Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 17 yıl Veee devam ediyoruz; SOKRAT(M.Ö.470-399) Alemde hilkat dedigimiz degisen bir eser ile tabiatin haricinde olmayan bir fail vardir.Bu fail Allah'tir.Allah herseyi hayir icin yaratmistir.Alemdeki bu degisiklik bir gaye ve kemale ermek icindir. *PLATON(EFLATUN)M.Ö.427-347 Allah'in mevcuduyetini birkac sekilde ispat edebiliriz.*Hilkat devamli degismektedir.Bu degismeler kendi kendine olmaz.Her hadiseyi vukua getiren bir sebep vardir.Bu olsa olsa ruhtur.Demek ki Allah yarattigi maddi alemi hareket ettirebilmek icin ruhu yaratti.Kendiside külli bir ruhtur.Bu alemin mevcut olmasi,Allahin mevcuduyetine kafi delil oldugu gibi,insan vücudu ve sekli de ilahi aklin büyüklügüne ve varligina delalet eder.Dördüncü olarak,insan mevcut olmayan bir seyi hissetmez.Mademki,akli bir ruhun mevcuduyetini kabul ediyoruz,iste o Allah'tir. *ARISTO(M.Ö.384-322)Hareket eden bir alem ve o alemi hareket ettiren fakat kendisi hareket etmeyen bir varlik vardir ki o ALLAH'tir.Varlik mükemmele erisebilmek icin daima degismektedir,ALLAH ise aklidir mükemmeldir ve hareket etmez. ****Aristoyu dini inkar etmekte kendilerine paravan alanlara ithaftir.Bilim adamlarinin sözlerini carpitarak bilimsellik yapilmaz. *PLOTIN(M.Ö.270-205) Allah hatirimiza,suurumuza ve dilimize gelen seylerin hicbirine benzemez.Allah herseyden uzak,tarifi imkansiz bir varliktir.Allah,öyle bir varliktirki,kainat kendisinden bir lambadan fiskiran isik gibi fiskirmistir.Allah,öyle bir varliktirki,kainat kendisinden bir candan cikan seda gibi zuhur etmistir.Nasil isik baska ve isii veren kaynak baska ise,nasil ses baska sesi veren can baska ise,yaratilmis olan mevcudat da Allah'tan baskadir.isik ve ses kalici degildir,fakat onlari vücuda getiren ALLAH baki ve ezelidir.ALLAH alim olmaya muhtac olmadigi gibi cahilde degildir.ALLAH güzellerin güzelidir.ALLAH kainati yaratmadan önce ruhu yaratti,ALLAH vardir ve tarifi imkansizdir. *CICERON(M.Ö.106-43) ALLAH fikrini dogustan (fitri olarak)insan ruhuna yerlestiren bizzat ALLAH'tir.Bazilari kainati bir tesadüfün hasil ettigini söyler,bu asla mümkün degildir.Ben tesadüfün degil kainati,bir kücük böcegi bile vücuda getiremiyecegine kaniim.Eger tesadüf,kainati teskil eden zerrelere malik ise,neden bugün sehirleri,evleri vücuda getirmiyor? *SENEQUE(04-66) ALLAH vardir,ve kainatin babasidir,ahiret vardir.Hayat bir imtihandir.Hersey ALLAH'in takdirine göre cereyan eder. *MARC AUREL(121-180) ALLAH vardir,ceset fani ruh ise ebedidir.Ahiret dünya nizamini temin icin ahlaki müeyyide mahiyetindedir. *FRANCIS BACON(1561-1626) Az ilim ALLAH'tan uzaklastirir.Cok ilim ise ALLAH'a yaklastirir.ALLAH'in ne oldugunun takdirini ilahiyata terketmelidir.Insan,hayvanliktan uzaklasmak icin manevi bir siginacak yere muhtactir.Insan uluhiyet ile münasebet kurarsa yükselir ve asalet kazanir. *JOHN LOCKE(1632-1704) ALLAH'in varligini hislerimiz ile anlariz.ALLAH'i inkar edenler bile ALLAH'in varligini hissederler. (((Buna ragmen inkar etmenin nedenlerini farkli zeminlerde arastirmak gerekir.))) Alemdeki sonsuz boyutlar ALLH'in sonsuzlugunu gösterir.Dinin gayesi ahlaktir,Aklak ise baskalarinin saadetini istemektir. *RENE DESCARTES(1596-1650) ALLAH bir cevherdir,Kendi kendine mevcut olabilen,baska birseye ihtiyaci olmayan bir cevher.Madde ve ruh ALLAH cevherine tabidirler.Bitmez tükenmez bir kuvvete