Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
evrim kuyramı gibi,canlıların ortaya çıkışı gibi

Lütfen rica ediyorum bana bunlardan bahseder misiniz?Neyi savunuyor bu görüşler?

Gönderi tarihi:
Lütfen rica ediyorum bana bunlardan bahseder misiniz?Neyi savunuyor bu görüşler?

Lütfen, rica ediyorum;

Bunlarla ilgili yazılan kitapları okumakla başlayabilirsiniz. İnternette de bir çok site mevcut. Size oturup burada bunların hepsini yazmam imkansız. Siz kafanıza takılan noktaları söylerseniz tartışabiliriz. Böyle bir şey mümkünmü yahu? Şşimdi kalkıp size, örneğin, İslam tarihini, Osmanlı tarihini anlatın desem uygun düşer mi?

Lütfen...

Gönderi tarihi:
Lütfen, rica ediyorum;

Bunlarla ilgili yazılan kitapları okumakla başlayabilirsiniz. İnternette de bir çok site mevcut. Size oturup burada bunların hepsini yazmam imkansız. Siz kafanıza takılan noktaları söylerseniz tartışabiliriz. Böyle bir şey mümkünmü yahu? Şşimdi kalkıp size, örneğin, İslam tarihini, Osmanlı tarihini anlatın desem uygun düşer mi?

Lütfen...

Canım elbette o kadar uzun uzun anlat demiyoruz.Türlü bahaneler altına gizlenmeyin.Diyeceğiniz şey nedir.Charles DARWİN adındaki bir zat evrendeki tüm varlıkların tek bir hücreden gelişip üreyerek türediklerini iddia eder.Ama ne gariptir bu hücrenin nasıl meydana geldiğini bir türlü açıklayamaz bundan ziyade evrendeki tüm canlıların birden ortaya çıkmasınıda izah edecek bir düşünceye varamamıştır.Ona göre ayılar balinadan,zürafalar keçiden vb. hayvanlar türlü sebeplerle meydana gelmiştir.Mesela keçiler uzun yüksek daldaki otları yiyebilmek için uzana uzana sonunda up uzun boyunlara sahip olmuşlar.Yani zürafaya.Peki neden diğer keçilerde uzayamadı acaba?Sayın yersoy isteyince mümkün oluyormuş demekki.

Gönderi tarihi:
Ama ne gariptir bu hücrenin nasıl meydana geldiğini bir türlü açıklayamaz bundan ziyade evrendeki tüm canlıların birden ortaya çıkmasınıda izah edecek bir düşünceye varamamıştır.

Hah şimdi oldu işte...

Henüz açıklayamadığımız binlerce soru var değil mi? Açıklanamayacak anlamına mı geliyor?

Bu şekliyle düşünürseniz insanların neden Tanrılar yarattığını anlayabilisiniz. Örneğin ışığın fiziğini bilmiyor olsaydık, gökkuşaığını gördüğümüzde bunu tanrıların bir işareti sanacaktık değil mi? Eskiden yıldırımlar, fırtınalar da bu şekilde yorumlanmıyormuydu? İşte dinin tarihi bunun gibidir. Öğrendikçe, cevapsız kalan sorular Tanrıyı yaratır. Ta ki her şeyi öğrenene kadar Tanrı fikri yok olmaz... Her şeyi de öğrenmemiz (en azından şimdilik) imlkansız göründüğü için, Tanrılar yok olmayacaktır...

Türlerin evrimi öyle basit bir olay değildir. Mesela en yaygın olarak yapılan yanlışlardan birisi, "insanlar maymundan eldi de maymunlar neden kaldı?" gibi bir söylemdir. Sizin söyleminiz de buna benziyor. Ortak ataya sahip olmak başka bir durumdur. İnsanla günümüz maymunları gibi mesela. Bunların evrimlerini kontrol eden şey ise ortam şartlarıdır. Ancak bazı türler önemli bir evrim geçirmeden milyonlarca yıl varlıklarını sürdürebilmiştir. Bu nasıl olabilir? Tabiiki de ortam şartlarının önemli bir değişikliği gerektirmemesi sayesinde. Bir de şu var ki, ortam şartlarının değişmesi, o ortam şartlarına uygun bireylerin yaşamasına müsade eder.

