Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 CHP genel başkanı Sayın Deniz Baykal, nedense yüzseksen derece çark edip, yola geldi! Evet terör sadece askeri önlemler ile çözülmez, çözülemez dedi ve ekledi; Kuzey Irak' a sahip çıkalım. Tabi ki bu oldukça önemli bir adım.Özellikle de muhalefeti boyunca sadece eleştiren bir sol parti olma(!) kimlğine sahip olan bir parti için.Akp den cevap gecikmedi; zaten biz de bunu yapıyoruz! Şimdi soruyorum AKP, CHP....ve diğer siyasi partilere.Yıllardır bu ülkenin doğusunda yanlış giden birşeylere var.Ve ben kendimi bildim bileli silahların sesiyle uyanmaktayım.Neden olayı sadece askeri çözmek için var oldunuz, orada ki insanların yaşama alanına sahip çıkamadınız ve neden ben daha bu ülkenin mahrumiyet bölgesi diye anılan bir coğrafyanın çoçuğuyum?Sayın siasiler ya da öyleyiz diyenler!Kalkıp Kuzey Irak diyorsunuz; önce bu ülkeye sahip çıkın!Okul yapın, hastane yapın, yol yapın...Yakılan köyler, göçe zorlanmış insanlar ve bununla güzelim ülkemin dört yanına bulaşmış olan toplumsal çöküntü...Benim adıma siyaset yapan birileri ÖZERKLİK diyor ben bunu istemedim ki.Ben benim olan bu topraklarda, kardeşimle ve kimliğimle barış içinde yaşamak istiyorum.Sadece bu! Evet sayın siyasiler siz anlayamadınız bizi.Saçma sapan bir savaşın bedelini öderken bizler siz sadece, kendinizi kurtarmanın hesabına giriştiniz. Şimdi de kalkıp yanlışları itiraf etmeye başladınız, ne acı ki başka yanlışlarla da örmeye devam ediyorsunuz. Cennetiyle, cehennemiyle benim olan ülkem... Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 CHP genel başkanı Sayın Deniz Baykal, nedense yüzseksen derece çark edip, yola geldi! Evet terör sadece askeri önlemler ile çözülmez, çözülemez dedi ve ekledi; Kuzey Irak' a sahip çıkalım. Tabi ki bu oldukça önemli bir adım.Özellikle de muhalefeti boyunca sadece eleştiren bir sol parti olma(!) kimlğine sahip olan bir parti için.Akp den cevap gecikmedi; zaten biz de bunu yapıyoruz! Şimdi soruyorum AKP, CHP....ve diğer siyasi partilere.Yıllardır bu ülkenin doğusunda yanlış giden birşeylere var.Ve ben kendimi bildim bileli silahların sesiyle uyanmaktayım.Neden olayı sadece askeri çözmek için var oldunuz, orada ki insanların yaşama alanına sahip çıkamadınız ve neden ben daha bu ülkenin mahrumiyet bölgesi diye anılan bir coğrafyanın çoçuğuyum?Sayın siasiler ya da öyleyiz diyenler!Kalkıp Kuzey Irak diyorsunuz; önce bu ülkeye sahip çıkın!Okul yapın, hastane yapın, yol yapın...Yakılan köyler, göçe zorlanmış insanlar ve bununla güzelim ülkemin dört yanına bulaşmış olan toplumsal çöküntü...Benim adıma siyaset yapan birileri ÖZERKLİK diyor ben bunu istemedim ki.Ben benim olan bu topraklarda, kardeşimle ve kimliğimle barış içinde yaşamak istiyorum.Sadece bu! Evet sayın siyasiler siz anlayamadınız bizi.Saçma sapan bir savaşın bedelini öderken bizler siz sadece, kendinizi kurtarmanın hesabına giriştiniz. Şimdi de kalkıp yanlışları itiraf etmeye başladınız, ne acı ki başka yanlışlarla da örmeye devam ediyorsunuz. Cennetiyle, cehennemiyle benim olan ülkem... Yüreğimi serinleten görüşler için teşekkür ediyorum. Canı yürekten kardeşliğe sahip çıkmak, insani sorumluluğumuzdur. Bunun aksi faciadan başka şey olamaz. Ulusal birliğimize kast edenler uzak görüşlü olmayan insanlardır. Bugünü net göremeyenler yarınımızı hayal bile edemiyorlar. Sizin gibi aydınlık insanların hızla çoğalmasını diliyorum. Hepimizin çıkarı ulusal birlikten yanadır. Cehenneme odun taşıyanlar olmasa, Ülkemiz serin bir yerdir. ...Dokunulmazlıklar Kaldırılmalıdır!... Kaldırmayanlar Kandıranlardır. Kana ekmek bandıranlardır. AKP den önce kurulan bu sofrada Ana yemek halkın evlatlarıdır. Dokunulmazlıklar Hepimize dokunuyor! Türkiye biziz. Kardeş katili olmayalım. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Siyaset DTP ve Kürtleri tartışırken; bir gökyüzü düşledim.O gökte ne bulut ne de gökkuşağı vardı.Boyamaya çalıştım benim olan ama benimle var olmayan renklerle.Sonra siyaset nedir sorusuyla birden karardı.Ve birileri insanlığım üzerinden kazanırken;bana düşen annemin ıslak gözlerinde olmayan yarını gözlemek.Birbirimiz için güzele dair düşüncelerle var olmak dileğiyle... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 ............... orada ki insanların yaşama alanına sahip çıkamadınız ve neden ben daha bu ülkenin mahrumiyet bölgesi diye anılan bir coğrafyanın çoçuğuyum?................ Ben buna inanmıyorum... Mesleğim gereği Anadolu'nun bir çok yerini gezdim. Ve en doğusundan en batısına bir fark bulamadım. O topraklara mahrumiyet bölgesi dersiniz de, biliyormusunuz ki Türkiye'nin en batısın da ne mahrumiyet bölgeleri var... Ne acınası köyle var bir görseniz... Şimdi dediğimi yanlış anlamayın. Elbette orası da bir çok yönüyle yatırım yapılmamış geri kalmış bir yerdir evet ama öyle yerler var ki batıda, insan doğuyu özlüyor... Gördülerimi söylüyorum... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Hersey carpitilmakta ve konu Kürt toplumunun üzerine getirilip*Bakin siz bizi herseyden mahrum ettiniz*deniyor.Halbuki Türk ulusunun dörtte ücü´mahrum birakilmis herseyden,yasamdan ,insanliktan,egitimden,adaletten.Siz bu dörtte ücü birakin bu dörtte ücün ücte birini alin ve o üctebir üzerinden demagoji ve duygu sömürüsü yapin,bu hangi vicdana sigar ve siz bunlari yazarken hangi kardesce yasamdan bahsediyorsunuz.Kardesce bir yasami isteseydiniz,siz Karadenizdeki insanimada,Egedeki insanimada,Dogudaki insanimada sahip cikmaniz onlarida mahrum birakilmislarin safina almaliydiniz,eger siz kendinizi magdur ve mahrum birakilmis olarak görüp diger Türkiyeden bana ne diyorsaniz kusura bakmayin ama ben sizin kardesce yasamak istediginize süpheyle bakarim.Lazida,cerkezide,Gürcüsüde,süryaniside,bosnagida mahrum ve magdurdur bu ülkede,neden nalini hep kendi tarafiniza yontmak icin varsiniz.O saydigim etnik kökenliler ,magdur ve mahrum olmalarina ragmen,ne ellerine silah alip daga ciktilar nede sehirlerde polis avina ciktilar.Eger siz daga cikmayi sehirlerde polis avlamayi hak arama olarak görüyorsaniz bununla mücadelenin yoluda askerle olur,cünkü baska bir alternatif yoktur.Eskiyaya karsi ancak silah gerekir.Daglara cikanlarin polis avlayanlarin hedeflerinin neler oldugunu siz aslinda bizlerden daha iyi bilmelisiniz.Özerklik istemedim diyorsunuz,size saygi duyarim,ama askerlere pusu kurulurken sehit cenazeleri kaldirilirken neden sesinizi yükseltip o askerleri sehit edenlere haykirmadiniz.Yeri geldiginde biz bukadariz deniyor,biz bu kadariz diyipte terörü savunmadiklarini idda edenler kac defa bu terörü yapanlara karsi tavir koydular.Türkiye Cumhuriyetinin meclisinde terör örgütünün uzantilari oturuyor ve sizin bahsettiginiz özerklikten bahsediyorlar,peki soruyorum simdi size,hanginiz o meclisin önüne gidip özerklik isteyenlere karsi biz sizin arkanizda degiliz,siz bizi temsil edemezsiniz dediniz,hicbiriniz gitmedi hepiniz sustunuz cünkü beyninizin bir kösesinde onlarin istedikleri özerklik vardi,bu nedenle sustunuz.Saniyormusunuzki biz kandan hoslaniyoruz,saniyormusunuzki Cumhuriyetin ordulari kan dökmek icin vardirlar.Hayir, onlarda ana baba evladidir,onlar bu ülkeyi savunmak icin vardirlar.Tehlike ister disardan ister icerden gelsin onlarin görevi bu tehlikeye karsi gögüslerini siper etmektir.Eger kan dökülmesi istenmiyorsa o zaman ilk olarak kan dökmeye baslayanlar yani gencecik askerleri pusuya düsürüp kursuna dizenlerin silahlari birakmasi ve devlete teslim olmalari gerekiyor,onlardan bunu istemeyipte Cumhuriyetin ordusundan böyle birseyi istemek bile terörü savunmaktir en azindan ona sempati duymaktir.Türk devletini silahla dize getirmeyi amaclamak aslinda en büyük yanilgidir.Halbuki eger samimiyseniz kardeslik temelinde birleserek ülkemizin kalkinmasi icin elbirligi ile mücadele vermek en dogrusudur. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Ne kadar amansızdı bir bilsen; seni ve çocukluğunu amlatmak! Yangınlardam kaçarken küllere yakalanmak veya o yangında yaşamak! Sayın Politika sizin bu tavrınızı anlamakta güçlük çektim desem; yalan olur.Siz zaten kimlğimden dolayı beni suçlu ilan ettiniz bile.Ama lütfen bir kere de olsun dediklerini anlamaya çalış! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Hayir sayin Mavi olmayan gökyüzü,ben sizi gercekten anlamaya calisiyorum ve sizi kimliginizden dolayida suclu ilan etmis degilim,kimliginizin Kürt oldugunu ima etmek istediniz saniyorum.Ben sizin fikirlerinize yanit vermeye calistim.Sizi dislamadim.Insan olarak herkese saygim vardir.Bana Anadoludan bahsediyorsunuz,ben Anadoluyu biliyorum sayin Mavi olmayan gökyüzü,insanlarin neler cektiklerini yasam mücadelelerini,kadnlarimizin cektigi mesakkati cocuklarimizin cocuk olamadiklarini bunlari bilmez birisi degilim ve o nedenle yazdimki kardeslik herkesi kucaklamaktir ve herkese ayni haklari dilemektir. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Sayın Politika bunu söylerken inanın ki çok samimym; Ben artık insan olmaktan, bunları mkonuşmaktan çok sıkıldım.Siz beni dışlamadınız belki ama hemen yazdıklarıma DTP ve PKK ile yanıt verdiniz.Baştan beri bunu söylüyorum;İnsan benim için çok özeldir ve ben konuyu insani yönüyle konuşmak istiyorum.Kim olursa olsun insan herzaman varlığıyla önceliği hak eder.Sayın Politika ben gerçekten çok sıkıldım sürekli aynı konularla uğraşmaktan.Hatta ben vardım varacağım yere diyesim geliyor ki;ama yarına ne bırakacağız gerçeği geliyor aklıma.İnsanları kazanmak varken,doğru olanların mücadelesini vermek varken kalkıp da bana!!yok şbunu neden yapmadınız!!diyorsanız bilin ki bu benim için bir boşa çığlğın anlamlığını kanıtlar. Telli duvaklı ülkem bu ülke ve ben bu ülkenin topraklarına canını vermiş bir neslin torunuyum.Lütfen bunu yapmayın .Ben çoğu şeyin farkındayım ama farkında olmayanlar için bunu yapmayın.Bana siyaseti değil insan olmayı anlatın.Çünkü siyaset insan kanıyla boy verir ve bu kanda boğar hepimizi. Alıntı
Φ rıza Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Ne kadar amansızdı bir bilsen; seni ve çocukluğunu amlatmak! Yangınlardam kaçarken küllere yakalanmak veya o yangında yaşamak! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Sayın Politika bunu söylerken inanın ki çok samimym; Ben artık insan olmaktan, bunları mkonuşmaktan çok sıkıldım.Siz beni dışlamadınız belki ama hemen yazdıklarıma DTP ve PKK ile yanıt verdiniz.Baştan beri bunu söylüyorum;İnsan benim için çok özeldir ve ben konuyu insani yönüyle konuşmak istiyorum.Kim olursa olsun insan herzaman varlığıyla önceliği hak eder.Sayın Politika ben gerçekten çok sıkıldım sürekli aynı konularla uğraşmaktan.Hatta ben vardım varacağım yere diyesim geliyor ki;ama yarına ne bırakacağız gerçeği geliyor aklıma.İnsanları kazanmak varken,doğru olanların mücadelesini vermek varken kalkıp da bana!!yok şbunu neden yapmadınız!!diyorsanız bilin ki bu benim için bir boşa çığlğın anlamlığını kanıtlar. Telli duvaklı ülkem bu ülke ve ben bu ülkenin topraklarına canını vermiş bir neslin torunuyum.Lütfen bunu yapmayın .Ben çoğu şeyin farkındayım ama farkında olmayanlar için bunu yapmayın.Bana siyaseti değil insan olmayı anlatın.Çünkü siyaset insan kanıyla boy verir ve bu kanda boğar hepimizi. O zaman o siyaset yapanlarin bizleri kanda bogmamasi icin mücadele vermemiz gerekir,eger siyaset bu ülkede kardes kani dökülmesi icin yapiliyorsa öyle siyasetin yok olmasi gerekir.Eger birileri sizin istemediginiz seyleri siyaset ugruna dile getiriyorsa ona YETER denilebilmelidir bence.Eger bunu diyemiyorsak o zaman ne insan olusumuzun bir degeri kalir nede inandigimiz degerlerin bir hükmü kalir. saygilarla Alıntı
Φ bradost Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Alın size bir şiir Asker kasketini kafese,kuşu başına koyup Çıktı sokağa Sokakata komutan ne o dedi Selam vermek yok mu? Yok dedi kuş,selam vermek yok Pardon dedi komutan Ben var sanıyordum da Mühim değil dedi kuş İnsan dediğin yanılabilir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.