Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Merkez bankasinin Istanbula alinmak istenmesinin altindaki gercek acaba gercekten Istanbul'un bir ticaret merkezi olmasimi yoksa gizli bir planin yavas yavas uygulamaya konulmasimidir,bence ikincisi daha güclü bir ihtimaldir. Almanya bilindigi gibi birlesmeden sonra eski baskent Berlin'i tekrar baskent olarak kabul etmistir. Türkiye'nin eski baskenti yani Cumhuriyete kadar ki baskenti Istanbul olduguna,Recep Tayyip Erdogan'in ve etrafindaki bazi isimlerin Osmanlici olduguda bilindigine göre damdan düser gibi bir kararla Merkez bankasinin Ziraat bankasinin Istanbul'a alinmasinin ardindaki gercek nedenin AKP nin gizli bir stratejisi olarak düsünüyorum.Bu arada bilindigi gibi AKP ayni zamanda eyalet istemini düsünmektedir.Merkez bankasinin Istanbul'a alinmasinin bu eyalet sistemi ile sizce bir ilgisi olamazmi?cünkü eyalet sisteminin Türkiye modeli Almanya tarzi bir eyalet sistemi halinde olmayacak daha cok Güneydogunun Kürtlere birakilmasi öngörülmektedir.Basbakanin kesin bir dille kimseye hesap verme kimseye sorma geregini duymuyoruz diyebilmesinin altinda bence cok önemli ve ciddi bir gercek yatmaktadir. saygilarla Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 bir kaç istisna dışında tüm medeni ülkelerde merkez bankaları başkentlerde bulunuyor.bankanın istanbula taşınmasını anlamlandırmak hakikaten hiç kolay değil.bu karar, fuzuli masraf,parçalanmış yüzlerce aile,ankaranın kent ekonomisine yara açmak gibi olumsuzluklarların yanında. hiç bir hayırlı amaca hizmet edeceğini sanmıyorum. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Merkez bankasinin Istanbula alinmak istenmesinin altindaki gercek acaba gercekten Istanbul'un bir ticaret merkezi olmasimi yoksa gizli bir planin yavas yavas uygulamaya konulmasimidir,bence ikincisi daha güclü bir ihtimaldir. Almanya bilindigi gibi birlesmeden sonra eski baskent Berlin'i tekrar baskent olarak kabul etmistir. Türkiye'nin eski baskenti yani Cumhuriyete kadar ki baskenti Istanbul olduguna,Recep Tayyip Erdogan'in ve etrafindaki bazi isimlerin Osmanlici olduguda bilindigine göre damdan düser gibi bir kararla Merkez bankasinin Ziraat bankasinin Istanbul'a alinmasinin ardindaki gercek nedenin AKP nin gizli bir stratejisi olarak düsünüyorum.Bu arada bilindigi gibi AKP ayni zamanda eyalet istemini düsünmektedir.Merkez bankasinin Istanbul'a alinmasinin bu eyalet sistemi ile sizce bir ilgisi olamazmi?cünkü eyalet sisteminin Türkiye modeli Almanya tarzi bir eyalet sistemi halinde olmayacak daha cok Güneydogunun Kürtlere birakilmasi öngörülmektedir.Basbakanin kesin bir dille kimseye hesap verme kimseye sorma geregini duymuyoruz diyebilmesinin altinda bence cok önemli ve ciddi bir gercek yatmaktadir. saygilarla Sayin politika cok guzel bir senaryo yazmissin tebrik ederim hic gercekle alakasi olmayan seyler ya hayal gucun cok genis yada paranoyaklik yapiyorsun bu yazdiklarini nereden cikariyorsun inanilir sey degil yani yok istanbul turkiyenin baskenti olacak yok olmadi olacak osmanli imparatorlugu yeniden hortlayacak dede icin rahatlasin.. guney doguda sadece kurtler yasamiyor sizin bu korkunuzu anlamis degilim ustelik guney dogu turkiyeden ayrilmak istemiyorki siz kendi kendinize bir korku bir panik icerisindesiniz olmayan birseyi milletin aklina zorla getiriyor ulkeyi zorla kaosa surukleme merakindasiniz bu tur senaryolar yazip uretmeye kafa yoracaginiza kenetlenme birlik olmaya kafa yormaya ulkeyi kaldindirmaya kafa yorun saygilar Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Sayin politika cok guzel bir senaryo yazmissin tebrik ederim hic gercekle alakasi olmayan seyler ya hayal gucun cok genis yada paranoyaklik yapiyorsun bu yazdiklarini nereden cikariyorsun inanilir sey degil yani yok istanbul turkiyenin baskenti olacak yok