Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

-Foruma üye olduğumdan bu yana gözlemlediğim alıntılama alışkanlıkları

bence forumun ele alınması gereken önemli sorunlarından biri...

*Aslında Foruma uzun yazılar postalamak anlamsız, uzun yazılar forumlarda sevilmez.

Yazıdan bir kaç paragraf verip devamını link ile verebilirsiniz,isteyen o linke tıklar okur.

-Başlık ve iletilerdeki Alıntı yapmak bir zorunluluk ise,

ilk bir kaç cümleden sonra alıntı yapılan internet sitesinin adresi vermek yerine

taşeronluğa varan anlamsız "Kopyala yapıştır" uzun yazılar

hem okunma zorluklarına hem de forumun şişmesine neden oluyor...

-Zaman zaman bazı üyelerin aynı konuları hatta kes yapıştıra varan kolaycılıkla

Tekrar tekrar ele almaları forumda başlıkları okuyup takip etme zorluklarına...

Gereksiz kirliliğe varan ve forumun kapasitesini boşa kullanarak şişmelere neden oluyor...

Forumda en çok yaşanan sıkıntılardan biri geç açılma sorunu...

Forum dışarıdan saldırı olduğunda da bu sorun ortaya çıkıyor...

Ama başlık ve iletilerdeki taşeronluğa varan anlamsız kes yapıştır alıntı yazıların...

Yazılara yanıt verirken yanıtlanan yazıların tamamının alıntılanmasının...

Çok beğenme ya da taraftar mantığıyla üsteki yazıların tamamını alıntılayıp,

Hiç bir görüş belirtmeden bir çiçek postalama alışkanlığının

formun şişmesinde etkili olan nedenlerden birkaçı diye düşünüyorum...

-Bırakalım bu tür sorunları,

Kendi görüş ve düşüncelerini sunmakta yetersizlik hissedenlerin

Taşeronluğa varan kendini tatmin yöntemi olarak kullandıkları bu tür kolaycı,

Kes, kopyala, yapıştır mantığı başlıkların takibi açısından da kirlilik yaratıyor...

*Bence alıntı kurallarını bir kez daha gözden geçirip değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum...

Bu Konunun, bu sorunun hepimiz tarafından ciddi bir şekilde ele alıp değerlendirilerek,

Gözlemlediğimiz eksiklik, aksaklık ve rahatsızlıkları...

Kişisel sorumluluklarımızın ne olması gerektiği ve çözüm önerilerimizi belirtmemiz gerekli...

-Böylesine yoğun ilgi gören bir forumda yöneticilik yaparken

Her şeyi tam olarak kontrol altında tutmanın zorlukları açısından yönetime de hak veriyorum...

Ama var olan koşullarımızı bazı kural ve önlemlerle aşmanın yollarını bularak geliştirebiliriz diye düşünüyorum...

-Yasakçı olamadan birlikte ortak çözümleri üretebilmenin gereğini ve sorumluluğunu

(Yönetim ve Üyeler) yani forumun sahibi bizlerin yerine getirmesi dileğiyle...

Tüm Forumdaşlara Selamlar... Sevgiler...

*tna

Gönderi tarihi:
Bence alıntı kurallarını bir kez daha gözden geçirip değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum...

değerlendirecegiz YAZDIKLARININ HEPSINI .... fakat imzani kisa tut yer kaplamasin!

:shuriken:

Gönderi tarihi:

Alıntı yapmak gerekli olmadıkça yapılmamalı ama bazen gerekiyor ve gerektiği kadarını eklemek gerekir diye düşünüyorum...

destek ve onay alıntılarında çiçek vermeyi doğru buluyorum zaten yazı gereğinden uzunsa otomatik olarak kısaltılıyor sanıyorum... ya da katıldığımız kadarını alıntılayıp çiçeğimizi buna görede verebiliriz...

Teşekkürler Gecekuşu, bende değerlendireceğim fikrini...

Gönderi tarihi:
  • Yazar
değerlendirecegiz YAZDIKLARININ HEPSINI .... fakat imzani kisa tut yer kaplamasin!

Özür dilerim genelde yazılarımda imzamı göndermem...

Forumun bana tanıdığı hakkı kullanmama rağmen...

*tna'yı yeterli görürüm...

Bu sefer kutucuğu tıklamayı unutmuşum...

Senin nezdinde böylesine bir hata yaptığım için herkesten özür diliyorum...

Affedersin!

Üstelik, okurken dikkatimi dağıttığı için...

forum ayarlarından da imzaları gör etkinliğini de devre dışı bıraktım

FAKAT;

Forumun hepimiz için daha anlaşılır, daha yararlı, ve okunması daha kolay olması adına...

iyi niyetli olarak açılmış alıntılarla ilgili bu başlıkta...

