Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Muhammed;

'Dünya, geçilecek bir köprü gibidir. Bu köprüyü tamir etmekle uğraşmayın. Hemen geçip gidin!' demiş.

Diğer söylemler:

Dünyaya fazla kıymet vermeyiniz.

Dünyaya, burada kalacağınız kadar, ahirete de, orada kalacağınız kadar çalışınız!

Eğer bu dünyada bütün yaşadıklarım sahte ise ve bunların asıllarıyla yalnızca ahiret hayatında karşılaşacaksam, neden geçici ve aldatıcı olanlarla yetinip, bunlar için sonsuz ve gerçek olanları kaybedeyim?

Neden hiç kaybolmayacak, ebediyen var olacak güzellikler için çaba harcamayayım?

Bütün bu yukarıdaki oradan buradan alıntı yaptıgım söylemler, sanki dünyaya geliş nedenimizi zevküsefa sürmek olarak tanımlamış ve bu dünyanın gelip geçici olduğunu vurgulamış.

Yani şimdi Yaratıcı şöyle demiş olabilir mi? 'Dünya bir köprü, yiyin, için, üreyin ve bana ve Muhammed'e iman edin. Gerisini ben hallederim.'

Nasılsa bu dünya sahte onu korumaya, güzelleştirmeye gerek yok.

Peki bir müslüman, geçici olduğunu bildiği bir yere ne kadar bağlanır, özen gösterip kıymetini bilebilir?

Gönderi tarihi:
söylentilerle degil

kaynaklardan alıntı yapman lazım

neyi nerden aldın bilelim yani degil mi?

sayın Serdar kaynak olsa ne olmasa ne... ana kaynağı bırakıp kendilerini hadislere adamış ,yani inanmamalarını hadislerle temellendirmiş kişilere,ahiret hayatı için çalışmanın bu dünyadaki komşumuza kadar , yürüyüşümüze kadar dikkat etmemiz gereken konuları kapsadığını ve hiçte kolay olmadığını nasıl anlatırız.. ahiret hayatı için çalışmayı,yat kal ibadet et gibi algılayan zihniyete burda kaynağını öğrenip neyi aktarsanız boşa...

Allah önce biz inanan kullarına merhamet eder ve yaşamımızla neyin ne olduğunu ıspatlamayı nasip eder İnşallah .. yoksa biz inananlar kuralları tam anlamıyla uygulamadıkça, bu insanlar dini böyle yatanlar dini görmeye devam edecekler.. demek ki değişmek lazım,yalan söylemek yasaksa söylememek ve güvenilir olmak lazım, dedikodu yasaksa kaçınmak ve sır verilen olmak lazım, yardım emirse yetime ,yolcuya,fakire ,para severliği bırakıp etrafımızı nereye yardım edebilirim diye araştırmak lazım, doğada her yerde ayet var deniliyorsa,elden geldiğince etrafımıza karşı çok düşünüp,öğrenebildiğimiz kadar ilim-bilim-fen öğrenmek lazım.. varsa din kardeşlerimiz başka ülkelerde lisan üstüne lisan öğrenmek lazım.. Allah akıl vermiş.. demek ki verdiğinin şükrünü öğrenerek vermek lazım.. tıpkı emredildiği gibi bir işten bir işe koşmak lazım.. yoksa onlar da haklı biz de haklı,kaos- kısırdöngüde devam eder iş..

Gönderi tarihi:

Ana kaynağına bakalım o zaman:

Muhammed(*) Sûresinin 36 . Ayeti,

Şüphesiz dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlencedir. Eğer inanır ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız, O size mükafatınızı verir ve sizden mallarınızı (tamamen sarf etmenizi) istemez.

Ankebût Sûresinin 64 . Ayeti,

Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!

En’âm Sûresinin 32 . Ayeti,

Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?

Hadîd(*) Sûresinin 20 . Ayeti,

Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, bir eğlence, bir süs, aranızda karşılıklı bir övünme, çok mal ve evlat sahibi olma yarışından ibarettir.

