Φ hoppa Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Sayın Allah abicim Ezelden beri tek olacağım diye tutturdun, tamam anlıyorum karizma meselesi ama sen bu işi fazla abarttın be abi. Bu kadarda olmazki yani. Kolaymı koskoca evreni tek başına idare etmek,stres yapar be abicim.Senin bu anlamsız inandının faturasını kalkmış birde bizlere ödetiyorsun be abicim. Eğer tek olmaya o kadar meraklı isen, ortak koşanlara kızıyorsan kendin yok etsene be abicim nasıl olsa sonsuz gücün var,bizi niye bu kavgana alet ediyorsun? Müşrikler şöyle kötü, böyle ** **** diye inananlara gaz vererek insanları biribirine düşürüyor yeri geliyor savaşların çıkmasına sebep oluyorsun. Yazık değilmi be abicim? Hiçmi vicdanın sızlamıyor? İnadın bununla kalsa yine iyi. Tutturmuşsun hep aynı usul peygamber ve onunla bir kitap göndermeye.İnsanların bazıları inanmamış tahrif etmişler,hadi bir yenisi daha, hadi bir yenisi daha. Baktın bu usul tutumuyor başka bir usul denesene abicim. Bak teknolojide gelişti mesela uzaydan satelitlerden herkesin duyacağı canlı yayında olabilir. Ne bileyim aklıma bu geldi ama sen daha iyi bir yöntem bilrisin mutlaka. Ama olmaz karizman çizilir değilmi?. Ne diyecekler o zaman bakın allah hata yapmış. Olsun be abicim, biz insanlar hata yaparak tecrübe sahibi oluyoruz ve daha doğrusunu öğreniyoruz. Hatadan dönmeyi ise eksiklik değil erdem görüyoruz. Senin için niye eksiklik olsun ? Hem sana kim hesap sorabilirki varsınlar istedikleri kadar dedikodu yapsınlar değilmi abicim. Bizleri topraktan yarattığın için sonsuza değin yakmaktan çekinimiyorsun ama abicim bizler taş değiiizki duygularımız,hizlerimiz var.Tasavvufcular haksızmı be abicim? Bak onları tanrıları kullarını kendi ruhundan bir parça olarak yaratmış.Eğer sende bizleri kendinden bir parça olarak yaratsa idin elbetteki yakamazdın. Hangi anne kendinden bir parça olan evladını yakabilir,hangi ana yüreği buna dayanır? Hıristiyanların tanrısının oğlu isa bile insanlar için ne acılara katlanmış, çarmıha gerilmeye razı olmuş.Bunları görüp hiçmi örnek almayı düşüünmüyorsun ? Bak abicim sana akıl vermek bana düşmez ama sen yinede söyliyeceğimi yabana atma.Başta dediğim gibi abicim allah bile olsan yalnızlık stres yapar,asosyal olur çıkarsın zaten olmuşsunda. Ne bileyim kendi zevkine göre cillop gibi bir tanrıça yarat, onunla evlen çoluk çocuğa karış,al çocuklarını bağrına bas, sev onları. Belki bu sayede bizleride sevmeyi öğrenirsin. Hem sen rahata kavuş hemde biz rahat edelim be aibicim. Zaten bu dünyada bize hiç bir faydan yok. Birilerine kızıyor başımıza bir sürü doğal afetler gönderiyorsun,onlardan kurtulmanın çarelerini aramak,bize düşüyor. Sen üretim hatası yapıyorsun engelli özürlü çocuklar dünyaya geliyor,onları tedavi etmek yine biz insanlara düşüyor. Hem bazı çifte standartına da bozuluyorum be abi, Bak aşağıda ne demişsin? Maide 112- Havariler:" Ey Meryemoğlu İsa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?" dediler. İsa da: "İnanıyorsanız Allah'tan korkun" dedi. 113- Havâriler: "İstiyoruz ki ondan yiyelim, kalblerimiz iyice yatışsın, senin bize doğru söylediğini bilelim ve bunu bizzat görenlerden olalım" dediler. 114- Meryemoğlu İsa da: "Allah'ım, Rabbımız, bizim üzerimize gökten bir sofra indir ki, bizim için, önce ve sonra gelenlerimiz için bir bayram ve senden bir mucize olsun. Bizi rızıklandır, sen rızık verenlerin en hayırlısısın!" dedi. 115- Allah buyurdu ki:" Ben onu size indireceğim. Fakat bundan sonra içinizden kim inkâr ederse, ben ona âlemlerden hiç kimseye yapmayacağım bir azabı yaparım". Araf 160- Biz onları oniki kabileye, o kadar ümmete ayırdık. Ve kavmi kendisinden su istediği zaman Musa'ya, elindeki asâ ile taşa vur, diye vahyettik, vurunca hemen o taştan oniki pınar akmaya başladı. Halkın her biri su alacağı yeri iyice öğrendi. Bulutu da üzerlerine gönderdik, gölgeledik. Onlara kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size rızık olarak ihsan ettiğimiz nimetlerin temizinden yiyiniz, dedik. Onlar zulmü bize yapmadılar, lakin kendi kendilerine zulmediyorlardı. Bu ayetlere göre hıristiyanlara ve yahudilere zahmetsiz gökten sofra indirmiş ve yerden pınarlar fışkırtmışsın.Afrikada ve bazı ülkelerde açlıktan ölen binlerce bebe var,bunlar senin kulun değilmi ? baldırı çıplak hırisityan ve yahudiler kadar bu insanların değeri yokmu senin yanında? Hani senin meleklerin vardı,muhammedin savaşlarında yardıma geliyorlardı? Ne oldu bunlara yoksa emeklimi oldular ? Neyse abicim başını fazla ağrıtmayayım ama sen söylediklerimi bir düşün yinede. Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Sayın Allah abicim bizim kutsallarımız var. sen bunu istediğin gibi şekillendirebilirsin. buna sözüm yok. ama bunu burda dile getirmen saygısızlık ve ************* ten öteye gitmiyor. ben buna karşılık birşey yazmıycam. diğer arkadaşlarımdan da bunu bekliyorum. saygılar Alıntı
Φ Zülal Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Yani Pes!!!! Bırakın müslümanları,hırıstiyanların ve tüm içinde vicdan taşıyan,inandığımız Rabbimize ve bize büyük *******... Sizin amacınız zaten belli de ama saygı çerçevesinde hertürlü konuları sormanızda bir sakınca yok... soran kişi öğrenmeye niyetli değilse bile okuyan başka birileri sorularına cevap bulurken... sizin bu yaptığınız hiçbir fazilete sığmaz! .... *********************** Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Durun ben bi fıkra anlatacam: Fransız komünist Partisi lideri uzun yıllardır istediği Sovyetler gezisini gerçekleştirmiş, ülkesine dönmüş. Paris havaalanına iner inmez etrafını çevreleyen gazetecilerin arasında bağırmış: -"******* Fransa!" Gazeteciler hemen Sovyetler'e hayran kaldığı için artık Fransa'dan nefret mi ettiğini sormuşlar. -"Yok" demiş "Sadece özgürlüğün tadını çıkarıyorum!" "****** tanrı" diye haykıran hoppa'ya burdan el sallayıp gülücükler yolluyorum... İşte ateizm budur. "Sizin dayanışmanız, yardımlaşmanız, cemaatleşmeniz, irşadınız, şefaatiniz, cennetiniz neyiniz var neyiniz yoksa alın hepsi sizin olsun, bana lazım değil. Bir özgür başım var, nereye olsa çekip giderim. Bir kör boğazım var, neyle olsa doyururum. Bir emanet canım var, nerde ne zaman olsa veririm" demektir bu. "Afrika'da peşinde akbaba bekleyen günahtan henüz haberi bile olmamış çocuktan benim ne üstünlüğüm var? Ben ondan ayrıcalıklı olmak için neyi hakettim?" isyanıdır bu ve çok asil bir duygu ve tavırdır. İşte ateist budur. Bu, duyguda ateist olmaktır. Ben yeterince duygusal olamadığım için böyle değilim, ateist değilim. Benim sorunum düşüncelerimin duygularıma söz geçirememesi değil, tam tersine duygularımın düşüncelerime söz geçirememesi. Yoksa duygularım ağır bassa ben de ateist olurdum, tıpkı hoppa gibi olurdum. Fakat yaşayamasam da duyguları iyi tanırım. Çünkü aslında duygu-düşünce dualizmi yapay bir ayrımdır. Hepsi beynimizin ürünüdür. Bu yüzden hoppa'yı çok iyi anladım. Onu kendimden de daha erdemli görüyorum... Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Müslüman kardeşler lütfen yapmayın,kurana karşı geliyorsunuz. Bakara 186- Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duasına cevap veririm . O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler. Eğer allah benim hitap tarzımdan hoşlanmıyorsa o mutlaka cevap verecektir. Siz niye araya girip onun hakkında ahkam kesiyorsunuz? Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 bizim kutsallarımız var.sen bunu istediğin gibi şekillendirebilirsin. buna sözüm yok. ama bunu burda dile getirmen saygısızlık ve ************* ten öteye gitmiyor. ben buna karşılık birşey yazmıycam. diğer arkadaşlarımdan da bunu bekliyorum. saygılar Bizim kutsallarımızda insanlar. İnsanlara hayvan, eşek demek saygımı sizce? Saygının ne olduğunu biliyormuyuz? Alıntı
