Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Ortaçağa yolculuk...

DÜN bir bayan okurumdan ilginç bir e-posta aldım.

Okurumun adını bende saklı tutarak ve kimi bölümlerini kısaltarak aktarıyorum:

"Ben bir şirkette çalışıyorum. Cuma günü kardeşimle öğlen tatilinde yemeğe çıktık. Biz çoğu zaman Ümraniye’ye gideriz. Yine öyle yaptık. Ümraniye’de ’cuma’ olması sebebiyle yine birçok işyeri kapalıydı.

Ender açık yerlerden (.....) mağazasına girdik. Mağazanın sahibi, kapalı bir bayanla münakaşa ediyordu.

İlk bakışta bunu anlayamadık.

Sonra (.....)nın sahibinin yüksek sesi dikkatimizi çekti.

Kapalı kadın, bugünün cuma olduğunu söylüyor, ısrarla mağazanın kapatılmasını istiyordu.

(......) sahibi ’Burasının İran olmadığını’ tekrarlıyordu.

Kapalı kadın sinirlenip gitti.

Ama (.....)nın sahibi bir önceki sefer o kadının erkekler ile geldiğini ve mağazayı yıkacaklarını söyleyip gittiklerini bize anlattı.

Çok korkmuştu..."

*

Okurumun notu böyle.

Başta İstanbul’un kimi semtleri olmak üzere birçok tutucu kentte cuma günleri işyerlerinin, çarşıların, mağazaların tarikatların baskısıyla kapatıldığını biliyoruz.

Kimi esnaf isteyerek...

Kimisi tehdit ile...

İşte tam bu sırada, yani dün eski TBMM Başkanı, AKP’nin en öndeki üç isminden birisi Bülent Arınç, Meclis’in "cuma günleri" tatil olmasını istedi, biliyorsunuz.

*

Devletin tepesindeki koltuklar el değiştirip de karşı devrim Türkiye’yi ele geçirdikten sonra işte böyle oldu.

Taban dalgası yükseldi...

Sertleşti...

Artık dinciler daha cesur, daha iddialı, daha sabırsız, daha yırtıcı, daha hırçınlar.

Bu yüzdendir; Bülent Arınç’ın "cuma tatili" istemesiyle, tutucu semtlerde yobazların açık işyerlerini, korku salarak ve tehditle kapatmaları birbirine denk geliyor.

Ve ortaçağa yolculuk sürüyor

Hadi Türkiye...

Ortaçağa doğru...

Yuvarlana yuvarlana...

Bekir COŞKUN

.....................................

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

Kaymakam resmi yazıyla camiye çağırdı 13 Aralık 2007

ANKA - DHA

Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, ilçe protokolü ve kamu personeli ile bayramlaşma randevusunu camiye verdi.

Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, Kurban Bayramı’nda bayramlaşmak için ilçesindeki kamu kurumları ile siyasi parti ilçe teşkilatları ve sivil toplum örgütlerine resmi yazı gönderdi. 11 Aralık 2007 tarih ve B054VLK4414001/870/406 sayılı yazı ile ilçedeki protokolü ve kamu görevlilerini bayramlaşmak için Merkez Camii’nde olmalarını istedi. Kaymakam Mangaloğlu, resmi yazısında, “Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle tüm kamu personeli ve Karamürsel halkının Kurban Bayramını kutlar saygılar sunarım. Karamürsel halkı ve Kamu görevlileri ile Bayramlaşma 20 Aralık 2007 Perşembe günü Bayram Namazından sonra İlçemiz Merkez Camii’nde olacaktır” dedi.

Bundan önceki yıllarda hükümet konağında ya da polisevinde gerçekleştirilen resmi bayramlaşma töreninin camide yapılacak olması ilçede şaşkınlığa yol açtı. Karamürsel halkı ve kamu gödevlileriyle, bayram namazı sonrasında Merkez Camii’de bayramlaşacağını açıklayan Kaymakam Mangaloğlu’nun bu tavrı tartışma yarattı.

TEPKİ ÜZERİNE DÜZELTTİ

Kaymakam Mangaloğlu, gönderdiği bu yazının tepki görmesi üzerine, protokolla bayramlaşmanın, yine eskiden olduğu gibi ikinci gün Karamürsel Kültür Merkezi'nde yapılacağını söyledi.