Benim anlayamadığım, dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibaretse niye daha uyduruk ve basit bi şekilde yaratılmamış. Sınav salonu fazla süslü. Kendimizi sınava veremiyoruz, dikkatimiz dağılıyor.

Gönderi tarihi:
Muhammed;

'Dünya, geçilecek bir köprü gibidir. Bu köprüyü tamir etmekle uğraşmayın. Hemen geçip gidin!' demiş.

Diğer söylemler:

Dünyaya fazla kıymet vermeyiniz.

Dünyaya, burada kalacağınız kadar, ahirete de, orada kalacağınız kadar çalışınız!

Eğer bu dünyada bütün yaşadıklarım sahte ise ve bunların asıllarıyla yalnızca ahiret hayatında karşılaşacaksam, neden geçici ve aldatıcı olanlarla yetinip, bunlar için sonsuz ve gerçek olanları kaybedeyim?

Neden hiç kaybolmayacak, ebediyen var olacak güzellikler için çaba harcamayayım?

Bütün bu yukarıdaki oradan buradan alıntı yaptıgım söylemler, sanki dünyaya geliş nedenimizi zevküsefa sürmek olarak tanımlamış ve bu dünyanın gelip geçici olduğunu vurgulamış.

Yani şimdi Yaratıcı şöyle demiş olabilir mi? 'Dünya bir köprü, yiyin, için, üreyin ve bana ve Muhammed'e iman edin. Gerisini ben hallederim.'

Peki bir müslüman, geçici olduğunu bildiği bir yere ne kadar bağlanır, özen gösterip kıymetini bilebilir?

bence yanlış birsey yok yukardakı arastırmalarınızda

hele sızın yonlendırmek ıcın yazdıgınız seylerle hıc alakası yok! bence gayet dogru,sadece bakısınız istikrarsız.

Gönderi tarihi:
bence yanlış birsey yok yukardakı arastırmalarınızda

Yanlış çok şey var. semitik masalın senaryosunda mantık zinciri diye birşey yok.

Bak ben sana, sizin dindeki aktörleri kullanarak, mantık zinciri tutarlı bir senaryo yazayım, daha dooğrusu bu forumda yazmış olduğum, ama yeni gelenlerin okumadığı bir senaryoyu aktarayım:

Allah alemi yarattı.

Allah'ın küçükkardeşi Şeytan "ne bu şimdi ya, ne gerek vardı da bunları yarattın" dedi.

Allah "onlar bana tapacak" dedi.

Şeytan "öyle mi? yani sırf sana inansınlar diye mi yarattın? Biz tapınıyoruz ya sana, tatmin edemedik mi, bu durumun beni endişelendiriyor, zira bu psikolojik bozukluk bence. Ben sana, sadece tapınsınlar diye adam yaratmanın sakıncalarını göstereceğim. "İnsan" senin projen, ama beni sevecekler. Ben onların bana tapmasını istemiyorum, sana mı inanacaklar bana mı göreceksin" dedi. Allah kardeşi şeytana da küstyü ve hiddetlendi, sen de defol melun diye bağırdı.

Şeytan haklı olduğunu bildiği için hiç korkmadı, yılmadı, "bana süre ver, sana haklı olduğumu göstereceğim" dedi ve gururlu bir şekilde çıktı gitti.

Şeytan insana maddi bedeni sevdirdi, zira insan da madde idi sonuçta.

Allah, insanın maddi bedeni sevmesine kızdı, "bana ihanet ha! Çıkın cennetimden!" dedi.

Şeytan cennetten kovulanların atıldığı dünyayı da onlara sevdirdi, çünkü onlar da maddeydi.

Ama Allah yenilgiyi kabul edemedi. Allah şeytan'ın insanlara maddi alemi sevdirmesi karşısında hiddetinden dellendi, esti gürledi, kimi insanları topluca öldürdü. Bu arada insanlar arasından ajanlar seçip, insanları kandırma yolunu denemeye başladı allah.

