Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zafer işareti mi yaptı? linç edin!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Haberlerde izledim. terör karşıtı eylemler sırasında arabasından zafer işareti yapan birisini linç etmeye kalkmış bizim vatanseverler (!). cık cık cık... Medya da bunu çok matah bir haber gibi yayınlıyor. Artık amaçları yangına körükle gidip, yaratılmak istenen kaosa mı hizmet ediyorlar bilemem! Ayrıca o kişinin ne amaç güddüğünü de bilmiyorum.

Biliyor musunuz? Ben de o eylemlerde sokakta zafer işareti ile dolaşmayı tercih ederim! Ancak bu benim siyasi kimliğimin bir simgesi olarak değil, zaferin işareti olarak... O işaret zaferin işareti çünkü. Benim için neye karşı zaferin? Bu ülkeyi bölme hayaliyle vatan evlatlarımızın kardeşlerimizin canına kıyan canilere karşı, bu katliamı körükleyen iç ve dış güçlere karşı, dökülen onca kana (ve alınamayan bir arpa boyu yola) karşı, açlığa yoksulluğa ve sömürüye karşı!. Yoksa karşıt pozisyonda olduğum için değil!

Ancak bizim vatansever gözü dönmüş yurtdaşlarımız beni de linç edeceklerdi değil mi?

Peki acaba şunu bilirler miydi, bizim yurtsever kardeşlerimiz? Ben günü geldiğinde silahı da omuzlar savaşa da giderdim. Hem de beni linç etmek isteyen arkadaşımla omuz omuza. Çünkü ben, vatansever arkadaşlarımızın o el işaretlerinin siyasal kimliğini taşımasam da, aynı görüşü paylaşmasam da, bu vatan uğruna onlarla omuz omuza yürüyebileceğim yeri geldiğinde. Peki onlar bunun ne kadar farkındalar? Bunu gerçekleştirebilirlermi acaba? Peki ya onlar arzulanan kaosa hizmet ediyorlarsa bilinçsizce? Birilerinin ekmeğine tereyağ (!) ve bal (!) sürüyorlarsa??

Kim dönüp düşünecek geç kaldığında?

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Zafer isareti yapmak genelde teröristlerin encok basvurdugu isaretle slogandir.Ve bu isareti yapanin ruh halini anlatmayada yeter.Düsünün ki adamlar polisi askeri sehit ediyorlar,veya biryerde bombali saldiri yapmadan yakalaniyorlar hemen kameralara zafer isareti ile poz veriyorlar.Bu demek oluyorki o insanlar icin öldürmek peynir ekmek yemek gibi birseydir.Bir can almis olmanin zaferle ne ilgisi vardir diyeceksiniz,eger aldigi can onun gözünde düsman ise onu öldürmüs veya öldürmeye tesebbüs etmis olmayida bir zafer olarak görmektedir.Simdi PKK li teröristler yakalandiklarinda V isaretleri hep hazirdir.Cünkü onlar icin Türkler bir düsmandir,bu askerde olsa poliste olsa sivilde olsa düsmandir,öldürmek onun icin bir görevdir.onun beyni öyle yikanmis oldugundan kendini Kürt toplumunun bir fedaisi olarak görür ve topraklarini isgal etmis olan! Türklerle savasmayi bir gurur meselesi yapar kendine.Linc etmeye gelince,aslinda Türk halkinin huzuruna canina kasteden ve bunuda zafer olarak görenlerin hergün linc edilmesi gerekirken Türk halki bunu yapmiyor,cünkü insanca duygularini kaybetmemistir Türk halki,ölen Kürtte olsa Türkte olsa bir baskasida olsa sevinemez,icinde bir yeri sizlar.Türk halkini büyük yapanda zaten onun bu hasletidir.

