Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Ban sana tutum değiştir demiyorum, bir şey söylüyorsan, içini doldur, net konuş, şundan bundan dolayı böyle olması gerekir gibi fikrini savun diyorum. Saygılar. Yorumlarim ve cevaplarim devamli net ve aciktir, ama anlamak siteyene. Önce yorumlari okuyun ve sonra ici bos olanlari tesbit ederek bana bildirin. Bana net konusmaktan bahsederken, mendim acaba net cevapliyormuyum????? Benim nasil bir fikir savundugumuda bu sitede defalarca yazdim, herhalde gözünüzden kacmis olacak. Tekrar okursaniz göreceksiniz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Nıhayet bır babyıgıt cıktı ve PKK terörünün bizimde devamlı vurguladıgımız sekılde gercek amacını yazabıldı.Kürt kımlıgı ve federe devlet statüsü. Düsünebılıyormusunuz bu adamlar ve peslerındekıler hep sunu dıyorlardı daha düne kadar,ınanmayan acsın bunların yazdıkları ıletılerı okusunlar.Bunlar dıyorlardıkı biz ayrılmak ıstemıyoruz,bizde dıyordukkı ve hala dıyoruz kı sız Türkıyeyı bölmek ıcın bu terörü dıs güclerın destegı ıle sürdürmekdesınız. Buyurun Dıyarbakırlı dayanamamıs ve yazmıs bravo valla hemde kıvırmadan yazmıs kı hem kımlöık hemde federe statüsü verılsın -dıkkat edın-ve beraber yasayıp kalkınalım.Bu beraber yasayalım lafı varya bu tamamen kelıme oyunu,hanı sanıyorlarkı cocuklara bayramda cerez verıp kandırırlar ya bunlarda bızı kandıracaklar.Hem federe devlet statüsü hemde beraber yasamak.Sevsınler sızı.Yanı demek ıstıyorkı bız federe devlet olalım ama yınede Istanbulda, Ankarada yasayalım para kazanalım. ******** saygılarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Bugün meclisteki tezkere tartışmalarına bakarken,dikkatimi özellikle çeken siyasi abilerimiz yeter diye haykırışlarında ki suçlamalarıydı;yeter diyorlardı,ölüme değil ama;kendilerine yöneltilen suçlamalara. Sayın Çiçek,gencecik insanlarımız ölüyor derken;dünden farklı olmayan kendisini nasıl ele veriyordu. Artık zerre kadar samimiyetlerine güvenmediklerim;ne kadar da yapay duruyorlardı. Sayın Sıkkık,M Ali Birand'ın sorularına cevap verirken,temsiliyet derken,PKK ya terör dememenin ezikliğini acaba hissetti mi? Eve gelir gelmez,annemin telaşlı sesiyle öğrendim Diyarbakır'da yaşananları...şaşırmadım;beklediğimizdi Diyarbakır da olacaklar.Yalnız;alışamadığımdan mı ne,bilmiyorum...bu kadar şeytanlaşır mı insan,dedim kendi kendime ve yine kendi sesimde boğuldum... Sayın Politika,Kürt sorunu yoktur diyorsunuz ya,peki tüm bu yaşananlar ne?Kürt de olsa sorun,sorun da olsa Kürt...neyin bedeli tüm bunlar! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Bir hatırlatma: “Düşüncelerin açıklanması ve yayılmasında kanunla yasaklanmış olan herhangi bir dil kullanılamaz...” (1982 Any.,m.26/III). Bu yasak kaydı 2001 Anayasa değişikliği ile kaldırılıncaya kadar, özellikle İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi etkinliklerinde şu görüşü dillendiriyordum: “ bu yasağa Kürt kökenli yurttaşlardan çok anadili Türkçe olanlar karşı çıkmalı...”. Yüzkızartıcı yasağın kaldırılmasında terör ve şiddet, geciktirici bir ortam yaratmadı mı? Daha çok barışçı demokratik mücadele etkili olmadı mı? Tartışılabilir; ama belirleyici olan,“Avrupa kaldıracı”. “Türkiye” karşıtı iki uç...: 17 mart 2007 günü Diyarbakır’da, Baro ve H.Böll S. Derneği’nin düzenlediği Anayasa toplantısı, bir dinleyici için “Azınlık Raporu” na karşı çıkma vesilesi yaratmıştı: Türkiyelilik kimliği savunulamazdı, çünkü “Türk” vurgusu vardı bunda. Ankara’dakilerin ise, “iye” ekine tepkilerini hatırlatarak, her iki tarafın uç milliyetçilerini rahatsız ettiğine göre, demek ki yaptığımız “doğru”, dedim. Biri soneke, diğeri öneke karşı çıkan ve ülke adında bile buluşamayan iki uç için çözüm, onu (Türk’e) indirgemek veya (Kürt’ü) eklemekten geçiyordu. Aktütün’ün kara dumanı ağır: Aktütün sınır Karakolu’na yapılan saldırıyı, konunun uzmanları çok yönlü olarak değerlendirmek durumunda. Uluslararası, diplomatik ve askeri yönleri ağır basan vahim bir sonuç. Savaş mı, terör mü? Her ikisi de...Askeri zaaf mı, coğrafyanın gazabı mı, içerideki işbirlikçilerin kolaylaştırıcılığı mı? Bunlar çok konuşulacak ve yazılacak.. Bilinen sonuç: 17 askerin ölümü. Saldıran taraftan 23 ölü... Saldırıya uğrayan askerler, mecburi vatani hizmetini yapıyor ve masum. Hepsi ülkenin dört bir yanından, yani Türkiyeli. Saldıranların bir kısmı Türkiyeli bile değil. DTP’lilerin tarihi sorumluluğu: Olay, sadece ne terör lanetlemesi ile geçiştirilebilir, ne de Kürt sorunu ile meşrulaştırılabilir. Birincisi, daha çok devlet görevlilerinin Türkiye toplumunu oyalama taktiği; ikincisi ise, Kürt siyasetçilerinin örtülü de olsa şiddeti özendirici konumu... Bu topraklar