Gönderi tarihi:
Hah şimdi oldu işte...

Henüz açıklayamadığımız binlerce soru var değil mi? Açıklanamayacak anlamına mı geliyor?

Bu şekliyle düşünürseniz insanların neden Tanrılar yarattığını anlayabilisiniz. Örneğin ışığın fiziğini bilmiyor olsaydık, gökkuşaığını gördüğümüzde bunu tanrıların bir işareti sanacaktık değil mi? Eskiden yıldırımlar, fırtınalar da bu şekilde yorumlanmıyormuydu? İşte dinin tarihi bunun gibidir. Öğrendikçe, cevapsız kalan sorular Tanrıyı yaratır. Ta ki her şeyi öğrenene kadar Tanrı fikri yok olmaz... Her şeyi de öğrenmemiz (en azından şimdilik) imlkansız göründüğü için, Tanrılar yok olmayacaktır...

Türlerin evrimi öyle basit bir olay değildir. Mesela en yaygın olarak yapılan yanlışlardan birisi, "insanlar maymundan eldi de maymunlar neden kaldı?" gibi bir söylemdir. Sizin söyleminiz de buna benziyor. Ortak ataya sahip olmak başka bir durumdur. İnsanla günümüz maymunları gibi mesela. Bunların evrimlerini kontrol eden şey ise ortam şartlarıdır. Ancak bazı türler önemli bir evrim geçirmeden milyonlarca yıl varlıklarını sürdürebilmiştir. Bu nasıl olabilir? Tabiiki de ortam şartlarının önemli bir değişikliği gerektirmemesi sayesinde. Bir de şu var ki, ortam şartlarının değişmesi, o ortam şartlarına uygun bireylerin yaşamasına müsade eder.

Yersoy kardeşim ya harbiden sana karşı bi sempatim oluştu.Çok güzel yorumlar,açıklamalar yapıyorsun.Allah razı olsun diyecem :D inanmıyorsun Allah'a ne diyim ki şimdi sana... :excl: Valla bulamadım ama senin hakında düşündüklerim güzel şeyler bunu bil.Ben gidiciyim.Forumdan ayrılıyorum yani.Kendinize iyi bakın.Yanlız gitmeden önce sadece küçük bir ricam var!!!Lütfen bu ricam tartışmaya sebebiyet vermesin sadece bi öneri isteyen önemser isteyen önemsemez.

Durup şöyle bi düşünün.Ben bi ateist olsam durup düşünürdüm.Evrende kesin olan hiçbirşey yoktur.Bi fizik kuramıdır bu.Kesin olan tek şey hiçbirşeyin kesin olmamasıdır.Burada bi sınav bi ev bi araba vb şeyler söz konusu değil.Burada sizin hayatınızdan bahsediyoruz.Biz tanrının olmadığını Kesin olarak biliyor muyuz?Hayır!!!Hiçbirşey kesin değildir.Peki ya tanrı denilen bir varlık varsa.Bu ihtimali göz önünde bulundurun.Biz uzaydaki yaşayan canlılardan,deniz kızından emin değiliz yani varolup olmadıklarından.Ve o varlıklar sıradan varlıklardır istediğin gibi arkalarından at tut ne olacak ki.Ama burada sözü geçen bir tanrıysa ve onun var olma ihtimalide göz önüne alınacak olursa onun ismi telaffuz edilirken daha dikkatli olunmalıdır.Bazı arkadaşlar tanrı için abicim bilmem necim gibi unvanlar kullanmışlar bu beni çok üzdü.Belirmek istediğim mesele buydu.Zaten kimi insanlar için bunu belirtmeme gerek yoktur.Zira sonuçta ne olursa olsun hangi düşünceyi savunursa savunsun sonuçta o da bir insandır ve başkalarının düşüncelerine saygı duymak onun insan olduğunun göstergelerinden biridir.Fazla uzatmayalım ben gidiyorum kendinize iyi bakın... :)

Gönderi tarihi:
Yersoy kardeşim ya harbiden sana karşı bi sempatim oluştu.Çok güzel yorumlar,açıklamalar yapıyorsun.Allah razı olsun diyecem :D inanmıyorsun Allah'a ne diyim ki şimdi sana... :excl: Valla bulamadım ama senin hakında düşündüklerim güzel şeyler bunu bil.Ben gidiciyim.Forumdan ayrılıyorum yani.Kendinize iyi bakın.Yanlız gitmeden önce sadece küçük bir ricam var!!!Lütfen bu ricam tartışmaya sebebiyet vermesin sadece bi öneri isteyen önemser isteyen önemsemez.