maliktir.Mademki düsünüyorum,demekki birsey biliyorum,bana bu düsünce ve bilgiyi mükemmel bir varligin vermis olmasi icabeder.Mademki düsünüyorum öyleyse varim.Benim varligim ALLAH'iN VARLIGINA DELILDIR.Bundan dolayi ALLAH'in varligi bir hakikati iade eden geometrik bir ispattan daha hakikidir.Beni bugün muhafaza eden kimse halkedende odur.Yoksa benim varligim icin ne anne ne baba nede baska bir sebebe dayanamam.Herseyden süphe edebilirim ama ALLAH'in mevcuduyetinden asla süphe edemem.ILMIMIZDE BIZI ALLAH'A GÖTÜRÜR.*ZIRA ALLAH'I TASDIK ETMEMIS BIR MÜHENDIS DÜSÜNÜLEMEZ* (devam edecek..) saygilarla
Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 17 yıl Sayın hayhak, iletinizi yeni gördüğüm için şimdi cevaplıyorum... demiş yersoy arkadasımız ve su acıklamayı yapmıs allah ıcın ne kadar korkuyorsa artık Allahtan korkmak? korkmamak? Bir daha düşünün sayın hayhak... Müslümanların ağzından düşüremediği bir laftır bu. Allah korkusu... Kelime oyunları düşüncenizi haklı çıkaramaz üzgünüm. Nitekim: misal ben allahtan korkmuyorum! bu anlatılan sekılde, sımdı yersoyun reddettıgı allah ıle benım ınandıgım allah arasında nasıl farklar var sız dusunun? yersoyun anlattıgı allahı anlayamıyorum Birincisi sayın hayhak, müslümanların "Allahtan korkmuyorum" ve "Allahtan korkuyorum" cümleleri yerine göre kullanılır ve bu durumda sizin korkmuyorum demeniz hiç birşey ifade etmeyip kelime oyununa devam ettiğinizi gösterir. Bana da küçükken "Allahtan korkma yavrum o bizim yardımcımız, o insanları sever, o bağışlayıcıdır" gibisinden hikaye lafları çok okudular. Ama yeri gelince (özellikle kötülük durumunda, inkar durumunda) "Allahtan hiç mi korkmazsın be" lafı da hiç eksik olmamıştır... Bilmem anlatabildim mi çelişkinizi. Gelelim benim bahsettiğim korkuya... Benim bahsettiğim korku (gözünüzü dört açıp iyi okuyup iyi idrak edin ki bir daha sormayın) insanların ölüm korkusudur! Zamanının doğa üstü olayları karşısında açıklama getiremedikleri üstünlüklerdir! Öldükten sonra yok olma korkusudur! Öldükten sonra yok olmayı insan gururuna yediremez değil mi? Hemen öteki dünya safsatalarını kurgular... İşte bu korku sayesinde insan öteki dünya, cennet ve tanrı hayal eder. İyi olup öldüğünde mükafat alacağını hayal eder. Ve yarattığı bu korkuyla, tıpkı sizin gibi, kötülük etmekten korkar... pekı sen dusuncende nasıl bır tanrıyı yok ettın? ve hatta nasıl ona ulasıp onun olmadıgını ıdda ettın? veya onun tanrı oldugunu nasıl anladında kabullenıp yok ettın? cok ıyı bılınırkı bır seyı yok etmen ıcın once onun varlıgını kabullenmen gerekır. yanı bu soyledıgın seylerden bır seyler cıkaramıyorum, yanı kısaca sunu anlamanı temennı ederım ben: rasyonellestırıyorsam, sende karsıtı bır sekılde rasyonellestırıorsun Kelime oyunlarına son sürat devam, bakalım kurtarabilecekmi seni bu oyunlar? Be kardeşim, ben bir sürü forumda küçüklüğümde dini bütün bir ailede yetiştirildiğimi, hatta Kuran dışında bir çok dini kitabı okumak zorunda bırakıldığımı, hatta ve hatta bırakın 5 vakit namazı Ramazan aylarında tesbih namazını bie kaçırmadığımı çok ima etmiştim. Şimdi sen bırak o "yaratma" ve "yok etme" kelime oyunlarını da yazdığımı iyi idrak et: Benim inkar ettiğim tanrı, geçmişimde sizin gibilerin bana empoze ettiği bir hayal ürünüydü. Ya böyle bir mantık ürünü olabilir mi yaa? Ben küçükken hayaletlerden korkardım, ama büyüyünce anladım ki öyle bir şey