Φ iskender_esken Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Ahmet KUBİLAY Nihat Genç, deli doludur, bazen olaylar arasında anlamını ve hikmetini sadece kendisinin bildiği bağlantılar yapar ama bizdendir. Delikanlıdır. Adam gibi adamdır. Televizyondaki konuşmalarını illa ki takip etmem ama iş, güç arasından fırsat bulduğumda bir iş ciddiyetiyle seyrederim. Geçen gün de öyle olacaktı ama sonuna ancak yetiştim. Serdar Akinan’ın kapanış cümlelerini dinleyebildim: “Geçen bir arkadaşım bu iktidardan bahsediyor. Karıma çarşaf giydirilmesini bırakın, bana giydirsinler razıyım. Ama bana buradan atınca ta dünyanın öbür ucunu vuracak bomba mı yapıyorlar, bizi o kadar geliştiriyorlar mı, onu söylesinler.” Linki: http://www.millethaber.com//index.php?opti...0&Itemid=75 Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Atatürk'ün hayallerin arasındaydı kerkük ve musulu milli sınırlar içinde görmek......neden olmasın ki 82 kerkük,83 musul orası bizim hakkımız Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Atatürk'ün hayallerin arasındaydı kerkük ve musulu milli sınırlar içinde görmek......neden olmasın ki 82 kerkük,83 musul orası bizim hakkımız Baska ulkelerin toprak butunlugune goz dikmek ne kadar dogru sence buyrun siz kerkuku musulu milli sinirlariniza koyun yunanlilarda gelsin istanbulu milli sinirlarinin icine dahil etin istanbulda konstantinin hayalleri arasindaydi.. hem diyoruz baskalarinin toprak butunlugunde gozumuz yok hemde musul kerkuk hakkimiz diyoruz olacak ismi bu ??!!! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Bakin burada ya bilerek yada bilmeden bir hataya düsülüyor,Türkiyenin kimsenin topraginda gözü yoktur,olsa idi Irakin toprak bütünlügünü savunmazdi.Türkiyeyi baskalarinin topraginda gözü var diye suclarken asil Irakta Irakin topraklarini kendi ideolojileri dogrultusunda bölmeye calisanlari saniyorumki savunmaktasiniz. Gelelim Musul ve Kerkük'ün Türkiyeye ait olmasina,Misak-i Milli denilen bir olay vardir bilmem bilirmisiniz ne oldugunu?Misak-i Milli sinirlarinin icersinde Musul ve Kerkük vardir.Türkiye bu sinirlarin kavgasini vermiyor ama Musul ve Kerkük birer Türkmen illeridir,Türkiye cumhuriyeti bunun kavgasini vermektedir.Musul ve Kerkük haksiz olarak Barzani gücleri tarafindan isgal edilmistir.Tarih bilgisi olanlar bu konulari daha iyi bilirler ki bu sehirler Türkmen sehirleridir.Ne yazikki bircok milli davamizda oldugu gibi bu davamizdada AKP Türkiyeye ihanet etmistir. saygilarla Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Ne güzel laflar ediyorsunuz ya burada böyle. PKK ya topraklarimizda gözü var diye böyücü diyecegizve ayni zamanda bizde baskalarinin topragina kem gözle bakacagiz. PKK dan ne farkimiz var simdi bizim soruyorum??? Yani su istedi bu istedi diye baska ülkelerin topraklarinda gözümüzmü olacak? Ne zaman kendimizi dev aynasinda görmekten vazgecip artik gercekleri kabul edecegiz???? Bu tür kiskirtici, bölücü ve isgalci düsünceler bize kar degil zarar getirecek. Ama tabiiki ülkemizde malesef bu düsünceye sahip olan siyasiler ve insanlar var. Onlar simdi sadece PKK yi bölücü gösteriyorlar, ama kendileri ayni seyi yapmak istedikleri halde hakli olduklarini iddaa ediyorlar. Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Arkadaşlar allah için ne ******* siz yazdıklarınızı tekrardan okuyunuz lütfen kim kimni toprağına göz düküyor siz misaki milli diye bir davadan haberiniz varmı hiç böyle bişey okudunuz mu ırak devletini kim kurdurdu kerkük musul tarihinie bakın arkadaşımızın biride pkk dan ne farkımız var demiş ya kardeş sen pkkayla bizi nası aynı değerlendirebilirsin... çok şaşırtıyorsunuz lütfen misak-i milli kararlarını okuyunuz Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Arkadaşlar allah için ne ******* siz yazdıklarınızı tekrardan okuyunuz lütfen kim kimni toprağına göz düküyor siz misaki milli diye bir davadan haberiniz varmı hiç böyle bişey okudunuz mu ırak devletini kim kurdurdu kerkük musul tarihinie bakın arkadaşımızın biride pkk dan ne farkımız var demiş ya kardeş sen pkkayla bizi nası aynı değerlendirebilirsin... çok şaşırtıyorsunuz lütfen misak-i milli kararlarını okuyunuz Okusak ne olur? Biz yazilanlara yorum yapiyoruz. Eskiden zorla bir coik devlet toprak sahibi olmuslar, bu matikla, simi onlara ait olmayan bu toptaklara sahip miciksinlar???? Türkiye'miz bize yeter, yeterki onu iyi sevelim ve degerini bilelim. Ama nafileeee. Doymuyoruz. Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 kim kimden zorla toprak almış sen farkında olmadan tarihine hakaret ediyosun.. musul kerkük osmanlı toprağıydı şeysait isyanıyla ingilizlerde kaldı ingilizlerin kurduğu kukla ırak devletine bırakıldı.. misaki milli sınırları içinde yani hala bizim egemenlik hakkımız orda var Orda türkmen gavim gardeşlerimiz var onların elinde tapular hala osmanlıya yani onun mirasçısı Türkiye cumhuriyetine bğalıdır bunları görmezden gelemeyiz. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Simdi anlayamadim bir konu var arkadaslar okadar ikilem icindesinizki sasirmamak imkansiz.. turkiyenin amaci pkk ilemi pkkyi kuzey iraktan cikarmakmi yok eski misaki milli sinirlarini cizmekmi yani simdi musulu kerkuku sinirlarina dahil ettikten sonra sira yunan adalarina ve rumeliyemi gelecek... ayrica sayin politikaci kerkuk musul birer turkmen illeridir diye yazmis yazisinda acaba musulda kerkukte kac milyon turkmen var orada bulunan turkmenleride tansu ciller zamaninda para karsiligi turkiyeden yerlestirdi hepsini halende onlar turkiyeden yardim almakta biraz gercekci olalim butun olaylarda sadece kendimizi hakli cikarmaya calismayalim arkadaslar hem lozan antlasmisindan soz ediyoruz sonrada misaki milli sinirlarini cizmeye calisiyoruz yarin birgunde almanya da kalkar hitlerin cizdigi sinirlari cizmeye kalkar.. eger bugun musul kerkuk petrol yataklari olmasaydi bugun halen kalkipta dermiydiniz kerkuk musul bizimdir diye bulgaristan 600 yil osmanli imparatorlugu egemenligi altindaydi neden simdi bulgaristani sinirlarmiza almayi dusunmuyorsunuz ?? artik mesele pkk kurt turk konusu olmaktan cikti bu olaylarin hepsinin basinda petrol yataklari geliyor gercek budur bunun adıda PETROL TERORU Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Simdi anlayamadim bir konu var arkadaslar okadar ikilem icindesinizki sasirmamak imkansiz.. turkiyenin amaci pkk ilemi pkkyi kuzey iraktan cikarmakmi yok eski misaki milli sinirlarini cizmekmi yani simdi musulu kerkuku sinirlarina dahil ettikten sonra sira yunan adalarina ve rumeliyemi gelecek... ayrica sayin politikaci kerkuk musul birer turkmen illeridir diye yazmis yazisinda acaba musulda kerkukte kac milyon turkmen var orada bulunan turkmenleride tansu ciller zamaninda para karsiligi turkiyeden yerlestirdi hepsini