hangi saptırmalara tanık olmadı ki? “Bana, sağcılar adam öldürtüyor dedirtemezsiniz”den “islamcı terörist olmaz”a...Bu tür sorumsuz yaklaşımlar, büyük acılar yaşatmadı mı? Bu nedenle, DTP yetkilileri,” üzüldük, acı duyduk” vb. çekingen açıklamalar veya “Kürt sorunu çözülmeden bunlar devam eder” türünde bir söylem yerine çok daha açık tavır koyabilmeli: -Silahlı -ve hele hele Aktütün gibi dışarıdan gelen- saldırılara açıkça karşı çıkmalı. (Aksi halde, sadece sınır ötesi harekâta karşı durmanın hiçbir inandırıcılığı olmaz.). -Yine, gençlerin dağa çıkmasına karşı kesin bir dil kullanmalı. “Zaten PKK ile içiçe halkımız” demek başka, dağa çıkışı doğrudan ya da örtülü olarak özendirici tavra sürüklenmek başka şey. Tek bir kişinin hayatının bile ne kadar değerli olduğunu, “ haklar toplumu”na inananlar hiç akıldan çıkarmamalı. -Buna karşılık seçmenlerine, “madem ki bizi TBMM’ye gönderdiniz, o halde biz yetkimizi sonuna kadar kullanma yollarını zorlayalım, henüz bu görevin başındayız, biraz sabredin!” diyebilmeli. Çözüm için....: Amacım, çözüm önerilerini sıralamaktan çok, yol ve yordam üzerine dikkat çekmek. Kürt sorunu, aslında bir Türkiye sorunu. Bu nedenle, Kürt kökenli olmayan yurttaşların çözüm üretmeleri, daha makbul ve gerekli. Bu Kürtlerin çözüm önermeyecekleri anlamına gelmez; ama yalnız başına bu yetmez. Türkiye demokratları ve insan hakları savunucuları seslerini daha gürleştirmeli, ama daha nötr bir biçimde ve yapıcı yönde.. Özgürlük mü, iktidar mı?: Diyarbakır’daki soruya yanıtı, “siz özgürlük mü, yoksa iktidar mı istiyorsunuz?, özgürlükse, yanınızdayım; iktidar ise, onun çözüm yeri burası değil!” sözleriyle noktaladım. Bu ikilem, göz ardı edilmemeli. “İktidar elde edilmeden özgürlük olur mu?” sorusu tartışılabilir kuşkusuz. Ama Türkiye’nin durumu, açık bir fikir vermiyor mu? İktidar fazlasıyla her yerde hazır ve nazır: Başbakanın ve Genelkurmay Başkanı’nın konumu yeterli gösterge değil mi? Ne var ki, Aktütün saldırısı sonrası ibre, yine güvenlik adına özgürlüğü kısmaktan yana. Bu, 12 Mart ve 12 Eylül anlayışını çağrıştırmıyor mu? “İktidar-özgürlük” ikilemi konusunda Kürt dostlar, “o bizim sorunumuz” diyebilir mi? Hayır, çünkü insan hakları hepimizin sorunu , özellikle İH savunucularının...Bu nedenle doğuya gittikçe daha çok depreşen “iktidar kültü”nü sorgulamak da gerekli. Çünkü, Kürt sorunu ile Türkiye sorunu içiçe: “insan yaşamı”na değer vermeyen bir anlayışla “haklar toplumu” inşa edilebilir mi? Unutmayalım: onca birikime karşın, Avrupa zoru bile, hak ve özgürlükler yolunda kaplumbağa hızına ulaştıramadı bizleri. İbrahim Kabaoğlu tarafında yazılan bu yazının her satırına katılmasamda; ''KÜRT DEĞİL, TÜRKİYE SORUNU'' diyen bu sesi okumak,anlamak lazım!Saygılar! Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Birisi çıkıpta bana açıklayabilirmi lütfen! kürtlerin ülkede yaşayan diğer etnik kökenli vatandaşlardan farkı nedir? neden bir çerkez,laz,abaza,boşnak v.s v.s sorunu yokta kürt sorunu olduğu iddia ediliyor.. bir,onların kendi dilleri yokmu? iki,onların kendi kültürleri yokmu? üç,onların kendi haklarını istemekten acizmi? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Eger düsünceler toplumun bir kesımını devlete karsı ayaklandırmak olarak kullanılıyorsa yasaklanması dogaldır,bunu baro baskanı degıl bilmem neyın baskanıda söylese bu böyledır.Siz cıkacaksınız ortaya yıllardır bu ülkede kan dökmeye doymayanlara arka cıkacaksınız,onların bu kana susamışlıgını demokratık hak diye savunacaksınız,eskı döneklerın dümen suyunda kürek cekeceksınız ve sonundada düsünceler yasaklanamaz diyeceksınız,sevsınler.Düsüneceksen sessizce düsün kendı düsüncenı bu ülkeyı bölmek ıcın kullandıgın zaman tepene binerler,burası dingonun ahırı degıl. Türkıyde Kürt sorunu yoktur olmamıstır.Türkıyede Türkıyeyı bölmek ısteyenlerın sorunu olmustur onlarlada gereken mücadele verılmektedır verılecektırde.Inkar polıtıkası dıyerek yavuz hırsız rolünü üslenmekle elınıze birsey gecmez.Inkarcılar Kürtlerın her demokratık hakka sahıp olduklarını ınkar edenlerden baskaları degıldır.Eger ülkenın heryanında Kürt varsa Kürtlerın hakları yenmıyor demektır,bunun aksını ıddıa edenler Kürtdıstan hayalı kuranlardır. saygılarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Birisi çıkıpta bana açıklayabilirmi lütfen! kürtlerin ülkede yaşayan diğer etnik kökenli vatandaşlardan farkı nedir?neden bir çerkez,laz,abaza,boşnak v.s v.s sorunu yokta kürt sorunu olduğu iddia ediliyor.. bir,onların kendi dilleri yokmu? iki,onların kendi kültürleri yokmu? üç,onların kendi haklarını istemekten acizmi? Ne alakasi var simdi bu sorularinizin Kürt meselesiyle. Sen susacaksin diye bendemi susmak zorundayim? Siz onu neden o insanlara sormuyorsunuzda bizlere soruyorsunuz? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Eger düsünceler toplumun bir kesımını devlete karsı ayaklandırmak olarak . . . saygılarla Inkar politikasina devam!!! Durmak yok yola devam!!!! Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Birisi çıkıpta bana açıklayabilirmi lütfen! kürtlerin ülkede yaşayan diğer etnik kökenli vatandaşlardan farkı nedir?neden bir çerkez,laz,abaza,boşnak v.s v.s sorunu yokta kürt sorunu olduğu iddia ediliyor.. bir,onların kendi dilleri yokmu? iki,onların kendi kültürleri yokmu? üç,onlar kendi haklarını istemekten acizmi? Ne alakasi var simdi bu sorularinizin Kürt meselesiyle. Sen susacaksin diye bendemi susmak zorundayim? Siz onu neden o insanlara sormuyorsunuzda bizlere soruyorsunuz? Cevabını ülkede kürt sorunu olduğunu iddia edenlerden duymak istiyorum tekrar soruyorum kürtlerin ayrıcalığı nedir? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Cevabını ülkede kürt sorunu olduğunu iddia edenlerden duymak istiyorum tekrar soruyorum kürtlerin ayrıcalığı nedir? Sorunuzun cevabi cok kolay. Siz biz Türk'lerin Kürt veya baska milletten Türk vatatandaslarina dillerini ve kültürlerini yasama, gelistirme ve ögrenme hakkini istemelerini cok görme ayricaligini nereden aliyoruzun cevabini verebilirseniz, kendi sorunuzun cevabinida orada göreceksiniz. Siz kendinizi Kürt veya baska ulustan insanlarin yerine koyun ve Türkiye'de yasayin, o zaman bu sorulari hic sormazsiniz diye düsünüyorum. benzeri istekleri ülkemizdeki azinliklara cok görenlerin yurdisinda yasayan Türkleri icin bulunduklari devletlerden istediklerinide cok iyi biliyoruz. Yani hep bana hep bana, ye kürküm ye. Alıntı
Misafir Değil Öyle Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Kürtler aslında refah istemektedir. Yaşadıkları yerler denizlerden ve ticaret yollarından uzak, dağlık, verimsiz bölgelerdedir, üstelik nüfus planlaması da yapamayıp bölgenin kaldırabileceğinin çok üstünde insan sebebiyle, fakirliğe mahkum kalmışlardır. Kürtlerin, Türklerin genel ortalamasına göre gelir düzeyleri çok düşük kalmıştır. Yıllardır süregelen fakirlik ve Türklerin görece yüksek refah düzeyi bu sorunun kökenidir. Onlar da eşit refah şartlarına sahip yaşam beklentisindedir. İstekleri devletin bu bölgeye yatırım ve iş imkanlarını arttırması, refah düzeyini yükseltmesidir. Şanssızlık devletin bu durumu önceden kendiliğinden fark edememiş olması, terör başladıktan sonra fark edip yatırımları arttırması olmuştur. Terör ve isteklerinin karşılanması arasındaki doğru orantıyı gören Kürtler, bu düzelmenin kargaşa durumunun sürmesi ile olacağını düşünmüşlerdir (Ağlamayana meme yok). Tabi kargaşa tehlikelidir. Bu yüzden pek çok provakasyona da maruz kalmaktadırlar. Aslında doğru olan devletin bu bölgeye yatırımlarını, bölgenin gereksinimleri sebebiyle yapmasıdır. Ama artık geri dönüşü zor, kısır bir döngüye girilmiştir. İstekleri refah, yani paradır. Dil konusunda ciddi hiçbir kısıtlama yoktur, bu işin bahane kısmıdır. Bu sorun bu haliyle Marksist bir görüntü vermektedir. Fakirler ayaklanmış ve zenginden alınacak olanların kendilerine verilmesini istemektedir. Tarih bu türden ayaklanmalarla doludur. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Kürtler aslında refah istemektedir. Yaşadıkları yerler denizlerden ve ticaret yollarından uzak, dağlık, verimsiz bölgelerdedir, üstelik nüfus planlaması da yapamayıp bölgenin kaldırabileceğinin çok üstünde insan sebebiyle, fakirliğe mahkum kalmışlardır. Kürtlerin, Türklerin genel ortalamasına göre gelir düzeyleri çok düşük kalmıştır. Yıllardır süregelen fakirlik ve Türklerin görece yüksek refah düzeyi bu sorunun kökenidir. Onlar da eşit refah şartlarına sahip yaşam beklentisindedir. İstekleri devletin bu bölgeye yatırım ve iş imkanlarını arttırması, refah düzeyini yükseltmesidir. Şanssızlık devletin bu durumu önceden kendiliğinden fark edememiş olması, terör başladıktan sonra fark edip yatırımları arttırması olmuştur. Terör ve isteklerinin karşılanması arasındaki doğru orantıyı gören Kürtler, bu düzelmenin kargaşa durumunun sürmesi ile olacağını düşünmüşlerdir (Ağlamayana meme yok). Tabi kargaşa tehlikelidir. Bu yüzden pek çok provakasyona da maruz kalmaktadırlar. Aslında doğru olan devletin bu bölgeye yatırımlarını, bölgenin gereksinimleri sebebiyle yapmasıdır. Ama artık geri dönüşü zor, kısır bir döngüye girilmiştir. İstekleri refah, yani paradır. Dil konusunda ciddi hiçbir kısıtlama yoktur, bu işin bahane kısmıdır. Bu sorun bu haliyle Marksist bir görüntü vermektedir. Fakirler ayaklanmış ve zenginden alınacak olanların kendilerine verilmesini istemektedir. Tarih