Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 İmamdan şok vaaz:çalışan kadın aldatır BEYLİKDÜZÜ Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez’in cuma vaazına tepki geldi. İmam Hakyemez, “Eşini çalıştıran adamın biri gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını söyledi. Bakın, karılarınızı çalıştırmayın, günaha girersiniz. Çünkü kadının 9 nefsi var. Hangisine hakim olsun. Erkeğin tek nefsi var ve buna hakim olabiliyor. Bunları kendim uydurmuyorum. İslam’ın emrini tebliğ ediyorum” dedi. Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, imamı Büyükçekmece Müftülüğü’ne şikayet etti. Dernek Başkanı Hasan Çelebi, “Bunu duyan 15 AKP’li kadın camiyi bastı” dedi. ................................. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Simdi bu adama ben kalkipta nasil müslümandir diyebilirim,bu adamin hertarafi müslüman olsa ne olur,dili ve kalbi ve beyni ile müslüman olmayanin kafasi kapali olsa sakalida olsa,Kurani 50 defa hatmetmis olsada önemi yoktur.Sizin verdiginiz tek bir örnek,halbuki yüzlerce imam var onun gibi düsünen,bu imamlari dinleyenlerin hepsi tepki koymadigina göre demek oluyorki o imamlari dinleyenlerde aynen onun anlattigi gibi inaniyor.Adam ne diyor*Bunlari ben kendimden uydurmuyorum,din böyle söylüyor*bu Allaha sirk kosmaktir,Allahi kendine ortak etmektir,cünkü dinde böyle birsey yoktur.müslüman toplumlarin geri kalmalarindaki ögelerden biride KADIN a gereken haklarin taninmamasi,kadini ikinci sinif olarak görmek,ve erkegi Islamiyetin dogusundaki tek neden olarak göstermektir.Yani Allah Islamiyeti erkek dini olarak gönderdi ve kadinlarida erkeklere hediye etti,alin kullanin diye. ama kadin haklariimi?Yok dinde öyle birsey Kadin erkegin hizmetcisidir.!!iste zihniyet budur.Sac teli icin kadini 50 yil cehenneme sokan zihniyetle kadin calisirsa aldatir diyen zihniyetin veya Imam hatip okullari disindaki tüm okullar fuhus yuvadir diyen zihniyetin hicbir farki yoktur. Ne kadar ilgincki o Imama kapi gösteren cikmiyor,kapicilar pusuya yatti,Atatürkcü bekliyorlar,kapi göstermek icin. Calisan,esine yuvasina katkida bulunan,kimseye muhtac olmamak icin kendi parasini kazanan icabinda coluk cocugunun rizkini kazanmak icin emek veren müslüman veya degil hicbir kadina *Calisan kadin aldatir*deme hakkina kimse sahip degildir.Müslüman gecinenler imamda olsa kadinlara yüklenmekten vazgecmeleri gerekir,unutmasinlarki onlarida doguran bir kadindi: SAYGILARLA Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 ilginc bir yorum burada imamin halka onerisi eslerinizi calistirmayin demek oluyor sanirim ama imamin unuttugu bir baska sey var eger bir insan aldatmak isterse evinde oturarakta aldatabilir bunun icin illaki calismak gerekmiyor bugun sanirim calismayan bayanlar calisanlardan daha cok aldatmakta eslerini..... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 İmamdan şok vaaz:çalışan kadın aldatır BEYLİKDÜZÜ Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez?in cuma vaazına tepki geldi. İmam Hakyemez, ?Eşini çalıştıran adamın biri gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını söyledi. Bakın, karılarınızı çalıştırmayın, günaha girersiniz. Çünkü kadının 9 nefsi var. Hangisine hakim olsun. Erkeğin tek nefsi var ve buna hakim olabiliyor. Bunları kendim uydurmuyorum. İslam?ın emrini tebliğ ediyorum? dedi. Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, imamı Büyükçekmece Müftülüğü?ne şikayet etti. Dernek Başkanı Hasan Çelebi, ?Bunu duyan 15 AKP?li kadın camiyi bastı? dedi. ................................. Çalışan bayanlara karşı olmak başka;çözümü basittir,çalışmayan bir bayan bulursunuz.Yoksa ne demek çalışan bayan aldatır;günah yaklaşımları!Bende çalışıyorum;yani benimle evlenen cehennem zebanilerine hesap mı vermek zorunda kalacak.Valla o zaman evde kaldık! Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Çalışan bayanlara karşı olmak başka;çözümü basittir,çalışmayan bir bayan bulursunuz.Yoksa ne demek çalışan bayan aldatır;günah yaklaşımları!Bende çalışıyorum;yani benimle evlenen cehennem zebanilerine hesap mı vermek zorunda kalacak.Valla o zaman evde kaldık! Sayin mavi olmayan gokyuzu siz bu kriterler icerisinde malesef evde kaldiniz bir bardak soguk su icin yada isi hemen birakin yoksa isin zor.. saka bir tarafa.. ama herseyin basi cehalettir malesef simdi buraya bir atasozu yazacagim fakar sansurlenecek o yuzden kalsin.. ama bu zihniyetler var oldugu surece hic birseye balta olamayiz.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Sayin mavi olmayan gokyuzu siz bu kriterler icerisinde malesef evde kaldiniz bir bardak soguk su icin yada isi hemen birakin yoksa isin zor.. saka bir tarafa.. ama herseyin basi cehalettir malesef simdi buraya bir atasozu yazacagim fakar sansurlenecek o yuzden kalsin.. ama bu zihniyetler var oldugu surece hic birseye balta olamayiz.. İşi bırakırdım ama araba almam lazım;ha birde kredi batağı var Sonra babam nasıl öder değil mi ama Neyse ben hemen bir bardak soğuk su içeyim Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Ah zavallı kadınlar; nerede olursan ol, tüm değerler senin üzerine yıkılmış.Ve olan bitenler seninle var olmuş.Namus diye öldürülen sen,mağdur olan,ezilen yine sen! Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 İmamdan şok vaaz:çalışan kadın aldatır BEYLİKDÜZÜ Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez’in cuma vaazına tepki geldi. İmam Hakyemez, “Eşini çalıştıran adamın biri gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını söyledi. Bakın, karılarınızı çalıştırmayın, günaha girersiniz. Çünkü kadının 9 nefsi var. Hangisine hakim olsun. Erkeğin tek nefsi var ve buna hakim olabiliyor. Bunları kendim uydurmuyorum. İslam’ın emrini tebliğ ediyorum” dedi. Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, imamı Büyükçekmece Müftülüğü’ne şikayet etti. Dernek Başkanı Hasan Çelebi, “Bunu duyan 15 AKP’li kadın camiyi bastı” dedi. ................................. Benim yalniz bir tek sorum var. Niye bu adam halan "İmamlık" yapiyor ve İmam Hakyemez'i bu camiiye tayin eden Diyanet Isleri bakanliginin gorusleri nedir bu hususta. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Benim yalniz bir tek sorum var. Niye bu adam halan "İmamlık" yapiyor ve İmam Hakyemez'i bu camiiye tayin eden Diyanet Isleri bakanliginin gorusleri nedir bu hususta. Arkadasim sorun bir atamayla bitmiyor,, düsün birkere birbirlerine yakin camiler var bu camilerin herbiri ayri ayri tarikatlarin egemenliginde kimisi süleymanci kimisi naksibendicisi kimisi gülenci kimisi kimilerini saymakla bitmez.. yani oraya atanacak kisi fazla baska telden calamaz! sonra Diyanet Isleri bakanliginin gorusleri hayat bulabilmesi icin ilk önce hükümetin yani Devletin tarikatlarin tekkelerin kökünü kazimasi gerekiyor!! Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Sayin Efendi Türkler, Ne yazik ki, dogrusunuz ! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 İmamdan şok vaaz:çalışan kadın aldatır BEYLİKDÜZÜ Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez?in cuma vaazına tepki geldi. İmam Hakyemez, ?Eşini çalıştıran adamın biri gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını söyledi. Bakın, karılarınızı çalıştırmayın, günaha girersiniz. Çünkü kadının 9 nefsi var. Hangisine hakim olsun. Erkeğin tek nefsi var ve buna hakim olabiliyor. Bunları kendim uydurmuyorum. İslam?ın emrini tebliğ ediyorum? dedi. Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, imamı Büyükçekmece Müftülüğü?ne şikayet etti. Dernek Başkanı Hasan Çelebi, ?Bunu duyan 15 AKP?li kadın camiyi bastı? dedi. ................................. Akıl fikir nasip etsin Allah bunlara... Aldatılmak istemeyen erkekler kadınları eve hapsetsin... Ya ne denir bu adamlara, bu kafalara bu yüzyılda bu zeka... Alıntı
