Φ suheda Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Hidayet midayet istemiyorum kardeşim, bırakında ağız tadıyla yanalım yahu.Hidayete erince ne olacak ? Ben sonsuza dek hurma ve üzüm yiyemem,midem kaldırmaz.Göğsü yeni tomurcuklanmış sübyanlarla ***********,benim racona ters böyle şeyler. Kırk tane nick değişsende şu insanların seni muhattap alması ile takındığın tavır hemen ele veriyor seni... Ne yaparsan yap boşuna,boşunaaaaa Alıntı
Φ palam Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Sayın 4mevsim,aslında dediğiniz bir bakıma doğru doğanın evrimini görünmez bir ele atfetmek; ya da o eli doğa olarak kabul etmek... Bu ikisi arasında çok fark var. Doğanın evrimini doğadan öğrenmek ayrıdır. Bilimin işi budur. Ama birileri kalkıp "Allah istemeseydi onu da yapamazdınız" derse, ben daha ne diyebilirim? Hayırlı işler yani sayın yersoy burası çok can alıcı ben de katılmak istedim. şimdi buradaki herkes var olan şeyleri kabul ediyor kimisi onu doğaya atfederken kimisi görünmez bir ele(Allah'a) atfediyor. bakalım şimdi doğa dediğimiz o şey mi bir görünmez el mi bunları yapabilir.? bugün ulaştığımız fen bilimleri sayesinde bakalım dünyaya ve içindekilere de hangi ilimler gerekliymiş onların var olmaları ve devam etmeleri için.. ve doğa bu ilimlerin hangisine sahipmiş. tabiki hiçbirine..sadece bu yeterli... hem şuursuz de doğaya sonra o kadaar şuur gerektiren fen ve felsefeye ihtiyaç duyan sistemi doğaya atfet. eğer kainatta var olanlar bir şuur üzerine ise ve bunu görünmez bir elden başkasına atfetmek gerekirse bu insndan başkası olamaz. çünkü kainatttaki en şuurlu varlık insandır. ona bunu kimse atfetmiyor zaten onun içinden hiç çıkamaz. insana atfertmek yerine görünmez bir ele etfetmek daha mantıklı zaten sizin de yaptığınız bunun bir benzeri. sırf Allah yaptı dememek için uydurulmuş bir mefhumdur doğa. neden Allah yaptı dese emir ve yasaklar gibi mesuliyetler beline yük olacak. onun yerine ne emir ne yasak olan doğa yaptı de işin içinden çık. ama doğa yaptı diye isbat edemez. hiçbir zaman da isbat etmez.hep karşı tarafa soru sorar .soru ardına soru.soru içinde soru. hem madem doğa yaptı isbat edin de inanan insanlar bazı yükümlülüklerle yaşayacaklarına sizin gibi yaşasın niye diğer insanlara yardım etmek istemiyorsunuz. ama inanlar inanmayanlar cehennemlik olacak dye herkese tebliğ etmeye çalışıyor. dili döndüğünce. demek başkaarının da mesudiyetini istiyor...yoksa onun inanmamasndan dolayı bir zarar görmüyor. (mesele siz Allah'a inanmadığınız ve ben inanadığm halde medeni bir şekilde konuşabilioruz. ve zararımız yok birbirimize) görüşmek üzere vesselam... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 sayın yersoy burası çok can alıcı ben de katılmak istedim. Ne iyi yaptınız katılıp görüşlerinizi belirterek... Her zaman bekleriz fikirlerinizi... bugün ulaştığımız fen bilimleri sayesinde bakalım dünyaya ve içindekilere de hangi ilimler gerekliymiş onların var olmaları ve devam etmeleri için..ve doğa bu ilimlerin hangisine sahipmiş. tabiki hiçbirine..sadece bu yeterli... hem şuursuz de doğaya sonra o kadaar şuur gerektiren fen ve felsefeye ihtiyaç duyan sistemi doğaya atfet. Burada ortada bir sorun seziyorum... Taşı fırlattığınızda şuursuzca