İŞTE O YAZI

4617125.jpg

Gönderi tarihi:

Abartmayın arkadaşlar DEMOKRASİ !!!!!!!! kazandı.Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.Halen bunların görmezden gelinerek dönüştürüldüğümüzün farkında olmamak ne acı bir durum.Artık bundan sonra eli sopalı adamlar İran daki gibi namaz vakti için baskı yapacak,saçın açık diye ,makyajlısın diye kadın muhafızlar yolumuzu çevirerecek.Bekleyip göreceğiz.Tabi buna nedense tepkiler de gelir şimdi abartmayın canım nerde böyle şeyler yapılıyor diye.Gözlerinin içine de soksanız boş.Demokrasiymiş <_<

Gönderi tarihi:

Bu Karamürsel acaba Kocaeli Karamürsel mi? gerçi ne fark eder, bu örümcek zihniyetlerini insanlarımıza yıllarca enjekte ettiler.

Uygar medeniyetlerin seviyesine ulaşmamamız için en başta eğitim sistemimiz karartıldı... Şimdi bunlarla uğraşıyoruz... Bu Cumhuriyet bu hale gelmemeliydi...

Gönderi tarihi:

Daha durun bakalim arkadaslar,daha neler neler olacak Türkiye'de,birakin eli sopali gezenleri,siz yazin sahillerin halini merak etmiyormusunuz neler olabilir diye.AEMUTLU önce Bursa'nin bir nahiyesiydi simdi YALOVA'nin ilcesi oldu.AKP nin ESENKÖYden sonraki kalelerinden birisi,bir tarafini IHLAS isgal etmis,IHLAS devletini kurmus,IDO IHLAS'a sefer düzenliyor,Belediye AKP den,Yazlikcilar olmasa ac ka´lacaklar cünkü güzelim zeytinlikler satilip betona dönüstürülüyor ve akil almaz bir dinci akim var,bu nedenle Istanbul Büyüksehir belediyesi ve Ihlas kollarini sivamislar Armutluya finansal destek veriyorlar.Yazlikcilara yönelik hicbir calisma yapmayan belediye ilcenin temizlik sorununuda özele yüklemis,yani ilce disinda kalan tüm sahil boyu pislik icersinde,pisligi yapanlarda genelde zeytinliklere ve sahillere gelip piknik yapan ve( müslümanlar alinmasin ama) müslüman görünümlü; cünkü hepsi türbanli ve tesettürlü insanlar.En zevkle yaptiklari seylerden birisi,cöplerini götürürmüs gibi yaparak posete doldurup cöp konteynarina degilde yazlikcilarin bahcelerinin duvar diplerine savurup atmak.Bu bir baskidir yazlikcilara,bunlarin hepsinin ayni seyi yapmalari onlarin belirli bir yerden icazet almis olduklarini gösteriyor.Yani acik acik taciz.Ha bu arada sunuda ilave etmem gerekiyor,Armutluya gelip yerlesmis olan ve oranin nüfusunda görünenlerin yüzde 85 i SIIRT ilinden gelenlerdir.Yani pisligi yapanlar.

Bu konuda yazacak cok sey olmasina ragmen gerek görmüyorum,ama Türkiyede büyük bir hizla Ortacaga dönüs gerceklesmistir.Dünya ülkelerindeki gelismeleri takip edenler Türkiyenin bu Ortacaga dönüsünü rahatlikla izleyebilirler.Bunun adi GERICILIKTIR ve kim insanlari böyle yasamaya özendiriyorsa en büyük GERICIDIR.Eger bir yönetim halkin böyle yasamasini dinle bagdastiriyorsa o yönetimde GERICI bir yönetimdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben de bir kaç örnekleme ile bu yolculuk esnasında uğradığımız durakları hatırlatayım.