Ama ne kadar casus gönderirse göndersin, insan yine allah2ı değil, maddetyi seviyordu, başka bir insanı seviyordu, elmayı seviyordu, çiçeği seviyordu, denize girmeyi seviyordu, sevdiği herşey maddi idi.

Allah, bunun üzerine, kendisine tapınanlara, dünyadakilerden kat kat güzel maddi imkanlar olan cennete alacağını, dünya gibi kısa olmayan, yalan olmayan, geçici olmayan sonsuz yalşam ile ödüllendireceğini,söyleyerek yine insanları kandırmaya çalıştı.

Kananlar oldu, ama insan sonuçta hep doğru yolu buldu. Yalanlardan kurtulmayı başardı.

Allah'ın casuslarının çok az insan kandırabilmesi Allah'ın canını sıktı, bunun üzerine bazı insanların başşına taş yağdırdı, bazısını felaketlere garketti, bazısını depremlerle yoketti.

Öyle bir zaman geldi ki, artık Allah insanlardan kimseyi kandıramaz oldu. Bu nedenle "bu son uyarımdı" diyerek son casusunu da gönderdi, küstü ve köşesine çekildi.

Nasıl senaryo ama ?

Semitik dinlerin hepsinden daha iyi bir mantığa sahip bir din teorisi. Neden Allah Şeytan kavgası çıktığını açıklar, Peygamberlik mefhumunu açıklar, vahy işini açıklar, insanın maddi dünyaya düşkünlüğünü açıklar, Kuran'daki göndermeyi öfkenin sebebini de, hakaretlerin sebebini de, sonsuz cenneti ve sonsuz cehennemi de açıklar. Vahy işini açıklar. Sınav gerekçesini açıklar.

Mevcut dinde bunlar tutarlı bir şekilde senaryolaştırılamaz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Şunu da anlamak mümkün değil;şu şeytana bağırma çağırma,kovma meselesi;

hani bu melekler kusursuzca ve sadece Allah a iman etmek için yaratılmışlardı?

Ne oldu da şeytan isyan etti yoksa yaratılışında bir kusurmu vardı,hem şeytan

aptal mı bile bile helak olucağını da karşı geliyor?Bu iddialaşma niye ?şeytan

eğer belli bir oranda insanları kötülüğe sevkederse affedilecek mi?Bunların cevaplanması lazım.

Gönderi tarihi:
Şunu da anlamak mümkün değil;şu şeytana bağırma çağırma,kovma meselesi;

hani bu melekler kusursuzca ve sadece Allah a iman etmek için yaratılmışlardı?

Ne oldu da şeytan isyan etti yoksa yaratılışında bir kusurmu vardı,hem şeytan

aptal mı bile bile helak olucağını da karşı geliyor?Bu iddialaşma niye ?şeytan

eğer belli bir oranda insanları kötülüğe sevkederse affedilecek mi?Bunların cevaplanması lazım.

E ama insanların yaptığı hataları birisinin üstlenmesi lazımdı, bu Allah olamayacağına göre şeytan icat edildi.

Gönderi tarihi:
Yanlış çok şey var. semitik masalın senaryosunda mantık zinciri diye birşey yok.

Bak ben sana, sizin dindeki aktörleri kullanarak, mantık zinciri tutarlı bir senaryo yazayım, daha dooğrusu bu forumda yazmış olduğum, ama yeni gelenlerin okumadığı bir senaryoyu aktarayım:

Allah alemi yarattı.

Allah'ın küçükkardeşi Şeytan "ne bu şimdi ya, ne gerek vardı da bunları yarattın" dedi.

Allah "onlar bana tapacak" dedi.

