Misafir maraba Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Kula Bela Gelmez Hak Yazmadıkça...Hak Bela Yazmaz Kul ********... Hak Kuldan İntikamı Kul İle Alır... Dini İrfan Bilmeyen Bunu Kul Etti Sanır! Bela insanlara ***** gelir. Garibim belayı tanrıdan sanır. İntikam insanın yaptığı ise, Tanrıya atıfı saflığındandır. Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Sayın Allah abicim Ezelden beri tek olacağım diye tutturdun, tamam anlıyorum karizma meselesi ama sen bu işi fazla abarttın be abi. Bu kadarda olmazki yani. . . . Hani senin meleklerin vardı,muhammedin savaşlarında yardıma geliyorlardı? Ne oldu bunlara yoksa emeklimi oldular ? Neyse abicim başını fazla ağrıtmayayım ama sen söylediklerimi bir düşün yinede. Allah'ım sana hidayet nasip etsin sana ve senin gibilerine sana ne desem booşşşşşş...... Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Allah'ım sana hidayet nasip etsin sana ve senin gibilerine sana ne desem booşşşşşş...... Hidayet midayet istemiyorum kardeşim, bırakında ağız tadıyla yanalım yahu.Hidayete erince ne olacak ? Ben sonsuza dek hurma ve üzüm yiyemem,midem kaldırmaz.Göğsü yeni tomurcuklanmış sübyanlarla ***********,benim racona ters böyle şeyler. Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Sayın Allah abicim Ezelden beri tek olacağım diye tutturdun, tamam anlıyorum karizma meselesi ama sen bu işi fazla abarttın be abi. Bu kadarda olmazki yani. Hoppala yine hoppa.. işiniz gücünüz kalmadı da mı, daha tek nedir bilmeden Tanrı'yı tek olacağım diye tutturdun diye suçluyosunuz. Tutturdu diyelim size ne? Ezelden beri ne demek? Varsayım yapıyoruz bare yerinde olsun, Allah'ın ezeli mi olur? Tutturmuşsun hep aynı usul peygamber ve onunla bir kitap göndermeye.İnsanların bazıları inanmamış tahrif etmişler,hadi bir yenisi daha, hadi bir yenisi daha. pardon?!.. Kitap mı göndermiş?!!........ tınnnnnnnnnnnnnnnnn......... Yahu ne kitabı? Gökten kitap mı gelmiş? Nerde gelmiş? Kime gelmiş? Anlaşılan kitap haline getirilen vahy sizin aklınız karıştırmış.. Bir kere açıp kapayın yerine gelir belki. Ama uyarı, bir iki dosya zarar görebilir... ''kitapları'' tahrif edenlerin de inanmadıklarını sizden duyuyorum.. doğrudur.. Hoppa en iyisini bilir.. Bir numaradır.. Bizleri topraktan yarattığın için sonsuza değin yakmaktan çekinimiyorsun ama abicim bizler taş değiiizki duygularımız,hizlerimiz var.Tasavvufcular haksızmı be abicim? Bak onları tanrıları kullarını kendi ruhundan bir parça olarak yaratmış.Eğer sende bizleri kendinden bir parça olarak yaratsa idin elbetteki yakamazdın. Hangi anne kendinden bir parça olan evladını yakabilir,hangi ana yüreği buna dayanır? Al benden de o kadar.. itiraz edelim arkadaşlar...niçin sonsuza değin yakılıyoruz?!..Hem de zamanın olmadığı bir yerde sonsuza değin yakılmak.. Bunun başka bir açıklaması var mı? İnsanoğlu ateşi keşfetmez olaydınnnnn!! Kendin ettin kendin buldun!! Ama sahiden,taş mıyız, (e Allah taş yapar..) duygu ve his sahibiyiz biz.. o kadar.. sorunda budur diyemeyiz.. Tabi diyebilmek için duygu ve histen daha fazlasına ihtiyaç vardır.. Bedenin gömülmüyor mu kul senin? cehennem semboldür, orada vicdan azabı vardır. Yok... Zahiri ateist