1. BALIKESİR Sanayi Odası'nın toplantısında, Hürriyet'in başörtülü milletvekili eşleri araştırmasını eleştirirken, Balıkesir protokolünün ve onlarca gazeteciyle kameranın önünde, “Sana ne lan. İşiniz mi yok'' diyerek herkesi şoke eden AKP Balıkesir Milletvetili Cemal Öztaylan'ın, TBMM'de bazı gazeteci ve milletvekillerine, “Ben o sözleri gazeteciye söyledim'' açıklaması şaşırttı. 21.08.2007 Detaylar için tıklayınız.
  2. Prof. Dr. Ergun Özbudun ve altı akademisyence hazırlanan anayasa taslağının ayrıntıları netleşiyor. Atatürk ilkeleri eğitimden çıkarılıyor. Detaylar için tıklayınız.
  3. Ilımlı İslam'dan şeriata... 'Ilımlı İslam'a model olarak gösterilen Malezya'da hükümet, hukuk reformu kapsamında şeriat hükümlerine yer verilmesini öngören bir plan üzerinde çalıştığını açıkladı. Anayasadaki laiklik ilkesi de kaldırılıyor. Detaylar için tıklayınız
  4. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda "Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik yapısını bozmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır" dedi. Detaylar için tıklayınız.
  5. Almanya'dan Türkiye'ye seyahat eden bazı yolcuların uçakta namaz kılmak istedikleri, bunun için de hostesten pilotun uçağın yönünü kıbleye çevirmesini istedikleri iddia edildi. Detaylar için tıklayınız.
  6. Kırıkkale’ de bir yurtta, hem de Kuran kursu da verilen bir erkek yurdunda, yurdun evli ve çocuklu müdürü, çocuklara cinsel tacizden tutuklandı.
  7. Ziyaretimize gelen Suudi Arabistan Kralı, 10 Kasım’ da Anıtkabir’ i ziyaret etmeyi reddetti.
  8. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Kral’ a “Devlet Şeref Madalyası” verdi.
  9. Keşan’ da bir öğrenci, kompozisyonunda Vahdettin’ e “hain” diye yazınca hakkında soruşturma açıldı. Atatürk’ e sövmek moda ve fikir özgürlüğü, Vahdettin’ e “hain” demek suç sayılır oldu.
  10. PKK’ nın kaçırdığı 8 askerimiz bulundu/iade edildi/sevinildi/sevinilemedi/ortaya iddia atıldı/iddia yalanlandı/soruşturuldu/sonra hepsi tutuklandı. 6-7-8-9-10. madde detayları için tıklayınız.
  11. Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, bir lise müdürünün kadın öğretmenler ve kız öğrencilerle yaptığı toplantı sırasında söylediği “Bacaklarınızı açmayın” sözleri, yerel gazete de haber olunca tartışma yarattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Sağban, konu hakkında inceleme başlatacaklarını kaydetti. Detaylar için tıklayınız.
  12. AKP’li vekilin torpil itirafı AKP’li Feyzi İşbaşaran: "Teşkilatlarımızdan bize talepler geliyor. Bir takım tayin ve atamalarda yardımcı oluyoruz." 03.12.2007 (buna link vermek bile gereksiz, milletvekilinin sözünü arama motoruna yazmanız yeterli, bulması hiç zor değil)
  13. Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi ;

2001 yılı: 302 trilyon 130 milyar 110 milyon TL.

2002 yılı: 553 trilyon 364 milyar 200 milyon TL.

2003 yılı: 771 trilyon 276 milyar 150 milyon TL.

2004 yılı: 1 katrilyon 126 trilyon 41 milyar TL.

2005 yılı: 1 katrilyon 122 trilyon 41 milyar TL.

2006 yılı: 1.209.692.000 YTL.

2007 yılı: 1.310.700.000 YTL.

Bazı bakanlıkların Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi ile karşılaştırması da şöyledir:

Diyanet İşleri Başkanlığı: 1.2 milyar YTL.

İçişleri Bakanlığı: 783 milyon YTL.

Dışişleri Bakanlığı: 563 milyon YTL.

Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı: 677.219.000 YTL.

Ulaştırma Bakanlığı: 687.265.000 YTL.

Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı: 280.095.000 YTL.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 249.296.000 YTL.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı: 632.417.000 YTL.

Çevre Ve Orman Bakanlığı: 404.396.000 YTL.

Hala Ortaçağ'a yolculuk ettiğimizi düşünmüyorsunuz değil mi? Farkındayım, okumaya devam edin biraz daha.

14. Demokrasi bizim için hiçbir zaman amaç olamaz. RTE öyle birşey söylemedim demişti hatırlarsanız.

Buna da montaj derler geçerler. Neyse.

15.Türkiye'nin Avrupa Birliğine giremeyeceği kesindir. diye başlayan şimdiki Cumhurbaşkanı Gül'ün sözlerine bir bakın hele. Bunun da videosu mevcut. Montajdır tabi yine :)

16.Hem müslüman hem laik olunmaz. Ya müslüman olacaksın, ya laik. Bu söz de RTE'ye ait. Başbakanınızın veciz sözlerine duysanız da inanmayın siz. Gidin %46 oyunuzu verin yine. Lütfen ibretle dinleyiniz.

