Φ egzorsist Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 oo burasını hemen değiştirdiniz ya.. forum oyunlarda kadınler ve erkekler die bir topic vardı aklıma getirdiniz.. hani siz gün yapıyordunuz orda verin örnekleri birbirinize fazladan da şiş ve örgü bulundurun yanınızda da belki gelenler olur Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 oo burasını hemen değiştirdiniz ya.. forum oyunlarda kadınler ve erkekler die bir topic vardı aklıma getirdiniz..hani siz gün yapıyordunuz orda verin örnekleri birbirinize fazladan da şiş ve örgü bulundurun yanınızda da belki gelenler olur efet biz gün yapıyoruz kekler, kısırlar, taratorlar, börekler bende yedek şiş ve tığ her zaman bulunur lazım mazım olur Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 içmeyen insanların yanında yakmazsınız sigaranızı olur biter.. [/b] yasağın amacıda bu değilmi? içmeyenlerin yanında içmeyiniz yalnızkende içmeyiniz. kısaca içmeyiniz efendim içmezseniz ölürmüsünüz? ben yıllarca içtim hertürlü kötülüğünü gördüm. bıraktım şimdi hiç bir zararını göremiyorum.(aman allahım göremiyorum! )tabiki zararını... Alıntı
Φ LaRsiE_ Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 yurdum insanı yasak mı tanır Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 yurdum insanı yasak mı tanır tanımassa faturayı öder o zaman Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 İşte uzun yaşamanın sırrı 20 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre 14 yıl daha uzun yaşamak için yapılması gerekenler şunlar... İNGİLTERE DEKİ Cambridge Üniversitesi nde yapılan geniş çaplı araştırma, sigarayı bırakmak, meyve tüketmek, az alkol almak ve biraz spor yapmak gibi basit değişikliklerle insanın ömrünü 14 yıl uzatabileceğini ortaya koydu. 1993 ile 2006 yılları arasında 45 ile 79 yaş arasındaki 20 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre 14 yıl daha uzun yaşamak için yapılması gerekenler: * Hiç sigara içmemek. * Haftada 7 kadehten fazla içki tüketmemek. * Her gün beş adet meyve-sebze yemek. * Günde yarım saat spor yapmak ya da koşuşturma gerektiren bir iş sahibi olmak. ............................. * Hiç sigara içmemek.nefesi, temiz almasini,yürümenin tadini cikarmasini,saglik kosmani ,bisiklet binmenin,yüzmenin tadini artirir..vs.vs saymakla bitmez... benim hobim olan motosikleti rüzgarda sürmenin tadida cabasi... nefes nefes nefes nefes... nefesin tadini ögrenmek NEFESIN TADINI ÖGRENMEK...nefesin tadini ögrenmek Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Güzel bir araştırma olmuş,sağolun.Ben de bir yeşilaycı olarak sigaraya her türlü yaklaşıma karşıyım.Yasakların olması gerekiyordu gayet tabi,caydırıcılığın olması için.Fakat bazen görüyorum ki bu yasağı çiğneyen ve ceza almayan çok insanlar oluyor.Ülkemizde yasaların 4/4'lük işleyebilmesi için sanırım önce eğitimden başlamamız gerekiyor.İnsanı değiştirmeden olmuyor.İnsanı temelden eğitebilsek yasaklara da gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 İşte uzun yaşamanın sırrı 20 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre 14 yıl daha uzun yaşamak için yapılması gerekenler şunlar... İNGİLTERE DEKİ Cambridge Üniversitesi nde yapılan geniş çaplı araştırma, sigarayı bırakmak, meyve tüketmek, az alkol almak ve biraz spor yapmak gibi basit değişikliklerle insanın ömrünü 14 yıl uzatabileceğini ortaya koydu. 