Φ dumanlı Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 çok yazık.soruşturma açılıp,meslekten uzaklaştırılması gerekir.... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Kim ne derse desin, kadın erkekten üstün, kararlı, stratejist ve mantıklı, gerçekçidir. Kromozumun XX sağlamlığından kaynaklanıyor bu. Erkeğin tüm avantajları, eksiklerini kapatma ve üstün gelme gayreti sonucudur. Yani erkek eksiğini kapatmak için o kadar uğraş vermiş ki bu uğraşı ona evrimsel üstünlükler sağlamış. İri cüsse, daha fazla gelişebilen kaslar ve düşük de olabilme kadar yüksek de olabilme kapasitesi taşıyan bir zeka. Bu yüzden kadının 9 nefsi filan olduğu tabii ki saçma. Her türlü aşırılık, çılgınlık ve uç örnek sergileme erkekten beklenir. Kadının yapısı kararlı, amaçlı ve stratejiktir, aşırılık ve standarttan aşırı sapmalar barındırmaz.. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Soruşturma açılır açılmasına ama neler oluyor böyle durumlarda bir bakalım : ANTALYA İmam Hatip Lisesi mezunlarının düzenlediği toplantıda konuşan İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin eski yöneticisi "Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var" diye konuştu. Konuştu da ne oldu? 04.06.2007 Amasya’da da Kız Meslek Lisesi’nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni yaptığı sınavda "zina" ile ilgili sorular sordu. Sordu da ne oldu? Çalı dikemeyiz dibinde fuhuş olur! diyen bir Park ve Bahçeler Müdürü vardı İstanbul'da. Sonuç? Efendim, duyamadım? Isparta Ülkü İlköğretim Okulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hasan Çelik'in, 8'nci sınıf öğrencilerini, dağıttığı Said Nursi'nin ifadelerinin yer aldığı notlardan sözlü yaptığı öne sürüldü. Var mı bilen akibetini? BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde, bir lise müdürünün kadın öğretmenler ve kız öğrencilerle yaptığı toplantı sırasında söylediği “Bacaklarınızı açmayın” sözleri, yerel gazete de haber olunca tartışma yarattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Sağban, konu hakkında inceleme başlatacaklarını kaydetti. Başlat bakalım. AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Hürriyet’in TBMM’deki milletvekillerinin kaçının eşinin türban taktığına ilişkin haberinden huylanmış.Balıkesir Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı’nda şöyle konuşmuş: "Efendim, Balıkesir milletvekillerinden hangisinin karısının başı açık? Sana ne lan? İşiniz mi yok? Benim karımın başı açık mı, kapalı mı? Sana ne lan açıksa? Sana ne lan kapalıysa? Benimkisi açık Allah’tan, ben yırtmışım." Sonra? Sonra ne olmuş? Ne bekliyorsunuz ki? Sonuç mu çıksın istiyorsunuz? Bekleyin o zaman, sizi daha fazla tutmayayım. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 İmamdan şok vaaz:çalışan kadın aldatır BEYLİKDÜZÜ Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez?in cuma vaazına tepki geldi. İmam Hakyemez, ?Eşini çalıştıran adamın biri gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını söyledi. Bakın, karılarınızı çalıştırmayın, günaha girersiniz. Çünkü kadının 9 nefsi var. Hangisine hakim olsun. Erkeğin tek nefsi var ve buna hakim olabiliyor. Bunları kendim uydurmuyorum. İslam?ın emrini tebliğ ediyorum? dedi. Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, imamı Büyükçekmece Müftülüğü?ne şikayet etti. Dernek Başkanı Hasan Çelebi, ?Bunu duyan 15 AKP?li kadın camiyi bastı? dedi. ................................. Bu tür insanların din ile namus ile uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur. sormak lazım hoca efendiye '' Bunları kendim uydurmuyorum. İslam?