YANI INSAN OLMASI....

saygilarla

Gönderi tarihi:
Zafer isareti yapmak genelde teröristlerin encok basvurdugu isaretle slogandir.Ve bu isareti yapanin ruh halini anlatmayada yeter.Düsünün ki adamlar polisi askeri sehit ediyorlar,veya biryerde bombali saldiri yapmadan yakalaniyorlar hemen kameralara zafer isareti ile poz veriyorlar.Bu demek oluyorki o insanlar icin öldürmek peynir ekmek yemek gibi birseydir.Bir can almis olmanin zaferle ne ilgisi vardir diyeceksiniz,eger aldigi can onun gözünde düsman ise onu öldürmüs veya öldürmeye tesebbüs etmis olmayida bir zafer olarak görmektedir.Simdi PKK li teröristler yakalandiklarinda V isaretleri hep hazirdir.Cünkü onlar icin Türkler bir düsmandir,bu askerde olsa poliste olsa sivilde olsa düsmandir,öldürmek onun icin bir görevdir.onun beyni öyle yikanmis oldugundan kendini Kürt toplumunun bir fedaisi olarak görür ve topraklarini isgal etmis olan! Türklerle savasmayi bir gurur meselesi yapar kendine.Linc etmeye gelince,aslinda Türk halkinin huzuruna canina kasteden ve bunuda zafer olarak görenlerin hergün linc edilmesi gerekirken Türk halki bunu yapmiyor,cünkü insanca duygularini kaybetmemistir Türk halki,ölen Kürtte olsa Türkte olsa bir baskasida olsa sevinemez,icinde bir yeri sizlar.Türk halkini büyük yapanda zaten onun bu hasletidir.

YANI INSAN OLMASI....

saygilarla

Zafer isareti (V), genelde terörüstler yapiyor demek bana göre cok yanlis. Deniz Gezmis ve arkadaslaridami terörüsttü? Onlar kac tane Türk askerini öldürdüler ve ne zaman Türkiye'yi bölmek istediler? Onlarin amaci sadece ve sadece Türkiye'yi Amerikan emperyalizminden korumak ve Türkiye'nin tam bagimsizligi icin savasmakti. V isareti yapan bir cok iyi örnekler var dünyada. PKK bunu kullaniyorsa buna karsi gelmek gerek. Türkiye'de her zafer isereti yapani da ayni kefeye koymak kadar büyük bir yanlisin icine girmek hic dogru degil. Zaten malesef Türkiye'de genelde cogumuz elma ile armutu birbirinden ayiramayiz ve bu kargasalik devam eder gider. Bana göre zafer isareti yapmak (PKK'lilar haric) kurt isareti yapan irkcilardan bin katli daha iydir.

Gönderi tarihi:

Ben zafer isaretini encok kimlerin kullandigindan bahsettim,sadece teröristler degil teröristlerin encok kullandigi olarak verdim,sanirimki bir yerde yanlis bir anlasilma oluyor.Sizin bu irkci falan filan laflarinida anlamakta zorlaniyorum,nedir amaciniz,hep ayni seyleri yazmaktasiniz,ya Alevilerin katledildigini ya irkcilar ama terörist PKK dan tek kelimeniz yok,anlayalim yani,maksadiniz üzüm yemekmi yoksa bagciyi dögmekmi,yazilan yazilari anlamadan kendi bildiginiz gibi yanitlar veriyorsunuz.Eger burada bir IRKCILIK ve ALEVILIK polemigi cikartmak istiyorsaniz ben bu polemige gelmem,eger gelirsem yazacagim cok seylerde olabilir o konularda.Her neyse zafer isaretini encok kullananlar teröristlerdir,kendilerini zafer kazanmis olarak görmek ve göstermekle tatmin olabiliyorlar.Deniz Gezmis ve arkadaslarina dair benim yazilarim vardir merak ediyorsaniz arayip bulur ve okursunuz,önce benim anlatmak istedigimi anlayip sonra elestirin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Evet, V işareti terörist gruplarınca sahiplenilmiş durumda maalesef. Ama bizim toplumumuz sol görüşlü insanlarla teröritleri ayırt edebiliyormu acaba, her ikisi de bu işareti yaparken? Hayır edemiyor. Bu da bunu bir sonucudur işte.

Olayın alevilik, terörizm ve hele de PKK gibi maalesef adı hala anılabilen bir üçgende tartışılması söz konusu bile değil. Bu yazı bile yanlış anlaşılmaya yetti sanırım.