olmadi olacak osmanli imparatorlugu yeniden hortlayacak dede icin rahatlasin.. guney doguda sadece kurtler yasamiyor sizin bu korkunuzu anlamis degilim ustelik guney dogu turkiyeden ayrilmak istemiyorki siz kendi kendinize bir korku bir panik icerisindesiniz olmayan birseyi milletin aklina zorla getiriyor ulkeyi zorla kaosa surukleme merakindasiniz bu tur senaryolar yazip uretmeye kafa yoracaginiza kenetlenme birlik olmaya kafa yormaya ulkeyi kaldindirmaya kafa yorun saygilar cok güzel cevap... bence bilim kurgu ya da fantastik kitaplar yazabilir enazından para kazanabilir.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Türkiye'de olanlara sadece gözlerini kulaklarini kapatmakla kalmayip birde akil yolunu kapatirsaniz verecegeniz yanitlar iste ancak böyle olur,gercekleri yazanlari paranoya ile suclayanlar aslinda gercekleri görüpte önemsemeyenlerdir.Güneydogu Türkiye'den ayrilmak istiyor demedimki ben,ama ayirmak isteyenlerin varligini neden kabullenmek istemiyorsunuz yoksa ucu size mi dokunuyor?AKP nin Türkiyede Kürt sorunu var demesi,bölücülerin mecliste agizlarina geldigi gibi konusmalari,AKP nin baskaninin eyalet sistemi israri, DTP nin eyalet sistemini istemesi sizce eger Güneydogunun Kürtlere birakilmasi degilse bu sizi baglar beni degil.eger siz bütün bunlari bir paranoya olarak görüyorsaniz bu beni rahatsiz etmez,rahatsiz oldugunuz icin bana yanit yazdiginiz ortadadir.demekki benim yazdigim yazi biryerlere dokunuvermis. Dünyanin birkac ülkesi disinda tüm ülkelerinde MERKEZ BANKASI o ülkenin baskentindedir.Istanbul ticaret merkezi oraya alinsinin mantigi bence eyalet sistemi ile baglantilidir,ve AKP gizli planlarini yavas yavas uygulama safhasina sokmustur.Siz bunu istediginiz kadar inkar edebilirsiniz bu sizin dogal hakkinizdir ama baskalarini bilmem neyle suclamak hahhinize düsmemistir. Fantazi romanlarin cogusunun gercek oldugunu ise Irak örneginde acik acik yasiyorsunuz,Tabiiki bu sizin fantaziden ne anladiginizida gösterir. saygilarla Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Bütün özel bankaların merkez yönetimleri İstanbulda. Çünki istanbul ekonominin lokomotifi konumunda. Üstelik değişen çehresiyle gelecekte uluslararası finans merkezlerinden biri olmaya aday. Hatta olacakta...Ankaranın o ruhsuz ve bolca bürokrasi kokan havasından sıyrılması Merkez Bankası için iyi olacaktır. Ha birde Türkiyenin başkenti istanbul olsa ne olur sivas olsa,kayseri olsa,edirne olsa,afyon yada konya olsa ne olur.Önemli olan şehirlermi yoksa hali hazırdaki **********?... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Sehirler önemlidir,Ankara ve Istanbul,bu iki sehir cok farkli bir tarihi barindiriyor,eger kafa yapisi Istanbul'u,Kayseri'yi veya baska bir sehri baskent olarak önemsemiyorsa,bu kafa yapisinin kime hizmete acik oldugu ortadadir.Eger Ankara'nin neden baskent oldugu önemli degilse bizim bu kafa yapisiyla isimiz olmaz.Almanya'nin ticaret merkezleri Hamburg ve Frankfurt'tur ama baskenti tekrar Berlin yaptilar.Fransa'nin ticaret merkezi Marsilya'dir ama Paris baskenttir.Neden bunlari yaziyorumki.Ticaret merkezleri baskent olsa idi tüm dünyadaki baskentlerin degismesi gerekirdi,demekki ticaret merkezi olmaktan cok daha önemli kavramlar vardir **************. saygilarla Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 E bizde bunu dillendiriyoruz zaten.Ankara başkent diye Merkez bankası orada olmak zorundamı diyoruz. Finans merkezi istanbul olduğu için hiç bir özel banka kalkıpta merkezini ankaraya taşımıyor diyoruz. Her yapılan işte emin çölaşanvari bir yaklaşım sergilediğiniz için son satırlarımı yazmıştım. Yoksa Ankara başkent olarak kalsın tabi.O asık suratlı bürakrasinin yüzünü bir istanbullu olarak görmek istemem...Ankara başkent yaşasın Bürokrasi Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 