Teşekkür ederim bu samimi açıklamanıza :) Teşekkürler...

Forumdan neden ayrılıyorsunuz ki? Bence ayrılmayın. Daha nice tartışmada, paylaşımda bulunabiliriz...

Durup şöyle bi düşünün.Ben bi ateist olsam durup düşünürdüm.Evrende kesin olan hiçbirşey yoktur.Bi fizik kuramıdır bu.Kesin olan tek şey hiçbirşeyin kesin olmamasıdır.Burada bi sınav bi ev bi araba vb şeyler söz konusu değil.Burada sizin hayatınızdan bahsediyoruz.Biz tanrının olmadığını Kesin olarak biliyor muyuz?Hayır!!!Hiçbirşey kesin değildir.Peki ya tanrı denilen bir varlık varsa.Bu ihtimali göz önünde bulundurun.Biz uzaydaki yaşayan canlılardan,deniz kızından emin değiliz yani varolup olmadıklarından.Ve o varlıklar sıradan varlıklardır istediğin gibi arkalarından at tut ne olacak ki.Ama burada sözü geçen bir tanrıysa ve onun var olma ihtimalide göz önüne alınacak olursa onun ismi telaffuz edilirken daha dikkatli olunmalıdır.Bazı arkadaşlar tanrı için abicim bilmem necim gibi unvanlar kullanmışlar bu beni çok üzdü.Belirmek istediğim mesele buydu.Zaten kimi insanlar için bunu belirtmeme gerek yoktur.Zira sonuçta ne olursa olsun hangi düşünceyi savunursa savunsun sonuçta o da bir insandır ve başkalarının düşüncelerine saygı duymak onun insan olduğunun göstergelerinden biridir.Fazla uzatmayalım ben gidiyorum kendinize iyi bakın... :)

Evet, kesin diye bir şey yoktur. Bu konuda haklısınız. Ancak benim şu ana kadar öğrendiklerim, sorgulamalarım bir tanrının varlığına işaret etmemektedir. Her neyse, inananlara da saygım vardır... Kolay gelsin diliyorum...

Gönderi tarihi:

Ancak gene karşımıza aynı cümle çıktı:

Biz tanrının olmadığını Kesin olarak biliyor muyuz?Hayır!!!Hiçbirşey kesin değildir. Peki ya tanrı denilen bir varlık varsa.

Sizlere tavsiyem; inanacaksanız dini bir kenara bırakıp Allah'ın varlığına içinizden kesin olarak inanın, veya yatıp kalkıp bu 'YA VARSA' söyleminden vazgeçin.

Gönderi tarihi:
Bulduğunu söyleyen kim?

İnancınızın (Herhangi bir Din ve Tanrı'ya inanmamanız) isbatı için Bilim'i gösterdiniz.

Ne ideolojisi? Ortada ideoloji tartışan mı var? Ayrıca alet eden kim?

İnancınız ideolojiniz değilmi? Sizinde bildiğiniz gibi cevapsız bir çok soru var iken, kesin bir sonuca varılmış gibi, inancımız doğrultusunda ifadeler kullanmak bence alet etmektir. Siz nasıl değerlendirirseniz artık.

Gönderi tarihi:
İnancınızın (Herhangi bir Din ve Tanrı'ya inanmamanız) isbatı için Bilim'i gösterdiniz.

İnancınız ideolojiniz değilmi? Sizinde bildiğiniz gibi cevapsız bir çok soru var iken, kesin bir sonuca varılmış gibi, inancımız doğrultusunda ifadeler kullanmak bence alet etmektir. Siz nasıl değerlendirirseniz artık.

Ancak sizin inancınız/ideolojiniz dediğiniz şey durağan değil, bilimsel çalışmalar sonucunda her şey her an değişebilir...

