Φ godzilla Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 Face Booku'nuz hayırlı olsun.prayla değil ya....Afiyet olsun... (not) gereken açıklamalar ileride yapılacaktır... basın toplantısı şeklinde olursa daha sevinirim kıskanmayalım lütfen , sen yap senin face bookuna girelim nazar etme nolur Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 Face Booku'nuz hayırlı olsun.prayla değil ya....Afiyet olsun... (not) gereken açıklamalar ileride yapılacaktır... Sağolun, size de hayırlı olsun... Bir açıklama falan beklemiyorum ama fişlenmek gibi bir derdimin ya da korkumun olmadıını biliyorum... Abd. beni fişleyip ne yapsın değil mi ama!? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 Düşmanınız Facebook’ta sizi arıyor olabilir FACEBOOK, MySpace ve Friends Reunited gibi sosyal ağ sitelerine üye olanların, kişisel bilgilerini yayınladıkları için, tehlikelere maruz kalabilecekleri bildirildi. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, bu sitelere girenlerin yüzde 39’u eski düşmanlarını arıyor. Hükümetin yaptırdığı araştırmaya göre, İngiltere’de bu tür sitelere üye olan 10 milyon 800 bin kişinin yüzde 25’i, profillerine doğum tarihi gibi ayrıntılı bilgileri koyuyor. 18-24 yaş arasındakilerin yüzde 34’ü, kendilerini bu yolla riske sokuyor. Bu sitelere üye olan 2 bin yetişkinin yüzde 29’u eski sevgililerini aradıklarını itiraf etti. Üyelerin yüzde 13’ü, başkalarının fotoğraflarını ya da bilgilerini kendi rızaları dışında siteye koyuyor. Yetkililer uyarıyor: Sadece adınız, soyadınız, doğum tarihiniz ve nerede yaşadığınız, birilerinin adınıza kredi kartı düzenlemesi için yeterli. ............................... Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 SUÇ İŞLEMEYE ELVERİŞLİ Araştırmada, 18-24 yaşlarındaki kullanıcıların yüzde 34'ünün verdiği bilgilerin, suç işlemek amacıyla kullanılmaya elverişli olduğu ortaya çıktı. Araştırma, bu sitelere üye olanların yüzde 15'inin kişisel bilgilerini gizlemek için hiçbir imkanı kullanmadıkları, yüzde 24'ünün ise tüm sitelerde aynı şifreyi kullandığını ortaya koydu. Bu kampanyayı yöneten Tony Neate, bu bilgilerden bazılarının zararsız olsa bile, suçlular ve her türlü dolandırıcılık için zengin bir materyal sağladığını kaydederek, "Doğum tarihiniz ve yaşadığınız yer, birinin isminize banka kartı alması için yeterlidir. İnsanların büyük çoğunluğu bu bilgileri gerçek yaşamda tanımadıkları birine vermeyecek olmalarına karşın, bu bilgileri, herkesin görebileceği internet ortamında rahatlıkla gösteriyorlar" dedi. Bu internet sitelerini kullananların yüzde 29'luk kesimin eski sevgilileriyle ilgili bilgi edinmek için arama verdikleri, bu oranın 25-34 yaş arasındaki insanlarda yüzde 39'a kadar çıktığı ifade edilirken, üçte birlik bir kesimin, patronları, iş arkadaşları veya iş başvurusu yapanlar hakkında bilgi edinmek amacıyla arama verdikleri belirtildi... Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 Facebook sistemini pek bilmeyen, ama buna benzer sistemler üzerinde kafa patlatmış birisi olarak söyleyebilirim ki bu tarz bir siteye üye olmak çok büyük güvenlik açığına sebep olur. Sakın bu tarz sitelere fotoğraflarınızı, özel bilgilerinizi girmeyin.. Eğer amacınız sadece eski arkadaşlarınızı bulmaksa, MERNIS'i kullanın Arkadaşınızla ilgili biraz bilgi hatırınızdaysa çok rahat bütün kimlik bilgilerine ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminin ülkemizde oluşmaya başlaması sebebiyle, arkadaşınızın adresine bile ulaşabilmeniz neredeyse mümkün.. Bu tarz sitelerin amacı social networking denilen olayı gerçekleştirmektir. Benzer özelliklerdeki insanları bir araya getirip tanıştırma, fikir alışverişinde bulunma, internet üzerinden de olsa onları sosyalleştirmeyi vadeder bu tarz siteler. Günün kaç saatini bilgisayar başında geçirdiğinizi düşünürseniz pek de haksız sayılmazlar. Ülkemizde bu tarz siteler arkadaşlık siteleri gibi kullanılıyor. O yüzden ne kadar kullanışlı tartışılır. 