bir kaç istisna dışında tüm medeni ülkelerde merkez bankaları başkentlerde bulunuyor.bankanın istanbula taşınmasını anlamlandırmak hakikaten hiç kolay değil.bu karar, fuzuli masraf,parçalanmış yüzlerce aile,ankaranın kent ekonomisine yara açmak gibi olumsuzluklarların yanında. hiç bir hayırlı amaca hizmet edeceğini sanmıyorum. Evet arkadasim bizler dagitma rezalet sefalet konularini iyi biliriz yeterki ******** vede ruh sagligimiza ilac olsun ...parçalanmış yüzlerce aile,nin ne önemi var? o dedigin gibi o istisnalaradan biride Almanya oluyor...almanyanin nasil ülkeye yaydigi ekonomik acilimini görebilirsin dogru kararlarla tabi amac acilimda belli! Almanyanin merkez bankasi frankfurtdadir buna ragmen baska ülkelerin banka merkezleri almanyanin hersehrine dagilmistir vede buna ragmen bugün frankfurt birak almanyayi avrupanin ticaret merkezidir.. düne e kadar baskenti olan bonn frankfurtda tasinmamistir iki almanya birlestikden sonra iki almanyanin birligi icin ortasina berline tasinmistir burdaki amac eski baskentleri degil doguyla batinin bütünlügünn sagligi acisindan...orayi secmislerdir.. o zaman neden frankfurtadir merkez bankalari neden oraya kurulmustur o kadar büyük sehir dururken amac neydi.. dün itibariyle almanyanin hersehrine her bir sehrine büyük yatirimlar dagilmistir? bir yerde her ne pahasina olursa olsun toplanmasina izin verilmemistir...düne kadar eski almanyanin ortasina düsen frankfurtdu ticaret merkezi yapmasinada basarmislardir cünkü almanyanin ortasini düsen frankfurt güclü olmasi gerekiyordu düne kadar yeterli yollari olmayan frakfurtu bu azimle kalkindirmislardir bu basaridir.. biz ne yapmaya calisiyoruz Türkiyenin ortasina yakin düsen üstelik baskentimiz merkez bankasini ordan koprmaya calisiyoruz madem koparacaksiniz Diyarbakira götürün gelmek isteyen afganistanin dagin tepesinede geliyor Diyarbakira kosa kosa gelirler? oraya giderse bi amaci olur istanbula gelse ne olacak kapali carsi tek basina merkez bankasi? .. amac olsa olsa Anitkabiri Ankarayla basbasa birakmanin planlari birden olucak degilya adim adim...Ankaranin tasina bak bitmeyen gözyasina bak baska denecek laf kalmiyor...evet Ankarayi yok saymaya calisanlar unutmayin Ankaralilarinda var oldugunun mücadelesine girmeye calismasinlar...o sokaklar var oldugunu hissettirmesin...ATAMIN RUHU ORDA Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 amac olsa olsa Anitkabiri Ankarayla basbasa birakmanin planlari birden olucak degilya adim adim...Ankaranin tasina bak bitmeyen gözyasina bak baska denecek laf kalmiyor...evet Ankarayi yok saymaya calisanlar unutmayin Ankaralilarinda var oldugunun mücadelesine girmeye calismasinlar...o sokaklar var oldugunu hissettirmesin...ATAMIN RUHU ORDA Meseleyi çarpıtmayalım dilerseniz. O zaman neden atatürkün kurduğu iş bankasının genel merkezi levent de iki dev kuleyle temsil ediliyor. Ata'nın kurduğu bankadan dahamı Atatürkçüsünüz.2010 Yılında istanbul finans ve yatırım şehri olacak diyorum.Siz hala atamın ruhundan bahsediyorsunuz.Atamın ruhu yerine birazda onun aklıyla baksanız diyorum.Vallahi hiç bir istanbullu istanbulun başkent olmasını istemez.Zaten o sönük şehrin ****** adamlarınıda kimse istanbula getiremez.Gelmesinlerde zaten.Bu şehrin derdi kendi yeterde artar bile.Ancak bu meseleyi bile nasılda bir komplo teorsine bağladınız gerçekten anlamış değilim.Belki anlatırsanız daha açık bir şekilde.. Anlamaya çalışırız... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Meseleyi çarpıtmayalım dilerseniz.O zaman neden atatürkün kurduğu iş bankasının genel merkezi levent de iki dev kuleyle temsil ediliyor. Ata'nın kurduğu bankadan dahamı Atatürkçüsünüz.2010 Yılında istanbul finans ve yatırım şehri olacak diyorum.Siz hala atamın ruhundan bahsediyorsunuz.Atamın ruhu yerine birazda onun aklıyla baksanız diyorum.Vallahi hiç bir istanbullu istanbulun başkent olmasını istemez.Zaten o sönük şehrin ******* adamlarınıda kimse istanbula getiremez.Gelmesinlerde zaten.Bu şehrin derdi kendi yeterde artar bile.Ancak bu meseleyi bile nasılda bir komplo teorsine bağladınız gerçekten anlamış değilim.Belki anlatırsanız daha açık bir şekilde.. Anlamaya çalışırız... Ata'nın kurduğu bankadan dahamı Atatürkçüsünüz. .2010 Yılında istanbul finans ve yatırım şehri olacak diyorum. Belki anlatırsanız daha açık bir şekilde.. Anlamaya çalışırız Zaten o sönük şehrin ***** adamlarınıda kimse istanbula getiremez. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Takla atıp gülen adamlarlamı cevap vereceksiniz.... Yada bu yukarıdaki bir cevapmıdır... Diyelimki cevap olsun... Bu kadarmı içi boş olur.... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Takla atıp gülen adamlarlamı cevap vereceksiniz....Yada bu yukarıdaki bir cevapmıdır... Diyelimki cevap olsun... Bu kadarmı içi boş olur.... Sayin Marcus inanki foruma katildigim dönemlerde cok güzel yazilariniz vardi okumak zevk veriyordu sonradan herhalde yorgunluk olacak bu dönemlerde biraz güzel yazilarinizin üzerine düsmüyorsunuz zannederim ..bende güzel yazilarini yazmiyorsun diye ufak bir protesto uyguluyorum saygilarimla Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Sayin Marcus inanki foruma katildigim dönemlerde cok güzel yazilariniz vardi okumak zevk veriyordu sonradan herhalde yorgunluk olacak bu dönemlerde biraz güzel yazilarinizin üzerine düsmüyorsunuz zannederim ..bende güzel yazilarini yazmiyorsun diye ufak bir protesto uyguluyorum saygilarimla Forum tartışma adabına uymuyorum demeniz daha yerinde olacaktır... saygılarımla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Meseleyi çarpıtmayalım dilerseniz.O zaman neden atatürkün kurduğu iş bankasının genel merkezi levent de iki dev kuleyle temsil ediliyor. Ata'nın kurduğu bankadan dahamı Atatürkçüsünüz.2010 Yılında istanbul finans ve yatırım şehri olacak diyorum.Siz hala atamın ruhundan bahsediyorsunuz.Atamın ruhu yerine birazda onun aklıyla baksanız diyorum.Vallahi hiç bir istanbullu istanbulun başkent olmasını istemez.Zaten o sönük şehrin cevval adamlarınıda kimse istanbula getiremez.Gelmesinlerde zaten.Bu şehrin derdi kendi yeterde artar bile.Ancak bu meseleyi bile nasılda bir komplo teorsine bağladınız gerçekten anlamış değilim.Belki anlatırsanız daha açık bir şekilde.. Anlamaya çalışırız... Meseleyi çarpıtmayalım dilerseniz. O zaman neden atatürkün kurduğu iş bankasının genel merkezi levent de iki dev kuleyle temsil ediliyor. Ata'nın kurduğu bankadan dahamı Sayin Marcus merkez bankanin istanbula tasinmak istenmesinle iş bankasının ne alakasi var ? sonra benim yazdiklarimla hic alakasi olmayan elestiri getiriyorsun..olurmu böyle sey! Forum tartışma adabına uymuyorum demeniz daha yerinde olacaktır... 2010 Yılında istanbul finans ve yatırım şehri olacak diyorum.. istanbul zaten yatirim sehri hatda kapasitezi dolmus bir sehir önemli olan istanbulun alt yapisi ..sehrin yükünü yerlesim yükünü hafifletmek icin daha disari dogru tasimanin yollarina bakilmasi hatda canakkalenin veya cevresinde bir ikinci istanbulun adimlarin atilmasi gerekirken böyle birsey uygulamaya kalkmak istanbula ayri bir yüktür Ankarayada kötülüktür....zaten Bu şehrin derdi kendi yeterde artar diyorsunuz ozaman bu gelismeler bir komplo teorsine neden yakin olmasin... Vallahi hiç bir istanbullu istanbulun başkent olmasını istemez. belki istanbullu istemezde ...istanbulu baskenti olarak görmek isteyen baska diyarin insanlari olabilir? kimbilir Zaten o sönük şehrin ******* adamlarınıda kimse istanbula getiremez.Gelmesinlerde zaten bakin burda simdiden ülkeyi siniflandiriyoruz eee birkac sey daha istanbula tasinirsa o saatden sonra bir komplo teorsine gerek kalmayacak herhalde sizin yaklasiminiz bunu gösteriyor.. onun icin tekrar diyorum eyer tasinacaksa merkez bankasi Diyarbakira.. diger secimde zaten simdiden hazirlik yapiliyor diyarbakirda orda secimleri kazanabilmek icin odun kömür dagitimi yakinda basliyacak hic olmazsa adam gibi adam bir yatirimda kömürle beraber gider.. o zaman alkislarim..sakin bunada komplo teorsi deme hükümet kendi agizinla acikladi orda erzak dagitilacagini...vede secimi kazanmak istedigini.