Φ Suheyla Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Dediginiz gibi , Cihad "Olanca çaba" anlamındaki "cehd"den gelir. Genel olarak, Tanrı yolunda ve din uğrunda kutsal savaş. Amacı: "İlây-ı kelimetü'llah" (Tanrı'nın sözünü yüceltmek), yani "Kuran'ı ve hükümlerini 'tüm düşünce, inanç ve dinlerin üstüne' çıkarmak ve karşı konulmaz biçimde egemen kılmak". “Şüphesiz Allah, mü'minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah bunu Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da kesin olarak va'detmiştir. Kimdir sözünü Allah'tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.” (9/111) Ayet ve hadislerdeki özel anlatımıyla ve çoğu yerde "cihad" bu anlamında, yani "Tanrı yolunda ve din uğrunda silahlı kutsal savaş" anlamında kullanılmıştır. Cihad'ın hükmü: Ya Islam, ya cizye (vergi) ya da ölüm. Bu iyi bir şey degil gibi geliyor bana! Huzursuz bir ortam yaratmiyormu? Keşke Allah bu sozlerini diger dillerle de gondermiş olsaydi, iyi olurdu cunku Okuma Yazma bilmeyen bir Muhammede gondermiş bu sozlerini. Belki diyorum, Muhammed yanliş anlamiş olabilir Allahin sozlerini. Olmazmi dersiniz! Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Hz. Muhamedi peygamber seçen Allah yeri göğü yaratan Allah okuma bilmeyen biribi elçi seçipte yanılırmı.. evet cihad gerekirse savaşdır savaşın hükmüde savunma yani açarsak ibadetlere engel olunma veya isalmın yayılmasına engel olunma hallerinde savaş ilan edilir.. Bizce inanlarca bir takım insanların Allah yoluna gelip iman edip kurutluaşa ermeleri için gerekirse savaş yapılır. cahil insan firavuna tapmış helvadan put yapmış ona tapmış. e sen buna dille anlatmaya çalış doğruyu oda ilk fırsatta kendi sınırları içerisndeki müslüman olmuş kimselere işkence yapsın mümim kardeşlerimizi o ezziyetten kuratarmak için bizde gider orayı feth ederiz ve Allah diyorki bu yolda heba olan canlar sıkıntıya giren canları ben herşey huzur içinde olan cennetime koyarım karşılığını veririm diyor söylediğin ayette. burda huzursuz olacak bişe yok aksine güven oratamı var. ve savaş ilan ettiğiniz zaman orayı feth edin müslüman olanlara dokunmayın gayri müslimlerdende korunma hakkı olarak cizye vergisi alın onları asker yapmayın tefsirlerde cizye böyle anlatılır. pes etmeyip barışa yanaşmayıp sizle savaşanlarıda bulduğunuz yerde öldürün hüküm budur. biras daha açarsak feth ettiğimiz yerlerde dahi üstümüze gelmedikleri sürece gayri müslimlerin güvenliği bizden sorulur onlardan karşılık olarak cizye vergisi alınır. müslüman kimsede zaten gerektiğinde asker olur. bu duruma anarşik yaklaşanda ölümle tanışır. onun dışında kati suretle insan öldürmek günahtır. Evet gerekirse savaş ama ben savaşın ne şartlarda açıldığını çeştili yollarla her cevabımda açıkladım ısrarla kabul etmek istemiyorsun ve lütfen inanmıyorsan bile Peygamberim hakkında ve inancım hakında alaycı bi dille konuşma "yanlış anlamış olablirmi" bu nası bi yanlış anlaşılma 1400 yıldır gidiyor:) Allah yoksa sen neden bukadar akıllısın... bu nası bi evrim geçirme yada tesadüfdür. sende bana bunu anlat ben sana savaşın gereklerini anlatım durdum anlamadın. sonkez tekrarlıyorum dünyanınherhangi biyerin bir insana müslüman diye işkence yapılırsa. bir kimse müslümana müslüman diye hakaret eder ibadetine engel olmaya çalışırsa cihad ilan olur islam alemi orayı feth eder huzur ve adalet sağlanır gayri müslimlerden cizye alınır müslümanlardanda gücü yeten kimselerden savaş halinde asker olunması istenir. bu anlatıklarımın hepsi sana gösterdiğim ayetlerde var