Misafir demirefe Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Sayın evaporit, son cümleniz bana sempatik geldi ve güldüm. Sizi anlıyorum. Düşünce biçiminizi kavrayabildim sanıyorum. Neyse, sadece bir şeyi belirteceğim: Kıyas benzerlik yanında karşıtlıkları da içerir. Ama siz benim benzerliklere ağırlık verdiğimi düşünerek söylemişsinizdir, yorumunuz öyledir. İslam'ın güncellenme sorunu yoktur dediniz ve revizyonizmden bahsettiniz de aklıma geldi. Bir ara kadınlara "darb" ayeti çok tartışılmıştı. Zekeriya Beyaz hoca bunun asla kadını dövmek anlamına gelmediğini söylemişti, bu kelimeye değişik anlamlar yükleyenlerin yanı sıra, "tabi dövülecek, dövün diyor" diyenler de olmuştu. Neyse, nasılsa İslam'da revizyona ihtiyaç yok, katılıyorum size... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 "Bize bir Müslüman millet gösteriniz ki, bu dini kabul etmeden önce sefil ve perişan iken kabul ettikten sonra ilerlemiş, gelişmiş, mesut ve müreffeh olmuştur. Bir tek örnek verin, kâfi." Müslümanlığı kabul eden bütün milletler önceki dönemlerinden daha iyi olmuşlardır aksini ispat eden varsa yazsın ben iki tane yazayım "OSMANLI,ENDÜLÜS" varmı başka izahı. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Bakara. 190. SİZE savaş açanlara karşı Allah yolunda savaşın, ama (amacınızı aşıp) saldırganlık yapmayın; doğrusu Allah saldırganları sevmez. 191. Onları karşılaştığınız her yerde öldürün ve sizi sürdükleri yerden siz de onları sürün; zaten zulüm ve baskı, öldürmekten daha kötüdür. Onlar size savaş açmadıkça Mescid-i Harâm civarında onlarla savaşmayın; ama eğer sizinle savaşırlarsa onları öldürün; hakikati inkar edenlerin cezası böyle verilecektir. 192. Ancak vazgeçerlerse (siz de bırakın,) unutmayın ki Allah çok affedicidir, rahmet kaynağıdır. 193. O halde, artık zulüm ve baskı kalmayıncaya ve yalnızca Allah'a kulluk edilinceye kadar onlarla savaşın; ancak vazgeçerlerse, [bilinçli olarak] zulüm işleyenlerin dışındakilere karşı tüm düşmanlıklar sona erecektir. 216. HOŞUNUZA gitmese de savaşmak size farz kılındı; mümkündür ki nefret ettiğiniz bir şey sizin için iyi olabilir ve yine mümkündür ki hoşlandığınız bir şey de sizin için kötü olabilir: Allah bilir, ama siz bilmezsiniz. ENFAL. 12. Hani, Rabbin [inananlara ulaştırılmak üzere] meleklere: "Mutlaka sizinle beraberim!" [mesajını] vahyetmişti. [Ve meleklere]: "İmana erenleri [benim şu sözlerimle] yüreklendirin: Hakkı inkara kalkanların kalplerine korku salacağım; öyleyse [ey inananlar] onların boyunlarını vurun, parmaklarını kırın!'" 30. VE [HATIRLA, ey Peygamber,] hakikati inkara şartlanmış olanlar seni [tebliğden alıkoyup] durdurmak, öldürmek yahut sürgün etmek için sana karşı nasıl ince tuzaklar kuruyorlardı: onlar [hep] böyle tertipler peşinde koşarlarken Allah onların bu tertiplerini boşa çıkarttı, çünkü Allah bütün o tuzak kuranların üstündedir. MUHAMMED. 4. İMDİ, [savaşta] hakikati inkara şartlanmış olanlar ile karşılaştığınız zaman onları alt edinceye kadar boyunlarını vurun ve sonra iplerini sıklaştırın; ama sonra ya bir lütuf olarak yahut fidye karşılığı [onları serbest bırakın] ki savaşın izleri tamamiyle silinebilsin: [yapmanız gereken] budur. Ve [bilin ki] Allah dilemiş olsaydı onları [bizzat kendisi] cezalandırabilirdi; ama [O, mücadele etmenizi istiyor ki] sizi birbiriniz aracılığıyla sınasın. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların yaptıklarını zayi etmeyecektir: NİSA. 74. Öyleyse, bu dünya hayatını ahiret ile takas etmek isteyenler Allah yolunda savaşsınlar! Allah yolunda savaşan herkese, ister öldürülmüş olsun ister zafer kazansın, zamanı geldiğinde büyük bir mükafat ihsan edeceğiz. 78. Nerede olursanız olun, ölüm gelip sizi bulacaktır, göğe yükselen kulelerde olsanız bile." Onlar güzel şeylere kavuştuklarında, bazıları "Bu Allah'tandır!" derler; ama başlarına bir kötülük gelince, "Bu senin yüzündendir [ey arkadaş]!" diye feryad ederler. De ki: "Hepsi Allah'tandır!" O halde bu insanlara ne oluyor da kendilerine bildirilen hakikati kavramaya yanaşmıyorlar? 95. Müminlerden özür sahibi olmaksızın oturanlarla Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, oturanlardan üstün kıldı. Allah onların hepsine de cenneti vaad etmiştir. Bununla beraber Allah mücahitlere, oturanların üzerinde büyük bir ecir vermiştir. TÖVBE. 107. VE [birtakım] zararlı eylemlerde bulunmak, dinden çıkmayı örgütlemek, müminler arasına ayrılık sokmak ve başından beri Allah ve O'nun Elçisi'ne karşı savaş tavrı içinde bulunanlara bir gözetleme yeri sağlamak için [ayrı] bir mâbed kuran [münafık]lar [var]. Bunlar [ey inananlar, size] muhakkak ki, şöyle yemin edecekler: "Biz (bununla) sadece iyilerin iyisini yapmak istemiştik!" Oysa, Allah onların yalancılar olduğuna [bizzat] tanıktır. 111. BİLESİNİZKİ, Allah yolunda savaşan, öldüren ve öldürülen müminlerden Allah canlarını mallarını satın almıştır; hem de karşılığında onlara cenneti vaad ederek: Bu O'nun, yerine getirilmesini Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da bizzat güvence altına aldığı gerçek bir vaattir. Kimdir verdiği sözü Allah'tan iyi tutan? Sevinin öyleyse, O'nunla böyle bir alış veriş yaptığınız için; çünkü budur en büyük bahtiyarlık! ALAK. 1. Yaratan Rabbinin İsmi ile oku. 2. İnsanı bir alaktan (embriyodan) yarattı. 3. Oku ve senin Rabbin, sonsuz kerem sahibidir. 4. Ki O, kalem ile öğretti. 5. İnsana bilmediği şeyleri öğretti. 6. Hayır, muhakkak ki insan gerçekten azgınlık yapar. 7. Kendini müstağni görmesi(Allah'a ve hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını sanması) sebebiyle. 8. Muhakkak ki dönüş Rabbinedir HAŞR. 11. Nifak çıkaranları (münafıklık yapanları) görmüyor musun? Kitap ehlinden, inkâr eden kardeşlerine: “Eğer siz gerçekten (yurdunuzdan) çıkarılırsanız, biz de mutlaka sizinle beraber çıkarız. Sizin aranızdaki, size karşı olan bir kimseye hiçbir zaman itaat etmeyiz. Ve eğer sizinle savaşırlarsa, mutlaka size yardım ederiz.” derler. Ve Allah, onların gerçekten yalancı olduklarına şahadet eder. 12. Eğer gerçekten (yurtlarından) çıkarılsalar, onlarla beraber çıkmazlar. Ve eğer gerçekten savaşsalar, onlara yardım etmezler. Ve gerçekten onlara yardım etseler bile, mutlaka arkalarını dönerler (savaştan kaçarlar). Sonra onlar yardım olunmazlar. 16. Münafıkların size vaadleri), şeytanın (vaadlerinin) durumu gibidir. İnsana: “İnkâr et (kâfir ol).” demişti. Fakat, inkâr ettiği zaman: “Muhakkak ki ben senden uzağım, elbette ben, âlemlerin Rabbi Allah'tan korkarım.” dedi. 22. O Allah ki, O'ndan başka İlâh yoktur. Gaybı (görünmeyeni) ve görüneni de O bilir. O; Rahmân'dır, Rahîm'dir. 23. O Allah ki; O'ndan başka İlâh yoktur, Melik'tir (hükümrandır), Kuddüs'tür (mukaddestir), Selâm'dır (selâmete erdirendir), Mü'mindir (emniyet verendir), Müheymin'dir (koruyup gözetendir), Azîz'dir (yücedir), Cabbar'dır (cebredendir), Mütekebbir'dir (pek büyük olandır). Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir (uzaktır). 24. O Allah ki; Yaratan'dır, Bâri'dir (yokken var eden), Musavvir'dir (şekil verendir), güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanlar O'nu tespih eder. Ve O; Azîz'dir (yücedir), Hakîm'dir (hüküm ve hikmet sahibidir). İslâm, güzel ahlâktır. (Hadis) İsteyen inanır,istemeyen inanmaz Fakat kahir ekseriyeti "MÜSLÜMAN" olan bir toplumda İslama ve dolayısı ile Müslümana yapılacak en basitinden bir yakıştırma bir forumdaşın iddia ettiği gibi (Musluman toplumlarinin serbestce biribirleri ile bu konulari tartismak zihniyetlerinde olmamasidir. Diger dinler de, serbest. Islam dini bu yuzden cok tehlikeli dir.) sanalda'da olsa " zırvadır" sebebi inançsız olduğu halde bu yakıştırmayı yapabilmesidir (Müslüman bir toplumda) daha ne istenirki "İNANDIĞIMIZ HER ŞEY "İNANÇSIZ" NEZDİNDE İYİ DEĞİL (HAŞA) VE BU DÜŞÜNCESİNİ RAHATÇA YAZABİLMESİ" aslında istedikleri körükörüne kendilerinin yaşam ve söylemlerini yapmamız, yanlız kendileri eleştiri yaparlar, yanlız onlar bilimseldir,yanlız onlar demokrattır,yanlız onlar bilirler??? aslında bu söylem ve istek iddia ettikleri bilimsel ve demokrat tavıra hiç uymaz üstelik pol pot tavrıdır fakat bilmediklerinide, bilmezler neyse... Herkesin ürktüğü, kaçtığı ölüme bile acı acı gülümserler. Kimsecikler, onların gönüllerine bir zarar veremez; sedefe zarar gelir, inciye gelmez. MEVLANA. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 ... İsteyen inanır,istemeyen inanmaz Fakat kahir ekseriyeti "MÜSLÜMAN" olan bir toplumda İslama ve dolayısı ile Müslümana yapılacak en basitinden bir yakıştırma bir forumdaşın iddia ettiği gibi ... Internet Forumu "Musluman" Toplumu degildir. Internet te irk yok, din yok, cinsiyet yok. Yalniz insanlik var. Siz internetide “Islam” toplumu ilan etmissiniz. Haberimiz yoktu. Yoneticiler uye kayit isleminde bana "Musluman"misin diye sormadilar. ... Müslümana yapılacak en basitinden bir yakıştırma bir forumdaşın iddia ettiği gibi (Musluman toplumlarinin serbestce biribirleri ile bu konulari tartismak zihniyetlerinde olmamasidir. Diger dinler de, serbest. Islam dini bu yuzden cok tehlikeli dir.) sanalda'da olsa " zırvadır" sebebi inançsız olduğu halde bu yakıştırmayı yapabilmesidir (Müslüman bir toplumda) Ben Islam dini tehlikeli dedim cunku, verdigim ayetler hep Kurandan geldi. Kuran’da ki ayetlere uygun yapilan cinayetlerde Muslumanlardan geldi. Yuz yuze, medeni bir sekilde git doguda ki sehirlere. Bu sekilde tartisma serbestmi? Hayatin tehlikeye girmezmi? Tabii birisi oldurur sizi, bu sekilde konusunca. Dini ozgurluk bu mu? Saldiriya ugrayan Cumhuriyet yazarlari gibi sahane insanlar, Turan Dursun, Danimarkali karikaturcu, veya Hollandali Theo van Gogh, Ingiliz Salman Rüşdi, vb ne derler dini ozgurlugu hakkinda? ... daha ne istenirki "İNANDIĞIMIZ HER ŞEY "İNANÇSIZ" NEZDİNDE İYİ DEĞİL (HAŞA) VE BU DÜŞÜNCESİNİ RAHATÇA YAZABİLMESİ" aslında istedikleri körükörüne kendilerinin yaşam ve söylemlerini yapmamız, yanlız kendileri eleştiri yaparlar, yanlız onlar bilimseldir,yanlız onlar demokrattır,yanlız onlar bilirler??? aslında