Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkce baska ülede resmi dil olabiliyor ama Türkiye'de baska bir dil konusuldugunda bölücülük oluyor

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dünya

24 Ekim 2007

Türkçe resmi dil oldu

Turan KASAP/PRİŞTİNE / DHA

Kosova'nın başkenti Priştine'de, Türkçe resmi diller arasına alındı.

Priştine Belediye Meclisi'nin Kosova Demokratik Türk Partili (KDTP) üyesi İdris Mumcu'nun sunduğu öneri, bugün oylandı. Belediye Başkanı İsmet Beciri tarafından oylamaya sunulan öneri, oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama sonucunda Türkçe Priştine'de resmi diller arasına alındı. Oylamanın ardından Arnavut ve Boşnak Belediye Meclisi üyeleri KDTP'li üyeleri tebrik etti.

İdris Mumcu, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, “Pek de kolay olmadı ama anlayış vardı. Belediye Meclisi üyeleri ile teker teker konuştuk. Hepsi de düşüncelerini değiştirdi ve Türkçe'nin resmi dil olmasının yolu açıldı" dedi. Arnavut meclis üyesi Enver Rakoviça da “Kosova ve Priştine Türkleri için çok iyi karar alındı. Bundan böyle Türk dili başka dillerle aynı şekilde belediyemizde kullanılacak” diye konuştu.

Türkçe, Priştine'nin yanısıra Prizren, Mitroviçça ve Gilan'da da resmi diller arasında bulunuyor.

(Kendimize hak gördügümüzü baskalarina neden ülkemizde müsade ve tahammül edemiyoruz?)

Gönderi tarihi:
Dünya

24 Ekim 2007

Türkçe resmi dil oldu

Priştine Belediye Meclisi'nin Kosova Demokratik Türk Partili (KDTP) üyesi İdris Mumcu'nun sunduğu öneri, bugün oylandı. Belediye Başkanı İsmet Beciri tarafından oylamaya sunulan öneri, oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama sonucunda Türkçe Priştine'de resmi diller arasına alındı. Oylamanın ardından Arnavut ve Boşnak Belediye Meclisi üyeleri KDTP'li üyeleri tebrik etti.

İdris Mumcu, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, “Pek de kolay olmadı ama anlayış vardı. Belediye Meclisi üyeleri ile teker teker konuştuk. Hepsi de düşüncelerini değiştirdi ve Türkçe'nin resmi dil olmasının yolu açıldı" dedi. Arnavut meclis üyesi Enver Rakoviça da “Kosova ve Priştine Türkleri için çok iyi karar alındı. Bundan böyle Türk dili başka dillerle aynı şekilde belediyemizde kullanılacak” diye konuştu.

Türkçe, Priştine'nin yanısıra Prizren, Mitroviçça ve Gilan'da da resmi diller arasında bulunuyor.

(Kendimize hak gördügümüzü baskalarina neden ülkemizde müsade ve tahammül edemiyoruz?)

Verdiginiz örnegin hukuki hicbir yani yok.Kosova diye bir devlette mevcut degildir.Bir davayi savunuyorsaniz devlet olmayan bölgelerden degil devletlerden örnekler verin:

SAYGILARLA

Gönderi tarihi:

Elmalarla armutları karıştırmayalım lütfen....

Gönderi tarihi:

Özür dilerim karistiriyorsam, ama ben karistirdigimi zannetmiyorum. Lütfen bana güzel aciklamalarinizla yardimci olunda neden armutla elmayi karistirdigimi anlayayim.

Saygilar

Gönderi tarihi:
Özür dilerim karistiriyorsam, ama ben karistirdigimi zannetmiyorum. Lütfen bana güzel aciklamalarinizla yardimci olunda neden armutla elmayi karistirdigimi anlayayim.

Saygilar

Elma: bahsi geçen yerlerde Türkçe bölücülüğe hizmet etmiyor...

Armut: Kürtçe (maalesef) bölücülüğe hizmet etmekten öteye geçemedi. Bu ülkede sadece kürtçe yok. Lazcası var çerkezcesi var vs. vs. Ama armut olmayı tercih etmediler...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Elma: bahsi geçen yerlerde Türkçe bölücülüğe hizmet etmiyor...

