Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 17 yıl Prestij / The Prestige 2006 Dikkatle bakıyormusunuz? En iyiler listesine konulması gereken muhteşem bir film.. İki sihirbazın öldüresiye rekabeti şaşkınlığa uğratacak sizi.. Yazar Christopher Priest'in aynı adlı romanından (Prestij (Roman)) sinemaya uyarlanan filmi,19.yüzyılın İngiltere'sinde geçiyor Aslında iki arkadaş olan ilizyonist Robert Angier ve Alfred Borden talihsiz bir olay yüzünden birbirlerine düşman oluyor ve korkunç bir rekabet başlıyor aralarında biri bir diğerinin yaptığı ilizyonun sırrını öğrenebilmek için neredeyse hayatını bu yola adıyor ve bu yolda hırsları ona müthiş bir kapı açıyor artık çözülmesi imkansız görünen bir ilizyon başlıyor süprizlerle dolu film,demem odur ki izlemediyseniz çok şey kaçırdınız izleyin ve görün sonra bana teşekkür edin Yönetmen Christopher Nolan Senaryo Christopher Nolan, Jonathan Nolan Oyuncular Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo, Rebecca Hall Filmin Türü Drama, Gerilim Filmin konusu: Her şey yüzyılın başında, hızla değişen Londra’da başlıyor. Sihirbazların ünlü ve en üst mertebede idol olarak kabul edildikleri bir zamanda, iki genç sihirbaz şöhrete giden yolu çizmeye başlarlar. Gösterişli, sofistike Robert Angier (HUGH JACKMAN) tam bir şovmenken, yontulmamış ve gelenekçi Alfred Borden (CHRISTIAN BALE) sihirli fikirlerini gösterme yeteneğinden yoksun, yaratıcı bir dahidir. Birbirlerini takdir eden arkadaşlar ve ortaklar olarak yola çıkarlar. Ama en büyük numaraları ters gidince, aralarında ömür boyu sürecek bir düşmanlık başlar; ikisi de bir diğerini geçme ve altüst etme niyetindedir. Sürdürdükleri aşırı rekabet, her numarayla, her gösteriyle daha da büyür; ta ki sınır tanımayana, hatta elektriğin yeni ve inanılmaz güçlerini ve Nikola Tesla’nın bilimsel dehasını işin içine dahil edene dek... Herkesin hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. El çabukluğuyla sunulan sarsıcı sürprizlerle dolu film; inancın güvenin ve mümkün olanın en uzak, en karanlık sınırlarının keşfedildiği heyecan dolu bir dünyaya dalar.
Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2008 17 yıl Tüm zamanların en iyi Sihirbazlık filmlerinden birisi bu bence (Hokkabaz'dan sonra dermişimmm ) Şaka bir yana senaryo gerçekten çok iyi, şaşırtıcı, güzel...
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl Filmi merak ettim... Kesin bulursam izleyecegim...Hokkabazi beyenmistim...
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl Bir de Sihirbaz diye bir film vardı, bununla aynı dönemlerde vizyona girmişti, onun başrolünde de benim aşkım olan Edward Norton oynuyordu. Ben ikisini de izledim, aslında ikisi de güzeldi ama ne yala söyleyeyim, Prestij, Sihirbaz' dan çok daha güzelll
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl En az 2 kez izlenmeli. Sonrası ise size kalmış... Şiddetle tavsiye olunur
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl Admin İngiliz yönetmen Christopher Nolan (Batman Begins) Prestij'le ilginç filmlerine bir yenisini daha eklemiş. En basit tanımla film 20 yüzyılın başlarında Londrada iki sihirbaz arsında rekabeti konu alıyor. Eğer filme dikkatle bakarsanız 2006 filmlerinden Edward Norton'un çevirdiği The Illusionist'le çok benzerlikler ve karşılaştırmalar içeriyor. İki filminde biribirine çok yakın tarihlerde yerini alması çok enteresan karşılaştırmaların söylenmesine sahne oldu. Nolan'ın filminde, Hugh Jackman (nedense filmlerinden fazlaca bir oyunculuk tadı alamıyorum) ve Christian Bale (inanılmaz bir karekter oyuncusu olacak) iki siharbazın hayatını canlandırıyorlar bunlar Robert Angier ve Alfred Bordon. Robert ve Alfred iki genç sihirbazdır, fakat aralarında çok kanlı bir rekabet vardır ve çok korkunç bir kaza Robert'ın karısının hayatına malolacak bir sonucu getirecektir. Zaman için Robert Alfred'in sihir gücünü kıskanmaya ve onu zor duruma düşürme çabası içine girecektir. Nolan'ın filmi bir çok gidiş geliş içeren enteresan beklenmedik durumları size tattıracak bir film oduğunu söyleyebilirim. Ayrıca Olivia (Scarlett Johansson) filme katkısı açısından hoş bir sürpriz olmuş. Michael Caine işte bu adam bana herzaman klass kelimesini hatırlatıyor ve gene filme o gizemli havasını veren kişi olarak karşımıza çıkıyor. Kaçırmayın mutlaka izleyin güzel bir sihir ve gizem dolu sahneler filmi diyebiliriz... Saygılar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.