Bu seriyi devam ettirebiliriz. Hala Ortaçağ yolcusu olduğumuza inanmayanlar varsa, devam ederim.

Saygılarla.

Gönderi tarihi:

Eline saglik Taylan abi,gercekler ancak bu kadar aci olabilir.Evet Türkiye Ortacaga giden yola girmistir.Bu nedenle AB Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini durdurmustur.Cünkü Avrupa birligi aklini yemedi,bugün Türkiyede olan biteni gayet acik acik görmektedir,bu savasi kendi topraklarina tasiyip legallestirmez,ve farkli nedenlerle bizim AB ne girisimizi engellerler ki engellemislerdirde.

Ben bir yazimda sunu söylemistim,PKK ile mücadele eden bir hükümet AB ci olamaz AB ci olan bir hükümetde PKK ile mücadele edemez.AKP geldigi günden beri PKK nin eylemlerinin tirmanmasini hangi nedene bagliyorsunuz.Mücadele eden bir iktidar terörü tirmandirabilirmi,tabiiki hayir.AKP nin Ortacaga dolu dizgin atlamasinin önündeki tek engel su an icin Silahli Kuvvetlerdir yani TSK,diger tüm engeller asilmistir.Anayasa mahkemesi,Medya,Yargi,Üniversiteler artik AKP nin kontrolündedir.FAZIL SAY olayini biliyorsunuzdur.Tek engel TSK dir ve AKP o engelide asacaktir,cünkü PKK,AKP,Tarikatlar,Muhalefet,ve Medya tüm gücleriyle TSK ya karsi birlesmislerdir.Hepsinin ayri bir kuyruk acisi varsada hedef birdir.

5 yilda irtica 5 yil öncesine göre 2 ye 3 e katlamissa o ülke artik demokrasiden uzaklasmis demektir.Ülkeyi tek basina yöneten AKP, dikta rejiminin provalarini yapmaktadir.Karanlik günlere dogru yol aliyoruz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
14. Demokrasi bizim için hiçbir zaman amaç olamaz. RTE öyle birşey söylemedim demişti hatırlarsanız. İnanmayana Youtube videosu. Buna da montaj derler geçerler. Neyse

Doğru söylemiş .Amaç değil araç zaten , varolan demokratik nimetlerden ,yararlanarak demokrasiyi yok etme aracı

Gönderi tarihi:

Türkiye'de ki laik Cumhuriyet kesimine ait olan insanları, Nazi Almanyasında toplanıp sessiz sedasız, tepkisiz gaz odalarına, fırınlara götürülen insanlar gibi görüyorum artık.

Gönderi tarihi:
Doğru söylemiş .Amaç değil araç zaten , varolan demokratik nimetlerden ,yararlanarak demokrasiyi yok etme aracı

Ve sayin gelincik,en komik olanida ne biliyormusunuz,DEMOKRASI BIZIM ICIN ARACTIR diyenleri birileri israrla demokrat diye savunuyorlar,onlarla Türkiye'nin yeni ufuklara yöneldigini,halkin aklini kullanarak onlari basa getirdigini,yani Türkiye'nin kurtulus yoluna girdigini Laiklerin paranoya icinde olduklarini savunarak karsi cikanlari,her kimlige sokmaya calistilar.AKP ye karsi olanlari sadece CHP ci olarak niteleyip CHP üzerinden gercek Atatürkcülere Cumhuriyet mitinglerine ver yansin ettiler.Simdi ise baska bir kimlige bürünüp *Önemli olan AKP yide Demokrasiye zorlamaktir*diye dönüse gectiler.

saygilarla

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

Cennete gitmenin yolu savaşmaktır

17 Mart 2008

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, "Şifahen Değil Acilen" sloganıyla "Filistin?le Dayanışma Gecesi" düzenledi. Geceye, Anadolu?da Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak?ın konuşması damgasını vurdu.

İŞTE GECEDEN FOTOĞRAFLAR

ADMIN NOT: RESIMLER SAYFANIN YUKLENME HIZINI DUSURDUGU ICIN UZAKLASITIRILMISTIR

Dilipak, Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi?nde düzenlenen gecede, cennete gitmenin yolunun savaşmaktan geçtiğini söyledi. Şu anda Üçüncü Dünya Savaşı?nda asker olduğunu belirten Abdurrahman Dilipak, "Allah sizin şehit olmanızı istiyor. Bu Allah?a ulaşmanın en kolay yoludur. Allah sizinle zulmedenleri cezalandırmak istiyor. Eğer bunları yapmazsanız kendi cenazenize odun taşırsınız. Allah?ın ipini bırakırsanız o da sizin ipinizi bırakır" diye konuştu.

