Misafir yersoy Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 ben daha önce açık biriydim ama bir gerçektir ki hayatımda kapandığımdan beri yazın daha rahat çıkıyorum dışarı.. eskiden nefret edip kaçtığım güneş bunaltmıyor artık beni... bak sana bi fayda... hafif dekolteyi kendime yakıştırdığım zamanlarda,medeniyetsiz diye algıladığım erkeklere suç bulmuyorum artık ... aç bak,açma bakma dünyası.. Pardon bumudur yani.... Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Din sadece vicdanlarda yasanmali ve sadece allahla insan arasinda kalmali, siyasete ve yasam tarzina mudahale ederse bunun adı dinci fasizm olur..... Dogmalar, ozgur dusunceye vurulan birer prangadir, Demokratik bir devlet olmak, hukuk toplumu olmayı da gerektirir, hukuk toplumlarinda ise islami kurallarin bir gecerlliligi yoktur...... sizin tanımınızla beraber; her türlü faşizimden başka bir şey yaşamıyoruz. dinin sadece vicdan işi olduguna inanan sizsiniz. herkes sizin gibi inanırsa siz faşizimden nasıl sıyrılırsınız? bana bir tane faşisst söyle ya da diktadör hukuka dayanmasın.. bulamazsın... ben demiştim, bana cevap yazarken üstün körü yazmayın diye, alışılmışın dışına çıkmamız gerek. yoksa boşuna nefes tüketmeyelim. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Arkadaşlar bence türban sadece bir simge. Burada tartışılanlar giyimle dinin arasında gidip geliyo. Bence türban sadece bir propaganda aracı ve herkes bunu tartışıyo. İnananlar ve bunu savunanlar acaba farkındalarmı (1) ya farkında olmadan masumca bir propagandaya ve ajitasyona alet oluyorlar, yada (2) o propagandayı yapan art niyetli Atatürk devrimleri karşıtı bir insanlar. Arkadaş ne güzel solemiş: kapanmayanlar dinini yaşıyamıyormu? yada kapananlar tam mı yaşıyor?? Yanisi alet olmayalım. Bir gerçeklik varsa o da bu topraklar için kanını cannı feda etmiş atalarımızdır. İhanet etmeyelim ve ihanete alet olmayalım. Türban takmanın özgürlüğü olamaz. Bunu tartışması 100 yıl geride kaldı. İleriyi düşünelim geriyi değil! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 ... aç bak,açma bakma dünyası.. Pardon bumudur yani.... budur arkadaşım.. önce açık ya da kapalı olmadan, ülkede medeniyet adına ne gibi durumlar var bunları ortaya koyalım,sonra neyin medeni olup olmadığını din bağlamında tartışalım.. bu arada ikide bir Atatürk ün adını boşa buralara taşımayın, çünkü sizin gibi düşünenler yüzünden, onun adına çirkin söylemler çıkıyor zamanla.. hani bizim dinimizde de kuraldır.. başkasının dinine ya da İlah ına sövme ki, o da senin dinine ya da İlah ına sövmesin.. Çok önemli değerlerimizi sadece kendinize mal etme durumundan sıyrılın derim, çünkü o değerlere bizlerde sahip olabiliriz en az sizin kadar... inanın ya da inanmayın ama genellemelerle herkesi vatan haini ilan edip asıl propaganda yapanlardan da olmayın.. bulmuşsunuz bi kaç siyasi varlığın malzemesini,evir çevir aynı kaosta dönüp dolaşılıyor.. bu arada yine de yazalım,Atatürk döneminde peçe kaldırılmıştır yanlış hatırlamıyorsam.. peçe takıp tanınmadan orda burda zina yapan tipler(erkekler) ve yine aynı şekilde sabotajcı tipler düşünüldüğünde ,yerinde bir karar... zaten dinde de sadece peygamber hanımlarının,tanınıp zarar görmemesi için tavsiye edilen bişey... siz yakında,bunların hepsi pardüse altında gizli silahla ya da bombayla dolaşıyor diye de söylemlere başlarsınız.. yaptığınız bunun gibi bişey artık... ve yine bu arada,kanını feda etmiş atalarımızdan önce mi sonra mı yapılmıştı şu devrimler tabi onlarada bakalım bi zahmet.. onların eşleri bizim şimdiki medyamızda,ekranlarımızda izlediğimiz medeni bayanlar seviyesindeydi de biz mi bilmiyoruz.. bu da şimdi aklıma geldi... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 İspanyolca ve Portekice'de turbante olan kelime, Rumence'de tulipan olmaktadır. Türban, Eski Mısır'da üst sınıfa mensup olmanın göstergesidir. İslamiyet öncesi Araplar'da, birinin türban takmasını yasaklamak onu aşağılamak anlamına gelmekte, birinin sarığına vurmak ağır bir hakaret sayılmaktadır. Babilliler'de gençlik ve gücün simgesi olan türban, Yahudiler'de günahsızlığın simgesi olmuştur. Ama daha sonra Musevilikle birlikte, kadının alt konumda olduğunu göstermesi için erkeklerin yanında başını örtmesi zorunlu kılınmıştır. Ama bunu dinsel bir zorunluluk haline getiren Hıristiyanlıktır. Kadınları başlarını örtmeye zorunlu tutan ilk kişi, Hıristiyanlığın asıl kurucusu Tarsuslu Aziz Pavlos'tur. "Korinthoslulara Mektup"ta, "Tanrıya dua eden veya onunla konuşan her kadın başını örtmelidir. Erkek başını örtmez, Tanrının imgesidir ve şanıdır, ama kadın erkeğin şanıdır, çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratılmıştır ve erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratılmıştır" M.Ali KILIÇBAY Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Arkadaşlar bence türban sadece bir simge. Burada tartışılanlar giyimle dinin arasında gidip geliyo. Bence türban sadece bir propaganda aracı ve herkes bunu tartışıyo. İnananlar ve bunu savunanlar acaba farkındalarmı (1) ya farkında olmadan masumca bir propagandaya ve ajitasyona alet oluyorlar, yada (2) o propagandayı yapan art niyetli Atatürk devrimleri karşıtı bir insanlar. Arkadaş ne güzel solemiş: kapanmayanlar dinini yaşıyamıyormu? yada kapananlar tam mı yaşıyor?? Yanisi alet olmayalım. Bir gerçeklik varsa o da bu topraklar için kanını cannı feda etmiş atalarımızdır. İhanet etmeyelim ve ihanete alet olmayalım. Türban takmanın özgürlüğü olamaz. Bunu tartışması 100 yıl geride kaldı. İleriyi düşünelim geriyi değil! arkadaşım başörtmeyi siyasi bir simge olarak görüyorsanız, evet başörtüsü bir simgedir ve İslamın simgelerinden bir simgedir. daha başka siyasi simgeleri oldugu gibi... bu millet, kendisine boyunduruk vurmak isteyene karşı sert, kendisinden yardım isteyene her zaman cevap verme asilligini göstermiştir. bu bünyenin delikanlıları bir çok cephede ama bilhassa Çanakkalede sözünü yerine getirdi. ortam kime kaldı sonra? asker kaçagı ve vurguncu karakterlere... Türk, özgür ve müslümandır, Türkün tarih sahnesinde otorite olarak yer almasının nişanesi İslamdır. Müslüman Türkün iddiası şudur; ''biz daha iyi yönetiriz''...başka müslümanların oldugu gibi.. Anadolu bizim İslamlaştırdıgımız toprakdır, vatan kıldık bu yerleri. sıksan bu topragı her yanından şehid fışkırır. tarih ayna gibidir, aynaya bakıp kendisini maymun olarak gören varsa, bu onların sorunu.. bu milleti daha ne kadar tarihinden ayrı tutabileceksin ey beynelminel sermaye!! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Türban, Eski Mısır'da üst sınıfa mensup olmanın göstergesidir. İslamiyet öncesi Araplar'da, birinin türban takmasını yasaklamak onu aşağılamak anlamına gelmekte, birinin sarığına vurmak ağır bir hakaret sayılmaktadır. Babilliler'de gençlik ve gücün simgesi olan türban, Yahudiler'de günahsızlığın simgesi olmuştur. Ama daha sonra Musevilikle birlikte, kadının alt konumda olduğunu göstermesi için erkeklerin yanında başını örtmesi zorunlu kılınmıştır. Ama bunu dinsel bir zorunluluk haline getiren Hıristiyanlıktır. Kadınları başlarını örtmeye zorunlu tutan ilk kişi, Hıristiyanlığın asıl kurucusu Tarsuslu Aziz Pavlos'tur. "Korinthoslulara Mektup"ta, "Tanrıya dua eden veya onunla konuşan her kadın başını örtmelidir. Erkek başını örtmez, Tanrının imgesidir ve şanıdır, ama kadın erkeğin şanıdır, çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratılmıştır ve erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratılmıştır" M.Ali KILIÇBAY Bu açıklayıcı son nokta için teşekkürler. Neden bu kadar tepkili oldukları ve bir bez paçasına takılıp kaldıkları ortaya çıkmış oldu... Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 başörtme İslamdan önce de vardı, hatta bazı yahudi ve hıristiyan kadınlar bunu farklı bir şekilde devam ettirirler. İslam tek bir dinin adı degildir, Allah tarafından gönderilen bütün dinlerin adıdır. bütün dinlerin temeli Allah a teslimiyet içerir, ve bütün dinlerin degişmez temel ilkeleri mevcuttur. zamandan zamana kimi dinler bir önceki dinin kimi uygulamaların degişiklik yapmışdır ve bu degişiklikler tali konuları içerir. kimi dini emirlerde zaman içinde yozlaştıgı için yeni gelen din bu yozlaşmayı aslına döndürmüşdür. bugün bile baktıgınız zaman kimi sözde dini uygulamaların Kur'an la bir alakası yokdur. ama insanlar onun dini olduguna inanır ve yaşarlar vvs. başörtüsü eskiden şöyleymiş böyleşmiş gibi kıytırık tarihi temellerle alakalı degil, bilakis dinin yozlaşması ile alakalıdır. çokta kiymeti harbiyesi yoktur yani, bir müslümanın temel kaynagı Kur an dır ve buradan bakmak lazım meseleye. yoksa kimi insanların yozlaşmış düşünce ve yaşamlarına degil... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 bir müslümanın temel kaynagı Kur an dır ve buradan bakmak lazım meseleye.yoksa kimi insanların yozlaşmış düşünce ve yaşamlarına degil... Sadece kurana bakalım zaten o bize herşeyi gösteriyo öğretiyo... cık cık cık cık... Ya karşı değilim, inanmıyo değilim, kınıyo hiç değilim ama birz kafanızı kaldırıp başşka şeyler görmeye çalışın derim. Geçin bunları derim... Geçin bilim yapın derim Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 İslam tek bir dinin adı degildir, Allah tarafından gönderilen bütün dinlerin adıdır........................ zamandan zamana kimi dinler bir önceki dinin kimi uygulamaların degişiklik yapmışdır ............. Şimdi Sayın serdar34 bize tarihten gelen tüm dinlerin, aslında arabın oluşturduğu din olduğunu anlatmaya çalışıyor. Herkes müslümanmışta sonradan değişmişler. Mısırlıların, Yunanlıların, Hinduların oluşturduğu dinler zamanında hep müslümanmış. Uyanık arap bunu da bu şekilde halletmiş yani. Hepsinin dinine sahip çıkmş. Tıpkı yahudilerin yaptığı mekkedeki binayı kutsal diye yutturup, binlerce yıl bütün müslümanları sömürdüğü gibi. Helal olsun bu uyanık araplara, aslında tebrik etmek gerek. Tüm insanların dinlerinin müslümanlıkla başlamış olduğuna sadece arkadaşımız kendisi inanıyor aslında. Ve buradan da başka kültürlerden kopyalanmış türbana zemin hazırlıyor. İşimiz gücümüz kopyacılık. Arabın dinini de orta asyadan gelip kopyalamadıkmı ? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 bu milleti daha ne kadar tarihinden ayrı tutabileceksin ey beynelminel sermaye!! Ayrıca hangi sermaye(ler) kimleri hangi özünden uzak tutuyor? beyinlerini köreltiyor? Aslında çok açık... Saygılar Alıntı
Φ kitapsiz Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 ben türbana karsi degilim. o ***** bezi kadinlarin basindan cikarip, erkeklerin gözlerine baglamak sarti ile. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 ben türbana karsi degilim. o ***** bezi kadinlarin basindan cikarip, erkeklerin gözlerine baglamak sarti ile. bu kaos yaratırdı sanırım ))) çok iyi yaa saygılar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 ben türbana karsi degilim. o ***** bezi kadinlarin basindan cikarip, erkeklerin gözlerine baglamak sarti ile. O bezi erkeklerin gözlerine bağlarken kadınların gözlerinin çok masum olduğunu belirtiyorsunuz sanıyorum doğrumu... Alıntı
Φ mistral Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 sizin tanımınızla beraber;her türlü faşizimden başka bir şey yaşamıyoruz. dinin sadece vicdan işi olduguna inanan sizsiniz. herkes sizin gibi inanırsa siz faşizimden nasıl sıyrılırsınız? bana bir tane faşisst söyle ya da diktadör hukuka dayanmasın.. bulamazsın... ben demiştim, bana cevap yazarken üstün körü yazmayın diye, alışılmışın dışına çıkmamız gerek. yoksa boşuna nefes tüketmeyelim. Ben hukuk devletinden söz ediyorum, hukuk kurallarının işlediği bir devletten..... hukuk kuralları da ancak demokrasinin ön şartı olan laik ülkelerde geçerli olur, şeri kuralların uugulanmadığı..... Sandıktan her çıkan demokrasi değildir elbette, Hitler de sandıktan çıktı. dünyanın anasını ağlattı..... Kadınlar neden başını örtsün biri bunu izah etsin, ben neden saçlarımı kapatayım, tatminsiz erkekler saçlarıma bakıp tahrik mi olacak, saçlarını kapatıp başka tarafları olduğu gibi ortada bir sürü hatun kırıta kırıta dolaşıyor..... saçı açıklardan daha çok tahrik edici.... ayrıca erkek bir kadına bakıp tahrik oluyorsa bu kadını hiç enterese etmez, bu erkeğin sorunu.... Gerçekten anlamıyorum türban bayraktarlığı yapan erkekleri.... sevgili kitapsızın dediği gibi türbanı erkeklerin gözlerine bağlamak, hatta gözleriyle birlikte kafalarına bağlamak lazım...... size ne ya, kadının kılığından kıyafetinden...... kadın sizin kılığınıza karışıyor mu? Alıntı
