Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Değerli dostlarım, biz Müslümanların Kur’an ile bağını kesenlere, istedikleri gibi bizleri yönetmelerine izin vermemiz, bizleri bataklığa batırdıkça batırıyor. Bizler din adına anlatılan her söylenilene Kur’an ile sorgulamadan inanırsak, Rabbimizin huzuruna inanın şirk koşarak iman edenler olarak çıkarız. Hâlbuki Allah bu konuda bizleri uyarmış ve Yusuf 106. Ayetinde ne demişti? “ONLARIN ÇOĞU, ŞİRKE BULAŞMIŞ OLMADAN ALLAH’A İMAN ETMEZLER.” Bildiğiniz gibi şirk, Allah’ın affetmeyeceği günahlardandır. Demek ki çoğumuz Rabbimizin huzuruna bu günahı işleyerek çıkacakmışız. Bu günahkârlardan olmak istemiyorsak, lütfen imanımızı bu dünyada Kur’an ile mutlaka sorgulayalım ki huzura vardığımızda, hesabını veremeyenlerin safında olmayalım. Bu makalemde sizlere, genel çoğunluğun yaptığı yanlışlardan Kur’an’dan örnek gösterip, acaba bizlerde bu yanlışları yapıyor muyuz diye sizlerin düşünmenize vesile olmak istiyorum. Bakın bu konuda Allah nasıl bir uyarıda bulunuyor.Enam 82: İNANIP DA İMANLARINA, HERHANGİ BİR ŞİRKİ BULAŞTIRMAYANLAR VAR YA, İŞTE GÜVEN ONLARINDIR VE ONLAR DOĞRU YOLU BULANLARDIR. (Bayraktar Bayraklı meali)Değerli dostlarım, şirke nasıl bulaşılır? Önce şunu hatırlatmak isterim, şirke bulaşanların hepsi Allah’a ve Resulüne onun indirdiği kitaba iman ettiğini özellikle söyleyenler. Peki, sorun nerede? Rabbimiz bu iman ettiğini söyleyen kullarım, yalnız benim vah yettiğim kitaba yani benim koyduğum kanun ve hükümlere sarılmayıp, yani hükümlerimi yeterli görmeyip, onun yanında atalarının rivayet ve sanı inançlarını da yaşayanlardır. BİR BAŞKA DEYİŞLE, SAKIN KUR’AN’IN SINIRLARINI AŞMAYIN DİYE ALLAH UYARDIKÇA, ADETA SINIR TANIMAZ BİR İNANÇ YARATIP, YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ DİYENLERDİR. Allah güvenilecek veliniz yalnız benim dedikçe Kur’an’da, kendilerine Allah’ın yarattığı insanları da, Allah’ın yanında güvenilir veliler edinip, sorgusuz onların sözlerine tabi olanlara Allah, BANA ŞİRK KOŞARAK İMAN EDENLER DİYOR. Yani Rabbimiz dinin sahibi benim, onun için benden başak hiç kimse din adına hüküm veremez diyor. Örneğin Allah çok açık ve net, şefaat tümden bana aittir, hiçbir şefaatin olmadığı O günden sakının dediği halde Allah’ın Resulleri, veli kişilerde şefaatçidir diye inanıyorsa bir Müslüman, Allah’a şirk koşuyor demektir. Allah yalnız Kur’an’ın ipine sarılın, sizleri Kur’an’dan hesaba çekeceğim. Ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diye uyardığı halde, Allah’ın Resulünün de dinde hüküm koyma yetkisi vardır diyerek, dinde sakın bölünmeyin uyarılarına inat, dinde bölünmekte bereket zenginlik vardır diyorsa bir iman eden, işte O Allah’a şirk koşuyor demektir. Bu konuda birkaç ayet hatırlatmak istiyorum.Kasas 75: HER ÜMMETTEN BİR TANIK ÇIKARIR VE “KESİN DELİLİNİZİ ORTAYA KOYUNUZ” DERİZ. O ZAMAN, GERÇEĞİN ALLAH’A AİT OLDUĞUNU, UYDURDUKLARININ KENDİLERİNİ BIRAKIP KAÇTIĞINI ANLARLAR. (Bayraktar Bayraklı meali)Kehf 102: KÂFİR OLANLAR, BENİM PEŞİM SIRA KULLARIMI VELİLER/DOSTLAR EDİNECEKLERİNİ Mİ SANDILAR! BİZ CEHENNEMİ KÂFİRLERE BİR KONAK OLARAK HAZIRLADIK. (Mehmet Okuyan)Lütfen bu iki ayet üzerinde dikkatle düşünelim. Rabbimiz mahşer günü tanıkların huzurunda, inancınızın delilini ortaya koyun dediğinde, bakın Allah bizlerin hangi delil ve kanıtını ancak kabul edeceğini söylüyor. Bu uyarıyı ikazı bu dünyada tebliğ alıp, hayatlarına geçirmeyenler, mahşer