bu türden ayaklanmalarla doludur. Sn. Değil Öyle, Saptamalarınız arasında doğruluk payı olanlar yok değil ancak bu sorunu açıklamak bu kadar kolay değil. Devletin bunu farkedememiş olması diye bir şey söz konusu değildir burda. Yani, Cumhuriyetin ilk yıllarında bölge gözetmeksizin, sosyal fayda düşünülerek örneğin, tüm bölgelerde ( doğu dahil ) Şeker fabrikaları kurulmuştu. Cumhuriyetin feodal düzeni yıkıp toprak reformu yapma çabalarına, bölgede ve tüm yurtta köy enstitüleri yoluyla eğitim düzeyini yüksetme çabalarına en büyük muhalefet ağalardan, şeyhlerden gelmiş, halkı Devlet Kürtleri yok etmek istiyor, dini ortadan kaldırmak istiyor, din elden gidiyor diye ayaklandırmışlardır. O dönemde bu ayaklanmaları destekleyen ve ağalara ve şeyhlere bu cesareti veren bölgede ( Musul, Kerkük ) çıkarları olan İngiliz siyasetidir. 1950'den sonraki yanlış politikalar yüzünden bölgeler arası eşitsizlik artmıştır. Ağlamayana meme yok tespitiniz doğrudur. Ancak, bölgedeki olayların Marksist karakterde olduğu öne sürülemez. Çünkü ortada işçi sınıfı yoktur. Burjuva ve köylü ayaklanması da değildir. Çünkü, hedef feodal Ağalar ve Şeyhler değil, Türkiye Devletidir. Olay çıkaranlar özellikle son 30 yılda uluslaştırılan PKK güdümündeki Kürt halkıdır, tüm Kürt halkı değildir. Yine bu oluşumlara uluslarası ciddi bir destek vardır. Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Birisi çıkıpta bana açıklayabilirmi lütfen! kürtlerin ülkede yaşayan diğer etnik kökenli vatandaşlardan farkı nedir?neden bir çerkez,laz,abaza,boşnak v.s v.s sorunu yokta kürt sorunu olduğu iddia ediliyor.. bir,onların kendi dilleri yokmu? iki,onların kendi kültürleri yokmu? üç,onların kendi haklarını istemekten acizmi? Cevabınızı ben vereyim o zaman;nitekim Kürt sorunu var diyenlerden biri de benim. -Kürtler'in bu ülkede yaşayan diğer etnik kökenlerden farkı;Kürt olduklarını ifade ettikleri zaman;en temel hakları olan yaşama hakkı dahil yok her türlü haklardan men edilmeleriydi...yani yine etnik! -Neden KÜRT SORUNU mu?Onu da Kürtleri sorunsallaştıranlara sormak lazım;bakın ben başta da yazmıştım,çok sordum.Mesela siz sorunlu Kürtler vardır;Kürt sorunu değil.Peki,öyle olsun...o zaman neden bu sorunlu Kürtler var,neden bu kadar çoklar? -Başkaların dilleri var mıdır,yok mudur sorusu...kusura bakmayın,başkalarına göre konuştuklarımı,yaşadıklarımı belirleyemem.Ama yine de yazayım;onların dili ne zaman Kürtçe kadar yasaklı oldu? -Kendi kültürleri olmaz mı;ben o kültürlere sevgilerin,saygıların en özelini sunuyorum...kendi kültürüme sayğı duyduğum kadar tüm kültürlere saygılıyım! -Kendi haklarını istemekten acizler mi?Bu sorunuza verilecek onca cevap verken ve bu cevaplar da **** iken susuyorum.Hak mı,ben hak kelimesine bayılırım;hele ki insani ise... Onlar acizler mi,yok bence onlar benimle aynı sorunları yaşşadılar mı diye düzeltilmeye gitmeliyim. ABD,Irak'ı işgal etmişti.Bombalar,siren sesleri...TV de savaşı seyredalan ben,insanların ölümünü bu kadar büyük bir soğukkanlıkla izleyen ben! Çok iyi hatırlıyorum;Nevruza günler kala başlayan bu işgali.TV de savaş uçakları,bizim evin hemen yanında ise tanklar,askerler...2000 lerdeki sıfırlar yoktu üstelik,çoktan geçmiştik sıfırları.benim yaşadığım ülke de Irak değildi,işgal yoktu üstelik... İşgal yoktu ama korku vardı,işgal yoktu ama kan vardı. Önce korktum;sonra güldüm...alışkanlık olmuştu nede olsa abluka altına alınmaya alışkın olan yaşamlarımız tüm bunlara! Kürt sorunu yok mu,o zaman söyle bana arkadaşım;neden bu yaşananlar,neden bu ölümler...? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Kürtler aslında refah istemektedir. Yaşadıkları yerler denizlerden ve ticaret yollarından uzak, dağlık, verimsiz bölgelerdedir, üstelik nüfus planlaması da yapamayıp bölgenin kaldırabileceğinin çok üstünde insan sebebiyle, fakirliğe mahkum kalmışlardır. Kürtlerin, Türklerin genel ortalamasına göre gelir düzeyleri çok düşük kalmıştır. Yıllardır süregelen fakirlik ve Türklerin görece yüksek refah düzeyi bu sorunun kökenidir. Onlar da eşit refah şartlarına sahip yaşam beklentisindedir. İstekleri devletin bu bölgeye yatırım ve iş imkanlarını arttırması, refah düzeyini yükseltmesidir. Şanssızlık devletin bu durumu önceden kendiliğinden fark edememiş olması, terör başladıktan sonra fark edip yatırımları arttırması olmuştur. Terör ve isteklerinin karşılanması arasındaki doğru orantıyı gören Kürtler, bu düzelmenin kargaşa durumunun sürmesi ile olacağını düşünmüşlerdir (Ağlamayana meme yok). Tabi kargaşa tehlikelidir. Bu yüzden pek çok provakasyona da maruz kalmaktadırlar. Aslında doğru olan devletin bu bölgeye yatırımlarını, bölgenin gereksinimleri sebebiyle yapmasıdır. Ama artık geri dönüşü zor, kısır bir döngüye girilmiştir. İstekleri refah, yani paradır. Dil konusunda ciddi hiçbir kısıtlama yoktur, bu işin bahane kısmıdır. Bu sorun bu haliyle Marksist bir görüntü vermektedir. Fakirler ayaklanmış ve zenginden alınacak olanların kendilerine verilmesini istemektedir. Tarih bu türden ayaklanmalarla doludur. Değerli arkadaşım,tabi ki ekonomi herşeyi ile sebebler hatta sorunu tetikler durumda olandır;ama şunu da eklemekte yarar var diye düşünüyorum;bu terör ortamında çıkar çatışmasına dönüşen ilişkileri de sorgulamak lazım.PKK hemen yanıbaşında Hizbulallah!Jitem hemen karşısında koruyucu...sadece bir kaç örnek...saygılar! Alıntı