Φ kitapsiz Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 O bezi erkeklerin gözlerine bağlarken kadınların gözlerinin çok masum olduğunu belirtiyorsunuz sanıyorum doğrumu... hayir, tabiiki öyle demek istemiyorum. kadinlarin saci tüyü vs. kötü niyetli erkeklerin bakislarindan saklaniyorsa, burada kadinin sucu ne ? demek istiyorum. benim bildigim, suclu cezalanrilir. magdur degil.. Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Bu kıyafet, ülkemiz ve ulusumuzun karşı karşıya kaldığı tehlikeleri karartıp örten bir işlev yüklenmiştir ve Atatürk Cumhuriyetine, onun ilke ve devrimlerine, Türk devletinin tasfiyesine, teslimine geçirilen kılıflardan birisidir. Türban, Türk ulusunun ortaçağ katolisizmine ve ABD evangelizmine hapsedilme projesidir, Türk ulusal kimliğine ve bütünlüğüne yönelik bir tehdittir. Türban, artık toplumda bir iletişim ve referans aracı haline gelmiştir. Bu kıyafet türü, hak, hukuk, adil gelir gibi toplumsal sorunların daha da derinleşmesini gözlerden kaçıran bir araç olarak kullanılmaktadır Efenim gene kılık kıyafet devriminden,ilericiliğinden felan bahsedilmiş. Benim ilericilik noktasında şöyle ki kafam takılmakta:geleneksel kıyafetlerin "modernleşme" adı altında devlet zoruyla yasaklanması ve gene devlet zoruyla yeni bir "medeni" insan profilinin yaratılması ve bu profile karşı çıkanların cezalandırılması bir ilericilik midir,yoksa devlet güdümünde insanların zoraki kimliksizleştirilmesi midir.. Değil ise,kafasının büyük bir bölümünü bu mevzuya yoran Dipnot arkadaşımıza danışalım ve bize açıklasın iktidar elinde gerçekleştirilen bu şekilci ilericiliği.. Efenim diyeceksiniz ki bir tarafta bu "ilericiliğe" hak verip; medeni ve çağdaş toplum seviyesine ulaşmaya çalışan "çağdaş" beyinlerimiz var,bir tarafta da - her daim neden siyahla işaretlediğinize anlam veremediğim- Atatürk Cumhuriyetine ayak uydurmamakta ısrar eden kendini bilmezler var.Takip ettiğim kadarıyla Dipnot arkadaşımız ilericilerimizi; okumuş,doçent,prof kimlikleri ardında tartışırken,kendini bilmezleri ise geri kalmış olarak nitelendirmekte. Kılık kıyafet devrimini destekleyenler var elbet,yok demiyoruz.Ama bir bakalım o dönemlerin dayatmaları ne de güzel anlatmış insanlarımıza çağdaşlığın ne müthiş birşey olduğunu:Şeyh Said İsyanınından sonra İsmet paşamız Takrir-i Sükun Kanunları denen yasayı onayarak bir dizi dönüşüm politikası izliyor ve sonuçlar iç açıcı.. Şapka aleyhinde olan bir takım 70 küsür kişi idam cezasına çarptırılıyor ve birçoğu da sürgün ediliyor. Sıkıyosa dönüşmesin toplum.. İnanç türban değil elbet,ama sen bir bayanın saçını kapatması ve vücut hatlarını kapatmasındaki faydalı olabilirlik kavramını bir erkek olarak idrak edemiyorsan,benim yapacağım bişey yok...derdin ne anlamadım ki.. benim saçımı illa görsen ne görmesen ne, sinemi görsen ne görmesen ne,eğildiğimde kılçık dediğimiz kısmı görsen ne görmesen ne...ben daha önce açık biriydim ama bir gerçektir ki hayatımda kapandığımdan beri yazın daha rahat çıkıyorum dışarı.. eskiden nefret edip kaçtığım güneş bunaltmıyor artık beni... bak sana bi fayda... hafif dekolteyi kendime yakıştırdığım zamanlarda,medeniyetsiz diye algıladığım erkeklere suç bulmuyorum artık ... aç bak,açma bakma dünyası.. hadi hepsini geçelim ve medeni olanlardan örnekler verelim.. yazlık yerlerde ki turistlere bir dönelim... o kadar medeniler ki ,koltuk altlarında kıllar, üstsüz salına salına dolaşan bir kadının,bazı kabilelerde yaşayan kadınlardan daha çekici ne özelliği kalıyor gelde anla.. noldu yoksa daha mı değerli oluveriyorlar siz erkekler gözünde... anlamadım ki ne istiyorsunuz bi deyin bakalım... kapatmanın da açmanın da sınırları