bunlar.. Neyse odur. Bir de Hoppa, tebrik ederim.. Ayetlerle pek de haşır neşirsiniz bakıyorum.. Allah bozmasın.. Daim olur inşallah.. Bir de mavi mavi, estetik olmuş. Hani senin meleklerin vardı,muhammedin savaşlarında yardıma geliyorlardı? Ne oldu bunlara yoksa emeklimi oldular ? Bir de hani es geçmeyeyim, melek dediğiniz bir çeşit yaptırım gücüdür. Allah nasıl vahyi söylememiş yaratmışsa,müdahaleyi de (yapamayacağına göre) yaratmıştır. Bu yaratılmış müdahale akıllara zarar olduğu için senin benim anlayabileceğimiz biçimde melek diye adlandırılmıştır. Takdir edersiniz ki Allah maddi bir varlık olmamakla müdahaleyi bizzat yapamaz.. Hoş göresiniz.. ayrıcaaaaa.. kendinize haksızlık etmeyin.. buna dayanamam.. Siz iş başındasınız ya.. yetmez mi? Sizin gibi duygu ve his sahibi bir kulu varken meleğe ne gerek var.. ayrıca emekli olmadılar.. Tatildeler.. zamanı gelince göreceksiniz siz meleği... Saygılar abicim.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Bu ayetlere göre hıristiyanlara ve yahudilere zahmetsiz gökten sofra indirmiş ve yerden pınarlar fışkırtmışsın.Afrikada ve bazı ülkelerde açlıktan ölen binlerce bebe var,bunlar senin kulun değilmi ? baldırı çıplak hırisityan ve yahudiler kadar bu insanların değeri yokmu senin yanında? Bazı Ayetlerde yazan (pınar,gökten sofra inmesi) doğrudur o zaman yaşanan olaylardır. Ve İnananlar bu olaylara inanır. Afrikada yaşayan İnsanlar ile irtibat kurup kul olup olmadığını sorgulamak tam bir inançsız mantığı DÜNYAYA" niye geldik "İMTİHAN" nasıl pol pot milyonlarca insanı katlederken "ALLAH" anında cezasını vermedi ve sonu ne oldu kaçabilecek neresi var veya vardı İlahi adalet en sonunda tecelli edecek. Bu itibarla Afrikada yaşanan drama sebep olan"İNSAN" ve bu durumu istismar edip "ALLAH c.c." hakkında buraya yazamayacağım hitabı edende "İNSAN" dır. "ALLAH c.c." acelesi yok "ZAMAN'DA ONUN, İNSAN'DA,KAİNAT'TA" ... Ve kendi kendilerine: "Söylediklerimiz dolayısıyla Allah bize azab etse ya." derler. Onlara cehennem yeter; oraya gireceklerdir. Artık o, ne kötü bir gidiş yeridir. (Mücadele Suresi, 8) İşte bu, sizin yeryüzünde haksız yere şımarıp-azmanız ve azgınca ölçüyü taşırmanız dolayısıyladır. İçinde ebedi kalıcılar olarak cehennemin kapılarından girin. Artık mütekebbirlerin konaklama yeri ne kötüdür. (Mü'min Suresi, 75-76) Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Sayın Allah ***** Ezelden beri tek olacağım diye tutturdun, tamam anlıyorum karizma meselesi ama sen bu işi fazla abarttın be abi. Bu kadarda olmazki yani. Kolaymı koskoca evreni tek başına idare etmek,stres yapar be ****.Senin bu anlamsız inandının faturasını kalkmış birde bizlere ödetiyorsun be *****. Eğer tek olmaya o kadar meraklı isen, ortak koşanlara kızıyorsan kendin yok etsene be **** nasıl olsa sonsuz gücün var,bizi niye bu kavgana alet ediyorsun? . . . Hani senin meleklerin vardı,muhammedin savaşlarında yardıma geliyorlardı? Ne oldu bunlara yoksa emeklimi oldular ? Neyse *** başını fazla ağrıtmayayım ama sen söylediklerimi bir düşün yinede. Eğlence mi arıyorsun, al sana eğlence .......................Eğer "9" canlı olsaydın bile ...................En fazla "8" kez kaçabilirdin ölümden .....................Bil ki "7" divele sultan olsan dahi ......................Yerin "6" mekan olacak sana ...................En fazla "5" metre kumaş götürebileceksin ...............Kapatacaksın "4" açsanda gözünü ...................Bu dünya "3" günlük dünya ...........Azrailin yanında "2" kat olup yalvarsanda nafile ......................Elbet "1" gün öleceksin ........