HAMAS?A SELAM

Geceye, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Filistinli yazar Dr. İbrahim Hammami?nin yanısıra yaklaşık 2 bin davetli katıldı. Konuşmacılar, İsrail?in Gazze?ye yönelik saldırılarını, uyguladığı ambargo ve ablukayı anlatıp, /_newsimages/5199252.jpgFilistin?e yardım çağrısında bulundular. Salonu dolduranlar, Filistin bayrakları sallayıp, "Hamas?a selam direnişe devam" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları attılar. Gece duayla sona erdi.

Ümraniye?de Filistin gecesi

Gecede, her birinin tişörtünde birer harf olan gençler yan yana gelerek "Hamas?a Selam" gönderdi. Gecenin sonuna doğru, 3 yaşındaki çocuğunu Filistinli çocuk cenazelerinde olduğu gibi Filistin Bayrağı?na saran ve ellerinin üzerine alan bir baba tüm salonu gezdirdi. Sakallı, takkeli erkekler ile başörtülü, çarşaflı kadınlar, Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi?nde düzenlenen gecede, harem-selamlık düzeninde oturdu.

Terör listesinde

HAMAS Mısır?daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu. Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail, Batı Şeria ve Gazze Şeridi?ni kapsayan topraklarda Filistin İslam devletini kurmak. HAMAS, Kanada, AB, İsrail, Japonya ve ABD?de terör örgütleri listesine alınmıştır.

Milli Görüşçü

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Milli Görüş camiasının uluslararası yardım kuruluşu. Asıl işi Türkiye dışındaki islam ülkelerinde yardıma muhtaçlara yardım yapmak.H. Ö, İSTANBUL

Gönderi tarihi:

Arkadaslar bu *********** düsünceler ülkemizde yeni bir sey degilki. Osmanlidan bugüne devam eden bir akim. Cumhuriyetle biraz önleri kesildi, ama icimizdeki gerici ve irkci politikacilar sayesinde bu ********* akimlari oy potansiyeli olarak gördükleri icin yillarca onlara hizmet ederek nihayet kendi sonlarini da getirecek hale getirdiler. Ülkemiz insanina ilericiligi, devrimciligi ve cagdasligi hala öcü ve bölücülük olarak gösterirsek, bu yorumlarinizin tümü bosuna olumus olur. Artik mücadele günü geldide gecti bile. Hep beraber gericilige ve irkciliga karsi mücadele ederek ilericiligi ve cagdasligi siyasetimize yerlestirmemiz gerekli. Bügün bile bu akima karsi gelen bazi siyasi hareketler benim icin o kadar yalancilar ve takkiyecilerki sanki gecmiste onlar bu gericileri kendi cikarlari icin hic kullanmamislar gibi davraniyorlar. Halaa din derslerinin bile mecbur oldugu ülkede ilericiklten ve cagdasliktan bahsetmek hicte dogru olmaz. Artik dinin sadece özel hayatta kullanilabilecegini ve siyasette hic mi hic yeri olmadigini acikca söyleme zamani geldi de gecti bile. Ona buna yag cekerek, iktidar koltugu icin bu tür akimlari destekleyerek degil, onlari red ederek basari olur. Lafla degil özünde mücadele gerek.

Gönderi tarihi:

17 Mart 2008

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, "Şifahen Değil Acilen" sloganıyla "Filistin’le Dayanışma Gecesi" düzenledi. Geceye, Anadolu’da Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın konuşması damgasını vurdu.

.

.

.

Terör listesinde

HAMAS Mısır’daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu. Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ni kapsayan topraklarda Filistin İslam devletini kurmak. HAMAS, Kanada, AB, İsrail, Japonya ve ABD’de terör örgütleri listesine alınmıştır.

Milli Görüşçü

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Milli Görüş camiasının uluslararası yardım kuruluşu. Asıl işi Türkiye dışındaki islam ülkelerinde yardıma muhtaçlara yardım yapmak.H. Ö, İSTANBUL

Marx'in bir sözü bu görüntülerle ne kadar hakli oldugunu bir kere daha göstermis oluyor. " Din bir opyumdur" Karl Marx. Baska bir aciklama getirmeye gerek yok, her sey acik sekilde görülüyor.

