Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

neden ağaçlar, ormanlar güncel değil

kaz dağlarındaki maden araması neden gündemde daha az kalıyor?

olmaz

hayat bir bütündür işte

burada hata yapıyorsunuz

mesela otobüslerin o kadar kalabalık olması bence hükümetin acil eylem planına alması ve hemen çözmesi gereken bir iş

sadece politikayla ülke kurtarılmaz

Gönderi tarihi:

Caktırma ama sende simdi politika yaptın :):unsure:

Gönderi tarihi:

bence üzerinde durulması gereken çok şey var gerçekten de,ve bu başlık şimdiye kadar olanlar arasında fazla anlamlı geldi bana.. önemli sanılan konular üzerinde veryansın düşünüp taşınıla dursun hiç bir ilerleme kaydedemezken ve her gün daha bir doğallığımıza aykırı olarak insanlığımızdan çıkarcasına yaşarken, biraz da börtü böcük deyip, hadi şu ufak sanılan noktalara eğilip, yeniden insanlığımızın özüne dönmeliyiz gerçekten de... etrafımızda dikkatimizi çeken her konuda fikir yürütülebilecek bir başlık.. bu anlamda gerçekten de tebrik ederim..

mesela otobüs olayını daha bi genişletelim ve durmadan küresel ısınmadan bahsedilen bir ortamda neden hiç önlem alınmıyor oluşunu bi konuşalım isterim.. hergün piyasaya daha doğrusu yollara çıkan araç sayısı mesela.. bu konuda ciddi önlemler alınamaz mı? bütün yollar baştan sona değiştirilip, şahsi araçlardan ziyade,toplu taşıma araçlarına ağırlık verilemez mi?

bugün,zengin iş adamları ve çıkar çerçevesinde,insanlık kendi kendini hızla tüketiyor.. yakında dünya bizleri kaldıramadığından,mutlak sona ulaşılacak ve bu sanılandan daha ağrılı olacak.. belki yeni doğanlar,asla bizim girdiğimiz gibi temiz denize girme şansı bulamayacak, ya da bu hızla giderse,güneş tenimize en ufak temasında bile can yakacak,ya da kuraklık yüzünden ,susuzluk yüzünden yaşanabilecekleri düşünmek bile istemiyor insan.. peki bunlar yıllardır konuşulmasına karşın, bilim adamlarının orda burda o kadar seslerini duyurmaya çalışmasına karşın,etrafımızda önlem olarak ne değişiyor..

evet hiçbişey.. ben yaşıyorum ya .. geride kalan düşünsün..

sanırım ilk iş televizyonların içeriğini değiştirmekle başlamalı.. insanlara bütün gün hayvan ,doğa belgeselleri izletilmeli... yeni neslin bütün çizgi film karakterleri,hayvanlar aleminin doğallığıyla oluşturulmalı.. nasıl fikir.. belki onlar kadar olmayı başarırız bu takdirde...

Gönderi tarihi:
Caktırma ama sende simdi politika yaptın :):unsure:

hiç bile politika yapmadım

bunlar hayatın gerçekleri

hayatı sevmeceksin kardeşim

sırf politika yaparak ülke kurtarılmaz

Gönderi tarihi:
hiç bile politika yapmadım

bunlar hayatın gerçekleri

hayatı sevmeceksin kardeşim

sırf politika yaparak ülke kurtarılmaz

arkdasım saka yapmıstım elbette dedigin dogru ama bize mutluluk agac orman sevgi kelebekler vs..gösterilmediki gösterildide yok etme bicimi gösterildi yasatma diil eee ne yapalım böyle gördük makinalastık... (uyanmak ta mı lazım simdi ama ben yorgunum..)