tekrar dön oku istersen Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Allah yolunda savaşmak müslümanlığın hor görüldüğü müslümanlara hakaret ve 2. sınıf muamele ve işkence yapıldığı her yerde hak idaa ederiz feth ederiz adaleti getiriz adil olmak islam ahalkında önemli biyere sahiptir. Allah yolunda savaşmak budur. islamda haram mal yemeyin diyor yani hak etiğiniz kadar yiyin hırsızlıkla tefecilikle dolandırcılıkla gaspla kazandığınız mallar haram diyor islam. yardımlaşın diyor islam. hadislerde derki komşusu açken yatan bizden değildir. ama yine bu sitetede okudum nerde ve kimin yazdığını bilmiom yer içer cenneti bu dünyada yaşarım diyen var. e sen ye iç cennetini yaşa zina et. ama islamda yardımlaşma vardır zekat vardır herkez fakir olana yardım etmek zorunda. tüm dünya hakkıyla müslüman olsa aç kalırmı ihanet kalırmı savaş kalırmı sevgisizlik kalırmı. islamda hiç olmassa yartılanı yaratandan ötürü sev denir. kin beslemek günahtır 3 günden fazla küs kalmak günahtır. ne imansızlar var petrol için can alıyorlar ne imansızlar var kendi yiyip içip bide garibin elindekini alıyorlar. islamı anlamk için önce islam Ahlakından başla öle seçip seçip aradan ayet çıkarıp anlamdan direk hurra siz savaşcısnız canisiniz tavrıyla olurmu. savaş ancak savunma halinde olur önceki cevaplarımda ayetler ışığında anlattım. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 ... islamı anlamk için önce islam Ahlakından başla öle seçip seçip aradan ayet çıkarıp anlamdan direk hurra siz savaşcısnız canisiniz tavrıyla olurmu. savaş ancak savunma halinde olur önceki cevaplarımda ayetler ışığında anlattım. Peki bu konuda haklisiniz... Islami anlamak icin "önce islam Ahlakından başlamak" lazim. Aydinlatirmisiniz beni "Sivas Olayinda", "Maras Olayinda", Malatya Olaylarinda" nedir mesele. Muslumanlar binlerce bir binayi sarip, bayanlari erkekleri atese vuruyorlar. Ve butun sehir bunu seyrediyor, Sivas da... Bunun Islam Ahlaki nedir? Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Hz. Muhamedi peygamber seçen Allah yeri göğü yaratan Allah okuma bilmeyen birini elçi seçipte yanılırmı.. Bu cümlenizde ne demek istediğinizi biraz daha açar mısınız? Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 sayın suheyla ben malatya olayını yakından takip ediyorum çünkü malatyalıyım o suçu işleyen şahıs benle yaşıt bir insan ve tanıyan lar vasıtasıyla araştırdımki pskolojik sorunları olan ülkeyi karıştırmak isteyenler alet olmuş bir zavallı. ki babasıda sinir hastası. sivasda diri diri insan yaknalar müslümanmı onlar islam ahalkından bir parça bile almaış kişilerdir. maraş olayını hatırlayamadım ama diğer olaylarında islamda yeri yoktur ki zaten islam adına yapılmamıştır. ben bir müslüman olarak asla kabul etmiyorum bunu... sivas olayı ayrı utanç verici ama o dini zayıf kişilere din elden gidioyr diyp cahil insalara yaptırılmış bi oyundur ülkeye ve islama zara vermek için yapılmıştır. bu saydığın olayların islam Ahlakında asla yeri yoktur. bikere insanı yakarak öldürmek bile yoktur ve savaş halinde savunma amaçlı bile olsa asla işkence yaparak öldürme olmas. oda islam ahlakına yakışmaz. zaten bu müslümanım diyip sahte şeyhlerin gazına gelip islamı kötü gösterenler yüzünden böyle olduk ya.... Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 sayın gecekuşu bunda açılacak bişey yok suhayla hanıma cevaben yazdım onu anlamdınız noktayı anlamadım. yeri göğü yaratan Rabbim kimi elçi seçeceğini bilir dedim. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 sayın gecekuşu bunda açılacak bişey yok suhayla hanıma cevaben yazdım onu anlamdınız noktayı anlamadım. yeri göğü yaratan Rabbim kimi elçi seçeceğini bilir dedim. [ Hz. Muhamedi peygamber seçen Allah yeri göğü yaratan Allah okuma bilmeyen birini elçi seçipte yanılırmı.. İletinizde Kimi elçi seçeceğini bilir demiyor... "Allah okuma bilmeyen birini elçi seçipte yanılırmı." diyor... Bu ifade size ait... Buradan anlamadığım değil anladığım sonuç şu... Siz "Hz. Muhamedin" okuma yazma bildiğini... okuma yazma bilmeyen biri olsaydı onu elçi seçmiyeceğini böyle bir yanılgıya düşmeyeceğini ifade ediyorsunuz... doğru mudur? Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 okuma yazma bilmeyen biri olsaydı onu elçi seçmiyeceğini böyle bir yanılgıya düşmeyeceğini ifade ediyorsunuz... doğru mudur? hayır yanlış anlaşılmışım onu kast etmedim. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 hayır yanlış anlaşılmışım onu kast etmedim. Hz. Muhamedi peygamber seçen Allah yeri göğü yaratan Allah okuma bilmeyen birini elçi seçipte yanılırmı.. Hz. Muhamed okuma yazma biliyor muydu? Okuma yazma bilmiyor muydu? Kastınız hangisidir... Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 bilmiyordu okuma yazma. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 bilmiyordu okuma yazma. Hz. Muhamedi peygamber seçen Allah yeri göğü yaratan Allah okuma bilmeyen birini elçi seçipte yanılırmı.. Allah okuma yazma bilmeyen birini elçi seçipte yanıldımı.? "bilmiyordu okuma yazma." derseniz yukarıdaki alıntıdaki ifadenize göre bu anlam çıkmış olmuyor mu? Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 cümle bozukluğu olmuş kusura bakmayın özürdilerim. bukadar büyüyeceğini tahmin etmedim anlatamadım Allah Hz. muhammedi yani okuma yazmay bilmeyen birini seçmesinde bir hikmet vardır. onu seçipte yanılırmı derken bunu kast ettim. siz neye varmaya çalışıyorsunuz burdan. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 cümle bozukluğu olmuş kusura bakmayın özürdilerim. bukadar büyüyeceğini tahmin etmedim anlatamadım Allah Hz. muhammedi yani okuma yazmayı bilmeyen birini seçmesinde bir hikmet vardır. onu seçipte yanılırmı derken bunu kast ettim. siz neye varmaya çalışıyorsunuz burdan. Hz. Muhamedi peygamber seçen Allah yeri göğü yaratan Allah okuma bilmeyen birini elçi seçipte yanılırmı.. Çelişkili bir durumu anlamaya çalıştım sayın'zkan' Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 sayın suheyla ben malatya olayını yakından takip ediyorum çünkü malatyalıyım o suçu işleyen şahıs benle yaşıt bir insan ve tanıyan lar vasıtasıyla araştırdımki pskolojik sorunları olan ülkeyi karıştırmak isteyenler alet olmuş bir zavallı. ki babasıda sinir hastası. sivasda diri diri insan yaknalar müslümanmı onlar islam ahalkından bir parça bile almaış kişilerdir. maraş olayını hatırlayamadım ama diğer olaylarında islamda yeri yoktur ki zaten islam adına yapılmamıştır. ben bir müslüman olarak asla kabul etmiyorum bunu... sivas olayı ayrı utanç verici ama o dini zayıf kişilere din elden gidioyr diyp cahil insalara yaptırılmış bi oyundur ülkeye ve islama zara vermek için yapılmıştır. bu saydığın olayların islam Ahlakında asla yeri yoktur. bikere insanı yakarak öldürmek bile yoktur ve savaş halinde savunma amaçlı bile olsa asla işkence yaparak öldürme olmas. oda islam ahlakına yakışmaz. zaten bu müslümanım diyip sahte şeyhlerin gazına gelip islamı kötü gösterenler yüzünden böyle olduk ya.... Sayin zkan, ben buna cevap vermeyecektim, cunku konuyu luzumsuz yere uzatmak istemedim. Gordum siz ayni