Gönderi tarihi:
Ortaçağa yolculuk...

DÜN bir bayan okurumdan ilginç bir e-posta aldım.

.

.

.

Ortaçağa doğru...

Yuvarlana yuvarlana...

Bekir COŞKUN

.....................................

Ben bu kesimin tutucu diye adlandırabileceği bir semtimiz olan Fatih i iyi bilirim ve size Ramazan'da tam oruç vakti nasıl da lüx mekanlarda insanların yiyip içtiğini bizzat şahit olarak anlatabilirim...

Marjinal eylemlerle koca bir toplumu kimse kendince ortaçağa gönderemez; ayrıca bu vatandaşımız "hangi ortaçağ???" demesini de iyi bilmelidir...

Çin???İslam???Avrupa???Amerika yerlileri???

Şaka bir yana ne zaman kalıplamaktan vazgeçeceğiz de karşı tarafı tam anlamıyla anlayabileceğiz???

Sorum da cevabım da geneledir bu arada; ikili konuşmalara kapalıyım...

:zorro:

Gönderi tarihi:
Marx'in bir sözü bu görüntülerle ne kadar hakli oldugunu bir kere daha göstermis oluyor. " Din bir opyumdur" Karl Marx. Baska bir aciklama getirmeye gerek yok, her sey acik sekilde görülüyor.

Marx'ın sözünü haklı bulmuyorum; hiç ikna olmadığım gibi bu sözü benim dini anlayışıma karşı bir duruş olarak da görebilirim...

Gönderi tarihi:
Marx'ın sözünü haklı bulmuyorum; hiç ikna olmadığım gibi bu sözü benim dini anlayışıma karşı bir duruş olarak da görebilirim...

Sadece bir tesbitte bulunduk. Amacim kimseyi ikna etmek falan degil. Herkes nasil davranacagina ve neye inanacagina kendisi karar verir.

Gönderi tarihi:
Sadece bir tesbitte bulunduk. Amacim kimseyi ikna etmek falan degil. Herkes nasil davranacagina ve neye inanacagina kendisi karar verir.

Ben de kendi tespitimde bulundum ve sizin amacınızı bilmem ama Marx amca vb. şahısların ikna amacı olsa gerektir ki konumları malum... :D

Anlamadığımsa şu; sizler bu tespitlerinizi rahatça yaparken hiçbir şey olmuyor da ali0_1 gibi bir gariban laf edince neden herkesin kararını kendisinin vereceğinden söz ediliyor???

Buna "aydınlık" ya da "fikir" tekeliyeti mi desem ne...

Neyse, ben ortamı germeyeyim en iyisi; hatam varsa hepsini üzerime alıyor ve her kimin hakkı söz konusuysa özür diliyorum...

Gönderi tarihi:

Din olmasa bile dinciler insanlari afyonluyorlar,bu iddia dine saldiri degildir.Benim kisisel görüsümdür ve aksini Türkiyede hic yasamadik.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ben de kendi tespitimde bulundum ve sizin amacınızı bilmem ama Marx amca vb. şahısların ikna amacı olsa gerektir ki konumları malum... :D

Anlamadığımsa şu; sizler bu tespitlerinizi rahatça yaparken hiçbir şey olmuyor da ali0_1 gibi bir gariban laf edince neden herkesin kararını kendisinin vereceğinden söz ediliyor???

Buna "aydınlık" ya da "fikir" tekeliyeti mi desem ne...

Neyse, ben ortamı germeyeyim en iyisi; hatam varsa hepsini üzerime alıyor ve her kimin hakkı söz konusuysa özür diliyorum...

Ne münasebet ali kardes, sizinde tesbit yapmaya hakkiniz var tabiiki, garibanda olsaniz, ;) . Benim demek istedigim dicilerin hallerini ve davranislarini Marx amcanin söyledikleriyle kiyasladigim zaman ne kadar hakli oldugunu tesbir ettim baska degil. Baksaniza dincilere, adamlar tüm hayatlarini din üzerine kurduklari gibi, allah muhafaza iktidari tam olarak ele geriseler seni ve beni de ayni kendileri gibi yapmaya zorlayacaklar, aynen mofyumun insanlarda verdigi bagimlilik gibi anlayacagin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.