Gönderi tarihi:
sanırım ilk iş televizyonların içeriğini değiştirmekle başlamalı.. insanlara bütün gün hayvan ,doğa belgeselleri izletilmeli... yeni neslin bütün çizgi film karakterleri,hayvanlar aleminin doğallığıyla oluşturulmalı.. nasıl fikir.. belki onlar kadar olmayı başarırız bu takdirde...

hayır efendim

o televizyonun başından bir an önce kalkılmalı

hayvanları gerçek hayatta görmeli

adam çocuğuna trafik ışıklarını kitaptan öğretiyor

yok artık

gitse ya çocuğuyla trafik ışıklarının oraya gösterse çocuğuna uygulamalı olarak bak oğlum şimdi önce sağa sonra sola bakıcaz şimdi de geçiyoruuuuuuz dese ya sevecen bir tavırla

yok kardeşim bir sertlik bir sertlik

sertlik marifet meclise kızmak marifet

Gönderi tarihi:
arkdasım saka yapmıstım elbette dedigin dogru ama bize mutluluk agac orman sevgi kelebekler vs..gösterilmediki gösterildide yok etme bicimi gösterildi yasatma diil eee ne yapalım böyle gördük makinalastık... (uyanmak ta mı lazım simdi ama ben yorgunum..)

doğaya pislik olarak bakıyoruz

öylesine geçip gidiyoruz işte

sokak işte diyoruz

aman karizmamız zedelenmesin

karizma ne ya

karizma beş para etmez bişey, sevgiden yoksun insanların uydurmasından başka bişey değil

Gönderi tarihi:
hayır efendim

o televizyonun başından bir an önce kalkılmalı

hayvanları gerçek hayatta görmeli

adam çocuğuna trafik ışıklarını kitaptan öğretiyor

yok artık

gitse ya çocuğuyla trafik ışıklarının oraya gösterse çocuğuna uygulamalı olarak bak oğlum şimdi önce sağa sonra sola bakıcaz şimdi de geçiyoruuuuuuz dese ya sevecen bir tavırla

yok kardeşim bir sertlik bir sertlik

sertlik marifet meclise kızmak marifet

keske yazıklarını babam görse :D direk sana post-modern bi darbe yapar :):D

elbette sana katılıyorum dediklerinin hepsi dogru bide dediklerini uygulayabilsek :)

Gönderi tarihi:

olmaz

hayat bir bütündür işte

burada hata yapıyorsunuz

mesela otobüslerin o kadar kalabalık olması bence hükümetin acil eylem planına alması ve hemen çözmesi gereken bir iş

Selam Sayin mtmtk5,

aslin da cok önceden , en arka sayfalar da olan Politik olmayan fakat Güncel olan, onca eski arkadaslarin basliklarini ön

sayfalara getirmek istedim.. getirdim de... fakat fazla sürmedi 1-2 belki 3 illeti, sonra tekrar geriler de kalmaya basladi.

Baktim olmayacak böyle, bir baslik actim ... yine gündemde olan fakat hayatin icersinden olan haberleri tartisalim

istedim...

http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=94026

eksik olmasin tek alio_1 arkadasimiz bir ileti yazmisdi..

izledim günlerce haftalarca... baktim olmaycak dur dedim ... baska türlü deneyim...

Spordan yazayim..... yine gündem de olan bir konu idi...kaldi ki mac olaylarini pek sevmem...olsun dedim yazayim...( bu

arada Güncel konularda Sporun ne isi var ki diye düsünen arkadaslar olur ise.. elbete ki ilk arastirdim sorun olurmu diye )

hayir degildi

Sonucta her bir baslik Güncel de olan fakat Politik olmayan haberlerden, birkac gün tartisilacak ve ardindan yenisi geleceti.

oda malesef olmadi...

dur dedim baska birsey deneyim...... bir ara Marco gündemdey di..... halen gündem de olan.. ondan söz edeyim

dedim....... onca Paragraphlar celiski icersin de , olur ya belki bir iki cift sözü olan olur dedim...

olmadi

ve birkac konu daha göreceksiniz tikladiginiz da

en son gecen gün ekledigim California' da ki orman yanginlari...... halen sürüyor..buda gündem de

kendi kendime de bu arada da diyorum ki....sen bunlari yaziyorsun...millet neler üzerine tartisiyor.....nelere