Armut: Kürtçe (maalesef) bölücülüğe hizmet etmekten öteye geçemedi. Bu ülkede sadece kürtçe yok. Lazcası var çerkezcesi var vs. vs. Ama armut olmayı tercih etmediler...

Saygılarımla...

Bir bölücü örgütle ayni dili konusan bir halk toplulugunu ayni teraziye koymaniz ne durumda oldugumuzun cok acik tesbitidir. Adi gecen ülkede de türkce konusmak bastan beri yasak olsaydi, görürdük o ülkenin de halini. Ame onlar akli selimi secmisler ve olan gercekleri göz ardi etmemisler, ne güzel bir sey. Neden kürtce konusmak bölücülük olsun anlayamadim. Biz bu yaskcilik anlayisimizla bu insanlarin bazilarini malesef pkk denilen terör örgütünün eline verdik ve sanki onlarin temsilcisi yaptik. baska dillerin olusundan ve konusulamsindan kormuyorum ve bölücülük olarakta görmüyorum. Cünki bunu benzeri com ülkelerde var ve bu ülkeler o insanlarala beraber kardesce yasiyorlar.

Malesef aciklamalariniz beni tatmit etmedi dostum. Biraz düsünelim ve kendi deyiminizle armutla elmayi gercekten karistirmayalim. ame siz son yorumunuzda yaptiniz bu karistirmayi.

Gönderi tarihi:
Bir bölücü örgütle ayni dili konusan bir halk toplulugunu ayni teraziye koymaniz ne durumda oldugumuzun cok acik tesbitidir. Adi gecen ülkede de türkce konusmak bastan beri yasak olsaydi, görürdük o ülkenin de halini. Ame onlar akli selimi secmisler ve olan gercekleri göz ardi etmemisler, ne güzel bir sey. Neden kürtce konusmak bölücülük olsun anlayamadim. Biz bu yaskcilik anlayisimizla bu insanlarin bazilarini malesef pkk denilen terör örgütünün eline verdik ve sanki onlarin temsilcisi yaptik. baska dillerin olusundan ve konusulamsindan kormuyorum ve bölücülük olarakta görmüyorum. Cünki bunu benzeri com ülkelerde var ve bu ülkeler o insanlarala beraber kardesce yasiyorlar.

Malesef aciklamalariniz beni tatmit etmedi dostum. Biraz düsünelim ve kendi deyiminizle armutla elmayi gercekten karistirmayalim. ame siz son yorumunuzda yaptiniz bu karistirmayi.

Saygıdeğer arkadaşım...

Yazımmda aslında senin düşüncelerine de katıldığımı biraz olsun belirttim. Ama anlayana...

Kürtçe konuşanı tabiiki de PKK lı olarak yargılamak doğru değil. Tekrar söylüyorum:

Kürtçe (maalesef!!!) bölücülüğe hizmet etmekten öteye geçemedi.

Senin değişinle, ben Lazca konuşana da çerkezce konuşana da bölücü derim. Yok böyle birşey...

Ben içinde bulunduğumuz durumu tahlil ediyorum. Kimseyi bir dili konuştuğu için (öyle öğretilmiştir) yargılamam tabii ki...

Biraz gözümüzü açalım ve Kürtçe konuşmanın neye hizmet ettirilmek istendiğini görelim.

Ben de farkındayım: bu ülkede Kürtçe konuşan ancak TC'ne sahip çıkan vatandaşlarımızın olduğunu. Hatta onlarla yakın arkadaşlıklarım bile var. Ancak sözkonusu şey bahsettiğiniz gibi resmi dil olayına gelince benim aklıma çerkezlerin lazların arapların konuştuğu diller de geliyor. Ancak hiç birisi Kürtçe'yi dediğiniz anlamda savunan toplumlar değil.

Bilmem anlatabildim mi?

Elma yine elma armut yine armut işte...

Gönderi tarihi:
Saygıdeğer arkadaşım...

Yazımmda aslında senin düşüncelerine de katıldığımı biraz olsun belirttim. Ama anlayana...

Kürtçe konuşanı tabiiki de PKK lı olarak yargılamak doğru değil. Tekrar söylüyorum:

Kürtçe (maalesef!!!) bölücülüğe hizmet etmekten öteye geçemedi.

Senin değişinle, ben Lazca konuşana da çerkezce konuşana da bölücü derim. Yok böyle birşey...