bu söylem ve istek iddia ettikleri bilimsel ve demokrat tavıra hiç uymaz üstelik pol pot tavrıdır fakat bilmediklerinide, bilmezler neyse... İki sallayıp bir bağlamayı unutmadan uyumaya devam ediniz … ... Herkesin ürktüğü, kaçtığı ölüme bile acı acı gülümserler. Kimsecikler, onların gönüllerine bir zarar veremez; sedefe zarar gelir, inciye gelmez. MEVLANA. Islam Savunculari genellikle “MEVLANA”nin(Muhammedi degil) ismini kullanarak Islami mudefaa ederler. Mevlana dunya capinda bilinen, saygi gosterilen, degerli bir insandir. Onu biz kendi yazdigi eserlerini okuyarak anliyoruz. Mevlananin felsefesini ve insanligini goruyoruz. Niye? Cunku insanlik hakkinda yaziyor. Cömertlikten, Şevkatten, merhametten, alçak gönüllülükten, hoşgörürlükten yaziyor. Niye biliyoruz bunlari. Cunku “okuyoruz”. Kurani okudugumuz gibi. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Internet Forumu "Musluman" Toplumu degildir. Internet te irk yok, din yok, cinsiyet yok. Yalniz insanlik var. Siz internetide “Islam” toplumu ilan etmissiniz. Haberimiz yoktu. Yoneticiler uye kayit isleminde bana "Musluman"misin diye sormadilar. İnternet forumunu “MÜSLÜMAN” ilan etmedim dikkatli gözler görür (isteyen inanır,istemeyen inanmaz) sözünden hareketle “müslüman” ların fazla olduğu imasını yaptım sonra bu fazlalık nitelilkli fazlalık olduğu halde “HÖŞGÖRÜLÜ” davrandığını yazdım malum inançsızlar yazacak bir şey bulamadımı müflis tüccar gibi eski (kopya)ları karıştırıp hakaretemiz yazı yazarlar. Ben Islam dini tehlikeli dedim cunku, verdigim ayetler hep Kurandan geldi. Kuran’da ki ayetlere uygun yapilan cinayetlerde Muslumanlardan geldi. Yuz yuze, medeni bir sekilde git doguda ki sehirlere. Bu sekilde tartisma serbestmi? Hayatin tehlikeye girmezmi? Tabii birisi oldurur sizi, bu sekilde konusunca. Dini ozgurluk bu mu? Saldiriya ugrayan Cumhuriyet yazarlari gibi sahane insanlar, Turan Dursun, Danimarkali karikaturcu, veya Hollandali Theo van Gogh, Ingiliz Salman Rüşdi, vb ne derler dini ozgurlugu hakkinda? Saldırıya uğrayan “CUMHURİYET” yazarları katogorisine (Danimarkali karikaturcu, veya Hollandali Theo van Gogh, Ingiliz Salman Rüşdi,) girermi acaba? Üstelik sırf “TAHRİK) amacı güden emperyalist,kolonyalist kafa ürünü insanlardır bunlar dert etmeğe değmez aslında bunlarla entellektüel bir tartışma yapılsa ne olduklarıda meydana çıkar sonra turan dursun’da öldürülmesi yanlış keşke katledilmese idi fikri kalibresinin ne olduğu daha bir meydana çıksaydı (o zamanda belli idi zaten) dolayısı ile gel böyle. İki sallayıp bir bağlamayı unutmadan uyumaya devam ediniz … Bize “İKİ SALLAR BİR BAĞLAR” demekle kendinize önemmi atfediyorsunuz buradanda belli “aslında bu söylem ve istek iddia ettikleri bilimsel ve demokrat tavıra hiç uymaz üstelik pol pot tavrıdır fakat bilmediklerinide, bilmezler neyse...” detone,mazo takılmalar. Islam Savunculari genellikle “MEVLANA”nin(Muhammedi degil) ismini kullanarak Islami mudefaa ederler. Mevlana dunya capinda bilinen, saygi gosterilen, degerli bir insandir. Onu biz kendi yazdigi eserlerini okuyarak anliyoruz. Mevlananin felsefesini ve insanligini goruyoruz. Niye? Cunku insanlik hakkinda yaziyor. Cömertlikten, Şevkatten, merhametten, alçak gönüllülükten, hoşgörürlükten yaziyor. Niye biliyoruz bunlari. Cunku “okuyoruz”. Ey dostum, ey dostum, ey