Gönderi tarihi:
Evet, V işareti terörist gruplarınca sahiplenilmiş durumda maalesef. Ama bizim toplumumuz sol görüşlü insanlarla teröritleri ayırt edebiliyormu acaba, her ikisi de bu işareti yaparken? Hayır edemiyor. Bu da bunu bir sonucudur işte.

Olayın alevilik, terörizm ve hele de PKK gibi maalesef adı hala anılabilen bir üçgende tartışılması söz konusu bile değil. Bu yazı bile yanlış anlaşılmaya yetti sanırım.

Bencede!

Gönderi tarihi:
Ben zafer isaretini encok kimlerin kullandigindan bahsettim,sadece teröristler degil teröristlerin encok kullandigi olarak verdim,sanirimki bir yerde yanlis bir anlasilma oluyor.Sizin bu irkci falan filan laflarinida anlamakta zorlaniyorum,nedir amaciniz,hep ayni seyleri yazmaktasiniz,ya Alevilerin katledildigini ya irkcilar ama terörist PKK dan tek kelimeniz yok,anlayalim yani,maksadiniz üzüm yemekmi yoksa bagciyi dögmekmi,yazilan yazilari anlamadan kendi bildiginiz gibi yanitlar veriyorsunuz.Eger burada bir IRKCILIK ve ALEVILIK polemigi cikartmak istiyorsaniz ben bu polemige gelmem,eger gelirsem yazacagim cok seylerde olabilir o konularda.Her neyse zafer isaretini encok kullananlar teröristlerdir,kendilerini zafer kazanmis olarak görmek ve göstermekle tatmin olabiliyorlar.Deniz Gezmis ve arkadaslarina dair benim yazilarim vardir merak ediyorsaniz arayip bulur ve okursunuz,önce benim anlatmak istedigimi anlayip sonra elestirin.

saygilarla

Arkadasim lütfen konuyla ilgili direkt yorumunuzu yapin. Bu konuyla ilgili olarak ben alevílikten falan bahsetmedim, ama baska konularda bahsettim. Herhalde cok rahatsiz olmusa benziyorsunuz. Sizin icin belki alevilere yapilanlar cok önemli olmayabilir, saygim var. Ama benim icin önemli ise ve bunu paylasmak istiyrsan sizde buna saygi gösterin. Diger taraftan lütfen konulari kendi üzerinize almayin. Ben sizi tanimam ve kisiliginize de ne irkci nede baska birsey demisimdir. PKK'ya en dedigim yorumlarimda cok net sekilde var, arastirin ve okuyun lütfen. Sakiscasi yok nasilolsa, girersiniz yorumlarimin hepsini okursunuz. Eger sizi rahatlatacaksa huzurunuzda gene söyleyeyim PKK'nin bit terör örgütü oldugunu. Ama bu benim konulara bazilarinin baktigi gibi bakmama neden olamaz. Eger teröre, zulme karsiysak, sedece PKK terörüne degil her türlü zulme karsi olalim. PKK'yi devamli ön plana cikartarak ülkemizde olan diger olup bitenlerede kör kalmak hicte dogru degil. Susurlugu cok cabuk unutmus gibiyiz. Ama susurlugun PKK ile ne kadar baglantili oldugunu cogumuz aklimiza getirmek istemeyiz ve susurlukculari Türkiye'de bazi gruplarin ne kadar vatansever olarak ilan etigide yalan degil. Sayfalarina girer görürsünüz ihtiyac duyarsaniz. Polemige girmek isteyen yok, bildiginiz dogrularida lütfen bizimle paylasiniz. Ülkenin gerceklerini görmeliyiz, malesef sorunumuz sadece PKK terörü ile sinirli degil.

Gönderi tarihi:

Yersoy sen mantıklı bir insansın. Pkk'yı protesto etmek için sokaklara dökülmüş bir kalabalığa zafer işareti yapmak (yani o an bunu yapanda herhalde ne etki yaratacağını bilir) la bir mayısta zafer işareti yapmak aynı şey değildir herhalde :) Bu işaret aynı zamanda protesto edilen terör örgütünde semboluyken. Yanlış zaman, yanlış yer. Kasıtsız veya iyi niyetli olduğunu gerçekten düşünmüyorum.

