Gönderi tarihi: 9 saat önce9 saat Bizlere İslam’ı anlattığını zanneden, bazı ruhban cübbesi giymiş kişiler ne yazık ki Allah’ın bazı ayetlerini gizliyor, anlamlarını değiştiriyorlar ki anlattıkları rivayet, batıl hurafe inançlarını sürdürebilsinler. Eğer bizler Kur’an’ı anlayarak ve üzerinde dikkatle düşünerek okursak, yani bizlere düşeni yapar dersimizi Kur’an’dan çalışırsak, bu tuzağa düşmeyiz. Elbette bu uyarım, her dini anlatan kişilere değil. Eğer dini anlatanlar sizi kendilerine ya da mensup oldukları cemaate, tarikata davet ediyorlarsa onlardan lütfen uzak durun. Ama sizi Allah’a onun kitabına davet ediyorsa, böyle kişileri dinleyin ama yine de tedbiri elden bırakmayın, buna bende dâhilim. Mutlaka söylenenleri Kur’an süzgecinden geçirin, Kur’an onay veriyorsa bu kişi doğru söylüyor diyebilirsiniz. BU TİTİZLİĞİ GÖSTERMEZSENİZ, İNANIN MUTLAKA ALLAH İLE ALDATANLARIN TUZAĞINA DÜŞERSİNİZ. Bu makalemde sizleri Enbiya suresi 73. Ayet üzerinde, düşünmeye davet edeceğim. Bu ayet öne sürülerek, Allah bazı kişileri biz sizlere doğru yolu gösterecek önderler yaptık, siz onları izleyin diye örnek gösteriyorlar. Önce ayeti yazalım bakalım doğrumu söylüyorlar, yoksa Kur’an ile buluşamayanları, Kur’an’dan daha da mı uzaklaştırmaya çalışıyorlar.“EMRİMİZLE ONLARI DOĞRU YOLU GÖSTEREN ÖNDERLER YAPTIK. ONLARA VAHİY İLE HAYIRLI İŞLER YAPMAYI, SALÂT-I İKAME ETMEYİ VE ZEKÂT-I VERMEYİ EMRETTİK! ONLAR YASALARIMIZA UYARAK, BİZE KULLUK EDEN KİMSELERDİ.” (Enbiya 73)Bu ayette Allah’ın bahsettiği önderler, sizce kimlerdir? Bu sözleri her zaman yaptıkları gibi bağlamından koparıp, kendi çıkarlarına kullanabilmek için, bakın Allah doğru yolu gösteren, bazı kullarını önderler olarak görevlendirmiş, demek ki Veliler edinip ardı sıra gitmeliyiz diyebiliyorlar. Ayette bahsedilenler VELİ, ÂLİM insanlar olabilir mi? Yani Allah size doğru yolu gösterecek Veli kişiler gönderdik, onları arayın bulun demiş olabilir mi gerçekten? Eğer buna inanıyorsak, inanın Kur’an’ın tamamına ters düşen bir inanç yaşıyoruz demektir. Hatırlatırım Allah, sakın kendinize Veliler edinip ardı sıra gitmeyin, güvenilecek VELİNİZ yalnız benim demiyor muydu? Demek ki bizler eğer Kur’an’dan nasiplenmediysek, bizlere ne anlatılırsa onu kabul etmek zorunda kalabiliriz ki, buda bizleri ŞİRK batağına saplanmamıza neden olur. Bu ayetiyle Allah bizlere çok önemli bir konuya açıklık getiriyor. Benim kontrolümde olmayan din adına hiç kimseye güvenmeyin. Ben sizlere belirli zamanlarda sizleri doğru yolu gösterecek, Elçiler göndereceğim diyor. Çünkü bu Elçiler Allah’ın kontrolündeydi de ondan. Onun için Allah benden başka güvenilecek VELİLER edinmeyin, birde sizlere gönderdiğim Elçilerime, onlarla gönderdiği kitaba güvenin diye birçok ayetinde uyarıyor.Bu ayetin öncesi ve sonrasında bahsedilenleri okuduğunuzda, Allah’ın kimleri kast ettiği zaten çok açık hemen anlaşılıyor. Bahsedilenlerin tamamı Allah’ın kullarını uyarmak için gönderdiği Resuller/Elçiler olduğunu anlıyoruz. Örneğin Hz. İbrahim den tutun, Hz. Lut, İshak, Yakup gibi Allah’ın görev