Ben içinde bulunduğumuz durumu tahlil ediyorum. Kimseyi bir dili konuştuğu için (öyle öğretilmiştir) yargılamam tabii ki...

Biraz gözümüzü açalım ve Kürtçe konuşmanın neye hizmet ettirilmek istendiğini görelim.

Ben de farkındayım: bu ülkede Kürtçe konuşan ancak TC'ne sahip çıkan vatandaşlarımızın olduğunu. Hatta onlarla yakın arkadaşlıklarım bile var. Ancak sözkonusu şey bahsettiğiniz gibi resmi dil olayına gelince benim aklıma çerkezlerin lazların arapların konuştuğu diller de geliyor. Ancak hiç birisi Kürtçe'yi dediğiniz anlamda savunan toplumlar değil.

Bilmem anlatabildim mi?

Elma yine elma armut yine armut işte...

Degerli kardesim, konuya ne kadarda dogru yanastiginizi zannetseniz malesef bir yerde takiliyorsunuz. Insallah anlamissindir benim herhangi bir bölücü örgütü savunmadigimi ve öyle de anlasilmak istemedigimi. Malesef biz yillardan beri, yani pkk dan bile cok önceleri birakin kürtce konusmayi (konusmak 6 aydan baslardi hatirlarsaniz), o insanlarin varligini bile inkar ediyorduk. Yani birazda düsünmemiz gerek, bizlerin hicmi payi yok bu dili sizin anlayisinizla terörün kucagina atilmasinda. Sanki PKK denilen terör örgütü olmasa biz bunlara dillerini konusma hakkini verecektik. Verseydik PKK dan önce verirdik ve bu bas belasida türemezdi bence. Bir sey daha söyleyeyim güzel dostum. Benim düsünceme göre Türkiye'de bazi gücler ve siyasiler bu olaylarin bu sekilde devam etmesi yönünde calisiyorlar, cünki onlar terörden besleniyorlar. Yoksa soruyorum o büyük Türkiye ve güclü ordumuz neden 25 yildan beri üc bes capulcuyla bas edemedi, yok edemedi? Bu kacinci sinir ötesi hareketler? Artik sayamiyorum ben, o kadar fazlaki. Olan sucsuz mehmetcige oluyor. O terörist Aponun yakalanisi da bana göre danisikli dögüs isine benziyor. Adam yerinde rahat ve genede talimatini istedigi gibi veriyor. Bizim sadece gözümüzü boyadilar. Ve elmayla armutu karistirmamizi sagladilar.

Gönderi tarihi:
Degerli kardesim, konuya ne kadarda dogru yanastiginizi zannetseniz malesef bir yerde takiliyorsunuz. Insallah anmamissindir benim herhangi bir bölücü örgütü savunmadigimi ve öyle de anlasilmak istemedigimi. Malesef biz yillardan beri, yani pkk dan bile cok önceleri birakin kürtce konusmayi /konusmak 6 aydan baslardi hatirlarsaniz), o insanlarin varligini bile inkar ediyorduk. Yani birazda düsünmamiz gerek, bizlerin hicmi payi yok bu dili sizin anlayisinizla terörün kucagina atilmasinda. Sanki PKK denilen terör örgütü olmsa biz bunlara dillerini konusma hakkini verecektik. Verseydik PKK dan önce verirdik ve bu bas belasida türemezdi bence. Bir sey daha söyleyeyim güzel dostum. Benim düsünceme göre Türkiye'de bazi gücler, siyasiler bu olaylarin bu sekilde devam etmesi yönünde calisiyorlar, cünki onlar terörden besleniyorlar. Yoksa soruyorum o büyük Türkiye ve güclü ordumuz neden 25 yildan beri üc bes capulcuyla bas edemedi, yok edemedi? Bu kacinci sinir ötesi olaylari? Artik sayamiyorum ben, o kadar fazlaki. Olan sucsuz mehmetcige oluyor. O pis Aponun yakalanisi da bana göre danisikli dögüs isine benziyor. Adam yerinde rahat ve genede talimatini istedigi gibi veriyor. Bizim sadece gözümüzü boyadilar. Ve elmayla armutu karistirmamizi sagladilar.

Şimdi bu söylediklerinin hepsine katlıyorum işte

Diğer bir başlıkta da söyemiştim Bu ülke bizim eserimiz haklısın...