Gönderi tarihi:
Ancak sizin inancınız/ideolojiniz dediğiniz şey durağan değil, bilimsel çalışmalar sonucunda her şey her an değişebilir...

Buna bir itirazım yok, doğrusuda bence budur. Bilimin var dediği vardır, keşfini beklemek gerekir.

Birkaç yüz yıl önce atomlardan bahseden olsa, ölmese bile ez azından dayak yerdi. :)

Gönderi tarihi:

Bilime inanan bir insan düşüncelerini ispatlarken hurafe hikayeler mi anlatacaktı?

Bilime inanmak ile bilimi ideolojiye alet etmek arasındaki farka biraz dikkatinizi çekiyorum...

Kesin bir sonuç? Sizin yok mu yoksa?

Benim kesin sonucum şudur: bilim elbet her sorunu çözecektir... Bilmemek, olmayan varlıklara inanmayı gerektirmez. Benim böyle bir zaafım yoktur.

Her hangi bir olgu, orasından burasından çalıp, orasını burasını çarpıtıp, birazıdı da inkar ederek alet edilebilir. Nitekim inananlar da bilimi bu şekilde alet ederler kendilerine. Açın bakın Kuran mucizelerine. Ancak, bilimin gücüne inanmak, doğruluğuna inanmak, kendisini de yanlışlayıp geliştireceğini bilmek dogmatik yaklaşımların aksine bilimsel olmaktır; alet etmek değil!

Gönderi tarihi:
Bilime inanan bir insan düşüncelerini ispatlarken hurafe hikayeler mi anlatacaktı?

ALINTI(yersoy @ 01-07-2008, 22:48)

Bulduğunu söyleyen kim?

Bir karar verseniz artık. :)

Bilime inanmak ile bilimi ideolojiye alet etmek arasındaki farka biraz dikkatinizi çekiyorum...

Ne tesadüf bende...

Bilmemek, olmayan varlıklara inanmayı gerektirmez. Benim böyle bir zaafım yoktur.

Sizin zaaflarınız ve inancınız ile ilgilenmiyorum..

Her hangi bir olgu, orasından burasından çalıp, orasını burasını çarpıtıp, birazıdı da inkar ederek alet edilebilir. Nitekim inananlar da bilimi bu şekilde alet ederler kendilerine.

Bende bu olmasın diyorum işte..

Ancak, bilimin gücüne inanmak, doğruluğuna inanmak, kendisini de yanlışlayıp geliştireceğini bilmek dogmatik yaklaşımların aksine bilimsel olmaktır; alet etmek değil!

Buraya yorum yapmayacağım. :) Müsait bir zamanınızda yazdıklarınızı tekrar okumanızı diliyorum.

Gönderi tarihi:
Gördüğün gibi Bilim henüz bütün soruların cevabını bulmuş değil,

diyorsunuz ve ben de

Bulduğunu söyleyen kim?

diyorum ve sonra

diyerek, inancın ispatından bahsediyorsunuz. Bu ispatın bilim ile yapılmasının bilimi alet etmek olduğunu söylüyorsunuz... Sizin kastettiğiniz "ispat" konusu olay inançların ispatı değil mi?

ben de diyorum ki,

Arkadaşım, "bulduğunu söyleyen kim?" şeklindeki ifademi neden çarpıtıp çelişki varmış gibi göstermeye çalışıyorsun? Burada bulunmayan şey her sorunun cevabı! Kişi ise düşüncelerini savunurken ya Kuran'ı kullanır ya da bilimsel olayları! Son alıntıda ne diyorum? "Ben düşüncemi savunurken, ifade ederken ve ispatlarken...." diyorum.

Bu söylemleri gözden geçirin ve tekrar düşünün. Bir fikriniz varsa yazın tartışalım. Kelime oyunlarıyla süslenmiş kuru laflardan oluşan polemiklere girip zaman kaybedemem!

Gönderi tarihi:
Bu ispatın bilim ile yapılmasının bilimi alet etmek olduğunu söylüyorsunuz... Sizin kastettiğiniz "ispat" konusu olay inançların ispatı değil mi?