Şeytan "öyle mi? yani sırf sana inansınlar diye mi yarattın? Biz tapınıyoruz ya sana, tatmin edemedik mi, bu durumun beni endişelendiriyor, zira bu psikolojik bozukluk bence. Ben sana, sadece tapınsınlar diye adam yaratmanın sakıncalarını göstereceğim. "İnsan" senin projen, ama beni sevecekler. Ben onların bana tapmasını istemiyorum, sana mı inanacaklar bana mı göreceksin" dedi. Allah kardeşi şeytana da küstyü ve hiddetlendi, sen de defol melun diye bağırdı.

Şeytan haklı olduğunu bildiği için hiç korkmadı, yılmadı, "bana süre ver, sana haklı olduğumu göstereceğim" dedi ve gururlu bir şekilde çıktı gitti.

Şeytan insana maddi bedeni sevdirdi, zira insan da madde idi sonuçta.

Allah, insanın maddi bedeni sevmesine kızdı, "bana ihanet ha! Çıkın cennetimden!" dedi.

Şeytan cennetten kovulanların atıldığı dünyayı da onlara sevdirdi, çünkü onlar da maddeydi.

Ama Allah yenilgiyi kabul edemedi. Allah şeytan'ın insanlara maddi alemi sevdirmesi karşısında hiddetinden dellendi, esti gürledi, kimi insanları topluca öldürdü. Bu arada insanlar arasından ajanlar seçip, insanları kandırma yolunu denemeye başladı allah.

Ama ne kadar casus gönderirse göndersin, insan yine allah2ı değil, maddetyi seviyordu, başka bir insanı seviyordu, elmayı seviyordu, çiçeği seviyordu, denize girmeyi seviyordu, sevdiği herşey maddi idi.

Allah, bunun üzerine, kendisine tapınanlara, dünyadakilerden kat kat güzel maddi imkanlar olan cennete alacağını, dünya gibi kısa olmayan, yalan olmayan, geçici olmayan sonsuz yalşam ile ödüllendireceğini,söyleyerek yine insanları kandırmaya çalıştı.

Kananlar oldu, ama insan sonuçta hep doğru yolu buldu. Yalanlardan kurtulmayı başardı.

Allah'ın casuslarının çok az insan kandırabilmesi Allah'ın canını sıktı, bunun üzerine bazı insanların başşına taş yağdırdı, bazısını felaketlere garketti, bazısını depremlerle yoketti.

Öyle bir zaman geldi ki, artık Allah insanlardan kimseyi kandıramaz oldu. Bu nedenle "bu son uyarımdı" diyerek son casusunu da gönderdi, küstü ve köşesine çekildi.

Nasıl senaryo ama ?

Semitik dinlerin hepsinden daha iyi bir mantığa sahip bir din teorisi. Neden Allah Şeytan kavgası çıktığını açıklar, Peygamberlik mefhumunu açıklar, vahy işini açıklar, insanın maddi dünyaya düşkünlüğünü açıklar, Kuran'daki göndermeyi öfkenin sebebini de, hakaretlerin sebebini de, sonsuz cenneti ve sonsuz cehennemi de açıklar. Vahy işini açıklar. Sınav gerekçesini açıklar.

Mevcut dinde bunlar tutarlı bir şekilde senaryolaştırılamaz.

Saygılar.

Evet biz Allah'a tamamen teslim olduk böyle sapkın düşüncelere inanacak değiliz! ve uydurmayla çaba sarfetmek gibi bir şeye asla tenezzül etmeyiz.

De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.

(İsra Suresi, 88. âyet)

Gerçekler varken senaryolarla vakit kaybedecek değiliz !.. -_-

---------------------------------------------------------------------------

Şeytan ile Melekler karıştırılmış :lol:

Eee tabi bunların varlığı inkar edenlerin ikisini bir tutma gafleti ayrı bir şey olmasa gerek. Bilmek ayrı, öğrenmemek ayrıdır beyler.

Melek ile şeytanın varlığını kabul edip de bunları aynı kefeye koyarak karıştırmayalım ? Melekler Allah'a asla karşı gelmezler.