Benim ayırdığım dava da (senin dediğin gibi) onların bunu kullanması zaten (Kürtçeyi).

Bu savaş bir çok kesimin işine yarıyor tabii ki.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Ancak şunu da düşünmekte fayda var. Cumhuriyetin kurulmasından önce ve sonra, o bölgede bölücülük her zaman vardı. Bahsedilen tepki biraz da bununla ilgili olabilirmi? PKK dan önce ya da sonra tartışmasına nazaran...

Gönderi tarihi:
Şimdi bu söylediklerinin hepsine katlıyorum işte

Diğer bir başlıkta da söyemiştim Bu ülke bizim eserimiz haklısın...

Benim ayırdığım dava da (senin dediğin gibi) onların bunu kullanması zaten (Kürtçeyi).

Bu savaş bir çok kesimin işine yarıyor tabii ki.

Saygılarımla

Demekki arkadasim ülkemizde ana dili birakin resmi olarak kabul edilmasini konusmak bile temelden beri yasakti. iste olay buradan kaynaklaniyor. Olaylari günü birlik irdelersek tabiiki sonuc olarak hemen bölücü ve terör gibi atismalarda bukunuruz. Keske yillar önce biz bu kücük balkan ülkesi kadar cesaretli ve anlayisli olsaydik inaninki durumumuz su anki bir cok avrupa ülkesinden daha iyi olurdu. Ama bizler malesef dar kafali egitildigimiz icin hala kendimizle ugrasiyoruz ve bu sayede de ilerleyemiyoruz.

Artik icimizdeki bu savas kiskirticilarina hesap sormaliyiz. Onlara hesap sormaliyiz, neden bu PKK yi yok edemediler. Bir taraftan bagimsiz ve büyük ülke diyeceksin, diger traftan da yok sunlar engelliyor, yok bunlar PKK ya destek veriyor diyeceksin. Olmaz böyle sey. Yeterki iste sen, o is olur. Ama halkinida, herkesi ama, seffakla kucakla, onlarla barisik oil ve onlardan korkma. bazi siyasiler bu terör olaylari olmas meclise bile gelemezler vallhi. Onlar icin iyiki PKK var ve mehmetcikler sehit oluyor. Baska türlü halka ne deyipte oy isteyecekler. Hangi bir soruna cözüm bulmuslar. Gelen cebini dolduruyor, giden yandasini zengin ediyor ve memleketi satiyor. Bunlarida tabiiki vatan ugruna yapiyorlar. Hani seviyorlarya vatani. Sanki babalarinin mali bu güzelim vatan. Icraat görelim güzel dostum, yasaklarla, korkuyla olmaz bu isler. Kürtle Türkü ölümden baska bir güc ayiramaz. Ondan dolayi konusmalarindan cekinmiyorum. Bizler vücudun bir parcasi gibiyiz, ayri halkta olsak. Ama vatanimiz ayni. Kardesiz biz. PKK ve bizim siyasilerimiz ayiramaz birbirimizden. Bütün halklar kardestir zaten. Bizi düsman eden cikarci emperyalistler, baska bir güc yok. Bakin size söylüyorum. Bu kafayla biz en azindan bir 25 yil daha PKK ve sinir ötesi laflari duyacagiz. Tabiiki bu arada bir cokta mehmetcigin cani yanacak malesef. Bazilari dolduracak yollari ve "kahrolsun PKK ve vatan bölünmez" deyecek. Sonrada secimler gelecek ve meclise gelecekler. Bizler gene ayni tartismayi yapacagiz. Yani yerimizde sayiyoruz yillardan beri, bu gidisle bayagida sayacagiz.

Saygilar

Gönderi tarihi:

Elmaları armutları çoktan karıştırdılar...

Priştinede Türkçe eğitim veriliyorsa orada ki Türkler azınlık olduğu içindir...

Türkiye'de ki Kürtler kendilerini azınlık olarak gördükleri sürece ve bu onlara empoze edildiği sürece bunun adı hak arama aslında özünde kandırmaca olacak...

Kürt asıllı arkadaşlar size soruyorum kendinizi azınlık olarak mı görüyorsunuz?

Okullarda Kürtçe eğitim almak sizin için ne ifade ediyor?

Türkçe'nin yanında ikinci bir resmi dil olarak Kürtçenin gelmesi size ne kazandıracak?

Yada Türkiye'ye ne kaybettirecek?