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Merkez bankasinin Istanbula alinmak istenmesinin altindaki gercek acaba gercekten Istanbul'un bir ticaret merkezi olmasimi yoksa gizli bir planin yavas yavas uygulamaya konulmasimidir,bence ikincisi daha güclü bir ihtimaldir. Haberi ilk izlediğimde aklımdan geçenler aynen böyle oldu. Burada tek bir amaç var: Ankara'nın başkentliğini bitirmek. Atatürk ne yapmıştır? Neden İstanbul değil de Ankara'yı seçmiştir başkent olarak? Aynı olayı AKP gizliden gizliye yürütmektedir. Bunun başka bir maksadı olamaz. Komplo teorisi diyen arkadaşlar bekler ve görür komplonun nasıl yapılıp milletin uyutulduğunu! Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Türkiye'de olanlara sadece gözlerini kulaklarini kapatmakla kalmayip birde akil yolunu kapatirsaniz verecegeniz yanitlar iste ancak böyle olur,gercekleri yazanlari paranoya ile suclayanlar aslinda gercekleri görüpte önemsemeyenlerdir.Güneydogu Türkiye'den ayrilmak istiyor demedimki ben,ama ayirmak isteyenlerin varligini neden kabullenmek istemiyorsunuz yoksa ucu size mi dokunuyor?AKP nin Türkiyede Kürt sorunu var demesi,bölücülerin mecliste agizlarina geldigi gibi konusmalari,AKP nin baskaninin eyalet sistemi israri, DTP nin eyalet sistemini istemesi sizce eger Güneydogunun Kürtlere birakilmasi degilse bu sizi baglar beni degil.eger siz bütün bunlari bir paranoya olarak görüyorsaniz bu beni rahatsiz etmez,rahatsiz oldugunuz icin bana yanit yazdiginiz ortadadir.demekki benim yazdigim yazi biryerlere dokunuvermis. Dünyanin birkac ülkesi disinda tüm ülkelerinde MERKEZ BANKASI o ülkenin baskentindedir.Istanbul ticaret merkezi oraya alinsinin mantigi bence eyalet sistemi ile baglantilidir,ve AKP gizli planlarini yavas yavas uygulama safhasina sokmustur.Siz bunu istediginiz kadar inkar edebilirsiniz bu sizin dogal hakkinizdir ama baskalarini bilmem neyle suclamak hahhinize düsmemistir. Fantazi romanlarin cogusunun gercek oldugunu ise Irak örneginde acik acik yasiyorsunuz,Tabiiki bu sizin fantaziden ne anladiginizida gösterir. saygilarla Sayin politika Bilmiyorum hatirlatmam gerekiyormu ama konu basligini acan sizsiniz ve bizde sizin yorumunuza yorumumuzla karsilik verdik demokratik cerceve icerisinde bundan dogal bir sey yok sanirim biz hic bir zaman akil yolunu kapatmadik ve boyle bir gereksimimdede bulunmadik tam aksine herseyi oturup demokratik cerceveler icerisinde tartismayi savunduk ben kendi adima konusacak olursam ne bir zaman gericiligi savundum nede gelismenin onunu tikamak icin bir yorumda bulundum.. PARANOYA ILE SUCLAYANLAR diyorsun burada benden baska kimse bu yorumu kullanmadi ama sen cogul olarak kullaniyorsun ama halen paranoya yaptigini dusunuyor ve savunuyorum bu konuda.. AKPyi sevmeyebilirsin bende sevmiyorum ve sevmeyen milyonlarca insanlar bulunmaktatir ama her seferinde yaptiklari isin altinda mutlaka bir sey aramak paranoyalik degilde nedir.. Birde soyle dusun bugun akpnin yerinde her hangi bir parti bu teklifi atmis olsaydi yine dusuncelerin aynimi olacakti .. Bir digeride boluculuk yakkindaki yorumun ben hic bir zaman bolucukten taraf olmadim herzamanda karsi ciktim ve cikmayada devam ederim ama her forum konusunda konulari boluculuge ve pkkya ceken sensin acaba forumda varmidir bir yazin kurtlerin veya bolucugun gecmedi.. her hangi birisi bugun bu forumda disarida kar