sazdan calarsiniz, Islami savunmak icin. Bu konu daha evvel tartisildi ve arkadaslardan birisi (Sayin Hoppa) bu sekilde cevap vermisti, bende katilirim onun cevabina. "Birileri çıkar misyonerlik yapıyorlar diye hıristiyanları kıtır ktır doğrar,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki. Birileri çıkar kiliseyi sinegogu havaya uçurur,ama efendim onların yaptığı islam mal edilemez ki Birileri belinde bomba intihar saldırısı düzenler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki. Birileri çıkar islamı eleştirdiği için turan dursu giibi nicelerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki. Irakta müslümanlar birbirlerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki. Birileri zengin çocuklarını kendi safına çekerek kendi çapında bir mafya ve sex tarikatı kurar,ama efendim onun yaptığı islama mal edlimez ki Fatime şahin gibi nice kandırılmış genç kızlar dini bütün şeyhlerin yatağında yakalanır,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki Biri çıkar öz kızıyla evlenir ve bunu allahın vahyi ile yaptığını söyler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemz ki Yaw allah aşkına yaptıkları islama mal edilebilecek bu müslümanlar nerde yaşıyor söyleyinde bilelim yahu? Tüm dünya yanlış anlıyorda burdaki bir kaç kişimi islamı doğru anlıyor? Bu forumda islamı cici göstermeye çabalayan bir kaç kişiye derimki., Kusura bakmayın ama sizin söyledikleriniz islama mal edilemez" Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Yaw allah aşkına yaptıkları islama mal edilebilecek bu müslümanlar nerde yaşıyor söyleyinde bilelim yahu? Tüm dünya yanlış anlıyorda burdaki bir kaç kişimi islamı doğru anlıyor?" ben varım daha arkadaşlarımda var ailem var benim etrafımdaki kimse misyoner kesmedi papa vurmadı otel yakmadı öz kızıyla evlenmedi. bu saydıklarının hiç ama hiç biride ne kuranda yazmıo ve günah şimdi kafayı sıyırmış para için adam vuranları tuutp müslümandı diyip bütün islam aleminemi mal ediyorsunuz.. şimdi ben burda bunları dedim diye aranızdan biri çekip beni vursa hepiniz canimi olacaksınız? Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 buzamana kadar bublara cvb veren olmaması daha ben yeni geldim buraya hepinize verecek cvbım vardır. ben islamı anlatım savaşın ne gereğini siz aynı telden çalıpdurdunuz kabulenemedizn benim dinmi benden daha iyi biliomuş gibi. saz sizin elinizde bneim elimde Kuran var. Alıntı
Φ hkndersim Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Sayin zkan, ben buna cevap vermeyecektim, cunku konuyu luzumsuz yere uzatmak istemedim. Gordum siz ayni sazdan calarsiniz, Islami savunmak icin. Bu konu daha evvel tartisildi ve arkadaslardan birisi (Sayin Hoppa) bu sekilde cevap vermisti, bende katilirim onun cevabina. "Birileri çıkar misyonerlik yapıyorlar diye hıristiyanları kıtır ktır doğrar,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki. Birileri çıkar kiliseyi sinegogu havaya uçurur,ama efendim onların yaptığı islam mal edilemez ki Birileri belinde bomba intihar saldırısı düzenler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki. Birileri çıkar islamı eleştirdiği için turan dursu giibi nicelerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki. Irakta müslümanlar birbirlerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki. Birileri zengin çocuklarını kendi safına çekerek kendi çapında bir mafya ve sex tarikatı kurar,ama efendim onun yaptığı islama mal edlimez ki Fatime şahin gibi nice kandırılmış genç kızlar dini bütün şeyhlerin yatağında