Diyorum ki.! Bilim Tanrı yoktur diye bir ispatta bulunmamıştır. Bilimi kullanma demiyorum ki, eğer bilim, evet Tanrı veya bir Yaratıcı yoktur diyorsa kullan, demediği halde kullanırsan alet etmiş olursun.

Arkadaşım, "bulduğunu söyleyen kim?" şeklindeki ifademi neden çarpıtıp çelişki varmış gibi göstermeye çalışıyorsun? Burada bulunmayan şey her sorunun cevabı!

Çelişki varda ondan. Burada Tanrı veya bir Yaratıcıdan bahsettiğimizi hepimiz biliyoruz, daha öncede yazdım inancınız ve Tanrıya inanmamanız diye parantez içinde belirttim.

Bu söylemleri gözden geçirin ve tekrar düşünün. Bir fikriniz varsa yazın tartışalım. Kelime oyunlarıyla süslenmiş kuru laflardan oluşan polemiklere girip zaman kaybedemem!

Hele siz bir daha okuyun, neden bahsettiğimize bir karar verin düşünürüz...

Gönderi tarihi:

Allah kendisini anlatmaz..doğru bir tesbit..Allahı hiç bilmediği halde İNSAN anlatmaya kalkar..kalktığı gibide oturttururlar.. :D ..yürrrrrrüüüüü olum derler.. :D

KENDİNİZ..SİZ..yani İNSAN..bırakın teferruatı..bulun KENDİNİZİ..şüphelerinden ve korkularından kurtulmuş kurtuluşa ermiş bir İNSAN olun..

Allah var..ancak siz varsanız VAR..sırf bu yüzden VAR,sınız zaten :D ..mızıkçılık yapmayın lütfen..siz olmasanız başka mahlukatın umrundamı Allah falan :D

KENDİNİZE iyicene bir daha BAKIN..açın gözünüzü İYİCENE ve İYİ yönden bakın..iyi taraflarınızı görün..kıyaslamak içinde hinlikleriniz ve hergeleliklerinizide terazinin diğer kefesine koyun.. :D

selodayi 54 yaşında..hayata parmak çaldı..ister inanın ister inanmayın..GÜZELDEN ve DOĞRUDAN yana olun..kahırlı üzüntülü agrasif bir yaşam kime ne güzellik sağlamışki.. :D İÇ,inizdeki GÜZEL olanı(Allah deyin..ne derseniz deyin..bilim deyin.. :D )keşfedin..çirkinliklerimizi bal gibide biliyoruz her birimiz..kimse bilmesede..işte bunları Güzele çevirin..gerisini Allah halleder :D :D :D

Gönderi tarihi:
Durup şöyle bi düşünün.Ben bi ateist olsam durup düşünürdüm.Evrende kesin olan hiçbirşey yoktur.Bi fizik kuramıdır bu.

cengizhan212

dünyanın varlığı kesindir, güneş kesindir, karşınızda gördüğünüz varlıklar kesindir, H ve O elementlerinin suyu oluşturduğu kesindir, mars gezegeni kesindir, gece ve gündüz kesindir.

Kanıtlanmamış şeylerle, kanıtlanmış şeyleri birbirine karıştırmamak gerekiyor.

Peki ya tanrı denilen bir varlık varsa.Bu ihtimali göz önünde bulundurun.

Tanrı var diyelim, kesinleşmiş bir şekilde, ne olacak ki ? varsa var, bizden istediği birşey varsa seve seve yaparız, annamızın, babamızın, eşimizin, çocuğumuzun isteklerini yerine getiriyoruzda Tanrı'nınkini mi getiremeyeceğiz ?

gereken neyse yapılır.

sorun gerekenin ne olduğu konusudur, işte bu noktada bir çok iddia ortaya atılmıştır. Yani dinler ortaya çıkmıştır.

Tanrı hakkında, kafamızdaki soru işaretleri varken (ki hakkında hiçbir bilgi yoktur), yani bilmediğimiz bir şeye karşı hiçbir sorumluluğumuz olamaz.