Fiil iyi niyetli değildir. Ben terörü protesto edenlere arabadan zafer işareti yapmayı kızdırma veya provakasyon amaçlı görürüm. Bir solcunun terörü protesto amaçlı destek olarak orada bu işareti yapacağınıda düşünmem.

Ama bu eylemler sırasında, sahipleri güneydoğulu diye dükkanların yağmalanması. Kürte konuşuyorlar diye gençlerin linç edilmeye kalkılması gibi Genelkurmay başkanına dahi açıklama yaptıracak tehlikeli vakalar yaşanmıştır. Bu "aman ha" denilecek cinstendir. Zira bu memleket bir daha böyle bir şeyi kaldırmaz.

Linç ? Bunun tartışması bile olmaz. Ne sebeple, ne ortamda, ne halde, ne gerekçeyle yapılırsa yapılsın insanoğlunun bugüne kadar geliştirdiği en vahşi ritüeldir.

Gönderi tarihi:
Yersoy sen mantıklı bir insansın. Pkk'yı protesto etmek için sokaklara dökülmüş bir kalabalığa zafer işareti yapmak (yani o an bunu yapanda herhalde ne etki yaratacağını bilir) la bir mayısta zafer işareti yapmak aynı şey değildir herhalde :) Bu işaret aynı zamanda protesto edilen terör örgütünde semboluyken. Yanlış zaman, yanlış yer. Kasıtsız veya iyi niyetli olduğunu gerçekten düşünmüyorum.

Mantık?

Hadi biraz arayalım.

Ben burda mantıksızlığın, terörizmi zafer işaretine indirgeyen gözü dönmüş bir psikoloji ile hareket eden toplulukta olduğunu söylüyorum. Ama senin görüşüne göre terörü kınamak için ille de kurt işareti yapmak; ya da hiç bir işaret yapmadan görüşünü saklamak gerekiyor o topluluk içinde.

Teröre karşı olan görüş kurt işareti midir yalnızca? Bu mudur mantık?

Bu işaret örgütün semboldür diyorsun ya, anlattıklarımdan hiç bir şey anlamadığını anlıyorum. Ve şunu da eklemek istiyorum HAKLISIN. Malesef haklısın çünkü bu böyle sanılıyor.

Daha açık ve anlaşılır yazayım, madem öyle;

Zafer işareti PKK nın işareti değildir, onlar kullanıyor olsa bile onlara mal etmek sizin gibi zihniyetlerin hatasıdır.

Zafer işareti, aynı zamanda PKK'ya karşı olan bir çok sol grubunda, hatta sosyal-demokratların da işaretidir.

Zafer işareti aynı zamanda dünyayı işgal eden uzaylılara karşı savaşan bir grubun da işreti idi :)

Zafer işareti yapan bir insanı provakatör ya da PKKlı ilan etmek mantık mıdır? Asıl mantıksızlık o topluluğun bunu idrak edemeyişidir.

Kaldı ki, aklı başında hiç bir terörist veya provakatör, terörü protesto eden bir topluluğun içinde bilerek isteyerek o hareketi yapmaz. Başına ne geleceğini bilir. Eğer ki o amaçla yapmışsa zaten görmüş sonucunu.

Diyorum ya,

ben de sokağa çıkıp terörü lanetlesem ve kendime bir simge arasam kullanmak için (o da eğer şartsa) zafer işaretini seçerim. Ama çok mantıklı insanlarımızın sayesinde linç edilirim.

Kısacası benim burada eleştirdiğim nokta insanlarımızın sürü psikolojisiyle hareket etmeleridir. Ve bu psikoloji zaten kışkırtılmaktadır medya yoluyla.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:
Mantık?

Hadi biraz arayalım.

Ben burda mantıksızlığın, terörizmi zafer işaretine indirgeyen gözü dönmüş bir psikoloji ile hareket eden toplulukta olduğunu söylüyorum. Ama senin görüşüne göre terörü kınamak için ille de kurt işareti yapmak; ya da hiç bir işaret yapmadan görüşünü saklamak gerekiyor o topluluk .

.

.