üzülüyor...nelerin cikmazin da...... sen kalmis yangindan söz ediyorsun..." kendi kendime "

bu yüzden son satirlarina ekledigim birkac cümlem oldu....

malesef yine yanit veren olmadi

ben basaramadim bunu hicbir zaman sayin mtmtk5 umarim ki siz bu yaziniz ile basarirsiniz :clover:

bu baslik icin ayrica cok cok tesekkürler :clover:

Saygilar

Gönderi tarihi:

olmaz

hayat bir bütündür işte

burada hata yapıyorsunuz

evet güzel bir başlık olmuş,hayatımızın başka güncellerinide konuşarak arada da olsa doğal olduğumuzu hatırlamalıyız :clover:

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

daha çok ağaç dikelim, daha çok spor yapalım...

ülkemiz tertemiz olsun...

Gönderi tarihi:

Çünkü insanoğlunun çıkar çatışmaları bitmiyor; çünkü insanoğlu arayışında her türlü lüzmsuz yalanlardan sıyrılamıyor...

Ama bir de şu açı var:

Bilimsel açıdan tamam konuşulur da gündelik olarak çiçek ve böcek neden konuşulsun ki doğada ayrı ayrı müthiş yaratılışlarıyla mevcutlarken; burada denir ki: onların sorunları, o zaman sayın Zedan arkadaşımızın da dediği gibi bunları dillendirirken de politika yapmayacak mıyız???

Sonuç mu???

Her şey dengeli ve edepli oldukça güzel değil midir??? :D

Saygılar...

:flowers:

:zorro:

Gönderi tarihi:
.

.

.

Sonuç mu???

Her şey dengeli ve edepli oldukça güzel değil midir??? :D

Saygılar...

:flowers:

ama heryerde mevcut değiller, daha fazla yeşillik lazım bize, politika yapacaksak da yeter ki çiçek politikası yapalım, değil mi

:)

Gönderi tarihi:
ama heryerde mevcut değiller, daha fazla yeşillik lazım bize, politika yapacaksak da yeter ki çiçek politikası yapalım, değil mi

:)

Hadi yapalım, hatta daha da ileri gidelim ve hayatta sadece kısır tartışmaların olmadığını da hatırlatalım herkese; hayat uğraşısı bizimkinden çok daha zor olanları görelim güncelce ve bir de umut aşılayalım duygu yükleyelim güzelliklerle tabi yine güncelce; ben varım böyle bir şeye kalkışılırsa, bir diğer deyişle gündemimize alalım bunları, politikalarımızı ortaya koyalım bu konularda...

Ama yanılmayı umarak şunu söyleyebilirim ki: Çiçek de böcek de kendi konularına dair mevcut bulunan forumlardan dopdolu güncel konulara gelmez, çünkü insanımız medyadan aldığı güç ile çoktan asıllarıyla yarışmaya kalkacak siyasetçiler haline gelmiş...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Elbette güzel bir başlık. Güzel olması içinde güzel nesneler ön plana alınmış. Yeşillik, çiçek, böcek vs. Ancak bölümün de adı üstünde "güncel konular". Yani bugünlerdeki günün en önemli konusu.

Bir söz vardır "senin tuzun kuru" derler. Tuzu kuru olmayanın ise, gündeminde hep havanın iyi olması, tuzunu kurutması vardır. O, tuzunu kurutacaktır. Alacaklıları yada tuzunu aldığı yer para bekliyordur. Senedi, çeki protesto olacaktır. Çoluğu çocuğu aç kalacaktır. Mahvolacaktır güneş daha çok gecikirse.

Kafasında nemli tuzları vardır onun. Sıkıntı içerisindedir. Yağışlı hava isteyene de bön bön bakar. Sevmez yağışlı hava isteyeni. Kalkar gider yanından, canı sıkılır. Rakip ilan eder. Dahası, kendisi gibi havanın açık olmasını isteyen birisine de yakınlık duyar. Gel der konuşalım şu konuyu. Çay kahve ısmarlar, bağrına basar, sende bizdensin yahu der. Derdimizi ancak sen anlarsın. Dost ilan eder onu oracıkta.