ın emrini tebliğ ediyorum?diyor ama hoca efendi, hangi ayette yazıyor karılarınızı çalıştırmayın diye?Allah tan korkan birisi Allahın emretmediğini Allahın emridir diye söyleye bilirmi? Bunlarda sebatay ırkından gelenlerdir...bunların amacıda islamı baltalamaktır... Cehaletle falan alakası yoktur, bunlar sinsice planlanmış işlrdir ve islam düşmalrıdır.. saygılar... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Bu tür insanların din ile namus ile uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur.sormak lazım hoca efendiye '' Bunları kendim uydurmuyorum. İslam?ın emrini tebliğ ediyorum?diyor ama hoca efendi, hangi ayette yazıyor karılarınızı çalıştırmayın diye?Allah tan korkan birisi Allahın emretmediğini Allahın emridir diye söyleye bilirmi? Bunlarda sebatay ırkından gelenlerdir...bunların amacıda islamı baltalamaktır... Cehaletle falan alakası yoktur, bunlar sinsice planlanmış işlrdir ve islam düşmalrıdır.. saygılar... Soru sormak ayıp olur! ''İnsan aklı acizdir'', ''Din akılla yürümez'', ''Kuran'ı herkes anlayamaz'', aklımız yetmez bunları anlamaya. Kuran'ın her okur tarafından anlaşılamayacağını bilmemiz lazım. Herkesin okuması lazım ama herkes anlayamaz! Soru sormayalim ve insanların kendilerine ve bilinçlerine olan güvenlerini yok etmeye devam edelim. Muslumanların Kur’anı anlamaya çalışmalarını ortadan kaldıralım. Boylece bu imamlara ihtiyac oldugumuzu zanneden bu zihniyeti hergün besleyelim. Valla soru sormak ayıp olur! Günah etmeyelim. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Soru sormak ayıp olur! ''İnsan aklı acizdir'', ''Din akılla yürümez'', ''Kuran'ı herkes anlayamaz'', aklımız yetmez bunları anlamaya. Kuran'ın her okur tarafından anlaşılamayacağını bilmemiz lazım. Herkesin okuması lazım ama herkes anlayamaz! Soru sormayalim ve insanların kendilerine ve bilinçlerine olan güvenlerini yok etmeye devam edelim. Muslumanların Kur’anı anlamaya çalışmalarını ortadan kaldıralım. Boylece bu imamlara ihtiyac oldugumuzu zanneden bu zihniyeti hergün besleyelim. Valla soru sormak ayıp olur! Günah etmeyelim. Yazdıklarımdan bu yazdıklarınızımı çıkardınız?isterseniz birdaha okuyun hangi anlamda soralım dedim anlaya bilecekmisiniz. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Bu tür insanların din ile namus ile uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur.sormak lazım hoca efendiye '' Bunları kendim uydurmuyorum. İslam?ın emrini tebliğ ediyorum?diyor ama hoca efendi, hangi ayette yazıyor karılarınızı çalıştırmayın diye?Allah tan korkan birisi Allahın emretmediğini Allahın emridir diye söyleye bilirmi? Bunlarda sebatay ırkından gelenlerdir...bunların amacıda islamı baltalamaktır... Cehaletle falan alakası yoktur, bunlar sinsice planlanmış işlrdir ve islam düşmalrıdır.. saygılar... Sayın kaplan, böyle vaazlar verenler veya buna benzer söylemeler içinde olanlar beş on kişiyle sınırlı olsa anlayacağım da, bu dinciler içinde ne kadar da çok sebatay ırkından veya başka bir ırktan gelenler var değil mi? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Sayın kaplan, böyle vaazlar verenler veya buna benzer söylemeler içinde olanlar beş on kişiyle sınırlı olsa anlayacağım da, bu dinciler içinde ne kadar da çok sebatay ırkından veya başka bir ırktan gelenler var değil mi? Sevgili muki bnda anlamayacak ne var? Etrafına görmek için bakarsan görürsün... Evet bunlar beş, on değil artık, bunlar çığrundan çıkmış vaziyetteler.....Nasılsa gündeme bomba gibi düşüyorlar, ne tesadüf değilmi=? Arkalarına kendi meyalarınıda alıp gündem yaratıyorlar.... İslamda olmayanı varmış gibi göstermek ,Bir müslümanın yapacağı iş değildir...Eğer bir imam bunu söylüyorsa bunun altında başka sinsi planların olduğunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek... Bu ülkede nelere şahit olmadıkki, Adam İlahiyatı biyirip prof.