Kısacası benim burada eleştirdiğim nokta insanlarımızın sürü psikolojisiyle hareket etmeleridir. Ve bu psikoloji zaten kışkırtılmaktadır medya yoluyla.

Saygılarımla

Sayin yorumcu "yersoy", ben sizin yazdikalariniza 100% katiliyorum ve ekliyorum soru seklinde, terörden medet umanlarla ve onlardan beslenelerle (MHP mesela) nasil terörü ayni saflarda lanetleyebilirim? Mantik neresinde bunun? PKK nin terörüst oldugu tartisilamayacak kadar acik, ama kurt isareti yapanlarin ne kadar gercekten vatansever olduklari tartisilir bir durum. O tip gruplar zaten V isreti yapanlara ezelden beri düsman gözüyle bakmistir ve bakiyor, simdi tabiiki ortam tam onlar icin oldugu icin her V isreti yapanlari linc edebilmek icin hemen terörüst olarak nitendirirler ve lincte yaparlar. Gecmiste de bunu cok örnekleri var. Neden burada yorum yapan arkadaslar kendilerini bu tip cikarci örgütlerden soyutlayarak teröre karsi mücadele etmiyorlar. Bana göre teröre karsi mücadele icerisinde baska bir mafya grubunun veya benzeri gruplarin yer almasi cok hatali ve yanlis. Esas sorgulanmasi gereken, neden 28 yildan beri bu terörün önüne gecilemedi. Nerede büyüklügümüz bizim? Demezlermi ve sormazlarmi, daha bir kac terörüstle bas edemiyorsunuz ve diger taraftanda en büyük ve güclü ordumuz var diye söz ediyorsnunuz? Nerede bunu mantigi? Bana göre aciklamasi cok kolay bu sorunun cevabini. Cevabi su: PKK terörü sadece disaridan iddaa edildigi gibi Türkiye düsmanlari tarafindan beslenmiyor, terör malesef ülkemizdeki bazi cikar gruplari ve siyasi cevreler tarafindanda körükleniyor ve besleniyor. Cünki bu cevreler bu terörden büyük rant aliyorlar, mesela MHP ve benzeri partilerin oy oranlari dönem dönem yükseliyor. Bu partilerin normal sartlarda ülke problemini cözecek dogru dürüst bir programlari olmamasina ragmen. Terör bitse zaten otomatikmen bu cevreler ve siyasilerde bitecek, ama bitirmek istemiyorlar, cünki sonlarinin gelmesini istemiyorlar.

Ama göreceksiniz, gene bazilari burada hemen ya vatanhaini derler veya PKK'li yaparlar benim gibi özelestiri yapanlari ve artik gerceklerin su üzerine cikamasini isteyenleri. Ame ben buradan gene de V isareti yaparak zafer ezilen halklarin ve emekcilerin olacak diyerek, savasa, zulme, fasizme, bölücülüge ve irkciliga karsi oldugumu acikca ifade edeyim.

Saygilar

Gönderi tarihi:

Kurd işareti yapıp kan isteyip uluyanlara en insani yanıt zafer işareti gibi evrensel bir harekettir,faşizme karşı hep beraber sokaklarda zafer işareti ile dolaşalım.

Gönderi tarihi:
Kurd işareti yapıp kan isteyip uluyanlara en insani yanıt zafer işareti gibi evrensel bir harekettir,faşizme karşı hep beraber sokaklarda zafer işareti ile dolaşalım.

Hangi faşizme karşı? neye karşı?

İdeoloji tartışmıyoruz ki burada...

Gönderi tarihi:

Uluyanlara karşı havlamayı öneriyorsun yani...

Gönderi tarihi:
Uluyanlara karşı havlamayı öneriyorsun yani...

Ne zaman ki bu huyumuzdan vazgeçeriz işte o zaman birbirimizi anlarız...

Gönderi tarihi:

Askerler öldürülerekmi,zafer isareti yapilacak,yoksa Türkiyenin bütünlügü birligi icinmi,önce bunu aciklayinda sonra evrensel harekete geliriz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Mantık?

Hadi biraz arayalım.