Böyle bir eleştiriye neden gerek duyduğunu anlamlandırmaya çalıştığımı da bilmeni istiyorum...

*tna

Gönderi tarihi:
Özür dilerim genelde yazılarımda imzamı göndermem...

Forumun bana tanıdığı dört satırlık hakkı kullanmama rağmen...

*tna'yı yeterli görürüm...

Bu sefer kutucuğu tıklamayı unutmuşum...

Senin nezdinde böylesine bir hata yaptığım için herkesten özür diliyorum...

Affedersin!

Üstelik, okurken dikkatimi dağıttığı için...

forum ayarlarından da imzaları gör etkinliğini de devre dışı bıraktım

FAKAT;

Forumun hepimiz için daha anlaşılır, daha yararlı, ve okunması daha kolay olması adına...

iyi niyetli olarak açılmış alıntılarla ilgili bu başlıkta...

Böyle bir eleştirye neden gerek duyduğunu anlamlandırmaya çalıştığımı da bilmeni istiyorum...

*tna

Sayin GeceKuşu

yazdiklarinizi dikkate almasam cevap yazmazdim! güzelce yazmissiniz uyari niteliginde tabiki bizler insaniz gün geliyor hic yapmadigimiz hatalari yapmaya basliyoruz sirf o acidan bakarsan ... yazdiklarin cok olumlu? yani en azindan tekrar hatirlatma oluyor! kendimizi tekrar sistemin icine cekiyoruz.

gelelim olaylara hepsine degil örneklemesine!!! tamam forum sismesin biktirici olmasin daha okunur olsun tamam hepsi güzel ... ama bazi yazilarda ihtiyac uzun okunmasi gerekiyor nadirde olsa olmasi gerekiyor.. öylemi !

simdi ne yapiyoruz bardaga su dolduruyoruz paylasmamiz gereken bardagi sen imzalarinla hepsini iciyorsun! o zaman benim okumak istedigim önemli bir uzun yazimin yerini götürmüs oluyorsun!!!

yani senin yazini okurken tabiki uygulamani baktim yani tam tersi birde yazilar kocaman kocaman nerde kaldi bizim anlatmak istedigimiz!

yani ben onu izahat etmeye calistim ,,, sonra latife olsun diye söylemiyorum yazilarini okuyorum arkadasim.

saygilarimla

Gönderi tarihi:
  • Admin

Şimdi biraz beyin cimnastiği yapalım: Ben biraz soru sorayım diyorum ve sizde kafanızdan geçenleri buraya yazarsanız daha güzel şeyler çıkabilir ortaya...

Senaryo 1:

Yeni bir üye başlık açmış, bir paragraf yazmış ve paragrafın altına bir site linki eklemiş...

çok güzel tam istediğimiz gibi değil mi? Evet..!

Aynı kişi başlık açmaya devam etmiş ve başlık sayısı 134 bulmuş ve bütün başlıklar bir paragraf ve aynı siteye giden bir link...

Ne demek istediğimi dilerim anlıyorsunuz: Arkadaşı uyarıp: Site reklamı yapıyorsunuz derseniz, kurallara uyuyorum ya diyecek...

Birde forumdan bir istatistik: Forumun ikinci yılıydı galiba 1 senede 1272 kişi yasaklanmış bu nedenle... Site reklamı yüzünden...

Şimdi bu konuda düşüncelerinizi alayım:

Böyle olayların olmaması için önerileriniz,

Nasıl çözümler üreteceksiniz,

Diğer üyeler açısından,

ve kendi açınızdan....

Saygılar

Gönderi tarihi:

Benim anladigim kadar reklam yapiliyor .. sen Türk hava yollarinla ucuyorsun fakat ucagin icinden luftansanin amlemini salliyorsun ... pilotsan olmaz olmadigi icin o kisinin ucmasi icin: lufthansa ya gönderirsin.. ucmasi icin veya ucurmasi icin

1 senede 1272 kişinin ucmasida rekor!

tabii hemen benim bir sorum olacak yavas yavas puanini doldurupta ömrünü dolduranlari nasil hallettiniz onun rekor seviyesi nedir?

saygilarimla

Gönderi tarihi:
-Foruma üye olduğumdan bu yana gözlemlediğim alıntılama alışkanlıkları

bence forumun ele alınması gereken önemli sorunlarından biri...

*Aslında Foruma uzun yazılar postalamak anlamsız, uzun yazılar forumlarda sevilmez.

Yazıdan bir kaç paragraf verip devamını link ile verebilirsiniz,isteyen o linke tıklar okur.

İşte bende tam bununla ilgili geçen ufak bir eleştiri getirdim başıma gelmeyen kalmadı o yüzden sadece sizinle hemfikir olduğumu söyleyebiliyorum başka sözüm yok :shuriken:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.