ünvanı alıyor Türk bürokratlarına dislam hakkında seminerler veriyor ve daha sonra hrıstiyalığa davet ediyor. Kendisi ise koca prof.Viktor hügonun ''sefiller''adlı romanından etkilenip hristiyan olduğunu açıklıyor... Size cuma günleri Sn hulki cevizoğlunun '' CEVİZKABUĞU''Programını izlemenizi tavsiye ederim.. ve BATIDAN GELEN TEHLİKE''VATİKAN''Adlı kitabını... saygılar.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Kim ne derse desin, kadın erkekten üstün, kararlı, stratejist ve mantıklı, gerçekçidir. Kromozumun XX sağlamlığından kaynaklanıyor bu. Erkeğin tüm avantajları, eksiklerini kapatma ve üstün gelme gayreti sonucudur. Yani erkek eksiğini kapatmak için o kadar uğraş vermiş ki bu uğraşı ona evrimsel üstünlükler sağlamış. İri cüsse, daha fazla gelişebilen kaslar ve düşük de olabilme kadar yüksek de olabilme kapasitesi taşıyan bir zeka. Bu yüzden kadının 9 nefsi filan olduğu tabii ki saçma. Her türlü aşırılık, çılgınlık ve uç örnek sergileme erkekten beklenir. Kadının yapısı kararlı, amaçlı ve stratejiktir, aşırılık ve standarttan aşırı sapmalar barındırmaz.. süper bir bayan olarak çok hoşuma gitti bu ileti... Ama yinede şu üstünlük lafını kullanmıyalımda eşittir diyelimmi? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 süper bir bayan olarak çok hoşuma gitti bu ileti...Ama yinede şu üstünlük lafını kullanmıyalımda eşittir diyelimmi? Kadına hak verir gibi görünürken, erkeğin üstünlüğünü açıkça vurgular Bakara suresi 228... Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları gibi, kadınlarında erkekler üzerinde belli hakları vardır. Ancak, erkekler kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. Nisa suresi 11 ne diyor... Allah size çocuklarınız hakkında, erkeğe kadının payının iki misli miras vermenizi emreder. Kuran, erkeğin kadın üzerinde tam bir hakimiyet kurması için, erkeğe gerektiğinde kuvvet kullanması için öğütler de verir. Bakınız Nisa suresi 34... Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebi ile ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur.. Onun için saliha kadınlar itaatkârdır.. Allah’ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi kimse görmesede namuslarını koruyucudurlar.. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve bunlarla yola gelmezlerse dövün.. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın, çünkü Allah yücedir, büyüktür. Yani sizin eşittir dediğiniz şeye Muhammed hiç de eşit gözle bakmamış. Şu an eşitsek veya eşit olma yolunda ilerliyorsak bunu kesinlikle Muhammed'e borçlu değiliz. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Kadına hak verir gibi görünürken, erkeğin üstünlüğünü açıkça vurgular Bakara suresi 228... Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları gibi, kadınlarında erkekler üzerinde belli hakları vardır. Ancak, erkekler kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. Nisa suresi 11 ne diyor... Allah size çocuklarınız hakkında, erkeğe kadının payının iki misli miras vermenizi emreder. Kuran, erkeğin kadın üzerinde tam bir hakimiyet kurması için, erkeğe gerektiğinde kuvvet kullanması için öğütler de verir. Bakınız Nisa suresi 34... Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebi ile ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur.. Onun için saliha kadınlar itaatkârdır.. Allah’ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi kimse görmesede namuslarını koruyucudurlar.. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve bunlarla yola gelmezlerse dövün.. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın, çünkü Allah yücedir, büyüktür. Yani sizin eşittir dediğiniz şeye Muhammed hiç de eşit gözle bakmamış. Şu an eşitsek veya eşit olma yolunda ilerliyorsak bunu kesinlikle Muhammed'e borçlu değiliz. Evet cok haklisiniz bu konuda, aynen öyle yaziyor. Bu demek oluyorki, islam aynen diegr dinler gibi sadece erkelerin üstünlügü ve zevkleri üzerine kurulmus bir sistemden baska bir sey degil. Kulu arasinda farklilik yaparak hak din falan olunmaz. Muhammed kendi isine geldigi gibi erkelerin haklarini cogaltmak icin yazmis oldugunuz surelere benzerlerini (indirtti) yazdi. Bizler yatip kalkip Mustafa kemal Atatürke duaci olalimki insanlarimizi karanliktan kurtardi. Ama malesef halaa aramizda karanlik fikirli ve örümcek kafali cook var. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Evet cok haklisiniz bu konuda, aynen öyle yaziyor. Bu demek oluyorki, islam aynen diegr dinler gibi sadece erkelerin üstünlügü ve zevkleri üzerine kurulmus bir sistemden baska bir sey degil. Kulu arasinda farklilik yaparak hak din falan olunmaz. Muhammed kendi isine geldigi gibi erkelerin haklarini cogaltmak icin yazmis oldugunuz surelere benzerlerini (indirtti) yazdi. Bizler yatip kalkip Mustafa kemal Atatürke duaci olalimki insanlarimizi karanliktan kurtardi. Ama malesef halaa aramizda karanlik fikirli ve örümcek kafali cook var. Sizin gibilerin olduğunu bilmek çok güzel... Teşekkürler... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Kadına hak verir gibi görünürken, erkeğin üstünlüğünü açıkça vurgular Bakara suresi 228... Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları gibi, kadınlarında erkekler üzerinde belli hakları vardır. Ancak, erkekler kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. Nisa suresi 11 ne diyor... Allah size çocuklarınız hakkında, erkeğe kadının payının iki misli miras vermenizi emreder. Kuran, erkeğin kadın üzerinde tam bir hakimiyet kurması için, erkeğe gerektiğinde kuvvet kullanması için öğütler de verir. Bakınız Nisa suresi 34... Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebi ile ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur.. Onun için saliha kadınlar itaatkârdır.. Allah’ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi kimse görmesede namuslarını koruyucudurlar.. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve bunlarla yola gelmezlerse dövün.. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın, çünkü Allah yücedir, büyüktür. Yani sizin eşittir dediğiniz şeye Muhammed hiç de eşit gözle bakmamış. Şu an eşitsek veya eşit olma yolunda ilerliyorsak bunu kesinlikle Muhammed'e borçlu değiliz. Yine ayetleri çarpıtarak yazıyorsunuz ,bunları defalarca anlatmamıza rağmen yine anlamazdan geliyorsunuz....siz bile bile bu çarpıtmayı yapıyorsunuz o nedenle aynı şeyleri yazmayı gerek görmüyorum.. Kısıtlı zamanımızıda aynı hikayelerle harcamayalım... Sebatay konusunda anlaşa bildikmi bari? Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Yine ayetleri çarpıtarak yazıyorsunuz ,bunları defalarca anlatmamıza rağmen yine anlamazdan geliyorsunuz....siz bile bile bu çarpıtmayı yapıyorsunuz o nedenle aynı şeyleri yazmayı gerek görmüyorum..Kısıtlı zamanımızıda aynı hikayelerle harcamayalım... Sebatay konusunda anlaşa bildikmi bari? Diyanetin kabul ettigi türkce aciklamali kurani kerimde arkadasin yazdigi ayetler aynen var. Tahminime göre isinize gelmiyor sayin kaplan-200. Isterseniz sadece arapcasini yazalim ayetlerin burada, nasil olsa kimse anlamayacak ve herkes hocalar ne derse inanacak. Kurani kerimin türkce olarak okunmasindaki sakinca bu galiba. Insanlar anladigi dilde okuyarak sorgulayacak. Iste bu istenmiyor. Neden ve nasil bu ayetler carptirilsinki anlamis degilim. Vatandasin anlamasini istemeyenlerin uydurdugu bir hikaye bu carpitma suclamasi. Takkiyeyi birakalim gercekleri itiraf edelim. Isimize gelmeyince yok bunlar yanlis islami uyguluyorlar, yok yanlis tercüme edildi ayetler falan diyerek kacistiriyoruz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.