yagacak dese sen yine gidis hatimiz iyi degil pkk yine ulkeyi bolecek kurtler guneydoguyu yine kurtler ele gecirecek diye konuyu carpitacaksin.. Arkadasim bana kalirsa olaylara yanlis gozle bakiyorusun bence olaylari elestirirken tarafsiz olarak elestirmeyi denemeni tavsiye ederim.. ayrica yapilan kritikler hosuna gitmiyorsa forum basligi acma derim kimse turkiyenin bolunmesinden yana degildir bence bunu aklinin bir kosesine yaz saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Türkiye üzerinde türlüiki dümenin cevrildigi bu günlerde,aslinda her olaganüstü sayilabilecek olusumun cok dikkatle incelenmesi gerekirken,inceleme geregi duymayanlar yani bana ne,ne olursa olsun diyenler ,inceleme geregi duyanlari suclamaya kalkiyorlar ki bu anlasilmaz birseydir.Sonucta inceledigimiz seyler ülkemizle ilgili olan seylerdir.ve bunlari sorun yapanlarla tartismak yerine onlari dislarmis gibi davranislar yakisiksiz davranislardir.Türkiye son dönemlerde cok farkli bir siyasetin güdümündedir.Atatürk'e karsi yapilan calismalar demokratik calismalar olarak gösterilirken sanki Atatürk demokratik degilmis gibi bir yaklasim sergilenmektedir.AB Atatürk Demokrasinin önünde engeldir derken bizde bazi isimler hemen Atatürk'ü gündemden cikartalim derdine düsüyorlar. Merkez bankasi Istanbul'a gelecekmis,Istanbul ticaret merkezi olacakmis,olsun karsi olan yokki ticaret merkezi olmasina,ama Türkiye'nin onca önemli ve hayati sorunlarini bir kenara birakip Merkez bankasinin Istanbul'a getirilmesini gündeme tasimak aslinda gündemden birseylerin kaciriliyor olmasi anlamina gelir.Istanbul sonucta bizim bir ilimizdir,Istanbul Türkiye Türkiye'de Istanbul'dur. Türkiye'yi ve ulusu ilgilendiren konularda taraf tutmak kadar yanlis olan birsey yoktur.Bizim parti sizin parti olayi diyerek ülkenin gercekleri cözülmez.Bugün ortada olan bir gercek varki oda,ülkeyi ilgilendiren hicbir ciddi konuda AKP yönetimi ulusa gercekleri anlatmamaktadir.Ne Irak konusunda,ne Bop konusunda,ne Iran konusunda ne madenler ve yabancilara toprak satisi konusunda AKP sadece susma lüksünü kullaniyor.Ülke yönetmek susma ile olmaz,sen isine geldiginde Millet karar verir diyeceksin isine gelmeyince milletin adini bile etmeyeceksin.Eyalet sistemi AKP nin yani AKP yönetim kadrosunun gündeminde olan bir seydir,bunu halktan saklamanin anlami ne olaki.Leyla Zana'da veya DTP de eyalet sistemini istiyor,neden istiyor acaba.AKP nin eyalet sistemi ile Leyla Zana'nin eyalet sistemi arasinda hangi fark var acaba. Leyla Zana neden eyalet sistemini istiyor ve AKP niye istiyor.Merkez bankasinin Istanbul'a tasinmasi bu kadar güncelmidir?? saygilarla Sen kendi adina yazmayi dene önce,birak baskalarini, Evet baska bir parti yapsaydi bu kadar üzerine düsmezdim cünkü AKP disinda bugüne kadar hicbir Cumhuriyet hükümeti bölücülerle ortak calismalar yapmadi onlarin meclise girmelerine önayak olmadi,onlari hapisten cikartmadi.Paranoya sizin icin gercegi söyleyen herkeste olan birsey,paranoya gercek disi seylerden korkmak anlamini tasir, yani gwereksiz korku.Bizim yani benim ve benim gibi düsünenlerin korkulari gercek disi degildir.AKP nin bünyesinde PKK li milletvekilleri vardir,AKP Cumhuriyeti hazmedememis bir partidir,AKP yöneticilerinin geldikleri cemiyet bilinmektedir ve bu cemiyetin nelerle mesgul olduguda bilinmektedir. Size tavsiyem benim nasil yazmam gerektigini bana önermekten vazgecip benimle tartisma kültürüne uygun bir tarzda tartismanizdir.Burasi AKP nin secim meydani veya AKP forumu degildir,bu nedenle ben AKP li olurum olmama AKP ye karsi olurum olmam BU BENI BAGLAR SIZI DEGIL.Eger benim görüslerime aykiri görüsleriniz var ise yazarsiniz bizde okuruz ama beni paranoya ile suclama hakkinizin oldugunu sanmiyorum,böyle suclamalari AKP liler hep yapmaktadirlar ki buda onlarin hangi kültürden geldiklerini gösterir. Eger bir partinin icinde Atatüek düsmanligi var ise ben onun yönetiminde her attigi adimi incelerim isinize gelir gelmez osizin bileceginiz birseydir.Ben basligi actim ve insan gibi bana yazilanlara yanit verdim.5 yildir Türkiyede yasananlar kimsenin gizlisi saklisi degildir.Kibrista Türk ordusu isgalcidir diyen bir iktidardan ben korkarim ve o iktidari sonuna kadarda elestiririm. saygilarla Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Bütün özel bankaların merkez yönetimleri İstanbulda.