günü inanın yüzleri simsiyah olan cehennemliklerin safında bulacaktır kendisini. “GERÇEĞİN YALNIZ ALLAH’A AİT OLDUĞUNU, UYDURDUKLARININ KENDİLERİNİ BIRAKIP KAÇTIĞINI ANLARLAR” Sizce bizler İslam’ı yaşarken, gerçeğin yani en doğru olan Kur’an’ın hükümleri ile mi yaşıyoruz imanımızı? Yoksa yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyerek batılın, rivayetlerin, sanı bilgilerin şekillendirdiği bir din mi yarattık kendimize, ne dersiniz? Ne yazık ki bizler ayette Rabbimizin uyardığı gibi GERÇEĞİN, HAK OLANIN YALNIZ ALLAH’IN KİTABI KUR’AN OLDUĞUNU, HALA ÇOĞUMUZ ANLAYAMADI YA DA ANLAMIŞ GİBİ GÖRÜNDÜ. KUR’AN’IN YANINA RABBİMİZİN UYARDIĞI GİBİ, ALLAH’IN RESULÜ ADINA UYDURULAN RİVAYETLERİ DİN EDİNEREK YAŞADIĞIMIZ GİBİ, ALLAH’IN HAK OLARAK İNDİRDİĞİ KUR’AN’I YETERSİZ, AÇIKLANMAMIŞ VE DETAYSIZ İLAN ETTİK.Kehf suresi 102. Ayetinde de aynı yanlışımıza bir başka uyarıda bulunuyor Rabbimiz. Ayette kâfir olanlar diyor. Hatırlatırım bunların hepsi, iman ettiğini söyleyen Kitap Ehli. Yani önce iman ettim deyip Allah’a söz verenlerden bahsederek, neden kâfir olduklarını açıklıyor. Peki, neden Rabbimiz bunlara kâfir oldular diyor, şimdide ona bakalım. Acaba bizlerde aynı yanlışı yapıyor olmayalım sakın. Lütfen uyarıya dikkat! Allah Kur’an’da bir başka ayetinde, sakın benden başka VELİ edinip ardı sıra gitmeyin, güvenilecek VELİNİZ yalnız benim diye uyardığı halde, Allah’ın bu uyarısına kulak asmayarak, atalarının batıl inançlarını yaşayabilmek için, BENDEN BAŞKA KULLARIM ARASINDAN, KENDİLERİNE ŞÜPHE DUYMADAN GÜVENİLECEK VELİLER/DOSTLAR EDİNİP ONLARDAN YARDIM GELECEĞİNİ UMDULAR DİYOR. Ayetin sonunda da imanlarından sonra kâfir olanları nasıl bir son beklediğini söylüyor. “BİZ CEHENNEMİ, KÂFİRLERE BİR KONAK OLARAK HAZIRLADIK” Ne yazık ki bizler bu hataları, yanlışları yapmaya ısrarla devam ediyoruz. LÜTFEN İNANCIMIZI KUR’AN İLE SORGULAYALIM, BU GİDİŞLE ÇOĞUMUZ CEHENNEMİN KALICILARINDAN OLACAĞIZ. Yine yapılan hataya, güzel bir örnek veriyor Kur’an belki dönerler diye.Ali İmran 24: BUNUN SEBEBİ, ONLARIN, “BİZE, ATEŞ SADECE SAYILI GÜNLERDE DOKUNACAKTIR.” DEMELERİDİR. UYDURA GELDİKLERİ ŞEYLER, DİNLERİ KONUSUNDA KENDİLERİNİ ALDATMIŞTIR. (Diyanet meali)Kitap ehli ve biz Müslümanlar, ne yazık ki uyarıldığımız halde, aynı yanlışı yapmaya devam ediyoruz. Hatta biz Müslümanlar Kitap Ehli gibi, Müslümanlar Allah’ın Resulünün şefaatiyle cehennem azabı çekmeyecekler diye inanmıyor muyuz? Kitap Ehlide aynısını söylemişlerdi, onun için Rabbimiz uyarıyor ama hala bizler bundan ders alamadık. Kesin delil, kanıt ve gerçeğin yalnız Allah katından gelen Kur’an olduğunu, hala Kur’an’dan görmek istemiyoruz. Yani gerçeklere gözlerimizi yumduk, kulaklarımızı tıkadık. Hâlbuki Allah Şuara suresi 78 ayetinde, bizlere doğru yolu gösterenin kim olduğunu söylüyordu hatırlayalım. “O, BENİ YARATAN VE BANA DOĞRU YOLU GÖSTERENDİR.” Bizler çoğunluğun ZANLARINA, RİVAYETLERİNE inanarak, sorumlu olduğumuz Allah katından HAK olarak bizlere gelen, azınlığın tabi olduğu Kur’an’a sarılacağımıza, çoğunluk buna inanıyor diyerek hiç sorgulamadan, çoğunluğa uymayı seçtik. Hâlbuki Allah bu konuda uyarmış ne demişti?Enam 116: YERYÜZÜNDE BULUNANLARIN ÇOĞUNA UYACAK OLURSAN, SENİ ALLAH’IN YOLUNDAN SAPTIRIRLAR. ONLAR ZANDAN BAŞKA BİR ŞEYE TÂBİ OLMAZ, YALANDAN BAŞKA SÖZ DE SÖYLEMEZLER. (Diyanet vakfı meali)Çok üzgünüm bizler zerre kadar düşünmeden, aklımızı kullanmadan Kur’an ile hiç buluşma çabası