İşte o zaman herşey "0" dan başlayacak... Çünkü ÖLÜM bir yok oluş değil, YENİDEN DOĞUŞTUR...! ! ! ! Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 .......................Eğer "9" canlı olsaydın bile ...................En fazla "8" kez kaçabilirdin ölümden .....................Bil ki "7" divele sultan olsan dahi ......................Yerin "6" mekan olacak sana ...................En fazla "5" metre kumaş götürebileceksin ...............Kapatacaksın "4" açsanda gözünü ...................Bu dünya "3" günlük dünya ...........Azrailin yanında "2" kat olup yalvarsanda nafile ......................Elbet "1" gün öleceksin ........İşte o zaman herşey "0" dan başlayacak... tebrikler sayın muallim +5 Buna Ömer Hayyamın bir dörtlüğü ile cevap vermek sanırım uygun olacak. Var mı dünyada günah işlemeyen söyle: Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle; Bana kötü deyip, kötülük edeceksen Yüce tanrı ,ne farkın kalır benden söyle. bir dna nın bir bazını oluşturamayan... ona rağmen efelik taslayan... ayetlerini çarpıtan... kullarına bir akıl yarab bir sen olduğunu kavrayamayan.. kendini en büyük sanan sanıp da seni inkar eden.. kularına bir akıl yarab.. sen ki en büyük en yüce.. rızan için canımız iste... ver cenneti isteyene "bana seni gerek yarab" eğer birileri"Sayın Allah *****" diye başlayan ithamlar da bulunuyorsa ben de böyle bir dua da bulunmayı uygun gördüm.. saygılar Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 bir dna nın bir bazını oluşturamayan...ona rağmen efelik taslayan... ayetlerini çarpıtan... kullarına bir akıl yarab bir sen olduğunu kavrayamayan.. kendini en büyük sanan sanıp da seni inkar eden.. kularına bir akıl yarab.. sen ki en büyük en yüce.. rızan için canımız iste... ver cenneti isteyene "bana seni gerek yarab" eğer birileri"Sayın Allah *****" diye başlayan ithamlar da bulunuyorsa ben de böyle bir dua da bulunmayı uygun gördüm.. saygılar Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Eğlence mi arıyorsun, al sana eğlence Eğlence mi olur bilemem ama...Bir kaç tanede ben alıntılayayım... "Sözün gelişiyle" ifade edilen aşağıdaki anlatımlar, yaşamın gerçekleri üzerine hepimizi biraz düşündürür umuyorum... *** Ey ulu Tanrım, Çoktandır size yazmakta olduğum mektuplarıma ara vermek zorunda kaldım. Neden derseniz, yarattığın kurallarınızın dertlerini dinlemek, isteklerini sağlamak amacı ile bir Doğu gezisine çıkmıştım. Bir kez daha gördüm ki yarattığınız kullara ya hiç bakmıyorsunuz ya da bir kısmını diğer bir kısmı üzerinde hükümran kılarak ilkçağdaki "Köle ve köle sahipleri" düzenine dönmek istiyorsunuz. Yani kısacası Mussolini faşizminden Türk Ceza Yasası'na aktarılan ve gittikçe de sertleştirilen meşhur 141. ve 142. maddelerinin kapsamına giren suçları işliyorsunuz. Çünkü yasanın bu maddeleri