Çünki istanbul ekonominin lokomotifi konumunda. Üstelik değişen çehresiyle gelecekte uluslararası finans merkezlerinden biri olmaya aday. Hatta olacakta...Ankaranın o ruhsuz ve bolca bürokrasi kokan havasından sıyrılması Merkez Bankası için iyi olacaktır. Ha birde Türkiyenin başkenti istanbul olsa ne olur sivas olsa,kayseri olsa,edirne olsa,afyon yada konya olsa ne olur.Önemli olan şehirlermi yoksa hali hazırdaki **********?... değerli marcus.sizin mantığınızla bakarsak.en fazla araç istanbulda olduğu için ulaştırma bakanlığını,en fazla mükellefe sahip ve toplam verginin%50,sinin oluştuğu için maliye bakanlığının, sınırları içerisinde ülke sanayii nin 1/3 nü olduğu için sanayi bakanlığınında istanbula taşınması lazım.hatta bağ-kur ve ssk genel müdürlüklerininde.istanbulun uluslararası finans merkezi olacağıda yok,hayal kurmak güzel tabii,ancak türkiyedeki tüm bankaların toplam aktifleri sadece alman deutsch bank,ın yarısı kadar ise,bu sav,a yumurtasını yediğimiz uçucu bir kuşun kendini buğday ambarında zannetmesine benzetebiliriz. ülke egemenliğine sahip olmanın koşullarından biri olan para basma yetkisine sahip bir kurumun ülke başkentinde olması tüm dünyada genel bir durum.yapılmak istenen nakil yanlıştır.ayrıca olur ise kurumun çok değerli uzman ve yetişmiş kadrosunun istifalarla boşalmasıyla zaafiyete uğratıcaktır. bu arada başkentin bile değişebileceği,istanbul,sivas,kayseri ne farkeder şeklindeki fikirlerinizi,bizlerin sahip olamıyacağı kadar geniş , olağanüstü düşünce büyüklüğünüze bağlıyorum.böyle geniş bir vizyon her kula nasip olamaz. saygılarımla Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Türkiye'deki islamcilarin emelleri cumhuriyetin kurulusundan beri belli olan bir sey. Ama tabiiki ülkemiz insanlari sözde Atatürkcü, laik ve demokrat da gecinse, kendi kisisel cikarlari ugruna Tayyip Erdogan gibi seriatci, Takkiyeci birisini hemde 47% oy vererek iktidara getirdiler. Kimileri is alabilmek icin, kimileri bir cuval un veya seker icin bugünkü tehlikeli duruma ortak olmuslardir. Umarim bu insanlarin vicdani rahattir. Ülkemizde seriatcilarin toplam orani 10% bulamazken kedi cikarlarini düsünen kisilerin oylari ile ülke karanliga dogru gidiyor. Sonunda oy verenlerin hemen hemen büyük cogunlugu pisman olacaklar ama tren coktan gitmis olacak. Bu gün okullarda ve devlet dairelerinde türbanin yolunu acik acik acmaya calisan ve olmasi gerektigini söyleyen iktidar yarin her seyin dine bagli olmasi gerektigini de söyleyecek, hic merak etmeyelim, bunlarin hepsi olacak. Onlara oy verenleri allah kurtarsin derim ve vicdanlari ile bas basa birakiyorum. insallah aldiklari seker ve unlar bogazlarinda kalmamistir. Saygilar Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Merkez Bankasını İstanbul'a taşısınlar, TBMM'ni de İstanbul'a taşısınlar, Çankaya Köşkü'nü de taşısınlar Eee oldu olacak Anıtkabir'i de taşısınlar Alıntı