Peki Allah kur'an'da bakalım ne diyor :

Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir! (Kehf Suresi, 50. âyet)

Ayette görüldüğü üzere şeytan meleklerden değil, cinler sınıfından. Yani O da bu ayete muhatablardandır (insanlar ve cinler gibi):

Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Sûresi, 56. âyet)

Şeytanda kulluk için yaratılmıştır. Aynen insanın yaratılış sebebi gibi. Her ne kadar bunu istemeseniz de,

kur'an'ı yok saysanızda başka mantıklı açıklama bulamazsınız. Öyle ya Allahın emirlerini bildiren olmalı. Onlar da Peygamberler.

Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin! Şeytanın izinden yürümeyin. Çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır. (Bakara Suresi, 168. âyet)

Yine o vakti hatırla ki biz, meleklere: "Âdem'e secde edin!" demiştik. İblis hariç olmak üzere onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi, Rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz beni bırakıp da İblis'i ve soyunu dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin düşmanınızdır. Zalimler için bu ne kötü bir değişmedir.

hem şeytan aptal mı bile bile helak olucağını da karşı geliyor?

Etrafına fazla bakmamışsın. Bile bile öyle olanları ve olmakta ısrar edenleri görmüyor musun?

şeytan eğer belli bir oranda insanları kötülüğe sevkederse affedilecek mi?

Sanırım iyiliğe sevkederse demek istediniz ama bakın ne yazmışsınız :D Gerçekten böyle yazdıysanız onun yaratılış sebebi yukarıda zikredilen ayette yazıyor.

Şeytan hakkında, “Her kim onu dost edinirse mutlaka o kimseyi saptırır ve onu cehennem azabına sürükler” diye yazılmıştır. (Hac Suresi, 4. âyet)

Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, bilsin ki o hayasızlığı ve kötülüğü emreder. (Nur Suresi, 21. âyet)

Sakın şeytan sizi yoldan çevirmesin. Çünkü o size apaçık bir düşmandır. (Zuhruf Suresi, 62. âyet)

ve pek çok âyet...

Gönderi tarihi:
Gerçekler varken senaryolarla vakit kaybedecek değiliz !.. -_-

Ben sana, tek kalemden çıkmış bnir senaryo sundum. Senin semitik masallarından daha tutarlı, daha mantıklı. İlla bir masal dinlemek istiyorsan yani.

Yukarıdaki senaryo, senin semitik masallardaki gibi, birazı Mısır'dan, birazı, Sümer'den, birazı, Hindistan'dan, birazı Patagonya'danb, birazı fizandan değil.

Bu nedenle,

Kader ile imtihan gibi birbiriyle 180% çelişen kavramlar yok,

Vahil almak/göndermek ile mekansız Tanrı gibi birbiriyle 180% çelişen kavramlar yok,

Semitik masallardaki gibi insan aklına hakaret yok.

Eee tabi bunların varlığı inkar edenlerin ikisini bir tutma gafleti ayrı bir şey olmasa gerek. Bilmek ayrı, öğrenmemek ayrıdır beyler.

Melek ile şeytanın varlığını kabul edip de bunları aynı kefeye koyarak karıştırmayalım ? Melekler Allah'a asla karşı gelmezler.

Sana yazımın başında, altını çizerek, "sizin dindeki aktörleri kullanarak" dedim, herkes, sen dahi, anlayabilesin diye..

Yoksa, senin ne allah masalın, ne melek, ne şeytan, ne peri, ne hayalet masalına inanıyor değilim.

Masal masaldır. Uçan atlar ve uçan halılar ne kadar gerçekse, allah ve melekler, cinler de o kadar gerçektir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Şeytanın cin soyundan gelmesi benim sorularımın cevabını vermez,sorunu da çözmez,

Allah ın yarattığı ve kendisini de yüzyüze gören bilen bir varlık(şeytan=cin)nasıl oluyorda

isyan başlatıyor,karşı geliyor?Allah demekki otoritesini kendini en yiyi bilen varlığına dahi

geçirememiş mi?,bu iblis deli mi helak olacağını bile bile Allah ile iddia ya giriyor?