yokmuş... denildiğinde, hayaletin varlığı mı ispatlanır? a benim güzel akıllı ve zeki kardeşim???? Ben büyüyünce tanrı diye bir olgunun hayal ürünü oldğunu anladım dediğimde o tanrının varlığını mı kabul etmiş olurum? Yoksa hayal ürünü olduğunu mu idrak eder ve inkar ederim??? bak ne guzel soyluyorsun ıste, bılım calısmaya devam edecek! ben hep soruyorum dınler bılıme karsı bır yasakmı getırmıs? Peki insan kopyalamaya Vatikan dahil neden herkes karşı çıktı? Peki bilimin bütün bulgularını neden Kuran'a adapte etmek kaygısıyla ayetler olmadık anlamlara çekilip komik duruma düşüldü? bılım bunuda kesfedecek misal olume care buluna bılır dıyorsunuz, yanlız olmus bır ınsanı uyandırmak zor olabılır dıyorsunuz, yanlıssam duzeltırsınız bunlar sızın kelımelerınız Kim demiş ölüme çare bulunabilir diye? Alıntılarımı tekrar incele: Yahu, yaaaahuuu, sayın Muallim-i Ali, nereden çıktı bilimin ölüme çare araması? Ayrıca hastalıklara çare armaktan sonsuz yaşamın sırrını aramayı mı anlıyorsunuz? Sabır imtihanınamı tutuyorsunuz beniii?Nereden çıktı ölüme çare aramak???? Tekrar söylüyorum: Bilimin, en azından şimdilik, ölüme çare aramak gibi bir şansı yok!!!! Bu bilim kurgudur... Büyük ve renkli yazayım ki anlayın... Yok artık yaaaaa Bu nereden çıktı? daha öncede soylemiştim. Şu anki bilimle ölüme çare aramak diye bir şey sözkonusu bile değil! Çoğu hastalığın çaresi bulunamamışken... Burada bir çelişki yok! Bilmem yeterlimi???? sızlerın dedıgı gıbı dınlerı yok etmek degıl![/b] bılım taraflı olarak kullanılamaz! Bak güzel kardeşim. Şimdi hatırlamıyorum bir forumda yine benzeri sohbetler geçmişti. Bilimin derdi din değil tamam mı? Bilim yola Allah varmıymış yokmuymul diye çıkmaz, böyle araştırma olmaaazzzzz. Bizim bahsettiğimiz şeyler ise, bilimin buluşları maalesef sizin yaratan kavramızının, veya Kuran'ın öğrettiklerinin tersini söylüyor olması.... Anlatabiliyormuyum? Türkçemiz iyi değil mi? Bilimin böyle bir derdi olmamasına karşın bulguları dine zarar veriyorsa bunu siz düşünün... Sizin derdiniz olur... Saygılarımla efendim....
Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 17 yıl (devam edecek..) Sayın Politika... Zamanında bu ifadelerin tartışmalarını çok yaptık. Hangi düşünür ne demiş, incelemesini çok yaptık. O kimseler Müslüman olmadığı gibi kimisi Paganist inanca dayalı bir İlah'ı nitelemiş, Kimisi Metafizik ve kendi tanımladığı bir Tanrı'yı kabul etmiş o kadar... Hiç birisi İslam'ı onaylamak için söylememiş o sözleri... Bence bunları tekrar tekrar tartışmaya açmayınız...
Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 17 yıl evet sevgili arkadaşlar dün bunun tartışmasını yaptık bir kaç kişiyle, aklımda kaldığı kadar şöyleydi şarkı başlığı God Is A Dj ama ben buna katılıyordum...ve şunu söyledim arkadaşlara.. TANRI ÇALAR SİZ OYNARSINIZ ve HAREKETSİZ KALMANIZ BİLE BİR EŞLİKTİR,ÇÜNKÜ TANRI HAYATTIR... sizce tanrı dj olabilirmi?
Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 17 yıl Olur niye olmasın ? Belki bizim DJ hakan tanrıdır.Tanrı öylde olur,böylede olur,şöylede olur,djde olur,****** de olur.
Gönderi tarihi: 20 Mart , 2008 17 yıl Olur niye olmasın ? Belki bizim DJ hakan tanrıdır.Tanrı öylde olur,böylede olur,şöylede olur,djde olur,****** de olur. neden hiç düsündünüzmü sayın hoppa bazı insanlar hayallerinin arkasından kosarken bazıları hayallerinden korkar?
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.