olmalı elbet,ama bu sınırlar inanılan bir dinin inanılan bir ayetine göre yapılıyorsa ,orada biraz durmayı bileceksin arkadaşım... ha bi bayanın namaz kılması,ha bi bayanın kapanması.. inanılan bir İlah ın inanılan bir emri ,inanmayanlara düşmez kısacası... senin öyle bir hakkın olamaz,benim inanmamandan ötürü sana farklı davranma ya da dışlama hakkımın olmayacağı gibi...ama sen beni açmaya kalkarsan,bende seni kapamaya kalkarım... işte bi türlü anlamadığınız ya da anlamak istemediğiniz noktalar.. hani ikili ilişkilerde de vardır... karşıdaki sizi kısıtladıkça,ister istemez sizde başlarsınız onu kısıtlamaya ve derken ilişki bırakır yerini hastalıklı sevgi sanılarına... uff ne desem olmuyor şu türban konusunda... o kadar empoze olmuşşunuz ki,Albert Einstein in lafı devede kulak kalıyor... Ah ki ah.. Görün işte Dipnot ve **** .. Başı açık-başı kapalı tartışmalarınızla kadınlar arası bu ayrımcılığı keskinleştiren söylemlerinizi.. ve ne yazıktır ki erkek egemen toplumun tokadını her daim yiyen dişilerimizin sizler safında yürüyerek hemcinslerine "şştt gerici" diye bağırdıklarının vehametini.. Fft. Ne diyem ki..Biraz daha dirençli durmak gerek be canım bu topluma karşı. Yoksa egemen cinsin dayatmalarına kurban gitmeye devam edeceğiz..Merak ettiklerini gizleyip "namuslu" ya da sergileyip "piliç" olacağız mantığı,kadının hapsolmuşluğunun öyle bir acı noktasıdır ki.Yoldan geçen mini etekli bir kadına bir erkekten daha erkek bakan gözlerimiz,"Ben olsam o miniyi giymezdim derken" yukarıda bahsettiğim ayrılıkçılığın tersten ilerleyenine hizmet etmiş olacağız.Bu toplumdur ********* kapalı namuslu yu bize yutturan,unutmayalım.. Alıntı
Φ kitapsiz Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 geleneksel kıyafetlerin "modernleşme" adı altında devlet zoruyla yasaklanması ve gene devlet zoruyla yeni bir "medeni" insan profilinin yaratılması ve bu profile karşı çıkanların cezalandırılması bir ilericilik midir,yoksa devlet güdümünde insanların zoraki kimliksizleştirilmesi midir.. sizin geleneksel kiyafetiniz, arap kiyafetlerimidir? 1400 yil önce yazilmis, karanlik devirlerin antik arap geleneklerine tapmak ve onlari kutsamak vede arap milliyetciligi yapmakla iyimi ediyoruz ? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Efenim gene kılık kıyafet devriminden,ilericiliğinden felan bahsedilmiş.Benim ilericilik noktasında şöyle ki kafam takılmakta:geleneksel kıyafetlerin "modernleşme" adı altında devlet zoruyla yasaklanması ve gene devlet zoruyla yeni bir "medeni" insan profilinin yaratılması ve bu profile karşı çıkanların cezalandırılması bir ilericilik midir,yoksa devlet güdümünde insanların zoraki kimliksizleştirilmesi midir.. Değil ise,kafasının büyük bir bölümünü bu mevzuya yoran Dipnot arkadaşımıza danışalım ve bize açıklasın iktidar elinde gerçekleştirilen bu şekilci ilericiliği.. Efenim diyeceksiniz ki bir tarafta bu "ilericiliğe" hak verip; medeni ve çağdaş toplum seviyesine ulaşmaya çalışan "çağdaş" beyinlerimiz var,bir tarafta da - her daim neden siyahla işaretlediğinize anlam veremediğim- Atatürk Cumhuriyetine ayak uydurmamakta ısrar eden kendini bilmezler var.Takip ettiğim kadarıyla Dipnot arkadaşımız ilericilerimizi; okumuş,doçent,prof kimlikleri