verdiği Elçilerden örnek veriliyor. Demek ki Allah kullarını doğru yola iletmesi için Resuller/Elçiler göndermiş ayetten çok açık bunu anlıyoruz. Zaten Resullerinden başkası olamazdı, çünkü ayetin devamında ONLARA VAHİY ile emirler verdik diyor. Çok önemli bir konuda da bilgi veriyor, gönderdiğimiz önder Resullerimiz YASALARIMIZA YANİ ONLARA İNDİRDİĞİMİZ VAHYE UYARAK, BİZE KULLUK EDİYORLARDI DİYOR. Hatırlatırım onlarda benim gibi, dinde hükümler koyabilirdi demiyor, tam tersine onlarda VAHYE uydular diyor. YİNE AYETTE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA AÇIKLIK GETİRİYOR. ALLAH KULLARINA GÖNDERDİĞİ ELÇİLERİNİ ÖNDERLER OLARAK, O GÜNKÜ TOPLUMA GÖNDERDİK DİYOR. Önder, aldığı emir gereği hareket eden lidere denir. Bakın Allah size VELİ olarak Elçilerimi gönderdim demiyor, özellikle önder diyor. Çünkü önderlik yaşadığı dönemle sınırlıdır. Vefatından sonra bu görev sona erer ama önderin görevi gereği yaptığı önderlik bilgileri, sonsuza kadar BAKİDİR KALICIDIR. Onun için Allah Elçimin görevi, SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR diye, bizlere apaçık ayetinde bildiriyor. Özellikle tekrar etmek istiyorum, çünkü bu konu çok önemli. Ayet çok açık şunu anlatıyor, ders alabilene ne mutlu. Bizler kullarımızı doğru yola iletecek önderleri belirli zamanlarda Elçi olarak gönderdik ve onlar yalnız bizim vahyimizi tebliğ edip, bizim emrettiğimizi hayatlarına geçirdiler diyor. Ne yazık ki bizler, Allah’ın bunca uyarı ve ikazlarını görmezden gelerek, Kur’an’ın onlarca ayetini saklayarak, gizleyerek Allah’ın Elçilerini de Allah’ın hüküm ortağı yaparak, kendimize adeta farklı bir din yarattık. Değerli dostlarım, lütfen Kur’an’ın ipi dışında kendimize başka ipler edinmeyelim. O ipler bizi Allah’a değil, şeytanlaşmış insanların tuzağına götürür. Lütfen Allah’ın Resullerinin de bizler gibi bir insan olduğunu, hatta onlarında hata yapabileceğini unutmayalım. Allah kendi hükmüne hiç kimseyi ortak etmeyeceğine apaçık hükmediyorsa Kur’an’da, bizler Allah’ın Resulünü Allah’ın dinine ortak etmeye çalışmayalım, inanın bu yanlışımız bizi ebedi cehennemlik yapabilir. Bakın Allah’ın Resulü yalnız nereye uymuş hangi kitapla uyarmış ve Allah Resulünün yetkisini ve görev tanımını bizlere nasıl bildiriyor. Zerre kadar Kur’an ile düşünen, aklını kullanan şeytanlaşmış insanların tuzağına asla düşmez.“SİZ, HADDİ AŞAN KİMSELER OLDUNUZ DİYE, SİZİ KUR’AN’LA UYARMAKTAN VAZ MI GEÇELİM?” (Zuhruf 5)“BU KUR’AN BANA VAHYOLUNDU Kİ, ONUNLA SİZİ VE ULAŞTIĞI HERKESİ UYARAYIM.” (Enam 19)“ALLAH’TAN DAHA İYİ, KANUN KOYUCU OLABİLİR Mİ?” (Maide 50)“BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM.” (Ahkaf 9 )“RASULE DÜŞEN, APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” (Ankebut 18)“BİZ RASULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ.” (Kehf 56) “SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR.” (Rad 40)Dilerim Kur’an gerçekleri ile buluşan, Allah’ın azınlık halis kulları arasında oluruz.SaygılarımlaHaluk GÜMÜŞTABAK
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.