1 konu daha var o da şu ; Arkadaşlar kaybolabilir, hayatta herşey olur. Hiçbirşeye şaşırmamak gerekir. Msn'i eklemen için arkadaşının msn'ini bilmen gerekir. O yüzden eski arkadaşlarımı bulacam iddiasında olan biri için msn kullanışsızdır. Mahallenin bakkalını, sucuyu, çöpçüyü de FACEBOOK üyesi yapabileceğini sanmam, çünkü onların gerçek hayatta yeterince arkadaşları vardır. Böyle sanal bir hayata ihtiyaçları yoktur. Sürekli olarak davetler yollamak suretiyle, henüz üye olmamışları da camiaya katma hevesinin sebebi muhtemelen veritabanında otomatik olarak mail gönderme kutucuğunun seçili olmasıdır. Yani kaydolan kişinin mail listesinde herşeyden habersiz insanlara otomatikman bu mailler gönderilir. Etik midir? Değildir tabii ama sistemin genişlemesi ancak bu şekilde sağlanabilinir. neşe ile kalın Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Facebook a baktım şimdi Türkiyeden tam ben + 1 milyondan fazla üyesi olmuş. Nerden mi biliyorum? Çünkü yaklaşık 20 gün önce üye olmuşluğum ve birkaç saat nedir bu diye bakmışlığım var:) Bu birkaç saatte ilk yaptığım hani kullanma amacı eski arkadaşlara ulaşmak ya bende dedim ilkokul arkadaşlarıma bir bakayım. Okulumun adını yazdım ve yaklaşık 400 kayıt çıktı karşıma. Sınıfımdan birini de buldum kayıt yaptıran ilkokulumun grubuna. Karşılıklı a aaaa dedik çok şaşırdık , sevindik.Ama düşününce 15 yıldan beri 2 sokak ötende oturan kızla defalarca yan yana geçip konuşmamışsın şimdi facebook ta görmüşsün ve seviniyorsun dedim ve bu yaptığım çok samimiyetsiz geldi bana. Bence eğer vaktiniz bolsa facebook ta bolca zaman geçirilebilirsiniz hatta bu bazen eğlenceli bile olabilir. Ama vaktiniz değerliyse arkadaşlığa dostluğa ve eskiye önem veren biri iseniz eğer bir telefon açın sevdiklerinize ve seslerini duyun inanın bu size ve onlara daha iyi gelecektir.En azından daha samimi. Yonja ve siberalem gibi yerlerleri sosyalleşmenin bir aracı olarak gören toplumumuz maşallah facebook a da öyle bir dalış yapmışlar ki. Hatta facebook u Türkçe kullanıyorum diye gruplar bile kurulmuş.Zamanında hatırlarsınız youtube Türkçe olsun nidaları çok atılmıştı ve sonunda +18 lik bölüm sosyalleşen toplumun ısrarı ile ?.tube olarak karşımıza çıkmıştı. O yüzden şimdide v.s.book v.s.book tarzı yerler de karşımıza çıkarsa buna hiç şaşırmayalım bu muhakkak olacaktır. Yanarım yanarım şuna yanarım keşke bu facebook u ben 5-6 ay önce keşfetmiş olsaydım. Bakıyorum Türkiye den gruplara da felaket reklam alıyorlar.En çok aranan kelimelerden birkaç grup kurup reklam paralarını toplamak vardı ama neyse geç kaldık artık Birde şu fişleme işine gelince ; sizi fişleyecek olan kurumlar ve kişiler facebook a gelinceye kadar çoktan fişlemişlerdir sizi zaten. İnanın şu facebook bir çıksada insanları fişlesek diye beklememişlerdir. Face Booku'nuz hayırlı olsun.prayla değil ya....Afiyet olsun... size de afiyet olsun ...hemde afiyet bal şeker olsun... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Süper güç olmanın bedeli bu. Bir yerde sorun varsa müdahale etmen gerekir. İllaki çağırırlar. Elbetteki patronlar çağırmaz ve elbetteki kovmak isterler. Saddam'da çağırmamıştı ve zannediliyordu ki Irak halkı batıya düşman. Saddam'ın etrafında onun için canlarını vermeye hazır kişiler görürdük. Fakat yerde sürünen onun başıydı. Fakat zalim diktatörlerin ayağı altında inleyenler ABD'yi kurtarıcı olarak görmeye devam edecektir. Diktatörlüğü bitirecek olan Abd. midir yani anlamadım! Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 ensende hissedilen nefes..arkandan bakan bi çift göz..mal meydanda hadisesi de durumu kurtaracak gibi değil..heryerde sobee.. --bir insanı tanımak istiyorsan ona güç ver.. derler.. kişi toplum devletlerde de bu durum böyle diye düşünüyorum.. acaba güç bizde olsaydı biz nasıl tavırlar takınırdık..amerika , kendinden daha güçsüz devletlerin kendine verebileceği zararlar paranoyası içindeyken..amerikadan daha güçsüz olan devletlerde , acep amerika bizi nerede nasıl ıssıracak paranoyası içerisinde..her iki durumunda haklı gerekçeleri de var tabi..amma mesele şu ki..bir değeri..yaşadığımız dünyayı..canlıyı cansızı..her türlü organizmayı..içine etmeyse durum..gücün kimde olduğunun önemi yok gibi..hııı ne dersinizz..septisizim de kişiyi toplumları ve devletleri kapsıyor..haklı yada haksız olgular bi kenara.. septisizm kurtçukları her alanda, her delikte , her anayasa fıkraları arasında , toplumlar arası sözleşmelerde..yayım yayım yayılıyor.. --dünya halklarına kolay gelsin.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.