hareket eden taşın hareketini belirleyebilmek ve formülize edebilmek için yüzlerce deneme yapmak, yüzlerce kuram oluşturup çürütmek, yüzlerce detayı incelemek, ve bu bilgileri yoğurabilmek için yüzlerce kitabı devirmiş olmak gerekebilir. Taş şuurlu mu? hayır değil! Fizik bilerek mi hareket ediyor? hayır değil! Şuursuzca hareket eden bir hastanın hastalığı hakkında yorum yapabilmek için bazan yüzlerce itap okumak, yüzlerce dalda söz sahibi olmak, yüzlerce tecrübe etmiş olmak gerekir. Hasta şuurlu mu? hayır değil! Sözkonusu bilimleri bilerek mi hareket ediyor? hayır değil! Bu iki örnekte de kendi iç dinamiğii, çevrenin etkilerini ve hastalığa neden olabilecek faktörler zaten vardır. Hepsi de maddenin kendi özelliklerine göredir: yani doğanın kendisidir. Bilim bunların nasıl işlediğini çözer. Şu ana kadar Allah gibi görünmez bir ele ihtiyaç duyduk mu? Hayır... Bu noktadan sonra örnekleri arttırarak yine görünmez bir eli işe karıştıurarak olayları çözebiliriz. Aksi taktirde bilim gelişemezdi.... Sanırım bu açıklama ortadaki sorunu ortadan kaldıracaktır... eğer kainatta var olanlar bir şuur üzerine ise ve bunu görünmez bir elden başkasına atfetmek gerekirse bu insndan başkası olamaz. çünkü kainatttaki en şuurlu varlık insandır. ona bunu kimse atfetmiyor zaten onun içinden hiç çıkamaz. insana atfertmek yerine görünmez bir ele etfetmek daha mantıklı zaten sizin de yaptığınız bunun bir benzeri. Burada ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Yanlış olur korkusuyla şimdilik yorum yapmıyorum sırf Allah yaptı dememek için uydurulmuş bir mefhumdur doğa. neden Allah yaptı dese emir ve yasaklar gibi mesuliyetler beline yük olacak. onun yerine ne emir ne yasak olan doğa yaptı de işin içinden çık. Yine büyük bir sorun var ortada... Siz diyorsunuz ki, ben imanın gerekli kılacağı yükümlülüklerden kurtulmak için inanmayı red ediyorum. Ama aslına bakarsanız biraz mantığımı çalıştırırsam doğru yolu bulacağım, hatta farkındayım. Kendimi kandırıyorum yani... Yahu oradan çok mu psikopat görünüyorum Sonsuza kadar yanacağımı bile bile red edermiyim? Psikopatmıyım ben? Umarım sorun yine çözülmüştür... ama doğa yaptı diye isbat edemez. hiçbir zaman da isbat etmez.hep karşı tarafa soru sorar .soru ardına soru.soru içinde soru. Yani bugüne kadar elde edilen bilgilerin hepsi çöpe, hooooppppp... hem madem doğa yaptı isbat edin de inanan insanlar bazı yükümlülüklerle yaşayacaklarına sizin gibi yaşasın niye diğer insanlara yardım etmek istemiyorsunuz. Ben inanarak ne maddi ne de manevi bir şey kazandım. Bu bir vicdan, mantık ve akıl meselesidir. İnananlar da bir şey kaybetmiyor ve kazanmıyorlar... Peki ben yardımcı olmuyormuyum? ve hangi konuda? Burada fikir tartışmalarını az çok izlediyseniz, polemikler dışında tüm arkadaşların gerçekten de çok güzel düşünceler ortaya koyduğunu göreceksiniz. İnanan da inanmayan da öyle, ve her ikisi de çok şeyler öğrenmiştir karşı taraftan. En başında fikir zenginliğini. Benim aslıl istediğim ise şu: kim neye inanırsa inansın ve savunsun, inandığı/i,nanmadığı şeyi önce sorgulasın. İnandığı şeyi öğrensin. Bunu yapmak için soru sorarım sorgularım, anlatılanları analiz ederim. Aynısını inananlar da yapar inanmayanlar da... Böylece fikirler gelişir. İnsanlar