Ben burda mantıksızlığın, terörizmi zafer işaretine indirgeyen gözü dönmüş bir psikoloji ile hareket eden toplulukta olduğunu söylüyorum. Ama senin görüşüne göre terörü kınamak için ille de kurt işareti yapmak; ya da hiç bir işaret yapmadan görüşünü saklamak gerekiyor o topluluk içinde.

Teröre karşı olan görüş kurt işareti midir yalnızca? Bu mudur mantık?

Bu işaret örgütün semboldür diyorsun ya, anlattıklarımdan hiç bir şey anlamadığını anlıyorum. Ve şunu da eklemek istiyorum HAKLISIN. Malesef haklısın çünkü bu böyle sanılıyor.

Daha açık ve anlaşılır yazayım, madem öyle;

Zafer işareti PKK nın işareti değildir, onlar kullanıyor olsa bile onlara mal etmek sizin gibi zihniyetlerin hatasıdır.

Zafer işareti, aynı zamanda PKK'ya karşı olan bir çok sol grubunda, hatta sosyal-demokratların da işaretidir.

Zafer işareti aynı zamanda dünyayı işgal eden uzaylılara karşı savaşan bir grubun da işreti idi :)

Zafer işareti yapan bir insanı provakatör ya da PKKlı ilan etmek mantık mıdır? Asıl mantıksızlık o topluluğun bunu idrak edemeyişidir.

Kaldı ki, aklı başında hiç bir terörist veya provakatör, terörü protesto eden bir topluluğun içinde bilerek isteyerek o hareketi yapmaz. Başına ne geleceğini bilir. Eğer ki o amaçla yapmışsa zaten görmüş sonucunu.

Diyorum ya,

ben de sokağa çıkıp terörü lanetlesem ve kendime bir simge arasam kullanmak için (o da eğer şartsa) zafer işaretini seçerim. Ama çok mantıklı insanlarımızın sayesinde linç edilirim.

Saygılarımla

Yersoy bu biraz ajitasyon olmuş. Ancak bana bu konularda ajitasyon yapmana gerek yok. Şeklen böyle olmuş yani.

Diyelimki, ülkücülerin öldürdüğü bir öğrencinin cenazesinde solcu öğrenciler protesto gösterisi düzenliyor. Ve nizami alem üyesi bir öğrencide o öğrencilerle birlikte bunu protesto etmek için eyleme katılıyor ve bozkurt işareti yapıyor destek için. Sence o anda kalabalık bunu böyle mi algılar. Yoksa provakasyon olarka görüp tepki mi verir ? Ha nedir nizami alemci öğrenciler, cianyeti protesto ettiklerini gösteren bir pankartın arkasında toplanıp gösteriye katılsalar ve o zaman bu işareti yapsalar farklı algılanır. Ama dediğim gibi olursa ben sonucu biliyorum. Ne olacağını yani.

Sanırım sen benim ne anlattığımı anlamamışsın.

ben gerçeklerden bahsediyorum. Kendin söylüyorsun "böyle sanılıyor" diye. Sen böyle sanıldığını bilerek gidip orada o işareti yapar mısın?

Bu olay ne olabilir. Belki adamı dövdüler sonra kendilerini savunmak için "zafer işareti yaptı, pkk lehine slogan attı" dediler. Bunlar olmadık şeyler değil. Kürtçe konuşuyor diye iki genç dövülüyor, karakolda abi pkk lehine slogan attı o yüzden dövdük diyor dövenler. Belkide adam terörü protesto edenleri tahrik etmek için öyle bir işaret yaptı. İkiside olabilir. Ama birisinin bu eyleme destek vermek için zafer işareti yaptığı bana hiç inandırıcı gelmiyor. Böyle iyi niyette birisi bile olsa. Ne tepki alacağını bilir. Kendin söylüyorsun gidip yapsam ne tepki alacağımı biliyorum diye.

Yani hepimiz bu ülkede yaşıyoruz bunlarda gördüğümüz bildiğimiz şeyler. Solcular miting düzenlerken arabayla geçenlerden bazıları bozkurt işareti yapar. MHP yürüyüşleri sırasında arabayla geçerken zafer işareti yapanlar olur.