Misafir Değil Öyle Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 -Kürtler'in bu ülkede yaşayan diğer etnik kökenlerden farkı;Kürt olduklarını ifade ettikleri zaman;en temel hakları olan yaşama hakkı dahil yok her türlü haklardan men edilmeleriydi...yani yine etnik! Acaba bu konuyu biraz daha net örneklerle zengileştirerek açabilir misiniz? Ne tür olaylar olmuş, örneğin yaşam hakkının yok edilmesi ile ne demek istiyorsunuz? Örneğin eli silahlı devlete kurşun atan birisine yönelik yaşam hakkından mı, yoksa masum terörle hiç ilgisi olmayan birisinin bilinçli olarak sırf Kürt olduğu için öldürülmesinden mi bahsediyorsunuz? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Acaba bu konuyu biraz daha net örneklerle zengileştirerek açabilir misiniz? Ne tür olaylar olmuş, örneğin yaşam hakkının yok edilmesi ile ne demek istiyorsunuz? Örneğin eli silahlı devlete kurşun atan birisine yönelik yaşam hakkından mı, yoksa masum terörle hiç ilgisi olmayan birisinin bilinçli olarak sırf Kürt olduğu için öldürülmesinden mi bahsediyorsunuz? Kesinlikle eline silah alan değil,asla!Eline silah alan ile tabi ki mücadale edilecektir,ama bu mücadalede sadece eli silahlılar hedef alınacaktır. Uğur Kaymaz'ı duymuşsunuzdur,küçük bir çoçuk(babası terörist desek de onun ölümünü meşrulaştırsak da 12 yaşındaki bir çocuğa sıkılan 11 kurşun;yaşama hakkının nasıl da yok sayıldığını göstermez mi?) Bakın ben bunu çok yazdım;yazmaya devam edeceğim.Benim için okulları yakan,insanları zorla dağa çıkartan,kendi halkını taraf bulmayınca öldüren PKK,katilden başka birşey değildir. Bunları yazarken,köyleri yakanları,insanları PKKnın kucağına itenleri,koruyucuları,devletin kurallarını kendilerince dönüştürenleri...onları da masum görmüyorum. Alıntı
Misafir Değil Öyle Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 Kesinlikle eline silah alan değil,asla!Eline silah alan ile tabi ki mücadale edilecektir,ama bu mücadalede sadece eli silahlılar hedef alınacaktır. Uğur Kaymaz'ı duymuşsunuzdur,küçük bir çoçuk(babası terörist desek de onun ölümünü meşrulaştırsak da 12 yaşındaki bir çocuğa sıkılan 11 kurşun;yaşama hakkının nasıl da yok sayıldığını göstermez mi?) Bakın ben bunu çok yazdım;yazmaya devam edeceğim.Benim için okulları yakan,insanları zorla dağa çıkartan,kendi halkını taraf bulmayınca öldüren PKK,katilden başka birşey değildir. Bunları yazarken,köyleri yakanları,insanları PKKnın kucağına itenleri,koruyucuları,devletin kurallarını kendilerince dönüştürenleri...onları da masum görmüyorum. Ben yazılarınızı takip ettiğim için, ne demek istediğinizi biliyordum. Ama burada bunun vurgulanmasını yerinde bulduğum için, bu soruyu özellikle sordum. Aynı fikirdeyiz. Cevabınız için çok teşekkürler. Sevgiler. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Cevabınızı ben vereyim o zaman;nitekim Kürt sorunu var diyenlerden biri de benim. -Kürtler'in bu ülkede yaşayan diğer etnik kökenlerden farkı;Kürt olduklarını ifade ettikleri zaman;en temel hakları olan yaşama hakkı dahil yok her türlü haklardan men edilmeleriydi...yani yine etnik! -Neden KÜRT SORUNU mu?Onu da Kürtleri sorunsallaştıranlara sormak lazım;bakın ben başta da yazmıştım,çok sordum.Mesela siz sorunlu Kürtler vardır;Kürt sorunu değil.Peki,öyle olsun...o zaman neden bu sorunlu Kürtler var,neden bu kadar çoklar? -Başkaların dilleri var mıdır,yok mudur sorusu...kusura bakmayın,başkalarına göre konuştuklarımı,yaşadıklarımı belirleyemem.Ama yine de yazayım;onların dili ne zaman Kürtçe kadar yasaklı oldu? -Kendi kültürleri olmaz mı;ben o kültürlere sevgilerin,saygıların en özelini sunuyorum...kendi kültürüme sayğı duyduğum kadar tüm kültürlere saygılıyım! -Kendi haklarını istemekten acizler mi?Bu sorunuza verilecek onca cevap verken ve bu cevaplar da **** iken susuyorum.Hak mı,ben hak kelimesine bayılırım;hele ki insani ise... Onlar acizler mi,yok bence onlar benimle aynı sorunları yaşşadılar mı diye düzeltilmeye gitmeliyim. ABD,Irak'ı işgal etmişti.Bombalar,siren sesleri...TV de savaşı