kafasında sorgulamadığı hiç düşünmediği şeyibir anda bulabilirler. Dini konularda çok yazı yaıyorum ama foruma girerken ki amacım bu değildi. Beni tetikleyen olay şu oldu: İnanan bazı arkadaşlarımız bazı sitelerden alıp yapıştırdığı yazıları görünce dehşete kapıldım. İnsanlarımız bilimden o kadar uzak ki, bilimden o kadar nefret ediyor ki. Kendi emelleri uğğruna bilimin bulgularını çarpıtarak dini inaçlarına yamayan insanları görünce ortadaki yanlışları anlatmaya başladım. Hiç de umurumda değildir kimin neye inandığı/inanmadığı. Ama ******** savaşılması gereken en önemli düşmanımızdır. Dini çevreler ise ********* çok güzel kullanır. İnsanları bilimsen soğutur. Bakın Yahya amcanın sitelerine... Bakın Kuran mucizelerini sayan sitelere. Onlarca yazının çoğu saptırılmış bilgilerle doludur. İşte ben bunlara karşı çıkarım. Bu nedenle imzamda bilim yapın yapamıyorsanız en azından takip edin derim. O yüzden bilim dünyasında yazmaya başladım ama, baktım ki insanlar bilimi bile burada tartışıyor. Olsun, yeter ki tartışsın. Yeter ki insanlarımız tartışsın... Katkı ve yorumlarınız için teşekkürler... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 sayın yersoy..hep dediğimiz gibi..iyi ki varsın.. selamlar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 sayın yersoy..hep dediğimiz gibi..iyi ki varsın.. Siz de öyle Sayın 4mevsim... Tartışan insanlarımızın artması dileğiyle... Saygılarımla... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Hah şöyle... Bakın ne güzel bir manzara... Uzlaşı ve hoşgörünün artması dileğiyle... Yoo ama bakın üniversiteye başörtüsü ile girelim hadi o zaman demeyin gevşedik diye hemen! Olmaz! Bu yarı şaka yarı ciddi sözüm ile haydi hooop yine gerginlik... olmaz umarım. Bilmiyorum, bu konu bir mihenk gibi oldu. Bu trajikomik bir şey ama, gündemin buna kilitlenmesine doğrusu ben inanamıyorum. Toplumu siyaseten en geren sorun nedir? Enflasyon? PKK? İşsizlik? Eğitim kalitesi? Hiç biri değil. Başörtüsü... Ya da türban... (Hangi adı koyduğun bile önyargıya yol açıyor.) Yok da, hadi biz neyse, bu sorun Avrupa'ya bile taşındı. Sonunda biz de bir düşünsel ürün ihraç ettik Avrupa'ya, bravo yani! Bu sorun niye bu kadar sorun? Bunu oturup ciddi ciddi irdelemek gerek. Fakat bu sefer de hiç sorun olmayacak bir şeyi sorun edinme problemi çıkıyor ortaya. Ne çetrefil şey bu böyle ya? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Bu trajikomik bir şey ama, gündemin buna kilitlenmesine doğrusu ben inanamıyorum. Toplumu siyaseten en geren sorun nedir? Enflasyon? PKK? İşsizlik? Eğitim kalitesi? Sayın demirefe, belki yeri burası değil ama... Ülkenin gerçek sorunlarını unutturup iktidarını sağlamlaştırmak adına yaratılan yapay sorunlar ve yapay gündemler de bu ülkenin kaderi olsa gerek. Alıştık bu manzaralara. Değişmiyor bir türlü. Kimse sesini çıkarmıyor bir türlü. Kader işte Ve Türk halkı da kaderini yaşıyor olsa gerek... Hani irade? Saygılarımla... Alıntı