Varlığını bilmekte yetmez, sorumluluğumuz var mı onuda kesinleştirmek gerekiyor.

saygılar

KENDİNİZ..SİZ..yani İNSAN..bırakın teferruatı..bulun KENDİNİZİ..şüphelerinden ve korkularından kurtulmuş kurtuluşa ermiş bir İNSAN olun..

selodayi

Eğer kendimizi avutmayacaksak, hatta avutmak istesek bile şüpheler ve korkular herzaman olacaktır. Kısacası böyle bir şey mümkün değil.

saygılar

Gönderi tarihi:
dünyanın varlığı kesindir, güneş kesindir, karşınızda gördüğünüz varlıklar kesindir, H ve O elementlerinin suyu oluşturduğu kesindir, mars gezegeni kesindir, gece ve gündüz kesindir.

Arkadaşımızın "kesin bir şey yok derken" metafiziksel varlıklar gibi henüz ispatlanmamış olguların kesinliğinden bahsettiğini sanıyordum. Tarafsız, eğer senin de dediğin gibi ise, tüm fizikten ve ispatlanmış her şeyden şüphe duyuluyorsa bu bambaşka bir durum. Dediğin gibi, kanıtlanmış ve kabul edilen olguların ayrımını iyi yapmak gerekiyor.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Biz tanrının olmadığını Kesin olarak biliyor muyuz?Hayır!!!Hiçbirşey kesin değildir. Peki ya tanrı denilen bir varlık varsa.

"Ya varsa" tabiri ile aktarılmak istenen ilk düşünce bence "dini sorumluluklardır","sonsuz bir hayat var dikkat et" şeklindedir yoksa bir "ihtimaldir, olabilir" şeklinde bir düşünce aktarmak değildir.

Sizlere tavsiyem; inanacaksanız dini bir kenara bırakıp Allah'ın varlığına içinizden kesin olarak inanın, veya yatıp kalkıp bu 'YA VARSA' söyleminden vazgeçin.

Kişinin gerçekten Allah'ın varlığına inanıp inanmadığını anlaması noktasında iyi bir noktaya değinmişsin.

("Ya varsa tabiri ile amaç "ihtimallik,olabilirlik" şeklinde bir düşünce değil. ,"

sonsuz bir hayat var dikkat et" demek istemenin karşı tarafa aktarılış şeklidir diye düşünüyorum.")

Gönderi tarihi:
"Ya varsa" tabiri ile aktarılmak istenen ilk düşünce bence "dini sorumluluklardır","sonsuz bir hayat var dikkat et" şeklindedir yoksa bir "ihtimaldir, olabilir" şeklinde bir düşünce aktarmak değildir.

Kişinin gerçekten Allah'ın varlığına inanıp inanmadığını anlaması noktasında iyi bir noktaya değinmişsin.

("Ya varsa tabiri ile amaç "ihtimallik,olabilirlik" şeklinde bir düşünce değil. ,"

sonsuz bir hayat var dikkat et" demek istemenin karşı tarafa aktarılış şeklidir diye düşünüyorum.")

Yaratan'a inanan bir insan bunu bu şekilde demez karşı tarafa. Hatta bir dini kullanıp hiç dememesi gerek bunu. Ancak din işin içine girince durum değişiyor elbette. 'Bak sonsuz bir hayat var dikkat et' ne demek oluyor... yatıp kalkıp peygambere, Allah'a iman etmezsen o sonsuz hayatta derilerin değiştirile değiştirile cayır cayır yanarsın'dır bunun devamı.

Gönderi tarihi:
cengizhan212

Sayın Tarafsız,

Yukarıdaki yazdıklarınızı bana neden yazdığınızı anlayamadım. Ya ismimi yanlışlıkla kullandınız yada yazdıklarımızı baştan okumadınız.

Ben aksinimi söylüyorum?

Gönderi tarihi:
cengizhan212

Tanrı var diyelim, kesinleşmiş bir şekilde, ne olacak ki ? varsa var, bizden istediği birşey varsa seve seve yaparız, annamızın, babamızın, eşimizin, çocuğumuzun isteklerini yerine getiriyoruzda Tanrı'nınkini mi getiremeyeceğiz ?

gereken neyse yapılır.

sorun gerekenin ne olduğu konusudur, işte bu noktada bir çok iddia ortaya atılmıştır. Yani dinler ortaya çıkmıştır.