seyredalan ben,insanların ölümünü bu kadar büyük bir soğukkanlıkla izleyen ben! Çok iyi hatırlıyorum;Nevruza günler kala başlayan bu işgali.TV de savaş uçakları,bizim evin hemen yanında ise tanklar,askerler...2000 lerdeki sıfırlar yoktu üstelik,çoktan geçmiştik sıfırları.benim yaşadığım ülke de Irak değildi,işgal yoktu üstelik... İşgal yoktu ama korku vardı,işgal yoktu ama kan vardı. Önce korktum;sonra güldüm...alışkanlık olmuştu nede olsa abluka altına alınmaya alışkın olan yaşamlarımız tüm bunlara! Kürt sorunu yok mu,o zaman söyle bana arkadaşım;neden bu yaşananlar,neden bu ölümler...? sevgili arkadaşım, hiç kimse bana kalkıpta bu ülkede sırf kürt olduğu için öldürülenler olduğunu anlatmaya kalkmasın böyle bir şey olmadığını olamayıcağını benim kadar en az sende biliyorsundur.. Kaç tane kürt tanıyorsun kürd olduğu için okula alınmayan,hastanelerde tedavi göremeyen,işten çıkartılan lokantalardan kovulan kısacası devletin bana tanıdığı tüm haklardan yararlanamayan geçelim bunları bunlar kürtlere yıllardır empoze edilen sözlerden başka birşey değildir.. feodal yapının yıllarca kendilerini sömürmesine müsade edip suçunu ona buna yüklemeye çalışmakta neyin nesi.. söylemekten sıkıldım,bu ülkede kürt sorunu yoktur varmış gibi gösterilen sunni bir dayatmadır.. tuturmuşsunuz bir dil gidiyorsunuz,sorarım sana arkadaşım,dil çözüme kavuşsa yani sizin söylediğiniz gibi tamamen resmileşse tüm bunlar bu terör bitecekmi?Bitmeyecek bitirilmeyecek.. Kürt halkı ne zaman gözünü açıp kendini kullandırmaktan vazgeçerse sorunlarda o zaman bitecektir.. Kesinlikle eline silah alan değil,asla!Eline silah alan ile tabi ki mücadale edilecektir,ama bu mücadalede sadece eli silahlılar hedef alınacaktır. Uğur Kaymaz'ı duymuşsunuzdur,küçük bir çoçuk(babası terörist desek de onun ölümünü meşrulaştırsak da 12 yaşındaki bir çocuğa sıkılan 11 kurşun;yaşama hakkının nasıl da yok sayıldığını göstermez mi?) Bakın ben bunu çok yazdım;yazmaya devam edeceğim.Benim için okulları yakan,insanları zorla dağa çıkartan,kendi halkını taraf bulmayınca öldüren PKK,katilden başka birşey değildir. Bunları yazarken,köyleri yakanları,insanları PKKnın kucağına itenleri,koruyucuları,devletin kurallarını kendilerince dönüştürenleri...onları da masum görmüyorum. Tamamına olmasada yazınızın büyük bir kısmına katılıyorum.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 sevgili arkadaşım,hiç kimse bana kalkıpta bu ülkede sırf kürt olduğu için öldürülenler olduğunu anlatmaya kalkmasın böyle bir şey olmadığını olamayıcağını benim kadar en az sende biliyorsundur.. Kaç tane kürt tanıyorsun kürd olduğu için okula alınmayan,hastanelerde tedavi göremeyen,işten çıkartılan lokantalardan kovulan kısacası devletin bana tanıdığı tüm haklardan yararlanamayan geçelim bunları bunlar kürtlere yıllardır empoze edilen sözlerden başka birşey değildir.. feodal yapının yıllarca kendilerini sömürmesine müsade edip suçunu ona buna yüklemeye çalışmakta neyin nesi.. söylemekten sıkıldım,bu ülkede kürt sorunu yoktur varmış gibi gösterilen sunni bir dayatmadır.. tuturmuşsunuz bir dil gidiyorsunuz,sorarım sana arkadaşım,dil çözüme kavuşsa yani sizin söylediğiniz gibi tamamen resmileşse tüm bunlar bu terör bitecekmi?Bitmeyecek bitirilmeyecek.. Kürt halkı ne zaman gözünü açıp kendini kullandırmaktan vazgeçerse sorunlarda o zaman bitecektir.. Arkadaşım,galiba hak gaspları dediğimizde aklınıza kast sistemi gelmiş.Yada sömürgelerin işgalinde ülkelerinde yabancı olan,bölünen hindular!Olmadı mı kendi topraklarında yamyam gibi aşagılayıcı kavramlarla dünya tarihine adı yazılan yerliler. Okula alınmayan Kürt mü,hastaneya alınmayan Kürt mü?Bu saydıklarımız sence yapılabilinir mi ki? Suheda, Yanılmıyorsam,siz daha önce de buradaydınız,sizinle bu konuda paylaşımda da bulunduk.Yine aynı şeyleri yazmama gerek var mı? Ben size yasak edilen bir dili gösterdim,ben size PKK diye öldürülen çobanları gösterdim,size eylemler de panzerlerle ezilip ölenleri gösterdim...şimdi diyeceksiniz ki;eylemde ise ölümü hakkediyor?Buna cevap istiyorsanız,aynaya bakın! Bakın tüm bunları yazarken aklıma bir arkadaşımızın;ama sende Kürt asıllısın ve bir işin var demişti;o zaman sorun yok.İşim vardı;verdiğim bir emek vardı.O ayrı konu,ama düşünün ki ben işimde Kürtçe konuştum ve müdürüm yakaladı yada müdüre çıkıp ben Kürt'üm dedim;ne olacak o zaman?O işte hala çalışan ben mi olacağım? Feodalizm demişsiniz; Kürtler masum değil,bu topraklarda yaşayan insanlarımız masum değil;ama tek suçlu da onlar değil. Diyerek hemen son vermeliyim yazdıklarıma,feodalizm hakkında ekleyecek o kadar çok şey var ki;ama başımda yazdıklarımı okumakta ısrar eden biri var;o gelmeden kapatmalıyım sayfayı Ben yazılarınızı takip ettiğim için, ne demek istediğinizi biliyordum. Ama burada bunun vurgulanmasını yerinde bulduğum için, bu soruyu özellikle sordum. Aynı fikirdeyiz. Cevabınız için çok teşekkürler. Sevgiler. Değerli arkadaşım ben teşekkür ederim;eksik olan cümleleri tamamlama fırsatı verdiğiniz için... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Okuldan kogulan Kürt varmı?YOK Lokantadan kogulan Kürt varmı?YOK, Türkiyenin heryerınde Kürt varmı?VAR, Calısmaları engelleniyormu?HAYIR, Orduda varlarmı?VARLAR, Milletvelılı,Cumhurbaskanı Basbakan olabılıyorlarmı?EVET Kürtce konusuyorlarmı?EVET Peki o zaman ne istiyorsunuz?TISSSS! Cevap yok, Sil baştan, Kürtlere Demokratik hak!! Neymis bu Demokratık haklar?TISSSS! Cevap yok Sil baştan Kürtlere Demokratik hak!! Nedir bunlar?TISSSS! Cevap yok, Sil baştan, Öcalana özgürlük, Kim bu Öcalan?TISSSS! Sil baştan, Kürtlere demokratık hak, Nedir bu demokratık olan hak? Madem ki onlar tısss dan başka cevap veremiyorlar,ignesi takılmıs plak gibi hep demokratık hak diyolar ben onların veremedıgı cevabı vereyım; Kürt federe devleti.. Cünkü bunun dısında isteyebilecekleri hicbir şey yok ellerinde,ama kıvırıyorlar lafı evirip ceviriyorlar ve bizim anlamamızı istiyorlar. saygılarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Ben size yasak edilen bir dili gösterdim,ben size PKK diye öldürülen çobanları gösterdim,size eylemler de panzerlerle ezilip ölenleri gösterdim...şimdi diyeceksiniz ki;eylemde ise ölümü hakkediyor?Buna cevap istiyorsanız,aynaya bakın! Ya Sn. Mavi, tam sizi anlıyorum diyorum ama öyle bir laf ediyorsunuz ki kafamda şüpheler beliriyor. Şimdi, anayasadan yada herhangi bir yasadan kaynaklı bir sebepten mi öldürülmüş o çoban ? Yoksa, sırf çoban Kürt olduğu için mi bir kaç yetkisini aşmış güvenlik görevlisinin yaptığı cahilce ve vahşi iş mi ? Yada yanlışlıkla mı vurulmuş ? Yani konuyu öyle bir yazıyorsunuz ki Kürtlere katliam yapılıyor yada yapılmış gibi anlaşılıyor. Bakın tüm bunları yazarken aklıma bir arkadaşımızın;ama sende Kürt asıllısın ve bir işin var demişti;o zaman sorun yok.İşim vardı;verdiğim bir emek vardı.O ayrı konu,ama düşünün ki ben işimde Kürtçe konuştum ve müdürüm yakaladı yada müdüre çıkıp ben Kürt'üm dedim;ne olacak o zaman?O işte hala çalışan ben mi olacağım? 20 senedir çalışıyorum. Kürt patronumda oldu, çalışma arkadaşlarım da oldu ama hiç bir yerde ne bir Türk patronun bu şekilde davrandığını gördüm ne de Kürt çalışanlara en ufak bir ayrım yapıldığını. İş yaşamında bunları yapan yok mu derseniz, yani memleketçilik falan, olabilir. Ancak, bir görev için önemli olan liyakattır, yani o işi hakkıyla yapılıp yapılmadığıdır esas olan patronun gözünde. Feodalizm demişsiniz; Kürtler masum değil,bu topraklarda yaşayan insanlarımız masum değil;ama tek suçlu da onlar değil. Anlıyorum ki, arkadaşım, biz Kürtlerde feodalite var dediğimiz zaman siz bunu bir aşağılama, bir küçük görme olarak algılıyorsunuz, suçlanmış hissediyorsunuz kendinizi. Oysa burda bir analiz yapılıyor ve gerçekler dile getiriliyor. Siz bu gerçeği inkar ederseniz sorunun çözümü hiç bir zaman yapılamaz anlatabiliyor muyum ? Yani, sorun Kürt sorunu değil, maalesef Kürtlerin olayları algılama sorunu galiba. Yok hindu yok yamyam denilerek konuyu saptırmaya gerek yok. Böyle bir şey yok, Kürtlere ayrımcılık diye bir şey yapılmamıştır. Bu algılamadan vazgeçmelisiniz ki çözüm olsun. Saygılar. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Ben size yasak edilen bir dili gösterdim,ben size PKK diye öldürülen çobanları gösterdim,size eylemler de panzerlerle ezilip ölenleri gösterdim...şimdi diyeceksiniz ki;eylemde ise ölümü hakkediyor?Buna cevap istiyorsanız,aynaya bakın! Bakın tüm bunları yazarken aklıma bir arkadaşımızın;ama sende Kürt asıllısın ve bir işin var demişti;o zaman sorun yok.İşim vardı;verdiğim bir emek vardı.O ayrı konu,ama düşünün ki ben işimde Kürtçe konuştum ve müdürüm yakaladı yada müdüre çıkıp ben Kürt'üm dedim;ne olacak o zaman?O işte hala çalışan ben mi olacağım? Feodalizm demişsiniz; Kürtler masum değil,bu topraklarda yaşayan insanlarımız masum değil;ama tek suçlu da onlar değil. Diyerek hemen son vermeliyim yazdıklarıma,feodalizm hakkında ekleyecek o kadar çok şey var ki;ama başımda yazdıklarımı okumakta ısrar eden biri var;o gelmeden kapatmalıyım sayfayı Sn mavi benide bazan şaşırtıyorsunuz sizi anlayamadım hala. Bazan diyorumki. Ya aynı toprağın insanıyız ne demek istediğini anlaya biliyorum. söylemek istedikleri diğerlerinden farklı. Bir bakıyorum hala bazı şeyleri anlamamakta ısrar ediyor... Aynı bizim tecrübeli siyasetçiler gibi .. Artık bu konuyu yazmak istemesemde necbur kalıyorum.sn mavi arkadaşım-hemşerim