Φ palam Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Ne iyi yaptınız katılıp görüşlerinizi belirterek... Her zaman bekleriz fikirlerinizi... Burada ortada bir sorun seziyorum... Taşı fırlattığınızda şuursuzca hareket eden taşın hareketini belirleyebilmek ve formülize edebilmek için yüzlerce deneme yapmak, yüzlerce kuram oluşturup çürütmek, yüzlerce detayı incelemek, ve bu bilgileri yoğurabilmek için yüzlerce kitabı devirmiş olmak gerekebilir. Taş şuurlu mu? hayır değil! Fizik bilerek mi hareket ediyor? hayır değil! Şuursuzca hareket eden bir hastanın hastalığı hakkında yorum yapabilmek için bazan yüzlerce itap okumak, yüzlerce dalda söz sahibi olmak, yüzlerce tecrübe etmiş olmak gerekir. Hasta şuurlu mu? hayır değil! Sözkonusu bilimleri bilerek mi hareket ediyor? hayır değil! Bu iki örnekte de kendi iç dinamiğii, çevrenin etkilerini ve hastalığa neden olabilecek faktörler zaten vardır. Hepsi de maddenin kendi özelliklerine göredir: yani doğanın kendisidir. Bilim bunların nasıl işlediğini çözer. Şu ana kadar Allah gibi görünmez bir ele ihtiyaç duyduk mu? Hayır... Bu noktadan sonra örnekleri arttırarak yine görünmez bir eli işe karıştıurarak olayları çözebiliriz. Aksi taktirde bilim gelişemezdi.... Sanırım bu açıklama ortadaki sorunu ortadan kaldıracaktır... beni yanlış anladınız ya da ben anlatamadım. şunu da sorayım. doğa taş gibi kainatta var olan her bişey ayrı ayrı doğa mı? yoksa onlardan hiçbiri değil ama onların öyle hareketini sağlayan bişey mi? bir de ben zaten taş ve fizik şuurlu demedim. sizin onları atfettiğiniz doğa şuurlu mu dedim? ve bilim bunların hepsni çözer dediğiniz kanunları biz zaten red etmiyoruz. onlara islami literatürde adetullah ya da sünnetullah denir. yani Cenab-ı Hak kainatta iş görürken aynı işi hep aynı kanunlarla görür. ve biz insanoğlu bilim olarak ortaya koyduğumuz şeyler. Allah'ın bir işi nasıl bir nizamla yaptığıdır. işte bilime bu gözle bakıp sahip olmaya çalıştığınızda Allah'ı tanımaya çalışmak olduğundan ilim elde etmek islamiyette bu yüzden ibadet yerine geçmiştir. hatta öleceği bilinen kişiye ibadetten ziyade ilim öğrenmesi teşnvik edilir. bu kısım da bir ara yerine geçsin.. Yine büyük bir sorun var ortada... Siz diyorsunuz ki, ben imanın gerekli kılacağı yükümlülüklerden kurtulmak için inanmayı red ediyorum. Ama aslına bakarsanız biraz mantığımı çalıştırırsam doğru yolu bulacağım, hatta farkındayım. Kendimi kandırıyorum yani... Yahu oradan çok mu psikopat görünüyorum Sonsuza kadar yanacağımı bile bile red edermiyim? Psikopatmıyım ben? Umarım sorun yine çözülmüştür... bunu yapanlar tarihte mevcut.. psikopatlık ya da mantıksızlık değil. örnek 1- peygamberimizin öz amcası ebu cehil lakaplı amcası . biliyorum diyor Onun peygamber olduğunu ama bizim ailelerimiz her zaman rekabet içindeydi .Onların ailesi peygamber çıkarınca biz yenimiş oluruz peygamber çıkaramayacağımıza göre. ondan kabul etmiyorum diyor. ve cehennemin en derinliklerinde kendine yer hazırlıyor. psikpat değil. sadece eneniyetine yeniliyor. örnek-2 - şeytan da Hz adem e secde etmiyor kibirinden cennneti görmüş bir cin olarak ..herşeyden haberdar olarak. sadece kibirinin esiir oluyor. o da cehennemin en derniinde (kendisinden aşağıda ve büyük azab görecek yok) yer hazırlıyor. bu büyük örnekler yeteerli sanırım bilipte kabul etmemek olabiliyor diye. Yani bugüne kadar elde edilen bilgilerin hepsi çöpe, hooooppppp... bilimsel olarak birşeyin nasıl olduğunu izah edip anlamak onu doğa yaptı demek değldir. o ilimler onların nasıl tanzim olup