Dünyanın hiç bir Cumhuriyetinde iki resmi dil olmaz...

Gönderi tarihi:

sadece merak ettiğimden....kürtçe resmi dil olsa pkk bitecek mi...yani pkknın amacı kürtçeyi resmi dil yapmak mı....bunun için mi ölüyoruz yani....billmek istiyorum....

yok diyelim bu konunun pkkyla ilgisi yok....kürt milletvekillerimiz parlamentedalar...programları nedir....memleket meselelerine çözüm önerileri nedir...böyle bir teklifleri var mıdır...

kürtçe resmi dil olsun demenin dışında özerklik talepleri de olacak mıdır...yoksa sadece dil sorunu halledilirse tatmin olacaklar mıdır...

Gönderi tarihi:
sadece merak ettiğimden....kürtçe resmi dil olsa pkk bitecek mi...yani pkknın amacı kürtçeyi resmi dil yapmak mı....bunun için mi ölüyoruz yani....billmek istiyorum....

yok diyelim bu konunun pkkyla ilgisi yok....kürt milletvekillerimiz parlamentedalar...programları nedir....memleket meselelerine çözüm önerileri nedir...böyle bir teklifleri var mıdır...

kürtçe resmi dil olsun demenin dışında özerklik talepleri de olacak mıdır...yoksa sadece dil sorunu halledilirse tatmin olacaklar mıdır...

Hürriyette yayinlanan bu haberi burada tartismaya vermemin amaci sadece biraz kendimizi sorgulamamiz. Ben ne politikaciyim nede kürdüm. PKK li hic degilim. Onun icin bu sorularin muhatabi ben degilim. Ama ben Hürriyette yazilan bir cok yorumu okudum ve orada sunlari gördüm. Su an kürtce konusulmasini bölücü sayan insanlarin cogu Pristina da olanlar icin sok dogru bir sey oldugunu yazmislar ve türkce dilinin diger ülkelerde de resmi dil olmasinin gerektigini vurgulamislar. Burada gördügüm, bazi haklarin sadece kendimize dogru gördügümüz ve baskalari aynisini istedigi zaman bölücülük oldugu. Lütfen isi fazla cikmaza sokmadan sadece dil üzerinde konusalim. Bölücülerin istegi dogrultuda tartisirsak dogru olmaz. benim istedigim biraz kendimizi dev aynasinda görmememiz. Hatalarimiz varsa, bana göre var, görüp gereginin yapilmasi. Yoksa tekrarliyorum biz daha cok savaslar görecegiz bu gidisle. PKK da malesef bizim politikacilar sayesinde yasamini ve terörünü devam ettirecek.

Saygilar

Gönderi tarihi:
Elmaları armutları çoktan karıştırdılar...

Priştinede Türkçe eğitim veriliyorsa orada ki Türkler azınlık olduğu içindir...

Türkiye'de ki Kürtler kendilerini azınlık olarak gördükleri sürece ve bu onlara empoze edildiği sürece bunun adı hak arama aslında özünde kandırmaca olacak...

Kürt asıllı arkadaşlar size soruyorum kendinizi azınlık olarak mı görüyorsunuz?

Okullarda Kürtçe eğitim almak sizin için ne ifade ediyor?

Türkçe'nin yanında ikinci bir resmi dil olarak Kürtçenin gelmesi size ne kazandıracak?

Yada Türkiye'ye ne kaybettirecek?

Dünyanın hiç bir Cumhuriyetinde iki resmi dil olmaz...

Sizin kürt asilli arkadaslara sorunuzun aynisini Pristina'daki türklere sormak siterim. Onlara türkcenin ne kazandirdigi. Bana göre onlara türkce ne kazandirdiysa, kürtlerede kürtce dilini konusmalari ayni oranda kazanc getirecek. mademki kürtler azinlik degil, neden o zaman kendilerini kürt olarak görüyorlar. Türk vatandasligi onlarin baska olmalarini engellemez. Diyorsunuz dünyanin hicbir cumhiriyetinde iki resmi dil olmaz. Örnek vereyim size, bakin Belcika'ya.