1993 ile 2006 yılları arasında 45 ile 79 yaş arasındaki 20 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre 14 yıl daha uzun yaşamak için yapılması gerekenler: * Hiç sigara içmemek. * Haftada 7 kadehten fazla içki tüketmemek. * Her gün beş adet meyve-sebze yemek. * Günde yarım saat spor yapmak ya da koşuşturma gerektiren bir iş sahibi olmak. ............................. * Hiç sigara içmemek.nefesi, temiz almasini,yürümenin tadini cikarmasini,saglik kosmani ,bisiklet binmenin,yüzmenin tadini artirir..vs.vs saymakla bitmez... benim hobim olan motosikleti rüzgarda sürmenin tadida cabasi... nefes nefes nefes nefes... nefesin tadini ögrenmek NEFESIN TADINI ÖGRENMEK...nefesin tadini ögrenmek çok güzel küçük bir ilave: ömrü 14 yıl uzatıp zevkli,sağlıklı,tatlı bir yaşam yada ********* kokan sigara dumanıyla sıkıntılı,zevksiz,sağlıksız,tıknefes bir kısa süreli yaşam. seçim sizin elinizde tercihinizi yapın Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 çok güzel küçük bir ilave: ömrü 14 yıl uzatıp zevkli,sağlıklı,tatlı bir yaşam yada ********* kokan sigara dumanıyla sıkıntılı,zevksiz,sağlıksız,tıknefes bir kısa süreli yaşam. seçim sizin elinizde tercihinizi yapın Tamam sağlığa verdiği zararı kabul ediyorum ama yüzdeyüz sebep olduğuna inanmıyorum.. Yasak gelmeden biz tiryakiler strese girdik bile,düşünsenize içene 50 YTL içiren işletmeciye 5 bin YTL ne bu böyle yahu? Ayrıca siz hiç şöyle bir haber duydunuzmu? Aşırı sigaralı şoför otoyolu kan gölüne çevirdi.. Yada Arkadaşların sigara alemi kanlı bitti.. Yada Sigara alan baba evde dehşet saçtı.. Yasaksa asıl uygulanması gereken şeylere yapılsın Üstelik sigara kokusu alkolden daha berbat değil... Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Tamam sağlığa verdiği zararı kabul ediyorum ama yüzdeyüz sebep olduğuna inanmıyorum..Yasak gelmeden biz tiryakiler strese girdik bile,düşünsenize içene 50 YTL içiren işletmeciye 5 bin YTL ne bu böyle yahu? Ayrıca siz hiç şöyle bir haber duydunuzmu? Aşırı sigaralı şoför otoyolu kan gölüne çevirdi.. Yada Arkadaşların sigara alemi kanlı bitti.. Yada Sigara alan baba evde dehşet saçtı.. Yasaksa asıl uygulanması gereken şeylere yapılsın Üstelik sigara kokusu alkolden daha berbat değil... bundan şunu anlayabilirmiyiz? 1-sigara iyi,alkol kötü 2-alkol kötü,sigara az kötü 3-bunlardan biri olmassa yaşam kötü 4-ikiside olmassa hayat çekilmez... bu böyle uzar gider bunu şunun için yazdım senin yazdığın pek cevap olmamış gibi geldi. bende alakasız cevap yazayımki netice çıkmamış gibi görünsün.(ama asıl anlaşılması gereken sigaranın daha kötü olduğudur.) alkolü alabilmek için enaz bir sofra kurman yada bir ortam gerekiyor. ammmaaa sigara öylemi defi hacet yaparken bile yakıp içebiliyorsun bence hiçbirşey yüzde yüz sebep olamaz örnek alkollü araç kullanan herkes kaza yapmaz,adam öldürmez.ama insanın dikkatini dağıttığı bir gerçek Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 bu yasak hakkında kötü hiçbişey düşünmüyorum çünküüü içmiyorum aklıma bile gelmez valla 2 tane az içseniz bizede sizede kar sevinin bence tiryakiler Alıntı