halende onlar turkiyeden yardim almakta biraz gercekci olalim butun olaylarda sadece kendimizi hakli cikarmaya calismayalim arkadaslar hem lozan antlasmisindan soz ediyoruz sonrada misaki milli sinirlarini cizmeye calisiyoruz yarin birgunde almanya da kalkar hitlerin cizdigi sinirlari cizmeye kalkar.. eger bugun musul kerkuk petrol yataklari olmasaydi bugun halen kalkipta dermiydiniz kerkuk musul bizimdir diye bulgaristan 600 yil osmanli imparatorlugu egemenligi altindaydi neden simdi bulgaristani sinirlarmiza almayi dusunmuyorsunuz ?? artik mesele pkk kurt turk konusu olmaktan cikti bu olaylarin hepsinin basinda petrol yataklari geliyor gercek budur bunun adıda PETROL TERORU Cok dogru düsünüyorsun dostum. Malesef bazi arkadaslar ve belkide devlet erkanindakiler amaci farkli eylemler cüsüncesindeler. kendilerine herseyi hak görüp, istedigi yeri isgal etmek istiyorlar. Islerine geldigi gibi konusuyor bazi arkadaslar. Evet dediginiz gibi 600 yil önce sadece Bulgaristan degil tüm balkanlar, arap ülkelerinin cogu, kafkaslar da da vardi osmanli isgal altinda, hatta Yunanistan bile osmanli egemenligi (isgali) altinda yasadi. Hodri meydan bu saydigim ülekeler hepsi bazi arkadaslarin anlayasina göre Türk topragi sayiliyor anlamina geliyor. Bu mantikla bizim bölücü PKK ile aramizdaki fark nedir anlayamadim dogrusu. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Simdi anlayamadim bir konu var arkadaslar okadar ikilem icindesinizki sasirmamak imkansiz.. turkiyenin amaci pkk ilemi pkkyi kuzey iraktan cikarmakmi yok eski misaki milli sinirlarini cizmekmi yani simdi musulu kerkuku sinirlarina dahil ettikten sonra sira yunan adalarina ve rumeliyemi gelecek... ayrica sayin politikaci kerkuk musul birer turkmen illeridir diye yazmis yazisinda acaba musulda kerkukte kac milyon turkmen var orada bulunan turkmenleride tansu ciller zamaninda para karsiligi turkiyeden yerlestirdi hepsini halende onlar turkiyeden yardim almakta biraz gercekci olalim butun olaylarda sadece kendimizi hakli cikarmaya calismayalim arkadaslar hem lozan antlasmisindan soz ediyoruz sonrada misaki milli sinirlarini cizmeye calisiyoruz yarin birgunde almanya da kalkar hitlerin cizdigi sinirlari cizmeye kalkar.. eger bugun musul kerkuk petrol yataklari olmasaydi bugun halen kalkipta dermiydiniz kerkuk musul bizimdir diye bulgaristan 600 yil osmanli imparatorlugu egemenligi altindaydi neden simdi bulgaristani sinirlarmiza almayi dusunmuyorsunuz ?? artik mesele pkk kurt turk konusu olmaktan cikti bu olaylarin hepsinin basinda petrol yataklari geliyor gercek budur bunun adıda PETROL TERORU Neyi savundugunuzu bir anlayabilsek isimiz kolaylasacak.PKK yi ve Kuzey Iraki savundugunuz izlenimini birakiyorsunuz,Türkiyeye karsi yazdiklarinizla.Kimse kimsenin topragina göz dikmemistir,eger toprak gercek sahiplerinin ise.Musul veKerkük Türkmen illeridir yani oranin asil sahipleri onlardir,sizin aslinda Türkmenlerin hakkini savunmaniz gerekirken burada Türkiyeyi karalamakla mesgul ve PKK nin hakliligini dolayli olarak savunmaktasiniz.Halbuki biz burada Musul ve kerkük'ün mesru durumunu tartisiyoruz.Nedense bu son günlerde pkk yandaslari cok rahatlikla bölücülüklerini savunacak nedenler bulabilmektedirler.Tekrar ediyorum,o iller Türkmen illeridir ve MISAK-I MILLI sinirlari icersindedir.Bunun anlami eger o sehirlerdeki Türkmenlerin kilina bir zarar gelirse bunun acisinin kat kat cikarilabilecegidir.Haksiz yere Barzani asireti o illeri isgal etmistir.Türk devletine satasmak size zevk verebilir ama gercekci olmanizda herkes icin yarar v ardir hatta sizin icinde. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Ne güzel laflar ediyorsunuz ya burada böyle. PKK ya topraklarimizda gözü var diye böyücü diyecegizve ayni zamanda bizde baskalarinin topragina kem gözle bakacagiz. PKK dan ne farkimiz var simdi bizim soruyorum??? Yani su istedi bu istedi diye baska ülkelerin topraklarinda gözümüzmü olacak? Ne zaman kendimizi dev aynasinda görmekten vazgecip artik gercekleri kabul edecegiz???? Bu tür kiskirtici, bölücü ve isgalci düsünceler bize kar degil zarar getirecek. Ama tabiiki ülkemizde malesef bu düsünceye sahip olan siyasiler ve insanlar var. Onlar simdi sadece PKK yi bölücü gösteriyorlar, ama kendileri ayni seyi yapmak istedikleri halde hakli olduklarini iddaa ediyorlar. Sayin Isyanci arkadas,sanirim,yazilanlari ya okumuyor öylesine yazmis olmak icin yaziyorsunuz yada öyle yazmak sizin güttügünüz ideolojiye uygun oldugu icin öyle yaziyorsunuz.Ben Misak-i Milliden bahsettim,bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir gercegidir.Bunu ideolojik fikirlerle gözardi edip Türk devletini baskalarinin topraginda gözü var diye karalamaniz bence farkli anlamlar tasimaktadir.PKK nin topragi yoktur bu nedenle pkk nin verdigi toprak terörü insanliga aykiridir,ülkelerin hukuki haklarina aykiridir bu nedenle yaptigi mücadele ise terördür.Ayn i terörü Kuzey Irakta Barzani asireti uygulamis ve Türkmen illerini isgal etmistir,buna hakki yoktur,eger siz bunlari inkar edipte Türkiye Cumhuriyeti devletinin rahatsizligini dile getirmesini baskalarinin topraginda gözü var diye bir karalama sekline döndürürseniz sizin ne Barzaniden nede PKK dan farkiniz kalmaz.Eger bir seyin hakliligini savunacaksaniz gercek hak sahiplerinin haklarini savunun,insanlik bunu bekliyor. saygilarla Alıntı
Φ iskender_esken Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 "Kişi, eşeğin kuyruğu altına diken kor. Eşek onu oradan çıkarmasını bilmez, boyuna çifte atar.? Mevlânâ Ey bir sihrin iki üç asırlık kalıcı etkisi altındaki halkım... Çalışıyorsun, çabalıyorsun ama bir grup tembel, bir grup almaz, bir grup kendini bilmez, bir grup mütehakkim, bir avuç oligarşi her işi berbat ediyor. Öyle mi? Mehmet Akif?in ?üç buçuk beyinsiz? şiiri aklıma geliyor. Bütün tarihi önyargılardan ve kalıplanmalardan sıyrılıp bakmaya çalışıyorum. Öncesi aklıma geliyor. Hep kargaşa, hem zulüm, hep bir yıkılış, hep bir bozgun. Alıntı
Φ nizamoğlu Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Şimdi arkadaşlar konu zaten musul ve kerkük'ün alınması ve ülke topraklarına katılması değil. Şu andaki ülkemizin gündemi, o topraklar üzerindeki pkk terör örgütüne yönelik olarak yapılacak bir operasyon. İkinci bir konu olarak değinmek gerekirse değinelim. Bazı arkadaşlarımız bizim topraklarımız bize yeter türünde savunmalar gerçekleştirmiş. O topraklar halen uluslararası hukuk çerçevesinde bize ait olan yerler. Tapu kayıtları osmanlı üzerine, yani şu anki türkiye üzerine kayıtlıdır. Hatırlarsanız bir zamanlar peşmergelerin musul ve kerkükteki tapu dairelerini basarak ateşe verdikleri haberleri çıkmıştı basında. bunlar hep insanların kanıtlarının yok edilmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu tür yapılan