Gönderi tarihi:
Hürriyette yayinlanan bu haberi burada tartismaya vermemin amaci sadece biraz kendimizi sorgulamamiz. Ben ne politikaciyim nede kürdüm. PKK li hic degilim. Onun icin bu sorularin muhatabi ben degilim. Ama ben Hürriyette yazilan bir cok yorumu okudum ve orada sunlari gördüm. Su an kürtce konusulmasini bölücü sayan insanlarin cogu Pristina da olanlar icin sok dogru bir sey oldugunu yazmislar ve türkce dilinin diger ülkelerde de resmi dil olmasinin gerektigini vurgulamislar. Burada gördügüm, bazi haklarin sadece kendimize dogru gördügümüz ve baskalari aynisini istedigi zaman bölücülük oldugu. Lütfen isi fazla cikmaza sokmadan sadece dil üzerinde konusalim. Bölücülerin istegi dogrultuda tartisirsak dogru olmaz. benim istedigim biraz kendimizi dev aynasinda görmememiz. Hatalarimiz varsa, bana göre var, görüp gereginin yapilmasi. Yoksa tekrarliyorum biz daha cok savaslar görecegiz bu gidisle. PKK da malesef bizim politikacilar sayesinde yasamini ve terörünü devam ettirecek.

Saygilar

sayın isyancı sorumu sizi muhatap alarak sormadım..bilgisi olan fikri olan herkes cevaplayabilir...bu yüzden sizi herhangi birşey olmakla yargılamıyorum...alıntıladığınız yazıda elbette gözardı edilemeyecek güzel görüşler var...ancak benim merakım hala geçmiş değil...

pkk kürtçeyi resmi dil yapmak için mi kanlı eylemler düzenliyor...

bölge halkının kürtçe resmi dil olsun talepleri mi var...yoksa iş aş talepleri mi..ve bu taleplerin önüne geçen orada yatırım yapmak isteyenleri bölgeden korkutan devlete ait ne varsa bunlar faşist devletin malıdır diye tahrip eden zihniyet kimler tarafından besleniyor...

priştinada ya da dünyanın herhangi bir yerinde ana dillerini resmi dil yapabilmek için kan döken bir türk olmuş mudur...

Gönderi tarihi:

Türkiyede Kürtce konusmak asla yasak degildi.Kürtcenin resmi dil olmasi yasakti,yine elma ve armutu karistirdiniz.Kürtler her daim aralarinda kürtce konusmuslardir.bu yenide degildir ta öncelerden beri.Amaciniz yine bölücülüge yönelik,arkadasin sordugu Lazcadan Cerkezceden hicbir yanit vermediniz aslinda Lazca ve Cerkezce mevcut diller icindedir yani dünyada konusulan diller icersinde Lazca ve Cerkezce vardir ama kürtce yokturKürtce denilen dil yüzde 80 i Türkceden olusan bir dildir geriye kalani ise diger dillerden olusmus bir karmadir.Buna ragmen Kürt kökenli yurttaslar dillerini aralarinda serbestce konusabilmektedirler.Bugün hala Türkce konusamayan Kürtler vardir,bu nasil bir yasaktirki sadece kendi dilini konusabilmektedir bu insanlar.Bu insanlar resmi dairelere gittigindede Kürtce konusurlar,insanlari yalanlarinizla zehirlemeyin.Gercekleri söyleyin bizde sizinle olalim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