varlıklarını nasıl devam ettirdiklerinin isbatı yoksa doğanın yaptığının izahı değil. çöpe falan gitmiyor yani. o izahlar cepte. Ben inanarak ne maddi ne de manevi bir şey kazandım. Bu bir vicdan, mantık ve akıl meselesidir. İnananlar da bir şey kaybetmiyor ve kazanmıyorlar... Peki ben yardımcı olmuyormuyum? ve hangi konuda? Burada fikir tartışmalarını az çok izlediyseniz, polemikler dışında tüm arkadaşların gerçekten de çok güzel düşünceler ortaya koyduğunu göreceksiniz. İnanan da inanmayan da öyle, ve her ikisi de çok şeyler öğrenmiştir karşı taraftan. En başında fikir zenginliğini. Benim aslıl istediğim ise şu: kim neye inanırsa inansın ve savunsun, inandığı/i,nanmadığı şeyi önce sorgulasın. İnandığı şeyi öğrensin. Bunu yapmak için soru sorarım sorgularım, anlatılanları analiz ederim. Aynısını inananlar da yapar inanmayanlar da... Böylece fikirler gelişir. İnsanlar kafasında sorgulamadığı hiç düşünmediği şeyibir anda bulabilirler. Dini konularda çok yazı yaıyorum ama foruma girerken ki amacım bu değildi. Beni tetikleyen olay şu oldu: İnanan bazı arkadaşlarımız bazı sitelerden alıp yapıştırdığı yazıları görünce dehşete kapıldım. İnsanlarımız bilimden o kadar uzak ki, bilimden o kadar nefret ediyor ki. Kendi emelleri uğğruna bilimin bulgularını çarpıtarak dini inaçlarına yamayan insanları görünce ortadaki yanlışları anlatmaya başladım. Hiç de umurumda değildir kimin neye inandığı/inanmadığı. Ama ******** savaşılması gereken en önemli düşmanımızdır. Dini çevreler ise ********* çok güzel kullanır. İnsanları bilimsen soğutur. Bakın Yahya amcanın sitelerine... Bakın Kuran mucizelerini sayan sitelere. Onlarca yazının çoğu saptırılmış bilgilerle doludur. İşte ben bunlara karşı çıkarım. Bu nedenle imzamda bilim yapın yapamıyorsanız en azından takip edin derim. O yüzden bilim dünyasında yazmaya başladım ama, baktım ki insanlar bilimi bile burada tartışıyor. Olsun, yeter ki tartışsın. Yeter ki insanlarımız tartışsın... Katkı ve yorumlarınız için teşekkürler... şimdi burada ben de desem ki bilim islamiyetten ayrı değildir. diye .ki bunu diyenler çok . ama insanlar hep bilimle islamiyeti biribirinden ayrı gösterenlere bakıyor sonra islamiyet böyle diyor. neden ben ve benim gibilerin söyledikleri değil deonların ki ön plana çıkarılıp islamiyet bilimi red eder gibi tüm müslümanlara karşı cephe alınıyor. ben de buna karşıyım ve size tavvsiyem bunların yaptıkları nedeniyle islamiyeti değil kendilerini suçlamalarınız. zaten kişinin her yaptığı şey bağlı olduğu cemiyete mal edilmez. ama en doğrusu islamiyetin kendisindedir. isterseniz ona bakın bana ve diğerlerine değil. hem makul olan eleştiri de doğru şeyler üzerine yapılandır. yoksa zaten islamiyetin haiz olmadığı tasvip etmediği birşeyi bir müslümanyapıyor diye islamiyeti suçlamak değildir doğru olan. benim fikrime delil de getieryim istersen. yukarıda söylediğim gibi; bilim adetullahtan başka bir şey değil. ee o zaman İslamiyetçe Allah'ı bilip tanımaya gönderilen insan bilimle bunu yapabilecekken , bilimin islamiyetçe yasaklanması makul müdür sizce? ve ayrıca bilimi çarpıtıyorlar ve siz de karşı çıkıyorsanız ben de sizi bu tavrınızdan ötürü destekliyorum.. teşekkürler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.