Misafir Sands Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 biz sigaraya değil içene karşıyız içmeyin Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 İçmelerini hiç istemediğim halde sigara içen yakınlarım adına üzüldüm. Özellikle de bir şekilde alışmış ve gizli saklı içenler için,alanları daraldı. Kendim ve bütün içmeyenler adına sevindim. Ve sanırım bu konunun üzerine yazılmış ve internette rastladığım şu yazıyı buraya yazmayı uygun buldum Avrupa Komisyonu'nun yaptığı araştırmaya göre; sigara paketlerinin üzerinde yer alan hem de koca koca çerçeveler içinde, siyah koca puntolarla yazılan ''sigara sağlığa zararlıdır'' gibi ifadeler, tiryakileri bu alışkanlıklarından vazgeçirmede başarılı olamıyor. Kelimeler sigaraları söndürmeye yetmeyince, Britanya 2008 itibarıyla paketlerde ''hasta organ'' resimlerini zorunlu tutuyor. Paket üzeri alternatif uyarılarla bizim de çorbada tuzumuz olsun efem... - Dikkat, iflahınızı keser! - Sigara ömrü kısaltır, arkanda ayı var! - Bi kere o eli indir! - N?oldu, başın göğe mi erdi? - Baban geliyo looo! - Bırak Allah aşkına yavf - Rahmetli de içerdi. - Ateşle yaklaşmayın! - Sigara ömrü makul bir süreye indirger. - Önce ayak parmaklarını sonra bacaklarını kesecekler... - Her biri 300 kalori... Ayrıcana acayip selüloit falan yapıyor yanee! - Seni zehirliyoruz, paranla rezil ediyoruz hahayt enayi... İsmet abiii, gel de enayi gör, gel gel! - Sigara içince niçin tuvaletiniz gelir hiç düşündünüz mü? Cevap: Tezek var içinde! - ''Koşmaya başla sıpa, geliyorum'' Baban... - Sigara kuşları öldürür... Bir dost - Zıkkımın kökünü iç e mi?! Annen - Tütünleri kuruturken neler oldu neler, bir bilsen... Ehü hehehee... - Bu paketteki 20 yanlışı bulunuz... - Afiyet olsun size, helvanızı da yeriz nasipse. Un helvası: 1.5 su bardağı un, 2 su bardağı şeker, 1paket margarin, 2,5 su bardağı su - Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Tel: 0 212 ... - Bu son uyarıydı... Adresini biliyoruz! Halime Gürbüz Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 sonuçda zararlarını bildiğimiz halde hem kendımıze hem çevremıze zarar verıyoruz bu doğru.. o halde fabrıkaları yasaklasınlar tütün üretımını yasaklasınlar,madem uyuşturucu yasak sigarada tamamen yasak olsun ki insanlar tamamen uzak kalsın.. tabi çıkar çevrelerinin işine gelmıyor..o ayrı ayrıca sigara gibi içki de dışarda yasak olsun,içkili bir sürücü bır aileyı yok edebiliyor..buda ayrı bir konu Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2008 Alınan her karar bir başkasının yaşamını kötü etkilememek için alınıyorsa bu doğru ve haklılıktır. Zira "sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma" etik ilkesi ile örtüşmektedir. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2008 IV. Murat ı gördüm sanki..... Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Avrupada bu karar coktan yurutmeye girdi ve ceza uygulamasi basladi ancak hayatimda sigara icmemis biri olarak bilerek ve isteyerek yasagin karsisindayim...Cunku,kisilerin ruhsal ve psikkolojik yapisini etkileyebilecek bir yasak bu yasak...Yani insanlarin ozgurce olmasini engelliyor...Yani pekala sadece sigara icenler icin restraurantlar olabilir yada icenler ve icmeyenler ayrilabilir...Ama boyle birden kaldirmak tiryakiler icin zor...Hele paris gibi restaurant kulturunun yaygin oldugu ve insanlarin saatlerce restaurantta oturduklarini,sohbet ettiklerini dusunursek,onlar icin kotu olacak... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 sonuçda zararlarını bildiğimiz halde hem kendımıze hem çevremıze zarar verıyoruz bu doğru..o halde fabrıkaları yasaklasınlar tütün üretımını yasaklasınlar,madem uyuşturucu yasak sigarada tamamen yasak olsun ki insanlar tamamen uzak kalsın.. tabi çıkar çevrelerinin işine gelmıyor..o ayrı ayrıca sigara gibi içki de dışarda yasak olsun,içkili bir sürücü bır aileyı yok edebiliyor..buda ayrı bir konu e direk teknokratik yada faşist devlet modeline geçelim. Bireyler için neyin iyi neyin kötü olduğuna devlet karar verip yasaklasın yada izin versin Uyuşturucu başka bir konudur. mutlak ölüm getiren bir madde tabiki üretimi ve satışı yasak olacak. Uyuşturucu için "sağlığa zararlıdır" denilemez "öldürür" denilebilir. Oysa sigara ve alkolün direkt olarak sebep olduğu bir hastalık yoktur. Riski arttırabilir, yakınlığı arttırabilir. O da aşırı tüketim hallerinde. hatta hikayeside vardır. Sabah kahvaltısını bile rakı ilen yapan Neyzen Tevfik'e yakın arkadaşı Mehmet Akif Ersoy sürekli baskı yapar. "bırak şunu Tevfik, hasta olacaksın, genç yaşta öleceksin vs" diye. Mehmet Akif Ersoy 61 yaşında Siroz hastalığı sebebiyle vefat eder. Neyzen Tevfik ise 74 yaşına kadar yaşar Devletin birey adına böyle bir karar verme ve yasak koyma hakkı yoktur. Devlete düşen bireyleri bilgilendirmek, bilinçlendirmek zararlarını anlatmak, bırakmak isteyen bağımlılara yardımcı olmaktır. Dolayısıyla devlet "çevremize zarar vermek" kısmına karışabilir, bunu yasaklayabilir. Sigara yasağınında mantığı ve gerekçesi bireyin sigara içmesini yasaklamak değil. Çevresindekilerin istem dışı olarak pasif içici konumuna düşmelerini engellemektir. Artı üretimi yasaklansın derken umarım. Tütün ve Alkol sektöründen ekmek yiyen takribi 10 milyon vatandaşımız içinde bir gelir planın vardır. ...................................................... Candid. O dediğin modeller daha önce Avrupa ülkelerinde de. Türkiye'de de denendi. Sigara içilen içilmeyen bölüm vs. Hiçbir işe yaramadı. Göstermelik olarak kaldı. Ondan sonra kapalı alanlarda sigara içmek tamamen yasaklandı. Meseleye özgürlük açısından bakarsak. Ben sigara kullanıyorum, içerken keyif alıyorum ve vucuduma vereceği zararada katlanıyorum tabiki. Ama ben keyif alırken, aynı kapalı mekanda bulunan bir başka insanında sigara dumanından benim gibi zarar görmesine sebep olmaya hakkım varmı? Yani ben keyif alacam diye, başkasınada zarar vermiş oluyorum. Onun en temel özgürlüğü olan bedenine zarar veriyorum. Bu özgürlük değil, bencillik olur. Özgürlükten bahsederken çok önemli bir ifade vardır "başkasının özgürlüğünün başladığı yerde, benim özgürlüğüm biter" Yasak, haklı ve mantıklıdır. Sigara içtiğim halde destekliyorum. Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Ben öyle uzun uzadıya tanımlamadır açıklamadır hiiiç girmeyeceğim o konulara! Direk görüşüm sunup gideceğim... Çoook iyi oldu Oh be rahata erdim nefret ederdim yanımda birisinin sigara içmesinden hemde birşeyde söyleyemiyorsun sigara yasağı olmadığından! Şimdi var işte Allah razı olsun çıkartandan Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Candid. O dediğin modeller daha önce Avrupa ülkelerinde de. Türkiye'de de denendi. Sigara içilen içilmeyen bölüm vs. Hiçbir işe yaramadı. Göstermelik olarak kaldı. Ondan sonra kapalı alanlarda sigara içmek tamamen yasaklandı. Meseleye özgürlük açısından bakarsak. Ben sigara kullanıyorum, içerken keyif alıyorum ve vucuduma vereceği zararada katlanıyorum tabiki. Ama ben keyif alırken, aynı kapalı mekanda bulunan bir başka insanında sigara dumanından benim gibi zarar görmesine sebep olmaya hakkım varmı? Yani ben keyif alacam diye, başkasınada zarar vermiş oluyorum. Onun en temel özgürlüğü olan bedenine zarar veriyorum. Bu özgürlük değil, bencillik olur. Özgürlükten bahsederken çok önemli bir ifade vardır "başkasının özgürlüğünün