Φ verdinaz Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Hz. Süleyman ın sarayına kuşluk vakti saf bir adam telaşla girer. Nöbetçilere, hayati bir mesele için Hz. Süleyman la görüşeceğini söyler ve hemen huzura alınır. Hz. Süleyman (a.s) benzi sararmış, korkudan titreyen adama sorar: - Hayrola ne var? Neden böyle korku içindesin? Derdin nedir? Söyle bana... Adam telaş içinde: - Bu sabah karşıma Azrail (a.s) çıktı. Bana hışımla baktı ve hemen uzaklaştı. Anladım ki, benim canımı almaya kararlı.. - Peki ne yapmamı istiyorsun?" Adam yalvarır: - Ey canlar koruyucusu, mazlumlar sığınağı Süleyman! Sen her şeye muktedirsin. Kurt, kuş, dağ, taş senin emrinde. Rüzgarına emret de beni buradan ta Hindistan a iletsin. O zaman Azrail (a.s) belki beni bulamaz. Böylece canımı kurtarmış olurum. Medet senden! Hz. Süleyman, adamın haline acır. Rüzgarı çağırır ve: - Bu adamı hemen al. Hindistan a bırak!" emrini verir. Rüzgar bu... Bir eser, bir kükrer. Adamı alır ve bir anda Hindistan da uzak bir adaya götürür. Öğleye doğru Hz. Süleyman, divanı toplayarak gelenlerle görüşmeye başlar. Bir de ne görsün, Azrail (a.s.) da topluluğun içine karışmış, divanda oturmaktadır. Hemen yanına çağırır: - Ey Azrail! Bugün kuşluk vakti o adama neden hışımla baktın? Neden o zavallıyı korkuttun?" der. Azrail (a.s) cevap verir: - Ey dünyanın ulu sultanı! Ben, o adama öfkeyle,hışımla bakmadım. Hayretle baktım. O yanlış anladı. Vehme kapıldı. Onu, burada görünce şaşırdım. Çünkü Allah (cc) bana emretmişti ki: - "Haydi git, bu akşam o adamın canını Hindistan da al!" Ben de bu adamın yüz kanadı olsa, bu akşam Hindistan da olamaz. Bu nasıl iştir, diye hayretlere düştüm. İşte ona bakışımın sebebi bu idi." Öleceğimiz yer,saat,saniye bile bellidir belki şimdi o adama şöyle denilir değilmi hindistana gitmeseydi ölmezdi anlatmak istediğim ise şudur ölüm gerçeği birgün hepimizi bulacaktır bunlar ise bahanelerdir.... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Öleceğimiz yer,saat,saniye bile bellidir belki şimdi o adama şöyle denilir değilmi hindistana gitmeseydi ölmezdi anlatmak istediğim ise şudur ölüm gerçeği birgün hepimizi bulacaktır bunlar ise bahanelerdir.... İnsanın iradesi özgürdür diyenlere duyurulur Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Ya bu hikayeyi de yıllardır dinliyorum. Öncelikle başlı baına uydurulmuş bir hikaye, efsanedir. "Ölüm" denen şeyin bir gerçek olduğu doğru ama kimin nerede ve nasıl öleceği, sizin sandığınız gibi bir bilgi dahilinde değildir... Alıntı
Φ dumanlı Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Ya bu hikayeyi de yıllardır dinliyorum.Öncelikle başlı baına uydurulmuş bir hikaye, efsanedir. "Ölüm" denen şeyin bir gerçek olduğu doğru ama kimin nerede ve nasıl öleceği, sizin sandığınız gibi bir bilgi dahilinde değildir... sanırım dikkatli okumadınız..alacağımız nefesin bile sayısı bellidir..ne bir eksik ne de bir fazla..onu ancak ALLAH bilir.. (hayrihi veşerrihi)hayrın ve şerrin yalnızca ALLAH tan geldiğini bilmek..sadece o na sığınmak.. emin olmadığımız şeylere de hikaye ve ya efsane demek bizleri zor durumda bırakabilir..dikkatli olmak lazım derim... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 sanırım dikkatli okumadınız..alacağımız nefesin bile sayısı bellidir..ne bir eksik ne de bir fazla..onu ancak ALLAH bilir..