çalışmalar o topraklar üzerinde bilinçli şekilde yürütülen operosyonlardır. Bilenen şudur. Türkmen nüfusunun azınlık haline gelebilmesi amacıyla yıllardır oraya kürt ve arap nüfuslar kaydırılmaktadır. Bu noktada bir arkadaşığımız değindiği üzere, tansu çiller zamanında bu hareket tespit edilmiş ve türk nüfusunun azınlık haline düşmemesi için çalışmalar yapılmıştır. Musul ve kerkük, hatayla birlikte bizim sınırlarımıza katılması için çalışmalar yürütülen yerlerden birkaçıdır. hatay sınırlarımız içine alınabilmesine rağmen musul ve kerkük çeşitli entrikalarla elimizden alınmıştır. Şu anki operasyon musul ve kerkük'ün alınması için yapılan bir operasyon olmamakla birlikte, böyle bir fikir beyan etmeyi de uygun gördüm. Saygılarımla N.NİZAMOĞLU Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2007 Şimdi arkadaşlar konu zaten musul ve kerkük'ün alınması ve ülke topraklarına katılması değil. Şu andaki ülkemizin gündemi, o topraklar üzerindeki pkk terör örgütüne yönelik olarak yapılacak bir operasyon. İkinci bir konu olarak değinmek gerekirse değinelim. Bazı arkadaşlarımız bizim topraklarımız bize yeter türünde savunmalar gerçekleştirmiş. O topraklar halen uluslararası hukuk çerçevesinde bize ait olan yerler. Tapu kayıtları osmanlı üzerine, yani şu anki türkiye üzerine kayıtlıdır. Hatırlarsanız bir zamanlar peşmergelerin musul ve kerkükteki tapu dairelerini basarak ateşe verdikleri haberleri çıkmıştı basında. bunlar hep insanların kanıtlarının yok edilmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu tür yapılan çalışmalar o topraklar üzerinde bilinçli şekilde yürütülen operosyonlardır. Bilenen şudur. Türkmen nüfusunun azınlık haline gelebilmesi amacıyla yıllardır oraya kürt ve arap nüfuslar kaydırılmaktadır. Bu noktada bir arkadaşığımız değindiği üzere, tansu çiller zamanında bu hareket tespit edilmiş ve türk nüfusunun azınlık haline düşmemesi için çalışmalar yapılmıştır. Musul ve kerkük, hatayla birlikte bizim sınırlarımıza katılması için çalışmalar yürütülen yerlerden birkaçıdır. hatay sınırlarımız içine alınabilmesine rağmen musul ve kerkük çeşitli entrikalarla elimizden alınmıştır. Şu anki operasyon musul ve kerkük'ün alınması için yapılan bir operasyon olmamakla birlikte, böyle bir fikir beyan etmeyi de uygun gördüm. Saygılarımla N.NİZAMOĞLU Yavas yavas sinir ötesinin amaci ortaya cikmaya basladi gibi. Ne zaman kendimizi decv aynasinda görmekten vazgececegiz ve hep hakli olmayacagimizi da anlayacagiz. Tabiiki sizler baskasinin topraklarina göz dikerseniz, PKK gibi firsatci ve bölücüler de bunlari koz olarak kullanip, kendilerinin de Türkiye'de toprak hakki olduklarini iddaa edecekler. Birde sunu söleyeyim. Kimse beni sizi elestiriyorum veya görüslerinize katilmiyorum diye bölücü veya PKK li suclamaya hakki yok. Dikatli olun lütfen. Dost aci konusur derler, Türkiye'yi seven yanlisinida söyler. Her seye amen demek nasil bir toplum oldugumuzun bir aciklamasidir. Biz bu tür suclamalari yillardir duyuyoruz. Ama gercek vatanseverler memleketi satanlar degil bizleriz. Ben hic bir ideolijiye ait degilim. Ama anlayana. Bazi arkadaslar sabit görüslü olduklari icin, onlar icn sadece siyah ve beyaz vardir. Ama benim icin cok renkler var. Kimse kimseye tarih ögretmeye kalkismasin burada. Önce herkes kendisi dogru ögrensin. Buda tarafsizliktan gecer. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.