Tanrı hakkında, kafamızdaki soru işaretleri varken (ki hakkında hiçbir bilgi yoktur), yani bilmediğimiz bir şeye karşı hiçbir sorumluluğumuz olamaz.

Varlığını bilmekte yetmez, sorumluluğumuz var mı onuda kesinleştirmek gerekiyor.

saygılar

selodayi

Eğer kendimizi avutmayacaksak, hatta avutmak istesek bile şüpheler ve korkular herzaman olacaktır. Kısacası böyle bir şey mümkün değil.

saygılar

İnsanın kendi yarattığı korkularından ve şüphelerinden kurtulması imkansız değildir..o korkularınız ve şüpheleriniz yoktu..sonradan siz ürettiniz korkularınızı..şüpheleriniz oluşmaya başladı..pekala kurtulabiliriz..mümkündür..elbette buda kişinin KENDİNDEN emin olması,şüphe etmemesi,kendi öfkesinden korkmaması ile mümkün olur..kısacası KENDİNİ bilen hiç bir şeyden korkmaz..sorumluluğumuz önce kendimizedir..sonra gezegeni paylaştığımız diğer misafirleredir..bunun adını değiştirip Allaha olan sorumluluk diyorlar sanırım.. :D

Gönderi tarihi:
Canım elbette o kadar uzun uzun anlat demiyoruz.Türlü bahaneler altına gizlenmeyin.Diyeceğiniz şey nedir.Charles DARWİN adındaki bir zat evrendeki tüm varlıkların tek bir hücreden gelişip üreyerek türediklerini iddia eder.Ama ne gariptir bu hücrenin nasıl meydana geldiğini bir türlü açıklayamaz bundan ziyade evrendeki tüm canlıların birden ortaya çıkmasınıda izah edecek bir düşünceye varamamıştır.Ona göre ayılar balinadan,zürafalar keçiden vb. hayvanlar türlü sebeplerle meydana gelmiştir.Mesela keçiler uzun yüksek daldaki otları yiyebilmek için uzana uzana sonunda up uzun boyunlara sahip olmuşlar.Yani zürafaya.Peki neden diğer keçilerde uzayamadı acaba?Sayın yersoy isteyince mümkün oluyormuş demekki.

Evrim Teorisi bugün Darwinin ortaya koyduğundan kat kat daha ileridedir. Size göre şöyle mi diyelim: "Cevaplayamadığımız binlerce soru var, öyleyse gelin inananlım." Ama dininde cevaplayamadığı binlerce soru var? Napsak acaba şimdi? Neye inansak? Bide dini kim ortaya çıkarmış ki? Allahtan gelmişti değil mi? Muhammed, İsa, Musa öyle diyordu. Bu daha inanılır oldu değil mi?

Gönderi tarihi:
Sayın Tarafsız,

Yukarıdaki yazdıklarınızı bana neden yazdığınızı anlayamadım. Ya ismimi yanlışlıkla kullandınız yada yazdıklarımızı baştan okumadınız.

cengizhan212, ben sizden alıntı yaptım ama şu an alıntı yaptığım orjinal iletinizi göremedim, sonradan bir değişiklik oldu sanırım yada silindi, neyse siz kendi isminizi orada düşünmeyin o zaman, alıntı yaptığım düşünceleri baz alınız.

saygılar

insanın kendi yarattığı korkularından ve şüphelerinden kurtulması imkansız değildir..o korkularınız ve şüpheleriniz yoktu..sonradan siz ürettiniz korkularınızı..şüpheleriniz oluşmaya başladı..pekala kurtulabiliriz..mümkündür..elbette buda kişinin KENDİNDEN emin olması,şüphe etmemesi,kendi öfkesinden korkmaması ile mümkün olur..kısacası KENDİNİ bilen hiç bir şeyden korkmaz..sorumluluğumuz önce kendimizedir..sonra gezegeni paylaştığımız diğer misafirleredir..bunun adını değiştirip Allaha olan sorumluluk diyorlar sanırım..