Hal böyleyken biz gariban insanlar Allah ı sadece kitaplarda varolduğu yazdığı için

ve küçükken öğretildiği için biliyoruz,bizden nasıl kayıtsız şartsız inanç bekleniyor

anlaşılır gibi değil.

Gönderi tarihi:
Evet biz Allah'a tamamen teslim olduk böyle sapkın düşüncelere inanacak değiliz! ve uydurmayla çaba sarfetmek gibi bir şeye asla tenezzül etmeyi

Doğru ya, sizin uydurmalardan derlenmiş bir kitabınız var, onun için çaba harcayıp başka şeyler uydurmanıza gerek yok! Sizin bildiğiniz ancak, sizlerin doğru biliğiniz yanlışlara doğru diye kılıf uydurmak.

Gerçekler varken senaryolarla vakit kaybedecek değiliz !..

Kimin, neyin gerçekleri?

Neden Allah kendi katında kendine karşı gelecek olanı yaratmış veya yarattıysa neden imha etmemiş?

Şeytanda kulluk için yaratılmıştır. Aynen insanın yaratılış sebebi gibi. Her ne kadar bunu istemeseniz de,

kur'an'ı yok saysanızda başka mantıklı açıklama bulamazsınız.

Bu sizin görüşünüz!

Şeytan hakkında, “Her kim onu dost edinirse mutlaka o kimseyi saptırır ve onu cehennem azabına sürükler” diye yazılmıştır. (Hac Suresi, 4. âyet)

Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, bilsin ki o hayasızlığı ve kötülüğü emreder. (Nur Suresi, 21. âyet)

Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin! Şeytanın izinden yürümeyin. Çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır. Bakara Suresi, 168. âyet)

Sakın şeytan sizi yoldan çevirmesin. Çünkü o size apaçık bir düşmandır. (Zuhruf Suresi, 62. âyet)

ve pek çok âyet...

Hem yarat, hem de sonradan ayetler gönder aman sakın şeytana uymayın diye, olacak iş mi yani!

Gönderi tarihi:

Doğru ya, sizin uydurmalardan derlenmiş bir kitabınız var, onun için çaba harcayıp başka şeyler uydurmanıza gerek yok! Sizin bildiğiniz ancak, sizlerin doğru biliğiniz yanlışlara doğru diye kılıf uydurmak.

Tabi insan inancı gereği yaşar bir şey diyemiycem. İnanç meselesine bağışlayın o yazımı.

Kimin, neyin gerçekleri?

İslamın Gerçekleri. İnanan kişinin islama bakışıyla inanmayan bir kişinin islama bakışı siz de bilirsiniz ki çelişir. Biri için maddi ve manevi kavramı varken diğeri için sadece madde kavramı olabiliyor.

Neden Allah kendi katında kendine karşı gelecek olanı yaratmış veya yarattıysa neden imha etmemiş?

Bu suâli şeytan hakkında sorduysanız. Ayrı bir konu açma gereksinimi duyuyorum. Çünkü Adem ve Havva'da sizlerin bildiği gibi insandı. Onlar da cennetten kovulana dek Allah'ın katındaydı...Peki onları neden imha etmedi tarzında soruya soruyla karşılık vermek yerine tekrar vurgulamak istiyorum soruyu şeytan için mi sordunuz ?

Bu sizin görüşünüz!

Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Sûresi, 56. âyet)

Biz âyeti inkar etmiyoruz. Müslüman olarak ilk bakacağımız kaynak kur'an'dır.

Hem yarat, hem de sonradan ayetler gönder aman sakın şeytana uymayın diye, olacak iş mi yani!

Bunu nasıl anlatalım size pardon ? :) Dünya hayatının imtihan olduğunu biz anlatsak da kabul etmeyeceğiniz için anlatmaya gerek duymuyorum ki diğer konularda da imtihan meselesine değinildi.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.