başladığı yerde, benim özgürlüğüm biter" Yasak, haklı ve mantıklıdır. Sigara içtiğim halde destekliyorum. sayin Cyrano, Oncelikle burada karar yurutmelige girdi ve kapili yerlerde yasak...Diger ulkeleri bilmemde Fransa kurallari konusunda cok net...Ve restaurantlardada artik kullanma yasak... Ve kisisel zevke gelince...Dedilerinizde haklisiniz icmeyen biri olarak icen birinin yaninda yemek yiyemem...Hatta sigara icilmeyen bolumun icenlerden en uzak olan yerlerini seceriz...Cevremdekiler bile icmeyenlerdir.neyse ama soyle birsey de var,bazi ulkelerde sadece icenlere ayrilan restaurant,cafeler var...Bu sekilde burada da yayginlassa ki bunu yapabilecek bir yapida Fransa...Tamam metrolarda yasak ve kimse icmiyor kimse karsida gelmiyor bu yasaga ama kendimi dusununce,yemek gibi eylenceli,sohbet ortaminda hallerine aciyorum...Ikidebir disari icmeye cikmalari sinir bozucu...Yazik hasta olucaklar... Sonuc olarak bende destekliyorum "amalarim" hep araya giriyor... Alıntı
Φ günışığı Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Sigara içenler "tü kaka !", içmeyenler ciccciiii....oh ne ala ! başında türbanla sınıfa girenler "wwextra cicccii !", "eteği kısa,gömleği dışarda,bi de ten çorap giymişş olanlarr ba ba baaaa ne ayıp...günah !kışkırtıcı, potansiyell şeylerr ! ne kötüüü tüü kaka !" tabii canımm...sırf iyi ahlaklı bi ülke olabilmek için tüm bunlar,okul müdürlerinin okul kapılarında gözleri kızarmış kurt adamlar gibi 2.şıktaki öğrencilere saldırması sadece iyi niyet..yanlış anlaşılmasın. biz dinibütün koCCaman mutlU bi aileyiz Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 19 Temmuz sabahı bambaşka bir ülkede uyanacağız.. Öyle sanıyorsunuz değilmi?Hayır efendim,ne ekonomik sıkıntılar son bulacak ne işsizlik ne akp nin kadrolaşması ne benzine gelen zam.. Ne olacak yani her yerde sigarayı yasaklamakla? Dışlana,dışlana psikolojimiz bozuldu yav.. Neyiz biz insan değilmiyiz?Ne olmuş içiyorsak sigara.. Yakında elimizde sigarayla görünce bizi çoluk çocuk "anneeee"deyip öcü görmüş gibi kaçacaklar.. Yasak yasak canımızı aldınız be,bari evlerede koyun bir yasak sizde rahat edin bizde.. Bir yıldır iş yerinde çin işkencesi görüyoruz fabrika müdürü bahçede bile sigara içmemize kızıyor neymiş efendim dışarıdan gelenlere karşı hoş bir görüntü değilmiş... Her tarafı tabelalarla doldurdu,artık son gelen yasaktan sonra iş akdimizi fesihmi olur bilemem.. Sözün hası.. 19 temmuz sabahı sigara içenler tüm toplumdan tecrit edilmiştir.... Vatana millete hayırlı olsun Yasaklardan bunalanların dağlara çıktığı bir ülkede ilk hedefimiz Kaçkarlar... Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Aslında dumansız sigaranın icat edilme vakti geldi diyorum Ben çalışmalara başlıyorum, geçen susuz pisuar da görmüştüm, bu neden olmasın, böylece kimse birşey diyemez sigaracılar da rahat rahat tüttürmeden içerler 1 Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Sigara icmene kimse zaten karismiyor ama unutmaki sen sigara icmenin zevkini cikartirken kendinle beraberinde icmeyen onca insanida sigaranla zehirliyorsun ben bir sigara icen biri olarak bu yasagi dogru bulmaktayim eger iciyorsan gider disarida acik alanda icersin ve zaten bunada kimsenin bir sey dedigi yok duygu somurusu yapmayalim... Yerinde bir karardir :-) Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Sigara yasasını destekliyorum. Çok yerindedir... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.