selodayi

korku ve şüphe insanın doğasında vardır, kaçamazsınız. korku ve şüphe ancak kaynağını bulabilip sorunu düzelttiğinizde ortadan yok olur. Başka türlü hiçbir şekilde korku ve şüphelerinizden arınamazsınız

saygılar

Evrim Teorisi bugün Darwinin ortaya koyduğundan kat kat daha ileridedir

Sinek Vale, sana katılıyorum

işte bende hep şimdiye kadar bunu anlatmaya çalışıyorum, darwinin evrim teorisi eskidi, artık modern evrim teorisi var, darwin sadece bir referans oldu günümüzde, darwinden bu yana evrim teorisi çok ilerledi, ama müminler sürekli darwinin evrim teorisini baz alarak yanlış yapıyorlar. "Darwinin evrim teorisi" bitti yada yaşlandı, artık günümüzde "evrim teorisi" var

saygılar

Gönderi tarihi:
Yaratan'a inanan bir insan bunu bu şekilde demez karşı tarafa. Hatta bir dini kullanıp hiç dememesi gerek bunu. Ancak din işin içine girince durum değişiyor elbette. 'Bak sonsuz bir hayat var dikkat et' ne demek oluyor... yatıp kalkıp peygambere, Allah'a iman etmezsen o sonsuz hayatta derilerin değiştirile değiştirile cayır cayır yanarsın'dır bunun devamı.

Karşı tarafın islami bilgisine göre iletilmek istenen mesajın aktarılış şeklinin değişmesi doğal bir şeydir.

Yani üstü kapalı ifade kullanmak karşı tarafın konu hakkındaki bilgisinin yeterli düzeyde olduğunu gösterir. Lafı uzatmanın anlamı yoktur.

Dini bilgisi olmayana bilimle anlatılır." Bu sefer de bilimi dine alet ettin veya bilimi kullandın." diye düşüncelerin ortaya konacağı makuldur.

İslamı ya dini bilgileri kullanarak anlatırsın ya da bilimsel bilgileri kullanarak anlatırsın. Bana başka bir alternatif gösterebilir misin...

Başka bir alternatif olsa olsa mucize olur ki mucize de olağanüstü bir eylemi ifade eder. Olağanüstü bir eylem herkesin yapacağı bir şey olmadığından

ya kabul edilir ya da reddedilir.

'Bak sonsuz bir hayat var dikkat et' demekten çok manalar çıkar lakin birkaç tanesini zikredeyim;

- Sonsuz bir hayatı veren elbette buna mukabil isteklerini bildirir. Sonsuz bir hayatı kazanmak bedava değildir dikkat et.

- Sonsuz bir hayat olduğunu isteklerinin,duygularının,hislerinin,hatta dünya ve diğer gezegenler de senin olsa yine doyuma ulaşamazsın.

Çünkü sonsuzluğa göre programlanan insanı sonlu bir hayat tatmin etmez ve edemediği de apaçık ortadır.

İsteklerinin sonu yok fakat sonsuz isteklerinin karşılanacağı bir hayat olmalı.

Çünkü bu sonsuzluk kavramına sahip istek,duygu,hisler sonsuz bir hayatın olacağına işaret etmiyorsa

bana niye verilmiş diye kişinin sorgulaması gerek.

Yaşlanmış ölüme çok yaklaşmış kişi hâlâ mala sahiplenme derdinde.

Acaba insan dünyaya gelirken ne getirdi ki (ölümle) dünyadan ayrılırken onu götürebilsin.(maddi olarak)

Gönderi tarihi:

selodayi

korku ve şüphe insanın doğasında vardır, kaçamazsınız. korku ve şüphe ancak kaynağını bulabilip sorunu düzelttiğinizde ortadan yok olur. Başka türlü hiçbir şekilde korku ve şüphelerinizden arınamazsınız

saygılar..alıntı..Tarafsız..

Her şey beynimizde olup bitiyor..biz şunun şurasında on yıldır falan anlayabildik bunu..43 yıl boşa giden,korku ve şüphelerle dolu yıllarmış meğerse..korku ve şüphelerinizin kaynağını idrak ettiğinizi düşünüyorum sayın tarafsız..bu yüzdende kaynağı kendiniz olan korku ve şüphelerini yenmiş biri olarak algılıyorum sizi.. :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.