Zafer işareti nazi karşıtı mukavemetçilerden, Churchill'e. Filistinli gruplardan komunüstlere, aktivistlerden anarşistlere kadar çok geniş yelpazede kullanılan bir işarettir. Tabi PKK'nın da çok kullandığı bir işarettir. Ülkemizde'de artık geniş toplumsal bir sol hareket olmadığı için. Zafer işareti genelde PKK ile özdeşleşmiştir malesef.

Bu doğru mudur , yanlış mıdır başka bir şeydir. Ama bu böylemidir değilmidir dersek. Evet böyledir.

Birde şu varki. Ülkemizde gerçekten PKK ile alakası olmayan ve zafer işareti kullanan gruplarda teröre açık bir karşı duruş sergileyip. Onu protesto eden gösteriler düzenlese. Benim gibi 1 Mayıs'ın ruhu ve anlamına sonuna kadar inandığı halde. Gidip oraya Apo resimleri ve PKK sloganları dinlemek zorunda kalmamak için gitmeyen insanlarada hitap edebilse. Yani keşke teorik olarak PKK'ya karşı olan kimi gruplar, bunu sokakta pratiğe dökse ve ülkemizde son derece önemli olan "resim" anlamında baş düşman olarak gördükleri ABD ve AB'nin paramiliter bir grubu olan PKK 'yı zafer işaretinin gerçek sahibi olan gruplarında protesto ettiği mitingler olsa. Bence bu "resim" bu anlayışıda değiştirir.

"gericiliğe karşı çıkma" misyonu Ordunun , "emperyalist destekli teröre karşı çıkmak" misyonu da sağcı milliyetçilerin tekelindeyse elbette bu tablo için soruyu, neden bu konularda net politikanız yok diye sola sormak gerekmezmi ? Gericiliğe karşı çıkarken MGK cı olma, teröre karşı çıkarken Şovenist olma korkuları yaşıyan türkye soluna yani.

İnsanlar zafer işaretini görünce akıllarına ilk PKK geliyorsa. Bunda suç birazda işaretin gerçek sahiplerinin değil mi ?

Gönderi tarihi:
Sanırım sen benim ne anlattığımı anlamamışsın.

ben gerçeklerden bahsediyorum. Kendin söylüyorsun "böyle sanılıyor" diye. Sen böyle sanıldığını bilerek gidip orada o işareti yapar mısın?

Sayın Cyrano, neredeyse aynı şeyden bahsediyoruz ama birbirimizi anlamıyoruz. Şöyle söyleyeyim o zaman:

Benim eleştirdiğim de bu işte. Böyle sanılması, birşeylerin tekele alınması, böyle yargılanması, yanlış anlaşılma ihtimali yada yanlış anlaşılma.

Tabiiki bugün sol düşünceye, yada sol kültüre ve hatta simgelerine dışardan nasıl bakıldığı en çok da o kültürü bağlar ve onun sorumluluğudur...

O yüzden şu tesbitinize çok katılıyorum:

İnsanlar zafer işaretini görünce akıllarına ilk PKK geliyorsa. Bunda suç birazda işaretin gerçek sahiplerinin değil mi ?

ve bunu eleştiriyorum işte...

Gönderi tarihi:
Askerler öldürülerekmi,zafer isareti yapilacak,yoksa Türkiyenin bütünlügü birligi icinmi,önce bunu aciklayinda sonra evrensel harekete geliriz.

saygilarla

Türkiyenin birliği ve bütünlüğü kurt işareti yapan ideolojilerin tekelinde değildir. Öncelikle bunu herkesin kabul etmesi gerekir.

Gözden kaçan asıl nokta, PKK ve yaptığı eylemler ve hatta ideolojisi bir kere sol düşünceyle örtüşmemektedir. Bana göre PKK milliyetçi bir harekettir. Çıkış ve beslenme kaynakları sol kültüre dayanmakta ve onu kullanmaktadır. Ancak kimse kalkıp bana bugün PKK nın dol görüşlü olduğunuı hele de sosyalist bir hareket olduğuu iddia edemez! Bunu iddia edenler kandırmakta, onları solcu sananlar ise kanmaktadır.