göstermeden kulaktan dolma sözlere, rivayetlere inanıp çoğunluğun rivayetlerine uyduk ve Allah’ın yolundan saptık ama hala bunun farkında bile değiliz. Düşünmeden uyduğumuz yanlışlarımızdan birisi de, Kur’an’ın sınırlarını sakın aşmayın, yalnız Kur’an’a sarılın hükümlerini duymazdan geldik. Bizleri Allah ile aldatanlar, Hz. Muhammed’e karşı sevgimizi kullanarak, onun adını kullanıp, Kur’an’ın ve Resulün asla onaylamadığı hiç bahsetmediği konularda, SANKİ ALLAH’IN RESULÜ KUR’AN’I TAMAMLAYIP AÇIKLIYOR GİBİ GÖSTERİP, yani Resulün adını kullanıp dinde hükümler koymuşlar ve bunu Müslüman toplumunun genel çoğuna da ne yazık ki kabul ettirmişlerdir. Hâlbuki Kur’an ile buluşmuş olanlar, Allah’ın Resulünün bizleri yalnız Kur’an ile uyarma görevini aldığını, tek kelime bile Allah’ın dinine ilave edemeyeceğini, KUR’AN’I ALLAH’IN BİZZAT KENDİSİNİN AÇIKLADIĞINI BİLİR. Bakın Kur’an’ı tebliğ ederken Allah’ın Resulü, Kitap Ehliyle aralarında nasıl bir konu geçiyor. Ders alabilene ne mutlu.Araf 203: ONLARA BİR ÂYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, “SEN BİR TANE DERLESEYDİN YA!” DERLER. DE Kİ: “BEN ANCAK RABBİM TARAFINDAN BANA VAHYOLUNANA UYARIM. BU KİTAP, RABBİNİZDEN GELEN GÖZ AÇICI BELGELER OLUP, İNANMIŞ BİR TOPLUMA REHBER VE RAHMETTİR.” (Bayraktar Bayraklı)Bakın Kitap Ehli ile Allah’ın Resulü arasında nasıl bir konu geçiyor. Kitap Ehli yalnız Allah’ın vahyi ile yetinmeyip, atalarının rivayet inançlarını da yaşamak istediklerinden, Allah’ın Resulünün tebliğ ettiğini yeterli görmüyorlar. Peki neden? ÇÜNKÜ RESULÜN TEBLİĞ ETTİKLERİ ARASINDA, ONLARIN DİN DİYE YAŞADIKLARI YOK. Onlar istiyorlar ki, senin tebliğ ettiklerine inanalım ama sen bizim inandığımız konularda da bir ayet getir. Bakın Hz. Muhammed onlara ne cevap veriyor bu sorularına karşı. “BEN ANCAK RABBİM TARAFINDAN BANA VAHYOLUNANA UYARIM.” Yani Allah’ın Resulü, tek kelime bile Allah’ın dinine ilave edemem ben diyor. Buradan da anlıyoruz ki Allah’ın Resulünün de hükümler koymasını istiyorlar, ama Allah’ın Resulü asla ben böyle bir şey yapamam, ben Allah’ın gönderdiği vahye uyarım yalnız onu tebliğ ederim diyor. Bu Kur’an Rabbimizden gelen göz ve gönül açısı, yol gösterici belgeler mesajlar ve uyarılardır, inanmış bir topluma REHBER VE RAHMETTİR diye de noktayı koyuyor. Peki, bizler bu hataları yapmadan yalnız Kur’an ile yetinip, Allah’ın uyardığı gibi YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILIP onun sınırlarını aşmadan mı İslam’ı yaşıyoruz?Ne yazık ki Müslümanlar olarak bizlerin, Kitap Ehlinden hiçbir farkımız kalmadı. İçimize giren Yahudi fitnesi güçlendi rivayetler batıl ve hurafe Kur’an’ın önüne geçti. Bizler adeta Yahudileştirilmiş bir İslam yaşıyoruz. Bu yüzle Allah’ın huzuruna çıktığımızda nasıl hesap vereceğiz, hiç düşünen var mı? Kitap Ehli nasıl atalarının inancını yaşayabilmek için, Allah’ın vahyini yeterli görmediyseler, bizlerde onların tuzağına düşerek aynı yanlışları yapamaya hızla devam ediyoruz. Bu hızın kesileceğini de pek sanmıyorum. Onun için lütfen inancımızı Kur’an ile mutlaka sorgulayalım. BU DÜNYADA HER KES KENDİ GEMİSİNİN KAPTANIDIR VE GEMİSİNİ KURTARMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ BİZZAT KENDİSİ HİÇ KİMSEYE TABİ OLMADAN, YALNIZ ALLAH’I VELİ EDİNİP YALNIZ ONUN İPİNE SARILMAIDIR. Bu gerçeği fark edip, Allah’ın kitabıyla buluşanlara ne mutlu.SaygılarımlaHaluk GÜMÜŞTABAK
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.