4 Mevsim arkadasim,sordugun soruya cevap vereyim:Kürtcenin resmi dil olmasi icin mücadele vermek sadece bir basamak daha cikmak demektir,bu siyasi olarak bölücülerin isine yarar,cünkü resmi dili takiben baska istekler cikacaktir ortaya,amac Türkiyenin bölünmesidir,bu bölünmeye ta 1915 lerde karar verilmis,Almanya ve Ingiltere Kürtlere devlet sözünü vermislerdir.Atatürk'e düsmanlik buradan kaynaklanir cünkü Atatürk Türkiyenin bölünmesini önlemistir.Dikkat ederseniz DTP ülke barajini asamiyacagini bildigi icin adaylarini bagimsiz olarak meclise soktu ve partiyi meclise tasidi.Partinin meclise tasindigi günden itibaren DTP nin gercek yüzü ortaya ciktiki PKK nin uzantisi ve siyasi koludur.Yani AKP yönetimi DTP nin meclise girebilmesine imkan saglamistir.Sadece bununlada kalinmamis PKK nin oylari cogunlukla AKP ye kaymistir.Cünkü AKP onlarin dümen suyunda gidiyordu onlara ümit veriyordu.Sinir ötesi harekata AKP nin bütün gücüyle karsi cikmasinin altinda yatan gercek PKK ya verdigi sözlerdir.Ne zamanki ülkede halk galeyana gelip sesini yükseltince AKP nin basi panikledi ve alelacele tezkere meclisten gecirildi.Evet bütün gercek budur.Yani AKP gercek anlamda asla verdigimiz sehitlerden gocunmamis bir partidir.Bünyesinde PKK li milletvekillerini barindiran bir parti bu ülkenin cikarlarini ancak bu kadar savunabilir.Iste IHSAN aRSLAN denilen Diyarbakir milletvekili bir numarali PKK sempatizanidir,Türkiye ve Atatürk aleyhinde yazilmis kitaplari vardir,Türkiyenin Güneydogusundan Kürdistan diye bahseden bir adam AKP nin milletvekilidir.Bunu AKP nin yönetim kadrosu bilmiyormu,biliyorlar ama onlarin amacida bu ülkenin bölünmesinden yanadir.Kürtcenin resmi dil olmasi PKK nin siyasi bir oyunudur,onu baska istekler takip edecektir yani PKK terörü asla taviz vermekle bitmeyecektir.Onlarin anladigi tek dil silahtir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Burası türkiye insanlar,bölünmekle kafalarını bozmuşlar,uyduruk tarih masallarıyla büyümüşlerdir,hak hukuk kavramı vicdanları incitmiyor,kardeş bir halkın diline kültürlerine sessiz kalmak,tuhaf bir doygunluk hissi veriyor,*******.

Gönderi tarihi:

Size bir önerim var,annenize bugünden başlayarak ingilizce öğretmeye başlayın,bunu hatta zorunlu hale getirin,türkçe müziğe izin vermeyin,türkçe televizyonu kısıtlayın,köyünün ismini ingilizceye çevirin,hatta adınıda değiştirin,bakalım yapabilecekmi veya kaç gün bu işkenceye dayanacak,ondan sonra vicdanınızı alın karşınıza derin derin kürdleri düşünün,bakalım işin içinden çıkabilecekmisiniz.

Gönderi tarihi:
Türkiyede Kürtce konusmak asla yasak degildi.Kürtcenin resmi dil olmasi yasakti,yine elma ve armutu karistirdiniz.Kürtler her daim aralarinda kürtce konusmuslardir.bu yenide degildir ta öncelerden beri.Amaciniz yine bölücülüge yönelik,arkadasin sordugu Lazcadan Cerkezceden hicbir yanit vermediniz aslinda Lazca ve Cerkezce mevcut diller icindedir yani dünyada konusulan diller icersinde Lazca ve Cerkezce vardir ama kürtce yokturKürtce denilen dil yüzde 80 i Türkceden olusan bir dildir geriye kalani ise diger dillerden olusmus bir karmadir.Buna ragmen Kürt kökenli yurttaslar dillerini aralarinda serbestce konusabilmektedirler.Bugün hala Türkce konusamayan Kürtler vardir,bu nasil bir yasaktirki sadece kendi dilini konusabilmektedir bu insanlar.Bu insanlar resmi dairelere gittigindede Kürtce konusurlar,insanlari yalanlarinizla zehirlemeyin.Gercekleri söyleyin bizde sizinle olalim.

saygilarla

Türk ceza kanununu iyice arastirirsaniz yanildiginizi hemen anlayacaksiniz. Yakin zamana kadar acikta kürtce konusmak yasakti dostum. Türküleri buile yasakti. Yakin zamandan beri, gene bazilarini zorlamasiyla malesef, kürtce konusmak, yazmak, müzik yapmak, hatta okul bile acmak serbest oldu. Lütfen bilerek yazalim.

Burası türkiye insanlar,bölünmekle kafalarını bozmuşlar,uyduruk tarih masallarıyla büyümüşlerdir,hak hukuk kavramı vicdanları incitmiyor,kardeş bir halkın diline kültürlerine sessiz kalmak,tuhaf bir doygunluk hissi veriyor,*******.