(hayrihi veşerrihi)hayrın ve şerrin yalnızca ALLAH tan geldiğini bilmek..sadece o na sığınmak.. emin olmadığımız şeylere de hikaye ve ya efsane demek bizleri zor durumda bırakabilir..dikkatli olmak lazım derim... Sanırım siz okumadınız tam olarak... Yıllardır halkı kendi diktelerine inandırmak isteyenlerin bu şekildeki uydurma hikayelerinden bıktım çünkü. Ne zaman bir konu açılsa bir kaç kişi bir araya geldiğimizde, mutlaka birisi çıkıveriyor böyle bir hikaye ile karşıma. Böyle bir hikaye anlatarak son noktayı koyacağını zanneden o çok bilmiş tavrı ile... Ve anlatırken o kadar gerçek sanıyor ki, çoğu zaman o mantık hatalarını ve çelişkileri bile abarttıkça abartıyor. İslam'ın mantığına bile aykırı ifadeler kattıkça katıyor ve iyice zıvanadan çıkıyor. Nereden geliyor bu kendine güveni? Eeee, ne de olsa ilahi ve mucizevi bir hikaye anlatıyor... Peh... E sonra ne oluyor? Hatalarını birer birer yüzüne vuruyor birisi çıkıp ve o az önce ilahi kudretle çalışan ego birden bire yerlebir oluyor ve sonuç ne biliyor musunuz? "-Her şeyin iyisini Allah bilir..." diyor... Yahu madem Allah biliyor, niye iki saattir sallayıp duruyorsun? İşin içinden çıkamayıp, cevap veremeyip, tükürdüğünü de yalayamayınca hep topu İlahlarına atıyorlar... Kısaca bu hikaye hiç birşeyi anlatamayacak kadar mantıksız ve hatta ******* bir hikayedir. Bir Müslümanında bu gibi hikayelere prim vermesi gerçekten komiktir... Saygılarımla... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Hikayeler geçelim de, aynı kişinin yazdığı şu iki alıntıyı karşılaştıralım: Öleceğimiz yer,saat,saniye bile bellidir belki şimdi o adama şöyle denilir değilmi hindistana gitmeseydi ölmezdi anlatmak istediğim ise şudur ölüm gerçeği birgün hepimizi bulacaktır bunlar ise bahanelerdir.... Allahu Teala bize dogruyu ve yanlısı günahı sevabı Peygamberler ve indirilen kitaplara aracılıgı ile bildirmiştir ve onun verdiği canı ondan başkası alamaz neden intihar eden kişi cennete giremez işde sayın tarafsız buda bir günahtır başkasının canını alamazsınız alsanızda bu günahı kabullenirsiniz... Bu ne yaman çelişki be! Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Hikayeler geçelim de, aynı kişinin yazdığı şu iki alıntıyı karşılaştıralım: Bu ne yaman çelişki be! Arkadasım kendi canımızı almakla azrailin gelipde canımızı alması arasındaki farkı bi düşün istersen.. Alıntı
Φ dumanlı Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Sanırım siz okumadınız tam olarak... Yıllardır halkı kendi diktelerine inandırmak isteyenlerin bu şekildeki uydurma hikayelerinden bıktım çünkü. Ne zaman bir konu açılsa bir kaç kişi bir araya geldiğimizde, mutlaka birisi çıkıveriyor böyle bir hikaye ile karşıma. Böyle bir hikaye anlatarak son noktayı koyacağını zanneden o çok bilmiş tavrı ile... Ve anlatırken o kadar gerçek sanıyor ki, çoğu zaman o mantık hatalarını ve çelişkileri bile abarttıkça abartıyor. İslam'ın mantığına bile aykırı ifadeler kattıkça katıyor ve iyice zıvanadan çıkıyor. Nereden geliyor bu kendine güveni? Eeee, ne de olsa ilahi ve mucizevi bir hikaye anlatıyor... Peh... E sonra ne oluyor? Hatalarını birer birer yüzüne vuruyor birisi çıkıp ve o az önce ilahi kudretle çalışan ego birden bire yerlebir oluyor ve sonuç ne biliyor musunuz? "-Her şeyin iyisini Allah bilir..." diyor... Yahu madem Allah biliyor, niye iki saattir sallayıp duruyorsun? İşin içinden çıkamayıp, cevap veremeyip, tükürdüğünü de yalayamayınca hep topu İlahlarına atıyorlar... Kısaca bu hikaye hiç birşeyi anlatamayacak kadar mantıksız ve hatta ******* bir hikayedir. Bir Müslümanında bu gibi hikayelere prim vermesi gerçekten komiktir... Saygılarımla... verdinazın açtığı konudan benim anladığım,ölümden kaçış olmadığı,nereye kaçarsak kaçalım bizi bulacağıdır..bütün canlıların ölümü tadacaklarıdır..hatırlatmadır.. burada hataları yüze vurmak gibi bir durum söz konusu değildir..bence,peşin fikirli olmamak lazım..siz şimdi istemeyerek te olsa konuyu açan arkadaşı sanki hata yapmış gibi tersliyorsunuz..hata yapmış gibi yüzüne vuruyorsunuz..o yanılgıya siz düşüyorsunuz arkadaşım.. aslında sizinde art niyetinizin olmadığını sanıyorum..kimse kimseyi hakir görmesin..burada açılmış yüzlerce geyik konusu var.. bütün konuları nasıl saygıyla karşılıyorsak bu gibi konularıda çok görmeyelim..mümkünse elimizden geldiğince bilgimiz varsa,abartıya kaçmadan bizde eklemeye çalışalım diyorum.... saygılarımla..... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Arkadasım kendi canımızı almakla azrailin gelipde canımızı alması arasındaki farkı bi düşün istersen.. Ne farkı var? Ben gökdelenin tepesinden kendi irademle atlayacağım... Düşünce de azrail yok almıyom mu diyecek yahu? Tabiiki öleceğim ama bu sefer de diyeceksiniz ki bu senin zaten alın yazındı... Nefesinin buraya kadar olduğu zaten belliydi... Değil mi? Ondan sonra aynı sorular aynı klasik cevaplar kader tanımı falan filan... Yapmayın gözünüzü seveyim yapmayın... Birisi bana bu olayı açıklasın ne olursunuz yaaa İrademiz var mı? Yoksa baştan biliniyor mu? Biliniyorsa irademi? İrademse bilinmiyor. Herkes neden açıkca bunu anlatamıyor. Yoksa sizinde mi çelişkileriniz var? Yahu yalvarıyorum ya. Anlatın ikna edin beni... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Ölümün, bir canlıyı mutlaka bulacağı, bilimsel bir gerçektir. Dinlerle alakası yok ve yeni bir şey değildir bu şuna benziyor Yazın, hava sıcaktır, kışın hava soğuktur Zaten bu bilimsel bir gözlemdir, herkes bilir sanki yeni birşey icat edilmiş gibi yada birisi "ben hiç ölmeyeceğim" demiş gibi, hep ilahi kavramlara alet ediliyor ! saygılar Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Kur’an’da bir kimseye hayat vermenin, adeta bütün insanlara hayat verme gibi yüce bir davranış, bir cana kıymanın da adeta bütün insanları öldürme gibi ağır bir suç ve günah olduğu belirtilir. Maide 22. ayetin bu ifadesine hangi sebeple olursa olsun intihar etmek isteyenler de dahil görülmektedir. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Birisi bana bu olayı açıklasın ne olursunuz yaaaİrademiz var mı? Yoksa baştan biliniyor mu? Biliniyorsa irademi? İrademse bilinmiyor. Herkes neden açıkca bunu anlatamıyor. Yoksa sizinde mi çelişkileriniz var? Yahu yalvarıyorum ya. Anlatın ikna edin beni... Size çok anlatmak istedik yine isteriz tabi bunu fakat standart soruları her defasında sormanız anlatımları görmezden gelme gibi bir şey oluyor sanırım. Siz nasıl bir tarzda izah istiyorsunuz onu söylemelisiniz. Çünkü örnek verilince o örneği olmuş gibi kabul edip örneğe aynı soru kalıpları ile yaklaşılması biraz garip olsa gerek. Nasıl bir izah istediğinizi açıkça belirtmeniz gerek ... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Öleceğimiz yer,saat,saniye bile bellidir belki şimdi o adama şöyle denilir değilmi hindistana gitmeseydi ölmezdi anlatmak istediğim ise şudur ölüm gerçeği birgün hepimizi bulacaktır bunlar ise bahanelerdir.... Arkadasım kendi canımızı almakla azrailin gelipde canımızı alması arasındaki farkı bi düşün istersen.. Sizin inancınıza göre, herkesin öleceği, yer, saat, saniye bile bellidir, doğru mu? Sizin inancınıza göre, herkesin canını Azrail alır, doğru mu? Sizin inancınıza göre; İntihar eden adam, öleceği yer, saat, saniye belli olduğu için canına kıymıyor mu? Tek can alıcı Azrail olduğuna göre, intihar eden adamın canını Azrail almış olmuyor mu? İntihar eden adam Azrail'in işine ortak mı oluyor? Bu kadar çelişen fikirler, kavramlar, hangi akıl tarafından biraraya getirilmiş? Saygılar. Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Sizin inancınıza göre, herkesin öleceği, yer, saat, saniye bile bellidir, doğru mu?Sizin inancınıza göre, herkesin canını Azrail alır, doğru mu? Sizin inancınıza göre; İntihar eden adam, öleceği yer, saat, saniye belli olduğu için canına kıymıyor mu? Tek can alıcı Azrail olduğuna göre, intihar eden adamın canını Azrail almış olmuyor mu? İntihar eden adam Azrail'in işine ortak mı oluyor? Bu kadar çelişen fikirler, kavramlar, hangi akıl tarafından biraraya getirilmiş? Saygılar. Al burdan yak arkadasım ben şimdi kalkıp kendimi öldürsem azrailmi alıyor canımı Alahın verdiği canı ben kendim yok etmeye çalısıyorum bi anda kalp krizi geçirip ölürsem işde bu bahanedir öleceğim gün gelmişdir artık Azrail alacaktır canımı bunu neden anlamak istemiyorsunuz ..... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Al burdan yak arkadasım ben şimdi kalkıp kendimi öldürsem azrailmi alıyor canımı Alahın verdiği canı ben kendim yok etmeye çalısıyorum bi anda kalp krizi geçirip ölürsem işde bu bahanedir öleceğim gün gelmişdir artık Azrail alacaktır canımı bunu neden anlamak istemiyorsunuz ..... Benim bildiğim nasıl ölürsen öl ruhu alan azraildir. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Benim bildiğim nasıl ölürsen öl ruhu alan azraildir. Tartışılması gerek kısım sanırım ; - Kişi öldükten sonra mı ruhu Azrail alır ? yoksa - Kişinin ruhunu Azrail aldıktan sonra mı kişi ölür ? Anlaşılmayan kısım bence burası... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Tartışılması gerek kısım sanırım ; - Kişi öldükten sonra mı ruhu Azrail alır ? yoksa - Kişinin ruhunu Azrail aldıktan sonra mı kişi ölür ? Anlaşılmayan kısım bence burası... Öyleyse her iki durumda da ölümden sonra azrail devreye giriyor... Doğrumu anladım? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Al burdan yak arkadasım ben şimdi kalkıp kendimi öldürsem azrailmi alıyor canımı Alahın verdiği canı ben kendim yok etmeye çalısıyorum bi anda kalp krizi geçirip ölürsem işde bu bahanedir öleceğim gün gelmişdir artık Azrail alacaktır canımı bunu neden anlamak istemiyorsunuz ..... Alkollü araç kullanmak ,oldukça tehlikeli bir harekettir.Ve sonunda ,ölümlü bir kaza olması ihtimali de yüksektir.Şimdi ben alkollü şekilde araç kullanırsam ,ölme ihtimalim daha yüksektir.Bu durumda bunun, kendi canımıza kasttan veya başkalarının canına kasttan ne farkı vardır? Böyle bir durumda -yani bile bile alkollü araç kullanarak-ölürsem , canımı azrail mi almış olur ? Ya da karşımdaki ölürse ,onun canını ben mi almış olurum ,azrail mi? Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Alkollü araç kullanmak ,oldukça tehlikeli bir harekettir.Ve sonunda ,ölümlü bir kaza olması ihtimali de yüksektir.Şimdi ben alkollü şekilde araç kullanırsam ,ölme ihtimalim daha yüksektir.Bu durumda bunun, kendi canımıza kasttan veya başkalarının canına kasttan ne farkı vardır? Böyle bir durumda -yani bile bile alkollü araç kullanarak-ölürsem , canımı azrail mi almış olur ? Ya da karşımdaki ölürse ,onun canını ben mi almış olurum ,azrail mi? İslami olarak yorumlamak gerekirse ; Siz onun ölümüne sebep olursunuz ama asıl canı alan Azraildir ve o kişinin ecelinde sizin ona çarpmanız sonucu ölmesi varmış diye yorumlanır. Azraile inanmak bu sorunuzun asıl çözümüdür islami olarak ama diğer türlü bakarsanız onu siz öldürmüş olursunuz gibi hisse kapılmanız bu bakış açısıyla normaldir. Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Alkollü araç kullanmak ,oldukça tehlikeli bir harekettir.Ve sonunda ,ölümlü bir kaza olması ihtimali de yüksektir.Şimdi ben alkollü şekilde araç kullanırsam ,ölme ihtimalim daha yüksektir.Bu durumda bunun, kendi canımıza kasttan veya başkalarının canına kasttan ne farkı vardır? Böyle bir durumda -yani bile bile alkollü araç kullanarak-ölürsem , canımı azrail mi almış olur ? Ya da karşımdaki ölürse ,onun canını ben mi almış olurum ,azrail mi? Elbette azrail devreye giriyor öyle yada böyle ama sen kendi canına kasdettiğin gibi başkalarının canınada kasdediyorsun... Alıntı