başka sığınağa gerek duymayan dostum, ey dilberim, ey gönül bağım olan dostum, ey mahrem ve sığınağım. Ey yeryüzünde bize ay olan, ey gece yarılarında bize seher olan, ey tehlikede bize siper olan, ey şekerler dolu bulutumuz. Ruhumda çok güzel yol alıp yer edindin sen, derdime çok güzel ilaçsın sen ey din ve imanım, ey cevherler dolu okyanusum. Ey karanlık gecelerin aydınlık ışığı, ey yolunu şaşırmışların yol göstericisi, ey her kafilenin kıblesi, ey kervanımın klavuzu. Sen bana Musa’nın Tur’usun, sen bana İsa’nın sıkıntıları giderenisin, hem nurumun nurunun nurusun, hem Ahmed-i Muhtar’ımsın sen . MEVLANA. Not. Ahmed-i Muhtar kim olaki eğer mevlana var ise “ALLAH c.c.ve PEYGAMBER a.s.v.” sevgisi ve saygısı ile vardır gerisi teferruattır. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 ... sonra turan dursun’da öldürülmesi yanlış keşke katledilmese idi fikri kalibresinin ne olduğu daha bir meydana çıksaydı (o zamanda belli idi zaten) dolayısı ile gel böyle. Cok ilginc bir ifade yukarda. Sanki "Turan Dursun"un katledilmesinde ki zarar yalniz, olmeden evvel size ne oldugu meydana çıksaydı diyorsunuz. Sizin Turan Dursun cinayetinin, aksi taktirde dogru yapilan bir sey olmasini goruyorsunuz demekki. "o zamanda belli idi zaten" yazmakla kastiniz nedir? Bizi aydinlatirmisiniz? Iste Islam ve Kuranin ogrettigi gercekler! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Müslümanlığı kabul eden bütün milletler önceki dönemlerinden daha iyi olmuşlardır aksini ispat eden varsa yazsın ben iki tane yazayım "OSMANLI,ENDÜLÜS" varmı başka izahı. Doğru! Osmanlı zaten dinden uzaklaşınca yıkılmak zorunda kaldı. Keşke uzaklaşmasaydı da şimdi dünyanın efendisi olsaydık Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 ALINTI(sarıgöl @ Dec 19 2007, 10:23 AM) ... sonra turan dursun’da öldürülmesi yanlış keşke katledilmese idi fikri kalibresinin ne olduğu daha bir meydana çıksaydı (o zamanda belli idi zaten) dolayısı ile gel böyle. Cok ilginc bir ifade yukarda. Sanki "Turan Dursun"un katledilmesinde ki zarar yalniz, olmeden evvel size ne oldugu meydana çıksaydı diyorsunuz. Sizin Turan Dursun cinayetinin, aksi taktirde dogru yapilan bir sey olmasini goruyorsunuz demekki. "o zamanda belli idi zaten" yazmakla kastiniz nedir? Bizi aydinlatirmisiniz? Aslında yazdığım iletiden çıkarılan "MANA" tam bir anlamadığını,anlayamayan mantığı dolayısı ile size iyi günler ve mutlu yaşamlar. Doğru! Osmanlı zaten dinden uzaklaşınca yıkılmak zorunda kaldı. Keşke uzaklaşmasaydı da şimdi dünyanın efendisi olsaydık doğru söze ne denir. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Aslında yazdığım iletiden çıkarılan "MANA" tam bir anlamadığını,anlayamayan mantığı dolayısı ile size iyi günler ve mutlu yaşamlar. Sarıgöl, söylemeden edemeyeceğim bu Türkçe ile anlaşılmayı bekleme bence. Gerçekten çok zorlanıyor insanlar. Ben bile defalarca okuyup acaba bunumu anlatmak istedi filan diyorum; noktalama işaretlerinin olasılıklarını düünüyorm... Bir tavsiye sadece. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Sarıgöl, söylemeden edemeyeceğim bu Türkçe ile anlaşılmayı bekleme bence. Gerçekten çok zorlanıyor insanlar. Ben bile defalarca okuyup acaba bunumu anlatmak istedi filan diyorum; noktalama işaretlerinin olasılıklarını düünüyorm... Bir tavsiye sadece. Zaten benim yazdığım iletiler ya anlaşılırda, anlamamazlığa verilir veyahut; gerçekten anlamazda işi polemiğe vurur kişi,kişiler sağlık olsun nede olsa karşımdaki insanlar filoloji uzmanı üstelik "TÜRKÇEDE" deha. Kusurum bu imla yanlışlarını düzeltsem bile yazıştığım insanların başka kulp takacaklarına eminim (kişisel düşüncem) dolayısı ile hasbelkader yazmaya devam... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Zaten benim yazdığım iletiler ya anlaşılırda, anlamamazlığa verilir Yok bunu kastetmemiştim. Yazılarınızın anlam bakımından ağırlığı ayrı bir konu. Ben dil açısından demek istemiştim. Bu kulp takmak değil Sayın Sarıgöl, yanlış anlamayın lütfen. Kimsenin de öyle bir niyeti olacağını sanmıyorum. Öyle bir niyet zaten kendini belli eder değil mi? Saygılar... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Islam Savunculari genellikle “MEVLANA”nin(Muhammedi degil) ismini kullanarak Islami mudefaa ederler. Mevlana dunya capinda bilinen, saygi gosterilen, degerli bir insandir. Onu biz kendi yazdigi eserlerini okuyarak anliyoruz. Mevlananin felsefesini ve insanligini goruyoruz. Niye? Cunku insanlik hakkinda yaziyor. Cömertlikten, Şevkatten, merhametten, alçak gönüllülükten, hoşgörürlükten yaziyor. Niye biliyoruz bunlari. Cunku “okuyoruz”. Kurani okudugumuz gibi. Kuran ve Islami savunan arkadaş ayni sekilde devam eder ... Ey dostum, ey dostum, ey başka sığınağa gerek duymayan dostum, ey dilberim, ey gönül bağım olan dostum, ey mahrem ve sığınağım. Ey yeryüzünde bize ay olan, ey gece yarılarında bize seher olan, ey tehlikede bize siper olan, ey şekerler dolu bulutumuz. Ruhumda çok güzel yol alıp yer edindin sen, derdime çok güzel ilaçsın sen ey din ve imanım, ey cevherler dolu okyanusum. Ey karanlık gecelerin aydınlık ışığı, ey yolunu şaşırmışların yol göstericisi, ey her kafilenin kıblesi, ey kervanımın klavuzu. Sen bana Musa’nın Tur’usun, sen bana İsa’nın sıkıntıları giderenisin, hem nurumun nurunun nurusun, hem Ahmed-i Muhtar’ımsın sen . MEVLANA. Not. Ahmed-i Muhtar kim olaki eğer mevlana var ise “ALLAH c.c.ve PEYGAMBER a.s.v.” sevgisi ve saygısı ile vardır gerisi teferruattır. Ama ... acaba yukardaki arkadaş Mevlana'yi anliyorumu, bu satirlarda . "Ey Hacca gidenler nereye böyle? Tez gelin çöllerden döne döne. Aradığınız sevgili burada, Duvar bitişik komşunuz. Durun gördünüzse suretsiz suretini onun, Hac da siziniz, Kâbe de, ev sahibi de…" (MEVLANA) Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2007 Hamd ü sena münhasıran Allah'a olsun. Ve Allah u Teala Peygamberimiz Efendimize ve güzeller güzeli, temizler temizi olan ashabına, ehli beytine Salat u Selam eylesin. Mesnevi,Önsöz. MEVLANA. Kerpiç koydum kazana Poyraz ile kaynattım Nedir diye sorana Bandım verdim özümü YUNUS. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Pakistanda Bugun bombali intiharci saldirisi ile, eski basbakan bayan Benazir Bhutto öldü. Yalniz 2007 de, 40 dan fazla bombali intiharci olaylari olup, Pakistanda 770 insanlari oldurduler bu sene. Bayan Bhutto egitimini Oxford ve Harvard universitelerinde yapmisti. Pakistanda, 1988 yilindaki ilk kadin basbakan olarak secilmisti. Babasida 1970lerde basbakan idi, fakat 1979 yilinda babasi asılarak öldüruldu. Islam dininin toplumlara ogrettigi çözüm yollari. *****, *****, *****, ... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.