Φ psikopat° Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Başbakan bir yandan İstanbul'a vize koymaya çalışıyor, diğer yandan da binlerce insanı İstanbul'a taşımak istiyor'' bu ne perhiz,bu ne lahana tursusu ??? ama cikar yakinda kokusu merak etmeyin Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Başbakan bir yandan İstanbul'a vize koymaya çalışıyor, diğer yandan da binlerce insanı İstanbul'a taşımak istiyor'' bu ne perhiz,bu ne lahana tursusu ??? ama cikar yakinda kokusu merak etmeyin Kokusu çıktı hatta turşu bozuldu ama milletin burnu almıyo işte o kokuyu Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Kokusuda cikti,tursuda bozuldu ama birileri hala bizi AKP ye takmis olmakla sucluyorlar.Merkez bankasinin Istanbul'a getirilmesinin altindaki asil nedenler ilerisi icin planlari yapilan eyalet sistemi,Istanbul'un Osmanlinin son bassehri olmasidir.Eger imkan bulurlarsa Mineu arkadasin yazdigi gibi mecliside oraya tasiyacaklardir.AKP Cumhuriyet ve Atatürk karsiti bir partidir en azindan basindaki yürütücüler öyledir.Onlarin öyle olduklarini arastirmaya gerek yoktur,cünkü Atatürk'e karsi söylemleri hala tazeligini korumaktadir.Bir insan ne kadar degisse temelden degisemez,böyle oldugu ícin Erdogan ve Gül'ün biz degistik demelerini bir insanin temelden degismesi mümkün degildir zemininde incelenmesi gerekir. saygilarla Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 değerli marcus.sizin mantığınızla bakarsak.en fazla araç istanbulda olduğu için ulaştırma bakanlığını,en fazla mükellefe sahip ve toplam verginin%50,sinin oluştuğu için maliye bakanlığının, sınırları içerisinde ülke sanayii nin 1/3 nü olduğu için sanayi bakanlığınında istanbula taşınması lazım.hatta bağ-kur ve ssk genel müdürlüklerininde.istanbulun uluslararası finans merkezi olacağıda yok,hayal kurmak güzel tabii,ancak türkiyedeki tüm bankaların toplam aktifleri sadece alman deutsch bank,ın yarısı kadar ise,bu sav,a yumurtasını yediğimiz uçucu bir kuşun kendini buğday ambarında zannetmesine benzetebiliriz. ülke egemenliğine sahip olmanın koşullarından biri olan para basma yetkisine sahip bir kurumun ülke başkentinde olması tüm dünyada genel bir durum.yapılmak istenen nakil yanlıştır.ayrıca olur ise kurumun çok değerli uzman ve yetişmiş kadrosunun istifalarla boşalmasıyla zaafiyete uğratıcaktır. bu arada başkentin bile değişebileceği,istanbul,sivas,kayseri ne farkeder şeklindeki fikirlerinizi,bizlerin sahip olamıyacağı kadar geniş , olağanüstü düşünce büyüklüğünüze bağlıyorum.böyle geniş bir vizyon her kula nasip olamaz. saygılarımla İronik yazınıza bayıldım sevgili deniz.Hayal kurmakla gerçek arasındaki o ince çizgide siz ne kadar geniş vizyon sahibi olabiliyorsunuz bilmiyorum. Kültür bakanlığını İstanbula taşısanız ne olur.Ülkede kültürel bir atılım yüz yıldır olmadıda şimdimi olacak.Kendisini yetiştirenlerle ******* arasında bir uçurum var aramızda işte bizde buna isyan ediyoruz demek yerine,neden lafı eveleyip geveliyorsunuz.70 yıldır hayal kuran kimdi deniz. Şimdi sokağa bakıpta ağlayan kim.? Türkiyedeki bankaların toplam aktifinin deutsch'e bankın toplam aktifinden az olduğunu gururla söyleyebiliyorsunda, Bu ülkede yaşayan 100 insanın okuduğu kitabın bir almanın okuduğuna eşit olduğunu niye göremiyorsun.Hadi bir türk bir dünyaya bedeldi diyelim. 100 türk kültürel ve bilgi bakımından bir alman etmiyor diyebiliyormusunuz.Yok hayır,ülkenin 70 yıllık geleceğini yok sayıp şimdi yapılan bir takım size göre( ali cengiz oyunlarına) hayır denilecek.Yarım asırdır halka hayır demeyi unutturanların kavminden gelmiyormusun.Yada çok modern bir insan görüşüne sahip olabilirsiniz.Dayatmacılık sizin atalarınızın ruhunada sinmemişmiydi.Onlarda alttakine tepeden bakan bir halatiruhiye içinde nasılsa bunlar hiçbirşeyden anlamaz demedilermi....Değişim elbet kimilerini rahatsız eder.Ama her değişim kendi içinde muhaliflerini ve yandaşlarını beraberinde getirir.Dedimya ankara dünya yok olana kadar başkent kalsın.Nasılsa orada yaşayanlarda halinden memnunlar.Sadece bizim bu basit vizyonumuzu eleştirirken sizin o asil vizyonunuzun yerlerde sere serpe yattığını unutmayın istedim... Amacım başkada birşey değildir.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.