Φ dumanlı Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 normalde kendini bilen,akıllı bir insan alkollü araç kullanırmı?kullanır tabii ki..vakit saat geldiyse,neden olmasın..oluyorda..bazan hiç ummadığımız kimseleri duyuyoruz veya görüyoruz..veya istemeden,dikkat etmeden ters yola giriliyor..neden?alın yazısı..o an geldiyse kaçış yoktur..hiç hata da yapmayabilirsiniz..kaldırımda yürürken başınıza saksı da düşebilir..hayrın ve şerrin yanlız ALLAH tan geldiğini bilmek... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 ALINTI(verdinaz @ Nov 21 2007, 07:08 PM) Arkadasım kendi canımızı almakla azrailin gelipde canımızı alması arasındaki farkı bi düşün istersen.. ALINTI(verdinaz @ Nov 21 2007, 12:47 PM) Allahu Teala bize dogruyu ve yanlısı günahı sevabı Peygamberler ve indirilen kitaplara aracılıgı ile bildirmiştir ve onun verdiği canı ondan başkası alamaz neden intihar eden kişi cennete giremez işde sayın tarafsız buda bir günahtır başkasının canını alamazsınız alsanızda bu günahı kabullenirsiniz... Burada alkollü araç kullanan ile intihar eden aynı şekilde kendi canına kast etmemiş midir ve aynı şekilde trafikte başkalarının canına ? O zaman nasıl diyebiliyorsunuz ki azrail devreye girer?Yukarda size ait alıntılardan ,hiç te öyle bir sonuç çıkmıyor nedense!!! Yani kendi canımızı almakla, azrail canımız alması arasında büyük bir fark var ve cennete gidemiyoruz. Bu nedenle; hatta bazı işgüzar imamlar cenaze namazını bile kılmazlar intihar edenlerin. O halde alkollü araç kullanma sonucunda, ölümlü bir kaza olması ihtimali yüksek olduğuna göre, bu hem kendi canımıza kasttır hem de başkalarının canına kast ve bana bunun halen intihar ederek kendi canına kast edenle ne farkı olduğunu açıklamadınız. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 - Kişi öldükten sonra mı ruhu Azrail alır ? yoksa - Kişinin ruhunu Azrail aldıktan sonra mı kişi ölür ? Öyleyse her iki durumda da ölümden sonra azrail devreye giriyor... Doğrumu anladım? Dikkat ederseniz; Birinci durumda kişi öldükten sonra Azrail devreye giriyor. İkinci durumda ise Azrail ruhu alıyor ve kişi ruhu alındıktan sonra ölüyor belki diyebiliriz ki kişinin ruhunu Azrail aldığı için kişi ölüyor... Sizin görüşünüz nedir bu konuda. Kişinin ölümü hakkında Azrail ile bağlantısını nasıl değerlendiriyorsunuz ? Ek olarak ölümüne sebep olan olayların Azrail ile bağlantısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Dikkat ederseniz;Birinci durumda kişi öldükten sonra Azrail devreye giriyor. İkinci durumda ise Azrail ruhu alıyor ve kişi ruhu alındıktan sonra ölüyor belki diyebiliriz ki kişinin ruhunu Azrail aldığı için kişi ölüyor... Yani eceliyle ölen insanlar ölmeden hemen önce ruhsuz kalıyor ha? Pek inandırıcı gelmedi bu bana... Nitekim her ölümün bir sebebi vardır tıbbi açıdan. Ve biraz daha dikkatli düşünürseniz kaza sonucu, hastalık ya da intihar hepsi aynıdır bence. Azrail ne zaman devreye girer bilemem ama hepsinde de aynı anda devreye girmesi gerekir... Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Yani eceliyle ölen insanlar ölmeden hemen önce ruhsuz kalıyor ha?Pek inandırıcı gelmedi bu bana... Nitekim her ölümün bir sebebi vardır tıbbi açıdan. Ve biraz daha dikkatli düşünürseniz kaza sonucu, hastalık ya da intihar hepsi aynıdır bence. Azrail ne zaman devreye girer bilemem ama hepsinde de aynı anda devreye girmesi gerekir... Sebepsiz bir ölüm hiç yok mudur tıbbi açıdan? İşin içinde tıbbi açıklaması olmayan bir ölüm yok mudur? Ek olarak böyle bir ölümün olduğuna da inanıyorsanız onu nasıl değerlendirirsiniz ? Azrail ne zaman devreye girer bilemem ama hepsinde de aynı anda devreye girmesi gerekir... Evet Azrailin bir özelliğine daha değindiniz. Aynı anda birçok canlının ruhunu birden alması. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.