yakalanır,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki Biri çıkar öz kızıyla evlenir ve bunu allahın vahyi ile yaptığını söyler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemz ki Yaw allah aşkına yaptıkları islama mal edilebilecek bu müslümanlar nerde yaşıyor söyleyinde bilelim yahu? Tüm dünya yanlış anlıyorda burdaki bir kaç kişimi islamı doğru anlıyor? Bu forumda islamı cici göstermeye çabalayan bir kaç kişiye derimki., Kusura bakmayın ama sizin söyledikleriniz islama mal edilemez" slm öncelikle yazacaklarımın hayırlara vesile olmasını RABBİMDEN diliyorum... süheyla kardeşim bir şeyler duymuşsun birilerinden ve o duydukların sana hoş gelmiş böyle düşünülmeden okunduğunda birazda şiirsel havası olduğundan insana hoş gelebiliyo her halde.. demişsin ki birileri misyonerleri kıtır kıtır kesio die soruyorum; bunu hangi müslüman neye göre yapar? demişsin ki kimileri sinegogu havaya uçurur bizim dinizmiz bize sizin ki size diyen bir dinde hangi akıl ve mantık sahibi müslüman bunu yapar? demişsin ki birileri ellerinde bombalar intihar saldırı düzenliolar bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir diyen bir dinde bir müslüman bunu nasıl yapar? demişsin ki ırakta müslümanlar bir birlerini katledio die biraz araştır fazla deil ırakta kimin kimin katlediğini göreceksin demişsin ki kimileri sex namında tarikat kurmuş die islamda zinanın haram olduğunu bilen bir müslüman bunu nasıl yapabilir? demişsin ki fadime şahin olayını hiç karıştırmak istemiyorum ap açık ortada... demişsin ki birileri öz kızıyla evlenir die peygamber efendimizin veda hutbesini okuyon biri böyle bir şey yapabilir mi? bak onlar müslüman olabilirler mi? olsalar da nasıl bir müslüman olabilirler? sende biraz mantıklı düşün artık çok deil biraz mantıklı ve tarafsız düşün??? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 süheyla kardeşim bir şeyler duymuşsun birilerinden ve o duydukların sana hoş gelmişböyle düşünülmeden okunduğunda birazda şiirsel havası olduğundan insana hoş gelebiliyo her halde.. Ya sen sonuca bak... Öyle mi? değil mi? Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 buzamana kadar bublara cvb veren olmaması daha ben yeni geldim buraya hepinize verecek cvbım vardır. ben islamı anlatım savaşın ne gereğini siz aynı telden çalıpdurdunuz kabulenemedizn benim dinmi benden daha iyi biliomuş gibi. saz sizin elinizde bneim elimde Kuran var. Sayin zkan, burada genellikle be Islami tartisirim, dini konularda. Allahi degil. Allah konusunda fikrimi ekseriyetle kendime birakirim. Kuranin bir uydurma oldugunu iddia etmek ALLAHi inkar etmek degil. Biraz mantikli dusunursek bunu anlayabilirsiniz. Saz ve Kuran konusuna gelince, ben bir kac defa Kur'ani okudum, Turkce (defalarca), Ingilizce ve Fransizca cevirimleri de.... Bu hususta diger arkadaslar gibi kendimi bilgili zannederim. Eger Kur'an hakkin da bilgini tartismak istersen ... guzel... O zaman sorulara kacamaksiz cevap verin. O zaman belki birseyler ogrenebiliriz sayenizde. Konuyu kisisel yapmayin. Biz Islami ve Musluman toplumlarin "genel" yonunden tartisirken, kendiniz den ve ailenizden ornek verip iyi insan oldugunuzdan bizi haberdar etmeyin. Cunku o manasiz. Biz sizi tanimiyoruz ve size kisisel olarak bir iddia yapmiyoruz. Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Arkdaşlar islam dininde işkenceye, masum insan öldürmeye zinaya yani sex tarikatına yer yoktur asla. dinimizde masum insan öldüren işkence yapan sex tarikatı kuran zina eden kimse günah işler ve bu günahları böle hoyratça işleyen kimsede Allah korkusu yoktur Allah korkusu kimde yoktur Allaha inanmayanda. oyüzden bunları yapan olsa olsa Allaha inanmayan biridir sonuç bu sonuca bakatık ve gördük. bi adam müslüman kılıfı giyip bunları yaptı diye biz onu Kurandan Ayet çıkarıp eklemioz günah işlemiş dioz. Kuran değişmez ve bunlara yer yoktur. var diyen bi müslüman bul bana oda bana ayetlerle açıklasın. o idaa ettiğiniz tevbe süresindeki ayetleri size açıkladım yine bu başlıkta merak eden okusun yada ayrı başlıkta bidaha açıklarım. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 işkenceye, masum insan öldürmeye zinaya yani sex tarikatına yer yoktur asla. dinimizde masum insan öldüren işkence yapan sex tarikatı kuran zina eden kimse günah işler ve bu günahları böle hoyratça işleyen kimsede Allah korkusu yoktur Allah korkusu kimde yoktur Allaha inanmayanda. oyüzden bunları yapan olsa olsa Allaha inanmayan biridir sonuç bu sonuca bakatık ve gördük. Cezaevlerini bir düşün. Oradakiler de Allahsız değil mi? Yolsuzluk yapanları düşün hangisi Allah'ı red etmiş? Arkadaşım bu gözle bakma. Bu ahlak meselesidir. Din ise ahlakı düzenlemede yeterli değildir. Yeterli dersen ben de sorarım "neden suçların neredeyse tümü inananlar tarafından gerçekleştirilmiş" diye... Alıntı
Φ katran Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 1. Allah a inanmayanlar yok denecek kadar azdır. 2. onlar Allah ı inkar etmiyor olabilirler. sorun Allah ın emirlerini yerine getirmekte. Eger yerine getirselerdi orda olmazlardı Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 sayın suheyla.. ben gerçek müslümanın bu saydığınız şeyleri yapmıyacağını etrafımda gördüğüm müslümalardan örnek gösterdim ayrıca çünkü siz yazdığınız şeyde şu ifadeleri kulanmışınız maksadım asla riyakarlık değildir. Yaw allah aşkına yaptıkları islama mal edilebilecek bu müslümanlar nerde yaşıyor söyleyinde bilelim yahu? Tüm dünya yanlış anlıyorda burdaki bir kaç kişimi islamı doğru anlıyor? siz bunları diyince burdaki bir kaç kişi değil benim etrafımdaki çoğu insan misyoner kesmiyor vs.. kastım budur sanırım şimdi daha iyi anlaşıldım müslüman toplumları tartışıyorsak bunu Kuran üzerinden yapmayalım her müslümanım diyen kuranı okumuştur ve ona uymuştur diyemeyiz. bu gibi durumların var olacağı Kuranda bize haber verilmiştir Nur suresi 47. ayet Bir de: "Allah'a ve peygamberine inandık ve itaat ettik." diyorlar. Sonra onlardan bir kısmı bunun arkasından yan çiziyorlar. Onlar mü'min değillerdir. Alıntı
Φ zkan Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 sayın yersoy demişsinizki Cezaevlerini bir düşün. Oradakiler de Allahsız değil mi? Yolsuzluk yapanları düşün hangisi Allah'ı red etmiş?Arkadaşım bu gözle bakma. Bu ahlak meselesidir. Din ise ahlakı düzenlemede yeterli değildir. Yeterli dersen ben de sorarım "neden suçların neredeyse tümü inananlar tarafından gerçekleştirilmiş" diye... Nur suresi 47. ayet Bir de: "Allah'a ve peygamberine inandık ve itaat ettik." diyorlar. Sonra onlardan bir kısmı bunun arkasından yan çiziyorlar. Onlar mü'min değillerdir. ayrıca diğer kardeşimin bahsetiği gibi dünyanı çoğunluğu inanıyor fakat sor bakiyim ceza evlerindekine kaçı namaz kılıyor kaçı kuran okumuş. ve sor işlediği suçları Kuranda okuyupda ordanmı teşvik alıp yapmış.. İslam dinini yeterince öğrenseydi ve uygulasaydı herkes ceza evi diye birşey olmazdı islam Ahlakında adam öldürmek vs yok dedim. e adam Kuran okuyup uymadıysa bunu sorumlusu bütün islam alemimi? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.