Bu ve bunun gibi hareketlere karşı duruş birliği gerektirir. Sağ ve sol düşünce ayrılıkları ancak ve ancak onara hizmet edecektir. Vatanını seven her görüşten insanların artık bunu anlaması ve buna göre hareket etmesi gerekir. Aksi taktirde daha bir çok gereksiz kavgalarla zaman (ve hatta can) kayıpları meydana gelecek ve gerek teröre gerekse, belki de daha tehlikeli, diğer sapkın ideolojilere yardım etmiş olacağız...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Türkiyenin birliği ve bütünlüğü kurt işareti yapan ideolojilerin tekelinde değildir. Öncelikle bunu herkesin kabul etmesi gerekir.

Zafer isareti zaten Kurt isaretiyle ilgisi olmayan evrensel bir isarettir.Ama bu isareti,her nedense terör örgütleri daha dogrusu insanlari öldürenlerin kullanmasi aci ve ibret vericidir.Insanlarin öldürülmelerinin nedeni olarakta irkci ideolojilerin ön plana cikarilmasi ise en acisidir.Ülkeyi bölmeye calisanlarin terör saldirilarina birde zafer isareti eklemeleri onlarin öldürmekten aldiklari zevkin ölcüsünü gösterir,böylelerine insan diyebilirmiyiz o konuya girmiyorum.sadece sunu üzerine basa basa vurgulamakta yarar görüyorum.Irkci ideolojiler ugruna,baskalarininda taseronlugunu üslenip,onlarin cikarlari icin et ve kemik olmus birbirine kaynasmis bir birlikteligin arasina zehir akitarak bu birlikteligi bozmak isteyenlerle mücadele edilmesi ve böyle zararli olusumlarin ortadan kaldirilmasi sarttir.Sagi veya solu herkes ´üzerine düsen görevi yerine getirmezse bu ülkede gözyaslari dinmeyecektir.Ya terörle bölücülükle topyekün bir mücadale ki iste o zaman zafer isareti gercek anlamini bulacaktir veya teröre bölücülüge teslimiyet secenek elimizdedir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Zafer isareti zaten Kurt isaretiyle ilgisi olmayan evrensel bir isarettir.Ama bu isareti,her nedense terör örgütleri daha dogrusu insanlari öldürenlerin kullanmasi aci ve ibret vericidir.Insanlarin öldürülmelerinin nedeni olarakta irkci ideolojilerin ön plana cikarilmasi ise en acisidir.Ülkeyi bölmeye calisanlarin terör saldirilarina birde zafer isareti eklemeleri onlarin öldürmekten aldiklari zevkin ölcüsünü gösterir,böylelerine insan diyebilirmiyiz o konuya girmiyorum.sadece sunu üzerine basa basa vurgulamakta yarar görüyorum.Irkci ideolojiler ugruna,baskalarininda taseronlugunu üslenip,onlarin cikarlari icin et ve kemik olmus birbirine kaynasmis bir birlikteligin arasina zehir akitarak bu birlikteligi bozmak isteyenlerle mücadele edilmesi ve böyle zararli olusumlarin ortadan kaldirilmasi sarttir.Sagi veya solu herkes ´üzerine düsen görevi yerine getirmezse bu ülkede gözyaslari dinmeyecektir.Ya terörle bölücülükle topyekün bir mücadale ki iste o zaman zafer isareti gercek anlamini bulacaktir veya teröre bölücülüge teslimiyet secenek elimizdedir.

saygilarla

Bu güzel yazı için teşekkürler...

Bu ülkede hala insanlar birbirini anlayabiliyor. İşte bunu gösterdiniz...

Gönderi tarihi:

Zafer işareti ne kadar insanı tedirgin ediyormuş,şaşırdım,oysa insanız,acı ve ölümden sonra ruh,zafere ihtiyaç duyar ve zafer işareti bu istemin dışa vurumudur,ortada herhangi bir zafer olmasa bile,filistinli bir çocuğun bu hareketi yapmasını böyle algılar bir fransız veya türkiyeli olmayan herhangi bir dünyalı,oysa kurt işaretini gördüğümüz sahneleri bir anımsayalım,hiçbiri barış ve demokrasi amaçlı değildir hemen hemen hepsi saldırı amaçlıdır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.