gereğince "Bir sosyal sınıfın, diğeri üzerine hükümranlığını sürdürmekte" ve siz de bu egemen sınıfından yana olarak, dolayısıyla da aynı suçu işlemiş olmaktasınız. Kur'an-ı Kerim'in Rum Suresi'nin 28. Ayeti'nde: "Köleleriniz ve cariyeleriniz" demek suretiyle insanların bir kısmını diğer bir kısıma köle ya da cariye ettiğiniz... ve yine Nisa Suresi'nin 24. Ayeti'nde de: "Kocalı kadınlarla evlenmeniz haramdır, ancak sahibi olduğunuz cariyeler müstesna." demek suretiyle de cariyelerin bir mal gibi kullanma yetkisini verdiğiniz..; ve yine aynı surenin 32. Ayeti'nde de: "Allah'ın bazılarınızı, bir kısmınıza üstün etmesine hased etmeyin." demek suretiyle de bir sınıf insanları diğer bir sınıf üzerinde hükümran kıldığınız anlaşılmaktadır. Bu durum karşısında haddimiz olmayarak şunu belirtmek isterim ki: Eğer bizim (zehir Hafiye) Savcılarımız, Kur'an-ı Kerim'in bu hükümlerini bilseler, 141 ve 142'den güme gittiğinizin resmidir. *** Ey ulu Tanrım, Bir fabrikatörün, köleleştirdiği binlerce işçinin sırtından her gün biraz daha zenginleşmesini; Bir toprak ağasının, binlerce köylünün yıllık emeklerinin üzerine konmasını; Bir tefecinin, binlerce kullarının alın terlerini sömürmesini hangi ilahi adaletinle uygun gördün? Yoksa... Evet yoksa sen de mi onlardan yanasın Tanrım? *** Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Eğlence mi olur bilemem ama...Bir kaç tanede ben alıntılayayım... "Sözün gelişiyle" ifade edilen aşağıdaki anlatımlar, yaşamın gerçekleri üzerine hepimizi biraz düşündürür umuyorum... Bir kaç eğlencelikte Çocukların duygu ve isteklerinden alıntı yapalım tam olsun... *** Sevgili Tanrı, Bulutlardan biri yüzünü öyle korkunç yaptı ki ödüm koptu. Ne olur söyle ona bi daha öyle yapmasın. Ellen --3 yaşynda- Sevgili Tanrı, Zürafaların görünümünü isteyerek mi böyle yaptın, yoksa yanlışlıkla mı oldu? Norman --4 yaşında- Sevgili Tanrı, Senin yaşına geldiğimde tıpkı senin gibi olmak istiyorum. Tamam mı? Tommy --4 yaşında- Canım canım Tanrı, Astronotları öyle yukarı fırlatıp fırfır döndürmelerinden ödüm kopuyor. Ne olur onların bizim evin çatısına düşmelerine izin verme. Dostun Norman --4 yaşında- Sevgili Tanrı, Lütfen bana bir midilli gönder. Senden şimdiye kadar hiçbir şey istemedim. Bunu da herhalde unutmazsın. Bruce --4 yaşında- Sevgili Tanrı, şu andaki eksiklerimi yazıyorum: Yeni bir bisiklet, bir kimya seti, köpek, film makinesi, beysbol eldiveni. Hepsini gönderemezsen birazı da olur. Seni seven Eric --4.5 yaşında- Not: Noel Baba’nın olmadığını biliyorum. *** Tanrı’cım, Üst kattakiler durmadan bağıra çağıra kavga ediyorlar. Bence yalnızca çok iyi arkadaşların evlenmesine izin vermelisin. Nan --5 yaşında- Sevgili Tanrım, Oğlanlar kızlardan daha mı üstün? Biliyorum sen de onlardansın ama gene de dürüst olmaya çalış. Sylvia --5 yaşında- SEVGİLİ TANRI, NİÇİN GÖKYÜZÜNÜ MAVİ VE OTLARI YEŞİL YAPTIN? ELİNDE SADECE BU RENKLER Mİ VARDI? Sevgili Tanrı, Babam çok aksi. Onu bu huyundan vazgeçirmeni istiyorum. Ama lütfen canını yakma. Sevgilerle. Martin --5 yaşında- SEVGİLİ TANRI, BABAMA KALSA HAYATTA EN GÜZEL GÜNLER ÇOCUKLUKMUŞ. ERKENDEN YATAĞA YOLLANIP HİÇBİRŞEY SEYREDEMEMENİN NESİ GÜZEL? NE OLUR ŞUNU BABAMA ANLATIR