ardında tartışırken,kendini bilmezleri ise geri kalmış olarak nitelendirmekte. Kılık kıyafet devrimini destekleyenler var elbet,yok demiyoruz.Ama bir bakalım o dönemlerin dayatmaları ne de güzel anlatmış insanlarımıza çağdaşlığın ne müthiş birşey olduğunu:Şeyh Said İsyanınından sonra İsmet paşamız Takrir-i Sükun Kanunları denen yasayı onayarak bir dizi dönüşüm politikası izliyor ve sonuçlar iç açıcı.. Şapka aleyhinde olan bir takım 70 küsür kişi idam cezasına çarptırılıyor ve birçoğu da sürgün ediliyor. Sıkıyosa dönüşmesin toplum.. Ah ki ah.. Görün işte Dipnot ve **** .. Başı açık-başı kapalı tartışmalarınızla kadınlar arası bu ayrımcılığı keskinleştiren söylemlerinizi.. ve ne yazıktır ki erkek egemen toplumun tokadını her daim yiyen dişilerimizin sizler safında yürüyerek hemcinslerine "şştt gerici" diye bağırdıklarının vehametini.. Fft. Ne diyem ki..Biraz daha dirençli durmak gerek be canım bu topluma karşı. Yoksa egemen cinsin dayatmalarına kurban gitmeye devam edeceğiz..Merak ettiklerini gizleyip "namuslu" ya da sergileyip "piliç" olacağız mantığı,kadının hapsolmuşluğunun öyle bir acı noktasıdır ki.Yoldan geçen mini etekli bir kadına bir erkekten daha erkek bakan gözlerimiz,"Ben olsam o miniyi giymezdim derken" yukarıda bahsettiğim ayrılıkçılığın tersten ilerleyenine hizmet etmiş olacağız.Bu toplumdur ********* kapalı namuslu yu bize yutturan,unutmayalım.. ''Bana göre bu ülkenin gerçekleri var. Tabiki bu gerçekleri altüst edemezsiniz. Çocuk eğitim öğretimini yapsın ne olacak yani? Yarın memur olmayacaksa, ne olur yani? Memurun kılık kıyafet kanunu var. Ama okuma hakkını niye elinden alalım? Kimsenin kıyafetine yönetmelikle müdahale edilmesini doğru bulmuyorum. Bu insan haklarına aykırı, çağdışı, yobazca bir yaklaşım evet ama bugüngü zihniyet bunu yapmaya kalkarsa ne yapacağız... Hımmmm diyeceğiz... Devletin tepesindekiler bunu uygun görüyorsa ve destekliyorsa sıkıysa yapma diyeceğiz... Hemencecik sevgili Cerenimoo arkadaşımızın bahsetmeye çalıştığı konu gibi.. Devleti insanların kılık kıyıfetine karıştımayacağız... Ama dinci bir Profesörün düşünce ve görüşlerinide buraya aktarmamız anlamsız olacak... Yaniiiii... Sakal bıraktıkları ve Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Van 100. Yıl Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hayrettin Kara ve Halk Sağlığı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Akman savunmalarında... Sakalını kestiği taktirde ''babası tarafından azarlanmış çocuk'' konumuna düşeceğini ileri sürmelerine göz yumacağız... Ve bu adamların; ''Sakallı olduğumda kadınlardan farkım olduğumu düşünüyorum. Böylece şahsıma karşı olabilecek sapık yönelişlerden korunduğumu düşünüyorum'' gibi içinde bulunduğumuz yüzyıllarda düya Nono teknolojileri tartışırken, bilimsel gelişmeleriyle dünyada ses yaparkeeeeen... Ve yine... Bu adamlar... ''İnsanlar kadın ve erkek olarak ayrı iki cinste yaratılmışlardır. İnsan nesli böyle devam etmektedir ve aile toplumun temelidir. Sakallı olduğumda kadınlardan farklı olduğumu ve şahsıma karşı olabilecek sapık yönelişlerden korunduğumu düşünüyorum. Kadın olsun erkek olsun, insanın cinsiyetini bilmesi ve ona uygun davranması, ruh sağlığı açısından da önemlidir. Sakal da yaratılış itibarıyla erkeği kadından ayıran bir özelliktir. Bir ilim adamı olarak yukarıda açıkladığım nedenlerle erkeklerin sakallarını kesmelerinin değil bırakmalarının teşvik edilmesinin uygun olacağı kanısındayım... Dayatmalarıyla ortaya çıkaca... Veee.. Bizde hafif hafif esen bu gibi şekilçiliğe ve kılda keramet anlayışına sessiz kalacağız öylemi Cerenimoo efendi... İstersen senin için ISMARLAMA BİR YAZI DA YAZARIM... Ne dersin... Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 sansür elemeli yazılar valla ben yazmadım AHMET HAKAN yazmış; SANA NE MİLLİ Gazete’de yazan İslamcı bir kadın yazar, günümüzün türbanlılarını " ***********" diye nitelendirmiş. "Başları örtülü ama her tarafları açık" türünden saptamalar yapan yazar, "Başını örtüyorsan, her tarafını örtmelisin" demiş. Bu yazara da, tıpkı türbanı yasaklayanlara söylediğimizi söylüyoruz: "İsteyen istediği gibi giyinme hakkına sahiptir. Başkalarının giyim kuşamına karışma hakkını sen nereden alıyorsun? Sana ne?" ------------------------ her türlü geçerlidir bu ... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 sansür elemeli yazılar valla ben yazmadım AHMET HAKAN yazmış; SANA NE MİLLİ Gazete’de yazan İslamcı bir kadın yazar, günümüzün türbanlılarını " ***********" diye nitelendirmiş. "Başları örtülü ama her tarafları açık" türünden saptamalar yapan yazar, "Başını örtüyorsan, her tarafını örtmelisin" demiş. Bu yazara da, tıpkı türbanı yasaklayanlara söylediğimizi söylüyoruz: "İsteyen istediği gibi giyinme hakkına sahiptir. Başkalarının giyim kuşamına karışma hakkını sen nereden alıyorsun? Sana ne?" ------------------------ her türlü geçerlidir bu ... Bu yazıya verilebilecek en güzel cevap: Dini yasamanin bir sonu yoktur, turbanla baslar, pesinden haremlik selamlik gelir. pesinden de carsaf gelir.... Aslinda Malezyadaki uygulamalar bizim icin cok somut bir ornek teskil etmeli, cok masum bir goruntu edinilmeye calisilan turban, erkek egemen toplumda, erkeklerin kadin ustune dini kullanarak kurduklari bir diktadir..... erkek baskisi ile kapanan kizlar ve kadinlar baslarini orterek ayni zamanda da beyinlerini ortuyolar ve bir sure sonra sahipleri gibi, yani kocalari veya babalari nasil dusunuyorsa o dogrultuda dusunceler uretiyorlar yani cellatlarindan yana oluyorlar...... Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Sadece kurana bakalım zaten o bize herşeyi gösteriyo öğretiyo... cık cık cık cık...Ya karşı değilim, inanmıyo değilim, kınıyo hiç değilim ama birz kafanızı kaldırıp başşka şeyler görmeye çalışın derim. Geçin bunları derim... Geçin bilim yapın derim türkiyede ne yapılmalıdır sorusundan önce türkiyeye ne yapıldıgının ayırdına iyi varmak lazım. anlayacagını sanmıyorum, nedeni ise cevap sadedinde yazdıklarını yersiz buluyorum. benim ise yersiz konularla bir alakam olamaz. Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Ben hukuk devletinden söz ediyorum, hukuk kurallarının işlediği bir devletten..... her hukuk denilen şey hakla alakalı olmayabilir. sorun sadece bir bez parçası degil. bu şekilde görmekle hem sizin gibiler hemde size karşı oldugunu sananlar yanılgı içindedir. sorun, denetleyen ve denetlenen arasında.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.