Askerlerin, ebeveynlerin gündemi kara harekatı, öğrencilerin derdi katsayı, türban, esnafların derdi borsa, döviz, dargelirlinin derdi maaşa ve yiyeceğe, giyeceğe gelen zam, hastanın derdi, kurtuluşu organ. Saymakla bitmez kişilerin gündemini. Sorunları, olmazsa olmazlarıdır onların.

Yeşille, çiçekle, börtü böcekle ilgilenenlere de ihtiyacımız var elbette. Onlarda toplumun gereksinmeleri. Ancak biz acil gündemciler, bırakıyoruz bunları "tuzu kuru olanlara". Bizler için acil konular toplumun açılması gereken nefes boruları olmuş. Hasta toplumun bir an önce değiştirilmesi gereken organı olmuş. Bu organı aramak, sağlamak, korumak toplumun rahatlamasını sağlamak, halkın güncel sorunlarını, kendi sorunları olarak görenlere sıkıntı olmuş.

Bir an önce güncel sorunları göğüsleyip, "tuzu kuru" toplum olmamız dileğiyle...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

İnsanlar doğal olarak birebir etkisini gördüğü,karşı karşıya oldukları sorunları tartışıyorlar...

Çiçek,böcek,ağaç mevzuu güncelin ötesinde hayatımızın her anını kapsayan bir mevzuu.Bugün bunlar hakkında kafa yormuyoruz çünkü etkilerini direkt yaşamıyoruz...Tam manasıyla güncel olabilmesi için yani bu konuyu tartışabilmemiz için bu konuya önem vermediğimizin zararlarını dirakt yaşıyor olmamız gerekiyor...

Derinlemesine,ileriye dönük düşünemiyor anı,günü yaşıyoruz...

Küresel ısınmayı bugün birebir hissettiğimiz için konuyu bugün değerli görüp tartışmaya başladık...Önce çevreyi bozuyoruz bize zarar verene kadar da bozmaya devam ediyoruz...Birileri bakın kötüye gidiyoruz dediğinde ilk başta hadi sende diyoruz...Zararını yaşamaya başlayınca da konu güncelleşiyor sonra da durumu düzeltmeye çalışıyoruz...Ama iş işten geçmiş oluyor...

Hayatın her ergümanı güncel de bizi etkileyene kadar gereken değeri hak etmiyor...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Türkiyede güncel olmayan tek bir sorun gösteremeyiz,A dan Z ye kadar ne varsa yasamin icinde hepsi güncel ve acil cözüme muhtac.Agacindan.ciceginden,cocugundan,yaslisindan,kadini erkegi,emeklisi, trafik lambalari,yaya gecitleri,anayoldan saga sola rally yapar gibi dönüs yapan arabalarin sürücüleri,insanlarin karsidan karsiya gecebilmek icin katlandiklari fedakarliklar,depara kalkanlar,finishe ulasamiyanlar,yollarin pisligi,cöp konteynarlari,piknik alanlari,yollarda park eden araclar,yolun ortasinda durup yolcu alan belediye araclari,hangisi güncel olma özelligini tasimiyor dersiniz.Peki televizyonlarimiz ne yapiyor,HICbisey,asil güncel onlardir zaten.Televizyonun basindan kalkalim ama oturdugumuz zaman televizyon bize birse versin en azindan,bugüne kadar hic bise vermedi.Hele son dönemlerdede sadece dine ve magazine yöneldik artik.Heralde bizim sorunlarimizi onlar cözecektir.Okuma tembeli halkimiz birde televizyonlarin katline maruz kaliyor zihin katline.Siyaset te yapalim,herkesin ayni siyasi görüsü tabiiki olmaz,olmasida dogru degildir.Siyaset yapalim yapmasinada birazda siyaseti yukardaki güncellere endeksleyip yapalim.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.