Φ Zülal Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Bizim kutsallarımızda insanlar. İnsanlara hayvan, eşek demek saygımı sizce? Saygının ne olduğunu biliyormuyuz? Konuyu saptırmayın sayın maraba... sarf ettiğiniz kelimeleri bu sayfada yazan yok zaten... İnsanlara saygı gösterin demek istiyorsunuz belliki... burada açılan başlıktaki yazı da inanan insanlara yapılan bir saygısızlıktır! Dikkatinizi çekerim... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Tüm saygımla Sayın Zülal; rubaisini imza olarak kullandığınız Ömer Hayyam'ı daha derinlemesine anlayınız. Hayata ve insanlara daha derin bir bakış kazanacaksınız... Bir de afınıza sığınarak eklemeden edemeyeceğim: İki kelime için mi tüm yazımı kopyaladınız? Zaten yukarda vardı... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Konuyu saptırmayın sayın maraba...sarf ettiğiniz kelimeleri bu sayfada yazan yok zaten... İnsanlara saygı gösterin demek istiyorsunuz belliki... burada açılan başlıktaki yazı da inanan insanlara yapılan bir saygısızlıktır! Dikkatinizi çekerim... Yanlış anlamışsınız. Sarf edilen kelimeler, Allahın insanlara hitabı. Ve saygı örneği.... Alıntı
Φ Zülal Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Tüm saygımla Sayın Zülal; rubaisini imza olarak kullandığınız Ömer Hayyam'ı daha derinlemesine anlayınız. Hayata ve insanlara daha derin bir bakış kazanacaksınız... Bir de afınıza sığınarak eklemeden edemeyeceğim: İki kelime için mi tüm yazımı kopyaladınız? Zaten yukarda vardı... Siz benim imzamdaki yazmış olduğum bir yazıya bakarak benim ne denli bir bakış açım olduğunu derinlemesine çözmüş olmalısınız... öylemi ... bende sizden af diliyorum.... tamamını kopya etmeyi düşünmemiştim ama biraz acele ettimde ondan Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Eğer allah benim hitap tarzımdan hoşlanmıyorsa o mutlaka cevap verecektir. Siz niye araya girip onun hakkında ahkam kesiyorsunuz? Ben boşuna mı hep "yine bir hoppa klasiği" diyorum? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 bende sizden af diliyorum... Kabul edildi. Selamlar... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 araya kimse girmesini istemiyor...ilginç....bunu dini konuların tartışıldığı bir forumda okurlara sunup sonra da böylesi bir talepte bulunmak.... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 araya kimse girmesini istemiyor...ilginç....bunu dini konuların tartışıldığı bir forumda okurlara sunup sonra da böylesi bir talepte bulunmak.... Bu da güzeldi... Ama sanırım hoppa'nın açık mektup yazmaktan başka çaresi yok. Tanrının açık adresini bilmediği için ne yapsın? Bize gelen mektup özel olmayınca, tüm insanlığa hitap edince, yanıt da ister istemez öyle olmak zorunda... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Bu da güzeldi... Ama sanırım hoppa'nın açık mektup yazmaktan başka çaresi yok. Tanrının açık adresini bilmediği için ne yapsın? Bize gelen mektup özel olmayınca, tüm insanlığa hitap edince, yanıt da ister istemez öyle olmak zorunda... açık adres biliyorum ben bir tane....bazen bulmak zor oluyor ..bazen çok kolay... adres kalbimiz...oraya bakarak söylediklerimiz tanrı hakkında ,kendimiziz aslında...kalbimde olanı söylüyorum...orada kin varsa nefret varsa gördüğümü söylüyorumdur...suçum yok....sevgi varsa da onu söylüyorumdur...yalanım yok... allahım seni çok seviyorum...insanca yaşamayı beceremediğimiz için sevgisiz yanlız insanlara, aç insanlara , çaresiz insanlara, işgal altında korkularla büyüyen çocuklara,başının üstüne mermiler yağanlara ulaşamadık...engel olamadık..dünyayı cehenneme çevirenlere dur diyemedik..daha nice hatalarımızın içinde doğan çocuklarımıza ekmek parası gailesiyle gözlerimizi haksızlıklara yumduk...saymakla bitmez hatalardan sana sığınıyorum... lütfen benim de allahla arama kimse girmesin...ya da kim nası biliyosa öyle yapsın...nolcak .. Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 evt 4mevsim... haklısın.. ama yazık ki tartışacak insanın sınırları vardır. ama burda tüm sınırlar ihlal edilmiş İşte ateist budur. Bu, duyguda ateist olmaktır. Ben yeterince duygusal olamadığım için böyle değilim, ateist değilim. edimşsin demirefe.. ateistin manası saygısz demekse haklısınız... ama bir mülslümana birşey sorup cevabını saygıyla alıyorsanız bu müslümanın erdemidir... allaha inanmasından gelen bir erdem Bizim kutsallarımızda insanlar. İnsanlara hayvan, eşek demek saygımı sizce? Saygının ne olduğunu biliyormuyuz? demişsiniz maraba... insanın en kutsal olduğu mertebe allah katındadır.. eğer sen yaratıcını inkar ediyorsan; elbette ondan ağır ithamlar alacaksındır..... teşbihte hata olmasın sen anneni inkar edersen annende seni **********... değil mi? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 insanın en kutsal olduğu mertebe allah katındadır..eğer sen yaratıcını inkar ediyorsan; elbette ondan ağır ithamlar alacaksındır..... teşbihte hata olmasın sen anneni inkar edersen annende seni **********... değil mi? Buna Ömer Hayyamın bir dörtlüğü ile cevap vermek sanırım uygun olacak. Var mı dünyada günah işlemeyen söyle: Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle; Bana kötü deyip, kötülük edeceksen Yüce tanrı ,ne farkın kalır benden söyle. Ben boşuna mı hep "yine bir hoppa klasiği" diyorum? Aslında pek hoppa klasiği denemez.Şikayetlerini mektuplar aracılığı ile yapan ve bunları kitaplaştıran ,Hasan Basri Aydın'ın , "Tanrıya mektuplar" ve " Tanrıyla polemikler " adlı kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.Kitaplar ceylan yayınlarından çıkmıştır. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Buna Ömer Hayyamın bir dörtlüğü ile cevap vermek sanırım uygun olacak. Var mı dünyada günah işlemeyen söyle: Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle; Bana kötü deyip, kötülük edeceksen Yüce tanrı ,ne farkın kalır benden söyle. Aslında pek hoppa klasiği denemez.Şikayetlerini mektuplar aracılığı ile yapan ve bunları kitaplaştıran ,Hasan Basri Aydın'ın , "Tanrıya mektuplar" ve " Tanrıyla polemikler " adlı kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.Kitaplar ceylan yayınlarından çıkmıştır. Ya belki üstüme vazife değil ama, sanırım "hoppa klasiği" ile nitelenen, tanrıya mektup yazmak değil de orada vermiş olduğu iki cümlelik kısa ve öz iletiydi sanırım... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Sayın Yersoy anlamış, tabii hoppa kendisi daha iyi anlar, benim hoppa klasiği dediğim, konunun özüne ait nirengi noktalarını iyi yakalaması bir, bu noktayı kısa öz ifade etmesi iki... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Sayın Yersoy anlamış, tabii hoppa kendisi daha iyi anlar, benim hoppa klasiği dediğim, konunun özüne ait nirengi noktalarını iyi yakalaması bir, bu noktayı kısa öz ifade etmesi iki... Pardon yanlış anlamışım sn.demirefe , bir de dövseydin Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Durun yaaa, ne diye benim yüzümen kavga ediyorsunuz ? Eğer kapışırsanız tanrı bile size yardım edemez benden söylemesi Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Müslüman kardeşler lütfen yapmayın,kurana karşı geliyorsunuz. Bakara 186- Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duasına cevap veririm . O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler. Eğer allah benim hitap tarzımdan hoşlanmıyorsa o mutlaka cevap verecektir. Siz niye araya girip onun hakkında ahkam kesiyorsunuz? Sayın Yersoy anlamış, tabii hoppa kendisi daha iyi anlar, benim hoppa klasiği dediğim, konunun özüne ait nirengi noktalarını iyi yakalaması bir, bu noktayı kısa öz ifade etmesi iki... Ben de hoppa klasiği diyorum. Zira, Kuran'da hangi sure ve ayet ile hangi sure ve ayet'in çeliştiğini, ancak Kuran'ı tamamıyla okuyan insan bilebilir. Sayın hoppa da, yeri gelince taşı gediğine koyuyor. Saygılar. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Burda anlatmak istediğim, tanrıya yazılmış mektuplar değil.Eğer bahsettiğim kitapları okumuş olanlarınız varsa ki; benim yazdığıma cevap verenlerin ,okumadıkları anlaşılıyor.Bahsettiğim yazarla , sn.hoppanın yapmak istediklerinin bire bir örtüştüğünü anlarlardı. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Pardon yanlış anlamışım sn.demirefe , bir de dövseydin Rica ederim, ne demek? Her şey açıklamaya muhtaç olabilir, anlamadın demedim, sadece ne demek istediğimi belirginleştirdim sayın Gelincik, saygılar... Bahsettiğiniz kitapları da incelemeye çalışacağım, selamlar... Alıntı
Φ eren_bjk03 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Kula Bela Gelmez Hak Yazmadıkça... Hak Bela Yazmaz Kul *****... Hak Kuldan İntikamı Kul İle Alır... Dini İrfan Bilmeyen Bunu Kul Etti Sanır! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.