senın dilin ne zaman yasaklandı kim sırf kürtçe konuşuyor diye tutuklandı..yasak olan dil bugüne gelebilirmiydi ?yunanistan ve bulgaristan örneğini hatırlatırım yasak olan dil onlar gibi olurdu ve bugün istediği gibi türkçe-kürtçe konuşamazlardı...bölücülük ve hakaret içeren yazıların ve müziklerin yasak olması dilin yasak olması anlamına gelmez.... Sanki devlet her eve asker-polis görevlendirmiş kim kürtçe konuşuyorsa tutuklanıyor ceza alıyor gibi anlatıyorsunuz...insaf pkk diye öldürülen çobanlarmı?Yoksa oldürülen pkk teröristlerine çoban kılfı uyduranlarmı?yada pkk teröristlerinin öldürdüğü çobana devlet öldürdü görüntüsü verenlermi doğru? Yahu kardeşim durup dururken neden devlet kendi vatandaşını öldürsün?bir çobanın kime ne zararı olabilir? öldürülen çobanınmı kürt devletini kuracağını düşünüyor bu devlet görevlileri o kadarmı bilinçsiz sanıyorsunuz. Panzerle ezilenleri göstermişsinde Sevgili mavi ortalığı yağmalayan,kaldırım taşlarını söküp devlete ait yerleri yakıp yıkan,fakir fukara insanların arabalarını yakan,ateşe veren ve Askere polise taşlarla sopalarla molotof kokteylerle saldıran terörist yandaşlarına ne yapacaklardı?panzerle engel olmayıpta gülmü atacaklardı. Anlamıyorum nasıl düşünemiyorsunuz, yani bu asker ve polis kendi insanımız ,bunların içinde kürt'de var laz'da yöneticilerde kürt uygulayanlarda nasıl düşünebiliyorsunuz ''oldürülen çoban sırf kürt olduğundan öldürüldü ''yada polis suçsuz günahsız adamı sırf kürt olduğundan dolayı panzerle ezdi'' ''İnsaf ''demekten başka birşey diyemiyorum. saygılar. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 ben size PKK diye öldürülen çobanları gösterdim,size eylemler de panzerlerle ezilip ölenleri gösterdim...şimdi diyeceksiniz ki;eylemde ise ölümü hakkediyor?Buna cevap istiyorsanız,aynaya bakın! Sn. Mavi, lütfen yanlış anlamayın. Bunları daha önce konuştuğumuz için belki de bu amaçla söylememişsinizdir. Yani, ben, oradaki ortamın gerçekten stresli olduğunu, her iki tarafında bakışını keskinleştirebileceğini, bunu önlemenin de terörün halkın desteğiyle bitirilmesi ve aynı anda hem askere hem polise hem de halka verilecek eğitimle olduğunu dile getirmiş ve siz de tespitime katılmıştınız. Ancak, olayı terör gerçeğininden soyutlayıp, bu yapılanları 'Kürt Sorunu' başlığı altında etiketlendirirsek yanlış yaparız. Sn. Politika, Sn. Kaplan, Daha önce de gösterdik. Lütfen, Kürtçe hiç bir zaman yasaklanmadı demeyiniz. 1981'den sonra belli bir dönem -10 sene kadar - tüm yurtta olmasa bile özellikle, terörün etkisinin olduğu OHAL bölgesinde Kürtçe yasaklanmış ve görevi sırasında yetkisi ve hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri olmuştur demek gerek, çünkü bunlar doğrudur ve terörü körükleyen ve katılımların artmasını sağlayan önemli unsurlardan olmuştur. Saygılar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Normal olmayan sartlarda bir dilin yasaklanmıs olması kaıdeyı degıstırmıyor.Askerı yönetımın dogası geregı bazı yasakların getırılmıs olması Kürtce yasaktır sloganını dogurmamalıdır.Bir kırılma noktası yasanmıs fakat bu yanlıs ortadan kaldırılmıstır.Ikıde bır Kürtce yasak demekle aslında ıdeolojık calısmalar yapılmaktadır. Kısa bir dönem Kürtcenin yasaklanmıs olmasını terörü etkıleyen neden olarak vermek terörü masum isteklerın sonucu olarak görme anlamına gelmiyormu.Yani bunca insanın hayartına mal olan ve olmaya devam eden bu kanlı terörü tanımlarken biraz daha dıkkatlı olmamız gerekmiyormu? saygılarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Sn. Politika, Sn. Kaplan, Daha önce de gösterdik. Lütfen, Kürtçe hiç bir zaman yasaklanmadı demeyiniz. 1981'den sonra belli bir dönem -10 sene kadar - tüm yurtta olmasa bile özellikle, terörün etkisinin olduğu OHAL bölgesinde Kürtçe yasaklanmış ve görevi sırasında yetkisi ve hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri olmuştur demek gerek, çünkü bunlar doğrudur ve terörü körükleyen ve katılımların artmasını sağlayan önemli unsurlardan olmuştur. Saygılar. Bakın Dogrucudavut kardeşim bende doğuluyum. diyelim bizim bölgemizde yasak olmadı.. YIL 2008 BİTİYOR 2009 HALA TÜRKÇE BİLMEYAN birçok vatandaşımız var nasıl olabiliyorda yasak oluyor yasak olan dil bu güne nasıl gelebilir?asimile olmazmı öyle bir ortamda. Bakın biz basından-yayından-şarkı ve türkülerden bahs etmiyoruz. DİLİN YASAK OLMASINDAN BAHSEDİYORUZ.YANİ HİÇ KİMSE hiç biryerde ne evinde ne işinde kürtçe konuşmayacak ve konuşan cezalandırılacaktır gibi anlatılıyor. buda tamaen yalandan ibarettir. güvenlik görevlilerin görevi kötüye kullanmaları isa ayrı bir konudur... bunda genelleme yapılamaz. saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.