MISIN? JO Sevgili Tanrım, Tamam İncil’de öbür yanağını çevir dedin biliyorum; ama kardeşim gözüme vurunca ne yapacağım? Sevgiler, Teresa --5 yaşında- Sevgili Tanrı, Tanrı olduğunu nasıl bilebildin? Charlene SEVGİLİ TANRI, GÜNEŞİ NİÇİN ONA EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLDUĞU GECELER DIŞARI BIRAK MIYORSUN? BARBARA *** Sevgili Tanrı, Sahiden var mısın? Bazıları buna inanmıyor: Eğer varsan gecikmeden bir şeyler yapmanda fayda var. Harriet Ann --6 yaşında- Sevgili Tanrı, Bende senin dışında bütün liderlerin resmi var. Norman --6 yaşında- SEVGİLİ TANRI GEÇEN HAFTA NEW YORKA GİTTİĞİMİZDE SEN PATRİCK KİLİSESİNİ GÖRDÜM. BAYAĞI GÜZEL BİR EVDE OTURUYORSUN. FRANK Tanrım, İncil’de neden hiç karının adı geçmiyor? Yoksa İncil’i yazarken daha evlenmemiş miydiniz? Larry --6 yaşında- Sevgili Tanrı, Sen tuhaf ne yaparsan yap herkes hayran oluyor; ama ben ufacık bir şaka bile yapsam yiyorum fırçayı. Jodie --6.5 yaşında- SEVGİLİ TANRI ÖĞRETMENİM GÜNLERİN ÖNCE KISALDIĞINI SONRA UZADIĞINI SÖYLEDİ. ARTIK BİR KARAR VERMELİSİN MINDY Sevgili Tanrım, insanların ölmelerine izin verip yenilerini yapmak yerine neden elindekileri tutmuyorsun? Jane --6 yaşında- *** Sevgili Tanrım, Ne diye bu kadar çok insan yarattın. Başka bir dünya daha yapıp fazlalıkları oraya koyamaz mısın? J.B. --7 yaşında- Tanrım, İnsanlara ruhları her zaman doğru mu dağıtıyorsun? Yanlış yapabilirsin. Audrey --8 yaşında- Sevgili Tanrı, Eğer hiç kimse bilmeyecekse iyi olmanın ne yararı var? Mark --8 yaşında- Sevgili Tanrı, Kitabını okudum ve beğendim. Bütün o fikirler nereden geldi aklına? John --8 yaşında- SEVGİLİ TANRI, KİTABINI OKUDUM VE ÇOK SEVDİM ADINI İNCİL KOYMUŞSUN.. YENİ ÖYKÜLER YAZAMAZ MISIN? YAZDIKLARININ HEPSİNİ OKUYUP BİTİRDİK VE YENİDEN BAŞA DÖNDÜK.. SEVGİLER MAGGIE AND EMILY Tanrım, Şişman olunca kimse senin arkadaşın olmak istemiyor. Billy Jean --9 yaşında- Sevgili Tanrı, Bizi hiç merak etme çünkü bizimkiler çok dindar. Teddy --9 yaşında- *** Yaş değiştikce istemler...Gözlemler...Yorum ve yaklaşımlar nasılda değişime uğruyor?.. Değerlendirmekte yarar var diye düşünüyorum... Bize düşense onların gerçek yaşamı kavramalarına yol gösterici olmaya çalışırken, onların algılamaları dışında kendi inanç ve isteklerimizi dayatmamak olsa gerek... *** Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Hiçbirine değil de, 4/24 ayetine takıldım. Gözümden kaçan bu kadar da olabilir mi diye önce inanamadım. Cariyelerle ilgili inanılmaz insan hakkı aykırılıklarını biliyordum ama bunu gerçekten gözden kaçırmışım. Meallere baktığımda gözlerime inanamadım. En traji komik olanı ise Muhammed Esad mealindeki anlamdı: "Meşru şekilde [nikah yoluyla] sahip olduklarınız dışında bütün evli kadınlar . " Adam ya ayetin vahametinin farkına varmış, "bunun anlamını doğru yazarsam aklıbaşında kimse müslüman olarak kalamaz" diye düşünmüş, ya da utancından yazmaya eli varmamış. Fakat hangi nedenle olursa olsun saçmalamış. Bu, "kedilerin dışındaki tüm hayvanlar kedi değildir" demekten farksız olmuş. Kur'anı insan haklarına tecavüz eder durumdan kurtaracağım derken saçmalama durumuna düşürmüş. Bu ayet şimdiye kadar nasıl dikkatimi çekmemiş, şaşırdım! Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Hiçbirine değil de, 4/24 ayetine takıldım. Gözümden kaçan bu kadar da olabilir mi diye önce inanamadım. Cariyelerle ilgili inanılmaz insan hakkı aykırılıklarını biliyordum ama bunu gerçekten gözden kaçırmışım. Meallere baktığımda gözlerime inanamadım. En traji komik olanı ise Muhammed Esad mealindeki anlamdı: "Meşru şekilde [nikah yoluyla] sahip olduklarınız dışında bütün evli kadınlar . " Adam ya ayetin vahametinin farkına varmış, "bunun anlamını doğru yazarsam aklıbaşında kimse müslüman olarak kalamaz" diye düşünmüş, ya da utancından yazmaya eli varmamış. Fakat hangi nedenle olursa olsun saçmalamış. Bu, "kedilerin dışındaki tüm hayvanlar kedi değildir" demekten farksız olmuş. Kur'anı insan haklarına tecavüz eder durumdan kurtaracağım derken saçmalama durumuna düşürmüş. Bu ayet şimdiye kadar nasıl dikkatimi çekmemiş, şaşırdım! Felsefenin, düşüncenin coğrafyası olarak bilinen antik grek'te bile, erkeklerin eşlerini dilediği arkadaşlarına hediye ettiğini, kadınların kafalarını uzatıp dışarı bakmalarının bile yasak olduğunu, evden tek başlarına çıkmalarının mümkün olmadığını, mal edinme ve kendini müdafa haklarının olmadığını vb.. gözönünde bulundurarak tekrar okuyun. Sizce böyle 4. sınıf bir hamurdan kusursuz bir (kusursuzluk da dönemine göre görelidir) eser çıkar mıydı? Ya da böyle bir hamurla daha fazla ne işlenebilirdi? Hele hele kız çocuklarını diri diri gömen bir toplumdan.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Sizce böyle 4. sınıf bir hamurdan kusursuz bir (kusursuzluk da dönemine göre görelidir) eser çıkar mıydı? Ya da böyle bir hamurla daha fazla ne işlenebilirdi? Hele hele kız çocuklarını diri diri gömen bir toplumdan.. Kusursuz eser? Sanırım Kuran'dan ve ayetlerinden bahsediliyor yanlış anlamadıysam. a. Zamandan ve mekandan bağımsız, ve böylece o zaman ki kusurlardan da bağımsız olması gerken bir varlığın elinden çıkan evrensel bir eser her dönem kusursuz olmalıdır. Onun kusurlarından bahsetmek onun ve onu yazanın kusurlarını örtmeye çalışmak (rasyonalleştirmek) olur ki haşaaaa... Mümkün değildir. b. Eğer kusurlu bir toplumun elinden çıkmış ise, bırakın revize etmeyi o toplumda kalmalıdır... ki kusurlarından bahsedilirken... değil mi? Saygılarımla... Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Kusursuz eser?Sanırım Kuran'dan ve ayetlerinden bahsediliyor yanlış anlamadıysam. a. Zamandan ve mekandan bağımsız, ve böylece o zaman ki kusurlardan da bağımsız olması gerken bir varlığın elinden çıkan evrensel bir eser her dönem kusursuz olmalıdır. Onun kusurlarından bahsetmek onun ve onu yazanın kusurlarını örtmeye çalışmak (rasyonalleştirmek) olur ki haşaaaa... Mümkün değildir. b. Eğer kusurlu bir toplumun elinden çıkmış ise, bırakın revize etmeyi o toplumda kalmalıdır... ki kusurlarından bahsedilirken... değil mi? Saygılarımla... Yahu ne kur'an'ı....ne ayeti... 4. sınıf hamur: toplum eser: insan Demek istediğim böyle bir enkazdan (yani çökmüş bir toplumdan) ciddi bir reform bekleniliyor. Kolay değil.. Ah Yersoy ah.. saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Ah İtezele ah... "yanlış anlamadıysam" diye bir cümle ile başladım ya... Yorucu günün ardından oluyor böyle kusurumuza bakmazsınız artık... Saygılar... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 4. sınıf hamur: toplumeser: insan "Asrı saadet" söylemi yerine böyle bir tez duymuş olmak olumlu bir gelişme, saygılar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Şu güzel dörtlüklere bir kaç katkım olacak... bir dna nın bir bazını oluşturamayan...ona rağmen efelik taslayan... İlginç bir yaklaşım. DNA'nın ne oldğunu, neye benzediğini bilime borçlu olan insanlar kalkıp DNA nın bir bazını bile oluşturamıyor diyerek akıllarınca aşağılıyorlar, sayesinde öğrendikleri bilimi... Genlerle oynayan bilime nasıl oluyor da bunu söyleme cürretinde bulunuyorlar? 50 yıl öncesini düşünün. Gelinen noktaları aşılan engelleri, keşfedilen yenilikleri düşünün. 150 yıl sonra bahsettiğiniz bazların luşturulamayağını nereden çıkarıp da böyle büyük cümleler kullanabiliyorsunuz? Efelik taslayan diyerek de çarpıtma olayına girmezler mi? Bu durumda kim efelik taslıyor acaba? ayetlerini çarpıtan...kullarına bir akıl yarab Buna ben de katılıyorum. Ayetleri öyle bir çarpıtıyorlar ki neredeyse mikroişlemcileri de ayetlerin zaten yazdığını gösterecekler çarpıta çarpıta... Bilim bir şeyler bulmakta, ayetler çarpıtılıp bilime entegre edilmektedir. Sanırım bunun herkes farkında artık... Saygılar... Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 İlginç bir yaklaşım. DNA'nın ne oldğunu, neye benzediğini bilime borçlu olan insanlar kalkıp DNA nın bir bazını bile oluşturamıyor diyerek akıllarınca aşağılıyorlar, sayesinde öğrendikleri bilimi... Genlerle oynayan bilime nasıl oluyor da bunu söyleme cürretinde bulunuyorlar? 50 yıl öncesini düşünün. Gelinen noktaları aşılan engelleri, keşfedilen yenilikleri düşünün. 150 yıl sonra bahsettiğiniz bazların luşturulamayağını nereden çıkarıp da böyle büyük cümleler kullanabiliyorsunuz? Efelik taslayan diyerek de çarpıtma olayına girmezler mi? Bu durumda kim efelik taslıyor acaba? bilim nasıl gelişti sorabilir miyim? kendi kendine mi? sadece bir insan eliyle mi? tabii ki hayır... bilim allah istemeseydi; olmazdı... bilimin bu kadar ilerlemesine sebep olan o yüce varlığı reddetmek efeliktir... Buna ben de katılıyorum. Ayetleri öyle bir çarpıtıyorlar ki neredeyse mikroişlemcileri de ayetlerin zaten yazdığını gösterecekler çarpıta çarpıta... Bilim bir şeyler bulmakta, ayetler çarpıtılıp bilime entegre edilmektedir. Sanırım bunun herkes farkında artık... çarpıtama diye ben buna derim sayın yersoy... herşey yazıyor kuranda.. ve kimse de bunu inkar edemez... isterseniz deneyin.. saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 bilim nasıl gelişti sorabilir miyim?kendi kendine mi? sadece bir insan eliyle mi? tabii ki hayır... bilim allah istemeseydi; olmazdı... bilimin bu kadar ilerlemesine sebep olan o yüce varlığı reddetmek efeliktir... Peki sayın xprensesx, artık ne diyebilirim; bu noktadan sonra... çarpıtama diye ben buna derim sayın yersoy...herşey yazıyor kuranda.. ve kimse de bunu inkar edemez... isterseniz deneyin.. Daha önce forumlarda bu ayet yorumları ile ilgili çarpıtmalar ortaya konmuşur. Araştırma yaparsanız göreceksiniz... Saygılarımla efendim... Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Peki sayın xprensesx, artık ne diyebilirim; bu noktadan sonra... neden? ben efeliği gerektiği gibi yorumladığım için mi? teşekkür ederim... saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 neden?ben efeliği gerektiği gibi yorumladığım için mi? Hayır sayn xprensesx, "bilim allah istemeseydi; olmazdı..." diyerek allahı da bilim adamı yaptınız ya (yada tüm bilimi allaha postaladınız) bu noktadan sonra değil efelik, tartışmak bile anlamsız... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Hayır sayn xprensesx,"bilim allah istemeseydi; olmazdı..." diyerek allahı da bilim adamı yaptınız ya (yada tüm bilimi allaha postaladınız) bu noktadan sonra değil efelik, tartışmak bile anlamsız... sayın yersoy sizin doğa dediğinize arkadaşımız allah demiş..sizin doğanın gücüne yorumladıklarınızı o allaha atfetmiş...düşünün siz jeoloji bilimi yaparken olmayanı mı ortaya koyuyorsunuz...yoksa zaten varolan ama her an keşfetmekte olduklarımızı mı...doğa ne kadar bilim adamıysa artık onu da siz söyleyebilisiniz belki... selamlar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 sayın yersoy sizin doğa dediğinize arkadaşımız allah demiş..sizin doğanın gücüne yorumladıklarınızı o allaha atfetmiş...düşünün siz jeoloji bilimi yaparken olmayanı mı ortaya koyuyorsunuz...yoksa zaten varolan ama her an keşfetmekte olduklarımızı mı...doğa ne kadar bilim adamıysa artık onu da siz söyleyebilisiniz belki...selamlar... Sayın 4mevsim, aslında dediğiniz bir bakıma doğru doğanın evrimini görünmez bir ele atfetmek; ya da o eli doğa olarak kabul etmek... Bu ikisi arasında çok fark var. Doğanın evrimini doğadan öğrenmek ayrıdır. Bilimin işi budur. Ama birileri kalkıp "Allah istemeseydi onu da yapamazdınız" derse, ben daha ne diyebilirim? Hayırlı işler yani Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Sayın 4mevsim,aslında dediğiniz bir bakıma doğru doğanın evrimini görünmez bir ele atfetmek; ya da o eli doğa olarak kabul etmek... Bu ikisi arasında çok fark var. Doğanın evrimini doğadan öğrenmek ayrıdır. Bilimin işi budur. Ama birileri kalkıp "Allah istemeseydi onu da yapamazdınız" derse, ben daha ne diyebilirim? Hayırlı işler yani sayın yersoy şöyle desek mahzuru olur mu..mesela..doğa sizi evrimleştirip bilinçli bir hale getirmeseydi bilim yapamazdınız...doğa sizin gözlerinizi alsaydı araziye çıkıp harita çizemez..kayalardan numune toplayamaz bilim yapamazdınız...daha kabullenilebilir oldu sanki böyle... selamlar..sevgiler.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 sayın yersoyşöyle desek mahzuru olur mu..mesela..doğa sizi evrimleştirip bilinçli bir hale getirmeseydi bilim yapamazdınız...doğa sizin gözlerinizi alsaydı araziye çıkıp harita çizemez..kayalardan numune toplayamaz bilim yapamazdınız...daha kabullenilebilir oldu sanki böyle... selamlar..sevgiler.. Dedim ya bir anlamda doğru. Ama doğa bizi o şekilde evrimleştirmeseydi kafamızda o büyük soruları tartışmayacak ve tanrıyı da aramayacaktık... Belki de en iyisi olacaktı ve doğayı mahvetmeyecektik, kan dökmeyecektik Benden de selamlar ve sevgiler... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.