Cok dogru söylüyorsun dostum. Bizim insanlarin hemen hemen hepsini hasta etmisler. Kafalarini bölücülük ve komsu düsmenligiyla doldurmuslar. Ve bu halk bundan dolayi her seye bu korku cercevesinde bakiyor. Evet PKK terörö örgütüdür. Ame onlri besleyen bir cok Türk siyasileride var bana göre. Neden 28 yidan beri bitiremediler bunlari. Gücümüzmü yetmiyor? Hayir, bazilari istemiyor bitmesini. Yoksa yollara insanlari kurt isaretiyle baska nasil cikartsinlar, ve nasil secilsinler ?????28 yildan beri öldürülen mehmetcigin hesabini versinler önce!!!!! Yoksa bedavacilikla degil. herkes vatansever oluyor kolay yoldan. Basa gelen de cebini ve cevresini kurtariyor.

Gönderi tarihi:

Türk ceza kanununda Kürtce konusmak yasak diye bir madde yoktur olmamistir,Kürtcenin resmi dil olarak kullanilmasi yasakti.karistirmayin ve insanlarin kafalarini bulandirmayin,insanlar hemde rahat rahat kürtce konusmuslardir bu ülkede.Bireysel olaylari topluma yüklemeyin.Eger bu ülkede hala Türkce bilmeyen Kürt vatandaslar var ise bu bile kürtcenin yasak olmadigi ve Türkce ögrenme zorunlulugu olomadigini gösterir.Türkce bilmeyenlerin hangi dilde dertlerini anlattiklarini sanirimki aciklamaya gerek kalmamistir.Bu ülkede yasayan herkez anadilini serbstce konusmus ve konusmaktadir.Sadece Kürt ayrilikcilar Kürtce üzerinden bu ülkede herzaman sorun cikartmislardir.Bu problemlerin hicbirisi,ne Lazlarda ne Cerkezlerde ne Bosnaklarda nede ayri etnik kökenli vatandaslarimizda yasanmamistir.Bu ülkenin huzurunu bozanlar Avrupanin kucaginda beslenip gelisen Kürtcü ayrilikcilardir.

Dün Almanyanin Hamburg kentinde Mehmetcik yürüyüsü düzenlenmisti,Atatürkcü düsünce dernegi tarafindan.Bu yürüyüse aldigimiz haberlere göre 3000-5000 arasi insanimiz katilmistir.Ilk basta katilacaklarini söyleyip sonrada kiviran örgütler sunlardir,ibretle okuyun ve Türkiyenin dostlari ni düsmanlarini bir defa daha taniyin.

A-Alevi Kültür merkezi

B-Milli Görüs teskilati

C-DITIP

D-TURKISCHE GEMEINDE

B u örgütlerin Mehmetcige ne kadar deger verdikleri böylece ortaya cikmistir.Cuma hutbelerinde yürüyüs icin anons yapilmasi istenmis Hamburgtaki 37 Caminin sadece 3. de bu anons yapilmis diger camiler buna itiraz etmis veya böyle bir anons yapma geregini bile duymamislardir.Iste gercekler bunlardir,gerisi ise hikaye.

saygilarla

saygilarla

Gönderi tarihi:
Dünya

24 Ekim 2007

Türkçe resmi dil oldu

Sevgili isayancı sanırım espiri yapıyorsunuz ...

Türkiye'nin resmi dili yokmuydu?

Ülkemizde müsade etmediğimiz resmi dil hangisi acaba!ingilizcemi yoksa almanca falanmı?yoksa kürtçeyimi kast ettiniz?

:D:D

Gönderi tarihi:
Bu konuyu burda bugünkü şartlarda tartışmamız bile mübah değil isyancı kardeş görüşlerin için tşklr ama Türkiye bir bütündür ve BÖLÜNEMEZ..!!!

ben artik pes diyorum, cünki sunu anladim, Türkiye'de dogru dürüst bir tartisma ortami olmuyor. Herkes vatan bölünecek korkusu ile önüne geleni söylüyor ve bu sayede de tartisma ortami yok oluyor. Siz korkmaya devam edin. Ben tartismadan cekiliyorum, ama bölünme korkum da yok, hicte olmadi zaten. Tüm halklar kardestir. Hicbirimiz digerinden daha iyi veya kötü degiliz. Siz karsilikli öldürmeye devam edin. Kazanan sadece cikar cevreleri. Onlar icin calismaya devam edin. Zaten ata sözümüz derki "dogru lafi diyeni dokuz köyden kovarlar". Aynen bunun misali gibi. Meydani size birakiyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.