.. :D anlaşılmıyormuşum diye..zaten herkesin yani ekserinasın gittiği bir yol değil dayının yolu..kişiye özel bir yol ve yolculuk :D

Gönderi tarihi:
Amerikan Okulları Sınıflarda Darwin'i Yasaklıyor

Larsie,

Buraya yapıştırdığın haberin aslı yok! Doğru değil! Sadece dini sitelerde (HY siteleri) yazyınlanan bir yazı!

Evrim teorisi Darvinle sınırlı değildir. Takmışlar kalmışlar Darvin'e!

Arkadaşlar, dünyada bir çok bilimsel dergi (SCI kapsamlı) evrim kurmaı ile ilgili bilimsel makalelere yer vermekte. Sizce bu gibi A sınıfı bilimsel dergiler yayınlarını sürdürürken evrim teorisi bilimsel olmadıoğı için müfredattan kaldırılır mı? Aklımızı başımıza alalım yahu!

"Ya farkında olmadan birilerinin ayak işlerini yapıyorsak" diye düşünüyorum. Bir de "ya farkındaysak" diye...

Ayrıca konu başlığına bakıp da bunları neden yazma (kopyalama) gereği duydun? Konuyla ne alakası var? Bari ilgili forumlara yaz değil mi?

Saygılar...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Larsie,

Buraya yapıştırdığın haberin aslı yok! Doğru değil! Sadece dini sitelerde (HY siteleri) yazyınlanan bir yazı!

Evrim teorisi Darvinle sınırlı değildir. Takmışlar kalmışlar Darvin'e!

Arkadaşlar, dünyada bir çok bilimsel dergi (SCI kapsamlı) evrim kurmaı ile ilgili bilimsel makalelere yer vermekte. Sizce bu gibi A sınıfı bilimsel dergiler yayınlarını sürdürürken evrim teorisi bilimsel olmadıoğı için müfredattan kaldırılır mı? Aklımızı başımıza alalım yahu!

"Ya farkında olmadan birilerinin ayak işlerini yapıyorsak" diye düşünüyorum. Bir de "ya farkındaysak" diye...

Ayrıca konu başlığına bakıp da bunları neden yazma (kopyalama) gereği duydun? Konuyla ne alakası var? Bari ilgili forumlara yaz değil mi?

Saygılar...

ya abi anlamadıgım birsey var, ya yaradılıs ıster evrımle olsun ıster baska bır seyle, bununla ne alaka ınsanlar arkasından kosturuyor?... bunun ıcın kımse bırsey soyleyemez!.. ama evrımın gercek oldugu kuranda ve dıger butun dınsel kıtaplarda maalesef yazıyor evrım yanlıs anlatılmıs veya tam anlatılamamıs olabılır... ama maalesef evrım dogru bır teorı, gıdısatı ıcın bırsey dıyemem........sadece sükürler olsunki ilk o sey neyse hayat buldu....

saygılar........

Gönderi tarihi:
ama evrımın gercek oldugu kuranda ve dıger butun dınsel kıtaplarda maalesef yazıyor

Hayhak,

bunu blmiyordum.. Konuyu açabilirmisin?

Gönderi tarihi:
Hayhak,

bunu blmiyordum.. Konuyu açabilirmisin?

yeni konu actım bununla ilgili ordan takip edelim istersen!....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.